Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mocsi Creative Commons License 2000.12.21 0 0 75
Sziasztok!!!Joci vagyok. Most vagyok itt elöször.
Amiben tudok segíteni NEKTEK:
-Gyorshajtás elíntézése (pár üveg pia)
-West Product Kft.-nél NAGYKER ÁRAK (Magnat,Crunch,Hifonics,Becker,Stb..).
-Magnum Tuningnál legalább 20% kedvezmény.
-HIFI szerelést kedvezményesen mac Audio
Dunakanyar
Remélem tudok NEKTEK segíteni!!!
Tel.:06-30-270-35-77

+1 trükk:Ha kutas tankol és azt mondod neki,hogy 5000-ért TE bemész(a fozser tankol 4000-ért Jelbeszéden pl.:Mutatja az 5 ujját -> nyitott tenyér, A Szöke Ribanc bent meg kinyomtatja az az Áfa nélküli Blokkot Egy +oldásvan ÁFÁS számlát kérni. Bocsi ha már Tudjátok::)))

Harvester Creative Commons License 2000.12.20 0 0 74
Nekem tegnap sikerült venni a Szentendrei út-Bogdáni út sarkán az Esso kútnál egy bikázó kábelt, valami ócska, minoségi tanúsítvány nélküli olasz típust, 3500 forintért. Másnap egy haver látott hasonlót a Praktikerben 800 pezóért. Blokkot persze nem adott a kiscsaj. Mondom neki, hogy kellene azért a blokk. Erre huzigálja a vállát, hogy nem jó a gép, esetleg ÁFÁ-s számlát tud írni. Azt nem kértem, mert siettem. Lehet, hogy a hozzám hasonló sieto hülyék tucatjával játszák ezt el naponta.

Harvester

Pugfan Creative Commons License 2000.12.20 0 0 73
10000ITL kb. 1370Ft, tehát a hatszázvalahány mint visszajáró az annyi (a Labello k. drága).
Előzmény: noidea (72)
noidea Creative Commons License 2000.12.20 0 0 72
Mai tapasztalat (nem olyan nagyon húzós):

JET kút, a Gyáli úton, a felüljárónál. 5157 az összeg. Szőke ribi 5175-öt mond. Én meg meg szoktam nézni a mérőt, hogy át ne verjenek, de bejött neki, mert nem tűnt fel. Kint megnéztem, de ezért nem mentem vissza. Azért bosszantó, nem? Ja, és blokkot persze nem adott. Előttem egy olasz kiscsaj, lírával fizetett, egy Labellót vett. Ha jól láttam, jó 3-szor lecsippantotta az árát, aztán ott valamit számolgatott, s adott vissza 10000 lírából hatszáz valahány forintot. Nem tudom, ez mennyire korrekt, de csodálkoznék rajta.

semgza Creative Commons License 2000.12.19 0 0 71
Valaki árulja már el, mi a pláne ebben a smart kártyás dologban ? Az emberek meg vannak bolondulva érte, a benzinkúton a kutas mindig lehúzza a tankolásomat a sajátjára, egyszer mcdonaldsban akadékoskodott valaki, söt volt, hogy egy tesco áruházban elkéregették a blokkomat ilyen kártyás téma miatt.
úgy gondolom, ha ennyire kell a népnek, biztosan aranyra váltják...
stevie wonder Creative Commons License 2000.12.18 0 0 70
andrew,

inkabb orulnel, majdnem egy ezressel _tobbet_ adott vissza!! :-))))

(11.971 + 9.000= 20.971)

Előzmény: andrewtlester (68)
baas Creative Commons License 2000.12.18 0 0 69
Bruce Willis is megmondta...:
1 a lényeg, légy résen,........légy résen.
andrewtlester Creative Commons License 2000.12.18 0 0 68
Hali!

Ha ti offoztok akkor én 0-zok. :)))
Vegyük komolyra.

A Shell tényleg okádék kút. Keresztapumat átb@szták egyszer. Tele kérte a kocsitját, Ő persze tudta, hogy nagyjából mennyinek kell belemennie. Természetesen attól a mennyiségtől többet sikerült a kutasnak beletankolnia. Na vajon miért? Végül is K.apum a faszi tudomására hozta ezt a dolgot, és megmondta neki, hogy az életbe többet nem fog ott tankolni, majd fizetett! Azóta is tartja jó szokását(a tankolást illetően) velem ellenben. A szüleim kocsiját -elég ritkán használjuk- általában a Shellnél (a gyöngyösi shellről van szó, az M3-as melett) tankolom és általában tele. A múlt hét végén sikerült is 11.971 pízt beletankolni, amiért 48 lityi 95-ös cuccot kaptam. Megyek fizetni, kis szőke pics@ a pultnál, két db tízezressel fizetek. Gondoltam, hogy belekavar majd. Nem tudott visszaadni, forgolódott és a benti vendégektől felváltotaa az egyik tizest. Figyeltem keményen hogy ad vissza. Ilyenkor ugye az az egy v. két db ezres könnyen elbújhat valahol. Végül is a kezembe nyom 9000-et. OK. És a többi? Milyen többi?-kérdi Hát a többi. -feleltem. Jaaaaa -és felgmán visszaad 30 ft-ot.

