Ne akadékoskodjunk! A kérdés így szólt: "Tudnátok segíteni Uacs 9305-ös kocsi ügyében?" Ez pedig a románra, vagy a lengyelre illik. Utóbb tovább szűkítve a románokra.
Magam nagyon hálás vagyok minden vasúti járművel kapcsolatos közlésért, amivel szerény ismereteim és a képgyűjteményem bővül. Pl. ennek a képnek is nagyon örültem.
Ha jól tudom, akkor ezek a porszállítók mindig, vagy többnyire magánkocsik voltak. Így azok beszerzéséről, sorsukról (pl. átalakítgatásaikról) eléggé keveset lehet olvasni. Hasonlóképp a - tudom nem ide tartozó - postakocsik története sincs túl részletesen feldolgozva.
Az xx 55 930 5 xxx-x Uacs kocsik között látok román és lengyel gyártásúakat. Az utóbbiak egy része még átesett egy látványosabb átalakításon is. A magyar gyártású xx 55 932 0 xxx-x Uacs kocsikat nem kellene idekeverni!
román gyártású:
33 55 930 5 169-1 Uacs
Ezeknél a tartályok alsó részét körülvevő lemezeken levő kisebb és nagyobb lyukak számában és elhelyezkedésében nem tudok eligazodni.
Tudnátok segíteni Uacs 9305-ös kocsi ügyében!? Egy olyan fotó kellene, amin látszódik a puttonyok tetejém lévő járdázat, meg ilyesmik. Modellépítéshez kellene.
a személykocsisban kellett volna válaszolni, hogy a pályafenntartás #10842-re a válasz 20-26 045? A pft topikba meg beírom, hogy a válasz a személykocsis topik #...-ban? Remekül követhető megoldás...
A saját véleményemet fejtettem ki. Természetesen tiszteletben tartom a Tiedet is. Eltekintek annak a részletezésétől, hogy pl. ezt a topikot milyen szempontok szerint lehetne szétdarabolni.
Csak halkan jegyzem meg, hogy az életben sokszor célravezető a mértéktartás.