Azt nem tudom,hogy lehet-e kapni. De gondolom,hogy bontókban biztos van! Ha meg sehol nem kapsz/találsz,akkor meg -nem tudom felétek van-e- ilyen "müanyagos"aki lökhárítókat stb. javít? Mert akkor vele kéne megforrasztani,vagy pótoltatni! Nehogy úgy járjál,hogy egy ilyen kis "sz@r"müanyag miatt nagyobb legyen a károd!
Oke, akkor jovo honapban sort keritek rea... csak arrol nincs fogalamam, hogy olyan muanyag belso boritast lehet-e kulon kapni, ill. ha lehet kb mennyibe kerul?
"Nagyon határozott vélemény, hogy a Mercedes motoroknál szélsőséges körülmények között o,5 bar.-ra lemehet a nyomás alapjáraton 100 fokos hütőviznél."
Hát, akikkel én beszélgettem eddig, általában azon a véleményen voltak, hogy 1 bar alatt már nyúzódnak a csapágyak is. Nyilván nem fog helyből beállni, de az már nem normális állapot. És amióta rendben van minden nálam a motornál, meg magas hőtűrésű, 10w60 olaj van az autóban, azóta dugóban állva, klímával sem megy 100 fölé a hőmérséklet, és 1 alá az olajnyomás.
Szerintem,minnél előbb szedd le a sárvédőt,és takarítsd/kezeld le! Mert ott mögötte megáll a nedves kosz,és nehezen szárad ki,és folyamatossan belülről nedvessen tartja,rohassza a sárvédőt +a többit! Egy sárvédő lekapása max. 15perc! szerintem Ha sokáig húzod a végén még lakatos is kell hozzá...
Az enyém (az egyik)ez volt még valamikor 90valahányban! :-))) Bocs a rossz minőségért,akkoriban nem volt digitális fényképezőgép... Azt hittem már megsem találom ezeket a képeket olyan régen volt :-)
Azert kellett legyen jo korroziovedelme a 123-asnak, ha napjainkban is olyan sok fut belole 25-30 evesen. Lehet, hogy 85-tol nagyobb hangsulyt fektettek a dologra, mert a 124-es es a 190-es nagyon keves helyen es idos korban rozsdazik csak, de ugy latszik csak 10 evig tartott a szorgalom... oszt jott a hirhedt W210 Jut eszembe, urak: a bal elso sarvedomnel ki van szakadva a belso muanyag vedoburkolat. Ezert a sok felhanyt latyaktol kezdett enyhen rozsdasodni a sarvedo az elso ajtoval talakozo resze, no meg az A-oszloppal elotti reszen is megjelent egy kis rozsdapotty. Lehet kapni ilyen muanyag burkolatot hozza? S ugye le kell venni a sarvedot, es kitakaritani meg lekezelni szepen? Maceras dolog?
Hát igen! Nosztalgia! A katonaság elvett egy kis időt az életünkből, de a távolság megszépiti az emlékeket, és csak a jóra emlékszünk szivesen. Én is sofőrködtem parancsnoki kocsin "fekete Volgán ".
Érdekes, hogy az olajnyomás probléma állandóan viszatérő téma. Nagyon határozott vélemény, hogy a Mercedes motoroknál szélsőséges körülmények között o,5 bar.-ra lemehet a nyomás alapjáraton 100 fokos hütőviznél. 1990-es évek elejétől van Mercedesem, már az első 123-as autónál feltünk, hogy a nagy melegben a viz az átlagosnál jobban melegszik, és az olajnyomás 1 bár alá "esik". Természetesen 2000 fordulatnál már 3 bár körül kell lenni az olajnyomásnak. A rendszeres 10 000 km-kén elvégzett olajcsere (szürővel ) 10/40 olajjal szerintem megnyugtatóan rendeben tartja a motort, nincs mitől tartani.
Nagy élmény volt visszaolvasni az elöző napok "történéseit ". Semmi durvaság, személyeskedés, érdekes irások......., a csillagos márka a király ! Mindenki szabadságon van ezért kicsit többet kellett fontoskodnom ,ez volt a kihagyásom oka. Ugy érzékelem itt sokunknak volt 123-as autója, nagyon jó gép volt, de azért a rozsdásodás biztos mostanra minden példányt jelentősen elért. Tudomásom szerint ugy 1985-től kezdtek a gyártók igazán a rozsdásodás megelőzésével foglalkozni, és 1995-től a biztonsággal (légzsák stb ). A 123-as még az előző korszak "terméke ", szerény véleményem szerint csak mit hobbi autó érdemes vele foglalkozni.
Szia kolléga! Tőled már akartam kérdezni,hogy mi lesz a gép sorsa? Megcsináltatod(?),elbontod(?),vagy eladod?? A motor is sérült? A kasztni melyik részébe szált bele az az állat?
Az tényleg a legjobb hely volt! (PK sofőr) Na,akkor téged sem kellett félteni,ha a hülyeségről volt szó! :-)))) Viccesek a képek!! "fiatalság,bolondság" :-))))) Én a "kiszolgáló szakasz"-ban voltam raktáros,+ önjelölt írnok! :-))) Nekem az volt a szerencsém,hogy a f.hadnagy olyan durván alkesz volt,hogy semmi nem érdekelte. A könyveket én írtam meg,meg alá is!:-) (ajánlott volt jóban lenni velem) :-)))) Volt olyan,este megittuk a vodkáját,+ a sörét,reggel azt hitte ő volt! :-)))) Srácok bocs az off-ért!!
A szaggal sosem törődtem, de tényleg messziről kiszúrható. A rendőrök nem büntetnek érte, ez tuti. Egyedül a finánc illetve a kpm büntethet, de azok csak akkor szórakoznak, ha mintavevő autóval vannak. A max bünti 40 e huf, ami ugy másfél tankolás. Személy szerint 100-150 e km-t mentem így, még egyszer sem ellenőriztek ilyen téren. És ha az infóim nem csalnak, magánembert még nem is büntettek pénzbírságra emiatt ( céges autókat, teherautókat inkább ellenőrzik, ott nagyobb a büntetési tétel is )
Valszeg eladom a 23-asomat, ha érdekel :) Szegény csak áll a ház előtt, mert a 126-ost használjuk inkább. Bordó 230-as, nagyon jó gép, és nem akarok sokat kapni érte, csak valaki használja inkább, mert sajnálom, hogy áll.
Nekem szerencsém volt, a laktanyaparancsnok sofőrje voltam. Csúnya dolgokat csináltunk, a leglátványosabb talán a kézifékes forduló volt az alakulótéren Ikarusszal :D Csak egy kis kavics, bátorság meg a veszting kellett hozzá. :) Jó gyerekek voltunk... Volt is stressz, amikor elkobozták a fényképezőgépünket, benne ezekkel a képekkel. Nem örült volna a PK, hogy játszottunk a kedvenc halával a sapkájában :))) Győztük visszalopni a filmet a gépből :)
A konstanzi kereskedés autóival én is szemezgettem anno. Kértem is mélen egy 560SEL-ről nagyobb képeket, küldött is. Aztán kértem egy másikról, arra már nem válaszolt. Szétnéztem jobban, mindegyik autóban gyanúsan 130-160ezer körüli km van :P Volt egy nautikblau 560-as, amiben 148ezer volt a szóban forgó kereskedésben, aztán nemrég ugyanazt a kocsit láttam 78ezerrel kicsit drágábban máshol (már asszem nincs fent). Németország sem fenékig tejfel :)
Ha telephely ügyeletes kellett azt mindig bevállaltam... :)) Na akkor este ment az állatkodás :))) Zil, kraz, gaz66, uaz-ok mindent ki kellett próbálni! :-))) Egyszer egy mentős dobozos uazt majdnem felborítottunk annyira toltuk neki a kanyarba... :-))))
Szombaton talán el tudom érni a srácot, alaposan kikérdezem a gépről. Tényleg csak akkor kéne elgondolkodnom, ha valami igen-igen szép, ritkajó állapotú autóról van szó. Köszi!
Hát igen,az ember ha egyszer a luxust megszokja,nehezen adja alább :-))) Én mielőtt a kupémat megvettem 126 560 SEC-t akartam,de akkor nem találtam jókat... Utólag már nem bánom,mert akkor nem lenne a mostani :-))) De,most is tetszenek,csak már sokkal jobban a mostani. A "katonás filing" az már nekem sem jönne be,szeretem a kényelmet:)) (Én ott voltam katona,ahol a Robi lakik :)))) )
Nagyon nehéz ma már jó 123-ast találni(ennyiért) szerintem,a többséget már rég lelakták... Ha tényleg nagyon jól kivan lakatolva/fényezve,akkor talán mint hobbiautó érdemes vele foglalkozni,de a 123-as kasztni csalóka,mert van hogy csak épp egy kis rozsdafolt látszik,de ha megbontod már két tenyérnyi... :-(( És akkor még ott van a darabokra szedett motor,amiről írtál...
Nekem volt 2 is ,az egyik olyan amilyen,de a másik az patent volt,570e volt a motorban mikor eladtam,és még nem volt megbontva!! (Krézidiesel Zoli a tanú rá) :-)))
Szóval szerintem,előbb add el a "hófehérkét",és ha még mindig késztetést érzel a bütykölgetésre(és a piroson már nincs mit :-))) ),és tényleg legalább a kasztni jó(?),akkor talán érdemes vele foglalkozni,de így látatlanban nehéz kérdés...
..kérdeztél volna előre... mondtam volna, hogy 20millió ft az aranyért nem motiváció egyiknek se... főleg, ha az ezüstért is 18-at kapnak... szánalmas, hogy ráadásul mindegyiknek van valami magyarázata, hogy miért nem sikerült...
Tudom, emlékszem, hogy írtad a motorfelújítást. A gyengeség az mástól lehetett, inkább a kompresszióviszonyoktól, (henger-dugattyú egység) és nem az olajnyomástól. Az olajnyomásnál nem ezek a dolgok, hanem a csapágyak játszanak be. Írtam is Neked annakidején.
