Köszi a segítséget de nálam is van vagy 3 Babettára való mindenféle alkatrész. Fel kell túrnom a műhelyemet mert a rendrakás sajnos nem erősségem. Ha nem találok megfelelő alkatrészeket akkor jelentkezem. Egyébként Kerepesen lakom. További szép napot.
Nekem ugyanez volt a bajom, mikor F.A.GY. gyújtásra váltottam (úgy olvastam, neked is ez van.). Mentem munkába, mikor munkahely közelében elkezdett ki-ki hagyogatni, alapjáraton majdnem leállt, végül nuku szikra. Gyertya, pipa, kábelek, tekercsek jók voltak. Mérések után a f.a.gy. gyújtás még gariban ki lett cserélve (régi tirisztor+trafóval egyből indult amúgy), kb. 100 km-t, ha mentem vele... A csere darab most már túl a kb. 1200 km-en, jól teljesít (azóta van tartalék is, mert az ördög nem alszik). Ha van a közeledben Babettás vagy a régi trafó+tirisztoros doboz, kérj kölcsön próbára. Merre laksz?
Pipa nélkül, csak gyújtókábelt hengerre közelítve sincs cikra?
Nekem a fiamnak szerkesztett gépen olyan hiba volt gyújtás oldalon, hogy a FAGY gyújtókábelcsatlakozásában kóválygott a kábel (nem kaptam a vastagabbik méretben) és sikeresen a szigetelésbe tekertem a vezetőcsomó helyett.
Tudom, nem mindenki ilyen béna, de ez is tipp. Üdv!
Köszi a választ. Nem tudod, hogy milyen feszültséget kell leadni a töltő tekercsnek? Valószínűleg veszek egy másik gyújtás elektronikát és azzal próbálkozok.
Bocs teljesen off csak felháborodtam. Anno anyósomat bepalizták egy Ökolux 8000 "hihetetlen technológiájú" gőztisztító vásárlására. Isten tudja hány évig nyögte (ma olyan 300000 Ft) a kifizetését. Egyszer összerakta kipróbálta de neki nagyon bonyolultnak tűnt úgyhogy ott porosodott a szekrényben.
Odaadta nekünk hogy használjuk. Egy kukk gőz se jött belőle, csattogott, villogott mint David Husselfoff okosautója de semmi. Szerviz szerint olyan 30-50eFt a javítás.
Hát villanymérnök mindent szétszed így nekiestem. Hogy ez mekkora egy humbug. Nincs ebben semmi különös csak egy kazán, két mágnesszelep, hőérzékelő és némi relés vezérlő.
A mágnesszelep dugattyúi voltak berohadva, mondjuk eléggé szét kellett bányászni.
Nem egy embert megszívatott már a fekete doboz. Én annak idején megpróbáltam beszerezni Fáboséktól a bemérési adatokat, nem kaptam meg. :-(((((( Igen, ő képes arra, hogy megfelelő diagnosztikai értékek mellett is szarakodjon. A 195 Ohmos töltő tekercs is feltölti a kondit a szükséges értékre. Azt nézd meg, hogy a töltő tekercs testelése stabil-e! Ez is nem egyszer előfordult már, hogy "elhagyta magát".
Köszi a tippet. A mostani még nincs 1 1/2 éves Marcali gyártmány. Csak az zavar, hogy miért tudja az előírt értékeket ha hibás is lehet? Eltérés csak a töltő tekercsnél van 220 Ohm helyett csak 195 Ohm. Ez okozhatja, hogy egyáltalán nincs szikra, nem csak kicsi, egyáltalán nincs! Ha tudnám, hogy tekeréssel mennyi feszültséget kell leadnia akkor tovább tudnék lépni. Valakinek esetleg más tippje?
Szerezz be egy fekete dobozt. Lehet h nem az a baj, de min 30 éves mocinál amúgy sem utolsó ha nálad van egy tartaléknak. Néha vannak eltérések a mért adat és a könyv szerinti adat között és mégis megy a masina.
A kipufogóval nem volt gondom, kb. egy éve takarítottam. Azóta talán 1000 km. mentem vele. De a gyertyánál nincs szikra, nem tudom ez hogyan függhet össze a kipufogóval?
Sziasztok! Elakadtam, a segítségeteket kérem. Van egy 207 Babettám amit ide-oda szaladgálásra szoktam használni. Egy-egy alkalommal max. kb. 5-6 km. megyek. A legutóbb haza felé jövet elkezdett gyengülni, alacsonyabb fordulaton szinte alig volt benne erő. Gondoltam, hogy dugulás lesz a hiba, ezért szétszedtem és kipucoltam a karbit. A főfúvóka valóban piszkos volt, átfújtam kompresszorral a karbi miden fúvókáját. Visszaszerelés után a motor nem indult. Mivel csak a karbihoz nyúltam ezért arra gondoltam, hogy valamit itt rontottam el. Karbi le, benzinszint ellenőrizve, fúvókák rendben. visszaszerelés GONDOSAN minden 2x ellenőrizve. Ennek ellenére csak nem akart indulni. A gyújtás ellenőrzése következett. Gyertya ki, a hengerre szorítva nincs szikra. Próba másik még új gyertyával, semmi. Leszedtem a gyújtás minden részét és kimértem a " Fekete doboz titka " szerint.Minden a megadott értéken volt, kivéve a töltőtekercs ellenállása a 220 Ohm helyett 195 Ohm volt. A biztonság kedvéért kicseréltem a gyertyapipát. a gyertyakábelt. a trafót. Újabb próba . és még mindig nem indul!!! Szerintetek okozhatja a töltőtekercs kis eltérése ezt? Hozzáteszem, hogy az én műszerem 9 V -ról működik az ajánlott 3-5 V helyett. Most még kipróbálom, hogy a töltőtekercs mennyi áramot ad le. Nem tudom, hogy milyen feszültséget kell leadnia a pedállal forgatva? Eddig egy rúgásra indult soha nem volt gondom a gyújtással. A gyertyakép is megfelelő volt, kicsit sötétebb barna a kívánatosnál de ezt betudtam a rövid üzemidőknek. Elnézést a hosszadalmas leírásért, de úgy gondoltam így könnyebb megtalálni a hiba okát. Minden segítséget köszönettel fogadok.
Segítségetek szeretném kérni ,vásároltam a napokban egy 207 babettát de sajnos szembesültem egy két hiányossággal
problémával .A motor csak dúsítóval működöt gondoltam szét szedem a karburátort ara gondoltam hogy dugulása van ,ki takarítom és evvel a probléma megszűnik .De ara lettem figyelmes hogy a szívótorok alatti tömítés valami gumi, maszek alapon lett oda gyártva miközben az eredeti vastag bakelit, a szívótorok alsó tömítéséről van szó ami a hengernél van.
Gondoltam vágok oda klingeritböl, de több réteget kellene hogy rakjak hogy a kalkulátor alja ne érjen rá a hengere ,és ezért keresek oda való tömítést ,valaki be rakhatna egy linket ahonnan be tudnám szerezni és borítékba el küldenék .
Vagy ha van valamelyikőtöknek még ha használt is ,azt megvenném !
Köszönöm előre is a segítségeteket további szép estét .
Remélem bírod még rugó nélkül... Ma nem találtam meg, jövő hétvégén kicsit rendszerezetteben kutatok. Addig sajnos esély sincs a keresésre.
És nem te vagy az egyetlen akinek ígérgetek, találni meg nem találok. Kicsit szégyellem azt a kuplerájt ami a műhelyem helyén van, de sajnos mostanában ez van.