Keresés

Részletes keresés

Volt tüzér Creative Commons License 2016.05.01 -1 1 18940

Mindenféle hivatalos leírás mellett azt nem szabad elfelejteni, hogy a méteres hullámhosszú lokátorok kisugárzása bizonyos határig képes volt követni a föld görbületét.
Az az 1200 kilométer meg csak egy elvi lehetőség, amit az adóimpulzusok ismétlődési ideje tesz lehetővé maximális kitérítésen. Emellett meg a lokátoroknak meg szoktak adni egy olyan adatát is, hogy egy valós célt milyen távolságon lát(hat) meg. Egy átlagos méretű, alakú katonai repülőgépre ez az adat a P-14-nél nagyjából 700 - 800 méter, és nem több.
De ez nem csak a P-14-re vonatkozik. Ott van példának a P-12. Ott például a maximális, 360 kilométeres felderítési lehetőség mellett egy MiG-21-re vonatkoztatva 210 km volt a felderítési távolság. Nem véletlenül használtuk mi azt a lokátort 180 km-es kitérítésben. Azon az értéken például kifejezetten jól lehetett használni.

 

Előzmény: Hpasp (18937)
Band.S34 Creative Commons License 2016.04.30 -1 2 18939

Kedves Hadsz,

 

akkor még had reagáljak én is a válaszaidra. És szerintem itt fejezzük is be ezt a témát és inkább építsük a topicot további infókkal.

 

(Amúgy még az is lehet, hogy változtatok elveimen és ezen túl én is fogok posztolni dolgokat itt..)

Szóval:

 

„Ha visszaolvasol, láthatod, hogy az elmúlt 11 évben itt a fórumon soha nem versengésből, túllicitálásból írtunk, mutattunk be  fotókat, meséltünk sztorikat. Egy ilyen érdekes téma nem szabad, hogy erről szóljon. Sem itt, sem a fészbúkon. Élményeket, tapasztalatokat osztottunk/osztunk meg”

 

Én nem az elmúlt 11 évet vitatom, mert nyilván 2012 Novemberig nem volt más aki érdemben ezzel a témával foglalkozott. Viszont azért volt mindkét részről olyan beszólogatás, hogy „ igen én már jártam ott jóval előttetek stb.” Mi ez ha nem versengés…

 

"hogy a ti „zárt” csapatotok nem tűr meg új embereket"

 

Ez nem így van, soha nem is volt. Az itteni csapat különben sem lehet zárt, hiszen ez egy nyilvános fórum. Bárki írhat. A topiknak nincs külön adminja, aki kedve szerint szelektálhatja a neki nem tetsző megnyilvánulásokat, mint a fészbúkon. Az index fórumnak moderátorai vannak, akik bejelentésre vagy azért mert észreveszik, törlik a nem odaillő hozzászólásokat. Jogosan! 

 

A baráti kör teljesen más tészta

 

Én sem a fórumra gondoltam, hanem a „baráti körre” de most ebbe inkább ne menjünk bele. Viszont legalább magad is elismered, hogy az “más tészta” vagyis = mégis csak zárt kör…

 

"vannak itt az oldalon olyan „őskövületek” akik nem tudnak haladni a korral és talán némi büszkeségből megállnak egy szinten."

 

András, ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy aki nem használja (vagy nincs regisztrálva) a fészbúkot, az "nem tud haladni a korral"!? Mert ez, ne is haragudj, de marhaság!

 

Természetesen nem. De nem is kritizálom illetve fikázom azt amit nem ismerek illetve nem vagyok a tagja. Mert ha visszaolvasol ott erről szólt a dolog és én anno ezért rágtam be

Én sem voltam nagy FB-os előtte, de megtaláltam a lehetőségeket és előnyöket és ezért megpróbáltam kihozni belőle a legjobbat és ma már máshogy viszonyulok hozzá….

Viszont vannak olyanok akik erre képtelenek.

 

beszólás, ami így szólt: „Nagyon szuper szervezés, még a HÁP-ra sem tudunk bejutni”

 

Bízom benne, hogy nem rám célzol, mert én ilyet soha nem mondtam! Sőt, emlékeim szerint egy üzenetben (vagy hozzászólásban) megköszöntem a szervezést.

