Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8507
vegyél tejet, és csinálj!

Előzmény: cath555 (8504)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8506
az ollójában lévő húst ettük csak.
Előzmény: Szeplák (8505)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8505
Mármint az ollóit és a farkát igaz?
A paprikás lisztes dolgot művelem szinte minden hallal és tényleg nagyon finom!:D
Törpeharcsát szoktuk csak paprikásnak megfőzni.
Előzmény: Törölt nick (8501)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8504
Itt nincs turo. :-(
Előzmény: Törölt nick (8498)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8503
Koszonom a valaszokat. Felteszem picit maskepp a(z igazi) kerdest :-)
Tegnap fogtam 5-ot (1.5-3.2 kg koztiek), plusz amit visszaeresztettem (a nagyok ize szerintem leginkabb a parafara emlekeztet). Filezni szeretem, rutinbol, el se gondolkoztam eddig masfele "kezelesi" modon. (Bar nemreg lattam toltott csuka-receptet, ami ertelemszeruen egyben hagyja a csukat, ugyhogy filezes kizarva)
De a filezessel olyan sok megy veszendobe (a teljes tomeg nagyjabol fele), amit sajnalok minden alkalommal eldobni... Igy gondoltam, hogy mi mast, mint alaplevet kene kesziteni obelole. Marmint ami filezeskor a gerinc kornyeken megmarad plusz fejek. Abbol meg halaszlevet, de abba meg mast nem tudok rakni jelenleg, mint csukat, husinak :-)
Előzmény: Törölt nick (8496)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8502
paprikás lisztben kisütöd, és megeszed.
így a legfinomabb.
Előzmény: Szeplák (8500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8501
csak bedobtuk a vízbe, és mikor piros volt kiszedtük.
rákhúst rákhússal ettünk, és így volt finom. :-)
Előzmény: Szeplák (8499)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8500
Ha már itt tartunk:D
70 dekás sügérből mit tudok csinálni?:D
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8499
Aha!Köszi!
Persze én se folyami rákra gondoltam(mivel védett és a kecskerák is!) hanem a kártékony cifra rákra.Azért írtam folyamit mert azt mindenki ismeri.
A főzésnél mire kell figyelni hogy mikor van kész és nehogy túlfőzzem.gondolom a rákokat élve, frissen raktátok bele.Elrakni(fagyóba,sózva)pedig nem lehet, igaz?
A kész rákhúst mivel érdemes fogyasztani?
Előre is köszi
Ill.köszi az eddigieket is!
Előzmény: Törölt nick (8497)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8498
inkább pörköltet csinálj belőle, túrós csuszával!
Előzmény: cath555 (8494)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8497
ahogyan mi készítettük:

halászlékockával ízesített lobogó forró vízbe dobva a rákokat néhány perc főzés után csodálatosan ízletes rákhúst kaptunk.
csak mi nem folyami rákot, hanem kecskerákot ettünk.
Előzmény: Szeplák (8495)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8496

Csak csukabol lehet halaszlet kesziteni?

 

Nem.

Lehet pontyból és kárászból is.:-)))

 

Komolyabban, lehet csak csukából is, csak Isten ellen való vétek egy ilyen értékes halat önmagában halászléként elpusztítani.

 

Egy oldal a sok közül.
Előzmény: cath555 (8494)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.03 0 0 8495
Ha már a recepteknél tartunk akkor nekem is mondhatna valaki egy jó kis folyami rák receptet!Egyet sem találtam és gondoltam hátha...
cath555 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 8494
Meg egy kerdes :-) Hatha foz is errefele valaki. :-)
Csak csukabol lehet halaszlet kesziteni? Valaki tud jo receptet? :-) (en eddig ugy hallottam, hogy a jo halaszle minel tobbfele halbol van)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8493
reméljük! ;-)

vigyél pelletet, szerintem jó csalogató hatása van. és horogra sem rossz választás.
Előzmény: CarpHunter (8492)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8492
Ennyi segítséggel már esélyük se lesz a halaknak ;-)
Előzmény: Törölt nick (8491)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8491
szerintem nem.
először kellene olyan helyet keresni, ahol amúgyis jár a hal, és ott elkezdeni az etetést.
és nem a mennyiség számít, inkább a rendszeresség.
sima áztatott kukoricával is csodákat lehet elérni
minden este hatkor etetsz, és néhány nap múlva megjelennek a halak.
Előzmény: CarpHunter (8490)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8490
Kár mert a Balatonnál jobb megfőni, mint a betondzsungelben. ;-) Ja és még egy kérdés... A szoktató etetést mindegy hogy hova szórom?
Előzmény: Törölt nick (8489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8489
én is mehetnék (van ott kéglim), de nem teszem.
bibibííííííííííííí! ;-)
Előzmény: Törölt nick (8488)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8488

12-én én is megyek a Balatonra egy hétre.

Beeeeeeeeeeeeeeeee.:-)))

Előzmény: Törölt nick (8487)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8487
a Balcsin mindenképpen csónak és (vagy) stég kell.
a magántavon nem tudhatom, mi a helyzet, de így is irigyellek! ;-)
Előzmény: CarpHunter (8486)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8486
Oké. Siójuton - ahova megyünk - is van egy horgásztó, ami már senkinek se kellett. Egy csávó megvette az előző tulajdonosától és azon a csávón kívül senki sem horgászik a tavon. Mindenki mondja hogy nincs is benne hal. Na majd most meglátjuk úgy is hogy lesz időm hathatósabb etetésre is. (Na és persze a Balatont se fogom otthagyni anélkül hogy meg ne próbálnám a szerencsémet, csak ott nehezebb lesz a szoktató etetés)
Előzmény: Törölt nick (8485)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 8485
etetni, etetni, etetni! ;-)
Előzmény: CarpHunter (8482)
AtayRetro Creative Commons License 2009.06.30 0 0 8484

Meg valami a magyarorszagi pecahoz:

 

A kis 10 eves onokaocsem is velunk volt, nagyon tetszett neki a horgaszat,

meg annyira nem vagja a dolgot ugyhogy sokszor osszegubancola a szerkojat.

