Nenszy nappal már szobatiszta,vagyis kikéreckedik az udvarra,csak este nem tudja még tartani,ezért szeretném a pelusra szoktatni,legalább addig amig megtanulja tartani...mert a parketta nagyon beszivja a pisit és elég kellemetlen takaritani:(
Köszönöm a tanácsot:)
Találtam egy horvátos képet,épp pihenget a napozóágyon,imádta a szelet meg a hosszú esti sétákat:)a tenger nem érdekelte annyira,nem is merészkedett bele,csak megkosolta és ennyi volt,a nagyobb hullámokat meg ugatta :D kis édes:)
Mi Székesfehérváron lakunk.Állitólag ugy kell tápot váltani hogy elöször a régihez kevered.Nem tudom miért de hátha olassa valaki aki tudja és megirja hogyis van ez a tápváltás.Mi royal canint eszünk és ö sem akarja már nagyon.A hills nevün gondolkodom.Ismeri valaki azt a tápot?
Ja és ha egyszer kétszer oda sikeredik a pelusra (még ha véletlenül is), akkor ne maradjon el a jutalmazás és a dicséret. Szerintem így tanul a leggyorsabban.
Próbáld a pisit a pelussal felitatni, és tedd oda, ahová a legtöbbször pisil, nálunk bevált. Viszont próbáld olyan helyre tenni, ahol később sem fog zavarni, vagyis hogy ne kelljen változtatni a helyét. Dominó most már nem pisil csak a pelusra. Mondjuk 3 hónapos kora óta van nálam, akkor kezdtük a pelusozást, most 6 hónapos és mostanra szokott rá teljesen. Szóval sok kitartás kell, de megéri!
Tanácsot szeretnék kérni a tapasztalt Yorkisoktól!! Ha valaki nincs már ezen a forumon,de olvassa, örülnék ha akár emailen keresztül segítene...
Ugye Picúrnak mindig is voltak problémák a lábaival.. Csípőműtét,térd.
A napokban észrevetem,hogy hirtelen hátra viszi a fejét a jobb csípője felé. Olyan mintha megcsípné valami,vagy hirtelen valami zavarná. A futása soha nem volt az az igazi "kutyás" futás,de most néha előfordul,hogy kicsit mintha kanyarba menne. (Így leírva elég furán hangzik). Már mgnyomogattam,hátrafelé meghúztam finoman a lábát,nem fáj neki. Nem kap oda,nem morog ha megfogom azt a
részt. Fut,játszik,a lábát nem kapkodja
Van valakinek valamilyen tanácsa,tapasztalata,ebbe a témában? Segítsetek...
Kölyök kutyáknál ez sokszor előfordul,egy rossz szokás ami idővel ki nő de tanítsd mit szabad és mit nem. Néhány esetben előfordulhat valamilyen vitamin vagy nyomelem hiány is ,foszfor, kalcium.Megfelelő minőségű táp megoldás lehet.Mi sajtot adtunk neki pluszban és idővel leszokott róla vagy kinőtte....
Nekünk azt mondta az állatorvos, hogy ennek nincs semmilyen oka, szóval nem beteg a kutya vagy ilyesmi, mindössze egy rossz szokás. Éppen ezért ha észreveszed, hogy enné, akkor szólj rá erélyesen. Én pl ha megláttam, hogy elkezdte nyalogatni, akkor felkaptam és azonnal felvittem és jól leszidtam (merthogy mindig séta alatt csinálta). A 2. 3. alkalom után leszokott róla. Ráadásul Dominó nem csak a sajátját akarta megkóstolni. Fúúújjjjjjj :S
Acanától félek picit,mert ismerősőmék is azzal etették a kutyájukat és olyan táp szaga van a kutyának :D Ma megyek el fressnapfba körülnézni,sokan ajánlottak már tápokat,fogalmam sincs,hogy melyik lesz belöle,a helyszinen fog eldölni szerintem:)
4 hónaposan is rá lehet még szoktatni a pelenkára?
