Sziasztok! Jó reggelt!! 2008.szept.14-én ismét yorki tali! 10:00-ás kezdettel. Helyszín Érden,Bagoly utca legvégén a Kisfenyves erdő melletti réten! a rét bekerítettlen! Érdemes magatokkal hozni pokrócot,vizet ,szendvicset,stb... Rossz idő esetén elmarad a tali! Szeretettel várunk mindenkit! További infó a http://www.baranyivarga.hu címen!
Sziasztok!
Végre lehet látni néhány régi/új nevet! Öröm :))))
Luis Vuitton Lui: régen voltatok már Ti is errefelé! Szép kis gézengúz ez a Lui baba. Mikor fordítja fel így a lakást? Míg egyedül van hagyva, és magányában nem tudja, minek essen neki? :)) Vagy alapvetően keresi folyamatosan a lehetőségeket egy kis csintalankodásra?
Fogváltáskor előfordul, hogy annyira nem jön be nekik a száraz táp, mert hát elég nehéz félig fogatlanul, vagy érzékeny ínnyel azt rágni ugyebár. Viszont próbáld meg neki beáztatni, hogy kevésbé legyen kemény és karcolós, és akkor lehet, hogy ráveti majd magát.
A heréknek normál esetben 3 hónapos koráig le kellett volna már szállni, utána még valameddig elvileg gyógyszerezéssel meg lehet próbálni, de ez elég sok esetben nem hoz eredményt. Egyébként a rejtett heréjűség öröklődő hajlam, ezért az ilyen kutyusokat nem szabad fedeztetni.
Úgy nagyjából 1 éves korukig nőnek még folyamatosan, és általában olyan 7-8 hónapos korúkban figyelhető meg még egy lökésszerű növekedés, ami feltűnőbb. 1 kg-s növekedés nála még szerintem tuti várható, bár azért ezt 100%-osan megjósolni nagyon nehéz. Egyébként tényleg sokat nőtt! Tiszta nagyfiús már!
Rántott husit nem javasolnám, illetve ha adsz neki, akkor az olajos prézlit szedd le a húsról előtte. Nem tesz jót az emésztésüknek, ráadásul nagyon hizlaló a számukra. Persze ha csak most egy egyszeri véletlen alkalomról volt szó, az más, bár jobb inkább ilyenkor is felvenni a leesett darabot. Nekem Zsebi mindjárt az első alkalommal bélhurutot kapott a rántott hústól, amire akkor több kutyatartó mondta, hogy nyugodtan adhatok neki, csakhogy a yorki egy kicsit más ilyen téren és kezdő yorkisként én sem gondoltam volna, hogy ennyire Közel volt akkor Zsebi ahhoz, hogy ne élje túl ezt a kis próbálkozást Nem minden jó nekik sajnos, amiért egyébként ők annyira odalennének, vagy ami másfajta kutyának adható
A hanyatt vágás elvileg a megadás jele náluk :)))
Norant: jó benneteket is újra látni! Nagyon szép Maja! Ő most mekkora egyébként?
Szifoka: üdv a fórumon! Azért a napi egyszeri séta, frisslevegő mindenképpen javasolt. Ha benti pelusra is szeretnéd szoktatni, akkor nem fontos, hogy séta mindig ugyanakkor legyen. Kiviheted munka előtt, munka után is akár. Mi van, hogy Zsebivel este 11-kor megyünk még egy félórás kört. A napi 4x-i kivitel azoknak ajánlott, ahol a kutyus nem végezheti el a dolgát benn a lakásban.
Alomba vagy pelusra is szoktathatod. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is. Az almot sok kiskutya míg kisebb kikotorja, esetleg megeszi, magát az almot többször kell cserélgetni, mert a szagot szerintem nem valami jól tartja. A pelust hajlamosak szétcincálni, de szerintem erről könnyen letaníthatóak, ráadásul a pelus nem engedi vissza a szagot és elég akár 3-4 naponta is cserélni. Rászoktatás (pelusra): evés/ivás után tedd rá, és ha odapisil, vagy kakszizik, akkor dicséret, jutifali. Minél többször éri pozitív hatás, amikor rácsurrant, annál boldogabban fog rámenni. Nálunk először a lakás több pontján is volt pelus lerakva, mert azért kölyökként még szertelenebbek, és van amikor lusták elmenni a lakás távolabbi pontjába pisilni, de ahogy nőtt, úgy csökkentettük a pelusok számát, maradtak csak a főbb stratégiai pontokon, aztán utána már azokból is vettünk el, végül maradt 1 db, amit aztán minden nappal 1 méterrel közelebb húztunk a végleges helyéhez. Ma már Zsebi is a wc-be jár wc-zni, ugyanúgy, ahogy mi:)))
Kinézted egyébként már a kutyusod, vagy még távolabbi terv?
