A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Az F3 (1980) és az F5 ki is írja a zársebességet, és pontosan vezérli is a zárat. Fénymérővel ellenőrizhető. Az F5, és a többi Nikon váz is jelzi a fókuszt, illetve azt is milyen irányba kell tekerni az objektívet, ami persze Nikkor objektívekre igaz.
Az időautomatikának az a lényege, hogy a rendelkezésre álló fényhez kalkulál expozíciós időt. Vannak vázak, amik letiltják ezt a funkciót, ezeket szokták chippel becsapni.
biztos hogy így ebben a formában nem igaz. a 70, 100, 1es sorozatból nem emlékszem melyik, meg a belépőszintűek sem tudtak fényt mérni csak elektronikus optikákkal. csak expo után derült ki hogy jó-e a beállítás.
Én most kezdtem csak el szenvedni az MF objektívekkel. Nikonom van, ezért még nehezebb a móka. (de emiatt nem dobom ki a rendszeremet)
Megismertem a T2 adaptert. Megismertem az M42 (lencsés) adaptert
És most, hogy van ez a Tair-33 4.5/300 II. generációs objektív, fel kell tennem a Nikon D90-re.
Az eladó nem tudja megmondani, hogy milyen a vége, csak azt, hogy egy Zenit-80-as gépen volt használatban, de nem általa. Ő csak megmentette és szép a cucc. Megnéztem, a Zenit-80 váz az Kiev-88 bajonettes.
Az objektívről készült képek alapján kb 50-50 %-ban mondják a nálam sokkal hozzáértőbbek, hogy ez Kiev-88 (mert menetes csak) és hogy ez igenis p-six. Tudom van Kiev-60 is, és megannyi izé.
Ide én már nem akarok képet csatolni. ha megteszed és visszanézed, van narancssárga hátterű objektív fotó feltéve, de elküldöm Neked privátban is.
AZÉRT PARÁZOK, MERT NEM AKAROK KI TUDJA HONNAN SZART RENDELNI. Ha eltévesztem a bajonettet, és szart kérek, akkor 2x postaköltség, PayPal posta, idő szopás.
Ezért ha meg lesz holnap az obi, MEGFOTÓZOM NAGYON PRECÍZEN, és beméretek rajta mindent.
HA P-SIX, igérem p-six->Nikon adaptert veszek. Sőt, chip-eset !
Én úgy tudom, hogy a Kiev-88 vége teljesen egyezik a Psix-el. Vagy valamit keverek? Nekem voltak Kiev-88-as (Volna, Arsat, stb..) és Psix-es obejtíveim is (Biometar, Sonnar...) , mindegyiket tudtam használni egy darab PSIX-Nikon átalakítóval...
Egyébként ha D90-en akarod használni, vegyél majd egy Nikon Dandelion chip-et az ebay-en kb. 6eFt, csak rá kell ragasztani a nikon bajonettre és akkor fénymérésed is lesz, sőt még pittyenni is fog, ha megvan az élesség.
Mivel ezeknek a gépeknek nagyobb a regisztermérete, mint a nikoné, tök mindegy hány adaptert tekersz egybe, a végeredmény jó lesz, végtelen is lesz...
Jó volna egyetlen darabból összerakni a Tair-33-at a Nikonnal. Idegenkedek a több darab adapter egymásba csavarásától. Persze lehet, hogy alaptalan. De olvastam és megnéztem, köszönöm.
Ha netán egyszer lenne egy Pentacon f5.6 500 MC, akkor majd veszek hozzá egy p-six - Nikon adaptert.
Gyűjteményembe régi Magyar fényképezőgépeket keresek, veszek. AZ ALÁBBI MAGYAR gépek bármelyike érdekel, még ütött kopott nem működő, vagy bármilyen állapotu. Fényképes e-mail jelentkezéseket várok, név, típus, állapot, és ár megnevezéssel. MÁS GÉPEK KÖSZÖNÖM NEM ÉRDEKELNEK.
szürke FOTOBOX, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) bordó DICI, vagy PONTOS, vagy UTTÖRŐ, KINGA, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) JUVENTUS, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) VIRAX, szürke vagy zöld KINOBOX, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) FIX-FOX, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) WEEK-END, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) MOMETTA, DUFLEX, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel) MOMIKON, SUPERBOX, HAFA, HAFABOX, vagy HAFAFLEX, (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel)
LUMIERE BOX No. 49, oldalán "HAFA" felirattal. (ütött kopott bármilyen állapotu érdekel)
Továbbá Magyar optikákat, lencséket, mint GAMMAR, ARTAR, TRIXON, YMMAR, PETZVAL keresek. DUTO fényszűrőt, és fénymérőket mint, SZÍNES ( piros, kék, zöld) TÁRCSÁS ROTOLUX, SUPERLUX, BILUX, GAMMAFOT, KODALUX. PAJTÁS 16 filmvetítőt is veszek.
KÖSZÖNÖM, DE MÁS GÉP NEM ÉRDEKEL MINT AMIT FELTÜNTETTEM!!!