Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 125
Példa a korrekt (és hiszékeny) benzikútvezetőre. A történet kb. 8 évvel ezelőtt történt. Kút gépi mosóba beáll Golf II 1.8 GTi 16V, alul, felül, oldalt, és a lényeg, HÁTUL is spoilerezve. Mikor a csekátó kefe a hátulsó résznél leereszkedik, autóval kis tolatás, hátsó szány elreped. Mosás kész, autótulaj emberünk látványosan meglepődik és nagy arccal bevonul az irodába. A főnök nyugodtan leemeli az optikai tuning katalógust a polcról, beazonosítja a szárnyat, és a könyvben szereplő árat Forintban leszámolja emberünk kezébe. Ő leesett állal köszöni, hazamegy és megragasztja a spoilerét, a 20K HUF-nak meg örül mint majom a farkának.
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.17 0 0 124
No mindegy, szerintem az előző napi garázsos malőrnek nagyon sok köze volt a törött lökhárítóhoz. Valószínűleg már meg volt repedezve, és a kefék csak rásegítettek, hogy széthulljon.
Azért nem mindegy a dolog, mert szvsz ha perelt volna, akkor valószínűleg nem őt terhelte volna a felelősség nagy része; az eleve sérült lökhárítóban ui. ő kisebb kárt okozott, mintha a kökhárító ép lett volna.
Ami a durva mosókeféket illeti: tudomásom szerint a hátsó légterelő (ha van ilyen) fényezését igencsak meg tudják koptatni. Az én autóm mindig gépi mosóban tisztul, rendesen meg is mattult a hátsó légterelő (ami a csomagtartó fölött van, ugye így nevezik?).
Előzmény: rjani (123)
rjani Creative Commons License 2001.01.17 0 0 123
Hello semgza !

szerintem igazából tök mindegy lett volna, ha sérült lökharitóval megyek be a mosoba és még jobban letörött volna, mert nincs kiírva a nagy táblára : "csak ép autókat szabad mosatni"

Ezenkivül tuti, hogy van egy pár fajta szín, melyeken nagyon meglátszik a durva kefék nyoma vagy akár a madársz.., még ha gyorsan letörlöd is. Nekem egy bordó kocsim katasztrófális volt.

Előzmény: semgza (115)
ha5nx Creative Commons License 2001.01.16 0 0 122
Csak sajnos elég ritkán vannak a kutak. Nem biztos, hogy megéri Dunaújvárosig lemenni, hogy 500 forintot mespóroljak.
Előzmény: zsombi (121)
zsombi Creative Commons License 2001.01.16 0 0 121
Jó, a Klub Petrolnál meg 10 forintot.
Előzmény: akoiR (120)
akoiR Creative Commons License 2001.01.16 0 0 120
Ha AGIP nál tankolsz, literenként kapsz 2 forint kedvezményt. Nem rossz mi? ;)
Előzmény: ha5nx (119)
ha5nx Creative Commons License 2001.01.16 0 0 119
Az mi?

Azon kívül, hogy befizethettem egy csekket és kaptam egy 147 reklámanyagot, más elônyét még nem tapasztalhattam a klubnak.

Miért, mi az az Agip mennyiség kártya?

Előzmény: Inner Circle (118)
Inner Circle Creative Commons License 2001.01.16 0 0 118
Mit keresel te egyáltalán egy Shell-kútnál, nem az Agipnél kellene tesztelni a klubos Agip mennyiségi kártyát? :)
Előzmény: ha5nx (117)
ha5nx Creative Commons License 2001.01.16 0 0 117
Nem árulom el hol történt, csak annyit, hogy egy kagylószerű embléma az Alkotás u. környékén.

Fenyőfával csinálták, de gondolom bármi olyasmivel meg lehet tenni, amit kinn árulnak és nehéz a főnöknek állandóan figyelni a pillanatnyi készletet (pl. krumpli, dinnye...)

Kiválasztottam egy fenyőt. A srác szólt, hogy benn fizessek és hozzam ki a nyugtát. Bementem, fizettem, nyugta a srácnak megmutat de végül nálam maradt.

