Igen, nem írtam el.Nemcsak a nyakam, hanem a végtagjaim is fájtak.Vírusfertőzésem volt, tüdőgyulladással, magas lázzal.Miután a szervezetem és a gyógyszerek legyőzték a vírust, nem múlt el a fájdalmam, pedig a doki erre számított.
Majd egy évembe került, hogy a végtagjaim rendesen működnek, nagyon be volt szűkülve az izületek mozgáshatára.A nyaki gerinccel nem voltam ilyen szerencsés, de dolgozom rajta.
Nincs is más választásom.
Az elején, amikor nem sokat tudtam a gerincről, elmentem egy idegsebészhez az mr-vel, ami három "mezei" protrusiot mutatott.
Nagyon elégedetlen voltam, hogy ezekkel egy sebész nem tud mit kezdeni és elégedetlenségemben azt találtam mondani, hogy bárcsak sérvem lenne, mert azt.........
A doki nagyon mérges lett, jogosan.Azt mondta, fogalmam sincs mi az a sérv, mi az a gerincműtét és ne is akarjam megtudni.
Igaza volt!
Csak éjjel nem fáj.Délelőtt kicsit, később erősödik, majd ismét lecsendesedik. Nekem nem a karba sugárzik, hanem lapockába, hátba.
2010??? es azota faj egyfolytaban vagy idökzönkent?? hogy lehet igy elni, dolgozni??
Ma reggel is egtek es fajtak a karjaim, aztan elmult. Most ugy elek, mint a nyudijasok, azzal, hogy meg talan ök is aktivabbak. Egy kis hazi munkatol mar ennyire fajdogal akkor hogy fogok dolgozni vagy a kesöbbiekben hazi munkat vegezni, gyereket vallalni? Emelgetni es cipelni a babät?
Bizony régóta.2010.októberében azzal kezdődött,hogy lemerevedett a nyakam, se jobbra, se balra nem forgott.És mivel az orvos az rtg-n kívül nem csinált semmit, egy ideig csak annyit tudtam, hogy a normál gerincgörbületem kiegyenesedett.Azt mondta, orvosi szempontból ez nem jelent semmit.
Ezután léptem magam, csináltattam mr-t, kerestem orvost.........
Vinnem keleltt a lalateimet, meg az MR felvételt CD-n.
Kikérdezgettek midnen tünettel kapcsolatban, aztán a fejemet kellett így-úgy fordítani, dönteni, a karjaimat így-úgy emelgetni, lábat, stb, meg előrehajolni, stb.
MIvel az MR leletem alapján durva sérvem van, meg ciszta is van a gerincvelőmben, és ki vagyok írva műtétre, mondta a lány, hogy van náluk gerincsebész orvos, megmutatja neki a leleteimet, hogy ő mit javasol.
Az orvos azt írta a papíromra, hogy ha az idegsebészem javasolja a tornát, akkor mehetek.
Elég soká sikerült az idegsebészemmel találkozni, akine elmeséltem, és írta, hogy torna mehet, de nyújtás nem.
Holnap fogok először menni, szóval még nem tudom, milyen gyakorlatok lesznek.
Az mindenképp szimpatikus, hogy nem estek nekem egyből, hogy járjak csak hozzájuk, hanem szakvéleményt kértek, szóval emiatt nem tűnik lehúzásnak.
Amikor olvasomgatom ezt a forumot elszomorit, hogy egyesek menni ideje szenvednek es attol tartok, hogy ram is ez var. Brigi57 neked miota vannak fajdalmaid?
Külföldön elek. Itt mindjart a melyizom erösitö gyakorlatokat csinaltattäk velem, a fajdalmaim erösebbek voltak, mint most. Utanna tudtam meg, hogy erös fajdalmak eseten nincs tornazas. A korhazban a fiziko melett a tornat is csinaltam. Hat mit mondjak, ratettek egy lapattal. Aztan itthon folytatodtak a fajdalmak, a kezemre is atment, majd a balkezemre es vallamra is. Akkor nem tornaztam itthon csak pihentem. Sejtem melyik gyakorlatra gondolsz, de itt se a fürdöbe, sem a korhazba ilyen gyakorlatot nem mutattak. A fej az ällandoan egyenesen all, nem mozditom egyik gyarolat alatt sem.
Nekem a C6,7 nel van un portusio es a C5,6 nal.
Az egyik orvos azt mondta visszahuzodik, a fizikoterapeuta, hogy nem, csak a környezö szövetek alkalmazkodnak.
Nyomom ezeket a tornakat, de ma pl. porszivoztam, felmostam, sepregettem es most este erzem is az egö erzest a karjaimban.