 

Valóban megköszönted a dolgot ez igaz… (Megjegyzem nem vártam el)

Viszont azt lehet, hogy nem tudod, vagy nem emlékszel, hogy elcsíptem egy beszélgetést közted és partnered közt. Ahol ez a „beszólás” elhangzott. Lehet, hogy éppen nem tőled, hanem a beszélgető partneredtől (erre már én sem emlékszem tisztán) de hogy elhangzott az biztos…

 

Üdv.

András

Előzmény: hadsz (18935)
D-peti Creative Commons License 2016.04.30 -2 4 18938

Meg tudom erősíteni az előttem írtakat, sikerült személyesen találkoznunk és megvitatni a nézeteltéréseket Leventével. A többiek nevében nem tudok nyilatkozni, de remélem ők is megtalálják majd a közös hangot, és vissza tud térni a topic a régi kerékvágásba.  

Hpasp Creative Commons License 2016.04.30 0 0 18937

Az én időmben még az oborona radar működött.Az akkori tiszt elmondta,hogy 1500 km sugarú kőrbe mindent látott.Nem semmi jószág volt

Azért volt abban túlzás vastagon :)

Az indikátor maximális kitérítése ugyan tényleg 1'200km, viszont a föld görbülete miatt 400km-es távolság felett már csak a 20'000m felett repülő tárgyak láthatóak.

(abból meg nincs sok :)

 

Oborona diagramm a 3. oldalon:

http://batonnsoft.96.lt/articles/Images_5N84A_1.pdf

Előzmény: Illés Lajos (18924)
Ridley4Lev Creative Commons License 2016.04.30 -2 0 18936

A mai este D-peti-el személyesen találkoztam, köszönöm, hogy válaszolt eme nyílt kérésemre, úgy érzem sikerült pár problémát, gondot személyesen megbeszélnünk, a sajátomat is bele véve...a többieknek részemről szintén fel van dobva ez a dolog. Petinek köszönöm, hogy élt a lehetőséggel. 

hadsz Creative Commons License 2016.04.30 -2 2 18935

Tisztelt Schultz András!

 

A nagyon szép időt kihasználva én is nemrég értem haza egy szuper bakonynánai, Cuha-völgyi kirándulásból. Semmi katonai... :)

 

Engedd meg, hogy reagáljak a hozzászólásodra!

 

"Ha visszaolvasok pár évet itt az oldalon, akkor rájöhetsz, hogy anno mikor a Facebook-os oldalunkat alapítottuk nem konkurens platformnak szántam/uk hanem mint egy kiegészítés azoknak akik inkább a képek világában élnek. Talán az nem vitatható, hogy a FB-on több lehetőség van a képek bemutatására, mint itt."

 

Ez korrekt, érthető érvelés. Noha a fészbúk nem a szívem csücske, az igaz, hogy nagyon gyorsan, nagyon sok emberhez eljut az információ. A képek bemutatására tényleg jó. Nem vitatom.

 

"hogy versengjünk, és egymást túl licitáljuk"

 

Ha visszaolvasol, láthatod, hogy az elmúlt 11 évben itt a fórumon soha nem versengésből, túllicitálásból írtunk, mutattunk be  fotókat, meséltünk sztorikat. Egy ilyen érdekes téma nem szabad, hogy erről szóljon. Sem itt, sem a fészbúkon. Élményeket, tapasztalatokat osztottunk/osztunk meg.

 

"Nem is tudnánk versenybe szállni, hiszen te és társaid már lassan 10 éve ezt csináljátok. Sokkal több tudásotok és tapasztaltok van…"

 

Mint mondtam, ez nem verseny. A tapasztalat és a tudás nem minden esetben arányos az eltelt idővel, bár kétségtelen, hogy ez utóbbi sokat számít. Senki nem úgy kezdett foglalkozni a témával, hogy minden infó a kisujjában volt. Mi sem.   

 

"hogy a ti „zárt” csapatotok nem tűr meg új embereket"

 

Ez nem így van, soha nem is volt. Az itteni csapat különben sem lehet zárt, hiszen ez egy nyilvános fórum. Bárki írhat. A topiknak nincs külön adminja, aki kedve szerint szelektálhatja a neki nem tetsző megnyilvánulásokat, mint a fészbúkon. Az index fórumnak moderátorai vannak, akik bejelentésre vagy azért mert észreveszik, törlik a nem odaillő hozzászólásokat. Jogosan! 

