Egy bmw e36 320i kocsimmal van olyan problémám hogy melegen megtorpan megállásnál néha le is fullad(hidegen ezt nem csinálja)!A gázon állva majdnem leesik nullára a fordulat majd a következő pillanatban felpörög 2500-3000 körüli fordulatra!A vákumcsövek ki vannak cserélve a benzin szivattyú működik bár elég hangos(alapjáraton hallatszik az utastérben)néha viszont elhalkul!A légtömegmérőt ellenőriztük a gyertyák rendben vannak és a gyújtótrafók sem melegszenek!Az alapjárati motorra gyanakszunk vagy a benzinszivattyúra!Mivel olyan mintha nem kapna benzint utána meg mintha eldúsítaná (ezért pörög föl!)!
Ha egyéb ötlet felmerülne előre is köszönöm a segítséget!
Olaj témához hozzászólva, m52 vanos masszív szerpentin után alapjáraton iszonyat kopog, hidrotőkeszerű, mintha nem lenne rendes kenése. Normál tempó után nincs ilyen. Az olaj castrol edge 5w30, és hörpint is belőle. Olaj a hibás?
Oké akkor rossz helyre címeztem, talán gyikhuszárnak kellett volna. A pd emelő himba görgős ezért nem jellemző hogy elkopna. A szelepemelés közvetlen és hidrotőkés, ez szokott pusztulni
Annyira nem csak a nyomaték gyilkol, hogy szerintem pont leszarja a vezérműtengely, hogy mekkora nyomaték forgatja, bár nem vagyok benne biztos... Gondolom a bütykök terhelése is inkább az általuk mozgatott egyéb alkatrészektől függ, mert nem mindegy, hogy egy négyütemű wartburg szelepet (inkább annak a rugóját), vagy mondjuk egy PD elemet nyomogat.
Én abból indultam ki, hogy hozzáértő ember kezében és utcai használatban van az autó. Nem hinném hogy egy megfelelő 5W-50 nem látja el jól a kenést (minden évszakban).
Ebből jött a kérdés szerintem: "a nagy dieseleknél brutális nyomaték szabadul rá a fő-és vezérmű tengelyre"
Ez valamennyire nekem is furcsa, nem gondolnám hogy a benzines vez tengely kevesebbet kap, pl a szelepvezérlés benzinesnél valószínűleg jobban terhelt (de laikus vagyok!).
" ... Abban a motorban nincs szerintem szélsőséges olajterhelés. ... "
A motor és a benne lévő olaj terhelése szvsz nem mindig jár "kéz a kézben". Egyetlen motor (ezen belül elsősorban a vezérműlánc és környéke) sem nagyon szereti ha rendszeresen üveghangon forgatják, ez az olajnak nem jelent komoly kihívást.
Én 17 éve foglalkozom kenőanyagokkal,így hát láttam,hallottam már sok marhaságot,sületlenséget motorolajokkal kapcsolatosan.A te esetedben persze nem erről van szó,és te legalább megpróbálsz utánanézni.Nos, a BMW LL-04 olajokat elsősorban a részecske szűrős diesel motorokra fejlesztették ki. Ezért van az alacsony hamu és foszfor tartalom,ugyanis ezek eltömítik a részecske szűrőt,tehát minimálisra kellett csökkenteni ezek arányát.Egyébként benzines motorokba is nyugodtan alkalmazható,pld. az M52 mociba is.Csak azS54,S62motorokba nem!Semmiféle kopás védelem csökkenés nincs!Nem is lehet hiszen a nagy dieseleknél brutális nyomaték szabadul rá a fő-és vezérmű tengelyre. Ezek az LL-04 specifikációjú olajok csak 0w40 vagy 5w30 -asok,és teljesen szintetikusak!Az M52-be inkább a 0w40 való.
Úgy tudom, hogy pont az alacsony kén- és foszfortartalom a problémás, mivel ez egyes adalékok, például a ZDDP csökkentésével vagy talán kiváltásával jár, aminek következtében csökken a kopásvédelem a nagy nyomásnak kitett felületeken, mint amilyen a vezérműtengely.
Én egyszer raktam az M52-be, de pár ezer km alatt zajosabb lett a motor, és azóta is olyan. Akkor jártam körül a témát, és sok helyen írták, hogy nem alkalmas minden régi motorba.
Sziasztok! Van egy olyan gondom,hogy klímás e36-om nem fűt a baloldalon egyik állásban sem(ablak,fej,láb).Mi lehet a gond? mert néztem a fűtés csap "hengereit" és mid kettő forró,és a csövek is.
" ... Mit szólna mondjuk egy M40 hozzá, ami még a "hagyományos" olajjal is megeszi a vezérműtengelyt? ... "
A "hagyományos" és a nem hagyományos (ez esetben LL04 jóváhagyású) olajok közt alapvetően a bázisszámban (TBN) valamint kén- és foszfortartalomban van különbség de ezek a kenési képességet a legkevésbé sem befolyásolják.
Pedig én azt olvastam, hogy az LL-04 nem kompatibilis visszafelé, ahogy máshol is azt írták, hogy a low-SAPS olajok nem minden régi típusba tölthetők. Igaz, egyik sem hivatalos BMW forrás volt, ahhoz nem férek hozzá.
Mit szólna mondjuk egy M40 hozzá, ami még a "hagyományos" olajjal is megeszi a vezérműtengelyt? Valahol azt olvastan, hogy csak görgős himbás/tőkés motorokban alkalmazhatók ezek az olajok.
Nagy hirtelen annyit sikerült kinetezni, hogy az LL04 gyakorlatilag az LL01 alacsony SAPS tartalmú változata. Kérdés, hogy egy korábban közepes SAPS tartalmú olajat igénylő motor mennyire örül egy modern, alacsony SAPS tartalmúnak. Mindegy is, én biztosan nem fogom beletölteni.
Utánanéztem, és tényleg, de ez nekem újdonság. Nem valami frissen bevezetett dolog ez? Korábban emlékeim szerint az LL04 csak a 2004-től gyártott típusokba volt használható. Illetve az sem régi dolog (bár erről tudtam), hogy az LL98-at felváltotta az LL01.
Gyerekkoromban a helyi TSZ-ben is volt ilyen. (80-as évek) K700 és K701-es. Nem tom, mi volt a különbség. De az megmaradt, hogy nem volt nekik akadály a szatmári nehéz agyag földeken, meg egy nagy gázolaj temető volt.:) Csak indokolt esetben használták...
Ez ütős egy videó a képességekről. Na meg mennyi gázolaj mehetett el folyószabályozási munkákra? :DDDD
az LL04 felülírja a korábbi (LL98 és LL01) jóváhagyásokat, az persze tény hogy a korábbi jóváhagyású olajok magasabb bázisszámuk végett alkalmasabbak a kopottabb, több kartergázt termelő motorokhoz.
" .... 0W-40 olajat mennyire kedvelik a 10-20 éves BMW benzines motorok? .... "
Teljes mértékben, de arra érdemes figyelni hogy a SAE osztályokban egyesével érdemes lépkedni vagyis ha eddig 5W-40-es olajat használtál akkor léphetsz egyből a 0W-40-re de például 10W-40-ről először csak 5W-40-re váltsál és ha azzal (legalább egy olajcsere cikluson keresztül) minden OK akkor léphetsz a 0W-40-re.
Az majd akkor derül ki, ha a lakatos nekiáll drót- és vágókoronggal. Rozsdálhat még a gázpedál töve, illetve a nagyszőnyeg alatt bárhol, torony illesztésénél, taposó, stb...
A diffi olajfolyás orvoslása olcsóbb, ha a hátlapnál folyik, drágább, ha valamelyik szimeringnél. Csak gyári, forgásirányost érdemes venni. Maga az anyag nem drága, a munkadíjtól függ inkább. Olyanhoz vidd, aki ért is hozzá, mert a szimering cseréhez eléggé szét kell szedni, és el könnyen el lehet b*szni az összerakásnál.