Otthon vettem csak észre: 1 db fenyő, ezerxszáz forint, majd -1 db fenyő ugynannyiért. (Mint amikor valamit levesznek a számláról). Szóval a srác kinn látta, hogy kifizettem egy fenyőt, de a gépbe úgy került be, hogy azt csak tévedésből ütötték be és le is vonták.

Igazából engem nem károsítottak, csak a kutat, Shellt...
Vagy mégis? Most visszagonodolva, furcsa, hogy pont akkor romlott el a Smart kártya írójuk. :)))

semgza Creative Commons License 2001.01.15 0 0 116
>Még jó, hogy nem lett valami bak.

nem bak, baj :)

semgza Creative Commons License 2001.01.15 0 0 115
Bocs, de a kutasok helyében egy kicsit nekem is gyanús lett volna a törött lökhárító. én szinte minden héten mosatok kocsit, jobbat-rosszabbat, de még semmit nem vitt le semelyik mosó.

A légnyomásmérök meg egyébként is szerintem 2-5% türéssel készülnek, pláne, ha dobálják öket, akkor meg még durvább hibákat csinálnak.
Egyszer egy Shell kútnál fújtam mind a négy kerékbe 2.3-at, és miután feltünöen rázott a kocsi, megnéztem egy másik kútnál, és 3.7 volt mind a négy kerékben. Még jó, hogy nem lett valami bak.
A hibás müszer egy olyan pisztolyszerü hordozható cucc volt,
ami meg sokkal pontosabb az a Mol-nál az oszlopon lévö fix táblamüszer. Inkább azt használjátok.

rjani Creative Commons License 2001.01.15 0 0 114
Kocsimosás :

pár éve az egyik györi Shell kútnál mosattam géppel akkor 2 éves (nekem vadiúj) mondeomat, mikor aztán otthon kiszállok, látom, hogy az elsö lökhárítóm egy darabja hiányzik. Rövid szivinfarktus, majd kilóval vissza, hiányzó darabok a mosóban, a kutasokkal igazolást iratok, hogy náluk szakadt le, aztán másnap a fönöküket hívom. Ordít, hogy milyen hülyék az emberei, hogy írásban igazolták az "esetet", biztos már eleve tört kasznival álltam be mosatni, menjek a fenébe. Na erre Shell Hungary, Bp. Ök elnézést kértek a faszi viselkedéséért, mondták, majd elintézik. Pŕr telefon után felajánlották, hogy megjavíttatják. Csak ezután már én annyira kiakadtam, hogy ragaszkodtam a cseréhez (nekem ne ragasztgassák a lökhárítót!) egy Ford márkaszervíznél. Kiderült, az a baja a faszinak, hogy a SHELL nem engedi tábla kitételét, hogy "saját felelösség, stb...´, ö meg nem hajlandó felelösségbiztosítást kötni. De megegyeztünk, hogy a Fordnál megnézetjük a sérülést, majd ök döntenek.
Amilyen pechem volt, a vizsgálat elötti napon garázsba beállás közben pont a sérülés tájékán kicsit meghúztam a kocsit. Faszi egyböl belekötött. mentem Fogyasztóvédelmi Felügyeletre. Tök rendesek voltak, ultimátumot intéztek hozzá. Csak ö meg elöjött egy Kermi vizsgálattal. Végül kifizette a Cascom önrészét (20 rugót), de mint késöbb kiderült, levonta az alkalmazottaitól.

Bocs, ha hosszúra nyúlt, de el kellett mondanom, hogy milyen hülye helyzetbe kerül az ember, mert azóta - bár csak 2x próbáltam - egyszer sem szolgáltak ki - még rám mérgesek, pedig mindenképpen beírtam volna a vásárlók könyvébe.

Azóta tök sok kút lett építve hál´Istennek, a Shellt meg a gépi mosókat más országokban is kerülöm.

Herr X Creative Commons License 2001.01.15 0 0 113
Az előbb említett Agip kútnál volt, hogy szóljak a kutasnak, majd ő....

Amúgy nem ereszt a kerekem, mert

1. annak, hogy az összes egyszerre dobja be a törülközőt, kicsit az esélye
2. ugyanannál a kútnál mérve ismét ugyanazt mértem

Mellesleg ezzel a levegő ninccsel Németországban és Szlovákiában (na jó, ez tényleg nem referencia) is találkoztam.