Laci,még biztossan nyaral,mert azt mondta,hogy ilyen "körutazást"terveznek több hely érintésével,legalább 3-4 hétre... Irigylem is rendessen! :)))))) De Zsiga,nem említett semmit...
panaszkodom itt egy öreg mercire, közben meg fogadtam egy barátommal, hogy hány aranyat nyerünk pekingben! Aki veszít, annak vennie kell egy wartburgot, vagy egy trabantot, és azzal járnia egy hónapig :D Lehet visszasírom még a bkv-t is :D
Hát igen örök dilemma... Én is sokáig győzködtem magam, hogy kell egy szép 560SEL vagy SEC... Aztán néztem egyet kettőt, és bevallom nekem azok már öregecske formák... Kívülről nem, mert úgy nagyon tetszik, de belül, hogy nincs digit klíma, vagy egy nav+cd gyárilag... 140-esnél régebbi modellt minennapokra nem vennék, max 4. autónak néha feelingezni. G mercinél ugyanez van. Elnyűhetetlen a régi dízel, de 100-nál többet nem mész vele... Semmi extra nincs benne, így nincs ami elromoljon... de már úgy megszoktam az extrákat...
Örök harc ez... örök dilemma :)
Sokan vesznek egy defendert, vagy egy steyr puch-ot... Na hát bele nem ülnék hosszabb távra... Voltam már katona, nem kell a nosztalgia köszönöm :) És már a vesém is néha fáj, nem kell rátetenni még egy lapáttal azzal, hogy szétrázatom magam :D
Kicsit drága a film, de azért szerintem is megéri fotózni :) Márkaszervízben a tőkék miatt nézettem... az olajnyomásmutatót akkor még nem szúrta ki az a vájt szemem :) De eddig bárki hallotta, elsőre rögtön mondta, hogy hidrotőke... ennyi ember nem tévedhet!!! :D
Nagyon nem akarnák belefogni, még egy autóra biztosítást fizetni, de ha valami nagyon-nagyon szép darab.... Szóval kíváncsi vagyok rá azért. Keresett típus különben a 123-as, vagy már igen lefutott típus, és senkinek sem kell?
Nekem felkínáltak kedden egy 123-ast eladásra. 79-es. Dízel, zöldszínű, új-vagy újszerű fényezés, szép külső-belső. Télen vette egy hölgyismerősöm bátyja, motort szétszedte, és azóta sem lett összerakva. Azóta áll, és poros.:-) Ennyit tudok róla, a srácot még nem sikerült elérnem telefonon. 90 az ára, mert ha szétszedi, akkor ennyire jön ki a méh-telepen. (szerintem ott jó ha 40-et kap) . Addig nem akartam beírni, amíg nem tudok biztosat, de ha már szóbahoztad...:-))
Ezt a színt,én se tudtam volna szavakba foglalni :) furazöld! :)
Amit én "vezetgettem",az nem volt ennyire "luxus":navi,tel.,klima,stb. az csak ilyen "fapados"terepjáró volt. Az extrák kimerültek az elektromos ablakokban,+az autómata váltóban,de a jó öreg 123-as 300-as diesel "megölhetetlen"motor volt benne! :-)) régen volt :-)
Nem rossz,ez sem,meg még a szinével is megbarátkoznék... de az ára...
Nem értem mi a bajod ezzel? Abszolut korrekt! Még azt is pontosan leírja, hogy mikor kel beadni. Ebéd előtt, vagy után. Más gyógyszereknél is így van, nem? És hidd el. Aki megveszi annak tuti működni is fog. (placebo)
Szia! Igen, hidegen mindig jó a nyomás, a legkopottabb motornál is. Addig sűrű az olaj, és fel bírja hordani a szelepfedélig. Ha pl. autót vásárolok, mindig megkergetem alaposan, és az számít, hogy melegen van -e nyomás, vagy egyáltalán mennyit mutat. A meleg motor a mérvadó. Hidegen max-on van mindegyik. De hogy a felmelegedett, felhígult olajat is keringeti -e,,,az a lényeges!
már az olajcserén is túl vagyok... Először kapott 5-30-ast, azután kezdtek kerepelni 2 nappal a hidrotőkék. Gondoltuk az olaj túl vékony, kapott helyette 10-40-est halkult kicsit, de most már megint hangos... Ez a nyomás dolog meg nem tudom mióta van... 180 ezer van benne, tuti ennyi, mert attól vettem aki újonnan vette... végig vezetett szervízkönyve van, összes számlával együtt. De mondom, az enyém néha 3-at is mutat melegen alapjáraton... és a mutató is furán mozot 1 alatt... mintha akadna. Ezért gondolom, hogy a nyomás amúgy jó.
Meghúzod a karburátoron a gázadagoló rudazatot. De csak picikét, mert ha jó, akkor szembe fog köpni az olaj, és fekete leszel.:-)) Ez a módszer mindenféle motorra érvényes egyébként.
Igen,csak a 2 ajtós a szép (szerintem is),a 4 ajtósnak,hááát... olyan furcsa formája van,olyan "katonais",vagy mittudomén ... Az mit jelent,hogy "furazöld"? ?
ugyan ez a problémám nekem is a 124/2,5D.végig kérdeztem nagyon sok nálam okosabb embert,szerelőket is.
Valaki azt mondta,hogy olaj pumpa, más meg hogy roszz a motor,meg hogy gomba,pedig hidegen jó a nyomás,csak ahogy melegszik a motor úgy csökken alapjáraton.
Aztán cseréltem olajat.
Te milyet használsz benne?
Nekem Castrol magnatec diesel volt benne 10w40.
Most Rowe 10w50et tettem bele ez jobban viselkedik,amióta ez van benne nem ment 1bar alá a nyomás hosszabb gyorsabb tempó után sem.
Egy "szakállas" módszert tudnék Neked javasolni, amit magad is elvégezhetsz az autódon. Amikor 0-át mutat a műszer, állj félre valahová, és a motor járása közben, alapjáraton vedd le az olajbeöntősapka fedelét. Ha alapjáraton bármennyi olajat is látsz feljönni, akkor jó a kenés, és hazudik a műszered. Nagyon pici gázra pedig fröcskölnie kell kifelé az olajnak, ha jó a motor.
Ja-ja, photoshop :) Ugye, hogy 2 ajtós a G merciben az Igazi? :) Nekem is az jön be. Mondjuk pirosban nem annyira ;) Volt egy tévedés "B" mercink még náhány hónapja, és mikor vittem vácra kötelező szervízre, épp egy pasas átvett egy új G cabriót :) Dízel volt, azt hallottam a hangján, és full amg optika, felnik, spoilerek stb. Fekete volt, és hihetetlenül bejött... Ez amivel kacsingatok most, szintén 2 ajtós, és a színe sem egyszerű, "furazöld" :) 5-öt adnék érte, de 6,5-re tartják...
Hát van olyan is, hogy fix 3-at mutat alapjáraton, aztán 3-4 gázfröccs alapjáraton, és leesik. Ezért gondolom, hogy az olajnyomással amúgy nincs gond... Műszerfalhiba, vagy valami más, de 0 olajnyomás ugye nem lehet... Majd kideríttetem ezt is.
Valami akkor nem kerek vele, szvsz. Nem hinném, hogy a Mercedes úgy csinál autót, hogy bármilyen körülmények között is 0 legyen az olajnyomás. Az olajgomba tuti nem rossz, ha gázadásra viszont reagál. 124-en, ha elromlik a gomba, vagy elszakad a vezeték fix 3 bart mutat. A nagy melegtől hígul az olaj, és csökken az olajnyomás, az normális. De ennyire? :( Ez nem jó jel szerintem. Nincs ebben az autóban nagyon sok kilóméter? Vagy ha esetleg olajhűtő is lenne benne, (nem tudom van -e) nincs ott valami szennyeződés a bordákon?
A G-s merci nekem is bejövős (csak rövid kasztnis). Volt anno egy jó barátomnak is,amit sokat "vezethettem"(300GD),na az mindent kibírt! :-) "ütöték-vágták",szántóföldön jártak vele(munkájukból adódóan),mégse volt soha semmi baja! Annak idején amikor eladták,felajánlották nekem(1.7mill.)helyett 1.4-ért,hogy baráti áron az enyém lehet,sajna nem volt rá akkoriban pénzem(123-al járkáltam),azóta is bánom,ha eszembe jut :-( Két baja volt csak,hogy kicsit rántogatott az autómata,+hogy Piros volt! :-)
Hát ugye megvolt a nyaralás, végig autópályán, oda-vissza 1600 km. mentem 200 körül is, de változás semmi. Ugyanúgy kopog mint eddig. Ezennel elfogyott a sansz, hogy megjavul magától, ha lesz időm megcsináltatom.
Olajnyomás problémámra visszatérve kicsit... Remélem a mutató a rossz, vagy valami érzékelő, mert ma például 1-2 órás kánikulás városi araszolgatás közben alapjáraton abszolút "0"-át mutatott :D Gázra ugrik rögtön, de ahogy melegszik az olaj, (és ma az időnek köszönhetően melegedett is) egyre kisebb nyomást mutat a műszer.
A nyomatéka kb. 100 Nm-rel több mint az 500-as benzinesnek... Mondjuk azért egy G merci pont féltonnával nehezebb mint az én coupém... és fél méterrel még magasabb is. Szóval a légellenállása egy zalai parasztházéra hasonlít :D Papír szerint három másodperccel gyorsul rosszabbul, és 180-an a vége! Kipróbáltam egyébként... 100-ig még csak-csak... de affelett... iszonyat csiga... Mondjuk ez tényleg terepjáró, nem autópálya cruisingra van...
Kutyafülit, kinéznének az utcàbol, ha ilyenem lenne.
Ezt hirdetik, oszt megakadt rajta a szemem és ràd gondoltam, mivel te kereskedo vagy, és még itteni viszonylatban is jo az àra, csakhàt itt nehéz eladni az ilyen verdàkat.
Valóban nem, de ezért úgy tudom, hatalmas bírság jár, ha észreveszik. Mivel adótartalom nélküli üzemanyagot használsz. Úgy hallottam, hogy igen erőteljes sültkrumpli-szag jön a kipufogóból, lehetetlen nem észrevenni, ha valaki ilyennel jár. Volt valami trükköd esetleg? Vagy simán szerencsés vagy, és nem találkoztál rendőrökkel? Ha nem volna Mc-Donalds illat, akkor ingyen lehetne autókázni vele, mivel veszélyes hulladéknak számít a használt étolaj, és ilyen kolbász-sütők, stb. örülnek, ha valaki megszabadítja őket a cucctól.