A portusio visszahuzodott?? Akkor nalam mi törtenik, nekem csak szethuzodtak a fajdalmaim. Szoval, mintha nem jobbra hanem inkabb rosszabbra menne az egesz.
A fizikoterapeuta a fürdöbe azt mondta hogy kb. 10 nap utan javulast kellene ereznem, hat nem igazan tapasztalom, ha nem akkor idegsebeszt ajanlott, habar azt mondta, hogy ha idegi karosodas nincs akkor nem mütenek.
Nekem ez viszont mar nagyon idegesitö. Az alltalanos orvos is a tornakat mondta, es ennyi. Ja, de..??
Prolozone vagy ozon inekciokrol az interneten olvastam. A porckorongba fecskendezik az ozont, ami a porckorongot összehuzza, csökken a viztartalma es igy a ideg nyomasa is. Ez mind szepen hangzik, de senkit sem talaltam meg, aki kapott volna ilyen inekciot es jjavult volna az allapota. Klinikat sem talaltam M. orszagon, csak Nemeto es Olaszo. De nem merem kiprobalni. Az interneten csoda sztorik vannak erröl, de ez csak alternativ medicina. Rendes orvos erröl nem fog mondani semmit.
Igen, proloterápia (szalagerősítés vagy rekonstrukciós terápia).
A lényege az, hogy az injekcióval mesterségesen gyulladást váltanak ki azért, hogy a szervezet elkezdje regenerálni önmagát.A csontig szúrnak, az inak tapadásához.
A félelmem az volt, hogy a gerinccsatornánál húzódó sárga szalagot nehogy megvastagítsa az eljárás, mert az szűkületet okozna.
Kérdésemre a dokinő azt válaszolta: "nem hatolok a csatornáig". Így belevágtam!
Az első alkalom: érzéstelenítenek majd jönnek a szúrások az adott gerincszakaszon, a szúrás mélységét, helyét a dokinő monitoron követi.
Nem kellemes, de bírható.A mesterséges gyulladás okozta fájdalom néhány nap múlva rendeződik, a szervezet dolga, hogy legyőzze a gyulladást. A terápia alatt nem szedhető gyulladásgátló csak fájdalomcsillapító.Zaldiárt kaptam
Az egyes alkalmak között kb.6 hét van.
A negyedik alkalomnál jött a probléma.
A fájdalom nem múlt el néhány nap alatt, sőt egyre erősödött.Ekkor küldött a dokinő lágy lézer terápiára, mondván, hogy ritkán előfordul, hogy a gyulladást nem győzi le a szervezet.
A lézer nem használt, nem mentem többet.
Ha többet szeretnél tudni az eljárásról olvasd el a fajdalomklinika.hut.
Előtte a gunát ( kollagén injekció) próbáltam, az sem volt sikeres.
Most úgy érzem jó úton haladok, fájdalomcsillapítót sem szedek már egy ideje.
Brigi 57, az egyik hozzaszolasodban irtad, hogy a guna es rolo inekcioktol csak jobban fajt. Ez a prolo a proloterapia? irnal nekem erröl valamit?? köszi
Már régen írtam -gondoltam valami kicsit pozitivval is érdemes jelentkezni.
Lejártam a 12 alkalmas Medx bérletemet már 95%ban és eddig a sok kiprobált dolog közül ez segített a legjobban!(A lényege ennek a súly ellenében fokozatosan növelt terhelés a stabilizalo izmok erejének és koordunációjának javítására. Egy székben kell előre és vissza hajolni csipőhajlító izmok a rögzítés segítségével nagyban kiiktatva az előrehajlás szabályozott szögig megy és a súly elsősorban a hátrahajlásnál érezhető.)
Elötte -kb masfél óra talpon lét - most 2-3 óra okés ..kis pihenő és utána megint tudok menni.
Elötte az emelés nem ment - most napjában többször is,ha kell 11kgs gyerköcöt nem tul hosszu tavon tudom vinni.
Nyaki részen a tűszúrásszerű fájdalom a hüvelykujjnál ritkábban jön elő -így jobban tudok hasra is gyúrni,ami derék szempontból fontos. A hanyattfekvés minimális fájdalommal megy újra.
Az ülés hosszabb távon továbbra is gáz,de tovább tudom ha kell. Szoval továbbra sincs fájdalommentes élet -csak sokkal többet tudok csinálni tűréshatárig -így én úgy értékelem,hogy megérte a macera az utazással és pénz.
A gond az hogy a medx gépek legközelebb Bécsben elérgetők -legalábbis az én ismereteim szerint,árban ugyanaz mint a Dávidosak. (Külöbség hogy a Dávidos gépen csináltatnak rotációt és oldalrahajlást is -medx csak flexio es extensio)
Szoval én a szintentartás céljából megpróbálkozom majd a Dávid gerincklinikás gépekkel havi egyszer.
