Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Hosszas tanakodás után megrendeltem délelőtt egy fuszeklit.
Remélem holnap megjön, NAGYON kíváncsi leszek mit tud az Aldis géphez képest. Ha igaz a papíron majd dupla teljesítmény, akkor földhöz verem a seggem örömömben. Fuszeklis fűrészemmel elégedett vagyok, ha a kasza is tudja azt amit a KS162R, akkor öröm-bódottág :)
(alapvetően az aldis kaszával sem volt eddig gondom, indult, dolgozott, csak erőben volt kevéske, 20-30 centisnél nagyobb gazzal nem igazán bírt. vagyis bírt, csak lassan.)
Ja még ! Kipufi csavarok rögzítésére nekem bevált a vízüveg. Igaz, nem olyan kurva drága, mint a sok csodás Loctite, de az, hogy műxik némileg kompenzálta.
Kipufi ügyben. Ezeknek a gépeknek a sokszor kifújó nyűgje azért van, mert a tömítés, legyen azt rákent vagy kivágott, csak addig bírja, amíg a darabok fixen egymáshoz vannak rögzítve. Na most a kipufi csavarja a gyenge láncszem általában, és persze SZERINTEM. Amikor nekem ilyen nyűgöm volt, az első alkalommal, amikor meghallottam a jellegzets csettegő hangot, szétszedés után kapott némi Hermosalt, és a CSAVAROK IS!!! Utána meg már nem volt mit javítani. Persze ez is szerintem.
A világért meg nem bántanálak, de aki BOSAL kipufogót vesz, meg is érdemli. Nem jó az semmire, maximum megdobálni vele a gyártót. A szar lengyel meg olasz dobok ezerszer többet érnek. Már szerintem.
Múltkor avval raktam fel én is,kinn az udvaron csináltam direkt,ami rajtam volt szerelő ruha,hiába hagytam kinn 2 éjszaka,még mindig érezni a Hermosal szagát,a kesztyűn 2 hét után is.
Ha bevált 5910 akkor jó, de az 5810 "Üzemi hőmérséklet: -60°C és +200°C között"
A Bosal meg direkt kipufogóhoz való, ráadásul ugye egy nagy hírű kipufogó gyártótól.
Kipufogónál alkalmazva érdemes meghúzás után hőlégfúvóval felmelegíteni, mert hőre keményedik, és ha kifúj a kipufogó akkor kifújja, ugyan ez ha lyukas dobot foltozunk vele.
Szerintem kár temetni, meg leszólni a Hermeticet. Ha azzal felragasztod a kipufi tömítést, akkor az "fel van ragasztva". Mellesleg Hermosal néven is kapható, de az új csodanév a Primeseal.
Ilyet fogdostam már vásárban,könnyű volt benyomni a koppintóját,buckákon biztos adagolna fölöslegesen.Aztán az is lehet,pont abba a szériába volt gyenge rugó.
A múlt hét szerdán este rendeltem a Banggood-ról az öcsémnek egy T25 klónt. Ma meg is jött, eu raktárból. Kíváncsi vagyok minőségre milyen ( reggelig melózok - 24-ben vagyok ) hogy sikerült a copy.
Igen volt Gimiám, fehér paszta, azt anno karosszéria tömítésre használtam, például doblemezek kilakatolásakor.
Amit a cégnél használtunk, folyékony gumi az kilós kiszerelésű volt és sötétszürke majdnem fekete színű, viszonylag még a szaga is kellemes volt. Ellentétben a Hermetikkel, anak a szaga beleivódott az ember bőrébe, akár még hetek múlva is érezte a nejem rajtam.
Jófajta paszta is kell alá. Az alu lapot jobban meg kellene huzni, hogy kiegyenlitse a két felület egyenetlenségeit. Viszont ezt két M4-M5 csavarral nem lehet. Ezért kell a paszta, pl Loctite 5910
Én a helyedben vágnék ki egy kb 1 mm-es alu lemezből a régi tömítésnek megfelelő alakot. Azt pedig mindkét oldalán megkenve hőálló pasztával visszaraknám. Többet nem fúj ki az életben..."
Igy van ténleg mondtad, azért is néztem meg először a tőmítést.
Köszönöm a válaszod, azt fogom tenni, hogy vágok egyet alulemezből ha az is megfelel, csak netről tudnék rendelni másikat, valószínüleg pont ilyen rossz minőségben.
Nyilván hallotál vagy akár tapasztalhattad is hogy a régi rendszerben sokszor kényszerültek az emberek "rugalmasan" megoldani a műszaki problémákat. Részben a hiánycikkek miatt, vagy anyagi okok miatt. Ezt a szilvalekvárt apámtól hallottam, ő az ötvenes évek végétől motorozott. A nyolvanas évek elején, amikor a mi voltunk fiatalok, és nagyban motoroztunk, a motoros klubbéli jó barátom is ajánlásomra, ki is próbálta ezt a szilvalekváros mókolást, a hengerfejet a 125-ös MZ-re ezzel rakta fel. Nem is volt semmi gond, de amikor más egyéb okból, a helyi motordoki is meg dolgozott vele míg levarázsolta a hengerfejet. :)
Egyébként a Hermetik mellet a nyolvanas évek elején már, munkahelyen (utószerelő műhelyben) használtunk folyékony gumi timítőt is, ez eltávolítható lehúzható volt. Neve már nem ugrik be. Akkoriban már kezdtek megjelenni a ma is ismert Loctite ragasztók és más termékeik is, de ezeket inkább még csak a nagy cégek, mint ahol én is dolgoztam engedhették eleinte maguknak meg.
tettél már bele új gyertyát?, mert engem a sövényvágó szivatott így meg. Menet közben leállt és utána nem indult. kint meg volt szikra is. másik gyertyával azonnal indult.
"Nézd meg, hogy a szikrát megfelelő pontban kapja-e."
Na ez az, hogy miért nem a dugattyú felső holtponton állásakor "találkozik" a lenkeréken lévő mágnes és a gyújtótekercs? A lendkerék nincs elfordulva a tengelyen.
Megtáltosodott az AL-KO kaszám! A piacos damilfejek hektikus működésük miatt, próba cseresznye alapon vásároltam egy Husi T-35 fejet. A benne lévő első szerelésű damillal a kb 30 cm-es sűrű füvet, melyben lucerna is nő itt ott, soha nem tapasztalt könnyedséggel kaszáltam le!
Kiegészítésként még annyitt, hogy a kopmressziót is ellenőrízzük, a porlasztón meg nem kell rögtön mindent eltekergetni, főleg ha saját gép és eddig jó volt. Az az hirtelen meghibásodás történt. Dugulást, vagy akár fals levegő, a szívócső tömítetlensége is okozhat nehéz indítást. Bár ebben az esetben jellemzően szivató állásban felpörög, anélkül gázadáskor fullad.
Az elégtelen kompresszió, nem feltétlen kell hogy kopásból erdő legyen, lehetséges gyűrű leragadás is, ekkor még esetlegesen nehezen indítható, de terhelésen lefullad.
A túladagolt olaj is okozhat időelőtti gyűrű kopást. A gyűrűk mögött a hornyokban felgyülemlik az olajkoksz ami akadályozza a gyűrű rugalmas működését. A terhelt oldalon akár papír vékonyra is kophat a gyűrű mielőtt végképp nem indul a motor.
Nézd meg, hogy a szikrát megfelelő pontban kapja-e.
Ezen kívül nézd meg nem-e túl dús a benzin-levegő keverék. Ha túl dús, akkor beborítja a gyertyát, és nem lesz szikra.
Én azt szoktam csinálni ilyenkor az Einhellel, hogy kompresszorral befújtam a gyertya furaton keresztül a henger térbe. A befújt levegő kitisztította onnan, és a forgattyús házból a túl dús üzemanyagot. Ezután lefújattam a gyertyát is, majd befújtam féktisztítóval a hengerbe. Gyertya vissza, majd berántás, ilyenkor ha elindul egy pár másodpercre, majd leáll, akkor a gyújtás rendben van, az üzemanyag ellátás a gond. Utánna az alapjárati benzin-levegő keverék állító csavart csavargatva értem el, hogy elinduljon.
Én a helyedben vágnék ki egy kb 1 mm-es alu lemezből a régi tömítésnek megfelelő alakot. Azt pedig mindkét oldalán megkenve hőálló pasztával visszaraknám. Többet nem fúj ki az életben...
A csavart ezzel nem ragasztani kell, beton biztosra. Mint ahogyan az, a nevében is benne van csak rögzíteni a kilazulás ellen. Erre, bármi festék megteszi.
De mondok én érdekesebbet, anno a Pannóniás időkben még szilvalekvárt is használtak a hengerfej tömítésére. Az úgy beégett, ha le kellett bontani az kész szívás volt.
"Dobáljatok meg ELF flakonokkal ha nincs igazam, de felesleges ekkora feneket keríteni ennek a témának."
Magam is így látom, és teljesen igazad van! Párszor belekeveredtem már én is ilyen olaj téma vitába itt a faluban a helybéli nagymenőkkel, és mindig az lett a vége, hogy nekem professzornak kellett volna lennem. Meg, hogy csak a piros stihl olaj a jó, és ne okoskodjak mert én nem értek hozzá! Legutóbb (pár napja) egyik ötbites azt mondta, hogy a stihl kaszába csak és kizárólag stihl olajat szabad tenni (szerelő is ezt mondta neki), abból is a pirosat :) Na itt ért véget a párbeszéd közöttünk azzal, hogy mondom én azt sem bánom ha belehugyozol olajbogyó! :))
Problémám tárgya egy Fuxtec fűkasza. Egyszer csak használat közben leállt a motor és nem indult többet.
Most odáig jutottam, hogy szikra van üzemanyagot kap és mégsem indul.
Észrevettem, hogy a dugattyú felső holtpont állásakor a lendkeréken a mágnes alulra kerül éppen, de úgy tudom ekkor pedig fentre kellene esnie és ekkor adni a szikrát. Más gépeknél így áll. A lendkereket levettem hátha elfordult, de tökéletesen a helyén volt, nincs elfordulás.
Szia! Vásároltam én is egy mf 70-est és nagyon tetszik a gép! Természetesen vettem hozzá egy Möller 4 ütemű motort. Az lenne a kérdésem hozzád ,hogy az átalakító közdarabról a rajzokat át tudnád nekem küldeni? Hálásan köszönöm. Címem: profiwebes@gmail.com
Szerintem én még JASO-FD matricával is meg foglak dobálni !!!
Pedig az tudod milyen??? MINT A MANNA!!! Helyből ugorja a bakot, Körmöt varr a p.csödre, stb!!! Érezted te már a határtalan erőt??? Amikor el se tudod b.szni ???? Na, hát AZ!