Még annó Szfváron a Q8-nál mondta a kutas, hogy kérjem bentről, mert egy fejet már leloptak...

A mosóról meg annyit, hogy kérni akartam egy kanna vizet, hogy lemoshassam a gumiszőnyegeket, erre a tyúk mondta, hogy ott a nagynyomású mosó. Ezzel csak két bajom volt:

1. már álltak ott jó páran sorba
2. hol a frászban szárítom meg ebben a rohadt hidegben az alját?

Előzmény: zsombi (111)
jaydee Creative Commons License 2001.01.15 0 0 112
Nem akarom a kutasokat védeni, de ez szerintem ugyanúgy általánossá kezd válni a kereskedelem más területein is. Ha utánaszámol az ember, nem kevés lóvé marad ott ilyesmi miatt...
A viaszos mosásnál a gép még egyszer végigmegy a a kocsi mentén, amikor felviszi a viaszt, utána lemosáskor kifehéredik egy kicsit, majd szárításkor a vízcseppek láthatóan könnyebben gördülnek le a viasszal kezelt felületröl. Legalábbis, ahol én dolgoztam, ott így volt.
zsombi Creative Commons License 2001.01.15 0 0 111
... de az is lehet, hogy ereszt a kereked.

Egyébként én mindenhol simán (és ingyen) mértem a keréknyomást úgy, hogy nem is tankoltam. Mi, neked beszóltak, hogy nem ám itt levegőzöl ingyér? Melyik kútnál volt?

Előzmény: Herr X (109)
jaydee Creative Commons License 2001.01.15 0 0 110
Nem akarom a kutasokat védeni, de ez szerintem ugyanúgy általánossá kezd válni a kereskedelem más területein is. Ha utánaszámol az ember, nem kevés lóvé marad ott ilyesmi miatt...
A viaszos mosásnál a gép még egyszer végigmegy a a kocsi mentén, amikor felviszi a viaszt, utána lemosáskor kifehéredik egy kicsit, majd szárításkor a vízcseppek láthatóan könnyebben legördülnek a viasszal kezelt felületröl. Legalábbis, ahol én dolgoztam, ott így volt.
Előzmény: Herr X (109)
Herr X Creative Commons License 2001.01.15 0 0 109
Lehet, hogy piti dolog, de rendszeresen nem tudnak visszaadni 1-2-5 forintot. Érdekes, hogx soha nem adnak vissza az ő kárukra, mindig csak az enyémre.

Tényleg, a forró viaszos mosást honnét lehet megismerni? (Megyeri út-Váci út Agip kút tegnap, a programjelző természetesen nem működik...)

A ásik, amit pofátlanságnak tartok, hogy a "levegőt is sajnálják" az embertől. Már csak elvétve találok olyan kutat, ahol a guminyomást lehet ellenőrizni. Az is furcsa, hogy két kút között is több tized bar eltérésem is volt.

jaydee Creative Commons License 2001.01.15 0 0 108
Az fasza, nem tudom, hogy gondolták az egészet...
Tudod, az a gáz, hogy ezekután, aki ott mosatott, az elvárja majd más Shell kutaknál is, hogy ennyiért kapjon mindent. Elöbb-utóbb valakinek szemet szúr, hogy a hapsi Shelles zászló alatt müködteti a saját bizniszét, de amíg a Shell-t nem zavarja, addig nekünk se kell ezzel foglalkozni. :) Üdv!
JD
stika Creative Commons License 2001.01.15 0 0 107
Szia,
hogy a shopban mi van, azt nem tudom. Ez az árjegyzék a mosó bejáratánál van, a tábla alján ott a Shell kagyló és a srácon a szürke Shell formaruha van.
Előzmény: jaydee (106)
jaydee Creative Commons License 2001.01.15 0 0 106
Hi, stika!

Utánanéztem a Veresegyház, Fö u. 2. alatt levö Shell kútnak: a Shell adatbázis szerint nincs ott mosó. (http://www.shell.hu/hu-hu/content/0,4660,30199-55381,00.html)
Amiben Te voltál, az biztos maszek, még ha a kútnál van is, ennélfogva saját árai vannak. Az érdekelne, hogy a shopban ki van téve a mosó ártáblája, és ha igen, akkor olyan formatáblán, mint ami a Shelles mosóknál van? Mert elvileg az üzemeltetö a kúton belül semmilyen más tevékenységet nem folytathat. Úgy értem, lehet mosója, de a kúttól elválasztva, külön pénztár, stb., és nem lehet olyan a mosó kinézete, hogy az megtévesztöen hasonlítson a Shell image-re.
Csá!!!