Ha valakit egyéb részlet érdekel,szívesen megosztom.
Nekem kiboltosulasom van a nyaki gerincnel. 5 honapja keseriti meg az eletemet es attol tartok, hogy a fajdalmaim nem fognak elmulni. Az interneten keresgetve ratalaltam valami ozon vagy prolozone terapiakra. Azt szeretnem kerdezni kiprobalta e valaki ezt a terapiat es segitett e neki.
Megkérdezhetlek, milyen volt a David gerincklinikán az állapotfelmérés, milyen tornát, kezelést írtak elő?
Mi a véleményed róluk? Mindenkinek kell kezelőorvosi hozzájárulás? Háziorvos? vagy milyen orvos? Nekem ezt nem mondták az időpont egyeztetéskor.
Nekem az LV, LIV szakaszon van 2 porckorong sérvem, ami ideggyököt nyom, zsibbadással, fájdalommal. Az OGK-ban már voltam magánrendelésen, ott műtétet javasolt az orvos, egy ismerősömet a David központban gyógyították meg, kb 3 hónap alatt, már húzta a lábát őt is műteni akarták, és nagyon erős fájdalmai voltak. Én júl. 25-én megyek állapotfelmérésre. Nagyon bízom benne, hogy műtét nélkül rendbe jövök. Köszi, ha válaszolsz!
Mások David gerincklinikás tapasztalatai is érdekelnek, ha van.
Sziasztok ! Köszönöm kérdésedet Adri ! Sajnos én is ugyanazt tudom leírni, amit eddig, semmi nem változott fáj ugyanúgy mindenem sajnos és nem csinálok semmit nem járok semmilyen kezelésre meg tornára mert semmi értelme. Látom lentebb az e-mail címedet, írok privit ! MIndenkinek kitartás !!!!!!!!!!!!!!
Sajnálattal olvasom, hogy te is várólistára kerültél augusztusig :( Főleg, hogy ennyire szenvedsz :(
Nekem egyelőre változatlan a helyzet: augusztusban telefonáljak, hogy ősszel mikor műtenek. Mert most már csak megelőző műtét kategóriába esem, mégsem olyan sürgősbe, mint januárban, mikor a frászt hozták rám :(
Közben a nagybátyám rosszul esett, megbicsaklott a feje, és lebénult nyaktól lefelé, múlt héten műtötték pont ott, ahol engem is fognak. Mondjuk ez tényleg sürgős, csak olyan fura érzés, hogy beelőzött...
Voltam a DAVID gerincközpontban, állapotfelmérésen, de az ottani orvos azt mondta, csak akkor tornázhatok, ha a kezelőorvosom ír róla papírt, hogy javasolja. Ez mondjuk rendes tőlük, hogy nem hitegetnek meg kóklerkednek.
Persze nem volt könnyű papírt szerezni, az is pont múlt pénteken lett meg. Jövő kedden megyek a gyógytornászhoz.
De igazából érzem, hogy ez csak időhúzás illetve időkitöltés a műtétig :(
A tüneteim ugyanazok: hol fáj a nyakam, hol zsibbad a kezem, hol szédülök, hol fáj a fejem, illetve most megint előjött az ínhüvelygyulladásom, mert annyira görcsösen csinálok mindent a jobb kezemmel, egy kis kézzel írástól bedurran...
Az orvosom hétfőtől szabadságon van. Úgyhogy műtét augusztusban. Én meg egyre rosszabbul vagyok, már főzni és öltözni sem tudok egyedül. Sem feküdni sem ülni nem jó már :-( Miért kell az embernek szenvednie?
Azt hiszem ez az egyetlen cég, amelyik ezt a terméket forgalmazza.
Az, hogy neked vagy nekem mi a véleményünk a termékről most másodlagos. De a világért sem beszélnék le senkit a használatáról, ha azt állítja, hogy neki ez használ.
Ezek valóban az usában futnak, "lordosis brace"-ként ( nyakra is van).Némelyik USA oldal még azt is állítja, hogy egy ellentétes nyaki görbület újra lordikus lesz.(Kép a használat előtt és után).
Baromság, izommunka nélkül biztosan nem írható vissza a görbület.
A szenvedésre épülő piac nem újkeletű. Akkor válik gusztustalanná, ha a nyilvánvalóan haszontalan, semmit nem érő szart is ránk akarják sózni vagy ha a minőséget megfizethetetlenné teszik.
A Back Magic nevű segédeszköznek van valami magyar neve, ez nekem Amerikából származik, rá kell feküdni, a fájdalmas gerinc szakasz alá tenni 5-10 percre. Ezt a magyar nevet szeretném tudni. Egy régebbi levelezésben Brigi már írt róla. Szíves választ előre is köszönöm.