Igen okozhat, sőt okoz is. Hol vehetsz ilyet? Hát kb akárhol, ahol tömítést árulnak. Kalapos a vásárban, bulimoci, stb. Vagy akár "klingerit" helyett árult utódok.
Csak azért kérdeztem, mert állandóan előjön az olajtéma. Most kivételesen nem a szintetikus-ásványi vita volt, hanem a keverési arány. Meg lehet tárgyalni huszonnyolcadjára is, de ezzel maximum egy szűk réteg foglalkozik. Az átlag vidéki meg azt sem tudja, hogy mi a különbség két olaj között. Bemegy a gazdaboltba, kér egy adalékot oszt jónapot.
Találkoztam már szerelővel akinek fogalma sem volt róla, hogy mi az a fél szintetikus. Kérdezte milyen olajat használok, mondtam neki Ő meg csak nézett rám, hogy mi baja ennek a bolondnak. Igaz ez nem ma történt, hanem két éve. Dobáljatok meg ELF flakonokkal ha nincs igazam, de felesleges ekkora feneket keríteni ennek a témának.
Igen ez jellemző, ráadásul nem is feltétlen minden esetben metrikus csavar. Ezért hamar le is sarkalhatod, ha nincs "colos" szerszámod dugókulcs stb.
Cégnél is napi szinten "honosítottunk" heti több konténer kínai kütyüket, ezek nem pár tízezres katagóriába tartoztak kb 300-400 ezer beszerzési darab /ár. Szóval ezeknél is mind az volt a jellemző, hogy a csavarok recsegtek tágításkor. Itt már rendkívül magas esztétikai megjelenés is jellemző. Bár néha itt is előfordult hogy a megadott elektromotor teljesítménye, nem egyezett feltüntettel.
Érdekes dolog ez. Nekem tán 4-5 kínai masinám van, eddig az volt a tapasztalat, hogy a csavarokat KIVENNI volt gond, nem a helyén tartani, mert eléggé megtépve és beragasztva szerelték össze.
Szeretem kihozni mindenből a minimum 110%-os precizitást! Mondhatnám úgy is, hogy addig szöszmötölök meg piszmogok mindennel, amíg az tökéletes nem lesz! Utána még finomítok rajta kicsit:))) Sok embert idegesít, de nem érdekel mert tudom, hogy úgy tökéletes. 100+10%:ĐĐĐ
Én is jártam már így. Az al co -n elhagytam a tank rögzítő csavart menet közben. Csak azt vettem észre,hogy folyik a csizmámba a benzin, persze a cigi meg a számban ahogy lenni szokot :) Szerinted? Azt tudtam hogy veszélyes a cigarettázás de hogy ennyire :D
A 200 ezres fűkaszánál is előfordulhat bármi, azoknál tervezett élettartam van, a kínainál nics tervezett élettartam.
Egyébként minden gép igényli a törődést, anti műszaki tálentum kezében, a 200 ezres gépnek sem sok jövőt jósolok. Alap dolgokkal azért tisztában kellene lenni. Kész röhely ez az egész fórum, oldalakon keresztül megy az ész osztás, és aggódás hogy melyik drága 4-6 ezer Ft-os 2T olaj a jó, vagy a vacak. Aztán kiderül hogy még a keverési arányt sem tudja a többség kiszámolni.
Hát igen, a többinél ez elő sem fordulhat. Szegény bótosoknak mind a polcon fognak porosodni a márkás berántók. De ez az ő bajuk, miért tartanak készleten olyan cikket, amire soha senkinek nem volt és nem is lesz szüksége :)
Tegnap előtt este amikor kaszáltam, elhagytam a berántót, és az egyik tank rögzítő csavart.
Szerencsére nem szakadt a berántó rugója, csak a zsinór végén a görcs bomlott ki. Mivel ez már cserélve lett vagy 2 -3 éve, és a régi megvolt, arról átszereltem a kart. Igaz utána megtaláltam az elhagyottat.
Aha , az lessz az . Kifújtam a benzinszűrőt és a levegőszűrőszivacsot és pörög ahogy kell. A levegőszűrőszivacs tocsogott az olajban csak azt nem értem hogy a p....ba? Nem is kapott ott soha olajat.
De az úgy szokott ám lenni,hogy ha a benyacső tönkremegy,segítek:a fekete ott ahol a tankba belemegy ott szétmálik-kívül nem látod csak nem indul a kasza.Akkor rángatják fél órát,hátha beindul.Ilyenkor egyre dühösebben,egyre gyorsabban.Nos ezt vagy túléli vagy nem a berántó.
Egykoron, haverom vett egy pár szandit. Valódi bőr igazi román termék volt. A fekete bajuszos eladó 5 ezerre tartotta, a vasutállomáson. A vasútállomás és a sarki kocsma között van cirka 100 méter. A kocsma ajtóhoz érve, megvette 800 forintért.
Á,csak elsétálva a "márkakereskedők",Straus-huszárok sora előtt kézbevettem a berántót,rögtön rávágta hogy kétezer,aztán nekem már meg sem kellett szólalnom,magától lealkudta 1500,aztán mikor továbbindultam már 1000 volt az ár. :-)
Ez a trükk ezeknél,ha látják hogy kell,akkor nem engednek,aki elsétál,utánaszólnak.
A buksza már ilyenkor a vásárba a lángososnál meg a sörpultnál leapad! :-)
Kínai berántót má' a román egy ezresér is ideadta volna,csak hát vajon mennyit bír egy Fuxtec gépen ami igen határozottan ellenáll kompresszióval indításnál?
A bukszát! Ha van benne, vehetnél egy jobbat ! :-)))))
Kicsit komolyabban kevés benyát kap. Az oka lehet dugulás, vagy fals levegő. Tehát dugult tankszűrő, karbi, vagy szimering, illetve más hely, ahol szuszog.
Ezt most nagyon könnyedén lekezelted, de nem úgy van az ! Mert ha pl a zembernek 3,42 l benzinje van ??? Meg kupicája sincs????? Ugye?????
Ez most megint vihar volt a biliben. :-)
Szerintem ha valaki annyira béna, hogy nem megy neki, az vesz egy adagolós olajat, és ahol a flakonon van csík, odáig tölti. Aztán nyom hozzá annyi benyát, amennyit ráírtak. Tisztelt vak fűrészes kollégáink sajna segítséget kell, hogy kérjenek. Tudom, TUDOM !!! Rohaggyon meg a Stihl/Husqvarna a pofátlanul magas árú olajával!!! De drága protestáló kollégák! A "csak a tuti" olajok flakonján is van csík!!! Csaxólok!
Keverési arány:nem ördöngősség ezt megoldani, csak tudni kell számolni kb.egy 2. osztályos kisiskolás szintjén. 1:50 keverék, tehát 1 liter olajhoz jár 50 liter
Én ezt pár éve úgy oldottam meg, hogy kineveztem egy Jägermeisteres 0,4-es kupicát olajmércének, abból megy a 0,4 deci olaj a 2 literes flakkonba, amit szájáig feltöltök benzinnel (tehát kb. bele is megy a 2 liter még), és kész a keverék.
Ahogy látom, megy a vita a keverékről és a tárolásról, pet palack vs. benzines kanna.
Szerintem:csak a benzines kanna.Én is tároltam régebben pet palackban, de a gyakorlat és az idő a benzines kanna mellett döntött.Két kannám van, az egyik 10 literes, ebben van a tiszta benzin, a másik 5 literes, abban a keverék.Könnyebb beleönteni a benzint és az olajat, mint a pet palackba, ráadásul van rendes fogantyúja , míg a pet palackot kényelmetlen cipelni a többi cucc mellett.Nem mellesleg nekem általában nem elég 2 liter keverék egy munkához, ezért van az 5 literes kanna.Van elég kacat, amit cipelek, 2 db pet palackot nem szeretnék hurcolászni.
Keverési arány:nem ördöngősség ezt megoldani, csak tudni kell számolni kb.egy 2. osztályos kisiskolás szintjén.
1:50 keverék, tehát 1 liter olajhoz jár 50 liter benzin.Ha osztunk tízzel, akkor máris kijön, hogy 5 liter benzinhez kell 1 deciliter olaj.Persze nem mindig van 5 liter benzinünk, van mikor csak például 3 liter van, ilyenkor tovább osztunk.Ha 5 literhez benzinhez kellett 1 deci olaj, akkor 1 liter benzinhez kell 0,2 deci olaj, azaz 20 milliliter.Tehát ha 3 liter benzinhez kell olaj, akkor 20 milliliter szorozva hárommal=60 milliliter olaj.Nem kell ehhez diploma, meg a faluból Józsi bá, csak gondolkodni kell.
Szó volt itt nemrég érintőlegesen a szöghajtás áttételek különbözőségéről.Megpróbáltam összevetni hogyan áll e tekintetben az 545 ös ,a 460 as és a 755 ös.Sajnos csak az 545 ről találtam meg az 1:1,4 gyári adatot.
Köszi, ez jó ötlet! Szétnézek majd otthon milyen erre alkalmas cuccot találok.
Másik kérdés: Gyertya cserére van valami ökölszabály? Vagyis hogy kb. mennyi idő után illik cserélni? Most kezdte az 5. évet, nem ipari szintű felhasználással, de azért ment.
Most egy FC BM6A jelölésű van benne. Erre keresve egy NGK BM6E -t kaptam, illetve még 1-2 másikat, amiket kerti gépekhez ajánlott a forgalmazó. Annyira ne lihegjem ezt túl?
Nos pont erre szerettem volna felhívni én is a figyelmet, hogy ennél a gépnél mi nem stimmel a lertakkal ellentétben. (De elment a dolog, a hozzászólások részéről a fikázások felé elég erőteljesen.)
A következő a valóság: -5,2 Lóerő 55ccm= 2 Lóerő és 42,7 ccm!
-1490Ft Utánvétteles szállítási díj= 2X mert kettő dobozban van!
-15 méter drótszerű csavart damil=10 méter!
-Három ágú vágó kés, kiélezve= élezetlen!
-Bőr heveder= műanyag
-vágófej forgásiránya: óra járása szerint= balra forgó
-Bozótvágó tárcsa= ami nincs!
-Profi keverőedény=ha a skálázása szerint keversz 1 liter 1:25 öst az a valóságban 1:35-ös lesz! De nem is kell ennél dúsabb keverék.
-Szállítás 3 munkanapon belül. Hogy ne csak rosszat írjak, másnap már megérkezett.
- "ÁFÁ-s számla igényét kérem előre jelezze!" ugyan miért hiszen alapból kellene a csomagban mellékelni. (Nem volt rá szükségem, nem is kértem.)