Véleményeznétek az alábbi képeket, hogy a fotón látható rozsdásodás mennyire veszélyes. Illetve hol rohadnak még ezek az autók ami nem feltétlenül látható. A differenciálmű olajfolyása kb mennyiből javítható?
Ölelem, csókolom a M-technik cégnél az üzemanyag cső bilincs tervezőket (1994-ből)...
Enyhe benzinszivárgás miatt szedhettem le a pillangósor elől a szívótölcséreket, stb. Sikerült ilyen használhatatlan bilincseket tenni a szélvédő alatti benzincsőre (amihez egyébként is nehéz hozzáférni.
Segítségre lenne szükségem.A minap rakattam az autómra (touring) vonóhorgot,de nekem nem tetszik az eredmény,mert
a hátsó lökhárítóm most hátrább és lejjebb is van 1-1 centit.Úgy néz ki mintha lógna.Azt mondták a szervizben hogy a horog most a lökhárító tartóm és csak így lehet felrakni mert a gyári csavarhelyekre kellet rakni a horgot.Igaz lehet ez vagy tudok rajta állítani.(bosal horog).
Sajnos felém nem haladnak olyan sebességgel a dolgok, mint nálad :) Vettem új üzemanyagszűrőt , először az lesz kicserélve a napokban,meg ki lesz olvasva, mert még nem volt.
Meglátjuk milyen hibákat ír majd ki. Utána megmérjük az üzemanyagnyomást is.
Amint a régi verda kész, és megvan az új műszaki, akkor tudunk ennek nekiállni jobban, mert "sajnos" melóba járósnak lett véve az IS
Egy M52B25 vezérlése jellemzően mikor szorul cserére? Az általam kinézett autóban 230 ezer van. Ha cserélni kell, hozzávetőleg milyen költségekkel számoljak? Illetve milyen tünetei vannak ha már a végét járja a lánc?
Barátom e46 320d-be töltött 10 liter benyát véletlen a kúton, mindezt külföldön. Kb. 15 liter gázolaj lehetett még benne. Ha ő szépen leszívja belőle amennyire tudja, az elég lehet, vagy muszáj a tanknál szerelgetve leengedni valahogy? Köszi!
bucsher,
Régebben beszéltünk az e36 el. ablakba való műanyagról, mikor tudnánk találkozni és merre?
Azért a Németek is tudnak, én néha Stuttgart környékére szoktam menni, és ott is állandóan felujítanak, meg random kitesznek 120-as táblákat az autópályára, de még sosem láttam mi az oka.
A 8-ason is most van két helyen is hosszan lezárva a fél pálya, hogy megfogja kicsit a forgalmat a Balatonra menet. Az elválasztón bütyköltek valamit, meg zajszigetelő paneleket raktak az út mellé. Ezt sem lehet jobbkor csinálni.
Ja és nem az osztyapenkóit mondom(ott valami viszonylag értelmesebb lehet a művezető,bár nem tudjuk,mi készül,lehet atomreaktor) hanem már majdnem a BAH csomópontnál lévőt
Mitcsininálnának? épitkeznek a barmok.Ilyenkor amikor az is utazik aki nem akar.
Tegnap du érd volt a cimem.O-ás elesett 6-os elesett.volt ott már mindenfelé menés...
tetves budaörsi uti felújitást kiirták jul 22 végével.Még most se sikerült megoldani...nem lehetett volna ám április májusban. nem.most kell amikor még a lőtéri kutya is a balatonra kocsikázik pénteken,vasárnap meg vissza.....
Komolyan ennyire hülye a közútkezelő? (mondjuk az elvégzett meló minősége ezt támasztja alá)
Köszi a telszámot, végül megoldódott, a dugóban egyszer csak jött egy üres trailer, és elvitt. Sajnos a fütéscsapon lévő cső adta meg magát, és azzal nem tudtam mit kezdeni. Nem tudom mit csinálnak ott az m3 bevezetőn de baromi nagy dugó van miatta. A kánikula és az araszolás nem tett jót az öreg csőnek:(
Ha az autóra gondolsz, a képen látható vas nem az enyém, a képet a gugliban vadásztam. Amennyiben a felnit kérdezed, ott nem volt választási lehetőségem, a Hamann optika része volt ez a felni, mellyel vettem az autót. Egyébként ebay-en 1000-1500 EUR körül megy használtan ez a felni, gumikkal.
Annyi bizonyos, hogy az egyik első felni hegesztve volt, de a gumisom szerint szépen rendbe lett rakva, nem ráz fékezésnél sem, stabilan fut vele az autó. Ha ez nem kizáró tényező akkor nemsokára eladó (még az is lehet, hogy gumikkal együtt) lesz miután levadásztam egy gyári 19-es M3 vagy egy M3 CSL felnigarnitúrát.
Help, 0 rol jottem volna az m3 ra Miskolc fele es az araszolasban felforrt a vizem. Miskolcra mennek. Valaki csorgessen meg automento szammal. Harminc 6281149. Elore is koszi
az a baj, hogy ebben a korban már minden kopó(t) alkatrészt cserélni, kell, motoron lévő szíjjak, tárcsák, vízpumpa, folyadékok, szilentek, lengőkarok, elöregedett műanyagok és gumialkatrészek, zárak,elektromos alkatrészek, érzékelők...És ezeket ha jó ha nem ki kell cserélni ha megbízható autót akarsz :(
Alapvető kopó dolgokat nem számoltam (fékek, olajok), az az autózással járó költség. Nekem kellett várnom hogy olyat vegyek, amilyet szeretnék, nem is kell olyan nagyon költeni rá.
"barmolatlan" is közel annyiba fog kerülni, egy ilyen korú autónál, mert mindent ugyan úgy cserélni kell. Ettől függetlenül nyilván fölöslegesen nem szivatja magát az ember és gyári állapotút keres.
Én kicsivel léptem át az 1 milliót, és ebbe már a futómű, sperr is benne van. Igaz, még a tempomat kábel, két ajtókárpit, toronymerevítők még dobnak majd a költségen egy kicsit.
Viszont ennek az indulási ára 150e ft volt.... És rozsdamentes, jó téligumikkal, jó fékkel, futóművel, csak hiányosan (kipuff, belseje). Így is többe van, mint amennyiért árulják a többit:) És ez full szürke, semmi nem M-es, csak a kormány meg az ülések
A kettő reálisabb, és ebbe nem biztos, hogy egy kis lakat meg fény belefér. Én nem vettem rossz alapot (bár utólag visszanézve annyira jót sem), igazán olcsó sem volt, de a kettőn már bőven túl vagyok. Ehhez mondjuk hozzá tartozik az is, hogy sok elment olyan dolgokra is, ami bármely másik használt autónál felmerül. Gondolok itt olyanokra, hogy fék, téli-nyári gumiszett, futómű, vízpuNpa (vagy pompa, ahogy tetszik) és a többi apróság.
Nekem is azzal kezdődött az M3 projekt, hogy leszedtem a Hamann tunning elemeket, melyek rendkívül gagyi hatást keltettek, ráadásul nem is voltak kompatibilisek az autóval, hatalmas hézagok voltak a karosszéria illesztéseknél... Az a botrány, hogy az első tulaj 1,5 milláért rakhatta rá a szettet anno (első-hűtsó lökös diffúzorok, küszöbök, hátsó szárny, ablak spoiler, felnik, kipufogó), megnéztem az árakat. A felnik és a kipufogó érnek csak valamit (a felnit majd eladnám, hátha érdekel itt valakit).