Félreértés ne essék, itt nem a 29 ft volt a lényeg, és nem is nagyon dobja magát hanyatt senki ettől az összegtől, hanem az elvről!!! Mi az, hogy nem ad vissza??? Ami visszajár az az enyém!!! Mindegy mekkora összegről van szó!!!

Egyébként hallottam már, hogy a Smart kártyákkal is kavarnak nagyon. Nem tudom pontosan mit, hogyan. Állítólag nem jó a gépük, kimész lehúzzák a pontokat maguknak meg ilyenek.

Sziasztok! Legyetek résen!!

deus Creative Commons License 2000.12.16 0 0 67
még kisebb éjjeli off: :)

sajna, nekem még soha nem sikerült tartani a 250eFt-os egyenleget.
Annyira még nem megy jól :((

És sok igazság van abban, amit mondasz. Megfontolom, hogy egy jobb feltételeket kínáló bankhoz települjek át...

üdv
Deus

Előzmény: Aszpirin (66)
Aszpirin Creative Commons License 2000.12.15 0 0 66
Kis esti off.
... na persze aki képes több mint 250 ezret tartani a 0 felé tartó kamatú látraszóló számlán...
... azt nem is a számlavezetési díjjal károsítják, hanem a tetemes elmaradt kamattal.
Bocs.
Előzmény: deus (65)
deus Creative Commons License 2000.12.15 0 0 65
kis reggeli off:
a Citi magánszámlámról 250.000,- Ft alatti egyenleg esetén vonnak le havi 2.500,--at. Ha megvan a 250eFt, akkor semmit. (és épp mától kezdődően az eddigi ATM only kártyát becserélik Cirrus/Maestróra).
A Citi céges számláról havi 1.000,- et vonnak le átutalási átalánydíjárt, és 3.000,--et a számlavezetésért. Ez utóbbit én is sokallom, a kamat meg valóban nem valami hejdesok :(
Az átutalási átalánydíj azért jó, mert belföldre forintátutalás korlátlanul mehet.

De ez már nagyon off volt, bocs minden topiclakótól, inkább én is a trükkökre volnék kíváncsi.

üdv
Deus

Előzmény: Francesco (58)
capri-3 Creative Commons License 2000.12.15 0 0 64
oveket becsatolni:)))
szoval:
a kutasok annyit tankolnak, amennyit kersz!
csak a kutoszlop nem!
igenis meg lehet mahinalni a muszert, csak benne kell lenni a "kor"-ben es egy kis penz az ellenorzoknek.
ugyanis ok maguk csinaljak.
aztan meg ott van a tanker, isten kedves adomanya az ejszakai muszaknak.
amikor mar kozel 200 volt a benya, meg akkor is volt, hogy 50-ert vettuk le tole a pluszt.
amit az atallitott kutak termeltek.
persze az allitas merteke olyan kicsi, ami egy auton nem merheto. ki figyelne arra, ha egy decivel tobbet enne a kocsija.
de egy kut forgalmahoz merten ez igencsak sokkal szorzando.
mara ennyit.
Előzmény: Aszpirin (63)
Aszpirin Creative Commons License 2000.12.14 0 0 63
No de tényleg, capri-3, mesélj már valami trükköt! Nagyon várom.
Előzmény: capri-3 (59)
Aszpirin Creative Commons License 2000.12.14 0 0 62
Én is kártyával fizetek mindig, és számlát is kérek mindig. Ennek ellenére a tárcámban mindig van apró, amit az előzékeny benzinkutasnak szánok.
Szóval a MOL-nak nagyon sok franchise töltőállomása van. Azoknál csak az image és a know-how a MOLé, a tulajdon nem. Na ez a know-how nem mindig "megy át" a franchise töltöállomásokra.
Példa. Gyakran járok Tatabánya felé a 100-ason. Herceghalomnál van egy franchise MOL-kút. A múltkor ott tankoltam. Jött a benzinkutas, mit segíthetne. Mondtam, tele kérem, és kezébe nyomtam egy százast. Gondoltam ezért a szélvédőt is lemossa (meg reméltem hogy a hátsó ablakot is), mert a ködös, nedves idő és a vizes út miatt nagyon koszos volt. Elmentem vizelni majd fizetni, és mikor visszajöttem, a fószer épp azt bámulta, ahogy az autóm másik utasa bőszen mossa a szélvédőt. Én meg nekiestem a hátsó ablaknak. És a kutas nézte. Nem szóltunk neki, de úgy éreztem, az ő dolga lett volna. Na mindegy, az a kutas többé egy fillért sem kap tőlem.
Van egy másik MOL-kút is, amelynek törzsvendége vagyok, Óbudán a rakpart és a Tímár utca közelében. Azok nagyon korrektek. Mindenkinek szívből ajánlom. Ma mosattam ott a járgányt, és a pénztáros is, valamint az egyik kutas is szólt, hogy vigyázzak, a kerékmosó nem működik, akarom-e így is a mosást? Én mondjuk észre sem vettem volna, hogy nem működik a kerékmosó, de jólesett, hogy szóltak.
zotya_ Creative Commons License 2000.12.14 0 0 61
Hello !

