Dobjatok már valami izgi linket. Amit ti is érdekesnek tartotok. Köszi.
Mondjuk megnézném a Hagymácska című rajzfilmet én azt nagyon szerettem gyerekkoromban. Vagy nemrég vetítették a Dunán a Mester és Margaritát. Le lehet ezt valahol tölteni ?
Gyermekkorom meghatározó rajzfilmje.:) ,,Umka" http://video.google.de/videoplay?docid=4287294529951083669&q=%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC&total=717&start=160&num=10&so=0&type=search&plindex=8
... aztán amikor a танковая атака-t visszavered, majd jönnek az имперские бронеходы, de azok ellen is van a противоимперское бронеходное..., izé..., противобронеходное имперское...., или имперское противобронеходное кёбанское 125-го калибра...., á, mindegy..., ha van ПИВО, akkor akármi és akárki jöhet...
Mindenkinek köszönöm a segítséget de sajnos sikerült, hogy csak bug-olt a játék és azért nem lehetett tovább menni. :(
(Már rég leszedtem az aknavetős ütegek kezelőit de utána valamiért nem jött aminek kellett volna - páncélos támadás - hanem csak a gyalogság özönlött folyamatosan. Az egész küldetést el kellett kezdeni az elejéről, akkor megjavult.)
Az első szöveged egész pontosan azt súgja, hogy másznod kell a szögesdróton át legalább addig, amíg jól be nem tudod lőni az aknavetősöket, tehát azt sugallja, hogy valahogy át lehet mászni (vagy legalább is bele lehet mászni) a szögesdróton (-ba). Nem lehet, hogy nincs ehhez megfelelő egységed/tudásod/eszközöd (nem ismerem a játékot, ez csak vaktában puffogtatás amúgy). schgy
KÖSZÖNÖM! Én is ilyesmire tippeltem csakhogy nem találok senkit, hiába keresem őket a sniper-puskával. Ráadásul folyamatos 360 fokos gyalogsági támadás alatt vagyunk. :(
Mégsem boldogulok vele. Nem lehet átmenni a szögesdróton. Nem úgy érti, hogy a dróton túl van az aknavetős részleg? (bár hiába nézem a távcsővel, nem találom őket)
Van itt egy másik instrukció is, ezt le tudnád még fordítani? Az alsó sort:
... илюминация..., не то..., илюзионация...., опять не то..., ладно, илюлюлю-что-то вроде того или как там его по батюшке...., т.е. картинка-инструкция по использованию ПИВА в качестве приманки... (сверхсекретное специздание для спецназа)
А Овидий писал по-украински
Автор: каин-1 Дата: 18.07.07 05:01
ТУРКМЕНЫ ИЗОБРЕЛИ ТЕЛЕГУ, А УКРАИНЦЫ ДАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИЮ ШВЕДАМ
Новое прочтение истории не менее популярно и в бывших союзных республиках. Так, труд президента Туркменистана Сапармурата Ниязова «Рухнама» превратился для местных школ в учебник №1. «Мой дорогой читатель! Знаешь ли ты, что первую телегу на земле смастерили туркмены? Туркменское колесо не только изменило жизнь армии и государства, но и развернуло ход человеческой истории», – написано на страницах «Рухнамы». Кроме изобретения колеса, туркмены первыми научились плавить руду и изготавливать орудия из металла, «в считанные века основали десятки государств на Западе и Востоке, в Египте и Индии, других странах». На выдумку горазды и украинские историки. В учебнике «Украинский язык для начинающих» пишут «Украинский язык – один из древнейших языков мира… Уже в начале нашего летоисчисления он был межплеменным языком». В своей статье «От Геродота до Фотия» Э. Гнаткевич рассказывает: «У нас есть основания считать, что Овидий писал стихи на древнем украинском языке». Писатель Сергей Плачинда, приметив на флаге Швеции желтый и голубой цвета, пришел к мысли о генетической памяти. На страницах «Лiтературна Украњна» г-н Плачинда заявил, что расцветка шведского флага связана с личностью украинского вождя Одына. Последний пришел с берегов Днепра к шведам, которые «жили в большой дикости, выбрали его своим вождем, а после смерти канонизировали и сделали из него своего главного языческого бога». В другом своем труде «Словарь древнеукраинской мифологии» автор называет древний украинский язык санскритом и «праматерью всех индоевропейских «языков». Там же описывается, что «арии или ории – древнейшее название украинцев. Первые пахари мира. Приручили коня, изобрели колесо и плуг». То есть украинцы еще поспорят с туркменами о том, кто из них первым это самое колесо изобрел.
... и чо спорите, неча спорить..., у Вагнера спросите, Вагнер за пузырь всё, шо хочьте достанет....
Был такой памятник, а как же, в скверике сидел Владимир Ильич, на субботники бревна таскал, устал, присел, ну и сидел там, великомыслил...., только молодоженов к нему не пускали, неча мешать, да и вообще у молодоженов своих личных срочных дел хватает...., всё, что на ...ть кончается...
Ugye azt írtam, hogy 25 év távlatából. Nos kénytelen voltam előkotorni az akkor vásárolt és még mindig jó állapotban lévő "fotoputyevogyitelemet". Valóban ott nincs , de ha mintegy 100 métert sétálsz az oruzsejnaja palátától a "cár puskáig", akkor a cár-puskával szemközt ott volt a Lenin szobor. Hogy most is ott van-é azt nem tudom, mert Moszkvában 1996-ban jártam utóljára. Ott is gyakran láttam esküvői párokat, amit ugylátszik más is megerősít. ( Amúgy a csecsen háborúról írott könyved érdekes).
14-69 páncélvonat> még a moszkvai Lenin hegyen is talákoztam velük
Emlékeim szerint pont ez volt a hetvenes évek Moszkvájában az egyik legjellemzőbb zarándokhely az ifjú házasok számára.
A VDNH-ról viszont nincsenek ilyesfajta emlékeim. Tán nem figyeltem eléggé, mert lekötöttek a "létező szocializmus" műszaki-tudományos vívmányai. Borzalmas hely volt a VDNH, utólag visszaemlékezve, még borzalmasabbak a közelében található középiskolai kollégiumi színvonalat megtestesítő "szállodák".
Hát mégsem tekinthetem magam botcsinálta orosz szakosnak én ugyanis minden évben kimentem hosszabb rövidebb időre, de hogy tényleg nem láttatok sem a mauzóleum előtt sem Lényin előtt sertepertélő vagy a VDNH-n ifjúházasokat ez szinte hihetetlen. Igaz II. viláháborús emlékműhöz is vittek virágot, Odesszában nemegyszer láttam, de még a moszkvai Lenin hegyen is talákoztam velük a Kremlről nem is szólva, ha jól emlékszem mintegy 25 év távlatából az Oruzsejnaja Palata környékén is volt egy ülő Lenin-szobor. Volt szerencsém egyházi esküvőn is résztvenni, nagyon szép volt.