Előzmény: stika (105)
stika Creative Commons License 2001.01.15 0 0 105
Szia jajdee,
pedig annyi az. Megint voltam náluk, felírtam az árakat.
1. Samponos mosás + szárítás: 480 Ft
2. Mint az 1. + waxos kezelés: 690 Ft
3. Kézi mosás, belső portalanítás: 850 Ft
4. Nagynyomású előmosás: +150 Ft
5. Mikrobusz: + 150 Ft
Ezek szerint a gőzborotva (4) itt nem ingyenes.
Szóval baráti árak, de vedd figyelembe, hogy zsebre dolgoznak. Az árakat nyilván a piac diktálja, Veresegyházon van egy csomó kézi mosó, ezeket is svarcban működtetik magánházaknál.
Előzmény: jaydee (99)
Inner Circle Creative Commons License 2001.01.13 0 0 104
Aláírom. Amennyivel drágább, azt meg is éri a kézi mosás (persze alvázat nem mosnak), a fényezést nem koptatja, és szárazra is törülik az autót, amire a gépi légfúvás általában nem alkalmas. És persze garantáltan nem lesz kevesebbed egy tükörrel vagy egy antennával.
Előzmény: capri-3 (103)
capri-3 Creative Commons License 2001.01.13 0 0 103
a moso az jo buli!
de ha van eszed, eleve megkerdezed a kutast, van-e kezimosas, es mennyi.
lelkesen es becsuletesen megcsinaljak, a penzbol persze leadnak a kutnak, de legalabb keresnek.
a kocsidnak is jobb a gozborotva es a szivacs, mint a kefe.
de a te dolgod.
Előzmény: stika (97)
CaddyLacee Creative Commons License 2001.01.13 0 0 102
Azt hittem ilyenek velem elo sem fordulhatnak...
De.
Ma este, szentednrei-bogdáni sarok, esso kút, soha nem szoktam ott tankolni,semmit sem csinálni, de tegnap már nem tudtam máshol cigit venni (a dohányzás káros :)).
Csajnak mondom, rövid lights marlboro. (350 Ft) Odaadok egy kétezrest, erre o visszaad 150 Ft-ot.
Én nézek bambán, és kezd melegem lenni (mikor én jöttem, utánam két háromajtós szekrény bejött, és nagy köszöngetés a pultoscsajnak)...de hál' istennek, csaj "ja bocs, nem vettem észre" beszólás, szépen visszaad, de mintha o fizetett volna hogy én cigit vettem fejjel. Kifelé eme topic beugrása :))

andrewtlester Creative Commons License 2001.01.12 0 0 101
Igazad van, de valszeg elírtam: 10971 ft lett betankolva. Bocs a késői reakcióért csak most jutok nethez.
hali andrew
Előzmény: stevie wonder (70)
andrewtlester Creative Commons License 2001.01.12 0 0 100
Igazad van, de valszeg elírtam: 10971 ft lett betankolva. Bocs a késői reakcióért csak most jutok nethez.
Előzmény: stevie wonder (70)
jaydee Creative Commons License 2001.01.12 0 0 99
Stika!

