Ma délután találkozott Sebők Erzésbet, a BSA főtitkára Dankovics Viktorral, a CSA vezetőjével a Parlament KV-zóban. Van még vagy 20 tanu, a VISZ tagjai. Te nem voltál ott. Elégedett vagy?
> Megalakult a CSA, a Customers' Software Alliance.
Ezt írtad korábban. Nyoma ennek a megalakulásnak csak van? Bejegyzés vagy valami hívatalos ókírat? Mert nemes a szándék, de ha csak elgondolás szintjén van...
> Nem kacsa, március végére fog öszeállni a véglegesnek tekinthető munkaprogram
Értem, szóval még nincs _kész_ program.
> ... így most más adja a jogi háttérszolgáltatást.
Nem kacsa, március végére fog öszeállni a véglegesnek tekinthető munkaprogram. Amint több információm lesz, közkinccsé fogom tenni. A CSA megkereste a Köves & Clifford ügyvédi irodát és ajánlatot kért a jogi támogatásra, de a BSA-val hagyományosan jó viszonyban lévő cég keményen nyolcjegyű számmal leírható árajánlata inkább tréfának volt tekinthető, így most más adja a jogi háttérszolgáltatást.
A VISZ (Vezető Informatikusok Szövetsége) támogatásával működik és többek között azt kívánja elérni, hogy a szerzői jogot érintő cselekmények elbírálása a BTK-bál kerüljön át a PTK-ba valamint a SW-szállítók legyenek kötelezve a magyar jog szerinti garanciális és terjesztési előírások betartására. A CSA-nak nem célja a szerzői jog megsértésének pártolása, viszont szükségesnek tartja azt, hogy a szabályozások ugyanolyan szigorral érvényesüljenek a SW-szállítókkal szemben is.
No megjött a csekk. Be kell fizetnem 160.000 Ft perköltséget. Nem tudom fellebbezni, szóval megszívattak azzal a dumával, hogy nekem ez semmibe sem kerül. Most már kicsit sajnálom, hogy nem ügyvéddel mentem. Főleg az a vicc, hogy én sosem írtam cd-t, sosem volt cd írom. Volt 150 cd-m amit lefoglaltak, és elvitték a winyómat. Épphogy kitudom fizetni, hisz közel 2 éve munkanélkül vagyok. A poén az, hogy a rendőrségi szakértő aki kint volt (én nem voltam otthon!!!) kb. 2 óráig szenvedett, hogy bekapcsolja a gépemet. (AT-s ház volt ATX-re átalakítva). Ilyen ember dolgozik, én meg nem. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy a paksi ügybe (én ebbe voltam) a fő gyanúsított mit kapott. Érdekes hely ez a Magyarország…
szvsz ilyen kérdésben ne szvsz-ezzünk, pláne amikor az Artisjus honlapján (márpedig zenei jogsértésben ők képviselnék az érintett károsultakat) ott van a világos állásfoglalásuk, tessék elolvasni!
(addig is: nálunk nem jogsértőek a gépen tárolt mp3-ak, függetlenül attól, h megvan-e az eredeti CD. Megosztani nem szabad, letölteni azonban igen.)
Ez az mp3 tema bonya (maga a kodolasi eljaras is szabadalmaztatott, ez is belekavarhat), en se ertek hozza, de itt NEM az mp3 FORMATUM a baj. Ha jogvedett zenebol van, akkor szvsz az illegalis, akar mp3, akar ogg, akar wav, akarmi. Persze jo kerdes, hogy ha a vasarolt CD-det akarod biztonsagi masolni, akkor abbol csinalhatsz-e mp3at...
De ha nincs eredetid, akkor biztos nem legalis...csak ez ellen nem a bsa lep fel, hanem a RIAA, vagy itthon az Artisjus, de ha ellenorzik a gepedet, es a "szakerto" kiszurja, akkor neked tok8 honnan indult a vizsgalat...
"Hatezren vallottak szoftvereikről a BSA-nak"
Az adatvédelmi ombucmanó nem bukik a témára, hogy itt egy magáncég többezer magánvállalkozó adatait szerezte meg elég furcsa módon?
G
Nem olvastam vissza a topicot,lehet hogy volt már erröl szó. Csak egy kérdés. Az MP3 filokat is tilos tárolni a gépen? Merthogy azok is jogvédett zenékböl vannak csinálva. Vagy nem? Válaszokat köszi. Bocs,ha hülye volt a kérdés.
Hogyne, abban van, amelyikben benne van, hogy 24 orara barmelyik autot elviheted az utcarol kiprobalasra, meg ebben van az is, hogy barkinek a baratnojet/feleseget is elviheted haza 24 orara kiprobalasra... :o))