Ezeket a gagyi tunningokat egyébként sohasem fogom megérteni (főleg kis márkáknál és kis motoros autóknál), engem 20 évesen sem izgatott annyira a téma. A legdurvább egy hálós hűtőmaszk volt (I Love 2000-es évek eleje), melyet egy műanyagossal készítettem az Astra GSI-re. Nem adott annyit optikailag mint amennyit vártam tőle. :))
Engem speciel a belső tér esztétikai és műszaki hibái legalább annyira boszantanak mint a külsők, anyagilag ugyebár ez a legrosszabb konstelláció.
Amennyiben a régi autók iránti mánia maximalizmussal párosul, akkor soha nincsen vége a projektnek.
Te is az a típusú ember vagy, akinek a hobbyja az, hogy vesz jó áron egy autót (ami azért már önmagában rizikós, hogy a rendberakás végén is megéri-e még az árát) és saját maga teszi/teteti rendbe. Ergo mindig kell Neked egy projekt és ha egy makulátlan autót vennél akkor az nem lenne számodra kihívás, ergo azokat nem is nézegeted. :) Ha ennyire tetszik Neked ez az autó, akor szurkolok Neked, hogy összejöjjön a deal. :)
400-ért megveszed, átírással 510, rozsda biztos van; 2-3 elem lakatolás/fényezés még 100. Motorfelújítás..ööö...250-500. Gondolom lóg a tetőkárpit, szakadt az ülés, nem megy a klíma, van egy repedés a szélvédőn=még 100. ..és már ott is vagyunk 1M-nél baráti árakon. Ja és az aut. váltót gondolom lecserélnéd kéziraekell kupplung, kis mókolás és még ugrott 200...
Hátt, nem részletezem, nem is szeretném más üzletét befolyásolni, van jópár dolog, (de a hirdetés is taglalja), amivel foglalkozni kell. Nekem nem nagy kihívás, kb pont annyi gubanc lehet vele, mint a neked is ajánlott kolléga által vett 28i-vel. A szükséges javítások 70%-át én is meg tudom oldani, többire meg van segítség. A használhatósággal nincs egyelőre probléma. de a motornál egy elég nagy szerviz esedékes.
Mivel céges retekkel járok, nem szükséges mindennap használni (nem is szeretném, csak hétvégi, vagy egy-egy esti használatra).
Szal pont annyira problémás (elmondás alapján), hogy nekem megfelelő hobbi elfoglaltságot ad, meg az elektronyos haverom is tesztelheti a dolgait.
A lányomnak is tetszik, már ajánlottam is neki, hogy a retek 16i kompótot nemhogy erre cserélnék.
Nekem bejön a színe is, a belső tér is, szóval el tudom képzelni magamnak.
Én mindig úgy veszek, hogy olcsón, aztán majd lesz belőle valami. Ezeknek a céloknak teljesen megfelelő.
Gábor barátommal is beszéltünk róla, a döntés az enyém lesz, - szemle után.
Valahol bízok benne, hogy lesz, de a sors nem volt kegyes, mert tegnap pont ráértem volna, nem is voltam túl messze az emberkétől, de teljesen alkalmatlan volt neki az időpont.
Ma meg akkor alkalmas neki, amikor mi megyünk az egyik kedvenc együttesem koncertjére, a jegy már elővételben megvan.
Így, mint szokott, a véletlenek játékszere a vétel.
Bízzuk a sorsra. Azért 400.ért sztem az első szemléző el fogja vinni, mégiscsak 28i, és nem rosszul felszerelt, nem is reménytelen kupé.
Ha ma elmegy valaki megnézni, akkor nem lesz az én autóm, ha nem, akkor könnyen lehet.:)))
Sokkolni fogom a fórumot :DDD Egyébként beszéltem vele, vannak bajok, ellenben elég jó ár/érték. Sajnos tegnap nem ért rá. Ma meg én nem fogok. Ha nem viszik el, akkor enyém lehet, de ha megelőznek, nem fogok tudni mit tenni. Valamiért azt érzem, enyém lesz.:)))
Igen, a versenyzés és az az érzés, mikor valami megpezsgeti a véred (hang, kormányzás, keménység érzet, szubjektív benyomások), - adja az adrenalint.
Sose felejtem el, mikor kipróbáltam egy 760i hetest. Hiába kegyetlen V12, meg minden, de a bálnában csak nyugalmat árasztott, de élmény, mint olyan nem jött át. (pedig előzéskor igen belecsapott 200-akba)
Bezzeg a haverom tuning zsigulijában (versenyautó): na ott kaptam adenalin fröccsöt, meg az e30-asomban is, majd mikor már kemény autó lett a 36-os, abban is.
Azokkal nem akarok versenyben lenni, más kategória.
Ha ilyen kaliberű autók kerülnek a kezembe, akkor megállapitom hogy nagyon jó érzés vele memnni, de az igazi versenyzés volt a legjobb adrenalinfröccs.
Az nekem is többször forgott, főleg, amikor erősebb autóval akadtam össze, mint egy tuning GT-R... Akkor kb Trabantérzés volt az M3, mire leforgott a kettes, addigra a GT-R már állt a következő lámpánál.... Vagy amikor az Aston autópálya emelkedőn úgy távolodik, mintha nem gyorsítanál, pedig 130 helyett már leforog a négyes 200 felett...
Erre kíváncsi leszek, már alig várom :). Őszintén szólva engem meglepne, ha 210 ló kijönne belőle, de nem nagyon vagyok benne a tuningba. Amit még javasolhatok, hogy a biesansystemsről rendelj a vanoshoz tömítéseket: egy négyzet keresztmetszetű teflon gyűrű és egy viton o-gyűrű. Gyárilag elég hamar feladják. Ha lehet hinni a mendemondáknak (sokszor nem), akkor csak annak jó a vanosa, aki már ezt megcsinálta. Ha szét lesz szedve a motor, akkor érdemes lesz ezt a két karikát is kicserélni.
Igen, csak közben az autók is nehezebbek lettek, meg heréli őket az euro x.ami azt is eredményezi, hogy olyan hosszú végáttétel meg váltó van alattuk, mint a vonat, a gyorsulásnak ez sem tesz jót.
7,5 éve van meg neki, és eddig, ennek az árnak kb a nyolcszorosában van neki az autó. Nyilván, ezt soha, senki nem fogja kifizetni neki. De nem is ez a cél.
Mit gondoltok, mi lenne a reális ára? Nem árulni, hanem eladni szeretné. Sajna, félő, hogy ebben az árkategóriában csak a "szevafőnökömmennyitengedel" kategóriájú vevőjelöltek fognak csak jelentkezni...
Vállalja, nekem is tokot akart forrasztani az IC alá, hogy ha elsőre nem megy, akkor ne kelljen mindig a 44 lábat forrszatgatni. Lehet azt is megcsináltatom. Habár chippleni nem akarom...
Köszi! Akkor jó vagyok, 96 végi a gép. A számot mentettem, majd felhívom, ha aktuális lesz a dolog. Egyelőre odáig jussak el, hogy ne folyjon végre a vizem. :) Imádom a BMW hűtőrendszerét. A második hűtőcserém után végre nem folyik belőle a víz. Mármint a hűtőből, mert azóta a blokk hátuljáról folyik valahonnan. Holnap viszem megnézetni. Remélem, hogy csak egy fűtéscső.
Jah 95 második fele utáni vezérlőt tud írni csak, az elejéről valóban csak chip csere játszik. De olyan chip nem nagyon kapható. (asszem ezres tételben vhonnan azért lehet rendelni)
Akkor beszéltetek;) Vezrlőtől függ egyébként, az övén nem kell, de asszem megcsinálta, mert könnyebb chipet csereberélni. Károsodás nélkül megoldja.
Egyébként nem kell tőle félni, nagyon nagy tudású, és nagyon fanatikus ember. Egyik leg-elvakultabb hondás, e46 m3 alázó crx-et épített pl, 2,3 -as motorral.
