Felülröl mire kicseréltem, úgy nézett ki az alkarom mint egy rossz drogosnak, még most is csupa seb:( De nyaraláskor nem volt más lehetőségem meg kellett csinálni.
Sziasztok, kicsit több mint két hete kirándulás előtt írtam, hogy a 0-on leragadtam egy vízcső miatt. Ime:
,Rutinosak ránézésre tudják, hogy ez hol van :) Hengerfej végén a tűzfalnál van egy csonk, arra csatlakozik, és a fűtéscsapra megy, de az alsó cső, azaz felülről nem látszik és hozzá sem lehet férni igazán:( Igazából flexibilis hosszabbító nélkül neki sem érdemes állni a cserének:( Persze a nyaralásra nem vittem magammal, ezért szoptam kicsit majd vettem, hogy fel tudjam tenni. Tanulság minden vízcsövet cserélni kell nem csak elöl:( Szerencsére a csere után már nem volt gond ment tovább a nyaralás. Csak volt ez a 42eFt os vízcső csere :)
Kicserelte az egyik gyujtotekercset a harmas hengeren, mas minden rendben volt a geppel.
Aztan gyorsan lenyomtam 500km-t aznap.
Masnap beul az asszony a kocsiba es jelenti, hogy nagyon fustol. Megneztem es hatalmas feher fustgomolyagban volt a kocsi hatulja, szinte latni sem lehetett hatulrol milyen auto.
Egybol hengerfej tomitesre gyanakodtam, de mondtam neki, az uzletbe nyugodtan mehet vele.
Masnap reggel viszont mar semmi felho nem volt es minden normalisnak nezki.
Azota is megy vele kb 20km-t minden nap. En pedig szorgalmasan nezem a vizet es bizony mindig hianyzik belole egy keves.
Nem nagy mennyiseg, de eleg arra, hogy jelezze az OBC is. Kicsit bosszant, mert egy eve lett a hengerfej hegesztve es ugy latszik, most a tomites atereszt valahol.
De ha bepipulok akkor eladom a jarganyt es veszek egy ujabbat.
Én majdnem biztos vagyok benne, hogy falsot szív (izé: farcsot). Ha még nem volt cserélve, akkor a légtömegmérő és a fojtószelep közötti szarrá repedezett gumicsőnél kezdeném a vizsgálódást. Ha ez rendben, akkor ebből a gumicsőből az alapjárati motorba menővel folytatnám.
Egy bmw e36 320i kocsimmal van olyan problémám hogy melegen megtorpan megállásnál néha le is fullad(hidegen ezt nem csinálja)!A gázon állva majdnem leesik nullára a fordulat majd a következő pillanatban felpörög 2500-3000 körüli fordulatra!A vákumcsövek ki vannak cserélve a benzin szivattyú működik bár elég hangos(alapjáraton hallatszik az utastérben)néha viszont elhalkul!A légtömegmérőt ellenőriztük a gyertyák rendben vannak és a gyújtótrafók sem melegszenek!Az alapjárati motorra gyanakszunk vagy a benzinszivattyúra!Mivel olyan mintha nem kapna benzint utána meg mintha eldúsítaná (ezért pörög föl!)!
Ha egyéb ötlet felmerülne előre is köszönöm a segítséget!
Olaj témához hozzászólva, m52 vanos masszív szerpentin után alapjáraton iszonyat kopog, hidrotőkeszerű, mintha nem lenne rendes kenése. Normál tempó után nincs ilyen. Az olaj castrol edge 5w30, és hörpint is belőle. Olaj a hibás?
Oké akkor rossz helyre címeztem, talán gyikhuszárnak kellett volna. A pd emelő himba görgős ezért nem jellemző hogy elkopna. A szelepemelés közvetlen és hidrotőkés, ez szokott pusztulni
Annyira nem csak a nyomaték gyilkol, hogy szerintem pont leszarja a vezérműtengely, hogy mekkora nyomaték forgatja, bár nem vagyok benne biztos... Gondolom a bütykök terhelése is inkább az általuk mozgatott egyéb alkatrészektől függ, mert nem mindegy, hogy egy négyütemű wartburg szelepet (inkább annak a rugóját), vagy mondjuk egy PD elemet nyomogat.
Én abból indultam ki, hogy hozzáértő ember kezében és utcai használatban van az autó. Nem hinném hogy egy megfelelő 5W-50 nem látja el jól a kenést (minden évszakban).
Ebből jött a kérdés szerintem: "a nagy dieseleknél brutális nyomaték szabadul rá a fő-és vezérmű tengelyre"
Ez valamennyire nekem is furcsa, nem gondolnám hogy a benzines vez tengely kevesebbet kap, pl a szelepvezérlés benzinesnél valószínűleg jobban terhelt (de laikus vagyok!).
" ... Abban a motorban nincs szerintem szélsőséges olajterhelés. ... "
A motor és a benne lévő olaj terhelése szvsz nem mindig jár "kéz a kézben". Egyetlen motor (ezen belül elsősorban a vezérműlánc és környéke) sem nagyon szereti ha rendszeresen üveghangon forgatják, ez az olajnak nem jelent komoly kihívást.