Egy hónapja mi is éppen Garaboncon tengődtünk, a Villa Naturában. Ennek a fogadónak a hátuljában van egy pici 1 hektáros tó, ott lógattunk. Tele van éhes kárászokkal és kispontyokkal, mert ritkán etetik őket. Nekünk nem sikerült nagyon méreten felüli halat fogni, de a kisebbek is nagyon erőszakosak itt. :) (A tulaj állította, hogy van benne 10 kilós hal is.. :D)
Úgy tudom nem csak a vendégek horgászhatnak itt, ellenben halat nem lehet elvinni, szórakozásnak jó.
"Vadvizibb" horgászatra ott van a Kis Balaton, Garabonctól északra, Zalavár irányában. Itt is érdemes próbálkozni, bár a helyiek nagyon panaszkodtak, hogy "ki van rabolva" a víz.
Segítségeteket szeretném kérni. Ismerős valaki a Kis-Balaton környékén? Garaboncon fogom "tengetni" életem egy hétig. A horgászat nem maradhat el! Hová érdemes menni?
Mármint az ollóit és a farkát igaz? A paprikás lisztes dolgot művelem szinte minden hallal és tényleg nagyon finom!:D Törpeharcsát szoktuk csak paprikásnak megfőzni.
Koszonom a valaszokat. Felteszem picit maskepp a(z igazi) kerdest :-) Tegnap fogtam 5-ot (1.5-3.2 kg koztiek), plusz amit visszaeresztettem (a nagyok ize szerintem leginkabb a parafara emlekeztet). Filezni szeretem, rutinbol, el se gondolkoztam eddig masfele "kezelesi" modon. (Bar nemreg lattam toltott csuka-receptet, ami ertelemszeruen egyben hagyja a csukat, ugyhogy filezes kizarva) De a filezessel olyan sok megy veszendobe (a teljes tomeg nagyjabol fele), amit sajnalok minden alkalommal eldobni... Igy gondoltam, hogy mi mast, mint alaplevet kene kesziteni obelole. Marmint ami filezeskor a gerinc kornyeken megmarad plusz fejek. Abbol meg halaszlevet, de abba meg mast nem tudok rakni jelenleg, mint csukat, husinak :-)
Aha!Köszi! Persze én se folyami rákra gondoltam(mivel védett és a kecskerák is!) hanem a kártékony cifra rákra.Azért írtam folyamit mert azt mindenki ismeri. A főzésnél mire kell figyelni hogy mikor van kész és nehogy túlfőzzem.gondolom a rákokat élve, frissen raktátok bele.Elrakni(fagyóba,sózva)pedig nem lehet, igaz? A kész rákhúst mivel érdemes fogyasztani? Előre is köszi Ill.köszi az eddigieket is!
halászlékockával ízesített lobogó forró vízbe dobva a rákokat néhány perc főzés után csodálatosan ízletes rákhúst kaptunk. csak mi nem folyami rákot, hanem kecskerákot ettünk.
Meg egy kerdes :-) Hatha foz is errefele valaki. :-) Csak csukabol lehet halaszlet kesziteni? Valaki tud jo receptet? :-) (en eddig ugy hallottam, hogy a jo halaszle minel tobbfele halbol van)
szerintem nem. először kellene olyan helyet keresni, ahol amúgyis jár a hal, és ott elkezdeni az etetést. és nem a mennyiség számít, inkább a rendszeresség. sima áztatott kukoricával is csodákat lehet elérni minden este hatkor etetsz, és néhány nap múlva megjelennek a halak.
Oké. Siójuton - ahova megyünk - is van egy horgásztó, ami már senkinek se kellett. Egy csávó megvette az előző tulajdonosától és azon a csávón kívül senki sem horgászik a tavon. Mindenki mondja hogy nincs is benne hal. Na majd most meglátjuk úgy is hogy lesz időm hathatósabb etetésre is. (Na és persze a Balatont se fogom otthagyni anélkül hogy meg ne próbálnám a szerencsémet, csak ott nehezebb lesz a szoktató etetés)