-bontatlan dobozban= a csomagolás sértetlen volt ugyan, de mindenféle leragasztás nélkül érkezett.
Szóval ha valaki ilyet rendel a fentiek tudatában tegye. A gép egyébként jó. Most kérem a minőségi márkás gépekkel rendelkező fórumozókat arra, hogy mivel ez értelemszerűen nem nekik szól, esetleg hanyagolhatnák a fölöttébb építőjellegű beszólásaikat.
Hiszen aki 30 000 Ft-ért szándékozik, vagy tud vásárolni fűkaszát, annak többszörör nagyságrendekkel drágább gépet ajánlani felesleges. Vannak szerényebb lehetőséggel bíró emberek is, de talán jó ha tudják miről van szó.
Nem a kínai kütyük ellen, vagy mellet akartam szólni, de miért segítsük a valatlanságot állító hirdetőket?
Egyszer robban fel az orrom előtt egy nagy akkumulátor, hát nem kívánom senkinek. ( a durranógáz berobbant , töltőn volt az akkumulátor és villamos ív keletkezett és bumm.)
Ha Pet palack elektrosztatikus anyagból készül és fel tud töltődni "elektromossággal" könnyen húzhat egy ívet. ( amikor , ha olyan ruha van rajtad és újjadon keresztül érzed a kisülését a villamos ívet, biztos jártál már így)
Tehát, ha keletkezik egy villamos ív és meleg van , megfelelő mennyiségű benzingőz van a levegőben, bekövetkezik a robbanás és testedre kerülő benzin hevesen elég.
Azért mert olyan anyag van benne ami "odaragasztja" a fémhez az olajt és így is elég.
A régi olajokból azért kellett több mert azok nem "repültek" ki a benzinből a fémekhez a forgattyús házban hanem a benzinnel együtt felkerültek az égéstérbe a felömlő nyílásokan keresztül és elégtek a benzinnel együtt de ezek a mai korszerű olajok már nem ilyenek azért is teljesen felesleges belőlük 1/40-es keveréknél dúsabbat használni amelyik ekkora keverékkel tönkremegy az tönkremegy 1/20-as keverékkel is .
Csak a fecskendőt utána szét kell szedni el kell törölni és külön kell tárolni mert ha összedugod akkor úgy összeragad hogy többet nem lehet szétszedni , az olajtól a gumi megdagad - tapasztalatból tudom
Én a folyékony mosószer adagoló kupakot használom azon is van mérce , beleöntöm az olajat majd beleteszem a tölcsérbe és elkezdem ráönteni a benzint igy mindjárt ki is lessz "mosva " az olajtól akupak utána kiteszem a napra a tölcsért és a kupakot is pár perc megszárad és el is lehet tenni.
Én 2L-es PET üvegekben viszem magammal a keveréket már 3éve ugyanazok a palackokat használom minden gond nélkül ezek biztosan nem fognak engedni ha a napon maradnak véletlenül nem fognak szétduranni.
Jujj, ne viccelj már !!! A Husqvarna csak ugatja a szakmát, a kaszái csak nyaldossák a 3 ló teljesítményt, amikor is a DEMON fölényesen pengeti az 5,2 lóerőt !!!! Hát ilyet a husi még évekig nem fog tudni !!!! Hiába na, a NAP keletről süt !!!!
Én ezzel kapcswolatban máig felröhögök, amikor pár tök elmebetg kínai használati utasítást meglátok. Hát hiába, ez az, amikor férfiszabó fordítja a neutronbomba kezelését.
Az is érdekes, hogy volt egy vad próbálkozás, amikor az Oleomac a saját Eurosynth olaját 1:100 keverékre javasolta !!! Lehet, hogy kicsit radikális volt, de azért elgondolkodtató...
Az én számításom jó, 6 deci keveréket kell csinálni, ha 1, 20,ig öntöd tisztával, majd 600, ig olajjal, kijön a keverési arány, ha 50-est akarsz, akkor 1,50-ig tisztabenya, utánna olaj!
De nem ez van a flakonon. Hanem az, hogy 500 ml.-ig FUEL, utána OIL. Ez úgy működne szerintem, ahogy én írtam le, csak ugye a számok - véleményem szerint - rosszul vannak feltüntetve rajta.
Mert kő egyszerű lenne. 0,5 l. jelölésig öntöd benzinnel, utána a keverék igénynek megfelelő jelölésig olajjal pótolod. Összerázod, és kész.
Csak az én logikám szerint az olajszint fordítva van odaírva.
Holnap unalmamban kipróbálom majd vízzel, hogy a jelölésig öntöm, majd kimérem mintha olajat adnék hozzá 1:40-es keveréket készítve, és beleöntöm. Kíváncsi vagyok melyik jelölésnél lesz a folyadék szint.
Hát úgy, hogy öntesz bele fél liter benyát, aztán ha olajjal rátöltesz 585 ml-ig, akkor 1:40, 576-ig 1:25, 570-ig 1:20, 580-ig 1:30, és 588-ig 1:50 lesz belőle, szigorúan a kínai szerint.
Segítsetek már a keverési arány értelmezésében! Két kínai gépem is van, egy Grasshopper fűkasza, illetve egy permetező.
Ilyen keverő edényt adtak hozzá. Na most nekem beragadt a fejembe valami ezzel a keverési aránnyal kapcsolatban, és nem bírok szabadulni tőle. Én ezt hibásnak találom ezt az eszközt. Emiatt én inkább első perctől kezdve nem ezzel kevertem be a benzint.
Hogy mire gondolok?
Ugye a tiszta benzin szint a 0,5 l. adott. Utána a keverési aránynak megfelelő olajat öntöm hozzá. Viszont nem fordítva kellene lenni az arányszámoknak????
Vagyis ugye az 1:50-eshez kell a kevesebb olaj, így a kapott mix mennyisége ugye itt a kevesebb. És ezt a logikát követve a felül kellene lenni az 1:25 arányszámnak, mert ugye a kapott mix mennyisége ott a a több.
Szia M.Csaba, én pontosan azt vettem amelyiket te, nekem pontosan ugyanez a bajom. v.mi alkatrész hiányzik belőle??? Nem tudom. vki hátha segít nekünk. Nem rossz gép állítólag.
"...Az itt megjelent információk nem gyártói utasítások vagy ajánlások, hanem magánvélemények, tapasztalatok alapján íródtak. Külső forrásból származó információt forrásmegjelöléssel teszünk közzé. Az weboldalunkon közölt tartalmakért, esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben eltér az Ön véleménye úgy lehetősége (nem joga hanem lehetősége) van hozzászólásban kinyilvánítani. A hozzászólások az ésszerűség kereteiben belül moderálva vannak. Eltérő vélemény miatt nem törül egy hozzászólást sem, viszont trágár kifejezések, spam vagy helyesírási hiba miatt azonnal, indoklás nélkül törlésre kerülhet. ..."
Én úgy csináltam bejáratásnál, hogy 3 lityi benzinbe tettem egy 1 deci olajat, tehát 1:30 arányban kevertem olyan 4-5 tankig fél gázon nyomtam vele. utána 1:40 re tértem át tehát 4 liter benzin 1 deci olajjal keverve. Remélem segítettem
Full szinetikus olajat használjak mert most csk rézszben szintetikusat kaptam kevertem 1l benzint 40ml olajjal és füstöl rendesen vagy nem jól kevertem be ?
Próbáltam másik fejjel is úgy is,,felraktam a kést és az is ha elfordítom a gépet jobbra vagy balra zavaróan beráz,,mintha lógna valahol valami,,és jol van felrakva beszarok,,na megyek még efy kört de nincs kedvem se időm cécózgatni a visszavivetellel
Tegyél rá egy másik fejet próbának lehet hogy a mostani fej gyári hibás , ezeket a fejeket nem centirozzák 7-10000-es fordulatnál pedig 1-2g-os eltérés is tud rázni rendesen.
Pl a furat a damilfej közepén nem teljesen központos és akkor az egésznek annyi
Csak gratulálni tudok az új kaszádhoz!Megnéztem én is a "sorjásságát"egy Mg boltban,hát engem se zavart,a hevedere nekem kicsit zárt,a Hq műanyaggal könnyíti,a Stihl se ilyen "zárt"+meg a szórásvédő talán kicsit kínais,de masszív szemmel láthatóan nem egy gyenge konstrukció.Milyen az előző gepedhez képest?Tudom az is Oleo volt.Jó munkákat vele,majd azért,ha nem is litániát,de írj róla.
Üdv,, kérdésem lenne zsir új gépnél zsir uj fejjel mi a pöcsöm rázhat,,új fej no sérülés,,érezni mintha motorból rázna,,más amikor a fej miatt koppintassz és beáll de érezhetően rezeg az egész cső ,,,ja és rezgésmentesitett,,tubusos
És akkor ezt még csak 2 ütemből, gondolj bele a csodaszép jövőbe, mindez 4 ütemmel 10,4 LE lenne !!!!! Persze a technológia már megvan, de a gyíkemberek nem engedik árulni !!!!
Á, nem így van ez ! legújabb, 1:25 technológia alapja, hogy a kevés néha sok !!! Ugyan ÚGY LÁTSZIK, mintha az 1:25 sokkal rosszabb lenne, mint az 1:50, de ez nincs így ! Hogy miért, erre most pontosan nem emlékszem, DE EZ BIZTOS!!!
ha egy kopasztól elfogad egy jótanácsot mikor a motor robban -Először is a motor robbanó- azért legyen tőle jó messze :):):)
A másik az EU-ban ha jól tudom már nem lehet 1:25-ös keverékkel üzemelő " robbanó motorokat" árulni de ezt majd Fuxtec mester vagy megerősíti vagy megcáfolja nem véletlenül a Fuxtec gépeken is "motorcserét" kellett eszközölni.
Lehet, hogy nincs igazam, de én úgy gondolom, hogy az általad leírtaknél inkábba gép teljesít ménye a lényeg. Erős géppel könnyebb dolgozni, nagy gaz esetén nem lehet csodát várni egy 1,5 lovas géptől.
A kínai gépek azért nem a teljesítményükről híresek, mégha behazudják az 5-6 LE-t, akkor sem.
Nekem be vállt a masina marha erős, vágó fejet még nem használtam vele, nem kellett. 1550m2 en elvitte azt a max egy méteres darabot amit gyárilag kaptam hozzá és az új damillal 2-3mat koppintottam összesen a telken. ez 2.4 es csillag..
Változtatás nem annyira én nem bütykölgetem nem értek hozzá és nincs is eddig rá szükség. Annyi hogy a damilfej gyárilag szorult hibás volt, de az csere, és új heveder kell mert a gyári csattja szétment első felvételnél
Te kaszálod a focipályát is?Egyébként hogy szuperál a masina?Késsel dolgoztál már vele vagy a damil lesz a fő profil?Van olyan változtatás amit már eszközölni kellett rajta?
