Keresés

Részletes keresés

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1137

,,,,elfogadom, hogy mindenkinek a "saját tyúkszeme fáj legjobban", ezért nem is szeretném senki problémáját elbagatellizálni, de,,,ha visszaolvastok láthatjátok, hogy én már mióta élek együtt ezzel a dologgal. Természetesen azzal is tisztába vagyok, hogy ugyanazokat a dolgokat mindenki másképp éli meg, mégis azt tudom csak mondani,hogy nem kell ezt olyan tragikusan fölfogni!

Részben én is hajlamos voltam elfogadni azt a "szakvéleményt", hogy pszihés okai lehetnek a jelenségnek, de végül is arra a következtetésre jutottam,hogy ezt akkor mondják az orvosok mikor nem tudnak mit kezdeni a problémával és igyekeznek a paciensre hárítani a "felelősséget", miszerint saját maga tehet csak a bajáról.:_( sajnos ezzel csak egy öngerjesztő folyamatot generálnak, ami inkább ront a "beteg" állapotán):-(

Lehet, hogy én már elég vén vagyok ahhoz, hogy túl tudom tenni magam ezen a problémán.

Azzal is tisztában vagyok, hogy én egy rendkívül szerencsés alkat vagyok,mert azzal szoktam elintézni bizonyos problémákat, hogy ami nem fáj vagy nem viszket (és még nem is látszik) azzal nem foglalkozunk,,,:-)

Előzmény: MRencsi (1135)
Tinman Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1136

Az sem normális ha nyelés közben pattog, csak az normális hogy nyelés közben levegő tud áramlani a fül és az orr között, de ehhez is kell a nyomáskülönbség. A pattanás egy rövid idejű impulzusszerű elmozdulás a dobhártya-hallócsont-csiga útvonalon. Szerintem az a legkézenfekvőbb hogy a fülkürt felől érkezik az anomália. Menj el fül-orr-gégészetre, a fülzúgással ellentéteben a pattogás nem az agyadban keletkezik, ez tényleges hangimpulzus, sokkal sanszosabb hogy ki tudják kezelni mert "mechanikai" oka van.

 

Előzmény: Törölt nick (1130)
MRencsi Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1135

Sziasztok!

 

Tegnap meg volt a hallásvizsgálat. Kaptam egy papírt, hogy mindkét oldalon ép a hallásom. Kérdeztem, hogy akkor mi okozza  a panaszomat,közölték, hogy nem tudják, ha még 3 hónap múlva is fenn áll menjek vissza. Ennyi, magyarul szartak rám. Ma reggel nekem sem volt zúgás, most van. De ami jobban idegesít, hogy úgy hallok, mintha robotok beszélnének hozzám és mindenkinek szinte egyformán gépies a hangja, meg egyfolytában teltségérzetem van a bal fülemben, ritkán fáj is. Ötlet? Keressek fel még egy orvost, vagy mit csináljak?

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1133

Egyébként most megint silentio van kb 24 órája,,,

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1132

Mint az imént írtam, nekem már kb 30 éve "sípol" vmi a fejemben, ami addig, amig csak un "abszolút csendben" hallatszott, túlságosan nem is zavart.,,, De mikor már a normál napközbeni zajok közepette is "hallottam" ismét orvoshoz fordúltam. Újfent hallásvizsgálat, nyaki utrahang (negatív), gyógyszar (kuka)

Ennek már kb 10 éve,,,,,

Amiért most írok annak oka a következő:  a minap (1 hete) egy barátommal kicsit borozgattunk,,,

Éjjel fölébredtem, szomjas voltam,,,valami furcsa volt, hamar rájöttem, nem sípolt a fülem, (fejem),,,másfél napig,,,

Aztán visszaállt minden a "normális kerékvágásba"

Három napja megint kevéssel többet ittam a szokásosnál, :-(, akkor már este föltűnt, hogy csönd van a fejemben

,,nem fogod elhinni, zavart,,,másfél napig, aztán újra "sipolnak",,, kit érdekel?

csak ne fájjon!!!:-)))

 

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1131

,,,"Idegesít, hogy fogalmam sincs, mi lehet a bajom,"

A nagyobb baj, hogy az orvosok se tudják,,,:-(

 

gr82wök6ószfaterválasz | megnéz | könyvjelző 2010.12.03 20:44:18 © (728)

Kedves "sorstárs"!

