Ezt is majdnem elbalfaszkodtuk, olyan meglepő taktikai fegyver miatt, mint a kördmendi triplák... :)) De legalább nyertünk, még kéne egy jó légiós. És tényleg nem bántásból, de ki és mit gondolt Szabó Szöszi használhatóságáról és fontos meccseken betöltött szerepéről? (Persze az a baj, hogy Omenaka sem jobb.)
F@sz ez a kosárlabda, M4 írja, hogy adja de úszás van, előfizetősön meg nincs fenn, mi a kurva annyja van itt a városban a vezetéssel, senkit nem érdekel ez?
Nagyon kellene egy Mulalic csere egy brutál jó védőre, és egy igazi minden hájjal megkent magasember. Az edzőnek sem sikerült meggyőznie eddig, de amíg nem alkalmas a keret, addig nem törnék pálcát a feje felett, bár nem tudom mennyi szerepe volt a keret összeállításában, Mulalic elvileg direkt az ő kérése volt.
Igen, ezért írtam, hogy a három eddig legyőzött ellenfél (tabellán is mutatkozó) "ereje" miatt a csapat a bajnokságban a minimumot hozta egyelőre. Illetve azt sem, mert a Kecskemétet itthon meg KELLETT volna verni. (A Nyíregyházának meg akkor még nem volt centere, ez úgy tűnik, eléggé számított.)
A védekezés pedig... Hát, igen, ez megint egy olyan csapat,a melyik inkább túl akarja dobni az ellenfelet, tudjuk, mire szokott hosszú távon elég lenni ez. Lesznek meccsek, amikor sikerül, akár erősebb csapattal szemben is, de mindig biztos nem. És őszintén remélem, a keret bővítése/erősítése napirenden van.
Szerintem amíg Mulalic kapja meg a perceinek jelentős részét ez akkor is kérdés lesz ha innentől nem vesztünk meccset (:D) Nagyon csalóka eredmény a tegnapi, mert ez a Sopron bűn gyenge a teljes keretes önmagához képest. Ha csak Borisov (minimum) 10 pontja bent van náluk a közösbe, akkor meleg a pite. Ezzel nem azt mondom hogy én nem örülök a győzelemnek, mert nyilván de. De erre a meccsre alapozni szerintem nem szabad, maximum negatívan, mert most sem úsztuk meg kevés kapott ponttal, csak most éppen tudtunk többet dobni. Körmend ellen kell megmutatni, ha azt is be tudjuk húzni akkor elkezdem elhinni hogy lehet valami. Addig ez nekem u.olyan gyenge volt mint eddig, csak most az ellenfél még gyengébb volt.
Örülök a győzelemnek. Lehetett olvasni, hogy a Sopronnak hihetetlen nehéz szezonja van, rengeteg hiányzóval, szóval úgy voltam vele, ha ők is ellenünk tudnak meccset nyerni, akkor tényleg kukába a szezonnal. Ez nem történt meg, de az, hogy a Paksot, Nyíregyházát és ezt a Sopront vertük, még nem a csúcsok csúcsa... Igaz, nálunk is volt mindig hiányzó, jó lenne már látni egyszer, hogy a teljes keret elbír egy erős ellenféllel.
A Balsay-dolgot én sem értem, Ádám a magyar felhozatalban egy kimondott tehetség, ha nem sérült, több lehetőséget adnék neki. Persze a szar eredmények miatt Mihevc is nyilván nyomás alatt van, ilyenkor megy tutira egy edző. Más kérdés, hogy a szar eredmények részben az ő sara is.... Mindenesetre én akár klubvezetői szintről is jelezném neki, hogy a fiatalok menedzselése hosszú távú koncepció (már ha tényleg...), ebben pedig nem csak az edzésaktivitás van benne. Az megint más kérdés, hogy ha most elkezdenénk zsinórban meccseket nyerni, ritkábban kerülne elő a kérdés a közönség részéről is.
Én is így látom. Vagy nem látunk bele mindenbe. Nehéz mit mondani a mairól,mert gyenge volt az ellenfél.Bár így a jobb játékosaik sokat játszottak.Mindegy nyertünk,ennek azért örüljünk,aztán a többit majd meglátjuk.
Én meccsek óta ezt kérdezem. Nem a 3 előnyről elbukott meccs a fő bűne Mihevcnek, hanem , hogy ennek a fogalmatlan Mulalicnak ma is adott 21 percet (5 VAL-ra volt elég :( ) míg Balsay 0 perc, Lukács 7 perc. Nem hiszem el, hogy annyi esze nincs ilyenkor, amikor meleg a kispad, hogy azt átlássa, hogy mindenki jobban elnézne egy ilyen teljesítményt egy fehérvári fiataltól, mint egy jött-ment légióstól. Lukácsnak a 7 perc alatt összejött a 7 VAL, harmad annyi idő alatt több mint Mulalicnak.
Így hogy ilyen simán megvertük az 5 felnőtt játékossal kiálló Sopront, és "csak" 82 pontot kaptunk tőlük, szerintem simán elkerüljük a playoutot. Körmend meccs után meglátjuk tényleg jobb lett -e valami. Szerintem sajnos nem.
Komolyan.. Mondjátok már el miben volt javulás? U.úgy rengeteg pontot kaptunk az első negyed kivételével, a váltások után sokszor azt se tudtuk ki kinek az embere. Mi tetszett jobban mint eddig?