Elsődlegesen azoknak akiknek nem szabadna, csakis pénz forrást látnak a fociban. Ismerősöm meséli, hogy utánpótlás nevelő edző volt egy nevesebb foci klubban és a végtelenségig kiábrándító volt, hogy csak azok játszhattak, akik szülei kőkeményen nyomták az egyesületet pénzzel. Az aki nem engedhette meg az szopott, hiába volt a gyerek legalább annyira vagy még tehetségesebb.
Na,részemről eldőlt a vita,hogy jó e az Oleo kasza. Ma láttam egy Bajor parasztot ahogy elkezdett kaszálni egy végeláthatatlan árokpartot.A vállán egy 755-ös volt.Márpedig amiért ezek pénzt adnak az rossz nem lehet arra mérget vehet bárki!
Pontosan így van, én is valami hasonlót akartam írni.
Nagyon szeretem a kézit (de szinte csak Európában ismerik), vízilabdát, ezt meg még európában is kevesen + még egy-két országban, kajak-kenu rétegsport, úszás szintén, bár népszerűbb.
Azért ezek a "bohócok" most hoztak annyi ismertséget és olyan pozitív megítélést, amit reklámokkal megvenni lehetetlen lett volna!
Nagy területnél már elgondolkodtató lekaszáltatni. Ott már lehet a terület méretére hivatkozva kedvezmény kicsikarni és rengeteg időt megtakaríthat vele az ember.
Van rengeteg sportolónk akik rendszeresen nyerik a világversenyeket(sportlövő, úszó, karate, kajak, stb), ők összesen nem kapnak annyi támogatást mint a magyar bohóccsapat egy tagja...
Egy szóval nem mondtam, hogy a hollandokkal, portugálokkal máris egy szinten vagyunk tudásban.
De amit elértek az nagy siker! mindössze ennyit mondtam. A sport meg ugye olyan, hogy nem mindig az nyer aki papíron jobb.
Mindenesetre van tartása a csapatnak. Persze lesznek ezután is vereségek, de azt már elérte ez a csapat, hogy senki nem veri az asztalt, hogy "álomsorsolás" ha megtudják, hogy velünk kell játszani!
Ehhez kellett egy olyan hiteles ember mint Dárdai Pali, aki nem az itthoni uram-bátyám edzőkeringőben résztvevők lekötelezettje, és maxi tisztelet Csányinak, hogy rá hallgatott és nem a Tésztásra, meg a Kaszinós Gyuri féle senkiháziakra.
Örülök, hogy nyertek a fiuk. Nagyszerűen játszottak (önmagukhoz képest) hajtottak, küzdöttek, taktikailag jók voltak. Régóta vártam ezt, hogy legalább védekezni tanuljanak meg.
Lényeg az, hogy ettől nem lett jobb a magyar foci.
Az általad említett portugál és holland csapat fényévekre van a magyaroktól. Alapba jobbak 3-4 góllal, ha kijön nekik a lépés 6-7-8 gólt is kaphatunk.
Ha megnézek egy EB mérkőzést nem védekező, deffenzív csapatokat szeretnék látni.
A magyaroknak annyi messze vannak a nagyoktól, mint a jégkorongban. (ott is kint voltunk a VB-én)
Elég sok (NAGYON sok) ekkora, meg ennél is durvább simlit titokban tartottak. Vagyis ... ezt sem, mert nem hiába volt akkor ezért cirkusz, meg lapítás. Az azután beözönlő német mezőgazdasági gépek meg tény. És igen, Kormány Viktorból is simán kinézem, hogy van az a pénz az ország pénzéből, amitől a portugál aranylábúak elfelejtenek focizni. Sőt, az eredmény ismeretében ez igazából egy nekik nem nagyon hátrányos tuti megoldás lehetett. Meg aztán Puskás Öcsi aranybecsűje is úgy szólt, hogy kis pénz, kis foci. Amikor katona voltam, volt egy kiskunfélegyházi katonatárdam, leszerelésünk után őt, meg tán vagy 10 társát totó csalás miatt sittelték le. Hosszú ideig vettek meg meccseket, és a hülyeségükbe buktak csak bele. Amikor több, mint 200 tizenhármas lett egy héten, még a rendkívül felkészült bűnüldözőknek is feltűnt. Pár éve bukott meg szintén nemzetközi fogadós focimaffia, tehát nem olyan elrugaszkodott ötlet ez.
Szellemesnek szánt erőlködésed már eleve ott megbukik, hogy fogalmad nincs mekkora területre használom a kaszát.
Persze ha legalább néhány hónap óta (esetleg 2 éve amikor a kaszát vettem) a fórum olvasója lennél, akkor tudnád, hogy több telken és kicsit több mint 7000 nm-en kaszálok rendszeresen.
Ez van akinek sok, van akinek kevés, mindenesetre azt hiszem egy nyaraló udvaránál árnyalatnyival nagyobb, bár nincs összehasonlítási alapom, mivel nincs nyaralóm, de hallottam másoktól, szóval ha mégsem így van akkor mások után hazudok.
Azt sem tudom, hogy azt az elmésséget honnan vetted, hogy nem tudom mit jelent a második kaszálás, de ez legyen a te problémád.
Azt azért továbbra is fenntartom, akár tetszik neked akár nem, hogy - az egyértelműség kedvéért - az idei kaszálási szezonban eddig elkövetett 2x0,5 napos kaszálásod a komoly munkától kb olyan távolságra van mint Makó Jeruzsálemtől.
Ennek fényében kell a kaszát is megítélni, ahogy Gypsy Úr már írta korábban.
Nem szeretném ismételni sem őt, sem magamat.
A további szellemesnek szánt sértegetésre meg ha nem baj nem reagálnék.
Ringasd csak magad abbéli meggyőződésedben, hogy a márkás gyártók gépei is szarok mert azokat is biztos Kínában gyártják, stb.
A kínaiba vetett hitedben úgy látszik az itt csak az elmúlt napban leírt hibalista sem tud megingatni, mint mondtam nincs ezzel baj, van aki direkt szeret szívni, vagy csak kedveli a kihívásokat.
Azt is mondtam, hogy én nem akarok meggyőzni senkit semmiről, és nem akarok a pénztárcájában sem turkálni senkinek. Mindenki azt vesz amit akar, vagy amire megvan a kerete. Képzeld el, azt az eszméletlen abszurd dolgot, hogy én a saját kaszámat anyósommal vettem felesben.
Nem tudom miért verte ki nálad a biztosítékot az, hogy többen is leírtuk, hogy helyén kell kezelni a dolgokat a kaszáknál is mint bármi másnál.
Tudod a Trabantot is autónak hívják, meg a Mercedes-t is. A különbséget gondolom nem kell ecsetelnem.
Azért marhaság, mert TE nem úgy gondolod? :-D Tán azt is tudod, hogy akkor az aranylábú gyerekeket miért kellett becsempészni Budapestre?
Tudod mi a marhaság? Például az, hogy a magyar focimeccseken alig van néző. Szóval biztos, hogy ez a fociról, meg a sportteljesítményről szól, és nem a bezsongított hülyékről ? ;-)
Félreértettél, nem sokat járhattál vidéken, a második kaszálás fogalma az azt jelenti hogy ebben az évben az a terület másodjára van vágva. Esetemben, mások már 5X-6X nyírtak füvet, míg én csak másodjára, "magyarul" baromira megnőtt, szóval komoly nagyságú fű volt. garnáccal, folyófűvel, gyümölcs sarjakkal, elburjánzott szúrósszederrel. Sőt volt benne, amit 3 éve nem is kaszáltam.
Persze nem akarlak én abbéli hitedben megingatni hogy csak márkás géppel tudod a nyaralód udvarán a 3 négyzetméternyi rendszeresen ápolt pázsitból 2 cm levágni. Mit is szólna a szomszéd ha kínai gépet látna a kezedben.
Szükség van a márkamániás hobbistákra is, akik egy még egy vacak gázbovdent sem tudnak kicserélni nem hogy legyártani. Egy sikeres gyertya csere 3 napos tervezést igényel, végrehajtása egy életreszóló élmény, főleg ha ferdén kapatta a helyére. Tervezett élettartamot sem kellene a gépekbe mókolni, a többség úgy is tiszta benzinnel akarja bejáratni a kétüteműt.
Egyébként a gond nem ott kezdődik, amikor az ember farkára jobbos menetet hajtanak, hanem amikor balos anyát erőszakolnak rá.
Nem vagyok elájulva, csak elismerem, hogy amit eddig elértek az igen komoly eredmény.
Ha esetleg nem hallottál volna róla akkor annyit segítek, hogy 1966 óta magyar válogatott nem jutott túl csoportkörön, és 1986 óta nem voltunk világversenyen. Az EB előtt a 24 csapatból a nemzetközi szakma a 22. helyre rakott minket.
Próbáld meg ilyen szemüvegen keresztül nézni.
Le a kalappal a srácok előtt, akkor is ha a belgák ellen kiesünk!
Persze ha neked jobban tetszik a besavanyodott, károgó hozzáállás, akkor rajta csak tovább, én befejeztem ezt a témát.
Más:
Az '54-es vb döntővel kapcsolatban írt marhaságra meg nem is írok semmit!
Már ne is haragudj, de ha szerinted az amit eddig elértünk nem ér semmit, akkor neked nem sok fogalmad van az egészről! Szerinted Portugália nem erős csapat? Ausztria, akik veretlenül jutottak ki nem erős csapat? Izland akik pl. a Hollandokat verték nem erős csapat?
De segítségként megkérdezhetnél pár csapatot, vagy országbeli szurkolót, hogy az ő semmilyüket elcserélnék-e a mi "semminkre", mondjuk Románia, Törökország, Ausztria, Oroszország, Csehország hogy a ki sem jutott Hollandiáról és Szerbiáról ne is beszéljünk.
Még hogy nem értünk el semmit! Úristen! Jó hogy nem mindjárt kudarc, ha nem nyerjük meg az EB-t!
A felsorolt kínai masináim közzül egy sem állt meg eddig, csak akkor ha leállítottam :). Pedig van amit iparszerűen használtunk, például az áramfejlesztőt. 10 évet szolgált, még most is működőképes. Csak az előírt olajcseréket végeztem el, és egyszer kellett gyertyát cserélni. A fűkaszával ha ez nem volt komoly munka, akkor mi a ló-túró számít annak. Ezen a hétvégén, az idei második kaszálás volt. Már belefészkelt a fácán, és az őzek is megbújtak benne. Fát miért nem láncfűrésszel vágtok?
