Nem konkrétan a bmw-ét fikáztam,hanem az össz.modern dieselt,de azoknak is inkább az irreálisan köcsög eges alkatrészárait.Minden tádeder,miközben legtöbben annyit sem keresünk.Ilyen vételárak mellet 2010-ben 500000km-ig hozzá nem kellene nyúlni.ez van.Én mindenképp bepróbálok egy benzinest.
Lehet allitani ennek a fokozatat, gondolom legsportosabbra volt allitva. Mondjuk en sportos tipus vagyok es nincs csaladom meg! szal en nem bannam csak 507 Le visitana, de az teny,hogy hetkoznapokra nem valo, mert gatyamat beletankolnam. En alattam nem 19L ,hanem 29l! :)
Reggel lefagyott a gépem de lefotoztam (nem akartam még egyszer lekörmölni)
Szoval a vége az lett volna hogy nem válaszoltatok arra a kérdésemre hogy lehet-e BMW-vel ugy rádiozni mint mondjuk az Audikkal vagy a WV-kel.Benyomom a bekapcsolo gombot és szol a zene!!
Az e60-ast nem szoktam nézegetni úgyhogy az árakkal nem vagyok tisztában csak a dieselnél! Azt tudom, hogy 2007-es 530d olyan 7-8m között vannak, ami jól felszerelt, gondolom kevésbé felszereltet olcsóbban is lehet kapni. Nekem e92-esem van és ebből a diesel ugyan olyan árban van mint a benzines! Talán még olcsóbb is a diesel! Pont most néztem és e92 330i egy darab sincs rajta, 320i van 7.2 M-ért regadó nélkül és extra az nem sok van benne! 7.5 M-ért van 335i(ez a legolcsóbb) de az enyémbe 2-szer annyi extra van és még M-packet is! Meg persze az ára is jóval olcsóbb volt, mert németből hoztam. Szóval az e92-es kategóriába nincsenek különbségek az áraknál! De nincs is belőle annyit mint az e60-ból! Ugyan ez a helyzet az e90-nél is 330i egy darab nincs, egy 28i van 8.9M-ért. Diesel e90 330d sincs, sok, de ebből van egy 2007-es 330d elég jól felszerelt 7M-ért. Azt kell mondjam az e90 nem annyira népszerű mint az e60(legalábbis 2000-nél nagyobb köbcentis motorral). Itt nincsenek árkülönbségek 330d és i között, főleg, hogy 30i egy darab nincs rajta(2006-os évjárattól kerestem csak sedánt, kombi lehet van)
A benzines előnye az ára. Például tegnap még fent volt a használtautón 1 faceliftes 530i 5.8m forintért kb 70e kilométerrel. Valamelyik forumtárs nézegette. Min 1 millióval olcsobb mint 1 dízel sokkilométeres, és 1.5millióval olcsóbb egy hasonló kilométert futotthoz.
Az árkülönbséget meg 2-3 év alatt tudod beleölni üzemanyagba. Sok európai országban a benzin 400ft/liter fölött van, olcsón lehet benzinesekhez jutni. És sokkal valószínübb a kevés kilométer, mint 1 dízelnél.
Mint alább láthattad, én is foglalkozom a fogyasztgással. Mert különben honnan tudnám az adatokat? De én tudom miért vettem ilyen fogyasztású autót: mert megtehetem.
Ezek a DI korszak első darabjai, azokat én is kerülném egy darabig.
A benzinesen szervizelőnye addig volt hatalmas, míg kő egyszerűek voltak a PDCDTD... stb. "modern" dízelekkel szemben. Ez béemvééknél egyelőre a 258 LE-es sorhatosig szól.
Kíváncsi lennék, hogy a mostani ünnepelt donwsizing-os benzin motorok hogy fognak szól 5-10 év, 200-300e km múlva...?
Sajnos nem csak a legolcsobb peldanyokkal van igy. Gyakorlatilag barmelyik arkategoriat nezed a hasznaltauto.hu-n a kocsik jelentos resze nem az aminek allitjak. Nyilvan a 3M koruli arkategotiaban az arany 99%, de a 7M-s kategoriaban is van legalabb 50-60% ami tekert oraju.