Tudom szinte alig van 300-350 ezer körül futott 124-es 300-as diesel merci. Ha tudnék ilyet én is azonnal megvenném. A számításoddal azért sem értek egyet, mert oké az a 3000/ havi használat, azaz évi 36 ezer futott km, de ezt nem átlagolhatod. Amikor megveszik újonnan, mondjuk az első 6-7 évben igaz, utána már nem!
Szerintem ha vesznek az emberek egy 12 vagy 15 vagy jelen esetben egy 17 éves kocsit, az már csak 2. vagy 3. autó a családban. Az én 190-es 2.5 TD-m bő másfél éve van meg, én is évi 10-12 ezret megyek vele. A többit a cégautóval, illetve feleségem autójával megyek.
Szóval tudom a 300 D rengeteg km-t kibír, de a 670.000 Km nekem soknak tünik. Főleg hogy én "hibátlan" autót keresnék, nem egy olyat ami enyit futott.
Abban igazad van, sok a visszatekert óra és olyan laikust is mint én könnyen meg lehet ezzel téveszteni.
Szerintem nem kellene feltétlenül "fáznod" a 400 CDI-től. Nagyon jól megy és iszonyatos nyomaték van benne. Szerintem egy 500-es benzineshez hasonló lehet a nyomatéka. Én egy igazi hibát hallottam, hogy a váltó hamarább megadja magát benne. Azt mondják, ebből a szempontból a 320 CDI jobb, de nem szeretnék állást foglalni. Mondjon véleményt az is aki valóban használta és van tapasztalata.
Az még egy dolog, hogy dízel... de a 400 cdi-ről nagyon sok rosszat hallottam... Biturbó is ugye? Amiatt szívnak sokan állítólag. Persze én nem értek hozzá. G osztály nekem bejön, síelni, nyűni, szar úton menni jó lenne...
Nagygabi! Köszönöm szépen, de az ML nekem nagyon nem jön be... Max egy új kasztnis, az már jobban tetszik, de terepre az se nagyon való. Egyszer ültem régiben... hááát khmmmm ;) De köszi mégegyszer.
Apam nemreg 13 eves C250 tadet hozott 157 e km-rel, a sogorae volt... ujkoratol ismerjuk az autot. Miert lenne baj az, hogy valakinek egesz eleteben dizel Mercije volt, s idosebb korara, mikor mar keveset autozik, akkor is azt vesz? Jah, megvan mar az utodja, az egy uj C220 CDI lett. Ez van, nem al neki mindenki osztani s szorozni, hogy mennyi km eseten eri meg a dizel. S lassan mar kurva nagy vagy feltoltott benzinest kell venni, hogy hozza azt a gyorsulas-filinget.
Legjobban vonóerővel lehet stabilizálni egy testet instabil helyzetben. Fékezésnél -és a menetdinamikai rendszerek általános reakciói ezek- egészen addig minden rendben van, amíg egyenes vonalú (egyenletes tapadású, stb.) a mozgás. Aztán amikor mégse, akkor az elöl jó gumik mögött hiába feszül a nagyobb terhelésre tervezett fék, ha kiperdül mögülük a maradék tengely. Persze a modern kitörésgátlók kezelik a helyzetet, amíg lehet, de a fizika törvényeit áthágni nem tudják.
Üdv mindenkinek. Lenne egy 20 ft-os kérdésem a tisztelt kollegákhoz, főképp azokhoz akik gyakrabban járják európa szebbik felét. Ismeri-e valamelyikőtök ezt a helyet, ne adj isten járt már-e valamelyikőtök itt? http://home.mobile.de/home/fahrzeuge-sbmautomobilhandel.html Az ottani a autókban szereplő kilóméterek nekem egy kicsit gyanúsak, de igy képeken az állapotuk nagyon szép (talán túlságosan is).
Mindezt csak azért kérdezem mert az itthoni felhozataltól már gyomorgörcseim vannak, és inkább rászánok valamennyivel több pénzt és használok egy igazán jó állapotu autót. Minden építő jellegű információt előre is köszönök.
Kar, pedig van valasz: mindig a jobb guminak kell hatulra kerulnie olyan kocsiban is, aminek nincs abs es esp rendszere. A fekezeskori stabilitast a hatso kerek biztositja, es mivel nem kormanyozhato, igy annak nem szabad elindulnia egyik iranyba sem. Ha szar az elso gumi, es elcsuszik a kocsi, akkor meg kis szerencsevel, es fekero csokkentessel meg eppen iranyithato marad a kocsi. de azert csodara ne szamitsunk ilyen allapotu autonal...
Sokféle autóval évekig jártam ilyen üzemanyaggal. Csak saját tapasztalataim alapján, ha csak kipróbálni akarja valaki, az ne tegye, mert már 20 liter használt is csöpögőssé teszi az adagolót. Tehát, csak komolyabb szándékúak vágjanak bele. Az első egy adagoló tömítéscsere. Ez szakembernél kb 10.000ft, csekély befektetés. Utána ezt kell ismételni kb 60-100e km-enként. Semmi egyéb plusz költséget nem okoz.
Köszi. Megnéztem közben az olaj színét. Nagyon halvány világosbarna, majdnem színtelen,nem érzem, hogy égett lenne. Kb. 2 évvel ezelőtt cseréltettem márkaszervizben, azóta kb. 30e került bele, nem volt soha váltó problémám.
Megnéztük az SL500-at. Két nagy baja van. Az egyik, hogy másfél éve áll ott... A másik, hogy nem akar engedni a tulaj egy vasat sem... Bizós az autó... Konok ember meg szívjon csak... majd csak elrohad ott az állásban szegény gép :(
Bő ing: Köszi, szép az autó, de kicsit öreg :( Azért tényleg köszönöm!
Titipapa: A jobb kormányos autóval való járkálás kicsit aggaszt... Mire belejövök már fél BP-et összetöröm ;) De azért körül lesek mindjárt, mert kiváncsi vagyok!!! Köszi!
Jah, láttam 200m-rel feljebb ahol az SL van egy G mercit! Kipróbáltam, nagyon bejött :) Télre jó lenne síelni... Csak kicsit fázom a 400CDI mocitól... okkal-joggal, vagy szerintetek nem? :)
Ha valami csúszik benne, elégeti az olajat, és akkor vége a váltónak. Nekem azt mondták, hogy a hátramenethez is azokat használja mint az előremenet 1-es fokozatához. Ezt viszont előremenetben csak kickdownnál, vagy manuális 1-esnél lehetne észrevenni hogy rossz. Én már a vételnél gyanakodtam a váltóhibára, úgy éreztem nem tökéletes. Akkor azt mondta a szerelőm, hogy amíg a hátramenettel nincs gondom, addig ne aggódjak. Hát igaza lett. :(((
Nem, a hátramenetnek külön fékszalagja van pl. Legalábbis az amerikai váltókból kiindulva. És szintén ezekből kiindulva azt nem lehet csak úgy kicserélni, elég szépen szét kell szedni hozzá a váltót.
Nekem gyanús, hogy csak hátramenetben csinálja. Ha szar lenne a lamella sor, akkor előre menetben is szar lenne nem? Mielött nekiesnél, szerintem át kellene nézni a vákuumos részét a dolognak.
Én hazaértem vele (20km), és nem volt semmi gond. Már sötét van, úgyhogy nem álltam neki szerelni, de reggel megnézem az olaj színét,szagát,ha még lesz neki. Nem tudom hogy működik a váltó, ezért nem értem, hogy hogy lehet az, hogy előrefelé megy az autó, hátrafelé nem... Nem ugyanazok a lamellák és fékszalagok kellenek mindkét fokozathoz (D,R)??? Ha tegyük fel nem büdös és sötét az olaj, akkor lehet vele még menni, vagy ennyi volt. Amúgy ki csinál ilyen javítást Veszprém környékén, tudtok valakit?
Hát pedig ez ahogy S500 kollega mondja, minimum fékszalag és lamellasor csere. Aztán ha már szétbontódik, akkor illik a tömítéseket, gumigyűrűket, egyéb biszbaszokat cserélni. A felújítószettet olyan 80-100 környékére saccolom (ezek USA árak szállítva vámolva, itthon valszeg a másfélszerese minimum), plusz a munkadíj még legalább ugyanennyi.
Énnálam úgy kezdődött a dolog, hogy a főúton akartam csinálni egy Y fordulót, lementem a lejtős árokpartra, de visszatolatni már nem tudtam. Mivel nem rövid az autó, el is torlaszoltam az utat, nem volt könnyű kitolni, kellettünk rá páran. Haza sem értem vele, és szétolvadt a váltó belseje. hamar nézd meg milyen színe van az olajnak benne, és azt is, hogy nem büdös-e. Én ott csesztem el, hogy tovább mentem vele az elégett olajjal, így felújítani sem lehetett, maradt a csere. :(
Ma megszivatott a verda. Nem tudtam kitolatni anyósomék kocsilejárójából. :))
Elég meredek lejárójuk van, eddig is néha megcsúszott a hátsó kerék nagyobb gázfröccsre, télen egyáltalán nem is tudtam kijönni, de ma csak rángatott az egész autó, és meg sem mozdult. Megpróbáltam párszor P-R, rángat N-D-R rángat, stb. Semmi nem használt. Nagynehezen kiszedtük, utána megpróbáltam vízszintes úton tolatni, szépen kis gázzal megy, ha már mozgásban van az autó, akkor nagyobb gázra gyorsul is, de álló helyzetből nagyobb gázadásra szintén rángat. Mi a fákk ez? Mekkora a baj? Légyszíves ne keserítsetek el, nincs egy árva petákom sem most váltófelújításra. A gép 96-os W210, E280. Váltó típusa: 722510.
