Én már vagy nyolc éve tankolok Shell kutaknál, és még soha nem vertek át, s nem is próbáltak. Viszont megtankolnak helyettem, udvariasak.
Ez az átverés a pénztáros csajszi egyéni akciója volt semmi köze a céghez.
dr.Jones
Ui: nem vagyok a Shell patronáltja, sem alkalmazottja
Nem is annyira új a trükk, de hatékony. Helyzet: tankolás után bemegyek a kasszához, mondom melyik oszlop, kisasszony meg mondja, hogy tizenkétezer. Erre adom a tízezrest egy kétezres kiséretében, kisasszony meg elteszi őket szem elöl és nyomtatja a nyugtát. Azután kivár egy hangyányit, majd azt modja nyomatékkal: tizenkétezer. Mondom neki: pont annyit adtam. Erre Ő: széles mozdulat és valahonnan elővillan az ujjai között egy ötezres, aztán elémtolja a kétezrest is és csak néz, csak néz méla bánatos tekintettel, Ettől egészen megzavarodok és kételkedni kezdek. Kisasszony nyujtja cserére az öterest, én meg próbálok koncentráni és visszaemléezni. hogy nem én tévedtem e véletlenül. Mögöttem álló sorból türelmetlen mozgolódás. Mit tegyek? Ötezrest kicserélem tizesre, nyugtát zsebrevágom és elhúzok. Utólag rekonstruálom a szitut, rájvök: át vagyok b***va. Tanulság: észnél lenni a Shellnél.
Kérdésem: van e hasonló élménye valakinek?
OFF
Nekem még nem lopták ott le semmimet (igaz, antenna nincs, ködlámpa nincs), de nem is tudtam, hogy ez ilyen kemény hely. Neked midet nyúlták ott le?
Azért írtam be ezt a parkolóház+kút együttest, mert az amúgy is szűkös mozgástérbe egy szolgáltató egységet (kút, kávézó stb.) belerakni ritka nagy baromság. Ezt annak idején, amikor sokkal kevesebb volt az autó, még el lehetett talán viselni, de minimum 90-ben már felkellett volna számolni a kutat onnan.
Így most remek autós szégyentábla jelölteket lehet itt vadászni...
És amióta szembe egyirányú lett a Városház felé vezető utca (amin kimehettél a Kossuthra és onnan jobbra az Erzsébet hídra), végképp szar lett az egész. Van 2 kihajtás, de akármelyiken mész ki, a Szervitára jutsz és csak a Lánchíd irányába távozhatsz. Az Erzsébet hídhoz meg kell kerülnöd az egész Nemzeti Gödröt, az Astoria felé.
Hálistennek keveset kell arra járnom mostanában...
Na ja, arra a feloracskara, amig beugrik a szemkozti olasz kavezoba, nyugodtan ott lehet hagyni a terepjarot...
A csucs nalam az volt, amikor a cimbora a jobb savban tankolva egyszeruen otthagyta a kocsit, es a Matav centerig allt a parkolohazba bejutni kivanok sora....
Egyebkent nektek nem lopjak a Szervita parkoloban az antennakat, kodlampakat, fellniket stb.?
"Ki lehetett az a marha állat, aki az egyetlen behajtási pontra egy kutat tervezett, pont az út közepére?"
Ha nem parkolnának a jobb oldalon, be lehetne állni. De parkolnak, ráadásul olyan alakok, hogy inkább beállok a tankolók közé a sorba, minthogy szóljak nekik. :-((
Veszem fel az ATM-ből a Citicardommal a pénzt és egy fillér költséget se fizetek. Az ilyen kártyákkal tökmindegy, miféle automatából szedsz ki pénzt, ingyenes.
(A Citinél magánszámla esetén a bank fedezi az ATM tranzakciók költéségét, cserébe másokk a számlavezetési feltételek, de ez itt off.)