En megrogzott MOL-os vagyok. Kartyaval fizetek, nyista borravalo. Neha megengedem hogy segitsenek, de akkor is vegig ott allok a kut mellett, es megnezem hogy mennyit tankoltam. Elofordult hogy lemostak az ablakot, de nem tartottak a markukat. Igy tel elejen mindig megmeretem a fagyallot is.
Nekem eddig bejott, meg soha nem akartak atvagni. Igaz ovatos is vagyok.

Itt jegyzem meg, hogy tudtommal a MOL is kiadja a kisebb kutjainak az uzemelteteset. Ezeket igyekszem kerulni.

A tobbi kutrol nem sokat tudok, amig a MOL-al elegedett vagyok addig nem fogok valtani. A legtobb rosszat a SHELL-rol hallottamm. Elsosorban atvagasi kiserleteket.

Zotya

PÍT Creative Commons License 2000.12.14 0 0 60
Na, ne fogd Magad vissza!:o)
capri-3 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 59
tovabb offolva.
a citi tenyleg a legrosszabb, mindenert lehuznak amiert tudnak, es sokkal, csak azert tartjuk , mert hitelkartya es neha jolesik egy kis plusz( ami persze minusz!)
ON:
en Shell latogato voltam, de csak a megszokott kutakon, a tobbit elovigyazatossagbol nem is probaltam.
kesobb a baratcsajom az egyik ilyen shellre kerult dolgozni, es belelattunk a dolgokba rendesen.
kivancsiak vagytok a trukkokre????
majd meselek!
Előzmény: Francesco (58)
Francesco Creative Commons License 2000.12.13 0 0 58
Egy kicsit off
azt azert ne felejtsuk man el, hogy cserebe a felvetel nem fizetseert, havi mennyit vonnak le a szamladrol, es milyen rohejes kamatot fizetnek!!!!!
Előzmény: deus (32)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.13 0 0 55
>céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át
Esetleg ezt a cegednel is kozold. Biztos ertekelni fogjak a ceg iranti elkotelezettseged.
Hogy lehet ilyet mondani, hogy nem erdekel ?????

a MGperY tasztaltars azt irta onkielegito kutnal tankol. ha az ora tobbet forog, mint amennyit kiad, akkor nem tudom mit tudsz csinalni. en is magamnak tankolok, es detto csurig. megsem lehet minden tankolas elott megvarni, ming az orszagos meresugyi hivatal rajtautesszeruen kiszall es hitelesiti az oszlopot. ha nem csak tankolok eleve ket szamlat kerek, egy afasat a cegnek a benzinrol, egy masikat az esetlegesen vasarlasrol (csoki, udito, sor, ujsag esetleg.)

Na, ebben a felallasban en is lesz@rom, hogy mennyivel vagjak at a ceget tankolasnal, ugyanis amit az ora mutat azt en, sajatkezuleg (elvben) beletoltettem, gyakorlatilag meg ki kell fizetnem. Ellenerdekelt vagyok a tobblet tankolasban, mert ugye a cegauto nem annyit fogyaszt amennyit akar, hanem amennyit az apeh megallapit. ha megis tobbre jon ki, akkor azt kiirjak jovedelemnek, es csengethetem ki utana az szja-t, vagy hogy is van a szabaly. (tortenetesen ezt is lesz@rom.) sot meg a benzin maximalt literenkenti ara sem annyi, mint amennyi a kuton all, hanem annyi amennyit az apeh arra negyedevre megallapit.

nem latom at, hogyan tudnek jobban vedekezni az atvagas ellen. Ha nem a cegnek vennem hanem magamnak, akkor sem tankolnek maskepp, viszont akkor is leszarnam. Ezt sajnos ugy tekintem, hogy benne van a pakliban, es hiaba gyulolom, de ha megteszik, megteszik. Viszont ennyi legyen eleg.

ennek, ebben a felallasban szerintem semmi koze nincs a lojalitashoz. az egesz mas, ha eszreveszed, hogy x kutnal 45 helyett csak 35-o toltenek bele a verdaba es minden alkalommal radmerik a legdragabb adalekot, noha semmit sem toltottek az autoba benzinen kivul. ha ennek ellenere valaki a cegautot minden masnap odaviszi, akkor tenyleg baj van a mentalitassal, es jogos lenne a megjegyzesed.