 

A baráti kör teljesen más tészta.

 

"vannak itt az oldalon olyan „őskövületek” akik nem tudnak haladni a korral és talán némi büszkeségből megállnak egy szinten."

 

András, ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy aki nem használja (vagy nincs regisztrálva) a fészbúkot, az "nem tud haladni a korral"!? Mert ez, ne is haragudj, de marhaság!

 

"Aztán még durvább lett az egész mikor az „író úr” itteni személyes támadásnak vette azt, hogy vannak mások is akik ezzel témával szeretnének foglalkozni. (Itt is felmerült többször a kérdés, hogy ki kitől lop adatokat stb.) Szerintem mindenki tudja kiről van itt szó…"

 

Szerintem alaposan félreérted. Az "író úr" nem azt vette személyes támadásnak, hogy vannak mások is, akik ezzel a témával foglalkoznak. Hidd el, rajtatok/rajtunk kívül vannak emberek, akik elég alaposan és nagy szakértelemmel belemélyedtek a témával kapcsolatos részletekbe, és mégsem vetődött fel soha, semmilyen "személyes támadás" gondolata részéről. Sőt!

A plagizálás viszont nagyon nem szép dolog, erre az "író úr"nem kevésbé érzékeny, mint ti. Teljes joggal. 

 

"Én még ma is azt gondolom, hogy együtt sokkal több dolgot tudtunk volna megvalósítani."

 

Ezt én is így gondolom.

 

"beszólás, ami így szólt: „Nagyon szuper szervezés, még a HÁP-ra sem tudunk bejutni”

 

Bízom benne, hogy nem rám célzol, mert én ilyet soha nem mondtam! Sőt, emlékeim szerint egy üzenetben (vagy hozzászólásban) megköszöntem a szervezést.

 

 

üdvözlettel

 

Kizmus Szabolcs / hadsz

 

 

Előzmény: Band.S34 (18915)
Band.S34 Creative Commons License 2016.04.30 -2 1 18934

Gyula és Peti,


Bocs, hogy csak most reagálok, de nagyon szép idő volt is kint voltunk a családdal Zsámbékon. Sajnos majdnem a sírás kerülgetet a látványtól…


De ez egy másik téma.


Szerettem volna reagálni Peti válaszára, de láttam az óta törölték a posztot. Azért megpróbálom fejből.
Nem személyeskedem, és nem fröcsögök, mert ez nem az én stílusom.


Sajnos lehet, hogy nem voltam egészen érthető vagy inkább félreérthető volt írásom. Én nem arra a bizonyos „íróra” gondoltam, akitől Levente idézet vagy nem idézet a blogjában. Bevallom őszintén én sem a blogot sem a könyvet nem olvastam, úgyhogy ehhez a részhez nem tudok hozzászólni. Én arra a bizonyos „íróra” gondoltam, aki még a pont, vessző és ékezeteket és levédette a könyvében illetve az orosz nyelv írásos formáját is kizárólagosság alá tette… gondolta…
Remélem így már világosabb a dolog 


Oldalunkon továbbra is zéró tolerancia van a politikai megnyilvánulásoknál. Ezt nem csak a Gyula, de én is és Levente is nagyon komolyan vesszük. Rég nem jártam már itt ezért fogalmam sincs itt mi a helyzet e téren.


Gyula!


Én nem bántam meg, hogy a csapatunk tagja vagy, hiszen nem hiába vettünk be a „csapatba”. Eszem ágában sincs kirakni téged…


Amúgy ha az emlékezetem nem csal, akkor 2012-ben vagy 13 elején küldött Peti egy pár saját képet Mezőkövesdről ezt ki is posztoltuk az oldalon.


És igen egyetértek Gyulával. Kapjon a Peti is de a többiek is lehetőséget az oldalon a posztoláshoz

 

Egyenlőre ennyi


Üdv.
András

Előzmény: ___Szabó_Gyula___ (18930)
___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -5 1 18930

András!

Dehogy dobállak meg érte.

Viszont: ítt "nyilvánosan" kérlek! Ha úgy érzed, hogy az oldalunk rossz irányba indult el, mióta társ vagyok, kérlek azonnal rakj ki onnan engem. Nem sértődöm meg.

 

Másik kérés: D-Peti harcos azt említette, hogy régebben rendszeresen osztott nálunk képeket szovjet laktanyákról. Lehet vak vagyok, de nem igazán osztott.