A bizalmatlanság a dupla lehúzások miatt van bennem, nem szeretem a kártyámat kiadni a kezemből, és vannak olyan kuta, ahol a pénztáros úgy körbebástyázza magát csokikkal stb.vel, hogy nem látod se a pénztárgépet, se a leolvasót (így azt se, hogy van-e mellette még egy, amiben továbbrántja a kártyát, későbbi disznóságok céljaira tároláshoz leolvasva a kártyaszámot).
Erre egy zsaru hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy soha ne hagyjuk, hogy a kártyánk a látóterünkből kikerüljön. Bölcs tanács.
Az ATM felvétel veszélyei inkább abban állnak, hogy (a) betömítik a pénzkiadó rést, és utánad kiszedik a kikért és beragadt pénzedet (b) hátad mögül lelesik a PIN kódodat és később ellopják a kártyádat (c) látják, hogy pénzt veszel fel és leütnek érte.
Az (a) trükköt kutaknál nemigen merik megpróbálni, túl feltűnő lenne (ezért elhagyatott, utcai ATM-ekből én se szeretek felvenni). A (b) benne van a pakliban, de hát körül kell nézni, és ha valaki a nyakadba liheg, elzavarni (én igyekszem eltakarni a másik kezemmel a PIN billentyűzetet, hátha valaki távcsővel figyel a közelből, kicsit parázok én is... :) A (c) esethez is takarni kell az egészet testtel, kitépni a kártyát, a pénzt, és tiplizni onnan mielőbb (be a pénztárhoz, fizetni, elhajtani). Aki felvesz ATM-ből egy csokor pénzt, az ne sétáljon vele az utcán tovább...
De lehet, hogy én állok rosszul a dologhoz. Ha van jobb tipped, örömmel fogadom (pl. kútfüggő chipkártya tankoláshoz?)
Hello!
A múltkor kimaradt a cikk címe:
http://totalcar.hu/tukor/kutellenorze/
Tökéletesen igazat adok ha5nx - nek. A valamekorra hibahatár valóban indokolt. A +/- 0,5 - on lehet vitatkozni. Sajnos kishazánkban azonban ezt a hibahatárt nyerészkedésre használják. Igaz a vásárló nem igazán veszi észre ezt hisz a 100 nál jelentkező 50 fillér töbletkiadás nem feltünő. Engem csak az zavar, hogy a különböző olajtársaságok pofátlanul azt állítják, hogy az ő kútjuk bezzeg többet ad mint amit jelez. Reklámnak jó , csak nem igaz.
Az is igaz , hogy a benzin hőtágulása nagy. 10°C - ként kb 0,8%. Azonban ez a mérést nem befolyásolja, mivel ezek a szerkezetek a térfogatkiszorítás elvén működnek. A földalatti tartályban lévő benzin hőmérséklete egyébként sem ingadozik túlzottan.
Azt én sem gondoltam, hogy a kútvezető szó szerint összepiszkolja a kezét az "órával"
Sziasztok
Az is általános, hogy ha nincs kártyám smart, vagy ilyesmi, akkor - miután kimegyek és nem kérek számlát - a pénztáros csajszik berakják a maguk kártyáját és csinálnak valamit...
A shell smart-ot nem tudom, de az aral-nál van 2% kedvezmény a kártyás fizetésre, tehát literenként 5 HUF üti a markukat...
Ezzel engem nem károsítanak meg, csak a saját cégüket, de akkor is bosszantó egy kicsit.
Egyszer (illetve kétszer) jártam úgy az egyik Aral kútnál, hogy a pénztáros csajszi, mikor visszaadta a papírpénzeket (ezreseket), azokat kétrét összehajtva nyújtotta át. Majdnem bedôltem neki, és már éppen beledugtam a tárcámba, amikor felébredt bennem a gyanú, és széthajtottam, megszámoltam a pénzt -- két ezressel kevesebb volt.
