Sziasztok! Lejelentkeznék én is: Míra kb. 1380g és 40cm, pocakos, hosszúlábú manócska, minden rendben vele. Két mai kép (amint látszik is, az uh közben megfordult a tengelye körül:-)))
Én azért vagyok kórház/intézmény párti, mert az otthon szülés hazánkban el van lehetetlenítve. A sikertelen otthon szüléseket rémhírként terjesztik, a kórházi műhibákról meg nem ír a sajtó szinte soha. Geréb Ágit hírhedté tette a média, sajnos. Rajta kívül egy médiában is hírhedt szülész orvos van, pedig nem csak náluk haltak és halnak meg babák és mamák a szülés közben, vagy a szülés közvetlen szövődményeként.
szeritnem ha valaki otthon akar szülni az az ő döntése, én biztonságosabbnak tartom a kórházat - ott minden kéznél van, ha kell. De ezt a nőt azért távol tartnám ettől a hivatástól - persze biztosan levezetett már 100 és 100 problémamentes otthonszülést is... lehet hogy csak felkapták megint a "hír" értéke miatt. Én ettől függetlenül inkább kórház párti vagyok.
"Kórházba kellett vinni egy újszülöttet Solymáron, mert komplikációk léptek fel az otthonszülésnél. A rendőrség tájékoztatása szerint a szülést Geréb Ágnes vezette le." Engem kiráz a hideg ettől a nőtől és én soha nem szülnék otthon, de Ti mit gondoltok erről?
Tegnap én is frászba voltam, mert nem nagyon mozgott, illetve reggel valamit lightosan, aztán du szinrtén picit...ma reggel kezdett megint aktívabb lenni, de mondjuk most se nagyon viszi túlzásba legalábbis volt ő már sokkal sokkal aktívabb is.Hívtam a dokit, de ő azt mondta hogy nem sok a hely most már neki, és különben se mozoghat mindíg:))))))))
már beszélgettünk arról mi nem lesz a neve :)) még nem választottunk, de Párom nagyon szeretné ha Maja lenne (engem is így hívnak, de nem hivatalosan csak becenévként, de a vezetéknevéhez is jól passzolna, szóval lehet hogy kisMaja lesz) meg ezenkívül szerintem lesz még vagy 3-4 változat, aztán majd a szülőszobában úgy is én mondom ki a "végszót" :D
Tudtommal csak akkor lenne veszélyben a baba, ha most találkoznál először a vírussal, azaz bárányhimlős lennél. (Nekem a férjemnek volt nemrég övsömöre, mikor kb. 22 hetes voltam, akkor nekem is ezt mondta az orvos.) Ha tudsz angolul, nézd meg ezt:
képzeljétek, megijesztett a gyerekorvosunk. A férjem és a gyermekem bárányhimlős volt augusztusban, én már korábban átestem rajta. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy július végén nálam kezdődött a nyavalya, mégpedig enyhe herpes zoster (övsömör) formájában. (kijött a nyakamon egy csúf folt és bedurrant 2 nyaki nyirokcsomóm). Gyerekorvos azt mondja, hogy valszeg aktiválódott a vírus a szervezetemben, ami nem jó. A gyerkőcnek azóta lett szívverése, most 3,5 centi és látszólag szépen fejlődik, sőt, picit nagyobb is a korához képest (10.hetes).
A nőgyógyászom optimista, szerinte nem lehet baj, hiszen már átestem rajta.
Ok, de a vírus pont akkor volt újra aktív a szervezetemben amikor éppen lezajlott a beágyazódás és beindultak a folyamatok. Talán pont ezért is jött ki, mivel ebben az időszakban az immunrendszer eléggé le tud pukkanni...
12. héten megyek 4D ultrahangra, hogy megnézzük, minden szerv rendesen kifejlődött-e már, de onnantól kezdve nincs garancia arra, hogy minden rendben lesz.
Nem is tudom, hogy miért írom le ezt ide, de abban reménykedek, hogy hátha akad valaki, aki járt hasonló cipőben és esetleg meg tud nyugtatni.
Szia:)) Szülési, tapasztalat nincs még , majd 7-8 hét múlva, viszont kórháztapasztalat van mindkét intézményről sajnos. Veszprémben kezdtem a kórházjárást nőgyógyászati gondokkal , és őszintén mondom annyi flegma és tanácstalan unott orvost mint ott még nem láttam.... aztán Fehérváron folytattam ahol hamar kiválasztottam egy dokit aki segített, és akinél nemsoká szülni fogok, mondjuk nehéz volt mert van pár lelkiismeretes nődoki Fehérváron, és a legpozitívabb az volt hogy kis gonddal az ügyeletre mentem, és a fogadott dokim nem volt éppen, az ügyeletes orvos is teljesen normális volt, megnyugtatott és nem vot lekezelő csak azért mert nem Ő a fogadott dokim . Maga a hozzáállás klasszisokkal jobb fehérváron, és szerintem szakmailag is jobbak .
Bejelentkezem gyorsan: ma voltam ctg-n, néztek magzatvízet,és áramlást is. Minden eredményem jó, a méhszájam változatlan. Szerdán megyek újra , ha addig nincs semmi.
Hatalmas gratula a nagycsaládossághoz!!:o)) Ilyen "fáj, de nem látszik a CTG-n" nálam is bejátszott Nórinál. Az volt a titok, hogy felcsúszott az érzékelő a hasamon:o)
Gratulálok még egyszer, nagyon szép történet és köszi, hogy beírtad! Remélem Veronika teljesen jól van már. Hozol még róla fotót? - annyira szép kislány!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van-e valakinek terhesgondozási és szülési tapasztalata Székesfehérváron és/vagy Veszprémben??? Lassan ideje lenne orvost választanom és sajnos még elég tanácstalan vagyok...
Fanta, nem tudom mi volt, a doki legyintett rá, hogy biztos nem jó a gép érzékelője (de végig rajzolt, csak alacsony értékeket), nem az számít....végülis tényleg nem...
Vagy esetleg rossz helyen volt? Passz, eddig nem jártam így...(ott volt ahol szokott..)
Gratula megint :) Nagyon ügyik voltatok, nekem annyira hihetetlen, hogy ilyen gyorsan is mehet... (Pannival én nagyon lassan tágultam, bár az oxi után kb két órával meg volt, de előtte elvajúdgattam kb 8 órát 2-3 perces fájásokkal :D) Hogyhogy nem jelezte a ctg? Olyat már hallottam, hogy a ctg erős fájást jelez, de pl a barátnőm alig érzett valamit, így fordítva viszont még nem.