Én, ha nem olyan helyen vagyok,amit ismerek, épp a kellemetlen tapasztalataim miatt készpénzes számlát kérek, a jattal igazából nincs kardinális problémám, egyszerűen fapofával megvárom a visszajárót.
Így legalább kikerülök néhány trükköt, a másik, ezzel párhuzamosan a kerek összegért tankolás, amit említettél.
Nemhiába, mindenki megpróbálja bebiztosítani magát.
Én egy rendkívűl egyszerű, ám annál hatékonyabb módszert követek, már jó ideje. Fix, kerek összegért tankolok (mondjuk 10.000 forintért) természetesen saját kezüleg. Lehetőleg mindig a hozzánk legközelebb lévő Mol kútnál. Már szinte ismernek. Aztán kikészítem a bankót. Kártyával nagyon ritkán fizetek. Bezárom a tankot és csak ezután fáradok a kasszához. Borravalót nem adok, a számlát elteszem.
Azt hiszem, így kizártam mindenféle trükközési lehetőséget.
3 hete voltál itt utoljára. Átolvastál mindent?
Nem vitatkozni akarok.
Csak bízom benne, hogy Téged még nem értek hasonló élmények, mint engem.
Üdv.:Műláb, akinek békések a szándékai
Ha tovább hangoztatod az általad is szélsőségesnek ítélt állat fajelméletedet (állatfaj), akkor ne csodálkozz, ha műlábad másik műláb, illetve műkéz kiegészítőkkel fog gazdagodni.
Vagy a kutaknál lankad ez a fajta verbális harciasság?
Két alapvetö különbség van a MOL és a Shell kutak között: a MOL saját maga üzemelteti a hálózatot, míg a Shell franchise rendszerben (mint ahogy azt korábban leírtam). Így gondolom az ellenörzés is más tészta. A MOL-nál inkább csak amolyan egyéni "akciók" mennek, mig a Shell kutakon az üzemeltetök is úgy ügyeskednek, ahogy tudnak.
Másrészt: a MOL kutasok rendes fizetést, ellátást, évi meghatározott mennyiségü üzemanyagot is kapnak, ellenben a Shellnél minimálbérért, mindenfajta más juttatás nélkül dolgoznak az emberek, így jobban rá vannak szorulva az ügyeskedésre. Na, jó, természetesen így is elítélendö mindenfajta csalás, de egy jó kutas úgy is tud egy kis "extrához" jutni, ha nem a vevöt veri át. Szóval a Shellel csak annyi a gond, hogy nem ellenöriz rendesen és hagyja, hogy ilyen alvilági figurák üzemeltessék a nevével fémjelzett kutakat.
Két fecske. Ahová én járok (óbudán), ott is rendesek.
"Az azért kiráj, hogy néhány k*cs*g alkalmazott hogy el tudja egy cég renoméját teljesen b**szni"
Egyetértek. Bár mintha a Shellre az átlagnál sokkal több panasz lenne. Esetükben már nem biztos, hogy csak az egyéni akciók okozzák a hírnévromlást. Valami egyéb körülmény is van ott, amiben már a cég a ludas szvsz.
Én ilyen 10000-esből nem jól adtak vissza játékot a Shellnél játszottam, szöveg ugyanaz, de én 1 perc múlva mentem vissza, simán letagadta a csaj, kezében a papírfecnivel, hogy mennyit kell majd zárás előtt kivenni a kasszából...
Fogyasztóvédelmiseket a nyakukba eresztettem (csajnak Pechje volt, ki volt írva a neve a táblácskájára), visszanézték a videofelvételt, az összeg 10x-esét fizettették vissza a csaj fizujából (szóval abban a hónapban 0-t kapott) + kirúgták mint a szél fegyelmivel.
Különben hidd el a kamera úgy van beállítva, hogy a gép elejét nem filmezi, csak téged :) Nekem volt mázlim hogy valaki elállította.
Na mindegy, lehetőséged van, de a lényeg az, hogy még aznap jegyzőkönyvet kell felvenni a kútnál... Nem kell hogy elismerjék, csak adják írásba hogy te xx óra yy perckor bejöttél és verted az asztalt.