Három nálunk jóval magasabban jegyzett csapat előtt lettünk csoportelsők, úgy hogy nem kaptunk ki.
De az egész semmit se ér ha a következő meccsen nem jutunk tovább mert most jön egy igazán jó ellenfél és ez ki-ki meccs lesz ha ez meglesz akkor határ a csillagos ég :)
Ha már kínai... Tavaly vett Aldis kaszám megy vissza jövő héten gariba.
2 gondja van:
A kisebb: tavaly év végén előjött valami karbiban kosz gond (gázadásra nem reagál, fullad, alapjárat van) ami nagyon nem hatott meg, mert kb óránként egyszer jelentkezett, de gázhúzogazás + szívatóval, vagy legrosszabb esetben leállítás + újraindítással újra elment egy órát kb. Jellemzően koppintásnál jött elő a fulladás. Kíváncsi leszek mit szólnak ehhez. (tisztítás? vagy rádobnak egy másik karbit? vagy visszadobják, hogy ez nem garis gond?)
A nagyobb: hét végén használtam, tűző nap, 30 fok felett, lenyírtam a fél kertet, tankolok, újra nekiállok, 5 perc múlva mondom ejj de megizzadtam, megállok. Ejj, de benzinszag van. Ejj, csupa benzin a hátam-oldalam. Kasza gyorsan letesz, póló, nadrág le. Nézem a gépet, tank lyukas, a felfogatás mellett folyik, de alaposan megnézve alul is hozzáér a blokk nyúlványaihoz, a rezgés miatt ott is a falvastagság jó fele már elkopott.
Eddig nem volt vele bajom, pöccre indult, dolgozott rendesen, de ha megcsinálják, jó eséllyel felmegy lófogásra, talán kijön belőle egy fél fuxi ára...
Látod, erről van szó. A kínai masina bőven megfelel, ha nem nagyon megterhelő helyen használod időnként, és nem okoz gondot, ha megáll, javítani kell. Idő van, alkatrész olcsó, szétszeded, és megjavítod. Aztán maximum másnap lekaszálod. Ez így tökéletesen igaz.
A lényeg az hogy nem fűnyíró ember vagyok, hanem mostanában 20 éve méhész. A telephelyemen nyírom a füvet "rendszeresen" egy MTD fűnyíróval. De ha a munka a méheknél úgy hozza, a fű az marad van ahol térdig ér mire oda jutok hogy levágom. Kötött agyagos talaj, dús sűrű fű, vadon kikelt facsemeték, garnácok minden van benne. Most még folyófűvel is dúsítva volt. Szóval ez volt a bróbája a kínai "szutyok" Demon-nak, igaz előtte volt egy könnyed "bejáratás" otthon a lakás kertjében párszász négyzetméteren. A lényeg az hogy beállítottam, magomhoz a fogyantyúkat a hevedert arra jó volt ez a kis terület. Kint a telephelyen jött a komoly munka csak azért nem egyszerre vágtam le az egésszet mert, borulás közeledett, abból az irányból ahonnan ritkán lesz belőle eső de akkor iszonyú sok. Ha valaki ismeri a felázott agyagos földutatt, akkor az nem kívánkozik ilyenkor autóval kilométerekre a műútól lenni. A következő alkalommal már szerencsésebb voltam az időjárással. Az egészett sikerült gond, és nagyobb fáradság nélkül levágni. Nem szibbasztott el mint az addig használt MTD, nem olvadt le a damilfej, stb. Nem melegedett a motor, mint az addig használt MTD damilos kacatnál. Kicsit a balraforgó fej még szokatlan volt, de semmi probléma nem volt. Könnyedén tette a dolgát, ment ahogyan az egy géptől elvárható. Ennyi, nyilván ha hivatásos fúnyíró ember lennék, ipari gépet vennék. De így minek, ha ez csak 200 órát bírna, nekem az is, kb 10 év alatt jönne össze. Ha mégis hamarabb kellene a belsejét megnéznem, az sem tragédia, alkatrészek olcsón kaphatók. Volt olyan vélemény hogy 200 ezres gépet kellett volna vennem, biztos hogy egy életen át bánott volna a lelkiismeret a feleslegesen kidobott pénz miatt. Nekem az kiforr egy hetes balatoni lakókocsis nyaralást. A kempingben, meg nem nekem kell a füvet vágnom.
Nem jött meg a bowden 2 nap alatt pestről vettem egy új ugyanolyan gépet,,fefe az egy kasza nem kasza elméletére alapozva,,úgyhogy most igy van egy középkorú meg egy fiatal élni tudni kell nem de
Pedig a Makitával egy pont olyan gépre készülsz beruházni. Azért a pénzért kapnál egy Oleot, ami a Makitával szemben sokkal megbízhatóbb, és még olcsóbb is. Tudom, rosszindulatú vagyok, és különben is a szomszéd 117 éve dolgozik Makitával, ami rendkívül jó. Bocs, nem is szóltam .
Hmm. De hát pont ezt írtam. ;-) alkatrészek tömkelege ? Klassz, de az minek, ha nem romlik el ? Látod ez az. Nem különösebben megterhelő munkára időlegesen alkalmazható, ha belefér a javítgatás.
Nekem a motorral volt gondom, a szöghajtással nem volt semmi. Pedig az 5-6 év alatt be sem zsíroztam. Mondjuk az 1 lovas motor nem is fogja kinyírni a szöghajtást :) Erre még a hajlított szárú hajtás is lehet elég lett volna :)
Ha nem ipari felhasználásra kell, akkor megteszi a kínai is. Egyelőre van hozzá alkatrész is, ha valakinek van hozzá szerszáma, ideje és affinitása, akkor jó lehet. Gyakran járok a helyi bolhapiacon, nyakra főre árulják hozzá az (új) alkatrészeket. Szöghajtás, karburátor, főtengely dugattyú, minden van, sőt még komplett fűzött blokk is van 10 ezerért :)
Lehet, ha az én Einhellemhez is lett volna alkatrész, akkor nem ruházok be most a 125 ezes Makitára. De így nem akartam megint kínlódni egy kétes minőségű géppel.
Amúgy a permetezőm ilyen olcsó kategóriás, 30 ezer Ft volt, Expert márka (talán ez is kínai). Az a nagynyomású szivattyús fajta, elég keveset látni belőle. Kis 25 ccm-es motor van rajta, teljesen olyan, mint az 1 lovas kaszákon lévő motor. Azzal egyelőre meg vagyok elégedve, 4 éves, de ugye azt nem ipari célokra használom, áprilistól júniusig kerül elő hetente 1 órára.
Tudod az, hogy néha kicsit beindítod hogy nehogy bepókhálósodjon, az más. Mesélek egy történetet. Idős hölgy felhívott, hogy le tudnám-e kaszálni a kertben a füvet, de nagy ám a fű ! Mondtam, hogy szerintem igen. Erre azt mondta, hogy de már két mester úr hagyta ott, mert nem bírt vele. Picit azért megszeppentem, de mondtam, szerintem fog az menni. Aztán amikor odamentem, felröhögtem. Tény, jó sűrű sás volt, úgy 30 centis. Látszott a két bekezdés, mindkettő pár méter. Na ott ment szét az előző mester urak szöghajtása. :-)
" szar gép elejétől kezdve szar, nem csak akkor, amikor ledolgozta az árát. Vagyis ez az érvelés, hogy "csak évi pár alkalomra", nem állja meg a helyét. Szerintem valahol az lehet az igaz, hogy olcsó gépet időmilliomos barkácsolóknak ajánlott."
Nem így van. Legalábbis az én tapasztalatom szerint nem. Volt egy Einhell MSB 28 gépem, 1 lovas, egyenes szárú modell. Nemtudom hogy kínai-e vagy sem, de az az árkategória, 30 ezer Ft volt. Tavasztól őszig nagyjából kéthetente került elő fél-1 órára. 4 éven keresztül hibátlanul szolgált. Egy-két rántásra indult, hibátlanul tette a dolgát. Az 5. évben kezdődtek a gondok, az indítás 5-10 perces kínlódással kezdődött. Megkopott a dugattyúja, elment a kompresszió, amire a kétütemű hatványozottan érzékenyebb, mint a négyütemű. Alkatrészt beszerezni hozzá lehetetlen. Egy kisipari dugattyút sikerült szereznem hozzá, amivel elment 1 évet, majd kihullott az egyik tűgörgője a hajtókarnak. Ez lett a vége.
Én szinte biztos vagyok benne,hogy nem élne túl nálunk egy napot egy ilyen kínai kasza.Ettől még biztos használható meg minden,de haladós megerőltető komoly munkára teljesen alkalmatlan mindegyik.Sok ember használ ilyeneket mifelénk is,látom őket sokat hétvégente,de ők nem kaszálnak,hanem szuttyognak,port kevernek illetve ha komolyabb a susnya akkor szenvednek....na nem kicsit,hanem nagyon.....
Az itt megnyilvánuló fórumtag többségének volt kínai gépe vagy dolgozott vele és ugyanezen embereknek van drágább,minőségibb gépe, gépei is.Tudják mit beszélnek és hidd el, nem akar Neked senki semmi rosszat.Itt attól nem lesz senkinek sem jobb, vagy több, ha Azt mondja, hogy a kínai masinák használatakor kompromisszumot kell kötni.Neked jók azok, amiket használsz, működnek szépen, örülj neki.Hidd el többen vannak azok, akiknek egy rántás, egy óra vagy egy hét után állt be, esett szét vagy lett használhatatlan a kínai gépük.
Fenét. A yacht tulaj nem nézi le a JÓ horgászcsónakot. Sőt, mi se a kínai kaszát. De nem vagy hajlandó megérteni, amit írunk. NEM IGAZ, hogy csak megveszed és használod. Te is tudod, én is tudom. Akkor miért erölteted?
Üdv Hecht 154-es kaszához milyen damilit ajánlotok? 2.4 négyzet volt eddig oregon aluporos a partnerbe tökéletes volt viszont a hecht-ben nagyon fogyott most 2.7-es négyzet damilt vettem de érezhetőbben jobban fogja a gépet. Esetleg 2.7-es csillag? damilfejet most cseréltem t25-ösre mert a gyári nekem nem tetszett.
Ezeket a kínai csodákkal úgy kell kezdeni, hogy szétszeded és megnézed mert néha eszméletlen hibákat, trehány összeszerelést látni. Olyan ez mint a lego.
nekem csak egyszerű kínai eszközeim voltak, mint pl egy pumpa, ami kb. 3 használat után szétesett (szó szerint), aztán vettem egyszer egy kínai keresztkulcsot mivel magam cserélem az autón a felnire szerelt téli-nyári gumit. Na most ez olyan nagyszerű anyagból volt, hogy amikor megpróbáltam meglazítani az egyik kerékcsavart, hogy egyszerűen elcsavarodott a szára (nem vagyok gyenge gyerek, de azért egy Schwarzenegger sem!). a biciklire szerelhető elemes-ledes lámpákról jobb ha nem is beszélünk.