De kinőtte a hondát, és ráállt a bmw-re.
Az én tudásom már semmi az övéhez képest, kb egy hónap alatt többet tudott, mint én pár év alatt szeretem meg.
Ki kell próbálni a 28-asát, és lehet véleményt mondani. Még (épp) nem tengelyezte meg a motort, de rövidesen hozzákezd. Crx verő 28i-t akar csinálni és meg is fogja :))))
Géza, ez az ember ki tud csalni pár extra lovat gyári 28i-ből is, vagy ahhoz nincs értelme hozzányúlni? Nem szívesen veszítenék a nyomatékból lent, ezért szívósorcserén nem gondolkodok.
Kétféle olvasója van. Minden ilyesmit lát. Ha látja az Ms 41.0-át, simán látja a .1-est is. Be is tudja állítani, amihez hagyja a program. Ha Ms 41.0-án tud vanost, gyújtást, egy vagon szi-szart állítani, sztem nemigen van akadálya a 41.1-nél sem, hogy azt az ominózus paraméter kiiktassa, azaz ne vegye figyelembe vezérlő.
Kérded meg, keresd meg.
Közben valaki levette, vagy vetette a telszámot. Ha kell, akkor emil.:))))
Á, köszi az enyémen van gyári idom, és 265 a gyári gumiméret is. Esőben-sárban ahhoz képest alig veri össze a kasztnit...
Holnap jön haza a klímásításból, friss műszakival, Laguna szerdán költözik az udvarból. Remélem mostantól a BMW is többet fog futni, nehogy elromoljon az állásban :)
Miért ne lenne praktikus autópályázni? A sor6 simán tartja a 130-at, teljesen mindegy, hogy milyen idő van. Persze nem fog úgy menni, mint egy X5 vagy egy 530d, de ez nem mindenkinek szempont:) Amúgy meg a hajóhúzgálás, illetve idősebb korában a trélerezés is valószínű, 3.5 tonnát húzhat... És tud is :)
A hahu-t nem nézem , ott sok érdekesség van ilyen téren . Nekem nem kell bemutatni a toyotát :) .Ha esetleg szélesítést tervezel rá tudok segíteni :) .A teljes mol dakar csapatnak ő készíti a kasznit.
Hilux-hoz nem hivalkodó szélesítés 265-ös kerekek . . stb.
Az enyém még CR előtti dízel, 3000cc, 125le, 308.000 km után elég egészséges hangja van, LC specialista szerelő sem talált olyan hibát, amivel foglalkozni kéne, a kirohadt hátsó lámpakereten kívül (5000Ft, az alátét meg csvar rohadt el). Mondjuk nem állítom, hogy mind ilyen, ennek gondos gazdája volt, Zsolty is átnézte már kétszer, összes olaj, vezérlés, zsírzás az elmúlt 20.000 km-ben megtörtént.
Az újabb, felejtős négyhengeresek is csak 163-170 le-sek, én is hallottam, h több velük a gond, de azért elég sokat árulnak 300e km felett, és szép kerek áron. 2005-07 közötti 530d-k újonnan drágábbak voltak, most a felét érik. Nem kirívó a 2007-es 450.000 km-es LC 4 millió Ft-ért... Pont ugyanilyen adatokkal nem sok BMW-t mernék megvenni ;)
Az más kérdés, hogy a 4.2 sorhat lenne az igazi, szívem szerint én is ezt vennék, de azok még mindig eszméletlen drágák.
Más kérdés, hogy összeségében szűk az utastér, hangos, lassú kényelmetlen és 10 liter alá csak tötymörögve megy az enyém is :) És összeségében ennyit elmegy egy harmadennyibe kerülő, fele ennyit fogyasztó, hasonlóan kíméletesen vezetett bármilyen egyszerű autó, akár egy Laguna is :))) Sok érdekes szám lenne a hahu-n, ha egytündér minden autónál kiírná a valódi futásteljesítményt.
m44b19 ~5400-5500-nál dadogni kezd,onnan csak lassan megy fel a fordulat. Addig semmi baj, jól pörög fel, alapjárat sem ingadozik. Merre érdemes elindulni ? mi okozhatja ezt ? találkozott már valaki ezzel a problémával ?
Hát azért Afrika legmélyebb bugyraiban még vidáman elfutkorásznak a Land Rover Series II és III modellek több millió kilométeres futásteljesítménnyel... Azoknál megbízhatóbb terepjáró nem igen van, mind a mai napig. A Land Cruiser is az, nem vitatom.
A 159-el és a GT-vel már nem volt annyi gond, mint a 156-al és az azt megelőző modellekkel (kivéve a V6-os benzintemetőket). Mondjuk az elektronikai fayságok még jelen voltak (pl. az ablakot nem mindig lehet felhúzni és mindig ki van égve valamelyik izzó). Tudomásom szerint BMW mérnököket csábítottak el a 2000-es évek közepén a minőség javításának céljából. A megpiszkált dízel motorok (JTDM) sok más európai modellbe is szerelve voltak akkoriban, nem véletlenül. A benzines turbós modelleket nem próbáltam. Árban is akkor szállt el az Alfa, de a régi modellek rossz híre miatt nem jött be a "hirtelen presztizs autó legyen az Alfa" taktika. Emiatt (is) anyagilag mattot kaptak. A hírek szerint a Giulia az utolsó esélyük, all in-t mondtak, 3 évet csúszott a bemutatása az autónak, de állítólag beleadtak apait-anyait. Szerintem az esztétikai megjelenéssel a Giuliettánál és a Mitonál melléfogtak, nekem a karakteres 159/Brera vonal tetszett.
Nekem speciel inkább Alfa, mint Audi. Vezetési élményben közelebb van a BMW-hez meglátásom szerint (GT, GTV, 159 vezetése után mondom ezt). Az Alfa egy szerelem autó. A nagy szerelmeknek meg köztudott, hogy mindig sírás a vége. :)) Egyébként kíváncsi leszek az új, hátsókerekes Giuliára.
Nekem még old school motoros van, az elvileg még bírja. Meg hát gyakorlatban is, szeretném, ha annyi baja lett volna bármelyik BMW-mnek, mint ennek (vagyis kb annyi, h zörögnek a műanyagok néha. Minden funkció működik amúgy). Most is szervízben van..- Kap klímát :)
Az viszont igaz, hogy az újabbaknak kicsit rosszabb a híre (csak hátul van merevhíd már az enyémben is), de azért nem csak az ár az egyetlen ok, amiért mostohább éghajlatokon annyi Land Cruiser van és nem Jeep, Land Rover vagy X5 - és borzasztó kilométereket futnak erős igénybevétel mellett. Egyiptomban a sivatagi túrás LC-kben mindbe több százezer kilométer, és nem hiszem, hogy a többi úton kevesebbet kapnak, mint amin mi voltunk, 4 éves autóban több km volt, mint az enyémben...
Más kérdés, hogy sportcélra jobb lehet egy egyszerűbb vagy kisebb autó, de közúton ezeket elég nehéz szétcsapni :) A sorhatosra panaszkodott a szerelőm is, hogy több százezer ft volt a haverjának felújítani az adagolókat, és csak gyári alkatrész van. Igaz, min fél millió kilométernél egy kimondottan vontatásra használt tizenéves autónál ez talán belefér :)
A land cruiserrel nem a minőség a fő probléma, hanem a kényelem :)
Többször elhangzott az okfejtásemben, hogy nem tudok objektív lenni a témában. Az irónia is jelen volt a szövegben (amely ugyebár a legtöbb esetben szintén távol áll a logikától). Arról nem is beszélve, hogy számos smiley volt elhelyezve a szubjektív okfejtésembe. Nem kéne mindent ilyen véresen komolyan venni.