Csak néztem: 690??? Ennyiért hivatalosan ki sem nyitják a mosót a Shellnél... Az 1100 reális, valahol akkörül van. A Shellnél egyébként központi, szabott árlista van mindenre, így a mosóra is, de nagy schwarczok mennek minden állomáson:
A mosós csávó nálunk például a fönök rokona volt. Össze is dolgoztak, a fönök mindig megkapta a maga részét. Ha a mosós szabadnapos volt, a fönök berendelte valamelyik fiacskáját dolgozni. Ha ez sem ment, akkor közülünk ment valaki, de nekünk általában csak az éjszaka maradt, amikor nincs sok jatt.
Ahogy említetted, az egyik trükk az, hogy nem müködik az automata. Ezt nagyon egyszerü elöidézni, csak le kell nyomni valamelyik biztit, vagy "megvakítani" a gépet: egy kis papírral betömöd az optikai szenzor nyílását, aztán a páciens megszakadhat az autójában, akkor sem tud úgy beállni, hogy a gép elfogadja a kocsi pozícióját. Az, hogy a srác szó nélkül nekiáll gözborotvával, az azért van, mert minden mosáshoz jár az !ingyenes! kézi elömosás is. Ez egyébként mindenhol ki is van táblázva a mosó bejárata mellett, ha csak ki nem szedik a táblát.
"Szóval hogy is van ez? Jó, jó franchize, de a Shellnek nem fontos az imázs, hogy hagyja enyire lezülleszteni a nevét viselő kutakat? És lehetnek enyire különböző árak? Meg a zsebre dolgozás nem piti kis csalás, amikről itt már szó volt, hanem adócsalás. Ezt egy világcég megengedheti?" Annyi a hozzáfüznivalóm, hogy amig a Shell Hungary belsö ellenörei (mert vannak) ugyanolyan korruptak, mint a kutakat üzemeltetö vállalkozók, addig nem is lesz másképp... Egyébként az én volt fönököm ellen büntetöjogi eljárás folyik orgazdaság, meg még mittudoménmi miatt. Nem hiszem, hogy a Shellnél erröl nincs tudomása senkinek. Sokszor elöfordult, hogy az ügyvédjével együtt szittyóztak a shopban éjszaka és tajtrészegen kocsikáztak ide-oda. Egyik ilyen eset után el is vették a jogsiját, de három nap múlva már vissza is kapta és folyt a móka tovább.

Előzmény: stika (97)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.12 0 0 98
nemtom elhangzott- e már régebben, de a legjobb ötletük az, hogy megmondom a kutasnak, 3ezerért toljon a kocsiba. Erre o: oké oké menjen be fizetni.
Bemész, és amig távolodsz a csávótól, o magasra tartott kézzel mutat befelé hogy 3. Odabenn levesznek 3 rugóra, mire visszaérsz a kocsidhoz, már nullázva van az óra. Aztán csodálkozol, hogy annyit fogyaszt a kocsid mint a pótos IFA. Persze, mert a kutas csk 1000ért, vagy 1500ért nyomatott benzint.
stika Creative Commons License 2001.01.12 0 0 97
Ha már a mosóknál meg a Shellnél tartunk.
Veresegyházi Shell kút, itt a mosót zsebre működtetik. Vagyis a kasszánál nem adnak zsetont, a mosóban meg egyszerűen zsebre teszik a lét minden felesleges formalitás nélkül. Ezt tudva be sem megyek a shopba. Waxos mosásra várok, az ár tűrhető, 690 HUF. Sorra kerülök, széttárt karok, sajnos a gép nem üzemel, csak kézi mosás van.(Persze, mert ezzel többet lehet szakítani.) Dühösen morgok, hogy ezt azért illene kiírni, és át a Gödöllőre, szintén a Shellhez. A mosónál csak a mosás fajták vannak kiírva ár nélkül. Gyanús, hogy az előttem állók nem mennek az automatához, én csakazért is be a pénztárhoz és kérek egy waxos mosásra zsetont. A csaj úgy néz rám, mint egy csótányra, és morogja, hogy 1100 Ft. Beállok, a srác kérés nélkül nekiáll gőzborotvázni, majd amikor berakom a zsetont, akkor másodszor is csótánynak érezhetem magam. Amig az én kocsimat az automata kezeli, addig a kint mögöttem állót kézzel mossa a két alkalmazott.
Szóval hogy is van ez? Jó, jó franchize, de a Shellnek nem fontos az imázs, hogy hagyja enyire lezülleszteni a nevét viselő kutakat? És lehetnek enyire különböző árak? Meg a zsebre dolgozás nem piti kis csalás, amikről itt már szó volt, hanem adócsalás. Ezt egy világcég megengedheti?
BkorVette Creative Commons License 2001.01.11 0 0 96
zsombi!

En jartam nagyon sokat vadaszni, es hidd el nem gyanus egy vadasz autojanak platojan a bokaig ero ver!!:-))))

Felteve ha vadasz volt...es nem a hasfelmetszo!!:-))

Udv.:B.korVette

Előzmény: zsombi (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!