Utánanéztem a Veresegyház, Fö u. 2. alatt levö Shell kútnak: a Shell adatbázis szerint nincs ott mosó. (http://www.shell.hu/hu-hu/content/0,4660,30199-55381,00.html)
Amiben Te voltál, az biztos maszek, még ha a kútnál van is, ennélfogva saját árai vannak. Az érdekelne, hogy a shopban ki van téve a mosó ártáblája, és ha igen, akkor olyan formatáblán, mint ami a Shelles mosóknál van? Mert elvileg az üzemeltetö a kúton belül semmilyen más tevékenységet nem folytathat. Úgy értem, lehet mosója, de a kúttól elválasztva, külön pénztár, stb., és nem lehet olyan a mosó kinézete, hogy az megtévesztöen hasonlítson a Shell image-re.
Csá!!!
Szia jajdee,
pedig annyi az. Megint voltam náluk, felírtam az árakat.
1. Samponos mosás + szárítás: 480 Ft
2. Mint az 1. + waxos kezelés: 690 Ft
3. Kézi mosás, belső portalanítás: 850 Ft
4. Nagynyomású előmosás: +150 Ft
5. Mikrobusz: + 150 Ft
Ezek szerint a gőzborotva (4) itt nem ingyenes.
Szóval baráti árak, de vedd figyelembe, hogy zsebre dolgoznak. Az árakat nyilván a piac diktálja, Veresegyházon van egy csomó kézi mosó, ezeket is svarcban működtetik magánházaknál.
Aláírom. Amennyivel drágább, azt meg is éri a kézi mosás (persze alvázat nem mosnak), a fényezést nem koptatja, és szárazra is törülik az autót, amire a gépi légfúvás általában nem alkalmas. És persze garantáltan nem lesz kevesebbed egy tükörrel vagy egy antennával.
a moso az jo buli!
de ha van eszed, eleve megkerdezed a kutast, van-e kezimosas, es mennyi.
lelkesen es becsuletesen megcsinaljak, a penzbol persze leadnak a kutnak, de legalabb keresnek.
a kocsidnak is jobb a gozborotva es a szivacs, mint a kefe.
de a te dolgod.
Azt hittem ilyenek velem elo sem fordulhatnak...
De.
Ma este, szentednrei-bogdáni sarok, esso kút, soha nem szoktam ott tankolni,semmit sem csinálni, de tegnap már nem tudtam máshol cigit venni (a dohányzás káros :)).
Csajnak mondom, rövid lights marlboro. (350 Ft) Odaadok egy kétezrest, erre o visszaad 150 Ft-ot.
Én nézek bambán, és kezd melegem lenni (mikor én jöttem, utánam két háromajtós szekrény bejött, és nagy köszöngetés a pultoscsajnak)...de hál' istennek, csaj "ja bocs, nem vettem észre" beszólás, szépen visszaad, de mintha o fizetett volna hogy én cigit vettem fejjel. Kifelé eme topic beugrása :))
Csak néztem: 690??? Ennyiért hivatalosan ki sem nyitják a mosót a Shellnél... Az 1100 reális, valahol akkörül van. A Shellnél egyébként központi, szabott árlista van mindenre, így a mosóra is, de nagy schwarczok mennek minden állomáson:
A mosós csávó nálunk például a fönök rokona volt. Össze is dolgoztak, a fönök mindig megkapta a maga részét. Ha a mosós szabadnapos volt, a fönök berendelte valamelyik fiacskáját dolgozni. Ha ez sem ment, akkor közülünk ment valaki, de nekünk általában csak az éjszaka maradt, amikor nincs sok jatt.
Ahogy említetted, az egyik trükk az, hogy nem müködik az automata. Ezt nagyon egyszerü elöidézni, csak le kell nyomni valamelyik biztit, vagy "megvakítani" a gépet: egy kis papírral betömöd az optikai szenzor nyílását, aztán a páciens megszakadhat az autójában, akkor sem tud úgy beállni, hogy a gép elfogadja a kocsi pozícióját. Az, hogy a srác szó nélkül nekiáll gözborotvával, az azért van, mert minden mosáshoz jár az !ingyenes! kézi elömosás is. Ez egyébként mindenhol ki is van táblázva a mosó bejárata mellett, ha csak ki nem szedik a táblát.