Hát ezt én sem teljesen értem. Nem tartom jellegtelennek az Audit. Ahogy a BMW-t sem. Talán a Mercinél volt (van) időnként mélyrepülés. Ott tudok mondani állandó rozsdásodási problémákat, egy-két félresikerült formát.
Az, hogy "olyan emberek számára, akik nem tudnak vezetni" című megjegyzés, nem is tudom hová tenni. Hetente látok a szomszédságban tipikus autópályás körbe aprított BMW-ket is. Akkor azt kéne hinnem, hogy bénák vásárolják???
Nekem is van, de nem törtem szarrá (még). Vagy kilógok a sorból, vagy nem érvényes az általánosítás :)
Saját véleményem szerint ezek a gyártók eléggé magas színvonalon tudnak fejleszteni, azon túl pedig az egyéni szempontok szerint döntenek a vásárlók. BMW és az Audi (VAG csoport) is eléggé jól pörög, nehezen tudom elképzelni, hogy egyik sokkal vacakabb lenne a másiknál.
Lejjebb szerepelt olyan kijelentés is, hogy a Porsche nem olyan jó azért mert VAG csoportban van. Ezt a gondolatmenetet sem hiszem hogy le tudná vezetni nekem valaki logikusan...
Erre egy megoldás van, kell venni egy borult vagy rozsdás E36 M3-ast. Marad a hathengeres motor, és mindened lesz az átszereléshez. Lehet, hogy olcsóbb, mint 3 külön motort építeni :) A
területi képviselős autók gyorsabbak lesznek, lassan 200 lovas az összes kétliteres dízel, egy 320d odaveri a kompótot. Én pont ezért a futómű és kezelhetőség témakörre helyeztem a hangsúlyt, az az egyetlen, amiben jobb, mint szinte bármi, az MX-5 és GT86 kivételével, viszont azoknál meg nyomatékosabb és mégiscsak hat henger.
Az M3-as csak akkor hiányzik, ha hosszabb útra megyek, autópályára kell a lóerő, közútra ez is elég, okosan beosztva :)
Nem utolsó sorban elég drága mulatság befaragni. E30-ba könnyebb, és ott is - állítólag - legalább 2 millió rámegy. Ha igényesebben akarod, akkor több.
Lepapírozni meg úgy kell, hogy 1,8-as legyen. Ha kérdezi a rendőr, hogy mi ez, akkor lehet mondani, hogy "hát mi... egy darab nyolc hengeres" :).
Szerintem el van fokolódva a veztengely, vagy valami, ha ennyire nem megy. Vanos 4000 környékén áll vissza eredeti alap pozícióba. Érdekes, hogy mégis onnan megy jobban. Át lehet programozni. Egyébként nagy szívósorral alul/középen veszteni fogsz, fenn lesz erősebb, de majd Gáborral megbeszélitek, ha összejöttök. Hosszú beszélgetésre készülj, és kiolvas mindent az autódból.:)
Én is szeretem a 90-es évek stílusát,meg az idősebb autókat,attól függetlenül,hogy én akkoriban születtem :)A mai kopogós műanyag belsős fosoktól a hideg kiráz.Ismerősöm vett egy 2015-ös Lancert.Nem mondom,hogy nem szép,de a belseje egyáltalán nem fogott meg,túl rideg.Legalábbis nekem.Aztán ugye múltkor is meg volt itt a téma,hogy az autóipar már nem az eladásokból él meg,hanem a szervizelésekből...stb.Nem úgy mint rég,amikor az autó az autó volt...Szívesen megmaradnék én is a BMW-nél,illetve egy 90-es évekbeli autónál,de sajnos vagy nem sajnos nagyon ritkán használom az autót.Évi 8-10.000 km.Nem létfontosságú.Ezért nézegetek valami kis szaladgálós autót hahu-n,de még nem igazán fogott meg semmi.Egyszerűen nem találok olyan autót a bmw-n kívül,ami tetszene.Már-már azon is elgondolkodtam,hogy veszek egy kis 16i compact-ot,szaladgálni az is tökéletes lenne,de nagyon nehéz jót találni már ilyen idősen.A 20i-m szerintem túl sok,illetve felesleges erre a célra,főleg,hogy szinte csak városban használom az autót.
Nekem is nagyjából elég, de azok az autók egyre kevésbé lesznek alkalmasak napi használatra, elöregednek. Előbb-utóbb lépni kell. Nekem 2005 utáni autóm még nem volt :)
Az RS3-at még nem vezettem, arról amúgy jókat mondanak. Az egyébként megeszi az M135i-t. Impreza, Lancer rendben vannak, de fapadosak, M3, M4 azért más kategória.
Igen, a cseheknek van is egy olyasféle mondásuk a déli szomszédukra vonatkozóan, hogy inkább nem esznek csak ott álljon a ház előtt a német prémium autó. :) Egyébként a Lagunával voltam és az úton egyet sem láttam belőle (kivéve Ostravában a Renault márkakereskedés udvarán), Mégane-ból is alig-alig. A VW konszern az, amely erős a Skoda miatt.
Azt nem annyira, de nem rosszak, főleg a 7 év garikkal. De az első pár évben, 1-200.000 km-ig a legtöbb autó tökéletes (ezért is vesznek azt az ésszerű népek, meg akik megengedhetik), talán a legtöbb gond még a német, sok extrás prémiumokkal van.
A magyar megítélés meg innen indul, 2-500e-s, tizenéves autókat még újszerűnek akarnak látni, amire nem kell költeni, csak néha tescós olajcsere, meg használt gumi és kész. Ha nem szeretném a 90-es évek stílusát, már én is rég vettem volna egy octaviat vagy focust újonnan, és kis odafigyeléssel 10 évig nem lenne gondom, akármennyi megyek... Csak ugye még nem sok autót tartottam meg 10 évig :)
Bele. Sőt, még az m54b30-at is. Főtengely, dugattyúk, hajtórudak kellenek.
Ahogy sejtettem, kipuffban lévő pillangó nem egy adott fordulaton nyit. Padló gázra már 3000 alatt is kinyit (vagy a környékén), óvatosba még 4000 körül sem.
Cseheknék a VW csoport erős (ezért van sok Audi), a koreaiak és a franciák (mert olcsóbbak. Tudom, széthullik, meg szar, de valamiért Franciaországban is van élet, ott pl a Laguna 1 teljesen hétköznapi, gyakori autó...). Ésszerűen vásárolnak, a sok "prémium" fél-3 milliós öreg szar, ami itthon lassan minden második autó, ott max néhány olcsóbb lakótelepen meg vidéken fordul elő. Ez igaz Franciaországra és Csehországra is. A szlovákok már inkább olyan magyaros műmájerek, de példaképünk Bulgária meg Albánia lehet, azok még ilyen prémium roncstemetők.
Persze nem szólhatok semmi, az elmúlt egy évben volt/van 124-esem, E36-om, és ugyanilyen korú dzsippem is... Talán annyi, hogy nem erőn felül veszem, hanem mert ezt a kort szeretem... Meg amúgy is már a 2 milliós 211-E46/E90-E60 a villantós felkapaszkodott proli autó...
Szerintem jó autókat gyárt az RS szériák pedig kifejezetten jók . Persze nem hátsókerékhajtás , de egy 300 le autóval összkerékhajtással lehet autózni elég szépen (impreza,lancer . .stb) ,
nem hétköznapi módon. Minőségre pedig mára a toppon vannak .Ez persze az én magánvéleményem , magam is elkötelezett bmw rajongó vagyok.
Az autó teljesítménye ingadozik, egyenletes tempónál a pillanatnyi fogyasztás is két litert ide oda billeg. Milyen típushibák vannak, kinek mi a tapasztalata? Mert a lambdaszondát, légtömegmérőt, trafót, gyújtáskábelt, injektort egyesével nem tudom kicserélni. Köszi előre is.