Az nagy poen volt mikor adaadta az osszegubancolodott szerkojat hogy

bogozzam ki, addig o horgaszott az enyemmel, mire nagy boldogan odaadtam

neki hogy tessek ki van bogozva, addigra letette az enyemet is,

osszegubancolva..:-)))

 

AtayRetro Creative Commons License 2009.06.30 0 0 8483

Sziasztok!

 

Na, most vegigolvastam az egeszet.

 

Nagyon klassz topik, nagyon jol lehetett kovetni

a harci helyzet alakulasat a topik inditasatol napjainkig.

 

Koszi a klassz infokat amiket megosztottatok itt.

 

En Belgiumban dolgozom, es itt minden mas horgaszatilag mint otthon.

Itt a legtobb viz ripityara van szennyezve ugyhogy eszukbe sem jut megenni

amit horgasznak. Nem is sok ember horgaszik itt kint.

A belgak nem is esznek edesvizi halat. Csak az angolnat.

Dehat az sem edesvizi eredetu. Az "angolna zoldben" ("angie au vert")

("paling en te groen"), az egy tradicionalis eteluk, es nagyon nepszeru itt.

 

Ha horgaszol valahol, az alap hogy vissza kell dobni a halat.

Ennek kovetkezteben akkora boszme pontyok es egyebek nonek hogy

az ember haja egnek all.

Ketkilos dever nem ritka.

 

Azonban nem konyu oket megfogni mert mar tul vannak egy ket

visszaeresztesen, es nagyon ravaszak.

 

Az en legnagyobb halam:

belga ponty

 

 

Ezt nem mertem le mert itt kint nincsen merlegem, de aki megszakolta

(egy idos spori) az azt mondta hogy kb. 15 kilogramm.

 

Hat oriasi elmeny volt farasztani, 16-os fluorokarbon elokevel, 8 as horoggal

40 percet kisergettem a parton, mire szakba lehetett terelni.

 

 

Nemreg hazamentem es alig vartam hogy otthon is horgaszhassak egyet,

el is jutottunk az egyik tora, szep toklevelek voltak rajta, nagyon igeretesen

nezett ki.

El is kezdtunk horgaszni, a part menten sok toklevel volt ugyhogy

egy gazdatlan csonakba beszalltam a botommal, gondoltam nem nagy baj,

belogattam a toklevel melle, es elkezdtek szepen jonni a karaszok, fogtam

vagy huszat, akkor megjott a csonak tulaja, kicsit mergesen koszont, en meg

gyorsan megkoszontem hogy a csonakjaban horgaszhattam, es kimentem

belole.

Akkor mondta hogy az az o etetese ahol horgasztam, es menjunk inkabb a to

sarkara mert aki ott etet, az most nincs itt. Jolvan, hat mit lehet csinalni,

keszulodtem a koltozesre, erre a bacsi a csonakjaval odaevezett ahova

apukam volt bedobva es elkezdett horgaszni.

Ugyhogy apukam feje vorosodott, felpakoltunk es eljottunk egy masik helyre.

Nagyon szomoru voltam hogy most vegre elkezdett jonni a karasz, az egyik

kedvenc halam, es elzavartak, es mivel etetni kell a helyet majd most az uj

helyen nem fogok semmit, de egy olyan oran belul itt is megindult a karasz,

es tobbet fogtam mint amott. Meg nagyobbakat is. :-))

Becsuszott meg par keszeg, meg torpe is. Szep nagyok.

Apukamnak volt ket botvivos kapasa amit elrontott, de osszessegeben o is

jol szorakozott. Az eredmeny kb. 3kg hal lett, tobbnyire karasz.

 

CarpHunter Creative Commons License 2009.06.30 0 0 8482
Akkor jó... Köszi a biztató híreket mindkettőtöknek. Akkor remélhetőleg 20 nap múlva én is hasonlókat jókat tudok majd mesélni.(És mutatni)
Előzmény: Törölt nick (8481)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 8481
egy ismerősöm lent van két hónapja.
bojlival-pellettel etetnek, és rendszeresen fogják a nagy pontyokat.
úgy tudom 15 kilós volt a legnagyobb, de az 5 kiló körüliek naponta jönnek.
Előzmény: CarpHunter (8479)
szöszmösz Creative Commons License 2009.06.29 0 0 8480
Én nem, de egy rokon a lellei mólón pecázik rendszeresen, ott van hal. Nem ritkán napokon keresztül jönnek neki 2-3 kilós potyeszok, utána napokig csak karesz, de valami mindig van. Gondolom amiatt is, hogy nem volt túl meleg az utóbbi időben...
Előzmény: CarpHunter (8479)
CarpHunter Creative Commons License 2009.06.29 0 0 8479
Horgászott valaki mostanában a Balatonon? Lehet halat fogni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.24 0 0 8478
Angliában ( east sussex-
bodiam castle)
egy várárokban milliónyi halacska úszkál.
Viszonyításként ott a kacsa! ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!