Szió,úgy legyen! Molly is tőle származott és ő is gyönyörű és egészséges kiskutya volt,de sajna az élet távol sodort minket! Meggiet már nem viheti el tőlem senki!
Szia Rege2!Bogikám is Marianntól van, és a legjobb helyről veszedJ a kis drágát!Ha csak fele annyi örömöd van benne, mint nekem Bogiban…:DZseby Bea!Mail ment, remélem jól vagytokJdagmar!Szia!Nekem is ivartalanítva lett Kyra, sajnos, ez hosszú történet, a régiek tudják mi volt a gond, mivel én tenyésztek, és nem ez volt a cél, de a lényeg, hogy él, és vidám.Az altatás kockázatos kis testű kutyáknál, és én is paráztam, holott végig bent voltam a műtét alatt.Az nap , nem is evett a drágám, kedvtelen volt, és néha sírt is, de másnap mintha kialudta volna minden baját…Hétfőn megyünk varratszedésre, és hálát adok a sorsnak, hogy van nekem, tenyésztés ide vagy oda, mégha nem kevés pénzembe is van. Csak megjegyzem, nem bántásnak, és nem sértésnek, nagyon csúnya a sebe-varrata a kutyinak, olyan vastagnak tűnik.Ne érts félre, nem a dokidat akarom kritizálni…A nagy gépen van kép Kyra pocijáról, ha lesz kis időm rakok föl.Az ivartalanítástól pedig féltem én is, mert általában megválltozik a kutyus, és nem akartam, hogy változzon a viselkedése, egyenlőre ez csak kacsa hír volt tapasztalatom szerint, bár tutti nem egyformán hat a szervezetükre.RitaEsBelzi!Fedezőkant nyugod szívvel tudok ajánlani, megbízható, jól fedez, és szerintem szép is.Én Bp. lakom, ha gondolod keress meg, elérhetőségeim iwiwen, és az adatlapomon isJHahó!!!Régiek!Mindenki elment???
Előtte is a RC kölyöktápot ette, de egyszer egy macska feltépte a zacsiját és beleevett...azóta még husival se volt hajlandó megenni. A Friskiest meg azért kapja, mert ez volt a millió közül az egy amit hajlandó volt megenni, ha ez a zacsi elfogy akkor körülnézek minőségibb téren, csak az nincs itt ahol lakom, azért megint utaznom kell... na nem mintha fáradtság lenne, csak ha elfogy és elfelejtek venni, akkor meg megint mehetek ide a kevésbé minőségiért.... :S, na de majd ha végre beköltözök Pécsre :):):):)!
Szia! Szerintem jó így de a Friskiest felejtsd el,egy nagy kalap sz.r! Inkább válassz prémium tápot,ORIJEN,ACANA,HILLS,HAPPY DOG,de a ROYAL CANIN-nak is van kifejezetten kölyökyorkiknak való tápja!
Nekünk a Calcimusc is nagyon jól bevált! Pedig a Luínak nagyon lógott a füle, mindig gondoltam magamba, h nem baj ha nem áll...de az lenne az igazi. :) Kb 2,5 doboz (minden másnap 1, bele a kajcsijába) calcimusc után már rendesen áltt mind2, először csak az egyik állt fel :). Ja és mi egy percig se kötöztük!!!! Kitartás!!!! ;)
Más: vettem a babszinak :) algás vitamint, hogy mégiscsak legyen benne "erő":). Eleinte ugye a RC kölyöktápot kapta, de miután az megunta, vesszük neki a Friskies kölyöktépot és ez mellé keverünk Animonda Von Feinsten-t. Na és ezek mellé kap napi egy algásat. Ez nem sok így? Mert hallottam, hogy akár sok is lehet nekik a túlzott vitaminozás....