Elsô alkalommal a csaj pökhendi módon, de bocsánatot kért, én meg nem morogtam, bár nyilvánvaló volt a csaló szándék, viszont második alkalommal szép kis patáliát csaptam. Volt ott egy másik ember, az is elmondta, hogy vele is próbálkozott már a kis rüszü. Amúgy annál a kútnál tankolok már vagy 6 éve, különösebb gondom nem volt velük. Ezt a csajt sem láttam ott többet az eset után.
A bankkártyás fizetés kerülését én sem értem. Ha elöttem húzzák le, nem történhet (remélhetöleg) probléma. én már több éve így tankolok, csak utálok mindig 1-2 percet várni. Bár az utobbi idöben azért némi javulás tapasztalható. számomra etalon az Ausztriai OMV-nél a hitelkártyás fizetes: esküszöm, másodpercre mint egy Forma 1-es kerékcsere. Ja, aláírással együtt.
Szóval veszel fel az ATM-ből és fizeted az 50, 100 vagy akárhány forint ATM költséget.
Mellékesen hogy tud átverni a kút ha kártyával fizetsz? Ez engem érdekelne, hiszen szerény banki és informatikai ismereteim szerint az ATM-es pénzfeltvét veszélyesebb, mint a kártyával és aláírással történő fizetés.
Azért nem kellenne mindenben a rosszindulatot feltételezni. A +/- 0.5% azért van mert lehetetlen pontos műszert készíteni (folyadéktágulás a hőmérséklet függvényében...). Még egy laborműszernek is van hibahatára (igaz, ennél sokkal kisebb) nem egy benzinkútnak.
Nem igazán lehet úgy beállítani a kutat, hogy mindig 0.5%-kal többet mutasson, mert akkor lehet, hogy x. nap múlva egy ellenőrzéskor erre ráadódik még 0.5% ami a pumpa konstrukciójából adódik és jön a büntetés.
Különben meg a kútüzemeltető nem is piszkálhatja az órát.
a haverjaim beszámolói alapján a legtöbb gond a pénztáros csajokkal lehet.
Bp., Budán az egyik Shell kútnál egy haveromnak a 10 ezreséből 3 ezer-akárhányra, 5 ezerből adtak vissza, és még nekik állt feljebb. Aztán végül a kútvezetőhöz fordult a srác, és az rendes volt, intézkedett, elnézést kért, a haver meg örült, hogy végül is nem bukta el a pénzét.
De azért ez elég ciki, hogy ennek kell örülni. A kútvezető helyében még aznap kirúgtam volna a pénztáros picsát.
Vagy naiv vagyok és ez egyszerűen benne van a pakliban, hogy a pénztáros bepróbálkozik?
Én mindenesetre mindig hangosan kijelentem, amikor fizetek, hogy "Tízezres, tessék!", legfeljebb többen rámnéznek, de így nem lehet letagadni, hogy mit adtam.
És bankkártyával soha nem fizetek benzinkútnál. Ott az ATM, kívül, ha nincs pénz nálam.
A kutasok viselkedése attól is függ, milyen verdával és milyen ruhában állsz be.
Példa: egyszer egy balatoni út után tankoltam, amikor felértem Bp.re. A kocsi tiszta por és bogár, én laza bermudában, pólóban. Le se köptek.
Pár hétre rá, ugyanennél a kútnál, vidékre indulva, frissen mosott kocsival (ugyanaz a kocsi!), öltöny-nyakkendőben jelentem meg, mentem tárgyalni. Kutas arc azonnal ott volt.
Mondjuk, nem is bántam, mert nem volt kedvem összekoszolni magamat...
Nálam az ARAL elég jó helyen van ("A minőséghez hű marad az ember", illetve "A barátságos benzinkút"), TOTAL-t és SHELL-t kerülöm. Az ESSO-knál jó a Tigriskonyha :) , MOL-nál udvariasak (ahol eddig voltam, semmi gond nem volt).
Bp. vitathatatlanul legidegesítőbb kútja a Szervita téri parkolóház földszintján lévő JET.
Ki lehetett az a marha állat, aki az egyetlen behajtási pontra egy kutat tervezett, pont az út közepére?