Most hirtelen ezek az egyszerűbb dolgok ugrottak be, bonyolultabbakat ezeken a kudarcokon felbuzdulva ki sem próbáltam, de azt hiszem ez érthető.
Meg aztán azt sem nevezném riogatásnak, amikor pl. itt a fórumon is konkrét tapasztalatokat írnak le kínai gépekkel kapcsolatban, fordítva bekötött vezetékek, törött dugattyú fejek stb.
Szóval igaza van Gypsy-nek, tudnak a kínaiak jó miniőséget csinálni, de az fűkaszában nem a 20-30.000 Ft-os szint!
És az sem igaz, hogy ha 3 évente vesz valaki újat belőle, akkor még mindig jobban járt mintha megvette volna a 80.000 - 200.000 Ft-os gépet, mert ezekkel a gépekkel többnyire csak a folyamatos szívás van.
Pl. tönkre megy egy alkatrész, aki meg tudja szerelni annak nyilván jó, de nem a szerelés tudás sokszor a szűk keresztmetszet, hanem az alkatrész. Van-e hozzá megfelelő vagy csak hasonló és akkor gányoljunk valamit.
Na én ezt akartam elkerülni és el is kerültem.
Más meg lehet ezt szereti, nincs ezzel semmi gond, csak nem kell sz@rt csokinak beállítani!
Ha rám gondoltál, teljesen igazad van. Lássuk csak, van egy kínai áramfejlesztőm, egy fűkaszám, két fűrészem, és tán 3 sövényvágóm. Valóban igaz, ennyiből nem lehet véleményem.
Sejtésem szerint, azok kritizálják a legjobban a kínai gépeket, akik csak fényképen láttak ilyet.
Én 10 évet használtam kinai áramfejlesztőt, és a következő kínai robbanómotoros gépeket használom még jelenleg is : permetező, szivattyú, rota, láncfűrész, most a legújabb a fűkasza. Semmi olyan dolgot nem tapasztaltam amivel riogatjátok az embereket. Gyujtógyergyán kívül, még más nem kellet hozzájuk.
ja és hogy kinek mennyire jött be az élet, ha valakinek annyira "bejön" az élet, hogy 2-3.000 nm-es vagy nagyobb telke(i) van(nak) az azért ne sírjon, ill. vegye tudomásul, hogy arra költeni is kell!
Példával szemléltetve: Aki majmot vesz vegyen neki banánt is!
Én nem nézek le senkit, párttag könyvem meg soha nem volt (pedig én még a katonaságnál elvtárs voltam, ha esetleg ezt el tudod helyezni időben) és nem is lesz, de a te agyadat eléggé átmosták a maszoposok az tuti, ha még ezt is csak ilyen szemüvegen át tudod nézni.
Szóval a frusztrációdat ne rajtam vezesd le ha kérhetem!
Ami meg sz@r az sz@r nem kell ezen szépíteni semmit.
Mellesleg a számítógépes tervezés, és a programozott avulás korszakában csodás lenne egy ilyen, én is vennék. Micsoda pazar megoldás lenne egy gépet venni, ami mint a DOXA óra, amíg le nem telik az ideje. Ilyet életemben egyszer láttam, vagy 30 éve ismerősöm Amerikából jött haza, onnan hozott 230-as gyorsvágót, amit 5 dollárért vett !!!!! Hibátlan gép volt, azt az apróságot nem nézve, hogy sehol nem volt bontható. Sajtolva rakták össze, így pl szénkefe elkopása után irány a kuka, szükséges csapágycsere ugyanezért bukta, stb. Ott ezt a gépet házépítőknek árulták. Végeztél a melóval, dobd el !
Bocs, igazán nem piszkálódok, de nem úgy van, hogy egy drága minőségi gép mondjuk 2.000 üzemórát megy hiba nélkül, a nem annyira minőségi meg 400-at. Véleményem szerint ez maximum a feltöltőkártyás mobilra igaz. A szar gép elejétől kezdve szar, nem csak akkor, amikor ledolgozta az árát. Vagyis ez az érvelés, hogy "csak évi pár alkalomra", nem állja meg a helyét. Szerintem valahol az lehet az igaz, hogy olcsó gépet időmilliomos barkácsolóknak ajánlott.
Ha tényleg évente párszor kell, akkor kínai 30-ért. De ez a pár alkalom tényleg pár alkalom, nem túlzás, így az élettartama 4-5 év. Aztán kezdődnek a kétüteműekre jellemző, kopásból eredő gondok, nem indul, megszívja magát, stb. 30 ezer Ft-ért, kínából ide szállítva egyszerűen nem futja olyan anyagra, amiből egy hengernek, dugattyúnak lennie kellene.
Ha kicsit többször kell, akkor AL-KO 50-ért. Ha ennél több pénz van rá (80), akkor valamelyik nagy márka belépő modellje.
De pl a makitának az 1,5 lovas kétüteműje 80 ezer körül van, ami már nem a hobbi kategória. Én mondjuk lehet inkáb ezt venném az 1 lovas stihl helyett.
Az ár mellett ami még fontos, az alkatrész utánpótlás. Hogy egy akár filléres, akár nagyobb alkatrész hibája miatt ne kelljen eldobni a gépet. A kínaiaknál az alkatrész utánpótlás egyelőre biztosított. Kérdés, hogy évek múlva is így lesz-e. A komolyabb gépekhez bármelyik alkatrészt meg lehet venni most is, és később is.
Azért a bérelt kasza egész más, mint a saját. Van azzal elég macera. Elmenni érte, visszavinni időre,pont akkor nem lesz szabad bérelhető gép akkor, amikor neked kellene.
Évente háromszor levágni bérelt stihlkaszával 12ezer ft, 150ezres kasza 20 év alatt nem hozza be az árát, ha el nem lopják addig. Ráadásul az olajon is bőven spórolsz, mert bérkaszánál csak azt a 2 órát kell kihúznia az olajnak...
Azért ide hozzák mert itt el tudják adni az embrek nagy részének erre van csak pénze. 90 000ft-ot Sparos Tescos Lidl Aldi Postás de még sok mindent írhatnák fizetésből nem lehet venni 150 000ft-ot Stihl fűkaszát.
Pontosan ez a lényeg. Kínából behozzák a szart, mert jó ócsó. A jobbat meg nem, mert annyiért nem tudják eladni. Vagyis van, aki a jobbat hozza be, erről szokta a nagytudású megállapítani, hogy "ugyanaz a szar, csak más a színe".
Nekem kétszer akkora területre kell kasza, ma rendeltem is sparta 25-öt 60-ért. Elvileg stihl fs 55 van 220 euróért szállítással együtt Mo-ra utánvéttel az atria.sk-n, de nem jutottam velük dűlőre, pedig jófogáson 75k-ért hirdeti valaki, aki ott vette, látnia csomagoláson. Hétvégén elmentem a Hermes bolt előtt és ott láttam a spartat a kirakatban, és akkor tudtam ilyenem lesz, ránézésre is masszív gép, és csak jót olvastam róla. Költségvetésbe bármi beleférne amúgy, de ha napi 4000-ért csúcs stihlt lehet bérelni, akkor nem veszem meg hétvégi telekre inkább kibérelném...
De arra amire neked kell én csak egy szétszedhető szárú Fuxtecet vennék azt könnyű szállítani szészedett szárral , eléggé komoly gép komoly hevederrel és van hozzá minden pár ezer forntért ha kell valami.
Egy komoly gép komolyabb de ha javítani kell vagy alkatrész kell akkor az is komoly pénz egy Husqvarnára simán rá lehet költeni egy Fuxtec árát is adott esetben
Tavaly a 30éves Husqvarna láncsfűrészeben egy Stihl márkaszervízben cserélték ki a membránt és ott láttan 150-200 000ft-os Stihl gépeket amik garanciába pár hónaposan megdöglöttek erre mondta a szerelő aki már 25éve ott dolgozik hogy már ezek se olyanok mint a régiek voltak de ez szinte már mindennel így van , ez a fogyasztói társadalom az nem biznisz már hogy minden 20-30évig hiba nélkül működjön
Igen, ez szúrt szemet nekem is, tőlünk nem messze van egy kertigép áruház, ahol most ennyiért van a honlap szerint, azért gondolkodtam el rajta nagyon, egyébként az oleo-kat néztem
Inkább maradnék valami nagy gyártó termékénél, ha megveszem, egy jó darabig nem akarok azo gondolkodni, hogy mikor cseréljem le. Hitachi vagy Maruyama esetleg jó lehet? Hitachiból ezért az összegért már farmer kategóriást is találtam...
Belehet nézni rendesen a kínai géppel. Az OBI-ban voltam szemtanúja, hogy vitték vissza az előző nap vásárolt gépet. És az eladó azt feltételezte, hogy olaj nélkül ment a gép!
Miért ne tudnám használni, eddig kiváló a gép. Van némi szerelői tapasztalatom ha javítani kellene 77-ben már autószerelő tanuló voltam, talán a több mint 30 év alatt tanultam annyit hogy egy szar kínai vacakot is megtudok javítani ha kell, és nem misztifikálom feleslegesen a dolgokat. Mi a lóf..zért kellen profi gépet vennem, évi max 3 használatért. Ami még nem is biztos, mert ha időben letudom vágni a klasszikus fűnyíróval, még a damilost be sem kell indítanom, ráadásul az még mulcsuzós is, eltünteti a nyíradékot.
Aztán azon se csodálkozzatok, hogy a ha a márkás kütyütök kínában volna gyártatva, he, he. Több kínai kütyüre ragasztottam én, magyar gyártói matricát, mint ezen a fórumon a begépelt betűk száma.
Fűkasza vásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert kissé hezitálásban vagyok. Amire kéne, az egy szőlőben a tolós fűnyíróval elérhetetlen helyek nyírása, ez kb 3-400 nm lenne, emelett pedig otthoni használatra szintén a tolóssal nem elérhető részekhez, ami kb. 2-300 nm, tehát összesen legyen úgy 600 nm körül a vágandó terület. Szaküzletekben azt a tanácsot kaptam, hogy a nagyobb márkák alap gépei erre a feladatra megfelelőek.
Amiket kinéztem:
Oleo mac Sparta 250T- 60-65 ezer Sok jót hallottam róla, amire nekem kell arra ajánlották
Oleo mac BC240T- 85 ezer a Spartától újabb modell, de amire nekem kell ahhoz képest megéri-e a plusz árat?