Hát egyrészt én új Audikat látok inkább hasítani az autópályákon mostanában mind itthon, mind pedig külföldön (a mindenkit le kell nyomnom mert német autóm van viselkedéssel), nem a propelleres márkákat, másrészt nálam a BMW "az Autó", így elfogult vagyok a márka irányába (ebben a topikban ez talán nem gond). :) Tegnap megjártuk Csehországot, letoltam 1100 kilométert, többségében Audik "emberkedtek", annyi van belőlük, mint a szemét (a BMW-k egyébként is ritkák Csehországban, Rnie majd megerősít ebben vagy megcáfol). Egyébként vegyen Audit (az alapmodelljeit egyébként felárazott Skodáknak mondanám inkább és az S/RS modellek egyelőre a fasorban sincsenek vezethetőség és vezetési élmény szinten az M részleg régi vonalas termékeihez képest /értsd. M3, M5, M6/) az akinek 2 anyja van, nekem sohasem lesz akkor már inkább az új hátsókerekes Alfa Romeo Giulia. :) Objektív tényleg nem tudok lenni a témában, de nekem ez a tapasztalatom. Annyit azért el kell ismerni, hogy a belső tér alapanyag minőségében rendkívül nagyot javultak a 2000-es évek közepén, a BMW pedig nem tartja a lépést.
Ez , hogy jön össze "Az Audi szerintem mára egy jellegtelen, villantós, tucatautóvá vált olyan emberek számára, akik nem tudnak vezetni." Láttam már sok béna bmw sofőrt és sok egyéb márkásat is akik
Azon én is csodálkoztam, hogy mit vállalnak az audisok, esőben, kanyargós, dimbi-dombi autópályán 160-nal nem tudtunk sokat menni belső sávban (úgy két éve, Németország, és 320Xda).
Ami számomra rossz hír, hogy bár a Laguna-LandCrusier tengelyben már azt hittem magamról, hogy tökéletes önkontrollal rendelkezem, ugyanezen 320xda ma megmutatta, hogy sajnos nem. Nem szabad még olyan autót vennem, amiben a megengedett másfélszerese normálisnak tűnik, és a duplája sem soknak. Szóval marad az LC főautónak....
Pár éve történt velem télen, hogy jöttem haza Klagenfurtból éjszaka. A külső sávban mentem mert az A2-esen nagy havazás volt, a pályán is állt már a hó, forgatta a seggét a kanyarokban rendesen a bimmer (E60) 110-120-nál. Egyszer csak elhúzott egy Audi S6 kb. 140-160-al. Mi biztonságosan közlekedők 5 perc múlva utolértük. Mákja volt, a nyomokból ítélve megpördült párszor havas autópályán, a leállósávra felkotort hófal fogta meg az autót, így minimális kár lehetett. Ott állt az autó mellett ijedt arccal a figura, szerintem előbb értem haza mint ő mert vélhetően az eset után a 120-at sem tartotta már hazafelé.
Egy Audiban (vagy bármilyen összkerekes autóban) qrva hamar elhiszi az ember, hogy tud vezetni. Egy hátsó kerékmeghajtású BMW esetében ez azért egy hosszabb folyamat a kulturált emberek esetében mert az autó segge küldi a jeleket. :) A kevésbé kulturáltak nem figyelnek a jelekre, hamar xarrá törik a BMW-ét és átülnek az Audiba addig amíg a fenti esetet nem copyzzák le. :)
Az Audi szerintem mára egy jellegtelen, villantós, tucatautóvá vált olyan emberek számára, akik nem tudnak vezetni. Sajnos ebbe az irányba indult el a BMW is az uniformizált külső dizájnnal és az első kerékhajtással. Audit én magamtól nem vennék, ha ajándékba kapnám eladnám. Nálam Porsche a második a bimmerek után, aztán a Cuore Sportivo. A Porschénak csak egy baja van, hogy pont a VW konszern tagja, mint az Audi, az Alfák meg szétesnek. Viszont egyik sem tucatautó. A Mercik engem sohasem vonzottak. Nálam még egy kakukktojás van, a Range Rover Sport. Alapból utálok minden városi terepjárót, legyen az BMW vagy egyéb, de ez kivétel. Viszont a Range is széthullik.
Szerintem mindenki becsülje meg a régi BMW-jét (30, 34, 36, 38, 39, 46), az ezektől régebbieket pedig még inkább. Talán még a sima szívó benzines sorhatos 90, 60, 63 lesznek még klasszikusok a Bangle formavilág miatt, ha mostantól számítva 10 éven belül nem hullik szét az elektronikájuk. A CCC-k már most halnak be sorban ezekben a modellekben, maximum 8-10 évet bírnak.
Budaörsön van egy barátom, nagyon beleásta magát az Ms 41.0-ás vezérlőkbe. Küldj egy próba e-mailt a fabigeza kukac freemail pont hu emilre, és kapod az elérhetőséget. Ő 28i-t programoz mostanában (sajátot) pont M50 szívósorral.
Pont említette az EWS kiütést is, tudja hogy kell.
Én meg elég nehezen tudnék választani az Audik közül, mert szerintem kurva jó autók, szépek is, a belsejük egyenesen pazar. Gyakorlatilag bármelyik új vagy fiatalabb S, RS model jöhet, de egy rendben lévő S2, RS2 is bármikor beállhat az udvarra. Sőt, jöhet egy nagyobb dízel is. A nem régen kipróbált A6 (írtam is), engem eléggé meggyőzött. Bár használtan is 10-11 millió, mégis milyen legyen...
Szerintem nasszerba ezt beoltották régen, maga sem tudja mit utál. Persze, anno k-jetronic, tudom. A BMW meg most gyalázza a márka nimbuszát sárba az elemes, három hengeres, elöl kapirgáló szarokkal. Fasorba sincsenek már az E34-ek, meg amiket emlegetni szokott még. Sajnos
Én is mióta kulcsot cseréltem, elsem tudom forgatni a betétet. Az a kulcs sosem volt használva és most van benne 345ezer km. Szerintem neked is megoldja a problémát.
Én erre a fix fordulatszámon való nyitásra nem vennék mérget, de lehet hogy így van. Engem nem lepne meg, ha a TPS szenzor is közbeszólna, tehát gázpedál állástól is függ.
Gyári. Indításkor csukódik, 3000 fölött nyílik, leállításkor nyílik, ezt a csattanást hallani is lehúzott ablaknál. Sokat visszavesz a zajból, nélküle egy csomó béna rezonancia jelenik meg 3000 alatt.
Ha van másik kulcsod, akkor nézd meg azt is.
Én is kínlódtam vele, volt mikor nem oldott ki, majd mikor egymás mellé tettem a két kulcsot, akkor lehetett látni hogy az már semmire sem jó.
Mióta kulcsot cseréltem, gyönyörűen lehet forgatni.
Ez e36 betegség.Állitólag sokat "segít" ,ha az előző tulajok a gyujtáskulcson hordták a komplett lakáskulcscsomót/ mama fényképét/ nyúlszőrös kulcstartót/ liftaknát/ mozdonyt stb.
Jobban kopott a zár a súlytól.És a GM termékeinél ezek miatt volt haláleset is.Megállt a cucc előzés közben.
Én e34-ből ültem át.Ott tök más szögben van a gyujtáskapcsoló(mármint a kulcs tengelyét nézve)
Nekem se volt nem indulás,de magamfelé hátra megszkásból eltekertem.Hoppá.És akkor kicsit játszva körbe tudtam tekerni a kulcsot.És akkor csere mellett döntöttem.
