Amiket kérdeztél azok a részek jók (felső bekötés, tágulási).
A puffer alsó bekötését is "T" vell kell megoldani, és mind a két irányba tenni egy "Y" szűrőt, a pufferben összegyülemlő cucc felfogására. Ezek után golyóscsap, és a pufi kilépőlyére is, a tisztíthatóság miatt.
A radiátorkör elé vta 322-es termosztatikus keverő, hogy ne 95fokos víz mennyen bele.
Ok. Arra nincsen tapasztalatom hogy milyen az alsó T-vel nekem az alsó csonk a vissza térő felette a kazán.
Nekem Felső T volt az lett megszüntetve . Most már a tetejére tettem Egy kicsi tartályt ( kb. 2-3l) ennektetején van a légtelenítő és közép magasságba a radiátor kör elöremenője a keverő szelephez.
Nekem először igy volt bekötve és szar volt. A langyos fútésvisszatérő belezuhant a hideg pufferbe és a kazán felé a VTCbe mindig a hideg víz került, hiszen az a kis meleg, ami visszatért az áramlott is fölfelé, helyébe meg ment a hideg. Eredmény az lett, hogy a kazánkörnek ezáltal lelassult a tömegárama, mert a VTC keveset engedett előre, a házkör meg a pufferből szívta a hideg többségét és kevert valamennyit a kazánkörből.
Mármint a tágulási előremenő csővezetékére gondoltál, mert ha igen, akkor annak elő tudom készíteni a helyét most hétvégén. Egy T tagot beépítek. Jól gondolom?
Mert ha túlhevült a kazán, akkor a pufferen keresztűl megy tovább a gőz a tágulási felé?