Husqvarna 128r most akciósan 80 ezer ez piszkálja leginkább a fantáziám,ezért az árért elég jónak tűnik.
Első körön ezeken akadt meg a szemem, nagyjából ez a 80-85 ezer lenne a keret, amit rászánnék. Ti melyiket választanátok? Esetleg valami más gép pl. Makita ebben az árban érdemes lehet?
Én figyelmesen olvastam, te is azt írtad, hogy átverés, meg szélhámos ilyenformán talán nem helytelen az arra utaló megjegyzés, hogy valakinek jól esik ha átverik.
Amúgy nem csak az általad említett két kategória - mármint a kínai gagyi, meg az ipari - létezik, de ez csak egy halk megjegyzés megint.
Egyébként pedig mindenki azt vesz amit akar. Nem akarok én rábeszélni senkit semmire. Te fogod használni, már ha tudod.
Figyelj ezt a gépet kb 3-4 személy hirdeti, forintra azonos pénzért, én eleve ezt a gépet akartam, mert viszonylag jók a referenciái. Nem olvastál figyelmesen nem arról panaszkodtam hogy átvertek, hanem az volt a lényeg hogy ne vegyék komolyan a teljesítmény adatait, jó a gép, de akinek tényleg 5
LE gép kellene mert őserdőt akar bérmunkában kitisztítani vele, annak nyilván nem fog megfelelni.
Mivel a gépet évente néhányszor használom, így megfelet 30 000 Ft-ért is. Üzletben is kínálják pontosan ezt 50 ezer felett. Ehez ha kell damilfejet veszek 2000 Ft-.ért.
Ha bedöglene, és annyira hogy még az olcsó alaktrész ellenére sem érné meg, hogy személyesen megjavítsam, akkor eldobom, és veszek másikat.
Ipari gépet minek vennék barkács használatra. Nem vagyok fűkasza mániás.
Nyilván tisztában (??) voltam vele amikor megvettem, hogy mit kapok. Nem azt vártam, amit egy 150-200eFt.-os kaszától. Teljesítményben nem, de azért egy bizonyos minőségi szintet elvártam. De nem kaptam meg.
Így inkább olyanoknak ajánlott, akik ha kell találnak otthon a szereléshez szerszámot. :))
Azért csak halkan jegyzem meg, hogy a 23.000 Ft-os kínaival nem az a fő baj ha 3 évente újat kell venni, hanem az, hogy ha nincs szerencséd, azaz nem fogod ki a 10.000-ből egy használhatót, akkor a 3 év amíg lecseréled jó részt idegeskedés, hogy már megint nem megy rendesen valamiért, ez törik el rajta, az szakad le.
Nekem sincs aranyból a kerítés, de azért vettem husi-t mert az én időm (de gondolom mindenkié) jóval drágább annál, hogy idegeskedéssel, szereléssel, alkatrész és szerelő után futkosással töltsem, ahelyett, hogy dolgoznék.
Így meg tudom, ha szombat reggel kimegyek, akkor a tervezett munkát el tudom végezni, mert a géppel nem lesz gond!
És nekem így sokkal jobban megérte 150ezer jó magyar forintért megvenni az 543rs-t, mintha vettem volna egy kétes származású és minőségű kaszának nevezett valamit!
Végül is Husqvarna X Force damilt vettem, 2,7mm-est, egy 70m-es tekercset. 5600Ft.-ért márkakereskedésben.
Kínai kaszáról, 3 év tapasztalattal. 2500nm-es telek, amiből kb. 1500-t kezelek.
Grasshopper 43 köbcentiméteres, TESCO vásárlás, akkor volt vagy 23-24eFt.
Első használatnál kiesett belőle 1 csavar, ami beesett a nem is tudom milyen házba, ahol egy tárcsa forgott a hajtáson, hűtőbordákkal. Jó hogy nem feszült be, és nem robbant szét.
Szerelhetetlen. Ha szétszeded, vigyázni kell, mert a könnyen törik. Silány minőségű anyagból van. A védő pajzsot cseréltem, mert egyszer belevágott a dikics kés. Nem lehet meghúzni, hogy a helyén maradjon a pajzs, elfordul.
A behúzót is cseréltem, szétesett.
1 éves volt, amikor birkóztam a gazzal, és azt vettem észre, hogy a jobb oldali kar valahogy könnyen mozog. Középen olyan volt, mintha az alu csövet körbefűrészeltem volna, és már csak kb. 1 cm. tartott volna!!!!!!!!!
Így venni kellett bele egy új kart.
Ami a kapcsolótól jött kábel, és a gépbe csatlakozik, ott össze kellett forrasztani, mert összerohadt, és szétszakadt.
Vettem nemrég bele az Ebay-ről új benzinszűrőt a két csővel, és a gumi tömítéssel, ami a tanknál van, az eredeti cső megrepedt.. Gyárilag fordítva volt a benzincső rádugva a karbira. Az öcsém gépére is, ami szintén kínai, csak máshol vette - piacos mókustól. Nem ugyanolyan - más a színe. :DD Hát persze hogy ugyanaz, csak más névvel, más dobozban. Neki is fordítva volt bekötve a benzincső.
Azok a szép hozzáadott narancssárga, vagy piros damil fejek, egy nagy rakás kakik. Nemrég vettem hozzá egy T35X fejet. Ez már normálisan működik.
Indítással nincs gond, működik. Eddig MOL Garden olajat használtam 1:25-ös keverékkel, ahogy írták a hozzáadott "gépkönyvben". Nemrég vettem 1 l. XP olajat, ezzel már 1:40-es keveréket használok.
Levegőszűrő egy nehezen szerelhető igénytelen szar.
Ami bosszantó az a silány anyag, és összeszerelési minőség. Mert nyilván maga a konstrukciót egy bevált megoldásról koppintották le. Csak ugye az anyagminőséget, és az összeszerelési minőséget nem koppintották le.
Régóta nem írtam, de most egy dolog kikívánkozik belőlem.
Először is ha gyorsan kell egy viszonylag olcsó fűkasza, akkor fogom magam elmegyek a legközelebbi barkács boltba, vagy akár még a tesco-ba is és veszek egyet, és nem postán rendelek, nyilvánvalóan szélhámostól.
Ami még rosszabb, hogy tudom hogy szélhámos, és mégis tőle rendelek! Jól van csak így tovább tartsátok el továbbra is a szélhámosokat!
Aztán meg megy a panasz-tavasz, hogy átvertek, mert köbcentire és teljesítményre sem az ami hirdetve volt, átvertek még a szállítási költséggel is. Aztán meg amikor majd 10 óra után kinyiffan a gép...
Eh nem is mondom tovább, mert úgy látszik van aki direkt szereti, ha átverik!
Papírforma szerint az enyémhez 2,4 mm-est ajánlanak, mellékelve a két damilfejen viszont 2,5 mm-es van ezzel biztos hogy kitűnően dolgozik. Itthon készleten mivel csak 2 mm-es van, még az előző kisebb teljesítményű MTD -hez vettem, ezzel is próbáltam különbség szinte csak a fogyásában volt, nem igazán lehett nagyobb kipörgést tapasztalni, talán nagyobb a damil hangja. De azért vékony ehez a géphez, meg a ahhoz is amit vágtam volna vele, gyorsan le is fogyasztotta. Így a 2,5-est raktam vissza, erre nincs panaszom. A kínai papírok, szerintem összevannak ollózva innen onnan, nem sokat lehet rájuk adni. Az elvileg Lengyel Demon esetében is írnak jócskán teljesítményt 3,8 kW-ot :) Rákerestem a neten a motor tipusa szerint ez jó esetben is, RQ 580 csak 1,4 kW szűk 2 LE. Nekem ez is pont elég, a gép kitűnően működik, de attól ez még átverés.
A" kereskedő" "Jófogáshuszár"csávóka is kész tenyérbemászó volt, hirdet egy rakás ilyen gépet különböző felszereltséggel és árban, de csak egy fajta van neki. De legalább ezt el is ismerte, persze a dobozban nem volt számla, de még egy nyugta sem. Külön kérésre?? A postaköltség meg a duplája volt az általa hirdetettnek mert hogy kettő dobozban van. Mondtam is neki hogy akkor azt kellene a hirdetésben feltüntetni. Ezen is csak értetlenkedett, gyakorlatilag szélhámos.
Szándékosan nem is kerestem márkás profi gépet, hiszen évente csak néhányszor van rá szükségem. Amikor kifutok az időből és nagyon felnő a fű és a gaz, a méhész telephelyemen. Amit egyébként motoros fűnyíróval szoktam vágni amíg az bírja. Gyorsan kellet egy gép, előre is tisztában voltam vele hogy nem az a teljesítménye amivel hirdetik. De mivel viszonylag jónak értékelték több forrásból is, ezért döntöttem mellette. Csak azért írom ide hogy akinek valóban nagyobb teljesítményű kellene, nehogy bedőljön ezeknek az adatoknak. Mert üzletek is hirdetik a kamu adatokkal.
Ilyen fémes zörgő hang halatszik alapjáraton, ez akkor kezdődött amikor sikerült beállítani a rendes keverékarányt, ugyanis gyárilag füstölt és se fordulat se erő nem volt. Azota csinálja igaz nem mindig, ha oldalra forditom bizonyos pozicioban néha elhalgat a fémes csörömpölés. A garival az a baj, hogy ezt netrol rendeltem, nincs kedvem küldözgetni, inkább belenézek ha van tippetek hogy mi lehet. Annyit már megértettem, hogy a kipufogó k9rnyékén keresgéljek.
Van egy kínai motorfűrészem, annál már újkora óta kifúj a kipuffogó. Mivel csak néhanapján használom eddig nemigen foglalkoztam vele. Levenni nem akartam a kipuffogót, meghúzni meg nem mertem, mert képes, hogy kiszakad a menet a hengerből, amilyen szar anyagból van.
Nekem ez olyan, mintha csak gyergya baja lenne, így a videó hangjáról ítélve. Nekem is most van túl a kínai masinám a 3. tank benzinen, Demon amit 55 köbcentis Lengyelként árulnak, a valóságban egy RQ 580- as motor van benne. Ami a valóságban 43 köbcenti, és nem 5 Le hanem, 2 Le. Egyébként eddig teljesen elégedett vagyok vele, térdig érő és sűrű fű volt a próba, közel 2000 négyzetméteren. Egy MTD-ét váltottam le vele. ahhoz képest álom ez a gép. Könnyen indul, nem zsibbaszt le, teszi a dolgát és kész. Van pár más kínai robbanómotoros masinám, szivattyú, áramfejlesztő, permetező, rota, láncfűrész, ezekkel sem volt különösebb gondom de ez a Demon tényleg elég kultúrált kidolgozású, összeszerelésű. Az éves szinten arra a 3-4 alkalomra bőven jó lesz, az alakatrész meg olcsó.