Az én eddigi tapasztalataim az általam használt BMW-kel:
X5 évj. 2004 , motor:4.4 90e km-rel vettem kb egy évig használtam csak a fogyasztása miatt adtam el 2006 ban, átlag 18l/100 km
E60 525D évj.2004 km vásárláskor 84.000 DE mint utóbb kiderült jóval több volt benne kb 150.000 . Az általam használt kb. másfél év alatt még kapott kb 60.000 km és igazán nem kíméltem, vigyáztam , óvtam különös gonddal a szegény "elhasznált" sokat futott dieselemet. Ennek ellenére csak egy turbó javítást kért, ha jól emlékszem talán 110e forint volt egy budapesti márkaszervízben. A fogyasztása nagy vegyesben 9l/100km.
E60 535D M évj.2006 jelenleg 140.000 km van benne a kötelező szervízeken és kopó alkatrészeken kívül csak egy mágnesszelep ment tönkre ami az EGR szelepnél csinál valamit... Mindegy Steeef tudja Ő cserélte azt hiszem 40eft volt. Ezt az autót is arra használom amire való , közlekedem nap mint nap esőben,hóban,napsütésben autópályán és mellékutakon. A fogyasztás 9.1l/100km-
Csak halkan megjegyzem hogy a feleségem által kizárólag városban használt autói mellesleg mindig szalonból 0 km vásárolva(Opel,VW,Toyota) sokkal jobban megvágták a pénztárcámat mit bármelyik BMW-m. Pedig csak a lányokat viszi iskolába, edzésre meg dolgozni jár velük...
Steeef! Köszönöm a munkát a beépített rablásgátló tökéletesen működik, már nyugodtabban hagyom ott bárhol. Üdv: István
Lehet hogy a kozterulet karbantartok szoltak a BMW-nek anno hogy mar unjak az 535D tulajok utan aszfaltozni az utakat, mert alandoan 1-ben indulnak el es begyurik maguk ala az aszfaltot. Akkora godroket hagynak hogy mar a buszok is fennakadnak rajta :)))
Igazabol nem tudom hogy ez hiba-e vagy normalis mukodes. Gondolom a motornak nem okoz semmi fennakadast 2.-bol indulni, szal akar az is elkepzelheto hogy tenyleg az automata tanulta meg a stilusod, de nyilvan ez nem 100%. Szerintem kedezz/nezesd meg valami szakival.
Akkor én azok közé tartozik aki foglalkozik a fogyasztással. Többnyire városban használom így nekem számít, hogy ne 15 litert fogyasszon! Bár nekem meg sem fordult a fejemben, hogy benzinest vegyek, valamiért mindig is diesel pári voltam, mint ahogy vannak olyanok is akik csak benzinest vesznek, mert nem szeretik a dieselt. Még azt hozzá tenném, hogy igen van olyan diesel amire rá költheted a gatyádat is, ezek a széthajtott visszatekert órás példányok amiket valószínű nem megfelelően tartották karban. Az ilyenek általában a használt autó piac legolcsóbb példányai! De hát valakinek azt is meg kell vennie, mert ugye sokan úgy vannak vele, hogy de jó 3 millióért 530d, akkor már inkább ez mint egy új suzuki, megveszi és utána csodálkozik, hogy jé ennek erre költeni is kell. Aki olyan autót, akar venni, amire nem kell költeni az ne a legolcsóbbak közül válogasson. Volt céges 2.5 TDi VW-m ami 0km-esen lett vásárolva, 250e km-t tettem bele mindig is VW szervizbe volt hordva és ez az idő alatt semmi baja nem volt! Ez csak példának hoztam fel, mivel ez 0km-es kora óta nálam volt, megfelelően volt szervizelve, ha egy VW elmegy ennyit hiba nélkül, akkor egy rendesen szervizelt, nem széthajtott BMW-nek is illene!
Ez a lényeg. A hatalmas értékvesztés. A fogyasztáson kívül rengeteg módon a pénzt elnyeli az autó, ezért ne az üzemanyag fajtája legyen mérvadó a típus kiválasztásánál.
Általában a magyar ember nem olyan autó vesz magának amire szüksége van, hanem amivel meg akar felelni a saját maga által saját magáról kialakított képnek.
Ezek foglalkoznak a fogyasztással.
Az összes többi meg tudja mire-mit vesz.
1 háromezres motort nem városi tötymörgésre teremtettek, arra ott kétezres dízel.
Egy nagymotorral rendelkező autó életeleme a sebesség, azért meg fizetni kell súlyos üzemagyagforintokkal, valamint alapjáraton sem ehet keveset, hiába például a nagynyomású
benzinbefecskendezős rendszer. De kevesebbet eszik mint 1 kb.10 évvel ezelőtti konstrukció.