Krizso007: üdv a fórumon Neked is! Nagyon édes a kutyusod! A fülét meg tudod nyírni ollóval (bár ilyen kicsinek még eléggé szokták kapkodni a fejüket, félő a belenyírás), vagy letolhatod nullás géppel is (annak viszont először félnek a búgásától), vagy lehúzhatod sima eldobható borotvával is. A füle belső felénél mindig belülről kifelé haladva told le a szőrt, nehogy visszahulljon a fülébe, mert aztán az tudja őket irritálni rendesen.
Kozmetikust, kinti sétát ajánlott kerülni így van az utolsó oltásig, mivel addig még nem védettek.
Próbáljátok meg a száraz kaját beáztatva, esetleg keverni neki egy kis sonkával, főtt husival, párolt sárgarépával. Ha éhesek, akkor megeszik azt is, amit egyébként nem. Az ösztön működik bennük, éhen halni nem akarnak :)) Sajtot is adhatsz neki (ne füstöltet), azt is szeretik. Minden új dologból először azonban csak keveset, hadd szokja a gyomra.
Ja, fotópályázat. Még picit várjunk szerintem, míg feléled egy picit a fórum, aztán nekikezdhetünk. 1 hónapig szokott tartani egyébként egy verseny, egy adott témára vonatkozó képekkel lehet nevezni. Valahol el vannak mentve a szabályok is, majd előkeresem.
Hirtelenjében ennyi. Üdv, jó éccakát: Bea és Zsebi
Mi is újak vagyunk, de 2 kutyusos gazdiként gondoltam, válaszolok a kérdésekre.
Nekem nagyon tetszik a kicsikéd, egy tünemény, nagyon édes :))) Színiba hobbi szinten tényleg nem számít, a lényeg, hogy szép, egészséges legyen :) Súly alapján standard kicsikének saccolom :)
Ilyenkor valóban nem ajánlott kozmetikushoz menni, majd esetleg az összes oltása után, amikor már utcára is ki lehet vinni, de szerintem még bőven ráér amúgy is, amíg nem olyan hosszú a haja és az ember szépen tudja fésülgetni. Én a yorkijaink fülét ollóval nyírom. A fülecskéjüket ráhajtom az ujjamra, és a másik kezemmel óvatosan vágok a szőrükből. Sajnos így látatlanban nehéz leírni... Esetleg nyírógéppel is lehet nyírni a fülüket, de a mi kutyuskáink félnek a berregő hangjától, nem szokták meg. Hogy milyen nyírógéppel lehet, abban nem vagyok jártas, de valaki erről biztos tud bővebben írni majd.
Ha már eszi az áztatott kaját, az jó, biztosan megszereti :) Azt a tápot kapja, amit a tenyésztőnél? Esetleg sonkával és pici reszelt sajttal, rizzsel is lehet próbálkozni, nálunk kisebb korukban azt szerették az ebek :)
Mi újak vagyunk a fórumon, 2 hete vagyunk tulajdonosai egy 9 hetes kis yorkinak,
erősen színhibás a kicsike de mi hobbi célra vásároltuk , pont a kis fehér zoknija és a gallérja miatt tetszett meg , most 0,8kg de a füle még nem áll.
Még csak 1 oltást kapott , szerdán kapja a másodikat, ahogy visszaolvastam még nem ajálott kozmetikushoz vinni, milyen módszerel tudnám a szőrt lenyírni a füléről?
Mit ajálotok mivel etessük a kicsikét, a száraz kaját nem akarja enni , de a konzervet sem , virslit, csirkehúst , tojást stb adunk neki enni, bár az elmult 2 nap már megette az áztatott száraz kaját is.
ja és ahogy látom, vacakol a nick-nevemmel is, próbálom nem elfelejteni, hogy ezt állítsam be, de ha elmarad akkor Luibaba névvel írok :S, mire ez a net megengedte, hogy végre sikerüljön megint regelnem addigra már beírtam 20 nevet és azokból válogat !:(:@
Másik, hallottam valamilyen fotópályázatról is! én benne vagyok! de mik a szabályok ha vannak és mikortól meddig..stb?