Amikor voltunk kozminál nyíráson akkor azt mondta a kozmetikus, hogy a Luí az egyik "legerősebb felépítésű" kölyök yorkija (valószínű a RC-tól), hogy gyönyörű a szőre és hogy látszik mennyire jót tett neki a beszoktatás, mert egyáltalán nem hiszizett vagy nyűgösködött és nagyon büszke volt rá. Engem is dícsért azzal kapcsolatban, hogy miként viselkedek vele, hogy tartom....és nem tudom miért de ilyet egy kívülállótól sokkal jobb hallani! :) Örülök, hogy jó gazdinak tart. :) Sok mindenben megváltozott az életfelfogásom a Luí óta.... :) Amikor mondják a szülők, hogy felelősséggel tartozom a gyerekem iránt....na én ugyenezt érzem....csak a kiskutyám iránt!!!!!!!!!(L) :)
Az én kutyámnak két évvel ezelőtt épp ilyen volt a füle, mint a tiédnek, és ma úgy áll, mint a cövek. Elég sok türelem kell hozzá, de a doki szerint, ha nincs megtörve a tövénél, és úgy látom, a tiédnek nincs, akkor sikerül. Én kb. hat hétig ragasztottam megszakításokkal. Szedd le a füléről a szőrt minél jobban, és a tövénél nem szorosan, de két-három rétegben tekerd körül, hogy tartsa.
A papír alapú ragtapasz nem ragad bele a szőrébe, nem szenved, amikor leszeded. Én minden nap áttekertem, mert elég hamar bekoszolódott a füle, és azt bórvizzel kitisztítottam, nehogy begyulladjon. Három naponta viszont éjszakára hagytam egy kis szüntetet. Nem fog egyszerre állni, mindig visszakonyul, de ha sokszor ismételgeted, akkor egyszer csak csodák csodája...: ). Gordonnak egy doki meg akarta plasztikázni a fülét, de nem akartam erre költeni több tízezer forintot, meg altatni ostobaság miatt, így ragasztottam. És jól döntöttem.
Kalciumot is adtam neki, nálam is bevált a Gimborn. Persze, mindenki kérdezi majd, hogy jaj, szegény kutya, minek kínozni, dehát ez vele jár. Ha pedig nincs kedved ehhez a hercehurcához, akkor hagyd így. Igaza van Ritának, így is ugyanolyan aranyosak, kicsit még lágyabb is a pofijuk.
Nekem azt mondták nem lehet előre megmondani mekkora és milyen szinű lesz.Az én kutyim 15 hetes még nincs 4 hónapos ,május 10 született,és 2kilo 10deka.Eléggé nagy,de az állatorvos szerint nincs elhizva.Royal canint eszik csak,a megadott mennyiséget,ja meg gyümölcsöt.A banánért remeg de almát nektarint,szilvát meg mindent amit adunk.És amint irtam a mi fülünk sem áll.Amúgy sem akartam kiállitásra vinni.Tegnap találkoztam séta közben egy mini yorkivak,aki már elmult 3 éves és ök azt mondták 5-6 hónapos volt a kutya amikorra neki felállt a füle.Szerintem ne legyél szomorú mert akkor is ugyan az marad ha nem lesz álló fülü.Merre laksz?
Szia! Bocs ha valaki mást mond én igy tudom,nekem is mondták.
Belzi most gyógyult ki a fülatkából! Azt mondta a doki, hogy a földön bárhol összeszedhette. A mancsára ragadt és ahogy vakarta a fülét a körméről a fülébe!
Kitisztította neki a doki, kapott fülcseppet és már rendben is vagyunk.
Tudtok ajánlani nagyon szép fedezőkant aki nektek tetszik?
Privibe is örülök a válaszoknak ha úgy gondoljátok.
9 éves. Az egyik heréje felduzzadt tojás nagyságúra, a másik meg éppen csak akkora volt állítólag min egy borsószem. Szerencsére jól van,meg se kottyant neki a műtét. Már a műé éjszakáján játszani akart :)
Szia! Csak kérdezném, hogy még is mennyi idős a kutyus és, hogy mennyire volt kifejlődve a here, mert Manónak kisebb mint egy cseresznye mag tehát spermát nem termel így csak olyan mintha egy zsírcsomója lenne,de fél évente meg kell ultrahangoztatni, hogy nincs-e esetleg valami elváltozás.