Mondjuk furán van megfogalmazva mert nem írja mi áll le. Viszont utána azt írja, hogy újra indítja a kazánkörit (gondolom szivattyút)ebből arra következtettem,hogy korábban az állt le.
Én ilyet még nem tapasztaltam. Igaz, hogy viszonylag kicsi a pufferem (500-as). De mikor leáll a keringetés, utána ugyanannyi a hőfok az alsó mérési ponton, mint amikor még ment. Sőt mikor újra indul, akkor se egyből változik, hanem csak amikor már megfelelő mennyiségű víz ismét átkeringett a rendszeren. Szerintem egy jól rétegződő tartályban ilyen jelenség nem léphet fel, mivel nincs ami "felkeverje" a rétegeket.
Pontosan én sem értem mit írsz, de így valami komoly probléma lehet a rendszeredben. Ha!!!! megy a fűtés is közben, akkor normális hogy hűl az alja, hisze oda tér vissza a radiátorkör, ami általában hűvösebb víz, pláne, ha abban az ágban is van keverőszelep. Egyébként ha külön akarod működtetni a hőfokkülönbségre és a minimum értékre kapcsolást (külön készülékkel) akkor ugyanennek a cégnek a sima hőfökkülönbség kapcsolós vezérlője még olcsóbb.
Ahol nincs szivattyú, ott gravitációsan működik, de ahol van ,ott a szivattyún keresztl nem igazán fordúl meg a víz, így a kazánvédő 511-esed, se fog üzemelni.
A kerülőágon fog gravitációsan keringeni a víz.
A kazánvédő a patron +10 foknál nyit ki egészen, tehát 60+10=70foktól teljesen nyitva.
De a szivattyú az 511-esen keresztűl szívja a vizet, ha leáll a szivattyú, akkor a vtc szelep sem ölti be a funcióját, csak ha a vizet a szivattyú áramoltatja.
Ha van ,akkor a kerülőágon keresztül, a lengőnyelvesen keresztül folyik a víz, de akkor nincs 60fokra visszakeverés, védőköri keverés.
Ha kialszik a kazánod, utána csak akkor kapcsol be a tartálytöltő szivattyúd(védőköri), ha hőmegfutás van, és Pl. 95 fok felé megy avízhőfok a kazánban.
Ennél az előbb leírtak alapján ujratölti a puffered alját a forró kazánodból ha az lehűlne a kazánhoz képest.