Művészet, ahogy centizgetni kell az ott szorongó tankoló balekok között, hogy bejuthassak a parkolóházba... (Bár azt mondják, átépítik hamarosan a házat és kút kikerül onnan... Legfőbb ideje...)
Nem tudom a tobbi marka hogy mukodik, de a Shell franchise halozatot uzemeltet. Ez azt jelenti, hogy minden kut kulon vallalkozas, csak Shell logo van kiteve mindenhova. Emiatt nem csoda, hogy kulonbozo tapasztalatok vannak, kulonbozo helyeken. Inkabb rossz, mint jo.
Mivel a ceges kocsihoz Shell kartya van, kenytelen vagyok ott tankolni. (Egyszer mosatni is probaltam, hat nem kellett volna.)
Egyszer mar fel is hivtam a Shell Mo-t panaszkodni, mondtak nem eppen egyedi eset vagyok, es hat altalaban nem hamisak a vadak.
Es tenyleg a 99 Ft-os vegu aruk eseten a 1 Ft visszajarot nagyon sok helyen ugy kell kerni. A leggyakoribb helyemen szinte soha nem mukodik egyszerre tobb kassza, pedig sok kutfo van.
A V-Power pedig magara a markara huzta ra a vizes lepedot. Aszonyja: "Miert csak Ferrari Forma-1 csapata hasznalna, hasznalja on is". Egy egyszeru adalekbol hirtelen versenybenzin image-t csinalni, nevetseges. Teljesen hulyenek neznek.
Hi Mindenkinek!
A bemutatkozást hagyjuk!
Olvastam a benzinkút ellenörzéről szoló cikket. Aki írta nagyon naiv lehet..
Ha figyelmesen elovassuk a cikket rájöhetünk, hogy az ellenörzésnél megengedet hibahatár +-0,5% lehet. Ezen azt kell érteni, hogy az emlitett példánál maradva amikor a kijelző 20 L- t mutat, akkor valójában a tankba 19,9-20,1 L kerülhet.
Ez teljesen törvényes. Egy átlagos kút napi forgalma kb 10000 L. Ennek a fél százaléka 50 L.
240 ft - jával számolva ez 12000 Ft/ nap. Ez egy évben több mint 4 millió forint.
Kérdem: elhisszük , hogy van olyan bolond , aki erről a törvényesen megkereset pénzről lemond, és úgy állítja be a kútjait, hogy azok - ha kevéssel is- de többet adjanak az ő kárára?
Persze igaz, hogy ez a haszon egyenlőre nem pénzformájában, hanem a földalatti tartályokban van többlet üzemanyagként. Biztosak lehetünk benne, - szemben a cikkben leírt állítással - , hogy ezt az üzemanyagot is el fogják adni. Ugyanis ezzel mást már nem is lehet csinálni. Vagy talán megisszák?:) A kérdés csak az , hogy legálisan adják el, vagy nem. Mindkettőre lehetőség van. És a kút üzemeltetőinek mindenképp haszna van. Igaz a második varició az extraprofit:))
Üdv
Őszintén megmondva én azokat a kutakat szeretem ahol "leszarnak". Valamiért a körülöttem legyeskedő kutasok mindig gyanút keltenek. Ha viszont én kérek segítséget akkor segítsenek! Ilyen a Kvassay úti és a József Attila lakótelepi MOL kút én legtöbbször ezekbe járok. Átb@szási kísérletet még nem tapasztaltam.
Sziasztok: a veresegyházi SHELL kutat kerülni, ha valaki arra tévedne: vizes benzin - bunkó kutasok.
A jómultkor melósruhában a kispolákba tettem 995-ért benyát (minek több ha megy eladni). Bemegyek fizetni, adok egy ezrest, csaj elteszi, nem ad vissza. Bekattantam, mondom: 5 Ft visszajár.
A válasz: az is pénz?
Mondom: igen, de most már kell áfás számla is.
Ha a szemekkel ölni lehetne, nem irogatnám kicsinyke történetemet.