Egyébként kihordanám őket ha nem vennék meg mindig minden kocsimat mikor hazajövök(Mivel kint élek)De talán ez a legújabb szerzeményem megmarad egy darabig és akkor kiviszem persze még ha otthon is hagyom egy kicsit.Mivel többek szerint ez az első AUTÓM.Talán egy S Classe lesz a következő...
Amúgy csak érdekelt hogy tényleg kihordod-e vizsgáztatni... Mert azért vannak szerintem annak a biztosításnak is kitételei a külföldön tölthető időről meg ilyesmiről... Ez a legnagyobb rákfenéje pl az amerikai rendszámnak is.
Na mindegy, nem akarok autót venni, pláne nem öreg angolt, és végképp nem jobbkormányost :)
Jópénzért mindent! egyébként a műszaki vizsga 40-50 GBP mindegy milyen autód van és egy ilyen autóra nem igen kell költeni.De kattints a kicsit lejjebbi linkre vagy csak az angol autotraderre ott fényképpel,leírásokkal megtalálsz mindent amit keresel.Biztosítst meg neten szoktam kötni mindig.Ha van további kérdés szívesen.Megjegyzésképp,tegnap állt itt az utcán egy Jaguar XJ 4.2 18 évesen 500 GBP-ért de máa már elkelt.De a csúcsot egy 1978-as Rolls viszi el nálam karcmentesen ,csak sofőr vezette és haláleset miatt adták el 2000 GBP-ért.Akár egy ékszerdoboz olyan volt.
?? Havi ~3000 km az olyan hihetetlen egy dízel mercedesben? Gondolkozz már el egy kicsit... a másik 17-18 évesek 210000-el hirdetett havi 1000 km-e az inkább hihető? Csak azért mert abból van több, attól még a "dízeltvenni havi 1000km-ért" sokkal életszerűtlenebb... csak a "madarász, óratekergetős nepper" a több, nem a keveset futott dízelmerci... sajnos...
Abban az árkategóriában nem sok Rolls-os meg Bentley-s élvezkedés van. Inkább szívás. Látatlanban rá lehet dobni a dupláját és akkor még csak kezd összeállni.
A CL 500-nak! Rollsok és Bentleyk már 6000 GBP-től vannak 1990-es évjáratúak.Csak haza kell hozni aztán élvezkedni.Regadót el lehet felejteni mert engem még sosem állítottak meg Angol kocsival othon.Egy Rollsot vagy Bentley meg még kint sem nagyon bátorkodnak megállítani.Sok sikert!
Szia Klubtárs! Ha tényleg érdekel a Bentley kattints erre a linkre.Hali Atis! http://search.autotrader.co.uk/es-uk/www/cars/BENTLEY/Ne-2-4-5-6-7-8-27-44-49-53-61-64-67-103-133-146-236,N-172-214-240-4294967002/advert.action?R=200831315371743&distance=173&postcode=cm26te&channel=CARS&make=BENTLEY&model=&min_pr=&max_pr=15000&max_mileage=
Ehhez mit szóltok? El se akarom hinni, hogy 670 ezer km van a kocsiban és le meri irni a hirdetésben. Másrészt ha tényleg van benne annyi akkor meg nem ér 1.1 M-t szerintem!
Én ezért nem mertem beletenni sohasem. Meg a sültkrumli-szag miatt. :-)) Mert a rendőrök hamar megszimatolják az ilyesmit, és tartottam a dologtól. Fűtőolajjal viszont sokat jártam, régi csőrös tranzittal, azzal semmi gond nem volt. Illetve egyszer: Télen rettentő nagy hidegben mentem fel áruért Pestre és odafele úton végig akadozva ment a motor, tövig nyomtam neki, elég izgalmas volt, a nagy hidegben megdermedhetett az olajban a paraffin. Hazafelé enyhült az idő, akkor már semmi gond nem volt.
Feloldja az étolaj a gumit. Lassan-lassan, de elvékonyítja a tömítést. Én hihetőnek tartom. Talán olyan zsírsavak lehetnek benne, amik a gázolajban nincsenek, és ezért. Olyat is mondott, hogy az üzemanyagcsöveket is célszerű lecserélni ilyen üzemmódban műanyagosra, mert azt nem támadja meg. A 190-esemnek csepegett az adagolója amikor megvettem, és ebből kifolyólag jött szóba. Egy elég jó helybéli dízelszakember is ezt állította.
De miért nyírná ki? Nem nagyon látom benne a logikát... Aztán persze nincs kizárva, de azért ismerek néhányakat akik elég hosszú éveken keresztül használták, és semmi hasonlóról nem számoltak be.
Szia! Nem keverem az alkohollal. Étolajról állította egy mercis. Azt mondta, hogy általában attól szokott lenni adagolón a csepegés, ha hosszú éveken át étolajjal hajtják a masinát. Kinyírja a gumi-tömítést. Hosszútávon persze.
Jó estét mindenkinek! Szia! A növényi olajakat nem is szidtam, csak azt hittem, hogy valami frédi-béni lábbalhajtós szerkezetet javasolt Julcsi.:-)) Én soha nem próbáltam ki az étolajat a tankba tenni, de sok jót hallottam róla. Egy hátulütője viszont van: Egy mercistől hallottam, hogy elmarja az adagoló gumitömítéseit, és csepegni fog idővel mindenhonnan az üzemanyag. Mert a növényi olaj oldja a gumielemeket.
Köszönöm! Budapesten jó lenne, vagy a megyében, ha annyira jó szaki. Érdekes dolog ez, mert sehol nem értenek hozzá, úgy hidd el! Lehet, hogy kiröhögne a szerelőd, de amíg egy A mercit sem tudnak megcsinálni sehol, addig én nem szivesen vinnék oda nagyobb kategóriájú autót! Csalódtam már egy két szerelőben az évek alatt! Mindenhol ki akarnak cserélni mindent horror pénzekért, és közben nem veszik észre a hiba valódi okát. Pl: kormánszervó búgás, olajlámpa felvillanás, stb... Hogy a legalapvetőbbeket említsem. Az egyik alkalommal még az olajat sem cserélték le, csak letörölgették az olajszűrőt, mintha az is új lenne! Tudod mi volt a baja a szervómnak, túltöltötték olajjal!!! Szakszervízben! És azt mondták, azért búg, mert már a végét járja. Ajánlottak egyet 156.000.-ft ért. Ezután elvittem még két helyre, és dettó. Míg nem az egyik ismerősöm kiszúrta, hogy jócskán túl van töltve olajjal és ezért nem tud keringtetni... Persze ezért hamarosan tényleg tönkre ment volna! Vicc!!! És az ilyen trükköket menyien megeszik, csak mert van pénz dögivel, és nem számít mire költik.
Tehát, ha esetleg valaki tud olyan helyet ahol nem így állnak az emberhez, kérem segítsen.
Esetleg ha írtad volna merre lax, akkor adna valaki tippet. Én pl. győri vagyok, de az én szerelőm kiröhögne ha A mercit vinnék hozzá, úgyhogy errefelé senkit nem tudok ajánlani.
Nálam is a Kabrió/kupé kérdésben,egyértelműen a kupé felé billen a mérleg... :) Nem vágyom a kabrió filingre,de egy SL-t azért elterelgetnék "hardtop"-al,az akkor olyan mintha kupém lenne :)) Mifelénk van egy pofa,sl-je van,de már kora tavasszal,amikor még kb. van +5 fok,ő már leeresztett tetővel karikázik... :-) Most inkább nem írom ide,a véleményem róla:))))
Megnéztem, a motorkód ha szemben állsz az autóval jobboldalt valahol középtájt van a hengerfejen. De ha 200E akkor 118 lovasnak kell lennie, úgy tudom az E jelenti ,hogy injektoros.
1990-es 124 200E-vel gurulok, és ha jó tom ezt a típust 3 féle 122 / 118 /109 "lóeros" motorral szerelték. Tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet megtudni melyik motor dobog a gépemben?
A novenyi olajat ne szidjad - a tied is pont olyan szepen menne vele, mint az enyem... ugyi, ugyanaz a motor van bennuk :-))) Nos, en probaltam napraforgo-olaj + gazolaj keverekkel: szebben, csendesebben jar, s jo McDonald's-szagot fustol :-))) persze most mar ugy elszaladt az etolaj ara, hogy nem is erne meg, esetleg csak azoknak, akik hasznalt etolajjal etetik regi jarganyaikat, de azt nem probalnam ki.
Ha arra jártok kabriónézőben,nézd meg ezt is. Ez egy barátom kocsija,nagyon szép állapotú,és garantáltan biztosítózásmentes.Ha érdekel,írj egy mailt,és megadom a tulaj telefonszámát.
Hát igen ebben is van valami... és akkor még nem is beszéltünk a legjobb szándékú polgártársakról akik örömmel tesznek kárt bármiben amiben csak tudnak... az ilyeneknek kihívás egy vászonető, vagy nyitott utastér...
Nem tudom melyik a legjobb autó, de az biztos, hogy nekem a legjobb ár-érték arányt testesíti meg a 140-es. Ára már nincs, értéke viszont van. A 220-asnál sokkal megbízhatóbb, és nekem jobban is tetszik. Az áruk viszont lassan egyszinten mozog, sőt a szebb 140-esek már drágábbak mint sok 220-as...
Régi vágyam még egy 90-es évekbeli bentley, vagy rolls, 20-30 ezer euro körül vannak is már szépek kint. Talán még azokban van robosztusság, megbízthatóság, és kuriózum... Talán majd egyszer.