Igen, muszáj nekik adni, különben még szívszélütést kapnának! :)
Amúgy mostanában kezdi megugatni az embereket... :D olyan édi! De viszont a nála kisebb kutyáktól fél... :S. A fiú kutyák meg ha kezdik szagolgatni a kukiját akkor őnagysága rögtön hanyat vágja magát nekik! :) Néha elgondolkodom, hogy meleg-e a kutyám?:D Amúgy meg egy kis tündér! :) Most vacsira megevett mindent! Nem tudom mi volt vele, de örülök neki! :)
Megtudja tanulni, hogy alomba (bár azt annyira nem szeretik) vagy pelusra végezze a dolgát, de ez idő! Az én kiskutyám most lesz 5 hónapos és 6 hetes korától kezdve van nálam, de még néha bizony bepisil akár a szőnyegre is, de ez 10ből 2szer sikerül kb. Én sem viszem el mindennap sétálni, mert egyenlőre még családiba lakunk és ha nincs séta akkor van nagy labdázás, rohangálás...és akkor is kb ugyanannyira fárad el :)! És így is remekül megvan mozgatva a kis pocakja, hogy a dolgát végezni tudja! :)
Az igen, nagyon élelmes a kis drága! Egyszer olvastam itt,hogy gyomor gyulladást kaphat a kutya az olajos panírtól, és én ezért nem merek adni neki ilyesmit. De a csirkemáj, meg a csirkecomb fehér husija az nállunk is menő! Az az igazság, hogy kunyerálnak, és mivel olyan cukik egy-egy falatot úgy is adunk nekik, ki bírja megállni?
Szia! Szerintem a kutya tartás fontos része, hogy lekell vinni mindennap legalább 4-szer, hiszen kell neki a mozgás, és szaglás, ami nagyon fontos! Ha ezt nem tudod biztosítani, marad a cica, amit szintén nagyon aranyos társ tud lenni.
a sajt az nálunk is megy :) a rántott husit azért kapta, mert mikor ettem ott téblábolt alattam, pont az utamba állt és majdnem átestem rajtam, mikor megkapaszkodtam a husi röpült, ő meg a husi után... :D így megszerezte....:D
Nekem is megunta az RC-t, és Purinát vettem neki, most azt szereti! Főleg a bárányosat eszi. Vettem neki Orijent mert itt nagyon mondta valaki, de a fejét is elfordítja, rosszul van tőle. Hát kis válogatósak az biztos, én rántott husit nem adok neki, de a trapista sajtot nagyon szereti, meg a paprikát! Szia!
Elkezdtem olvasni a fórumot, de egy fontos kérdésem lenne! A Yorki tartás kizáró tényezője e hogy nemtudom levinni minden nap? Ill. megtudja tanulni alomba végezni dolgait? Ill. ha igen, hogy tanítható meg erre?
Luíka is Animonda konzervet kap, vagyis azt keverek neki táphoz. de imádja a rántott husit is! :) hát akkor a kis drága 1-1 rucit kap csak, mert azért télre mindenképp gondoltam venni.. a RC yorki kölyök tápot nem merem megint megvenni, mert ugye azt egyszer megunta, és ahhoz drága, hogy kísérletezgessek vele... :S
Szia! Szép nagy lesz a kutyusod, ha 5 hónaposan már 3.30 kg! Valaki itt a fórumon azt mondta, hogy 7-8 hónaposan még van egy növési szakasz, akkor még megugorhat, szóval még nem érdemes sok ruhába fektetned. Egy időben nekünk sem ette a tápot, mert elrontottuk a kisasszonyt, a sok finomsággal, de szép lassan, sok kitartással vissza szoktattam a száraz kajára. Csak délben kap Animonda konzervet, azt nagyon imádja! Szép, vita mentes napot MINDENKINEK!
Új nevünk van, az alábbi okok miatt: ez a sz.r net egyszerűen nem léptetett be!, Nóri és Luí vagyunk! :)
Velünk helyzet van: hullik a fogunk szép számmal, kaptunk újra parvo vírus ellen oltást, mert nagy járvány van felénk, és tegnap este 4szer hányt, mert kirágta az egyik régi fotel alját, és amit ott talált az megette,(találni, meg sok mindent találhat ott, mert a húgommal kiskorunkba oda dugdostunk mindent anyuék elől! :)) De most talán jól van! Problémám, hogy nem eszik vagyis a tápot nem eszi, a husit esetleg... :S! A golyóit még mindig nem látom, hogy leszállt volna....annak kb mikor kell? Már olyan 3kg 30 deka lehet, rég mértem...szerintetek feltűnően sokat nő még? Most 19-én lesz 5 hónapos. Csak azért kérdem, mert szeretnék venni neki felsőt, meg kabit...de nem tudom, hogy nagyot nőhet-e még. Képeket is rakok majd fel! pusz, Nóri és Luí
Most nézem, milyen aranyosan belekeveredtem a nevetekbe :) Mint kutyus a lábtörlőbe :))) Bocsi :)))
Ne törődjetek másokkal. Persze, hogy van olyan verseny, ahol egyedül indul a kutyusotok és megnyeri. Na és aztán. Viszont, nem feltétlenül kellene ebben az esetben sem kiadni a bírónak a CAC-ot, elég lenne csak minősíteni, ha éppen mégsem gondolná olyan szépnek a kutyust, nem? Szóval azért igenis az is eredmény, ha egyedüli indulóként nyertek és megérdemlitek :) Mellette pedig senki ne feledje, hogy ugyanaz a kutyus, amelyik van ahol egyedüli nyertes, máshol meg lehagy egy egész falka yorkit, és akárhogy is, de azt meg már ok nélkül nem nagyon tudná :))))
Láttam, egyik kutyusotok nagyon anyás :))) Igazi kis egyéniség :))) Látszik, hogy nagyon sokat foglalkoztok velük!
