Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
A két hátsó kerék 135R15 M+S Michelin. (Az egyik már tönkrement, leersztve állt, egy téglának nekitolva), a másik akkor még menthető, majd szépen lemosom.
De 1 db-al nem sokra megyek, meg ez a 2CV-re való méret, ha jól tudom. De profilmélysége még van. Majd elboltolom egy kacsással, neki pótkeréknek még biztos jó lesz. :-)
A hétvégén talán lesz esélyem fényképezni, akkor leszek közel hozzá.
Az ajtókat nem szeretném eladni még, mert 2 ajtó az enyémen elég vacak, és gondoltam, hogy a jobbat javíttatom, és majd az kerül rá. Csak valamiért ezen is azok a rosszabbak (a bal oldaliak!!). A jobb hátsó ajtó rendesen behorpadt, az nem biztos, hogy menthető. :-(
Az egész jó állapotot én arra értettem, hogy nem kell 2-3cm-nél többet kicserélni az aljából (de valószínű, hogy elég a foltozás is, nem kell végig cserélni).
Egyébként kék az autó (valami türkiz megnevezéssel a forgalmiban).
Ma végre sikerült szereznem 3 gumit a GSA-mra. Sajnos, csak 3-at... 35k volt a három gumi, de adtak vele egy autót is (GSA Special Break 1983). :-D
A két hátsó 135R15-ös, az egyik szálhibás, a másikra meg most folyik rá az összes LHM a hátsó gólyalábból (úgyhogy az is kuka). Van két 145R15 Michelin M+S és 1 pótkerék (nyári 145R15 Michelin).
Véglegesen kivont járgány, jó pár hibával, de egy nagy előnnyel: az utóbbi 4 évet fedett, mondhatni zárt helyen töltötte. Alja nincs, de az ajtók egész barátiak, az első és a hátsó sárvédők meg kifejezetten jók. Nincs üveghibája (már amennyire 3cm kosz alatt láttam), egész szép a belseje (az ülőlapok elöl, és a háttámla teteje hátul szakadt, de pl. a fejtámlák nagyon szépek) kék (és eladó lesz a műszeregység és a szatelitek kivételével, mert az enyém barna - ha kell valamelyikőtöknek, szóljon!).
4 év után 5-re (benzinbefecskendezéssel) beindult, és járt (felemelt). Aztán leállítottam, de már nem indult be újra (hiába nyomtam bele benzint =valósznűleg túlszivattam?), de nem is kellett, a 30km-es utat szépen felső szervizben tette meg a tréleren.
Ha valaki tudja, hogy hogy lehet a kombi hátsó sárvédőjét a lehető legkisebb sérüléssel levenni, ossza meg velem, legyen szíves (sokkal jobb, mint az enyémen lévő, és gondolom olcsóbb lesz felrakni, mint gyártani egyet hozzá).
Sajnos RIP lesz, mert alkatrésznek vettem a másikhoz. Sajnálom, mert jobb állapotban van annál, de azt kell lábra állítanom (egyszerűbb lesz azt, de kicsit drágább).
Ha nem vagyok megkésve akkor: Hankook nagyon jó gumi, már a második garnitúra van a bx-en, 1998 óta csak azt használjuk, sokat bírnak, állástól sem repedeznek szét. (ami a bx-en van az esőben kicsit csúszós, gördülési zaja nem nagyon van, picit nehéz tekerni a kormányt ha áll az autó, 175-ös)
A közelmúltban végzett karburátorfelújítás első hosszútávú próbája is ma történt. 25liter benyát (98) evett meg 450km-en. Hmmm .... nem is rossz. Még akkor se, ha az úton végig 80-100km/h közt mentem egyenletesen az autópályán.
én is jól éreztem magam, igaz elég hosszú volt az út. Sajna a tegnapi ügyeletem miatt jól el is késtem, így alig maradt idő beszélgetni. :( A morc vendéglős miatt, máshová kellett menjünk enni, és mire végeztünk elrepült az idő, így a vasúttörténeti parkba sem jutottam el. Vannak fotóitok Tomi pallas-áról?
PS: majdnem elfelejtettem, hogy tolmácsoljam Eszter hálás köszönetét rajongóinak a kedves méltatásokért. :)
GSDriver: Nagyon szép az autód! Még nem láttam élőben, de nagyon tetszett! Gratulálok hozzá, és örülök, hogy el tudtál vele jönni a találkozóra, remélem hogy Kaposváron is megcsodálhatjuk ismét! Az közelebb is van neked talán.