Egyetértek, pont ezekért nem vennék kabriót . Ráadásul már tavasz meg ősz sincs, meghülyült az időjárás. Sőt régen mindíg csontra tekert ablakokkal jártam nyáron éjjel, most meg már azt sem lehet, mert hideg van. Vagy öregszem? Női autónak meg bőven elég a V6 is, a női kisautók úgyis 3 hengeresek, annak meg a V6 pont a duplája :)
Kedves S500... CLK320? V6-ot ajánlgatsz topiktárs? :))) Autó nincs V8 alatt... :)))) Kabrió amúgy nekem sem feeling, tavasszal meg ősszel jó amikor nem süt a nap... Baseball sapkát meg hordjon egyfolytában aki akar... én tuti nem fogok... Egy ismerősöm nemrég vett egy 645 cabriót... jó amúgy, ha fent van a tető :))))
Egy újabb SL-t amúgy már magamnak is bevállalnék... mégiscsak kupé ha akarom... Csak nem szeretem, hogy kicsike belül :(((
Ha már kabrió... és nagyon-nagyon-nagyon sok pénzem lenne rá... akkor egy G500 kabrió :))) Na az poén is, kuriózum is, férfias is :)
Ez igy igaz. Majd lesz jo nagy kapkodàs, ha elfogy az olaj. (Igazàbol nem fogy el az olaj, mert a fold még tartalmaz - itt tobb becslést is olvastam - 60-100 évre elegendo olajat, csak a jelenlegi olajàrak mellett nem gazdasàgos a kitermelésuk). Tehàt az elso lépés az az lesz, hogy az uzemanyagok àra elindul felfelé, egyes becslések szerint a jelenleginek akàr a két-hàromszorosa is lehet. No majd meglàtjuk. Vagy az unokàink meglàtjàk.
Ezt nem tudom, nem nagyon jàrunk pesten, évente legfeljebb két alkalommal, akkor is csak néhàny oràt. Nem szmogosabb mint bàrmely màs nagyvàros. Annyit meg ki lehet birni.
Hát nem tudom. Kétszer annyit azért nem ér mint egy ilyen: clk320 Az árát ez ugyanúgy tartja. Kabrióba egyébként semelyikbe nem ülnék, valahogy égőnek érezném. Nem is erre a klímára van kitalálva, ez nem kalifornia. Regadót egyébként sem lehet figyelembe venni az értéktartásnál, itt sem lesz örökké.(reméljük)
Értem....hajtani nem hajtok rá, hiszen hál' istennek van nekem is. De a gesztus...az jól esik, szerintem vegyél neki, ha megteheted....és ő sem arra hajt.
Ez az:)) A költségek miatt amúgy is valószinübb lenne a tükrös, gőzfejlesztős,generátorpörgetős,energiatermelés. Ha nagyon akarnák a környezetkimélést,már rég nap és szélenergiát felhasználó berendezésekkel lenne tele minden kert. De a jelenlegi multik közűl ez senkinek sem érdeke.
He-he. A széleromuvekkel is van bibi. Kimutattàk, hogy ahol nagyobb mennyiségben telepitették ezeket a szélcsapdàkat, megvàltozott az idojàràs. Kevesebb de nagyobb intezitàsu eso, kiszàradàsi hajlam, csokkent mennyiségu terméshozam a mezogazdasàgban.
Mindegy mit tesz az ember, amiota lejottunk a fàrol, olyanok vagyunk ezen a bolygon mint elefànt a porcelànboltban. Ha valamit javitunk, az valami màsnak a kàràra torténik.
Julianna... tenni nem kell semmit, tudod csak a szokásos sablon... szereted, és ő is téged... Aztán ha hógömbre telik azt vesz az ember, ha meg ferrarira akkor talán azt... A lényeg, hogy ne erre hajtson az ifjú hölgy...
S500: Egy szép kint is 18-20 ezer euro... Regadó 1,5 millió... Lehetne mondjuk német rendszámos, van rá cégem... De amikor én jártam olyannal pár éve, akkor 7(!)-szer akarták ellopni!!! Nem tudták, de a fényzgetés, üvegcsere, zárcsere stb. kb. annyiba volt mint a regadó...
Szia! Ez így van. A cikk is ezt írta. Ha szélerőművel, vízerőművel bontják a vizet, akkor az üanyagcellás motor hatásfoka: 60 %. Környezetszennyezés pedig nulla. Ha hőerőmű energiájával nyerik a hidrogént, akkor 30-35% a hatásfoka, mint a dízelmotornak, környezetszennyezés pedig ugyanúgy van. Csak nem olajat égetnek, hanem más egyebet, ami viszont ugyanúgy füstöl. Az olaj miatt csinálják, egyetértek Toxic-kal.
Napenergia? Hm. Van egy energetikai mérnok ismerosunk, meglehetosen magas tisztet tolt be az europai energiakutatàs teruletén. Elmondta, hogy van egy kis bibi. A napkollektorok élettartama 20, max 25 év. Az ujrahasznositàsuk még nincs megoldva, igy "kiégve" viszont a legszennyezobb anyagok kozé esnek, egyenértéku az atomeromuvek hulladékàval. Erre mondjàk, hogy szar kerult a ventillàtorba?
Nálunk is elég lenne egy 307cc... de azért nem adok pénzt... Z3, slk meg kicsi... Tulképp én mondtam, hogy csak ilyet veszünk, ha veszünk... Az árát tartja, és nekem sem gáz ha beleülök. 20 évest viszont nem akarok.
S500! : Én egyszer láttam egy olyan dízelt aminek 500 sel volt a hátulján, csávó mondta a kúton, hogy "háromezerér"A kutas emelte a 98-ast, a srác meg szaladt vissza kiabálva fotocellás ajtóból, hogy: "DÍZEL-DÍZEL-DÍZEL" :)))))))9 nem vagyok kiröhögős típus, de akkor nem bírtam ki.
hát ez beteg :D " Lehet úgy vette, hogy öccázas merdzsót keresek tesó, de dízelt ! " Amúgy észrevettem, hogy amelyiken nincs felirat hátul, az mind dízel. Biztos azért, hogy nehogy irigyeljük mi benzinesek :))))
Egyetértek,ez csak akkor lenne környezetkímélő ha tisztán napenergia felhasználással állitanák elő a hidrogént. Az egész környezetkímélősdi csak önámítás,olyan nincs hogy csak egy kicsit szennyezem a levegőt. Ha valaki visszamegy a fűtetlen barlangba és gyümölcsökön meg nyershúson éli le az életét,arra azt mondanám ,itt egy igazi környezetkímélő ember.
Hát nem tudom, hogy mit kéne ahhoz tennem, hogy kapjak én is egy cabriót egy pasitól. Légyszives adjatok már tanácsot.....Eddig még ugyanis én mindent a magam erejéből értem el. De tényleg... csak kiváncsi vagyok......
Na hallod, gyors-és gépíró vagy, gondolom a fogalmazás dolgozatot is már az óra felénél beadtad:-) Csak limuzin! Köszi az információkat, nem is tudtam. Ha lesz valami jelentkezek.
Én meg olyanról is hallottam ami növényi olajat "eszik" és pedál is van benne tehát lábbal is tudod hajtani. Állítólag 2012-ben kezdik a tömeggyártást.
Dilemma: Velem egy háztartásban élő lassan menyasszonnyá avanzsáló Kisasszony szeretett volna egy kabriót a tavasszal... Mondom neki (amúgy elég átlátszó próbálkozás :) ) hogy oké-oké, ha még augusztusban is megvan megvesszük, mert akkor nagyot tudok alkudni a nyár vége miatt... Türelmes a lelkem, belement... És mit ad Isten, még megvan a gép :(
Ismeri esetleg valaki??? Fura, hogy még megvan, persze drága is... Mondjátok, hogy igen, és szar... hátha akkor megúszom... :) Persze holnap megyünk megnézni, és a festékmérőt jól használja, szóval nagyon nagyot nem tudok hazudni :)
Ja, és azt elfelejtettem még odairni, hogy ez a hibrid meg egyéb alternativ hajtàsrendszer mizéria sem a kornyezetvédelem miatt van, hanem mert fogy a fosszilis energiahordozo!!! Az a dràga jo olaj!
Krézi?,ő tényleg egy más súlycsoport! :-)) Nem tudom,én se mi lehet vele,pedig tőlem kb 5km-re lakik,mégis nagyon ritkán találkozunk :-( Legutolsó infom,hogy árulta a diesel kupét...
A totalcar-ban olvastam, kb. 2-3 hete volt fenn nagy cikk, videókkal. Azért írtam a típust, hátha valaki rá akar keresni a cikkre. Valószínű, hogy ez lesz a jövő. Én nagyon örülök hogy megoldották az akku kérdését. Igazából ez volt a nagy baj az elektromos autókkal, nem a villanymotor. Hidrogént tankolsz a tankba, az akksi pedig átalakítja elektromos árammá, és a villanymotor visz előre, nem kis sebességgel méghozzá. Szerintem brilliáns megoldás. 1 darab készült belőle, és a hungaroringen?? tesztelték.
Szerintem emiatt ne fàjjon a fejed. Ha a Fold, mint bolygo eddigi létezését egy orànak vesszuk, akkor az élet kialakulàsa az kb tiz perc és ebbol az emberiség létezése a tizenvalahànyezer évével mindossze néhàny màsodperc. Az, hogy mi most mennyi ezt-azt eregetunk a levegobe, meg a vizekbe a bolygo szempontjàbol irrelevàns. Az emberiség még itt lesz néhàny màsodpercig, talàn még egy percig is kihuzza, aztàn kipusztul csakugy mint a dino-k meg millio màs faj. Aztàn eltelik ujabb tiz perc, a bolygo regeneràlodik és elkezdodik egy uj élet. Ennyi.
Jàrhatsz hibriddel nyugodtan, de kb annyit tettél az emisszios oltàrra, hogy megnyugtattad a lelked.
Le lehet hulyézni, de engem nem érdekelnek az emisszios normàk, kényelmesen és gazdasàgosan szeretek utazni.
Szia Julcsi! Szerintem hamarosan jönni fognak a hidrogéncellás akkumulátorral üzemelő, elektromos autók. (Talán a mai autókat azért gyártják úgy, hogy garanciaidő után szétmenjen.) Múltkor láttam a neten, nagyon meggyőző volt. ( Honda készítette) Akkora az egész akku, mint egy diplomatatáska, a motor pedig, olyan 30 kilós, és nagyautót bír hajtani, többszáz kilómétert elmegy 1 hidrogén-tankolással. Majd veszünk a Mercinkbe egy ilyen "átalakító-szettet", ha már úgy lesz.:-))
Hogy őszinte legyek nem sok külömbséget látok. Talán a diesel nem szennyezi annyira a levegőt? Mert ha tehetném olyan hibriddel járnék....tényleg a Merci mikor fog ilyet gyártani?