Védekezés csak az első negyedben volt jónak mondható. De ott is sok üreset hagyott ki az olaj. Onnantól 25-23-28 pontot kaptunk, erre azt mondani hogy jó egy olyan csapat ellen aki védekezéssel nyeri a meccseit nettó faszság, főleg hogy elvileg fáradtabbak voltak, mert nemzetközit játszottak a héten. Starkra ráhúzni sem igazságos, egész meccsen hátán vitte a csapatot, amit a második félidőben kapott az pedig bárkit kifárasztott volna. Vojától kellett volna több, de ha tudjuk hogy őt és Starkot fogják, akkor Norbi, vagy Marci kezébe adom a labdát, még akkor is ha utóbbinak nem volt tegnap igazán jó meccse. Palánk alatt súlytalanok vagyunk, egy centerünk van, akivel simán lehetne 4-est játszatni, olyan vaj keze van. Oda kéne egy debella feka, aki stabilitást hozna palánk alá védekezésbe és lepóba. Mulalic terített fos úgy ahogy van, Omenaka eszetlen, Balsayt elfelejtettük. Mulalic helyett kell egy brutál periméter védő, egy igazán jó védő center, meg egy edző. A pontjaink u.úgy meg lesznek, csak lehet hogy lenne végre egy meccsünk amikor 80 pont alatt kapnánk.
Annyiban egy kalap alá vehető a tegnapi és a Pécs elleni meccs, hogy az ellenfél mindkét esetben a második félidőben magasabb szintre emelte a játékát, mi meg ezt nem tudtuk lereagálni. A különbség persze, hogy a Pécsnél ez részben kényszer, mert csak szünet után játszhat a legerősebb ötösével. Az Olaj az első félidőben kényelmesebb volt, nem védekezett elég élesen, mi meg (ez is párhuzam a pécsivel) extrán dobtunk (63%, a tripla pedig 57). A harmadik negyedben kevesebb levegő volt minden értelemben, de ha a negyedikben is el tudunk menni tízzel, akkor tényleg nem értem, mi a f... ez a végén.
Elnéztünk fontos lepattanókat, ez biztos, Cummings meccsdöntő triplája előtt egy büntetőnél hagytuk visszaesni Cakarun kezébe a labdát, pedig még azt a szívességet is megtették, hogy a végén kezdjenek hibázni a vonalról. Nekik a végén jöttek be azok a dobások, amik nekünk az elején, de ha plusz tíz után kicsit okosabbak és tökösebbek vagyunk, ez nem számított volna. Nyilvánvaló, hogy az edző sem tud jól belenyúlni a kiélezett meccsekbe, különben nem buknánk minden szoros végjátékot. Sajnos a kulcsemberek közül Stark a végén fontos pillanatokban hibázott, Voja nem tudta áttörni a védekezést a második félidőben, Laksa nem játszott, más pedig nálunk nem fog meccset eldönteni a javunkra.
Összességében amúgy ez egy jó, végjátékos meccs volt, egy erősebb ellenféllel, és akéár hivatkozhatunk is arra, hogy teljes csapattak meg lehetett volna. Mert a játékunk jobb volt, mint korábban, főleg a védekezés. És a Szolnok ellen ki lehet kapni végjátékban, jobb és összeszokottabb csapat. Csak hát ott van az egész bajnoki összkép, ami hatással van ezekre a fontos pillanatokra, vagy az önbizalom, vagy valami más nem stimmel, és ez így változtatásért kiált. Ennyi elbukott meccsel nem hiszem, hogy megmarad az edző hitele, és a keretbe is bele kell nyúlni.
Botrány és skandallum DK mintha nem is lenne fehérvári korábbi kötődésű, vezetés ezt bizony ELxurta! De a bajnokok városa vezetői is vastagon Elxurták! Mi ez a teljesítmény? Méltatlan az elődökhöz, az általuk elért eredményekhez mérve! Ugy látszik itt is 70pusztába úszik el a pénz eredményteledül! A MOL Fehérvár is egy sikercsapat? Hol van a női kézicsapat? Kontár a sporthoz ez a bagázs! STOP ag zsbdiktátor, így csak kieső jelölt csapatok vannak a városban! Kérjetek jövőre cserét, mert időt azt már ennyi kísérletezés után nem kaptok!
20 pont előnyt leadni fokozatosan ez kimondottan edzői probléma! Semmit nem tudott kitalálni, csak leste, hogy fogy az előny!
Tipikus eset, hogy az addig jó emberünk, az utolsó 4-5 támadást egyedül akarja megoldani, persze nem sikerül! Starknak szólni kellett volna, hogy ne csinálja! Ehhez is kevés a mostani, de remélem hamarosan csak “ volt” edzőnk!
Voja szánalmas, 6. percben cserét kér, ennyit bír, a második félidőben 0 volt, hiába volt a pályán. Ez nagyon kevés, kiegészítő emberként is. Mulalic ról nem is írok, kár , remélem mült idő!
kell egy tökös , következetes edző, aki helyre teszi ezeket a sztárocskákat, akik rugdalják a padot, verik a plexit ha csere van. Ez jellemző Omenekára, Szabó Zsoltira. Agyasok, bolondok, és ez a játék rovására megy. Semmi alázat, semmi elkötelezettség, csak jő buli itt lenni, lóvé van, ennyi elég!
Valaki el tudja mondani hogy mulalic mivel érdemelte ki a legtöbb pályán eltöltött időt? Ahogy az olaj bemelegedett azonnal kaptunk a második negyedben megint 25 pontot.