OFF!!
Végetért a "Rund um Hainleite" (188,7 km) verseny:
1.Poitschke (Wiesenhof/GER)
2.Haselbacher (Gerolsteiner/Aut)
3.Heppner(Wiesenhof/GER)
4.Erik Zabel(Telekom)
Ullrich nem sokkal Zabel mögött ért célba.
- A dpa (Deutsche Presse Agentur) interjút készített Ullrich-al a verseny előtt.
Jan Ullich: "Dahms hat uns gezielt verarscht"
Jan Ullrich május 1 óta, most indul először versenyen, új csapatával a Bianchi-val az erfurti Hainleite-versenyen, igaz kissé betegen
dpa: Május 1-je óta most indul először versenyen. Hogy érzi magát 5 héttel a TDF startja előtt, és egykori csapata a Coast körüli problémák után?
Ullrich: Az elmúlt időszak eseményei ellenére a formám nagyon jó. 6 nap kihagyás után most ülök először kerékpáron, a felkészülésemet egy kisebb fajta megfázás, és gyomor probléma akadályozta. Előtte napi 6 órát tréningeztem, és csak nagyon kevesett pihentem.
Dpa: Hogyan élte meg a Coast csapat körüli bonyodalmakat és a váltást az újonnan alakult Bianchi-hoz?
Ullrich: Sokban került. Nagyon sok volt a felmerült kérdés: Versenyezhetek vagy sem? Miért is tréningezem igazán? Aztán a folyamatos egyeztetések az ügyvédekkel. Nagyon haragszom Dahms-ra, egyszerűen átvert bennünket.
dpa: Milyen hatással van az elmúlt hetek, hónap eseményei a Tour-ral kapcsolatos elképzeléseire?
Ullrich: A TDF-re való felkészülés semmi esetre sem zajlott optimálisan. Zülle(Phonak) és Beltran(US Postal) távozása miatt, akik segítségére számítottam, nem igazán lesz a legjobb Tour csapatunk. Ugyanakkor nyugodtan tudok elindulni, és nem idegesitem magam, azzal, hogy esetleg nyerhetek, erről a célomról már letettem. Viszont célként tűztem ki magamnak, hogy minden nap harcolni fogok, de ha nem sikerül, akkor sem esem kétségbe. Talán egy szakaszgyőzelem – nagyon jó lenne.
dpa: Miként látja a Coast csapat jövöjét, mely 14 nap alatt a semmiből jött létre?
Ullrich: A hosszútávu megoldás mellett döntöttem, hiszen más csapathoz is igazolhattam volna. De most hogy megoldódott minden, ez extra motiváció számomra. Abból indulok ki, hogy az új csapat fejlődni és növekedni fog. Ezt az évet és a következő kettőt még végig csinálom.
dpa: Hallott arról, hogy Marco Pantani a Bianchi-hoz igazolna és az ön oldalán, indulna az idei Tour de France-on?
Ullrich: Olvastam róla, de nem tudom elképzelni, hogy ez igaz lenne.
dpa: Hamarosan megszületik az első gyermeke..
Ullrich: Ez a tény még jobban motivál engemet. A kis jövevény 5-6 héten belül érkezik, de még nem lehet látni, hogy fiú vagy lány lesz.
ON