sc

Előzmény: avantage (54)
avantage Creative Commons License 2000.11.12 0 0 54
A kutak franchise rendszerben mukodo vallalkozasok, igy elegge fuggetlenek a Shelltol. Viszont a kutaknal fellelheto visszaelesek rontjak a Shell imazsat is.
Ezt szerintem a Shell is tudja, de nem nagyon tud mit csinalni. Van egy telefonszam, ahol be lehet (kell, a sajat erdekunk) jelenteni, ha valami nem tetszik: 06 1 4363323. Ami fontos, hogy pontosan meg kell tudni adni, mikor tortent az eset.

>céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át
Esetleg ezt a cegednel is kozold. Biztos ertekelni fogjak a ceg iranti elkotelezettseged.
Hogy lehet ilyet mondani, hogy nem erdekel ?????

Attys Creative Commons License 2000.11.12 0 0 53
Én sem szidom őket. Ezek tények és én leírtam. Csak ennyi. Lehet, hogy az összes kútnál ez megy.
Előzmény: dr.Jones (52)
dr.Jones Creative Commons License 2000.11.12 0 0 52
1. A tankolás során végig a kútnál kell maradni. A végén megnézni az összeget és a litert, utána irány a pénztár.
2. Tankolásnál nullázni, és minden tankolásnál telekérni, így követhető a fogyás és az utántöltés is. Én mindig így csinálom. És ha lehet, én is Shell -nél tankolok.
Ahol lakom, speciel a Totálnál pofátlanok, nem is járok oda, mégsem szidom az egész Totál céget.
dr.Jones
Előzmény: Attys (43)
cyber.greg Creative Commons License 2000.11.12 0 0 51
A Smart kártyát attól még lehet a McDonald'sban is használni, jóval kedvezőbb pontfelírással (30 forintonként 1 pont).

Én SuperShop kártyán gyűjtök pontokat az OMV-nél :-)

Előzmény: Scyllum stellare (40)
MGperY Creative Commons License 2000.11.12 0 0 50
én az önkielégítő kutat preferálom. és mindig csurig tankolok. céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át, de ily módon nem is lehet hiba.

tényleg volt már ijen topik.

mamagáj Creative Commons License 2000.11.12 0 0 49
Utálok olyan kúthoz járni, ahol "kiszolgálnak". Két hete már a negyedik tanksapkámat "felejtették" el visszatenni. Egy méretes tanksapka 3 ezer körül van. Persze mutatnak 250-ért is, csak az sohasem volt még jó a Roverhez...
Nem beszélve arról, hogy mire észreveszed, hogy nem csavarták vissza a tanksapkádat - utviszonytól függően - akár 8 lityi benzint is szétlocsolhatsz. Ha visszamész reklamálni, úgy néznek rád mint egy hülyére.
Csináld magad, és akkor talán nem csesznek át - annyira...
Alfred Creative Commons License 2000.11.12 0 0 48
Attys:
Mindegyik benzinkútnál igy van, csak sokan nem is veszik észre, hogy leveszik...
Előzmény: Attys (43)
cucu Creative Commons License 2000.11.12 0 0 47
Helo.
Rossz a tapasztalatom a Shell-ről.
Fizetésnél tapasztaltam már több Shell kútnál, hogy szemtelen a csaj. Egyszer leállt a giró-hálózat és emiatt nem fogadta el a kártyámat a gép. A csaj fel volt háborodva, hogy "olyan kártyát adjak, amin van fedezet is". Sehogyan sem értette meg, hogy nem én tehetek róla. Mobilon felhívtam a bankot és mondták is, hogy már dolgoznak a hibán. Kimentem és az OBI melletti ATM-ből kivettem pénzt és így fizettem, mert nem volt hajlandó kisérletet tenni a továbbiakban. És még megjegyzéseket is tett, majd végül azt mondta, hogy nem kötelező idejárnom. (Kispesti, Üllői úti Shell mindjárt a Média Mark után.)
A másik eset az Örs után a Veres Péter úton volt. Odaadtam a kártyámat, a csaj rám se hederített, majd szóltam, hogy még egy doboz szivart is kérek, mire végre felnézett és mondta, hogy elöbb ezt mostmár befejezi. Végül is nem vettem szivart.
cucu
magnetic Creative Commons License 2000.11.12 0 0 46
Igen ésmi csak "kis áldozatai" vagyunk a módszernek. A haveromnak van egy ATROS vagy ALTROSZ merci kamionja kb. 300 literes tankkal. Ott, arányaiban érdekes a "litervarázs"???!!!
Előzmény: Scyllum stellare (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!