Szóval kapja meg a lehetőséget a harcos, hogy pár szigorúan saját készítésű (tehát nem MTI archivumából palizált) fotóalbumja megjelenjen az oldalunkon, szakmai leírásával együtt.

D-Peti!

 

Jól látod, tényleg változott az oldalunk, mióta jelen vagyok ott.  Még inkább közösségi lett. Szívesen látunk, osztunk más által készített és beküldött kihalt laktanyás képeket, archív fotókat. Sajnos ez neked nem tetszik. De ezen nem csodálkozom.

Lásd fenti kérésemet, neked is megismétlem: András beleegyezését kérem, hogy adjunk neked egy lehetőséget, hogy saját készítésű fotóidból rakhass oldalunka .

 

A korábbi hozzászólásom továbbra is áll: irányomba és a barátaim irányába való személyeskedést mellőzd.

A történész dolgot pedig te állítod magadról egyik profilodban. (ha ide belinkelem, akkor megint kikapok, merthogyugye személyiségi jogaid vannak)

 

Röviden ennyi. Tényleg zárjuk le a dolgot. Vagy ha meg kívánsz még valamit beszélni, tegyük személyesen, akár velem, akár a Leventével vagy Andrással.

Ridley4Lev Creative Commons License 2016.04.30 0 3 18929

Peti..gyere beszélgessünk...címem 1039, Rákóczi utca 36....nyitott vagyok mindenre, de ha nem akkor mond hol és mikor...hadsz: veled szívesen Május 21-én Veszprémben úgy is ott leszek a Hadifesztiválon. Előttem nem kell visszatartanotok magatokat, a személyes beszélgetés híve vagyok. 

schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 -1 0 18925

Az oborona még akkor is forgott, mikor én ott jártam :-)

Előzmény: Illés Lajos (18924)
Illés Lajos Creative Commons License 2016.04.30 -1 2 18924

Értem azt hittem elsőre,hogy valaki ott szolgált.

Az én időmben még az oborona radar működött.Az akkori tiszt elmondta,hogy 1500 km sugarú kőrbe mindent látott.Nem semmi jószág volt.

Előzmény: schlumberger (18923)
schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 -1 0 18923

Szia Lajos!

Én nem voltam sorkatona, én csak egy látogatáson voltam Medinán néhány évvel ezelőtt, még mielőtt odarakták az elhibázott radart :-)
Egyébként csak 440 MHz alatt rádiózom :-)))

Előzmény: Illés Lajos (18922)
Illés Lajos Creative Commons License 2016.04.30 -3 1 18922

Medina?

Ott voltak sorkatona ha jól emlékszem 2001 miénk volt az utolsó 9 hónapos sorállomány.

Előzmény: schlumberger (18920)
schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 0 0 18921

Az enyém publikus, írjál te, mert én nem tudok :-)

Előzmény: monfondir (18919)
schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 -1 0 18920

Igen, ott voltam Medinán én is :-) De írok neked inkább magánban, ne offoljunk itt eonnal :-)

Előzmény: monfondir (18919)
monfondir Creative Commons License 2016.04.30 0 0 18919

Off:

Igen, erre gondoltam, hasonlóképpen vagyok én is bár én nem a mérési területen vagyok -  bár jó pár barátom van ott, az egyik ráadásul Sormáson volt relés :) !

Akkor talán szerintem mi találkoztunk Medinán anno (most már egy 3 betűs cégcsoportban vannak a cégeink ha jól sejtem)... 

on:

A témához kapcsolódik kicsit, hogy a idősebb kollégáim a cégnél (VHSZ csoport) jól ismerték a későbbi laktanyaparancsnokomat. :)

Illetve az állomány zöme olyan szakközépből jött ahol 'villamos' tudást kaptak a fiatalok (én itt is kivétel voltam :) )...

Előzmény: schlumberger (18917)
schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 -2 1 18917

ps: Kedves Schlumberger! Ez a nick név honnan származik (már rég meg akartam kérdezni, mert sejtésem van)?

 

Én a villamosenergia-iparban éltem le az életem, áramszolgáltató voltam :-)  Egy fogyasztásmérő (villanyóra) adta a nicknevet, voltam Franciaországban a gyárban, ahol készültek ezek a műszerek, majd itthon is, Gödöllőn, az egykori GANZ-gyárban, aminek már annyi neve volt, mint Ságvári Endrének... Jól sejtetted?

