Keresés

Részletes keresés

szöszmösz Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8514

Szia!

Egy hónapja mi is éppen Garaboncon tengődtünk, a Villa Naturában. Ennek a fogadónak a hátuljában van egy pici 1 hektáros tó, ott lógattunk. Tele van éhes kárászokkal és kispontyokkal, mert ritkán etetik őket. Nekünk nem sikerült nagyon méreten felüli halat fogni, de a kisebbek is nagyon erőszakosak itt. :) (A tulaj állította, hogy van benne 10 kilós hal is.. :D)

Úgy tudom nem csak a vendégek horgászhatnak itt, ellenben halat nem lehet elvinni, szórakozásnak jó.

"Vadvizibb" horgászatra ott van a Kis Balaton, Garabonctól északra, Zalavár irányában. Itt is érdemes próbálkozni, bár a helyiek nagyon panaszkodtak, hogy "ki van rabolva" a víz.

Előzmény: Zsófi11 (8513)
Zsófi11 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8513

Hali!

Segítségeteket szeretném kérni. Ismerős valaki a Kis-Balaton környékén? Garaboncon fogom "tengetni" életem egy hétig. A horgászat nem maradhat el! Hová érdemes menni?

cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8512
Nincs. Probalok kreativ lenni; sajnos minden pasztorozott. Most epp fjällfil-t (leginkabb talan aludttej), kefirt, joghurtot es cottage cheese-t ontottem ossze 1:1:1:1 aranyban, melegitem, es savotlanitom. Meglatjuk. :) Mar regota vagyunk turora, az az igazsag, csukaperkelltol (hazi sztrapacskaval) fuggetlenul.
Előzmény: Törölt nick (8511)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8511
ez dobozos túró.
lehet hogy van arrafelé is.
Előzmény: Törölt nick (8507)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8510
ott már csak mirelit marhák vannak? ;-)
Előzmény: cath555 (8509)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8509
Dobozos tejbol nem lehet, ...aztan szerezzek igazi tejet az eszaki-sarkkoron. Na mindegy.
Előzmény: cath555 (8508)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8508
...az is igaz :)
Előzmény: Törölt nick (8507)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8507
vegyél tejet, és csinálj!

Előzmény: cath555 (8504)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8506
az ollójában lévő húst ettük csak.
Előzmény: Szeplák (8505)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8505
Mármint az ollóit és a farkát igaz?
A paprikás lisztes dolgot művelem szinte minden hallal és tényleg nagyon finom!:D
Törpeharcsát szoktuk csak paprikásnak megfőzni.
Előzmény: Törölt nick (8501)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8504
Itt nincs turo. :-(
Előzmény: Törölt nick (8498)
cath555 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8503
Koszonom a valaszokat. Felteszem picit maskepp a(z igazi) kerdest :-)
Tegnap fogtam 5-ot (1.5-3.2 kg koztiek), plusz amit visszaeresztettem (a nagyok ize szerintem leginkabb a parafara emlekeztet). Filezni szeretem, rutinbol, el se gondolkoztam eddig masfele "kezelesi" modon. (Bar nemreg lattam toltott csuka-receptet, ami ertelemszeruen egyben hagyja a csukat, ugyhogy filezes kizarva)
De a filezessel olyan sok megy veszendobe (a teljes tomeg nagyjabol fele), amit sajnalok minden alkalommal eldobni... Igy gondoltam, hogy mi mast, mint alaplevet kene kesziteni obelole. Marmint ami filezeskor a gerinc kornyeken megmarad plusz fejek. Abbol meg halaszlevet, de abba meg mast nem tudok rakni jelenleg, mint csukat, husinak :-)
Előzmény: Törölt nick (8496)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8502
paprikás lisztben kisütöd, és megeszed.
így a legfinomabb.
Előzmény: Szeplák (8500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8501
csak bedobtuk a vízbe, és mikor piros volt kiszedtük.
rákhúst rákhússal ettünk, és így volt finom. :-)
Előzmény: Szeplák (8499)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8500
Ha már itt tartunk:D
70 dekás sügérből mit tudok csinálni?:D
Szeplák Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8499
Aha!Köszi!
Persze én se folyami rákra gondoltam(mivel védett és a kecskerák is!) hanem a kártékony cifra rákra.Azért írtam folyamit mert azt mindenki ismeri.
A főzésnél mire kell figyelni hogy mikor van kész és nehogy túlfőzzem.gondolom a rákokat élve, frissen raktátok bele.Elrakni(fagyóba,sózva)pedig nem lehet, igaz?
A kész rákhúst mivel érdemes fogyasztani?
Előre is köszi
Ill.köszi az eddigieket is!
Előzmény: Törölt nick (8497)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8498
inkább pörköltet csinálj belőle, túrós csuszával!
Előzmény: cath555 (8494)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8497
ahogyan mi készítettük:

halászlékockával ízesített lobogó forró vízbe dobva a rákokat néhány perc főzés után csodálatosan ízletes rákhúst kaptunk.
csak mi nem folyami rákot, hanem kecskerákot ettünk.
Előzmény: Szeplák (8495)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8496

Csak csukabol lehet halaszlet kesziteni?

 

Nem.

Lehet pontyból és kárászból is.:-)))

 

Komolyabban, lehet csak csukából is, csak Isten ellen való vétek egy ilyen értékes halat önmagában halászléként elpusztítani.

 

Egy oldal a sok közül.
Előzmény: cath555 (8494)
Szeplák Creative Commons License 2009.07.03 0 0 8495
Ha már a recepteknél tartunk akkor nekem is mondhatna valaki egy jó kis folyami rák receptet!Egyet sem találtam és gondoltam hátha...
cath555 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 8494
Meg egy kerdes :-) Hatha foz is errefele valaki. :-)
Csak csukabol lehet halaszlet kesziteni? Valaki tud jo receptet? :-) (en eddig ugy hallottam, hogy a jo halaszle minel tobbfele halbol van)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8493
reméljük! ;-)

vigyél pelletet, szerintem jó csalogató hatása van. és horogra sem rossz választás.
Előzmény: CarpHunter (8492)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8492
Ennyi segítséggel már esélyük se lesz a halaknak ;-)
Előzmény: Törölt nick (8491)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8491
szerintem nem.
először kellene olyan helyet keresni, ahol amúgyis jár a hal, és ott elkezdeni az etetést.
és nem a mennyiség számít, inkább a rendszeresség.
sima áztatott kukoricával is csodákat lehet elérni
minden este hatkor etetsz, és néhány nap múlva megjelennek a halak.
Előzmény: CarpHunter (8490)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8490
Kár mert a Balatonnál jobb megfőni, mint a betondzsungelben. ;-) Ja és még egy kérdés... A szoktató etetést mindegy hogy hova szórom?
Előzmény: Törölt nick (8489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8489
én is mehetnék (van ott kéglim), de nem teszem.
bibibííííííííííííí! ;-)
Előzmény: Törölt nick (8488)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8488

12-én én is megyek a Balatonra egy hétre.

Beeeeeeeeeeeeeeeee.:-)))

Előzmény: Törölt nick (8487)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8487
a Balcsin mindenképpen csónak és (vagy) stég kell.
a magántavon nem tudhatom, mi a helyzet, de így is irigyellek! ;-)
Előzmény: CarpHunter (8486)
CarpHunter Creative Commons License 2009.07.01 0 0 8486
Oké. Siójuton - ahova megyünk - is van egy horgásztó, ami már senkinek se kellett. Egy csávó megvette az előző tulajdonosától és azon a csávón kívül senki sem horgászik a tavon. Mindenki mondja hogy nincs is benne hal. Na majd most meglátjuk úgy is hogy lesz időm hathatósabb etetésre is. (Na és persze a Balatont se fogom otthagyni anélkül hogy meg ne próbálnám a szerencsémet, csak ott nehezebb lesz a szoktató etetés)
Előzmény: Törölt nick (8485)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 8485
etetni, etetni, etetni! ;-)
Előzmény: CarpHunter (8482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!