Jó ez , kaszálj vele nyugodtan , némelyik kaszának a kipufogójában van egy szőrő könnyen lehet hogy az lazult vagy mozdult el azzal semmit se tudsz csinálni azon csak a kipufogó csere segítene de semmi garancia nincs arra hogy az új kipufogó nem fogja ezt csinálni fél óra után.
Te semmiképpen se szedd szét mert akkor egyből bukod a garanciát.
keverőolaj több is picit a kelleténél - ez nem jó mert az olaj sokkal magasabb hőmérsklettel ég mint a benzin és ezért jobban melegszik a gép .
Ezekkel a mai korszerű olajokkal 1:40-es keveréknél nem kell dúsabb.
Sziasztok! Nem rég vettem egy motoroskaszát, kb. egy másfél tank benzint fogyasztottam el vele, tehát bejáratáson van még, tényleg vigyázva, a keverőolaj több is picit a kelleténél. De lett egy furcsa hangja alapjáraton, valami mintha csattogna a kipufogó felölről. A lényeg, ez egy 43 cc 2 ütenű kinai gép a Mastery gyártotól. Van rá 2 év gari, nem tudom érdemese szétszedjem, otthon vagyok az ilyen motorok javításában, csak nem szeretnék garanciát vesziteni. szerintem vagy dugo zörög benne, vagy valami meglazult. Csatoltam egy videot is. A sigítséget előre is köszönöm!
Moncsa! ugyanijen kaszát vettem egy éve, csak más matricával! Max 2 lóerő, mostanában vettem egy fuxi 152-öt, az simán kenterbe vágja, 3 paci van ráirva!
Hagyd a francba, ezért nem érdemes bowdent cserélni. Ha igényes akarsz lenni, két szál dróttal elvezeted, és valami kis nyomógombra rákötöd. Addig is simán lehet melózni, szivatóval meg le tudod állítani.
Vezetékek csatik rendben,,a gázbowdennek kopott el a teflonbevonata és e miatt nem volt szikra,,,gypsy atyánk fejtett ki erről egy gondolatot itt a fórumon,5 évvel ezelőtt.biztos hozzászól majd a témához,,2 nap pihi mire meg jön de abszolút nem bánom,,illetve egy kasza nem kasza hogy fefe atyánkról se feledkezzünk meg,,igaza van
Tetszik nekem ez a "ha jól sejtem!!!". Most akkor tuti, hogy másik gyertyával sem indul?
Találkoztam olyan géppel, hogy a slussz vezeték be volt csípődve a fémház és a műanyag burkolat közé és X üzemóra után kidörzsölődve biztos slusszal megállította a gépet. Érdemes körülnézn!
Csatlakozó nem csúszott szét véletlenül, ismertemegy embert akia szétcsúszott csatlakozó miatt szívott akkorát mint az állat hol ment hol nem ment mindent átnéztek mire észrevették hogy szécsúszott a csatlakozó de annyira hogy a burkolat még tartotta és hol volt szikra hol nem.
Üdv urak,egy kis segitséget szeretnék csak kérni,leállt a gépezet üzem közben egyet pukkant,és nem indul,megnéztem nincs szikra,,valószinű gyujtótekercs ha jól sejtem,,másik gyertyával sincs szikra,,,
Őszinte leszek, fogalmam nincs, mert ugyan van egy Hecht masinám, egy gallyazó fűrész, de garis bajom még nem volt. Mellesleg nem tudom van-e még, de a Hecht gépek bekerültek a Tescoba, és érdekes módon olcsóbban, mint a szaküzletekben. Megnézni érdemes szerintem.
Ez itt NEM a reklám helye, de ha van Bauhaus elérhető távolságban, gondold végig, hogy 5 év garit adnak, és ez annyira nem vicc, hogy a náluk vett nagynyomású mosómat 4,5 év után egy mukk nélkül (nem egészen igaz, mert először javítani próbálták) CSERÉLTÉK, amikor megpusztult.
Az olcsóbbjából alkalmankénti használatra a multiknál kaphatókat javasolnám, mert ha szar, csak visszaviszed. Ha olyan kéne, aminek van esélye, hogy holnap is beindul, a Fuxtec vagy a Hecht. Már szerintem.
Köszönöm a tanácsokat. Mindenképp a neten venném meg az ár miatt. Valóban iszonyatos árkülönbségek vannak. (felújítottunk és a villanyszerelési konnektorok, kapcsolók ilyen áron mozogtak 99,960-160.000 ft)
De az nem jutott volna eszembe, hogy valahol ki is próbáljam. Így mindenképp megkeresem Deputy Sheriff-et ha már felajánlotta ;)
Ha már olaj téma volt. Ősrégi kaszába, esetemben maruyama permetezőbe, ahol 25ös keverék volt az előírás amikor új volt a gép, most tehetek-e bele jó minőségű olajból 40es keveréket, vagy maradjak a 25ösnél?
Én azt javaslom, válassz ki több lehetséges típust (amik árban és tejesítményben szóba jöhet nálad), majd keressél boltokat, üzleteket, ahol ezek a gépek ki vannak állítva. Menj el ezekbe az üzletekbe, és nézegesd meg jól a kiszemelt gépeket.
Praktiker, Obi jöhet szóba nálad az árkategória miatt. Ha ki is tudod próbálni egy topiktársnál, az meg a legjobb. Aztán amelyik tetszik, azt megrendeled webáruházból a legolcsóbb áron. Itt még azt kell megtudni, hogy garanciális hiba esetén hova kell vinni a gépet.
Nekem szerencsém volt a Maiktával, mert az Obiban volt kiállítva egy 1 LE-s, meg egy 1,5 LE-s is. Ott jól meg tudtam tapogatni, nézegetni őket. Még a vállamra is vettem őket. Aztán elmentem a helyi márkakereskedőhöz, ahol volt egy beüzemelt, liállított darab, amit be is idított nekem. Végül a nagyobbat vettem meg egy webáruházból, 10 ezerrel olcsóbban, mint amennyibe a márkakereskedésben lett volna.
T35-be több damil fér, a T25 kisebb átmérő, kevesebb damil, ennek megfelelően sokkal pörgősebb vele a kasza. (nem fuxtec de kínai) Mindkettőnek megvan az előnye, kínai kaszára szerintem T25. (jobban pörög, hamarabb kifogy, így amíg töltöd addig pihen a kasza)
Annyira kezdő vagyok, hogy még soha nem volt a kezemben ilyen gép csak önjárós fűnyíró. Lehet, hogy szavadon foglak és megnézlek Mogyoródon. Írj egy telefonszámot és előtte felhívlak ha arra járok. itt is írhatsz vagy ide is küldheted bauri001@gmail.com
ebayen láttam, de nem is olcsó, meg Kínából nem vennék, ha elszabadul egy barab ott gondok lehetnek :) Gyülölcsfák között kéne egy stihl FS55-el. Sima damil kis ágaktól szakad, otthagyja hajtásokat, a nagy forgókés meg nagyon lassú, ágakat viszi de otthagyja a gazt..
Az AL-KO-ról mi a véleményetek, ebben az árkategóiában (~50.000 Ft)?
4. éve használom, kb. 30 liter keveréket égettem el benne, hiba nélkül! Idei első indításkor nem indult az istenért sem, szerelő, ki elmondta, hogy legközelebb ne gázolajból készítsek keveréket:((!
De pont az az érdekes, hogy a 25 ccm-es, 1 LE-s kasza 7,7 kg (CG260T), a másik, 52ccm-es, 3 LE-s meg csak 5,9 kg. Ráadásulaz erősebb az olcsóbb. Itt valami nem kerek :) Az árnak, és a tömegnek fordítva kellene lennie.
Az AL-KO-ról mi a véleményetek, ebben az árkategóiában (~50.000 Ft)?
Még annyit javasolnék, bár lehet, hogy Te jobban értesz hozzá mint én mert én kezdőként vettem meg, hogy nézegesd meg a youtube-s fuxtec videokat a beindításról az easy starter miatt.
1 max 2 rántásra szépen indul nem kell széttépni a berántót:)
Én is kérdeztem mi a különbség a két gép között de csak annyi választ kaptam , hogy "más minőség" és ezt a fuxtec fb ről. Úgy hogy annyiban is hagytam:)
De erre majd a szakik válaszolnak.
Amit tudok mondani róla, hogy maximálisan meg vagyok elégedve erős gép tényleg.
Vigyázni kell rá, bejáratni rendesen félgázon egy pár tanknyi 1:30 as keverésű benzin plusz 2t full szintetikus olajjal. veszel hozzá egy 15 méteres damilt kerek vagy négyzet keresztmetszetűt, mert csak 1 méternyit kapsz hozzá kb. de ez pár száz forint plusz költség.
Lenyírtam vele 1550 m2-t gond nélkül, élvezetes volt vele a munka. Alig várom hogy nőjön a gaz és megint neki ugorhassak :D Csak ajánlani tudom ebben az árban.
Fűkasza vásárlás előtt állok és a pénztárcám egy 50.000 ft-ig enged el. Láttam, hogy fuxtecet vettél. A fórum olvasása közben én is rá gondoltam. Nem tudod mi a különbség a 2 gép között?
Elég érdekes volt. De abban a legbulisabbról sajnos nincs kép. A brigád vadul küzdött a bozóttal láncfűrésszel, sövényvágóval, közben időnként besüvített a tömegbe egy barom terepbiciklis ezerrel. Aztán még volt, amelyiknek nem is tetszett, hogy ott vagyunk.
Á.nem erről van szó.Nem eladó .Sajnos.Késes,tárcsás munkákhoz,erdőre nagyon is el tudnám képzelni.Igazi tank ,olyan a szára mint a lapátnyél.Tizen éves de úgy kapta ki a sűrű bodzás,gyümölcshajtásos kertsarkot,hogy meg sem találtam a töveket,szerintem felrepültek a holdra.
Persze, ott marad. Ha nem lenne tele betontörmelékkel, tuskókkal, meg a fene tudja még mivel, le lett volna vágva traktorral. Akkor lehetett volna bálázni. Így viszont marad.
Mi ki tudtunk írtani úgy egy 500 négyszögöles öreg szőlőtőkékkel teli területet, hogy 1-2 ásónyomnyit körbeástuk a tőkét és ott széles fejű csákánnyal alávágtunk.
Az egész területen talán 5-6 helyen próbál újra kihajtani azoknál meg lett ismételve egy ásónyomnyival mélyebben a művelet.
Közel tíz éve történt ez azóta ott nyoma sincs a szőlőnek.