A cégnél ahol dolgozom van két diesel Bmw az egyik 525d 351000km el hibátlan a másik 320d 280000km szintén .Ezzel csak azt akartam mondani hogy szerintem a lényeg a karbantartás egy benzines is lehet szar ha elhanyagolják,remélem senkit nem bántottam meg.
Ne nézzük a 200.000 km-es "szarokat amikkel rengeteg a hiba.../ mint pl sajnos az enyém is / nézzük azt hogy 14 millió ft-ért megvette a Tulaj újonnan és 4 év múlva ( eddig örömét lelte benne mert egy igazi élmény volt ) eladja 4 millióért!! Úgy érzem elég nagy árat kell fizetni az élményért = 10 millió 4 évre.....
Ezek szerint városi használatra ne vegyünk benzines BMW-t, mert ott sokat fogyaszt. Viszont városba a diesel sem jó, mert lassan melegszik be. Városon kívül meg nem nagy a fogyasztás különbség. Így nem a használat a döntő, ki mit választ, hanem a beállítottság, az előítélet.
-Idén áprilisban lettem a gazdája egy automata váltós E60 530i(272le)nek.2007.11 havi.
Az autót Olaszországból hoztam be 52000km-rel.
Hiába szervízkönyves, mivel régóta olvasgatom ezt a fórumot, első utam Masziékhoz vezetett, ahol átnézték az autót és megállapították a kilométer valós.
A számítógépből kiolvasták a szervízadatokat(össz 2x volt), és Maszi megjegyezte nem volt még nagynyomású pumpa benne cserélve.
Na 10000km megtétele után lett.
A hiba előre sejthető ha az autó reggelente nem pöccre indul, hanem az önindító teker 1 kicsit. Majd menetközben hibaüzenet, leállítottam újraindítottam, eltünt. 2 nap múlva újra jött, majd megint.
Javítás Masziéknál, Ez 1 nettó 60000ft-os alkatrész+szervíz+programozás.
Elviekben típushiba és magyar autónál 100000km-ig garis. Hogy olasznál elfogadták volna a garit nem tudom.
Az autóról:
- A motor-váltó hibátlan. Elgurolgathatsz vele úgy, hogy a váltó kétezres fordulat körül felváltogat, vagy úgy is hogy 210km/óránál még visszavált ötödikbe. És mind a kettőt szereti. 150km/óránál 3000et forog a motor 6.ban és kb. 9.5 litert eszik. A motor alul is jól húz, de az igazi 3000 fordulat felett, valahol itt adja le a 320nm nyomatékot. Sport fokozatban 7000ig lehet huzatni, de én sosem használom csak kipróbáltam.
Mivel ezen a fórumon mindenkit a fogyasztás érdekel leírom a saját tapasztalataimat kb 14000km után:
-csak város(Bp), araszolgatás,másodpercekre max 50km/óra, szenvedés 15 liter
-agglomerációból be-ki nem csúcsban néha előzgetve 11-12l
-hosszú táv autópálya- főút 9,8l
-mindez vegyesben 14000km alatt 10,8l
Tud olyat is,hogy M0 tempomat 110km/h 60km távolság alatt 7,2l. de ilyenkor remeg az ember lába, hogy odaléphessen.
Én azt számoltam évi 30000km-nél kb 200000 forinttal költök többet üzemanyagra mint 1 530d . Kivéve ha nettóban tudsz tankolni akkor 400000ft/év.
> Többen vagyunk itt akik 150-200km-rrel vesszük ezeket a szarokat
Minek veszed ha szar ? Sokszor elhangzott mar itt hogy a nemet import visszatekert oraju kocsikat ne tegyunk mar egy lapra az ismert eloeletu kocsikkal. Amikor a sajatom vettem akkor kb 20 kocsit ellenoriztem le alvazszam alapjan, osszesen ha jol emlekszem 2db maradt fent a rostan. Volt olyan hogy az eladoval (maganszemely) bemetunk Rack Autoba egy teljes kocsi atvizsgalasra es ketto perc alatt kiderult hogy a kocsi altal mutatott 108.000km mintegy 120.000km-el marad el a valosagtol. Teljesen egyertelmuen at akartak verni, mikor mondtam a csavonak hogy esetleg meg igy is erdekelne csak az arat kellene harmadolni akkor jott valami kifogassal hogy "megtartja a kocsit". Ja, vagy keres valami balekot aki atnezes nelkul megveszi...