Egyébként a MOL-nál, és az ÖMV-nél többször előfordult, hogy a véletlenül átugrott (2001, 3001) egy Forintot nem kérték el. Kútja válogatja.
Nem saját szülemény, kedves Kriszta101-től kaptam Emailben. De megosztom. Tudom, hogy volt már érintőlegesen erről szó, pl. a Shell-es topicban, de itt összefoglalva is látható néhány. A valóságtartalomhoz nem tudok hozzászólni, mivel trabanttal járok, 20-22 litert tankolóval nem nagyon szoktak semmit trükközni :-)
> 1. Ha kerek összegért kérsz, PL 5ooo-ért, és
> elindulsz befelé, csóka nem tölt neked, csak vagy 3722-ért. Ha bent a
> gádzsi
> látja, hogy ennyiért tankoltak neked, tudja, hogy te 5ooo-ért kértél
> benzint (varázsszám).
> Kapsz blokkot is, csak ez már elore ki volt nyomtatva....
>
> 2. Rossz visszaadás. Visszaad egy részt, majd 2 mp
> hatásszünet. Ha rezzenéstelenül állsz a pult elott, nyeglén benyúl a
> fennmaradó 'párezer' forintért és szájat elhúzva visszaadja. Ha elindulsz
> és visszamész értetlenkedik, de bocsánatot nem kér. Ezzel majdnem
> mindenkinél bepróbálkoznak, nagyon figyeljetek.
>
> 3. A pofátlanság teteje. Cimborán 5ooo-ért tankolt
> magának. Átad a pultoskurvának egy 2ezrest meg 3 darab ezrest.
> Az behajol a pult alá, majd újra felegyenesedik és azt mondja - ez csak
> négyezer
> -....
>
> 4. Megveszed 799-ért a hetes mosóprogramot, a kis
> gyökér meg nyom neked egy kettest, esetleg egy hármast. A difi a kutasoké.
>
> 5. Drága olajat semmiképp sem szabad kúton venni,
> mert lepattintják a kupakot, és lehet, hogy te vagy a szerencsés, aki az
> olcsó olajat kapja, többezer forintos literáron.
>
> AHOGY BEÁLLSZ A KÚTRA, EZEKNEK AZ EMBEREKNEK CSAK AZ
> JÁR A FEJÉBEN, HOGY ESETLEGES BAMBASÁGODAT, NEM ODAFIGYELÉSEDET
> KIHASZNÁLVA LEHÚZZANAK, NE KIMÉLD OKET, FOLEG AZOKAT NE AKIK MÁR EGYSZER
> ÁTVERTEK....
>
> Mindig 9995-9999 forintért tankolj - igy eleve nincs
> játék a visszaadással-, kérd vissza az aprót, és kérj ÁFÁS
> számlát. Ha nem vár senki utánad, jelentsd, hogy elirta a nevet, a cimet
> a számlán, javitottat ne fogadj el, irass újat. Ragadj meg egy rágot,
> csokit, ami épp a kezed ügyébe akad, és mondd hogy még ez is lesz, és
> ráfér
> e
> még az ÁFÁSra. Ha nem irass újabb számlát, majd közöld, hogy - jujj, de
> feledékeny vagyok, de az össz lóvém az a tizes, amit eltankoltam,
> ugyhogy orbit storno... Ha okoskodik kérd a panaszkönyvet.
>
> Ha hiszitek ha nem a kutakon érdemes beliirni a panaszkönyvbe, mert az
> anyacégek nagyon komolyan veszik. Ismerosöm üzemeltet egy kutat, és minden
> beirás után teljes transzban van. Paráztassátok a kutat, hogy a
> panaszkönyvbol nektet járó oldalt,
> egy keresetlen levél kiséretében közvetelenül az ARAL-hoz, Jethez whatever
> is el fogjátok juttatni.
>
> Ha egy kúton átbasztak, járjatok vissza, ellenoriztessétek a keréknyomást,
> mossassátok le a szélvédot stb. Ez a legtöbb kúton kötelessége a kutasnak.