Nekem egész egyszerüen a gyujtáskapcsoló cseréje volt a megoldásForgalmi alapján lett megrendelve,én a bontott cuccokat hanyagoltam.Árat nem írok,mert 4 éve volt...Bmw motors nál vettem,de azt tudni kell,hogy nem adják ki az alkatrészt.Tehát Ők cserélik.akkor volt ismerős akinek kiadták,és Ő cserélte ki.De ez akkor volt.
No igen, én nem gyűjteménybe keresek ilyen autót, hanem csupán mezei módon használni pár évig, nagyon max néhány tízezer kilométert. Így azért jelentősebb könnyebb dolgom van, rengeteg olyan (rozsdás, sérült, etc) E36 23i-t találni 500 euró környékén, amiből adott esetben a blokkot még beépíteném a saját autómba, ha úgy adódna. De nyílván én az igénytelenebb tulajok közé tartozom, még alufelnire sem telik ;)
Régebben volt itt téma az elforgó gyújtáskapcsoló. Eddig ez a jelenség nekem csak egyszer valaha jó régen jelentkezett, viszont most az utóbbi 3 napban 3-szor is. Már nem emlékszem, hogy milyen orvoslási javaslatokat említettetek annak idején. Van valakinek ilyen tapasztalata?
A külföldi bontókban hegyekben állnak a nyugdíjas katolikus orvosházaspár első tulajdonos által 78 ezer km-rel teletankolva-kiporszívózva leadott hathengeres BMW-k. Én is a saját utamat járom, nekem már van itthon belőle 5.
(Én kérek elnézést. Évek óta nézem az eladó használt BMW-ket -nem Magyarországon-, E36-ból mostanra nagyjából évente kétszer kerül elő olyan, amit egyáltalán elindulnék megnézni.)
Ja, hogy te itthoni bontott autókról beszélsz. Az más kérdés, nyilván fel sem merül. Néhány száz euróért kint vannak komplett autók, olcsóbbnak tűnik venni egyet, kivenni, ami kell és a maradékot eladni egyben. De persze mindenki a saját útját járja, én itthon nem sok mindent vettem, kb kárpitot meg hasonlókat, azt is lehetőleg frissen hozott autóból.
Nem azért megy tönkre, mert kihegyezett, hanem azért, mert van már mindben 600000 km, amit legalább 10 tulaj tett már meg, ebből az utolsó három jó eséllyel török meg román cigány. Az inspekció minimum 6000 km óta van a pirosban, és már nem először. Ha normális hat hengeres motort akarsz találni bontottan, akkor fel kell kötni a gyatyát.
Elkorhadt BMW azért akad itt-ott, a 23i motor meg azért nem egy kihegyezett valami. Persze ha valaki szeret a motorban matatni, akkor felújítgatni is lehet, én is mindig megelőzésként költöttem sokat az M3-asokra, csak mire félig-meddig kész lett, mindig eladtam :)
Én sem foglalkoznék vele, egy ilyen motor bontottan sem drága, és elég tartós, sok van belőle... 100-150e-ért komplett 23ti szokott kint lenni, ami valamiben hiányos, legritkábban a motor :)
Ha nem eszi az olajat, akkor én nem nyúlnék hozzá. Egy vagyonba fog kerülni (gondolom ezt neked bemutatni nem kell, de csak tömítésekre meg biszbaszokra elmegy majdnem egy százas még kedvezményekkel is, mivel csak gyárit érdemes használni), és amint írtad, észrevenni nem fogod...
Szívósort esetleg még powerefanaticson érdemes keresni (sok másra az az oldal nem jó). Nem lesz plug and play: a benzinhíd rögzítése más, az alján is kell variálni a vákuumcsöveknél, etc.
Vezérlőcsere: szerintem a tied siemens vezérlős, a 25i pedig bosch, de nem vagyok benne biztos.
Mivel 15-20 éves autók ezek, ezért sem ebből a táblázatból, sem a hátlapon esetlegesen meglévő bilétából nem lehet kiindulni. Saját példám: az enyém alatt volt 3,46-os nagy házas sperr, ami gyárilag nem is létezik.
A csomagtér ajtó a nyitásra nem ugrik fel csak kattan egyet (mindegy, hogy kulccsal történik vagy kézzel történik a nyitás), így fel kell emelni manuálisan egészen az ütközésig. Ez egyértelműen "csak" teleszkóp gond vagy még más elem is cserélendő ilyenkor?
Ez az igazi. Neked mondjuk terepjáród van nem telepjárod, de ki tudja, hátha összejönne a deal. :) Az árvédelem fogalmat még nem tudtam összeegyeztetni a hirdetéssel amiben ár nem szerepel, így még az a verzió maradt, hogy kétéltű az autó. Ezt a linket azért elküldeném neki: http://www.kislexikon.hu/arvedelem.html
Annyira nem is néztem, a szövegre rápillantottam, ott azt írja kabrió, sötét színű autó,ami megint nem tetszik, plusz 240.000 km, 3.6-ért, már csuktam is be :) De így jobban megnézve a belseje nem rossz. De ennyit nekem tuti nem érne :)
Á, sárnehéz kabrió, ez nem az én világom :) Egyébként durvák az árak, a pirosat alig több, mint feleennyiért adtam el. Lassan az E46-E36 megkímélt darabok ára összeér.
Majd kapuzárási pánikra veszek M3-ast, de egyelőre még a kompótot is alig használom, heteken keresztül le van kötve az akksisaru :)
Ford ecoboost 1.6 (2012 S-max-ban) 1-2 percenként le akar állni, vagy le is áll. Üza nyomás leesik olyankor nagyon alacsonyra 5500 környékén jár normál esetben, aztán szépen megzuhan 1000 alá, aztán vagy visszerőlködi magát, vagy leáll. Merre érdemes indulni? nyomásszabályzás?
Nekem félautomata klíma van, S50B30 motor. Néha a venti fokozat csak 1 és 4 állás van (1-3-ig az 1-es fokozaton megy). Hol keressem a hibát (van-e tipikus hibája), ventillátor szabályzásnál vagy a fokozatállító tekerőnél?
Még azt nézd meg előbb, hogy a klímavezérlő ad e jelet a motorvezérlőnek a klíma bekapcsolására. Ha automata klímás akkor az x1527 es csati 10 es lábáról jön a jel lila/zöld vezetéken.
Jaaa tényleg most ugrott be. De azzal mintha valami kis keveset lehet emelni a hátulján.
Megkérdem mennyi a két új rugó ára majd marad az, meg szerintem belerákom abba is az airspringet.
Sziasztok
Touring-hoZ tudok vásárolni valahol keményebb rugót?
Emelni szeretnék a hátulján, az se volna gond, ha keményebb is volna, de egyáltalán nem szeretném ültetni?
Létezik ilyen rugó, vagy érjem be az új gyárival, mert gondolom a mostani már elfáradt.
Az autó 1997-es (tehát nem 2001-es), a 150 lovas M52 motorral (tehát nem a 170 lóerőssel). A hirdető szerint a forgalmit nem nézi meg senki? :) Megkapta a facelift optikát, ezért megkajálhatja az aki nem tud olvasni. :) A kilométert annak tudatában sokallom, hogy 2007-ben csak 180 ezret mutatott az óra és tavaly 300 ezres futásteljesítménnyel hirdette az a srác aki anno megvette tőlem. Ebből kiindulva az 1 év alatt abszolvált 1000000 km futásteljesítmény elgondolkodtató lenne. :)) Mondjuk ennek az elborzasztó számnak és a jó minőségű fotóknak köszönhetően amúgy sem hívja fel vélhetően senki a hirdetőt.