Sikeresnek mondható a tegnapi napunk, Az álltalunk tenyésztett Kan és Szuka osztályt nyert és a ch szukánk is. Mielött valaki megszól nem volt velük senki egy osztályban.
Akik meg hátráltatni szeretnének azoknak üzenem -minél több a negatív, annál többet fogunk menni újra meg újra meg újra...
Szépek voltak tegnap a kutyusaitok a kutyakiállításon! Annyira jól elbeszélgettetek éppen valakivel, hogy nem akartunk odapofátlankodni, tovább meg már nem tudtunk várni, mert programunk volt. Jól befűtöttek tegnap, ép elég lehetett kivárni a sorotokat, még akkor is, ha volt sátratok. Gondolom sikeresen zártátok a napot.
Nem volt idén valami sok yorki egyébként sem, sajnos.
Mi kihagytuk most a versenyt, és később sem fogunk már indulni. Zsebinek nem állt vissza rendesen a fülije, a fogváltás után hónapokig szenvedtünk vele (ragasztás, vitaminok, kálcium, porcerősítő - szóval volt minden), de nem lett meg az eredménye. Legalábbis nem 100%-osan olyan, mint amilyennek lennie kellene... Így meg sok értelme nincsen időt, pénzt és hitet beleölni a versenyekbe...
Mi is szőrnövesztésben vagyunk, de nemcsak az eljövendő hideg miatt. Nekünk a tök rövid bunda sajna nem jött be, mert nem tudta lengetni neki a szél, nem volt meg a természetes hőcsere, így ha kimentünk, percek múlva már hőgutát akart kapni. Úgyhogy elkezdődött már akkor a visszanövesztés, viszont jól beritkítottam neki, hogy ne legyen annyira dús...
Én azt veszem észre, hogy Zsebinek egyre inkább jó lenne egy játszipajtás, mert olyan ritkán tudunk hasonszőrű kutyusokkal találkozni, akikkel szívesen játszana, hogy a többi kutyától meg már tart, nem is igazán barátkozik lassan már más egyedekkel... Érdekes, yorkikkal meg hasonló vehemenciával megáldottakkal meg tök jól ellenne.
Nálunk is oltás/injekció helyén alakult ki ilyen hupli. Ismerősöméknél pedig azért, mert megbökte valami a kutyust, aminek a helyét nem is lehetett látni, mire beindultak a folyamatok a bőr alatt. Sima ellenreakció volt mindkét esetben az idegentestek ellen a szervezetétől. Ne ijedj meg ennyire, remélhetőleg minden rendben lesz. Nálunk egyik esetben sem kellett még csak vágni sem. Az injekció utáni duzzanat magától visszamegy, az ismiéknél pedig gyulladáscsökkentőt kapott a kutyus és pár nap alatt elmúlt neki is.
Ha nem kapott oltást, akkor vágd le a hupli körül a szőrt, és nézd meg, hogy micsoda. Ha gennyes (toklász vagy régi csípés jól megharapdálva vakarózás céljából), akkor borotva körülötte, és fertőtlenítés, és nem lenyalogatni a fertőtlenítőszert.
nagyon megvagyok ijedve. Dolly nyakán egy hatalmas pupli van...egy ilyen kis kinövés szerű ....de nem csípés vagy ilyesmi...olyan mint egy kis daganat vagy nemtudom..mintha csont lenne....de nem lehet az..a nyakán bal oldalon...orvoshoz csak hétfőn tudom vinni, akkorra kaptunk időpontot..Mi lehet az??
Hányással már szerencsére nincs gondunk (kopp-kopp)biztosan habzsolt, elcsapta a gyomrát
Pedig küldtem választ... Kyra úgy kötexik, hogy ugat, hív játszani, játékkal nem játszik...DE! Kiszedi a hajamból a hajgumimat, és azzal játszik.Azt kell dobálni neki :D Lizzyt szokta kergetni, nagyon édes. Ma taliztam Amcsival, és kis Kyrával Klárimnál, nyíratni voltunk, de csak a fül-tapi fazont, mert szőr növesztésben vagyunk:) jön a hideg lassan. Meg nézem, remélem nem töröltem az elküldött leveleket, de Amcsi is küldte a képeket , mikor nála voltak a csajok, és nem kaptam meg...Érdekes dolog ez a net... Viszont hoztam képeket Bogi babáiról!!!! 1. Azúr 2. Amira