Ezt mindenki figyelmébe ajánlom....sokan járnak ilyen cipőben.
Meg olyanban is,hogy nem kell beszélni a nyelvet.....ilyenkor a kinti "Cég" általában Szlovák,Szerb,Ukrán csak nem Német és Svájci illetve másik saját országbeli.........
Sokan nincsenek teljesen tisztában a kinti élettel.Nyelvtudás nélkül,ingyen szállással akarnak jól keresni.
Én is dolgoztam már kint,magyar céggel.....köszönöm,már a magam útját járom.
Egy ide passzoló idézet:
"Mindig az első lépés a legnehezebb.Mindenkinek reszket a lába,amikor magasan a szakadék fölött a saját útját próbálgatja."
Reinhold Messner
Ami mindenkit motivál:a pénz.
Itthon és kint is dolgozni kell.
Önállóan,nyelvtudás nélkül (minimum A2,B1,de jobb B2) ne is próbálkozzanak.
Példa:
SVÁJC.
Kereshet szakmával az ember óránként 29 CHF-t.Brutto.Adózás Kantontól függ!!!
Ez elég sok,a hazai élethez képest...
Nos,kint a legfontosabb dolgok:
1.Munka. Német állásinterjú,írásban,szóban.Tegyük fel megkötik a szerződést....,meddig tart,az az embertől és a munkájától függ!
2.Tartózkodási engedély.A munkáltató intézi.Ha nincs munka,nincs engedély sem!!!90 nap után zürück.Öt évre szól,ami hosszabbítható.
3.Bankszámlanyitás. Amihez kinti telefon kell: 60-130 CHF Pro Monatlich.
Albérlet. Munkahelyhez és tartózkodási engedélyhez kötött....
egy 15-20 m2 szoba cirka 600-1000 CHF Pro Monatlich.Ebben a rezsi benne van.Kaukció 2-3 hónap!Aki kap ingyen szállást annak marha nagy szerencséje van.....persze sokszor a szállás az egy külön téma,kaland,élet.....
Lakásvásárlás.......es ist eine Traum!:) Aki kint él,vagy nézi az ingatlanárakat az tudja!!!
Egészségügy. Magánkézben van. Biztosítás muszáj. 300-400 CHF Pro Monatlich.
1000 CHF-ig saját zsebből megy,utána 10%-át kell fizetni.
Közlekedés:
Autobahn Vignette 40 CHF Pro Jahr. Baráti ár!
Benzin 1,57 CHF Pro Liter.
Élelmiszer:Változó,nem lehet tudni,de kb 10 szeres szorzóval nyugodtan számolhatsz.Svájcban 10 dkg sajt annyi mint idehaza egy kilogramm.
A VIP24PLUS ügynökség dinamikusan fejlődő személyzeti és tanácsadó válalat. Szabad munkahelyeket ajánlunk ápolónőknek és gondozóknak Németországba. Új munkahely lehetőségeket ajánlunk minden nap! Van miből válogatni, szóval nehabozzanak felhívni a feltüntetett számokat: +421 948 688 777, +421 948 245 300.
Az ajánlatunk:
* munkahely szerződésre
* turnusok egy hónaptól kezdve, hosszabb időre a szerződés alapján
Ha az ajánlatunk felkeltette a figyelmüket es beszeretnének sorolni az adatbázisunkba, küldjék el az életrajzukat az email címünkre: nabor@vip-pflege.eu vagy töltse ki az űrlapunkat, amelyet az weboladlunkon találják meg: www.vip-pflege.eu/dotazik . Ingyenes regisztráció.
En es a ferjem kaptunk egy olyan munka ajanlatott Hannover mellett egy hotel etteremben,amiben a szallast a hotelben kapnank es napi 3xi etkezest amiert nem kel fizetnunk es a fizetes a ferjemnek aki konyhan dolgozna lenne 1000 euro ,nekem aki takaritana 800 euro,bejelentett munkarol van szo. A munkaidot furcsalom 10 oratol 14:30 ig aztan piheno 17 oratol folytatodik a munka 23 oraig! Velemenyuket szeretnem kerni hogy mit gondolnak errol az egeszrol tanacsos lenne ekvallalnunk ,es mi a velemeny a fizetesrol a munkaidorol meg h a szallodaba laknank??? Koszonom.
tesómék Németországba indultak volna tegnap takarítói munkára, de a Népligetbe csak várták a román munkaközvetítő buszát... 5 óra várakozás után megunták és hazajöttek. Előre kellett utalniuk 150 eurot. A cég létezik, utánajártak, mind a hotel, mind a munkaközvetítő (Euro Jobs Románia).
A fickót persze nem tudják tegnap óta elérni telefonon. Van esély rá, hogy visszaszerezzék a pénzüket? Volt már valaki hasonló szituációban? A feljelentést megteszik, de gondolom úgy sem történni semmi...