Én se vagyok oda az üléshuzatért, de ha nagyon kellett, csináltattam.
Itt (vidéken) van egy üléshuzatkészitö, minden tipushoz csinál szabásminta szerint tökéletesen illeszkedö huzatot, az általad kiválasztott anyagbol, rendelésre.
Most 20e. körül egy garnitura, fejtámlákkal, könyöklökkel, felszerelve.
Az tetszik. Mikor még a 124-esem volt, én is gondolkodtam, hogy rendelek ilyet, de aztàn elmaradt. A C kombinàtornak meg ugy csunya a hàtso làmpàja ahogy van, azt tok felesleges bàrmilyenre cserélni, a formàja nem lesz szebb.
Hütlen lettem a márkához. ( 190 2,5D ) Megmarad egy pár alkatrész, amiket összeszedtem, de nem volt rájuk szükség. Sibedach mozgató motor, egy komplett ablaktörlő szerkezet karral, motorral, egy generátor, négy disztárcsa, és van még egy benzineshez való áttételü difi. Ha valakinek kell, örömmel fogadom jelentkezését. Áruk baráti.
:-))))) Mint a hajóskapitány?:-)) Toxicnak is igaza van, meg Neked is. Ha előre teszek újat, akkor biztonságosabb lesz az autó, kissebb lesz a fékút, de hamarabb szétmegy a használt, előbb kell lecserélnem a használt gumit. De ha hátra teszem az újat, azzal kímélem a használtat, mert elöl nem fog kopni annyira, így eltolható lenne a gyengébb gumik cseréje. Mindkét megoldásnak tehát van előnye is-hátránya is. Az a legjobb, ha mind a 4 kerék új.:-))
Ez egy régebbi(2005) német katalógusból van,ott 160/pár. Azóta már biztos más az ára... :-) Merci-autósbolt Peti topiktársunk,jóval olcsóbban kinálta nemrég a piros/fehéret,csak már az árra nem emlékszem :-(
Igen, végulis lehetne azon vitatkozni, hogy mi a rosszabb: az eleje csuszik meg vagy a segge. Az ideàlis megoldàs a négy gumi egyszerre torténo cseréje, csakugy ahogy lengéscsillapitot is pàrban illik cserélni.
Mondjuk én nem szeretem oket, mert igazàbol nem véd és soha nem is olyan esztétikus mint a gyàri uléskàrpit. Ahogy ulsz az ulésben, alatta ugyanugy kopik/gyurodik a gyàri huzat is. Akkor màr inkàbb azt nézem, amit a gyàrban beleàlmodtak és nem egy kisipari szovetet.
Szia Toxic! M+S= téli gumi? Nem azt jelenti, hogy 4 évszakos? A hátsónak is kb. 2 hónap múlva vége lesz, azért nem variáltam vele. A hátsó az más márka, de az is m+s. Eddig még nem volt semmi gondom esőben velük, nem csúszkál, meg ilyesmi. :-) Kell vennem 1 új szélvédőt is, csak azért nem vettem rá mindjárt 4 új gumit. Szélvédőt miért nem lehet rendelni a neten?:(( Sokkal egyszerűbb lenne a dolgom. Közeleg a műszaki vizsga ideje...(október)
Ákos70 , Toxic11 kollégák! Köszönöm,az öszinte véleményeteket,már meg is győztetek! :-) Nem lesz ilyen az autómon :-)) Először arra gondoltam,hogy a kasztni fehér,és tán jól mutatna... Maradok az eredetinél,ami benne van,az piros/fehér!! Köszi! :-)
Szerintetek,hogy nézne ki az autóm ilyen hátsólámpákkal?? Nem lenne,olyan "bazári" a kinézete tőle? v. van ilyen gyáriban is(?),én speciel még nem láttam! Mert,a katalógusban jól néz ki,de élőben lehet,hogy elsirnám magam :-)
Csak az egyik oldalát kell fesziteni. Kétoldalt a hangszóró saját anyagából van kihajtva kb félcentis fül. A harmadik egy rugalmas hangszóróhoz szegecselt lemez,ezt kell megtalálnod. Arra már nem emlékszem hogy ez melyik oldalra esett :))
Uj gumit mindig a hajtott tengelyre kell rakni. Tovàbbà arra is figyelj, hogyha a maradék két hasznàlt gumid ami fenntvan az auton, ugyanolyan tipusu mint amit levettél, akkor az téli gumi. Nehogy meglepetés legyen esoben!
Enged meg, hogy csak részben értsek veled egyet! A 200 D tényleg borzasztóan lomha, de ha elfogultság nélkül beszélünk a 124-esekről, akkor azért a 250D is elég lassú még. Igaz megy 175 km/h-t, de távolról se dinamikus.
Ha jól tudom gyárilag 16.5 ms alatt van 100-on manuális váltóval. Szerintem a 300D a legjobb választás és fogyasztásban sincs akkora különbség, persze izlések és pofonok.....
Nekem 190-esben 2.5 TD-m van, de ha újra mercit választok mindenképpen 6 hengereseket nézegetnék.
Szép estét mindenkinek! Köszi a linket, áttanulmányoztam, valóban jobb, picivel még olcsóbbak. Próbaképpen ma elmentem kedvenc gumisomhoz, hogy mit is tudna ajánlani, és mennyiért. 10800 ft-ért volt nála készleten Matador Elite 2 (195/65 R15) nyárigumi, ami nagyon jó vételnek bizonyult a netes árakkal összehasonlítva. 22500-at fizettem összesen, szereléssel együtt. Ez a típusú gumi a neten 12400-16500/ darab áron megy,+posta. Szóval vettem pirosnak 1 pár új "cipellőt". :-)) Első kerekekre rakattam és éreztem is hazafelé menet a különbséget, komfortosabban, még kényelmesebben megy. A régi lekopott Good YeaR m+s gumik igencsak hangosan csikorogtak már a legkissebb kanyarokban is. (féltem is, nehogy meghallják a rendőrök) :-))
Bekapcsoláskor a vezetőoldali hangszóróm csak nagyobb hangerőre hajlandó megszólalni, utánna már szól kisebb hangerőn is. Idáig jutottam a szétszedésben. Mozgattam volna de szilárdan áll. Megijedhetett, mert azonnal elkezdett szólni rögtön bekapcsoláskor. Hogy van rögzítve, aluról csavarok fogják, amikhez a befúvórács kiszedésével hozzá jutok vagy az alsó borítást is le kell bontani?
Hello sziasztok! A történet az hogy van egy egyel ezelőtti C osztályom ami eladás előtt áll.Nem volt hozzá gyárilag pótkerék csak egy javítókészlet,ami egy(vagy több) hungarocel formában kapott helyet a pótkerék helyén, a biztonság kedvéért mindíg beraktam egy télit/nyárit pótkeréknek és ezt a hungarocel formát amibe a javítószerszámok voltak kiraktam.Most így eladás előtt vissza szeretném állítani benne a gyári állapotokat amennyire lehet. Na lényeg a lényeg a kérdésem az lenne, hogy az a hungarocel forma, ami kitölti a helyet ami a pótkerék foglal(na) az hány darabból áll, és hogy néznek ki, mert az eggyik felét megtaláltam de az nagyon kicsi és nem lehet rárakni a hungarocel fedelet, mert beleesik. A válaszokat előre is köszi NeC
Azért azt nem tagadhatod, hogy az enyém volt a leghasznosabb, merthát mégse mind1, hogy az embert összekeverik a "másságukat nyíltan felvállaló" kisebbséggel :))))))))))))
Köszi. Az autó szerintem totálkáros lett. Nagyon sajnálom, sokáig kerestem ilyen állapotút mind motorikusan, mind kaszni-ügyileg. Cserébe nekem semmi bajom nem lett.
Van pár bontott 123-as cuccom.ajtók, vákumos kp.zár alkatészek, egy automataváltó, generátor, önindító stb...van egy komplett hátsófutómű fékekkel-tárcsákkal jó szilentekkel.
Nekem EZ van meg. Ha kell, és elküldöd a 2 db. DL-es DVD-t (cd nem kell, az van bőven), akkor persze, hogy kiírom. Küldj egy e-mailt a Te postacímeddel, és válaszban elküldöm az enyémet, ahova kéne küldeni a cuccot.
Egyszeruen lehetetlen letolteni, a 23gigas (azt hiszem) csomagban amiben benne van az EPC is, 59%-ig van fent mindenkinek, igy marhara nem tudom leszedni. Ha elkuldom neked a nyersanyagot akkor kitudod nekem karcolni? Persze a postat odavissza allom!
Nagyon szepen megkoszonnem es eszmeletlenul nagy szivesseget tennel nekem vele! Megott
...szevaszka...:)
...hát nem 1merci,csak 1 merci copy,de nem ojan rossz sztem és még1x legalább nem piros...:)
...waikiki beachen sajna nem jártam,ha jaól emléxem,majd megkérdem a spanokat...:)
Nem tudod letölteni, már ha arra gondolsz, ami a neten 2008.01 EPC WIS/ASRA néven van fenn? Beállok seed-elni, meg van itt még néhány kolléga, akik biztos rádszánnák a sávszélességüket, hogy hamar leszaladjon a cucc. 13,69 GB, úgyhogy azért nem ugrál senki ezt kiírogatni, mert úgy van tördelve, hogy 2 db. DL (8,5GB) DVD, + 1 CD. Én sokat írkálok otthon, de DL-t nem is tartok, mert nem kell normál esetben.
Te tudsz róla, hogy hány db. c30amg van az országban, magyar rendszámmal?
Én a tiéden kívül egyről tudok, de az is sportcoupe, egy ismerős fogtechnikus srác használja, Ő beszélt még 1 feketéről, ami szintén limuzin, tehát eddig 3, meg györben árultak egy fekete kombit az 4. (nem egy népautó...)
Szia! A C-ben a 95 koruli evjaratoknal kerulendo a 220 Diesel ( tipushibas adagolo ). A C250 Diesel 113 loeros, valoszinuleg turhetoen megy, a 250-es Turbodiesel meg egeszen finom falat :-)) Mindketto jol sikerult motor, meg rosszat nem hallottam roluk. A kasztni talan nem olyan jo minosegu. mint a 124-ese, habar a korai evjaratoknak meg allitolag jo a korroziovedelme, majd csak ugy 97 korul csesztek el. 200-as dizel csak az elso par gyartasi evben letezett, az csak nagyon nyugis embernek valo, sztem.