"Szóval hogy is van ez? Jó, jó franchize, de a Shellnek nem fontos az imázs, hogy hagyja enyire lezülleszteni a nevét viselő kutakat? És lehetnek enyire különböző árak? Meg a zsebre dolgozás nem piti kis csalás, amikről itt már szó volt, hanem adócsalás. Ezt egy világcég megengedheti?" Annyi a hozzáfüznivalóm, hogy amig a Shell Hungary belsö ellenörei (mert vannak) ugyanolyan korruptak, mint a kutakat üzemeltetö vállalkozók, addig nem is lesz másképp... Egyébként az én volt fönököm ellen büntetöjogi eljárás folyik orgazdaság, meg még mittudoménmi miatt. Nem hiszem, hogy a Shellnél erröl nincs tudomása senkinek. Sokszor elöfordult, hogy az ügyvédjével együtt szittyóztak a shopban éjszaka és tajtrészegen kocsikáztak ide-oda. Egyik ilyen eset után el is vették a jogsiját, de három nap múlva már vissza is kapta és folyt a móka tovább.
nemtom elhangzott- e már régebben, de a legjobb ötletük az, hogy megmondom a kutasnak, 3ezerért toljon a kocsiba. Erre o: oké oké menjen be fizetni.
Bemész, és amig távolodsz a csávótól, o magasra tartott kézzel mutat befelé hogy 3. Odabenn levesznek 3 rugóra, mire visszaérsz a kocsidhoz, már nullázva van az óra. Aztán csodálkozol, hogy annyit fogyaszt a kocsid mint a pótos IFA. Persze, mert a kutas csk 1000ért, vagy 1500ért nyomatott benzint.
Ha már a mosóknál meg a Shellnél tartunk.
Veresegyházi Shell kút, itt a mosót zsebre működtetik. Vagyis a kasszánál nem adnak zsetont, a mosóban meg egyszerűen zsebre teszik a lét minden felesleges formalitás nélkül. Ezt tudva be sem megyek a shopba. Waxos mosásra várok, az ár tűrhető, 690 HUF. Sorra kerülök, széttárt karok, sajnos a gép nem üzemel, csak kézi mosás van.(Persze, mert ezzel többet lehet szakítani.) Dühösen morgok, hogy ezt azért illene kiírni, és át a Gödöllőre, szintén a Shellhez. A mosónál csak a mosás fajták vannak kiírva ár nélkül. Gyanús, hogy az előttem állók nem mennek az automatához, én csakazért is be a pénztárhoz és kérek egy waxos mosásra zsetont. A csaj úgy néz rám, mint egy csótányra, és morogja, hogy 1100 Ft. Beállok, a srác kérés nélkül nekiáll gőzborotvázni, majd amikor berakom a zsetont, akkor másodszor is csótánynak érezhetem magam. Amig az én kocsimat az automata kezeli, addig a kint mögöttem állót kézzel mossa a két alkalmazott.
Szóval hogy is van ez? Jó, jó franchize, de a Shellnek nem fontos az imázs, hogy hagyja enyire lezülleszteni a nevét viselő kutakat? És lehetnek enyire különböző árak? Meg a zsebre dolgozás nem piti kis csalás, amikről itt már szó volt, hanem adócsalás. Ezt egy világcég megengedheti?
Tényleg felmondtam, de nincs összefüggésben a mosással, csak a poén kedvéért írtam a végére. Egyébként azért hagytam ott, mert találtam a szakmámhoz közelebb álló, jobban fizetö melót. Szerintem nem sokan mennek el kutasnak, úgy, hogy ott akarnak megöregedni...
Ötlet:
-Éjszaka menj el vmelyik kútra, ahol van sterimog (magasnyomású mosó).
-Mondd el a kutasnak, mi a pálya. Ha akadékoskodik, hogy nem müködik a nagynyomású (ez általában a MOL kutakon szokott így lenni), akkor nyomatékosítsad kérésedet egy kétkilóssal. Általában ez elég, hogy a sterimog megjavuljon.
-Járj be a mosóba, öntsd le a motrot Brigéciollal, vagy más motormosó löttyel (tudsz venni a kúton), várj negyedórát, majd nyomasd le a mocit a nagynyomásúval. Ajánlott a pállott, szakadt öltözet, mert fröcsköl rendesen.
-Eredmény: csilli-villi motor, száradás, jöhet a talkum...