Én 66 éves elmúltam és kb 30 éve élek együtt ezzel a dologgal.

 Nekem úgy kezdődőtt, hogy csak szinte "abszolút csendben"hallottam olyan hangot, mint mikor a rádióban v. a TV-ben nincs még adás és un. "üveghangon "sípol. Azt nem tudom, hogy "manapság" van-e még ilyen, de annakidején ehhez tudtam leginkább hasonlítani a "jelenséget"

Akkoriban még "bíztam" az orvosokban,,,az üzemorvos természetesen "szakrendelésre"utalt, ahol hallásvizsgálatot végeztek. Én bátrkodtam magjegyezni, hogy nem az a problémám , hogy nem hallok valamit, hanem az, hogy azt is hallom, amit tudom, hogy nincs.

Meghallgattak, felírtak valami gyógyszart, amit ki is váltottam,,,,

De miután elolvastam a mellékelt tájékoztatót,- miszerint még legalább 8 féle bajom lehet ha beszedem,- laza csuklóval (eléggé el nem ítélhetően) a kukába dobtam a "cuccot",,,

úgy gondoltam nekem egyenlőre bőven elég ez az egy probléma,,,,

Előzmény: MRencsi (1127)
Tinman Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1129

Üdv katona! :)

Mindenkinek pattog a füle, akkor amikor a dobhárnyán kivül és belül lévő légnyomáskülönbség változik. Ilyenkor a fülkürtön az orr felől egyenlítődik ki a nyomás, és az addig befelé vagy kifelé domboruló membrán(DH) visszatér alaphelyzetbe amit egy pattanó hangként érzékelünk. Az én fizikai tudásom alapján azt tudnám elképzelni problémád okaként hogy a fülkürt felől érkezik a füledbe a túlnyomás ahogy az az arcizmaidat mozgatod. Alaphelyzetben ugye a fülkürt le van zárva, csak a nyelés pillanatában kerül összeköttetésbe a fül az orral, úgy gondolnám hogy nálad ez nem egy simma statikus összekapcsolodás hanem egy levegőt préselő szűkület/mechanikus elváltozás.

Egyértelmű a fül orr gége vizited szükségessége, de én nem mosatásra számítanék hanem valamilyen orrüregi/arcüregi elváltozás kezelésére.

Ne csüggedj, fiatal vagy, előtted még az élet!:)

Előzmény: Törölt nick (1128)
MRencsi Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1127

Sziasztok!

 

Egyáltalán nem javul  a helyzet. Most már a zúgás mellett úgy hallok a fülemre, mintha a víz alatt lennék. A telefont pedig meg úgy, mintha hordóból  beszélnének. Ma van 3 hete, hogy ismét gáz lett a fülem. Holnapután megyek hallásvizsgálatra, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

Bár a magam részéről halláscsökkenést nem tapasztalok, viszont ez  a torz hallás nagyon idegesítő, de nyilván műszeresen jobban megtudják állapítani. Idegesít, hogy fogalmam sincs, mi lehet a bajom, nagyon szeretnék már a végére járni. Járt már valaki köztetek hasonló cipőben, ha igen mi volt a baja és hogyan orvosolták? Aggódom, de nagyon....

Tinman Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1126

Szerintem is valószínűtlen az agydaganat, mivel a probléma a füled irányából keletkezett, statisztikailag valószínűtlen hogy közben egy daganat is létrejött. Maga a zúgás az agy hibás működése amit valszeg az okoz hogy a szabályostól elétrő idegi impulzusokat kapott az agyad a füled környékéről, és ettől "megzavarodtak" a különböző hangfeldolgozó/szabályozó mechanizmusok. Sajna a rossz hír az hogy a probléma elmúltával a zúgás sokszor megmarad, mivel az agy nem egy statikus doboz hanem áthuzalozza magát.  A jó hír hogy evolúciós szempontból ez nem különösképpen hátrányos mivel a populáció jelentős részében fennmaradt a fülzúgásra való fogékonyság, tehát nem egy halálos kór lett úrrá rajtad. Úgy is felfoghatod hogy egy szoftverhiba miatt lett egy extra szenzorod, ami azonnal hallhatóan jelez ha nem optimális az agyad/füled állapota. Persze nyilván az a legjobb ha elmúlna pikk-pakk.