Előzmény: monfondir (18913)
Band.S34 Creative Commons License 2016.04.30 -1 2 18915

Kedves Uraim,

Tisztel Hadsz,

 

A „Tanár” uraktól előre is szeretnék elnézést kérni a helyesírási hibáim miatt.. Sajnos nem erősségem az írás..

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e ezekhez a csodálatos kommentekhez, amiket itt sikerült összehoznotok. Mivel úgy láttam, hogy valamilyen szinten én is meg lettem szólítva ezért úgy döntöttem, hogy leírom véleményemet erről az egész gyomorforgató dologról.

Évek óta nem posztoltam itt, hiszen anno egy pár éve úgy gondoltam, hogy ezzel a stílussal, ami néha itt folyik, nem tudok azonosulni.

És most következzen az a rész, ami miatt úgy gondoltam, hogy mégis írok…

"a facebookon a Kihalt Laktanyák oldalunkat"

 

"Eredeti a névválasztás. Sokat nem kellett rajt gondolkozni..."

 

Kedves Hadsz,

Ha visszaolvasok pár évet itt az oldalon, akkor rájöhetsz, hogy anno mikor a Facebook-os oldalunkat alapítottuk nem konkurens platformnak szántam/uk hanem mint egy kiegészítés azoknak akik inkább a képek világában élnek. Talán az nem vitatható, hogy a FB-on több lehetőség van a képek bemutatására, mint itt.

Én anno az oldalunkat nem azért alapítottam, hogy versengjünk, és egymást túl licitáljuk, hogy ki merre járt és kinek van több infója…

 

Nem is tudnánk versenybe szállni, hiszen te és társaid már lassan 10 éve ezt csináljátok. Sokkal több tudásotok és tapasztaltok van…. Ezt senki nem vitatja.

Mint már írtam én az oldalunkat „kiegészítésnek” szántam. Akkor még nem értettem, hogy a ti „zárt” csapatotok nem tűr meg új embereket. Talán innen indult az egész konfliktus…

Megjegyzem nem mindenki volt ezen a véleményen. Talán nem haragszik meg érte D-Peti ha tőle idézek. (Ezt az üzentet az oldalunkra írta anno) Megjegyzem nagyon jó érzés volt, hogy nem mindenki veti el az ötletemet…

 

„Üdv!

Az indexes fórumon írtak ellenére szerintem jó ötlet, hogy elkészült ez a csoport. Lesz egy hely végre ahová képeket lehet felrakni stb. Egyébként az oldal az ex szovjet objektumokkal is foglakozik? Én első sorban ezeknek a történetét és alakulatait kutatom. A képtáram: http://www.panoramio.com/user/5471218
Ha gondolod időnként küldök kisebb válogatásokat + hozzácsatolva az ott állomásozott alakulatokat egyéb infókat.

Üdv: Daczi Péter”

 

Arról sajnos nem tehetek, hogy vannak itt az oldalon olyan „őskövületek” akik nem tudnak haladni a korral és talán némi büszkeségből megállnak egy szinten.

Szóval ahogy említettem feljebb én az oldalunkat mint „kiegészítésnek” szántam. Arra gondoltam, hogy talán együtt tudjuk építeni a témát nem pedig külön-külön egymás ellen rivalizálva.

Talán egy kis ideig ez működött is de aztán jöttek a kellemes „beszólogatások”, hogy ki kitől „lop” stb. Aztán még durvább lett az egész mikor az „író úr” itteni személyes támadásnak vette azt, hogy vannak mások is akik ezzel témával szeretnének foglalkozni. (Itt is felmerült többször a kérdés, hogy ki kitől lop adatokat stb.) Szerintem mindenki tudja kiről van itt szó…

Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy ez az egész idáig jutott.  Én még ma is azt gondolom, hogy együtt sokkal több dolgot tudtunk volna megvalósítani.