Minél gyorsabb vagy annál jobb.
Azóta persze nem tankolok annál a kútnál, és mivel egy logisztikai cégnél dolgozok, senki sem tankol ott, ami azért nem 20 liter/hónap :)
Egyébként csak 1 lesz, a mobil kutat nem engedélyezték.
Fellebbentve a fátylat, a sógor finánc fhdgy (attól még lehet rendes ember, nem?),
Ők engedélyeztetik, tegnap kérdeztem, de az ő, és a cége álláspontja szerint Pesten sokkal nagyobb a MOL lobby hatása, mint vidéken.
Szerintem van benne valami.
A MAK szvsz nem rendelkezik olyan ellenlobbyval, de meggyőződésem, hogy minden csak idő kérdése, lesz Pesten is.
Dehogy. Csak bosszankodtam. Szerintem a legtöbben Budapesten fizették be a tagdíjat, Budapesten még nincs egy szál kút sem, de Szombathelyen egyből kettő nyílik. Szerinted nem fura ez egy kicsit?
Nem tom, lakik- e fejes, de a sógorom olyan helyen melózik, ahol ilyen dolgokat (is) engedélyeztetnek.Infó tuti, én is tőle tudtam meg, hogy a MAK-on kívül hova mehetek csekkekért.
Az egyik a TESCO parkolójában egy mobil töltő, a másik egy volt céges kút egy ipartelepen, elég eldugott helyen.
De a visszajelzésekből hallom, hogy az ELV miatt is sokan fognak járni, azok is, akiknek egy tankolásnál 3-400 Ft nem differál.
Nekem igen, úgyhogy biztos, hogy februártól csak ott fogok tankolni!!
MOL sux!
OFF.
Szombathelyen 2 MAK-kút?
Mi a jó büdös istennyiláért nem csinálnak már Pesten is legalább egyet? Nagy kamu az egész. Pártoló tagdíj, röhögnöm kell. Biztos Szombathelyen háromszor annyian pártolják, mint Budapesten. Vagy ott lakik valami MAK-fejes?
OFF OFF.
Én soha nem fogok egy rohatt kutasnak sem jattot adni!
Haver menyasszonya kutas, előbb Esso, mostmár jó ideje Mol. Csenget eccer a srác, nem- e kaptam Mol törzsvásárlóit postán.Mondom ma jött.Nosza, 2 rongyot meg egy menő öngyuszit hozott is érte, mivelhogy ők kérték ki nekem.
Mivel haver, odaadtam,(én állat) és egyébként első kézből értesülök mindig a „kutas trükkökről”.
Főleg mióta ’99-ben 5 ronggyal átvertek a Kecskeméti Esso-n.Jó tanulság lehet mindenkinek. Fáradt voltam, 3 ór alvás +700 km, 10-ből fizettem, 5- ből kaptam vissza, fél óra múlva vettem észre.
Vissza, nyálverés, ugatás kasszazárásért meg kamera- felvétel visszanézéséért, rám se b**tak.
Így jártam.
De azért dúúrva, hogy hallom a Molos játékokat is a törzsvásárlóival, a gázolajjal és a gázolajszámlákkal, a most,a mai napon ’01.01.30-án a kutasok ismerőseinek a 175- ft-os ’98-asról, (sajnos ennyire V.I.P. nem vagyok hogy jusson), egyáltalán nem sajnálom a k*cs*göket!
Az időbeosztásuk sem rossz, a hivatalos nettójuk sem minimálbér (még nem bérbeadott kút), jattal együtt a csajnak az átlagos lóvé havi 130 rongy !!
Én a két diplomámmal nagyságrendekkel kevesebbet kapok, wazze!
És ezért mit ő csinál? 12 órában bent ácsorog a légkondi alatt, az unott pofája meg majd lekoppan az asztalra!
Ja, a törzsvásárlóit sosem tudja senki használni, ugye a GÉP ROSSZ.
És természetesen sír a szája!
Nem tehetek róla, de az összes kutast utálom! Pedig ifju autósként előítéletek nélkül kezdtem el a tankolást, ők tehetnek róla, hogy a véleményem megváltozott.
