Jó kérdés, már nem tudom, valami finn, vagy svéd téligumitesztelő inézet csinált összehasonlítást, és egy tulajdonság kivételével olyan, vagy jobb, mint két prémium gyártó gummája... picit gyengébb a cucc a jégen való gyorsítás tekintetében...
azt mondom, ha jégen lassítás lenne a gyengéje, lehet nem venném meg, de abban nagyon jó, ahog ymás vizsgált tulajdonságokban is... amiről nem találtam anyagot, az az, hogy mennyire zajos, de tudjuk, minden téli gumi zajosabb, mint a nyáriak... ;)
természetesen ez a szavazás semmit nem jelent, tudom. Jómagam is inkább a józan ész alapján kattintottam a cee'd-re, bár valóban, egyikben sem ültem még (! - na jó, mondeo-ban 1x szalonban), de eleve a pénztárcámnak megfelelő autó jöhetett számításba. No Merdzsó, no divatautó (fiat), no francia autó...:-)
Nem hangzik rosszul az ajánlatod a téli gumikra. Nekem az LX+hoz a nyári is ilyen méret lesz, csak át kellene szerelni. Neked Gödöllő is útba esne... Csak ugye nincs még meg a szíd SW-m. Én hiszek neked, hogy a gumik jó állapotban vannak. Esetleg nincs egy-két képed róluk? --
Kubikos!
Szerintem nem gyártásból, hanem készletről adják az autót ezért is mondták, hogy full fekete az EX borítása és csak 3 hét. De jó neked!
A műszerfal és ajtóborítás minden felszereltségnél 2 féle lehet, fekete-fekete ill. fekete-szürke.
A kárpitozás 4 féle szövet lehet, ebből 1 (a Classic) csak EX szinttől kérhető. A 2 féle bőrkárpitozás feláras extra.
A középkonzol LX+ esetén fekete, attól felfelé fekete-szürke összeállításnál ezüst, fekete-fekete összeállításnál pedig, lehet választani a bronzos és kékes árnyalat között.
Ez azt jelenti hogy a bronzos betétes autó bézses tetőkápitot kap és az ülés csíkozása is enyhény bézses lesz, a kékes árnyalat esetében a tetőkárpit nagyon enyhe kékes árnyalatú és az ülés csíkozásában is megjelenik halványan a kék szín.
A fekete-szürke kombinációnál pedig, a tető és ülés szürke árnyalatúak.
Továbbá a belső térben az A B C és D oszlopot borító műanyag színe mindíg igazogik a tetőkárpitozás színéhez.
Ha nem lettem volna elég érthető, akkor nyugodtan keressetek a neten képeket, hiszen ott mindegyik fellelhező.
Bár nekem mielőtt megvettem az autót az értékesítő mindegyiket megmutatta számítógépen, sőt már láttam élőben mindegyiket. Meg kell mondanom, hogy nekem a fekete-fekete minden kombinációban jobban tetszik mint a fekete-szürke.
Én Augusztus 11.-én rendeltem, és tegnap jött meg a kereskedésbe. A jövő hét végére ígérték az átadást. Azért meg tudtam nézni, és nagyon nem bántam meg. Ja választhattam volna én is kárpitot, de féltek, hogy akkor csúszni fog, úgyhogy nem választotam. Szürkével jött.
Én is megrendeltem, és akkor azt mondták az EX az fekete belső. Mondtam kiváló, mert a fehér alsó résszel nem kellene. Na nem esztétikai okokból, csak praktikusabbnak tartom a sár, por stb. miatt. Most viszont láttam képen, hogy az EX az nem csak fekete belsővel van, és megijjedtem nehogy fehér legyen az alsó rész. Egyébként múlt héten rendeltem, és 3 hétre rá ígérték, és írták.
Rendeltem hozzá 205-ös alufelnit, de a vas is marad...arra menne a téli, ezért is kérdeztem, hogy miért rosszabb a 205-ös téligumi. Ezek szerint akkor érdemes a vasfelnit 195, vagy 185-re cserélni?
Én a rendelésnél 3 féle belső színkialakításból választottam. A leggyakrabban a fekete-szürke belső jön, így én is azt választottam, remélve ezzel is a szállítási határidő csökkenését. A középkonzol keretének színe felszereltségtől függ. ((LX+: fekete, EX és EX limited: ezüst színű. Én szeptember 22-én rendeltem és december eleje lett a papírra írva. Neked milyen határidőt mondanak? Nem tudom mi tart ilyen sokáig, állítólag rengeteg megrendelésük van. Vékonyabb gumi a hóban jobb, mert nagyobb az érintkező felületi nyomás.
Remélem én is hamarosan Cee'd SW tulajnak mondhatom magam. Kérdésem az lenne, hogy rendelésnél kiválasztottátok a belső tér színeit, vagy jön amilyen éppen van alapon történt a választás?
Egyáltalán milyen belső színösszeállítás van(a műszerfalra gondolok)? Eddig láttam(fentről le) fekete-fehéret, és full feketét.
Másik: 205/55 16-os gumi miért rosszabb hóban mint a 195-ös?
Én néztema gyári 16-os lemezre téligummát... ügye 205/55R16 van rajta nyáriban... szívesen tennék rá télen 195-öst, mert azt még elviszi a felni, de abban a megfelelő váltóméret qrwadrága... 15-ös felnit meg ezért nem akarok venni, igen lassan térülne meg, gyanítom, főleg, hogy előbb-utóbb nyárra 16-os alu van tervben... ergó maradok a 205/55 R16-os méretnél télire is, a szűz hóba meg úgyse szoktam menni, már ha egyáltalán látunk még olyat...
Ez a méret legalább van megfizethető, középkategóriásban, pl itt:
Matador MP58-al jó tapasztalatok vannak, és most akciósan 17990.- /db
Megfontolandó, hogy ne 91H-sat, hanem 91V-set vegyek, kérdés, van-e jelentősége a Cee'd esetében... az amúgy picivel drágább, de még úgy is 20e-n belül marad darabja...
Keményen gondolkozom azon, hogy mi legyen. Az autóm ugye 195/65 R15-el fog érkezni, acélfelnivel. Az acélfelni evidens, hogy a téli alá kerül, az alufelni viszont 15-ös vagy 16-os legyen-e?
A mostani autómon, a 3 ajtós Stilon 16-os kerekek mennek, brutálszép MOMO felnikkel. Viszont akkor még ketten voltunk, most meg már négyen, a kisebbik is csak 2 hónapos :)
Sziasztok, látom volt egy kis kalamajka:) Szerintetek a 185 195 gumik között mennyire lesz számottevő a fogyasztáskülönbség? Ugyanis ex lim-em lesz 1 héten belül, sikerült lealkudni:) A téligumi méretének jobb lenne a 185-ös?