Ja, mosós sztori: egyik éjszakámon álltam a pult mögött, kolléganöm a raktárban ténykedett, bejön egy konszolidált fiatalember, kér egy szupermosást. Kérdi: mennyi? Mondom: ezerkettö (ha jól tévedek). Jó, ad két ropit, kérdi: kimennék-e segíteni? Persze, válaszoltam, erre ö: akkor a többit tartsd meg! :)))) Legszebb mosoly elövesz, megyek faszika után a mosóba, látom ám, nem semmi a gép: méregzöld Mitsubishi L200 Pick-up, a legújabb szériából. De hótt' picsa sárosan. Hapi szabadkozik ezerrel, hogy hát vadászni voltak, meg minden, mondom: egyet se félj barátom, eszel egy gyros-t, addig én újjávarázsolom a verdát. Ürge gyorsan lelécel, én meg nekiállok a nagynyomásúval elömosni. Mosom, mosom, eccecsak odaérek a platóhoz, nézem: centi vastagon áll rajta az alvadt vér! Nateszüzmáriám, ezze' micsinájjak??? Fölmásztam a plató elsö falára és vagy húsz percen keresztül verettem, mire mindenütt feljött. A végén úgy nézett ki a mosó, mint valami vágóhíd: fröcsögött, spriccelt, folyt mindenfelé, kaptam belöle rendesen én is. Ráadásul, ugye, nem is mosós öltözékben voltam, hanem kutasban: szürke szövetgatya, fehér ing, nyakkendö, piros Shelles pulcsi. Na, végeztem, átengedtem rajt a gépet is, szárítás, meg át is törölgettem a végén. Egyszóval: tuti szalonképes lett a járgány. Megyek (szédelgek, vánszorgok) vissza a shopba, csávó újságot olvas. Felnéz, meglát, ahogy csöpög rólam a cucc, eltorzul a feje, kérdezi: kész? Mondom: teljesen. Köszön, kimegy, én utána, gondoltam: erre rá kell gyújtani! Hopp, faszika benéz a mosóba, visszafordul, megköszöni és távozik azzal, hogy legközelebb is idejön, ha mosni kell. Másnap felmondtam...
Enyhen OFF, bocsanata erte,
nem tudjatok hol van olyan kut ahol le lehet egy kicsit locsoloval az auto motorjarol az olajat mosni?meg kell tudnom ugyanis hol folyik az olaj, es be fogom szorni talkummal, mas megoldas nincs
A méta úti SHELL (broáf) kútnál szoktam tankolni, de most már ÉN töltök a kocsimba, mert:
jómúltkor, nem sok pénzért, 3500-ért akartam tankolni, GOLF II, nem nagy szám. Kutas odalohol, közli, majd ő. Mondom NEM, majd én. De ő csak jött majd ő, majd ő. OK. Mondja 7-es kút fizessek bent. Mondtam 3500-ért. Jó. Bemegyek. Két kassza. Csaj:hányas kút? Mondom 7, és lobogtatom a SMART kártyát. Erre, hopsz ez a kassza smart lehúzóval nem megy (gondolom benne figyel a saját kártyája, ezért nem megy. még soha sem ment :-).
Másik kassza, csaj mondja 3500.
Most jön a szopás: kérnék szla-t!!! Cégre vettem a tütüt ugyanis. Erre a csajszi, ja nem 2500.
Suttyókám 2500-ért tankolt, és még ezen a kis pénzem is rajtam akart keresni. Mindegy, beszopta.
Másik alkalom, ugyanitt, ugyanez a töltőköcsög. Jön felém, mondom sicc. Erre fintorogva valami hidrogénagyú bandához odamegy, ami mellesleg a szakadt Kadett GSI-jével elém áll. Tankolok, riasztó be, gyerek poénkodni kezd azzal, hogy én otthagyom a kocsit (nagyon fiatalos a külsőm, kissrácnak néz).
Legközelebb asszem pofánvágom a taknyot. Figyeljetek erre a kútra, gennyes nagyon!
YADEE: aztamindenit levagyok taglózva. felolvastam leveled kollégáimnak is, súlyos.
nem hittem, hogy ilyen szinten szpatják az embereiket a kutaknál.
A kamionos átszivattyúzással viszed a hét sztoriját.
az átveréseknél személyesen csak "elnéztem egy ezressel, bocs" szinten találkoztam fizetéskor (Széna tér), háromszor egymás után. és itt mondja a kolléganőm, hogy a főnök kényszeriti rá a csajt erre. (v.mi barátnője ment shellékhez).
amit viszont én szoktam (szegény ember vizzel főz) mert ugye nem S80-assal járok, hogy mint a himes tojást emelem a tankba a pisztolyt, igy még van a csőben 1-2 deci benz, persze ezt sem komolyan, ilyen áraknál tökmindegy, ha nagyobb gázt adok, el is ment a trükk.
