Az édesapámnak amputálni kellett a lábát. Azt kérdezném hogy a rokkantnyugdíjon kívül milyen támogatást vagy segély lehet igényelni. Köszönöm a segítséget
Háromféle betegségcsoportra kaptál részkárosodást (ezeknél meg van határozva a tól-ig %), majd a végén egy úgynevezett kombinált értéktáblázat alapján születik meg az össz-szervezeti egészségkárosodás.
A kérdésem az lenne, hol tudom azt kiszámolni, hogy adott betegségre mennyi az a százalék, amit az ORSZSZI ad itt most nem szubjektív dolgokról beszélek, hanem fix, meglévőről (pl.: egy szem hiánya mennyit ér ) egyszer régen valahol láttam ilyen táblázat szerű dolgot, de most nem találom
Mindenekelőtt szeretnék nagyon BUÉK minden kedves fórumozónak, dmk-nek, aki sokat segit ,ahogy visszaolvastam: minden felmerült kérdésben szinte, Az én kérdésem kapcsolódna az utolsó fórumozóéhoz, anyukám 2009-ben vált rokkantnyugdijassá, sztném kérdezni ,hogy a nyugdijemelés valamely %-ben vonatkozik -e rá is ez évben?
Én erre a kérdésedre csak mint laikus tudok válaszolni, mert a nyugdíjügyekkel ilyen értelemben nem foglalkozom, nem is értek hozzájuk.
Csak azt tudom, hogy az én családomban is van rokkantnyugdíjas - aki 1996. óta az, illetve már életkor szerint régesrég öregségi nyugdíjas korban van - ő minden emelésből szokott részesülni, (a korrekciókból is) amit a nyugdíjasok kapnak. Úgy tudom, ebben nem szoktak különbséget tenni a rokkant- és "rendes" nyugdíjasok között.
Buék mindenkinek !
(Pozo-nak : Kedves sorokat írtál, köszönöm, de az nem segítség,amit én teszek, mert leülni a géphez és pár billentyűt lenyomni nem az.:)
Kedves dmke!Kérlek próbálj válaszolni a következőre!Sejtem a válaszodat,csak megerősitésedre várok.Korrekciós nyg. emelésről lenne szó,azt kérdezném Tőled,hogy a leszázalékoltakra is vonatkozik ez a rendelkezés.Sehol nem találtam a nyufin erre utalást.Feleségem 96 óta rokkant,III.csoportos,ugye nem számíthat a +4%-ra.Kedvességedet előre is köszönöm és Neked külön BUÉK a sok segítségért!
Valamit nem jól olvastál a határozaton, mert ha 79 % egészségkárosodás szerepel rajta, akkor az biztosan III.csop. rokkantság (ez 50-79 % egészségkárosodás esetén van), vagy pedig ha II.csop. rokkant lettél, akkor az egészségkárosodásod 80 % vagy afölötti lehet.
II. vagy III.csop.rokkantsággal jogosult vagy a nyugdíjas utazási kedvezményekre, illetve II.csop. rokkantság esetén a közgyógy.ellátásra. Lehet,hogy még több mindenre is,nekem csak ennyi jut eszembe.
Rokkantság mellett is lehetséges dolgozni, valamilyen kereseti határ van, de azt nem tudom pontosan, a nyugdíjbiztosító honlapján talán utána tudsz nézni ( illetve az életkorodat figyelembe véve te még a rehabilitációs járadék programra is esélyes lehetsz majd.)
Nem tudom tudtok-e segiteni, ha igen légyszi válaszoljatok.39éves vagyok, emlő daganatom volt.Még kezelés alatt állok. Most kaptam meg a végzést, 79%ot kaptam, 2-es csoport. Légyszi irjátok már le, hogy milyen kedvezményekre vagyok ezzel jogosult?Gondolok itt a közgyógyra, utazásos dolgokra, utiköltségtéritésre stb... Ill.majd ha tul leszek a kezeléseken (és jól leszek)azért szeretnék valamennyit dolgozni mellette, ez lehetséges?és mennyit lehet?
Szia Kinga! Annyit tudok javasolni,hogy édesapádat nyugtasd meg,hogy marad rokkantnyugdíjas.Mert Teljesen idegbeteg lesz januárig.A bizottság után még hosszú hetek kérdése,hogy meghadják-e.De a leírtak alapján nem fogják visszavenni.Édesapádnak jobbulást kívánok. síküveg.
36 éves férfi vagyok,idén februárban műtöttek egy kiszakadt gerincsérvvel,aug.11-ig táppénzen voltam,de a műtét után kialakult a bal lábam ujjaiban egy spontán lépés közbeni behajlás.
Nos ettől a spontán behajlásoktól csak nehézkesen ,sántán tudok csak menni,rendkívűl fárasztó.Többen kérdezték tőlem,én pedig itt kérdezném,hogy van-e esélyem ezzel az állapottal leszázalékoltatni magam.
Nem a "rendkívül magas" rokkant nyugdíj érdekelne hanem hogy egyáltalán foglakozzam-e a dolgoggal érdemben...
Üdv Mindenkinek! A munkaviszonyomról a miskolci onyf. adott másolatokat,javukra legyen, viszonylag gyorsan korrekten.Kérdésem: csatoljam ezeket a leszázalékolási kérelem mellé, avagy csak a másolatot?(Most,hogy végre megvan.) Egyébként annyiban változott a helyzet,hogy a nyakamon jobb oldalon találtak még egy-két rákos csomót,így jan.-ban lesz egy műtét.A táppénzes időm márc.-ban lesz egy éves. József