Keresek egy szervizt, vagy egy szerelőt akiben meg lehet bízni. Mik a tapasztalatok? A170-es autóról lenne szó. Ti hova viszitek? Örülnék a segítségnek, az én szerelőm sajnos nem kultiválja a márkát. Köszönöm előre is!
Ha nem vagy sietös, szerintem a legjobb választás.
A legnagyobb "tipushibája", hogy nagyon ritka a keveset futott, megkimélt példány.
Sok itthoni 124-es eleve taxinak született ,rengeteget futott, aztán késöbb esetleg a szervizelését is elhanyagolták. Szoval sokat meg kell majd nézni, lehetöleg olyan emberrel, aki ismeri a tipust.
Fogyasztásrol elég eltéröek a visszajelzések, hallani 6litert is meg 10fölöttit is, mindkettö elöfordulhat adott körülmények között.
A 200D lustácska - ki kell probálni, sok ember együtt tud élni vele. (Azért azzal is együtt jár az a kényelem és megbizhatoság, ami kevés más tipussal.) A 250-es már joval elevenebb. (V8-asok, nem röhögni! :)) )
Rohadás nem jellemzö, az átlagostol megkiméltebbeknél esetleg 1-2 felületi rozsda, ami még könnyen javithato. (lapozz vissza pár oldalt.)
Automata válto - problémák is inkább csak a rengeteget futott, vagy elhanyagolt autoknál fordulnak elö. De ez egy probautnál nagy bizonyossággal kiszürhetö.
96-os évjáratot ne keress! 95-ig inkább. A 200-as Szívó Diesel ehhez a kasztnihoz nagyon kevés. Sokkal kevésbé konfortos, de ha hosszab utakra mész vele (nem pályán, és alföldön inkább) akkor takarékos, és ha vigyáznak rá akkor színte örök életű. A 250-es minden képpen jobb. Söt! talán a legjobb Diesel. Csak 1 baj van! szinte beszerezhetetlen egy jó állapotu elérhető árban. A jók ára duplája! esetleg háromszorosa a még mindig jó állapotunak mondottnak. Km óra állása lényegtelen. Mindegy mit mondanak csak hozzáértő szakival menj megvenni. (Ne "autoszerelö"-vel!!!) A motor simán 2x annyit elmegy mint a hasonló de nem csillagos (megkimélt autoról beszélümk) Az automata Szerintem a 200D-be nem való. de egyébként minden más Mercibe meg pont az automata a legjobb része az autonak. Ha nem volt törve akkor szinte csak pár ismert helyen rohad. (törött Autót inkább ne!!) Ősszeségében: Tudomásom szerint most a piacon (értsd az összes elérhető hirdetést) nincs minden szempontbol a kívánalmaidnak megfelelő autó, ami mondhatni tökéletes lenne. Autómata nélkül (én meg nem venném, de ez szubjektív) már sanszosabb, de az ára 2MFt fölé is szaladhat rendesen. De találni 1.5MFt körül jó AUTO-nak való alapanyagot. 1MFt-ért inkább csak olyan van ami Sok törödéssel, és hozzáértéssel, még nagyon jó autó lehet, de a vég ára akkor is közeliteni fog a 2 MFt-hoz. Ha sokkal kevésbé vagy maximalista akkor egy 1MFt körüli autó is igazi Merci érzést nyujthat. Ez alatt árult Mercik inkább csak megszállottaknak, és végtelen szabadidővel rendelkezöknek valók.
'96osban csak kombi van, abba meg 200D nincs. A limuzint '95 nyaráig csinálták.
Fogyasztás(város/90/120/ Euro-Mix)
E200D:
8,4/5,0/6,8/6,7 kézi váltó
8,0/5,7/7,6/7,1 automata
E250D:
9,1/5,4/6,8/7,1 kézi váltó
8,8/5,8/7,4/7,3 automata
Ha nem volt törve vagy kijavítva, akkor az első rozsdásodási pontok: krómbajusz alatt a hátsó rendszám világítás körül, hátsó infra érzékelő körül, bal első sárvédő ív vége a lökösnél.
Kérdezni szeretnék pár dolgot, mivel mercedes vásárlás előtt állok, és nem igazán ismerem ezt a típust. 1994 és 96 közötti évjárat érdekelne, mégpedig a 124E 200-250 szívó diesel. Mik a a típushibái, fogyasztása, ennél a típusnál ebben a korban előforduló karosszéria hibái (mennyire rohadós?)? Valamint az autómata váltó megbízhatósága érdekelne. Ha valakinek van ezekkel kapcsolatban információja nagyon megköszönném! Sziasztok!
Ezt nézzétek srácok! Micsoda gumikínálat!:-) Majdnem féláron vannak a nyári gumik. 2 abroncsot szeretnék venni, szvsz. nagyon jó áron vannak ezen az oldalon: http://www.autogumibolt.hu/ebolt/gumi/talalat/index.html 1000 ft/darab áron házhoz is hozzák.
Nem ér annyit az egész, csak eltévedhetett az ember. Azt hitte, hogy ez olyan, mint az EU infosite, hogy beírja az ember a kérdést, a droid meg válaszol rá valamikor....
Én sem úgy megyek,egy idegen helyre,hogy "ráb@szok"az asztalra,na akkor lökjétek!!! Azért a minimális "etikett"-et,nem olyan nehéz betartani... Ha meg ezt a stílust nem bírod levetközni,akkor sajnos itt süket füleket találsz! Ez esetben marad a márkakereskedés...
Na,akkor... Ha már meglettem "szólitva",akkor elmondom a véleményem.
1. Ez nem egy "sexelős"oldal,ha nem látnád! 2. Itt nem arról van szó,hogy nem tudja senki a választ a kérdésedre... 3. Képzeld,van olyan aki tudja a választ!! A baj ,azzal a "stílussal"van ahogy kérdezted! Javaslom neked,egy kicsit állítsál magadon,és rugaszkodj neki még egyszer,meglepő eredmények fognak születni! Ha továbbra is kiváncsi vagy valamire,nyugodtan kérdezz,csak kicsit más hangnemben! Részemről ennyi...
Szia :-) Az AMG valamikor Mercedes-tuningmuhely volt, manapsag mar jo ideje a Mercedeshez tartozik, es a sportos valtozatokat kesziti... Ugyhogy AMG-bol van kabrio, limuzin, kombi de meg terepjaro is, no meg benzines es dizel is. Nemtom te mire gondolhattal, az SLK-nak van eltuntetheto kemeny teteje
Köszönöm a bókot az autóm nevében is! A cabrió mint második autó, nem rosz... de mit szóltok egy AMG-hez? Az pár másodperc alatt cabrióvá alakul. Ja? Az ára?
Nagyobb gyorsítóerőt ad nyilván, ha többet kapcsol vissza. Ha "kickdownt" nyomsz, akkor biztos lehetsz benne hogy az elérhető legnagyobb gyorsulást kapod.... Aztán ha kanyarban csinálsz ilyent, akkor adsz egy kis melót a hárombetűsöknek :)
Félreértetted a kollegát. Az a lényeg, hogy mész egy adott tempóval, legyen mondjuk 70. Lenyomod kicsit erősebben a gázt, vissza fog pakolni 1et a váltó. Ha teljesen lerúgod a padlóig, amennyire csak tudod, akkor esélyesen kettőt is vissza fog kapcsolni. Utóbbi a kickdown.
Mindketton keresztul adtam-vettem màr autot. A 2dehands-on (ejtsd: tvédehandsz) van alkatrész is, néha azt is érdemes àtnézni. ( home > auto's > auto onderdelen > Mercedes-Benz )
Szia! A híred már megelőzött.....a költemény hamarosan érkezik. Még moderálom!
Viszont tartoztam nektek egy élménybeszámolóval. Íme:
hát elég érdekes dolgokat produkál a váltó az biztos, padlógáznál amikor váltogat fölfelé én nem éreztem, hogy visszakapcsolna, szóval nem éreztem a kickdownt. Lehet rosszul csináltam?
A gyorsulással viszont nincsen baj! Kár, hogy 130 km/óra a megengedett sebesség.
Tehát: 1, Fogod a programozandó kulcsot, és ráirányitod a tükörre és folyamatosan nyomod. Közben egy másik kulccsal ráteszed a gyújtást. Erre kb 3-5 mp mulva világitania kel a tükörben lévő égőknek. De feltétel, hogy az autó eredeti kulcsal legyen elötte kinyitva (ne a szerviz kulccsal) mert az IMMO-nak hatástalanitva kell lennie. 2. Fogod a müveletlen kulcsot, és ráirányitod a tükörre mig folyamatosan nyomod. Közben egy másik kulccsal ráteszed a gyújtást egymás után 3X. Az utolsó után kb 3-5 mp mulva világitania kel a tükörben lévő égőknek. Feltétel mint fent. Az hogy melyik és miért éppen az megy az egyik vagy épp a másik módszerrel, azt nem tudom. Régebben hallottam egy olyan verziot is, hogy rátett gyujtásnál, de álló motonál, kell 3x 3mp-ig nyomni a kulcsot. De ilyennel én még nem találkoztam. Ja és a legfontosabb: Uj elemek kellenek bele. A kulcs tud olyan egyébként jó kódot is küldeni, a zárvezérlőnek ami azt jelzi, hogy merülöben van az elem. Ilyenkor a tükör, és a zárban lévő piros-zöld égő egyszerre villog kb 10mp-ig, de a zárat nyitja, zárja rendesen. De az ilyen kulcsot (mármint azt ami már gyengének itéli meg az elemeket) nem lehet felprogramozni!
Hajjajj...Igaz, hogy 9 meghívóm van erre az oldalra, de a legközelebbit, csak szeptember 9.-én küldhetem el, az meg egy hónap még. Túl szigorú az oldal. :(( Mindegy, egyet el tudtam ajándékozni azért egy fórumtársunknak. Jó éjt mindenkinek!