A talákozó után átmentünk a veteránautó-kiállításra, és megnéztük az autókat, és a mozdonyokat (a vasúttörténeti parkban volt). Volt ott egy GS Pallas (Pásztor Tamás tulajdonában), 1977-es kiadású. Nagyon szép volt, kb. mint a tiéd. Szóval már más is észre vette, hogy a GS/A ritka és különleges autó, és megéri foglalkozni vele, konzerválni egyes példányait. Volt két SM, 3-4 DS/ID, 2 Traction Avant, a GSA Pallas, és sok más off típus. A Matra-k nagyon tetszettek, a BMW Izetta is, meg az E-type. De a csúcs, a nagy meglepetés és a legjobban szívemhez közel álló a GS volt! :-D
15 év múlva már biztos helyük lesz az ilyen kiállításokon! :-)
Nos igen! Már látom azt a szavacskát, amit "vásároltam"-nak olvastam!
Egy CX-et talán tényleg nem kéne elcsúfítani germános cuccokkal, bár egy szolíd, ámde teljeskörű tuning talán még beleférhet.
Én is tervezek LED-esre cserélni néhány izzót az XM-en, de a lámpák persze maradnak és kívülről az egészből semmi nem fog látszani! Xenon már három éve van benne. Szerintem az eredeti, vagy OT-s kocsikon kívül azt egy CX, GSA, esetleg DS is hordhat xenont, mert tuti jól világít.
Umhhh.. lehet nem voltam elég egyértelmű... Szóval ezt az autót csak láttam itt Gyálon, és felmerült bennem a gondolat, h valahol itt gratulálhatok a tulajnak.. Amúgy tényleg nagyon szép állapotban volt, közelről megnézve is :))
Az enyém sajna (még) nem ilyen szép, de apró lépésekkel haladunk a cél felé :))
Múlt héten furcsa élményben volt részem.. de nem volt alkalmam megörökíteni a látványt. Egy nagyon szép állapotban lévő cx-et értem utol, éssss nem kis megrökönyödéssel vettem észre, hogy a hátsó lámpája ledes- (off) wvpassat-os (on) stílusúra volt átalakítva! (középen kerek index, körülötte a helyzetjelző).
ki tervez jönni a sukoroi cach/coch talira? en nagyon keszulok. igaz holnap ugyelek egyet elotte. igy biztosan kesve erek oda. jo ha delre ott leszek. igaz ez attol is fugg, hogy a c3 vagy a gs lesz alattam.
Hankookban is van, a Bakáts téren a bogárboltban lehet kapni, állítólag 10-14k között, napi árfolyamon, 1 nap határidővel. Megfontolandó, de nem ismerem a Hankook-ot, hogy milyen. Ismeri valamelyikőtök?
Nekem hozott ám a nyuszi szépet! Egy 2.0i Xantiát ;) Úgyhogy megy a GSA hosszú és nyűglőzetes felújítására :))) csupacsupa jó hír. na röviden ennyi. majd jelentkezem
Igaz ugyan, hogy én megváltam a GSA-tól, de a szívem rejtekében azért ott lapul! Egyszer még biztosan lesz egy forgalmi a nevemre kiállítva!
Egyébként hova terveztek eljutni ebben a szezonban? Pákozd, Irsa stb.?
Mi megyünk, ahova csak a buxa engedi (sajna kevés helyre:-(), de Irsát és Ljutomert semmi pénzért nem hagyjuk ki !! A Szlovén tali mindíg remek hangulatú, messze sincs (K.vártól 160 km) és idén megyek negyedszer. Sok a GS/A is ! És szépek.
A talis képek annyira jok, hogy el is raktam őket. Sajnos ritkán látni ennyi szép GS/A-t látni, főleg nem együtt. Felhívom rá Taksoft figyelmét is!!
Nyilván tudsz arról, hogy 2007.06.2-3-án talit szerkesztünk Kaposváron.
Engedd meg, hogy Titeket soron kívül is meghívjalak ide, természetesen Eszterrel !
Milyen jó lenne a Szerb GS-ek közül is látni néhányat! Esetleg lehetne intézni hozzájuk egy mailt, még ha magyarul is (láttam a fotókon egy újvidéki kocsit), hátha megfogja őket a dolog.
De Szegedről is csak 200 lett volna. A fene megette nem tudtunk lemenni, pedig olyan szép volt az idő. Talán majd nyár végén, vagy ősszel a következőre. Pláne ha nem last minute lesz meghirdetve.