Ma megyek a postára, adom is fel egyből az autóklubos pártolási díjat! Mák ,de 2 hét múlva nyílik kettő is Szombathelyen!
Én alig várom!!
Bocs, ha hosszú voltam, és bocs ha valakinek ezzel a szélsőséges véleménnyel a lelkivilágába tapostam, exkutasnak, kutkezelő- szimpatizánsnak, becsületes kutasnak etc…, de az általam eddig megélt tények önmagáért beszélnek…
Én is mindig kártyával fizetek, meg még számlát is kérek, de azért mindig csörög a zsebemben valami apró (ötvenes vagy százas) azért, hogy ha rendesen kiszolgálnak, tudjak jattot nyomni a kutas kezébe. Tehát kártyás fizetés esetén is mód van a jattra.
Van egy ismerősöm, aki benzinkutas (fiatal, huszonéves). Valami napi 12 órát dolgozik egy vidéki OMV kútnál, minimálbérrel van felvéve, és a jattból összejövő pénz nem túl sokat segít a helyzeten. A felesége egy nagyon ismert hipermarketben pénztáros, szintén minimálbérért. Hároméves gyereküket szülői segítséggel nevelik, és a helyzet eléggé sanyarú. Nos ilyen srácokon (is) segítesz, ha adsz nekik egy kis jattot, és ezért tisztességesen ki is szolgálnak. A minimálbér felett nem kapnak, mert a főnökeik azt hiszik, gazdagra keresik magukat a jattból. Ergo a jatt már előre be van számolva a fizetésükbe. Ez a helyzet. Ebben különbözik egy benzinkút egy gyorsétteremtől.
A kutasok között persze akad aki tisztességtelenül akarja pótolni nem vagy alig létező fizetését. De nem kell általánosítani.
Én legtöbbször egy budapesti MOL-kútnál, de gyakran egy budapesti OMV-kútnál ill. a herceghalmi MOL-kútnál tankolok. Ezeknél soha egyszer sem próbáltak meg átverni, és a kutasok mindig nagyon hálásak a jattért. Tehát nem alaphelyzet a trükközés.
Én általában magam tankolok, úgyhogy nincs jatt. Ha odajön a kutas, akkor megvárom míg megtankol (esetleg beszélgetek is vele), utána míg bemegyek fizetni, megkérem hogy mossa le az ablakot, és mikor kijövök, adok valamennyit. Érdekes módon elég sokszor nem várnak meg, hanem felszívódnak, miután lemosták az ablakot, néha meg se találom oket.
a hozzad hasonlok miatt bunkok neha a kutasok.
engem, ha kiszolgalnak, azt honoralom.
vagy a pincersek sem jar a borravalo, hiszen te mar kifizetted a kaja araban??
rosszul gondolkodsz, ne fajjon az a kilo, vagy csak egy otvenes.
en most itt amcsiban mindig adok jattot (1$) a parkoloban, amiert odahozzak a kocsit.
harmadnaptol elore koszontek, kedvesek, nem kell sokat varjak delutan, stb.
otthon is mindig jattoltam, miutan kiszolgaltak, nekem ez jol esik!
probald ki, lehet hogy bejon!
Meg kell védjem Maruzsi Lacit. Amire Te gondolsz az Gold Eagle márkájú cucc lehetett. Már eredetileg. Mert amit vettél abba ki tudja, mit öntöttek, azok akik az eredeti tartalmát felhasználták. Jól ismert az a dolog is, mikor az olajos flakon tartalma sem az eredeti drága olaj, hanem valami olcsóbb szenny, az eredeti a kutas saját autójában figyel, az olcsóbb áráért.
Nehezen tudom elképzelni, hogy több ezer Huf összejön jattból a benzinkutakon. Tényleg így van ? Ilyen benzinkút túlkínálatnál ? Olyan, mintha bemennék valamelyik McDonaldsba, és külön adnék egy százast a csajnak, mert adott egy íztelen hamburgert. Az ablakmosás, meg a segítség a tankolásnál az benne van a szolgáltatásban, szerintem.
Vagy lehet, hogy én vagyok egy nagy bunkó, mert nem szoktam külön jattot adni, amiért benzint veszek...