Jól látod, mert az is!:-)) Gyerekkoromban imádtam a filmet, aztán később a könyvet is 2-szer elolvastam, valahogy megragadt bennem az egész történet. Tényleg! Szoktatok torrentezni? Film, játék, sex stb. letöltés minden mennyiségben. Van legalább 9 meghívóm a bitbarátra, szívesen szétosztanám köztetek. (itt minden van, és legigényesebb magyar torrent oldal) E-mailom publikus, ha kell csak írj.
Azért ez az izmos Torino (asszem az) elég cool a maga nemében...de az egész amerikai auto-design nem egyeztethető össze a stuttgarti csillagossal sztem.
Egészségetekre fiúk! Én már a 3. "turbósört" iszom, jó az. Tényleg így volt. Úgy repült le a csaj bugyija, hogy láttam reptében még a cseppeket is, na!!! :-)))3 hónapig meg is tartottam a csajt. Ezt a csajt tuti a csillagnak köszönhettem.
Jó lenne egy ilyen felvonulás! Milyen szép is lenne! A kasztnira nem fújok rá. Azt megígérem. A tetőléc+a díszcsíkok egyszer fehérek lesznek. De ha jön a felvonulás, visszafújom feketére.:-)) Egyszer biztosan lesz valami klub-találkozó!
"Lementem vele, tuti csaj, szép vékonyka, hosszú haj. Kiszálltam. Puszi a szájára, nem az arcára. Ennyit kérdeztem tőle: -mehetünk? -Persze. És beszállt.:-))"
Ez mindent vitt ma este, Te vagy a király Robi!!! :))))))))))))))) én MOST bontok 1 heinekent...
Szia! Köszönöm szépen! Érdekes kérdés. A csajoknál sokat számít az első benyomás. Ha autóval jelensz meg, akkor tuti, hogy abból is levonnak valami konzekvenciát. Valamikor volt kispolskim is. Akkor sem éltem másképpen. Volt abban az időben 2 olyan csúfos eset is, ahol egyértelműen az autó miatt lettem lapátra téve. Ha gyalog mentem volna, lehet oké, de látták a kis darázsmotorost=sztornó. A fehér 190-esem kerepelt mint állat, (ékszíjfeszítő-berendezés) de kívülről szép volt. Lementem vele, tuti csaj, szép vékonyka, hosszú haj. Kiszálltam. Puszi a szájára, nem az arcára. Ennyit kérdeztem tőle: -mehetünk? -Persze. És beszállt.:-)) Szerintem számít az autó, igenis megnézik. Csak nem vallják be.:-))) A nő az pedig olyan, mint a jó bor....a korral érik, nemesedik.:-))) (no nem mindegyik) Hiszek magamban, de a csillagnak is van némi ereje.:-))
"Ha mondjuk iszok pár sört, lelki szemeimmel azt látom, jól nézne ki. "
Hát akkor,szokjál le a sörröl,ha ilyen hatással van rád!! Tényleg,nem ám megcsinálod!!! Azt tudod,hogy ha megcsinálod,akkor nem lehetsz a "felvezető autó" az esetleges felvonuláson! :-))))))
Örülök, hogy ilyen szép kocsid van, de higyél abban, hogy ha a kiszemelt csajt ágyba viszed, annak a fő oka, a személyes varázsod és nem a kocsi! Legalábbis én öszintén ezt remélem! Fiatal lehetsz és gondolom, hozzád hasonló fiatal csajokat fűzöl..... Ez szerintem így van jól!
Értem. Fehérhez a szürke, meg a fekete dukál. Király-kékhez a fehér-csík is elképzelhető, hogy jól nézne ki. De fehérhez a kék-csík már tuti nem megy. Mindegy, meglátjuk. Egyszer úgyis eljutok odáig, hogy a valóságban is látható lesz.
Fehér Mercire kék csíkok az valóban necces lenne. Ez nem hagy nyugodni: Kib_szott amerikai autók nagyon tetszenek. (ezek a régiek) A Merci német, de mégis van benne valami amerikai-autó design. Szerintem.
... a programozása csak diagnosztikai eszközzel lehetséges... (pl. stardiagnosis merci műszer) A modellfrissítés utáni 202-es, mint az enyém is, sajnos sok dologban szorul ilyesmire, ha baja van.... :(
(a film az jó volt) :-) A fóliához nem tok hozzászólni,nekem gyárilag zöldek az üvegek,az nekem épp elég! :) Sosem jutott eszembe,hogy fóliázz(tass)ak!
Egyik sem, nem kedvelem a nyomozókat! :-)) Miért? Azoknak olyan volt?:-)) Hát, rágódok rajta, de jó sokáig még úgysem lesz belőle semmi. A baj, hogyha ránézek a gépre, elvetem az ötletet. Ha mondjuk iszok pár sört, lelki szemeimmel azt látom, jól nézne ki. A tetőléc, le a szélvédő aljáig fehérre az nem lehet rossz. Piros-fekete és piros-fehér kombináció szerintem egyformán illik egymáshoz. Majd lehet megcsinálom, aztán ha nem jó, hát vissza feketére. Nem nagy munka. Sötétítőfólia? :-))
Hát igen, ami szép, az szép! A legszebb a gyári, vagy ahhoz közeli állapot. Olyant nem lehet csinálni házilag, de én elégedett vagyok így is az enyémmel. Intenzív színe van=odaforduló fejek, ha valahol megjelenek vele. Ha épp randira megyek vele, már félsiker, hogy aznap még ágybaviszem a kiszemelt nőt.:-))) Buknak rá a csajok, komolyan mondom. Még akarok rajt egy kicsit módosítani. A fehér csík az oldalára, az nem hagy nyugodni...Próbaképpen talán a díszcsíkokat lefújni fehérre+tetőléc? Mert az utólag, ha mégsem nyerő, akkor visszafesthető feketére. Sötétítö fóliám is van, a hátsó két ajtó-üvegre állítólag lehet ilyent feltenni, de nagyon megoszlanak a vélemények. Egy "csont": Sötétítőfólia meddig törvényes?
Na azért... :-))) Igazad van,az elmult 2hétben sokat melóztam,és mindig későn estem haza...,de azért "read only" voltam! (jövő héten is ez lesz :-((( ) A vicceket meg örülök ,hogy nem veszed komolyan,tudod hogy megy ez.... :-)))) Ja,és láttam ám,hogy példaként hoztad fel az autómat a 96262.hsz-edben,ez jól esett! Köszi:-)))))
Ez nekem elég durva, hogy ennyivel akarnak rendszeresen átverni!!!!
Gondolj bele, ha mindenkinél csak 3 litert üzemanyagot csalnak, egy forgalmas benzinkútnál az még naponta se rossz pénz, nem ? Hát még egy hónap alatt !!! Ezentúl megpróbálom teli tankolni a kocsit, aztán meglátom, ott észre veszek e valamit ? Eddig nem mertem a tehetgépkocsis kútfejhez állni, mert azt gondoltam, annak más a mérete és nem fog beférni a nyillásba, ahová tankolok, de ezek szerint ugyanaz a szabvány méret !
Ez mind igaz, de az emelkedők leküzdése alatt rendesen kapcsolgatott az automata, plusz klíma ezerrel, a motor ekkor igen csak nem azt kapta, mintha az autópályán hasítanék.
Na azt meg végképp ne hagyd, mert tuti, hogy át akarnak húzni. Udvariasan kiveszi a pisztolyt a kezedből, és "menjen nyugodtan fizetni, majd én megtöltöm" szöveggel le akar szerelni. Mire beérsz a pénztárhoz, már nem is azt fizeted, amit a te autódba tankoltak.
Szia Cuba! De-de!! Nagyon meg voltam lepődve, aranyosak vagytok, mind!:)) Amúgy Téged sem lehetett látni jó darabig mostanában! A bocimintás huzatot pedig a tesz-veszen vettem, de nem egy tömegcikk, azóta sem láttam ilyen huzatot eladót. Nagyszőrű fehérbundás huzatot vadásztam anno, vagy tigrismintás prémszerűt, de olyant nem láttam, viszont ez megtetszett. Tudom, szerettek vele cikizni, jókat derülök rajta.:-))
Szia! Hát, majdnem. Szolnokra, az nagyon messze van, 320 km kb. az útvonalterv.hu szerint. Meg aztán a volt élettárs férjhez is ment azóta, lett még egy gyerek. A nőt nem sajnálom, csak a fiamat. Fiatal vagyok még, talán lehet még normális családom ebben az életben. De ahhoz normális nő is kéne. :-) Az pedig nehéz ügy.:-))
A hazai előírás +/-5%-os pontosságot ír elő, míg európa emberibb felében ez 1%. A töltőpisztolyok /elvileg/ 3 állásban rögzíthetők. A fenti pontosságot a középső állásban mérik. Ha a gyorsabbik állásban van akkor többet mutat a számláló mint ami kijön a csövön, a lassabbik állásban pedig kevesebbet, de elvileg ezeknek is az 5%-on belül kell/ene/ lenniük. A kutasok többnyire a lassút kifürészelik. De ez magyarország, magam is tapasztaltam már 20%-os eltérést, persze nem lefelé tévedett a kút. :-( ( 3betűs sárga)
Teszt: olcsó öltönyben, szabványos 20literes marmonnal a kúthoz ballagni. ( az ellenőrök így álcázzák magukat) Hirtelen előkerül egy alkalmazott, és kedvesen kirángatja az ember kezéből a pisztolyt, majd ő megtölti felkiáltással. Amíg a kanna megtelik, a szomszédos kútfejen megtankol két autó. A kút pontossága aránylik az alkalmazott megjelenési sebességével.
(mindezt a MOL egyik műszaki vezetője mondta el nekem /is/, gondolom köze lehet a valósághoz :-(( )
A tgk-s kútfejen én is kevesebbet szoktam tankolni, ami talán igazolja a fentieket, mivel arról az enyémet csak nagyon lassan engedve lehet megtölteni.
Sokkal kevesebbet, mint mikor az amúgy normális 150et tartod. Tudod, a homlokfelület növekedésével egyenesen, a sebességgel meg négyzetesen arányosan nő az ellenállás...