Ok, ok...: Keszthely, Csapás u. Harsány Ernö vezényletével. Most voltam bent egy hete, a 18 emberböl 8-an vannak: 4 kutas és 4 shopos. Mesélték, hogy karácsony elött volt olyan éjszaka, hogy a fönök dolgozott a shopban, a 17 éves fiacskája meg kutazott! Tudod: jan. 1-töl csak kútkezelöi és shopeladói vizsgával lehet ott dolgozni, viszont a tanfolyamot nem fizette senkinek a cég, így csak az maradt ott melózni, akinek volt 40 ropija a vizsgára, meg aki nem lát maga elött más perspektívát. Nem baj, megérdemli a maffiózó. Nekem is lóg kéthavi fizummal, közben meg olyan kérót épít, ami szerkezetkészen is veri a 30 millást. Leszarom azt a 45 ezer forintot, vegyen rajta gyógyszert.
jaydee!
felig kollegak voltunk,latom kepben vagy.
nalunk u.n. leado volt, napi 1 rugo. van ahol 2 es mar hallottam 5000-rol is, de olyan helyen, ahol volt boven jatt! nekunk plusz volt a moso is, tobbnyire mint kezimosas jovedelmezett.
depozit nem volt, plane nem 50.000.
mi is fostunk a koveto kocsitol, de jo pozicioban volt a kut, tul feltunoek lettek volna.
szvsz bukas nem volt.
ha nem indiszkret, te merre "toltottel"?
Üdv, hadd pofázzak bele a témába:
Shell-es kútkezelö voltam, nem sokáig, de elég volt ahhoz, hogy belelássak a "naftamaffiába". Szeretnék 1-2 dolgot hozzáfüzni, jelzem, csak a Shellre vonatkozik.
1.: A Shellnél a kutak tényleg franchise-ban müködnek: Shell felépíti az állomást, berendezi, viszi a naftát, (a shopos árukra is állandó beszállító van) majd kiadja az üzemeltetés jogát vállalkozásoknak. A kútkezelök, shoposok a vállalkozó alkalmazásában vannak, szinte kivétel nélkül mindenhol minimálbérért, mondván úgyis megtollasodnak a jattból.
2.: A kútkezelönek MINDIG kint kell lennie, és lehetöség szerint MINDENKIT ki kell szolgálnia. Különben repül. Ha azt látod egy Shell kúton hogy még meg sem álltál, de már a nyakadba lihegnek, ne arra gondolj rögtön, hogy ez le akar húzni (vannak ilyen kutasok is, de nem általános). Mi is bungáztunk, de nem a vevök kárára, kinéztük magunk közül és elüldöztük azt, aki a vásárlót szívatta.
3.: A maffiózók (üzemeltetök) rendszeresen meetingelnek, adják egymásnak a tippeket, hogy lehet a topa kutasról minél több bört lehúzni. Legutóbb, amikor a V-Power Racing 99+ forgalomba került, azt találták ki, hogy ha az össz eladás 10%-át nem teszi ki az új benzin, akkor minden kutas tegyen le a fönöknek naponta egy ropit (1000.-) a jattjából. Azok a kutasok, akik paráztak a kirúgástól, mert tudták, hogy máshol úgysem tudnának ennyit keresni, le is tették.
4.: A legtöbb üzemeltetö megköveteli, hogy belépéskor minden új dogozó tegyen le 50.000.- Ft. kauciót, hogy az esetlegesen okozott kárt legyen mi fedezze. Ha valaki van olyan hülye, hogy le is teszi, nagy valószínüség szerint soha nem látja viszont.
5.: A tankerekröl annyit, hogy meg lehet húzni a benyát, de mostanában már elég rizikós. Elöfordul, hogy kamerás autó követi a tartálykocsit és filmre veszik, hol, mit csinál a soför. Ha ennek ellenére meg tudod beszélni a manussal, akkor a következökëppen megy a dolog: a lefejtés végén odarax egy kannát a lefejtöcsöhöz, és 20-50 liter benzint kapsz 50-100 Ft./l áron. Soförje válogatja, mennyit, mennyiért. Ezt a mennyiséget el lehet tudni a hötágulási, párolgási veszteségnek, (föleg ha jó meleg idöben töltötték, te meg hüvösebb éjszaka bugázol) ugyanis egy rekesz kb.:4000 literes. Ha több rekesz cuccot kap a kutad egyszerre, értelemszerüen neked is több juthat.