> Ha koszos marad az ablak, szólitsd fel, hogy rendesen dolgozzon. Ha egy
> rossz szót is szól a csávó, kérd a panaszkönyvet és név szerint ird be az
> illetot.
> Lehetoleg hetente látogasd meg, jattot persze sose adj, hiszen
> szántszándékkal átbasztak vagy mi....
>
> Akinek ehhez nincs képe, az annyit tegyen meg, hogy mikor kiszáll a kúton,
> mosolyogva üdvözölje a kutast, az el fog indulni az auto irányába és csak
> mikor odaér, hangozzon el a - köszönöm, de magamnak tankolok - cimu
> monológ....
Kinek milyen tapasztalata van a kulonfele benzinkutakkal kapcsolatban? Atvagasok, probalkozasok, trukkok, amire erdemes odafigyelni; esetleg korrektek voltak es masnak is ajanljatok. Btw, hova tunt a leShl topic?
Veszprémi molnál esett meg a dolog. Mire kimásztam a kocsiból a faszi már buzerálta a tanksapkát. Visszakértem , erre neki állt lemosni a szélvédőt. Szóltam neki hogy NE!, merthogy úgyis le lesz mosva az egész. /faszi elsunnyog/. a mosás alatt neki áll segget nyalni hogy milyen szép a kocsi. Hm? Mindegy, gyanus volt a pasi . mosás után csak nem nyugszik le ... hogy honnan azt nem tudom de előkap egy ablaklehúzót és szolgamód elkezdi a 17 db vízcseppett eltávolítani az ablakokról. Na itt aztán eldurrant az agyam . Nem sok kellett volna hozzá hogy üvöltsek nade, kivételesen fény gyult a kis agyamban és eszembe jutott a gumi :-Fel kéne fújni... beültem, átáltam a levegőhöz és ki sem száltam megvártam míg végez, majd ablak le:-Kösz, de tényleg ! Mosoly, majd el a pcsba.
üdv hasek
Helló mindenkinek!
Úgy éreztem, hogy itt az ideje az én hozzászólásomnak is.
Előző munkaheleyemen a MOL kutak számítógép és pénztárgép rendszerét javítottuk, így van néhány tapasztalatom az ottani kutasokkal. A többsége egész normális volt, de voltak extrém esetek is.
1. Az egyik kútvezető mindenképpen meg akart vesztegetni. Azt akarta, hogy áruljam el, hogy hogyan lehet a kútvezérlő számlálóját megbizgetni. (Egyébként sehogyan!!!! (A MOL2000 kutaknál))
2. A másik meg azért b@szogatott, mert rossz volt a rendszerük. Közben kiderült, hogy ők rontották el direkt. Amikor ezt megmondtam nekik, akkor 5k -t akart adni, hogy felejtsem el a dolgot.
Folytatás legközelebb!
Atom
ui.: A 10-es úton Ürömnél van egy Aral kút. Mindenkit óva intenék az ott való tankolástól!!!! Szombaton reggel szándékoztam ott tankolni, de majdnem sikerült elijeszteniük.
Beálltam a kútra és nyitottam ki a tanksapkát. Megjelenik egy suhanc egyenruhában, hogy segítsen, de mivel én ezt sosem szoktam engedni, most is megmondtam, hogy szeretnék én tankolni. Erre duzzogva elhúzott. Leemeltem a pisztolyt, de a szivattyú nem kezdett el dolgozni. Kb. öt perc után felhagytam a kísérletezéssel és visszatettem a pisztolyt és bezártam a tanksapkát. Erre szalad ki az előbbi suhanc, hogy próbáljam meg még egyszer, mert most már biztosan jó lesz. Csak azért próbálkoztam újra, mert már vákum volt a tankban. Csodák csodája (O.Z.) most sikerült megtankolnom, de jattot nem adtam a kasszás fickónak sem.
Szerintem ha engedem tankolni, akkor jócskán lenyúltak volna.