Látom Kóka adott nektek 1 kis csócsálni valót, ti meg csócsáljátok szorgalmasan. És ettől mi változik az életetekben? Szebben fog sütni a nap ha egyikőtöknek vagy másikotoknak lesz igaza?:))
Tudom, hogy bonyolult az egész adózási rendszerünk, de azért ennyire nem. A pénztárgép szempontjából a nyugta(számla) kelte a teljesítés időpontja és ezt szépen nyilvántartja. Ez ugyanis a dolga. Egy háromnapos lakodalomnál hogyan működik akkor a dolog?
Számlának indították, de nem szerepel a vevő neve rajta.
És a stilizált apeh-jel sem, ami vagy szabálytalan vagy utólag nyomtatták. Ilyet csak saját szórakoztatására tehet meg pénztárgép-tulajdonos. Bevétel ellenében nem adhatja ki.
Az összeget nem is néztem, hallottam. Nekem a revizor egy 600 Ft-os (tényleges költséget tartalmazó) taxiszámlát kiemelt, mert nem volt rajta a nevem. Igaz, esetemben nem szólt le senki…
Ok, itt a kérdés az, hogy Kóka mutatott egy számlát ami korábbra szól, semmint az esemény, amit igazolni akart volna vele, ezért felmerült a gyanú, hogy az egymillió forintos számla vagy utólag készült, vagy hamisítvány, vagy pedig az előző napi rendezvény számlája.
Nyilván pártállástól függően mindenki meg van győződve arról, hgoy mi az igazság, de ez véletlenül egy olyan kérdés, amit tényleg el is lehet dönteni, őgyhogy azért nézem itt a fejleményeket, mert érzem, hgoy döntő csapás és érv jöhet bármelyik oldalról. Egyelőre Fletornál a pont, dacára a stílusának :)
Nincs értelme az éjszaka is nyitva tartó üzleteknél sem az "óra átfordul, a nap marad" funkciónak, mert egyrészt technikai blődség, másrészt a "napi zárás " funkció feleslegessé is teszi. A napi zárással pontosan lehet tudni, mit követtek el a műszakban.
De visszatérve Kókához, ha a pénztárgép rosszul van beállítva, mert rossz dátumot, időt mutat, akkor Kóka már megválasztása napján leleplezett egy adócsaló vendéglátóst a számla lobogtatásával.
szerintem ez egyszerűen lehetetlen... ...az nap akkor milyen elv szerint fordul át? Honnan tudja, hogy át kell fordulnia? Bizony ezt az óra mondja meg neki. 00:00 -kor fordul a nap. Vagy rosszul gondolom?
Nekem az egész üggyel a következő gondjaim vannak.
Milyen áfacsalásról van szó? Áfát csalhatott volna a vendéglős, ha nem ad számlát, s könyvelése szerint nem történt értékesítés. Tehát úgy tesz, mintha nem lett volna áfás bevétele. Áfával manipulálni a vásárláskor is tud.
Kóka a költségeiről milyen módon tartozik elszámolni? Ha saját zsebből fizet, akkor max, az asszonynak. Ha képviselőként, akkor úgy tudom bemondásra. Nem kell semmilyen számlát bemutatnia. A képviselői költségkeretnek van felső határa vagy kötött? Ha nincs, akkor disznó, ha visszaél egy rossz szabállyal. Ha van, s többet mond be, mint amennyit költött, akkor a keret gyorsabban merül ki. Egyébként egy olyan számla, amin nincs vevő, semmiféle elszámolásra nem jó.
Az előrefizetés nem játszik - hiszen Kóka maga mondja hogy az asszisztense ment fizetni és szokása ellenére megtartotta a számlát. Ibolya egyébként nem is fogja elfogadni - mert az újság szerint/és ehhez az Ibolya még tud v.mit - nem is ebben az étteremben történt a nagy eset.:)
A HVG cikktől a Kóka pánikba jött és kiugrott a bokorból - aztán gyorsan vett egy számlát. Hát ilyen sikerült.:)
vazzeg ismerem, de tudom magamról, hogy nem vagyok jogász ezért azt is tudom, hogy kurva sok időmbe tellene, amíg kibogarásznám az idézet szövegből a vitatott kérdésre a választ.
Megnéztem a linket, amit adtál, igen, leírják a szabályokat, de kérlek, ha már ennyire otthon vagy a témában, segíts annyiban, hogy megmutatod az általad idézet link melyik része támasztja alá az igazadat és cáfolja azokat, akik azt állítják, hogy átfordulhat az óra, de a nap maradhat az előző?