Még azon gondolkodtam el, hogy vajon mi visz rá valakit arra, hogy a gyári M-es felniket fehérre fesse... Egy éve láttam a hahun utoljára, akkor még gyári ezüst volt a felni. Akkor még meg is fordult a fejemben, hogy visszavásárolom (ha más nem, Rnie biztosan megért). :))
A giccsrakétán lökös cserével kezdte, egy ismerős fényezte tökéletesre a gyári lökösöket. Nem kellett sok idő neki, hogy az Alpokban egy hajtűben tolatva a busz elől hozzáérjek lefelé szélesedő falhoz. Rosszul esett. A nyaralás alatt a Lagunával hasonló tolatásnál egy kő lógott ki a falból, karcos lett a sárvédőív - így járt, az autó értéke nem változott:) A dzsippet is ezért szeretem, átmegy mindenen, körbe műanyag, meg fellépős, nem tudják rábaszni az ajtát, tescós bevásrlókosarat, etc. Karcolni meg nem fogják, mert azt már megtette a bozót.
Az enyém (a MIG-ből) részben Bálintnál készült, de nem ő rakta össze teljesen elsőre, nem is lett tökéletes. Aztán egy olaj és lamellacsere óta (ez már Bálint) jó, kilométerben nem kapott sokat, de melózott a 225/45 gumikkal. Mondjuk ez az előfeszített sperr közlekedni nem való, szűk fordulókban borzasztóan recseg (pl parkolás), meg nem kell sok neki, h keresztbe menjen :)
Az a baj a jó sperrel, hogy még akkor sem könnyű ilyet találni, ha a rá szánt összeg magas. Mindenképpen gyári bontatlant kellene keresni. Ha már valami Gány Marci belenyúlt, akkor régen rossz. Építetett, faragottat esetleg Bálinttól mernék venni (Facebookon bal!nt). Csak compactból vagy e30-ból jó, és van belőle több féle méret is. Egy jó sperr 50-60 Nm-t visz át.
Milyen igaz. Én megcsináltattam az E36-om, kapott telifényt, rá úgy három hónapra beletolattak. Persze a fényezőnek nem sikerült eltalálni a színt, az egyik hátsó ajtóm elüt. Az ember folyamatosan azon stresszel, hogy mikor esik rá valami, mikor karcolják meg, mennek bele, stb. Ha jeget mond az időjós, akkor ki se merem hozni a garázsból. Nem szívesen parkolok fa alá, mert megmarja a madárszar, meg rápotyog minden. Persze már így is tele van hibával az amúgy sem makulátlan fényezés, szóval lassan kezdek beleszarni, és jobb is így. A szép autó csak átok, onnantól te vagy az autóért, nem pedig az érted. Megfogadtam, hogy soha többet nem csinálok ilyet.
Vettem egy közepesen szakadt 3-as Golfot, és rájöttem, hogy sokkal gondtalanabbul autózok vele, mert nem érdekel, ha lesz rajta pár újabb karc a többi mellett. A BMW alig ment az idei évben, szinte csak találkozókon voltam vele. Igaz, ebben az is benne van, hogy mostanában mindig folyik belőle valahol a hűtővíz. :)
Ajtókéder csere után sokat javult, de a traktorban IS kisebb a szélzaj. (ott a motor hangos, 80 felett, szél még 160-nál sem vészes, igaz annyival csak lejtőn tud menni :))
Fényezésre pont ezért csak rozsdamegelőzés miatt szabad költeni. Ez nem az az ország, ahol utcára kivinnék szép autót, mert lesz mindig egy irigy geci, akit zavarni fog. Vagy egy parkolózseni...
Ok, ez pont az ellenkezője annak, amire én használom:) Az M3-asokkal még sokat jártam az országot, de azóta utálok már autózni. A BMW-t szinte csak egyedül használom (asszony, kutyák utálják), ez kb havi 1-2 alkalmat jelent és max 1-200km-t jelent, mindegy mennyit eszik, egyébént 10-12 között, ami tűrhető a felhasználást is figyelembe véve.
Max azért fog bele több menni, mert ha kell menni Prágába a céghez, akkor ha nincs hó ezzel megyek. Autópályán 4000-et forog, de legalább elnyomja kicsit a motor a szélzajt :)
Egy JÓ Safrane-t biztos tudnék szeretni, kényelem felső fokon. De kb az első hibáig. Amire nem hiszem, hogy sokat kellene várni. Nem véletlenül nincs olyanom :)
A csóró franciáknál egyébként az 1-es Laguna az teljesen hétköznapi autó, minden faluban, boltparkolóban volt egy csomó, használták is, szóval még mennek.
Ha valaki akkor én nem szeretem a lönőkat.Lövid renaultos pályafutásom alatt (autókat alkotunk korszak 2001-2002) 2 olyan volt amit el birtam volna viselni.egy v6 safran olyan hosszú volt a munkalap,hogy engem 2 napra el is felejtettek a munkafelvevők. a másik a laguna 1 szintén v6 a használtautó részlegen.Valójában a hangjuk tetszett.Hiszen a 2 rendszámtábla közt csak hulladék volt.
Üdv, márkatárs. ;) Nekem két M3 után a második 23ti-m van. Az előző a topikon ismert, a MIG, nagy fékes, nagy kerekes, hangos kipufogó, 25i szívósor, etc, a mostani sokkal szolídabb. Dunakanyarban lakom, így Visegrád, Lepence volt az optimalizáció célja. Emiatt nagy fék most nincs, csak rugózatlan tömeg, és nem megyek senkihez közel. Lóerő sem kell több, nem rég mentem egy Boxster S-sel ugyanott (a celebboxsterrel) és nekem az már sok lenne. A futómű kemény, de nem extrém módon, és legmagasabb állásban van. Jó minőségű gátló, és hozzá illő rugó szerintem az itthoni utakon jobb, mint egy agyonültetett, agyonkeményített sportfutómű, mivel szarok az utak, és a kompót alatt hátul amúgy is gyenge képességű futómű van. Viszont emiatt a sperr kell bele, mert egyrészt a kívánatos túlkormányzottságot is biztosítja, meg a haladást is, ha picit elpattog, akkor is tol. Nekem ezen kívül még erősebb stabilizátor van, és kéne még bele toronymerevítő, előre-hátulra.
Kerékből most 17-es van fent, mert sok gumim volt, de elég a 16-os ezekre az utakra, ha elkopik a gumi, azt veszek rá.
Ha pályázni akarsz, jobb a limó, nem dönthető üléssel, sokkal merevebb, játszani jó ez is. A nagy fék helyett rövidebb áttétel kell és akkor nem lesz olyan nagy az utazótempó :)
A legegyszerűbb motortuning a 25i szívósor és írható elektronika, azzal közel 200le-t ki lehet hozni, relatív kis befektetéssel, már ha ésszerű áron tudsz fékpadon állítgatni. Nagyobb befektetés esetén viszont M3 limó, azon már eleve nagy fék, jó futómű, sperr és erős motor adott. Nekem ide túl sok lenne, ha máshol laknék, nem zárnám ki újra:)
Az enyém mondjuk Laguna I, 400e ft értékben. Öcsémé volt, ő egyetemi tanár, az autók és főleg a presztízs nem izgatja (az M3-as tetszett neki, de az meg nem elég családi :)), a Lagunát Zsoltytól vette, eredetileg Alibimané volt. 1.6, nem megy, nem eszik, nem kanyarodik, zajos, de ilyen ülés még egy autómban sem volt, bármennyi óra után sem fáj a hátam, Bretagne-ba voltunk vele, és semmi. Mivel az öcsém vett egy utolsó szériás Vectrát (családi, csak a lábtér érdekli :)), a Laguna eladó lett, megvettem barátnőmnek tanulóautónak, de annyira kényelmes használni, hogy a másik kettő semennyit nem fut. Részben ezért is ajándékoztam el, keveset megyek a BMW-vel :)
Kívülről egészen ok, úgy tűnik nem signore Lakatosnál kell kezdeni, de a beltérrel van némi fenntartásom, meg ohne klíma, ami nem annyira ok, ellenben jóáras klasszik.:)