Havi bruttó bér: megbeszélés alapjan Helység: Pásztó Kategória: Külföldi munka Karrierszint: 1-2 év tapasztalat Munkaidő: Teljes munkaidő Gletelöket és kartonosokat keresek azonali kezdésel Német Ország és Ausztriai munkákra Német nyelvtudás nem kell
Nem értek egyet veled, hisz lehet, hogy valaki azért regisztrál, mert egy konkrét hozzászólásra akar válaszolni :)
Egyébként a Pensum normális cég, Én már 3x voltam kint velük (illetve rajtuk keresztül másik céggel is). Valószínűleg most nyáron megint megyek időszakos munkára, szóval már rutinos vagyok velük.
Szívesen megírom a tapasztalataimat, ha valakit érdekel.
Óvakodjunk az olyan munkaközvetítőktől, amelyek minimális jogszabályi követelményeket nem képesek teljesíteni és különféle fórumok topikjaiban egyhozzászólásos nickek dicsérik őket.
A Pensummal vagyok kint Németországban, raktári munkán. Kölcsönöznek. Magyar szerződésem van, meg valami megállapodás hogy külföldre kölcsönöznek. 4 hónapja dolgozok, idáig minden rendben volt. Szállást keresnek, meg is előlegezik az árát, de levonják a bérből. Fizum 9,5 EUR/óra, ami egész jó. Lóvét mindig megkaptam, ha gond volt intézkedtek. Ennél többet nem is várhatok egy közvetítőtől.
A nyári hónapok után szeretnék külföldön dolgozni. Konkrétumot nem írok, eddig nem találtam olyan munkát, amit becsülettel ne csináltam volna meg . Egy a lényeg, munkásnak mennék, és nem rabszolgának, éhbérért.
Keresek ebben jártas, tapasztalt személyeket. Minden megoldás érdekel (-30°C +50°C) . Minden segítséget szívesen fogadok.
Régebben dolgoztam a Pensumnál diákként :) a külföldi kölcsönzésröl nem tudtam, de azért remélem egyre gondolunk..Teréz körut, ugye? Nekem semmi problémám nem volt velük.
Hosszútávra keresnek Amszterdamba kínai étterembe szakács,mosogato, konyhai kisegítő pozícióba, megbízható , terhelhető , munkájára igényes férfiakat. Szállás ,napi 3szori étkezés biztosítva. Bérezés: 1000 euro/hó, ami később emelkedhet. Kommunikácioképes angol vagy holland nyelvtudás előny. Fényképes önéletrajzot és további kérdéseket az nljobs24kukacgmail.com emailcímre küldeni.
Au-Pair Hungary: "Gyümölcsszedés Franciaországban" 2014 valóság: gyümölcs-csomagolás (áfonya, málna, eper, szeder) hűtőházban, futószalag mellett munkahely-szállás távolság: 3 km munkahely-szállás közti közlekedés: gyalog (akinek van: kerékpár, autó) munkaidő: heti 35 óra, változó beosztásban van hogy 12 óra/nap, van hogy 1 hétig semmi munkaruha: fehér köpeny és sapka papírok: születési anyakönyvi kivonatot, bankszámla IBAN-kódját kérik tulajdonos: beszél franciául, angolul műszakvezető: lengyelül, franciául beszél munkatársak: francia, lengyel, cseh, ... szállás: kemping, mobil-home víz: közös csapok, zuhanyzók élelmiszer-vásárlási lehetőség: Vernoil, SUPER U bolt, 6 km bolt megközelítése: stoppolás (akinek van: kerékpár, autó) mosási lehetőség: kézzel, vagy Vernoil, SUPER U melletti fizetős mosógép internet: kempingben nincs, munkahelyi wifi keveseknek fogható tömegközlekedés: La Breille-les-Pins - Saumur csak akkor jön, ha előtte telefonon franciául bejelentkezünk, Saumur Agglobus, TAD: Le Transport A la Demande
korábbi hotel takarítási tapasztalat: - interjú: a jelentkezőnek kellett a hotelt hívnia hotel: 11 szobás szerződés: ügynökség adott, hotel nem bankszámlanyitás: könnyen ment NI interjú: az elsőről nem kaptam meg a hoteltől az értesítő levelet, aztán a központból mondták vissza, majd 3 hónap után lett meg heti óraszám: ügynökség papírján: „heti óraszám 42 óra, de ezt nem tudják garantálni” , valóságban: átlag heti 31 óra fizetés: havonta túlóra: nincs róla tájékoztatás (kifizetés készpénzben, ha úgy gondolják) étkezés: ügynökség papírján: "kontinentális reggeli, és ebéd", valóságban: hát ... szállás: van akinek 1, van akinek 2 személyes szoba, fűtés bizonytalan, márciusban 12 fokos szoba... internet, mosási, főzési lehetőség, hűtő: van bolt: közel tömegközlekedés: buszmegálló: 30-40 perc sétaútra
munkatársak: skót, lengyel, francia, kanadai, litván, szlovák, magyar, ... zajos parti-éjszakák, szomszéd szoba párjának éjszakai élete ... munkaruha: kék nadrág, ing, de védőkesztyű nincs munkatempó: extra gyors, sok cipekedéssel beosztás: hetente szabják meg szabadság: nem kérdezték meg hogy van-e erre vonatkozó bármi tervem hotel: tagja a Relais and Chateaux-nak, mely különleges minőségi standard-ekkel dolgozik...