6.: A tankerek akkor tudják átbaszni a kutast, ha figyelmetlen, vagy merevrészeg (mint, ahogy egyik-másik volt kollégám szokott lenni, ha éjszakás). Mielött megkezd bármilyen mahinációt a soför, a kutassal közölnie kell, miböl, mennyit, melyik rekeszben hozott. A kutas megmássza a félpótot, kinyitogatja a rekeszek fedelét, ellenörzi a nívószinteket.Ha van másik leplombált rekesz is, akkor érdemes a menetlevélen, szállítólevélen ellenörizni, mi van bent és hova megy. Ez a fö átbaszási forrás: ha az üres rekeszre a soför feltesz egy saját plombát, az újabb típusú félpótokon lazán meg tudja tenni azt, hogy miközben te elégedetten látod a kémlelöablakon, hogyan csordogál a nafta le a dómaknába, ö ÁTSZIVATTYÚZZA egy teljes rekesz tartalmát egy üres rekeszbe!!! Aztán, mikor végez, te megnézed a neked érkezett rekeszeket, meleg szívvel nyugtázod, hogy töküres mind, az öáltala leplombált rekeszben ott figyel 4000 littyó anyag, amit röhögve elvisz magával...
Nem akarok untatni senkit, ha valami kérdés van, szívesen válaszolok és mostantól figyelem ezt a topicot!
Happy weekend to everyone!
sokban igazad van, egyet kiveve!
amikor jon a tanker, meg jobban kell figyelni, mert ha nem boritja meg a tartalyt, akkor megsporol maganak 1-2 szaz liternyit siman.
kezi meres van, nincs muszer, meg igy is konnyen csalhatnak a tankeresek a kut (es a kutasok) karara.
de tobbnyire rendesek, mert meg vannak fizetve a leadott "plusszert".
kivetel erositi a szabalyt.
A shellnél tudom,hogy a gépek a helyek 90%-ánál lassú a gép (amíg a gép elkezdi kinyomtatni)a másik meg amikor a céges foszer odamegy és azt mondja,hogy kellene neki Áfás számla (akár 1 mil.)mondjuk havonta ÉS amikor Te nem kapsz blokkot akkor szépen írja az ismerősnek.Ja tudnak csalni a benzinnel: 1. Már amikor hották a benzint kevesebbről irnak papírt mint amit valójában kapnak. 2. Van aki az órákat állitja=méri,ellenőrzi,beállítja,+hologram,de ez nem mindig hozzájuk tartozik(központ) ezek kis tétel 3% eltérés pl.:40 liternél 1.2L benzin ezt napi 100-as szorzóval már jó.120L=25000 Ft azért az jó még 5 felé osztva is benzinkutas létükre.
BOCSÁNAT amiért sok lett.
Az legutóbbi kb. 20 tankolásból talán ha kétszer kaptam a Shellnél (de más kutaknál is) blokkot. A pénztáros megkérdezi, hogy ÁFÁ-s számlát kérek-e, ha nem kérek, akkor odaadja a visszajárót, és csókolom. Vajon az adóhivtal mit szól ehhez most, amikor már 1 gombóc fagyiról is blokkot _kell_ adni?
Csak annyit,hogy mindent elintéztem félpercen belül,de ha az a kibasszot illeték bélyeg kell akkor nem fogok elmenni és fénymásoltatni belőle, ilyen dolgokkal nem fogom a az ismeröseimet zargatni,mert mi jelent többet 100 rongy +3 év eltíltás vagy egy 3 órás útána járás...
Egyik haverom a TOTALnál dolgozik(gyömrői ut)!!
Ő beszélt valamit,de nem nagyon értettem:
Megveszik a talált bankkártyákat,azt ők kurlátlanul használják,a pénzt elrakják,és lehuzzák a kártyáról....
Multkor egy kamionos ráment a gyorsforgalmira,de onnan csak a totalnal lehet lehajtani...
A kamion visszatolatott,de egy utban lévő bolyát 50DM!!!! pizzért raktak arrébb....
Mar bocsi, de ha Te egy gyorshajtast par uveg piaert el tudsz intezni barkinek akkor a penztarcad ugyet hogy az istenbe nem tudtad fel perc alatt elintezni?