 

PS:

Még egy utolsó gondolat, ami már nagyon régóta zavart és nyomta a lelkemet…

 

Talán a képen szereplő személyek emlékeznek még erre a bejárásra. Sajnálatos módon anno ugye az itten HÁP-ra nem tudtunk bejutni mert a HM-ígéret ellenére nem jutatták le a kulcsokat a helyszínre. Megjegyzem ezt előtte én lebeszéltem…

 

 

Nagyon jól esett egy ott elhangzott beszólás, ami így szólt: „Nagyon szuper szervezés, még a HÁP-ra sem tudunk bejutni”

1)      nem volt kötelező eljönni.

2)      Nem úgy kértem a bejárást, hogy a HÁP-ot nem szeretnénk megnézni..

 

További Szép napot mindenkinek

Schultz András

Előzmény: hadsz (18887)
monfondir Creative Commons License 2016.04.30 0 2 18914

Kár, mert a tiszti állomány tudás több mint a miénk. Engem főleg az érdekel, hogy nézett ki régen. Anno a tiszti szobák takarításakor láthattam érdekes fotókat amit eddig sehol nem láttam. Jutai bejáráskor anno nagy örömmel vettem az egerági HÁP tervtábla fotót munka közben :)

Előzmény: ___Szabó_Gyula___ (18912)
monfondir Creative Commons License 2016.04.30 0 2 18913

Sclumbereger olvtárshoz csatlakozva, kérem, ne veszekedjünk itt. Évek óta írunk/olvasunk itt de nem emlékszem, hogy így össze lett volna rúgva a por... Én mindenkit nagyon tisztelek akit itt bármit is publikál mivel olyan helyekre is sokan eljutnak ahová nekem nem sok esélyem van. Ki így, ki úgy elemezi amit látott de megosztja. Én úgy veszem mindig, ahogy Schlumbereger barátunk írta, a "közös adatbázis" növelése a múlt dolgairól. Kérem, vegyetek egy nagy levegőt, fújjátok ki és lépjünk ezen túl. Peace! :)

off

ps: Kedves Schlumberger! Ez a nick név honnan származik (már rég meg akartam kérdezni, mert sejtésem van)?

on

Előzmény: schlumberger (18895)
___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -2 0 18912

Sajnos nem sokkal voltunk többen, mint akik a fotón is szerepelnek.

Már nem sok látnivaló akad :(

Előzmény: monfondir (18911)
monfondir Creative Commons License 2016.04.30 0 2 18911

Nagyon sajnálom, hogy kimaradt... Szívesen tapodtam volna ismét a földjét 25 év után megint... A régiek közül volt valaki esetleg (tiszti állomány)?

Előzmény: ___Szabó_Gyula___ (18908)
___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -2 1 18910

Nem rég Boldogon is jártunk bejáráson.

___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -3 1 18909

Szép névjegy kártya.

Gratulálok!

Ezen látszik, hogy önállóan írtad.

Tuccc még ilyet?

Vidd még előre a böfögéseddel a topicot.

Hajrá

 utolsó kérdésedre: csajod akkor nem történész? :D

 

Na ha az öntömjénezésen és fikázáson kívül mást is tudsz, írj...

Előzmény: hadsz (18904)
___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -3 0 18906

Igen volt :)

Előzmény: monfondir (18902)
hadsz Creative Commons License 2016.04.30 -5 1 18905

Nyugodtan linkelj csak a blogból! Szívesen kielemezzük. :)))

 

Mindannyian folyamatosan tanulunk, senki nem úgy születik, hogy mindent tud. 

Előzmény: Törölt nick (18889)
monfondir Creative Commons License 2016.04.30 -3 0 18902

Kár hogy itt nem volt hirdetve, nem mindenki facebookos :). A műszerkertbe is volt bejárás?

Előzmény: ___Szabó_Gyula___ (18900)
schlumberger Creative Commons License 2016.04.30 0 2 18901

Ezek már nem hejesírási kérdések, hanem sokkal súlyosabb dogok, én magam ebben nem tudok állást foglalni. Ezért kellene :-)

Előzmény: ___Szabó_Gyula___ (18899)
___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -3 0 18900

Lezárásként egy fotó az Egerági bejárásunkról.

___Szabó_Gyula___ Creative Commons License 2016.04.30 -3 0 18899

tanár úr kérem :)

 

ha hejjesen írom le, akkor szabad a másik becsületébe gázolni? személyeskedni? hazudozni? még ha történésznek is nevezi magát az illető?

 

Ugyan.

 

Ezért kellene egy asztalhoz ülni? :D

Előzmény: schlumberger (18898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!