Előzmény: MRencsi (1125)
MRencsi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1125

Hali!

 

Tegnap reggelre ellmúlt a fülzúgásom, viszont a magasabb hangok iszonyatosan zavarnak, olyan érzés mint amikor tv-t, rádiót hangolnának. Vajon mitől lehet? Van egy ismerős ideggyógyászom, ő valami belső fül problémára gyanakszik, de én nagyon félek, hogy agydaganatom van, és még olyan messze az MR. Kétségbe vagyok esve. :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((

gitta23 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 1124

Sziasztok!

 

Én is megszeretném osztani a problémámat, hátha valaki tud segíteni.

Kb. 3 hete kezdődőtt egyik éjjel a fülzúgásom. Elmentem a fül-orr-gégészetre és ott közép savós fülgyulladást diagnosztizáltak. Majd két nap múlva elmentem egy  másikhoz, ő azt mondta dobhártyagyulladás. Írt fel antibiotikumot és orrcseppet. A fülzúgás nem múlt, így ismét visszamentem és kiderült, hogy a dobhártyámon van valami, amit kb. 1 órán át szedett le, mert nem akart lejönni és írt nootropilt. Most ez szedem, de eléggé szorongásos, feszült mellékhatást érzek és a fülzúgás kezd nagyon idegesíteni. Az ambuláns lapra ráírta, hogy  folyamatos enyhén meszes dobhártya.  Ha valaki esetleg tudna tanácsot adni, megköszönném.

 

gitta23

encián Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1123

Olvass vissza, ott a válasz...

Előzmény: MRencsi (1122)
MRencsi Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1122

Sziasztok!

 

Csatlakozom a klubhoz:-(((. Röviden leírnám az én történetem, háthta valakinek van jó ötlete. Január elején kezdődött egy hiretelen hallásvesztéssel, jó lehet előtte nagyon meg voltam fázva. Nagyon megijedtem. Be mentem a FOG Klinikára, ahol azonnal szteroidot és notropilt kaptam. A hallásom rendeződött, a fülzúgás még két hétig tartott, aztán elmúlt. Ma két hete ismét jelentkezett egy minimális hallásvesztés fülzúgással kisérve. A hallás visszajött a fülzúgás maradt, bár múlt héten volt három nap, amikor nem volt fülzúgás, viszont visszhangzott minden. 20-án megyek hallásvizsgálatra, áprilisban lesz az Mr, nagyon félek az agydaganattól. Bár a doki szerint tuti nem az, de azért mégis.

A fülzúgásom jellege búgó és egyáltalán nem hangos, de hallom. Szerintetek elmúlik valaha is?

szotyo780515 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1121

Tegnap elkezdtem szedni a Preductal - Betaserc konbinációt. Kíváncsi leszek pár hónap múlva a hatására...

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1120

Fontos, hogy a Preductal - Betaserc kombinációt huzamosabb ideig szedni kell, nem csak egy - két hónapig. 

Előzmény: szotyo780515 (1116)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1119

Akkor hajráááá! Amúgy én sportolok rengeteget, meg vagyok róla győződve, hogy a javulás ennek is köszönhető, mert az biztos, hogy a vérnyomásomat állandóan egy szinten tartja. A múltkor elszúrtam, amikor ittam valami értágító port, egy csomó anyag volt benne még azon kívül, na akkor kicsit rossz lett. De szerencsére a kis kúrámnak köszönhetően visszaállt az eredetibe, és most már nem csinálok ilyet. 

Amúgy tényleg az a gáz ezzel, hogy mindenkinél más az oka, és más kezelési mód kell, és azt csak mindenki magán tudja kitapasztalni, neki melyik jó, vagy nem jó.

Engem anno be akartak rakni Nootropil infúzióra is. Hát hatalmas mázli, hogy nem mentem, mert nekem anno pár darab Nootropiltól rosszabb lett. 

Értágításra meg tök jó a Sonoterápia, illetve a Bemer. Persze csak gyógyszerek mellett segít, de segít. Legalábbis nekem.

A hajszálereket tágítja hanghullámokkal (asszem), illetve még valami idegekre is hat, a fülhöz közel vagy ilyesmi, nem vagyok egészségügyis, de tényleg jó.

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1118

Bilobil Forte már korábban kipipálva, nem jött be. Ja, és elfelejtettem, mindenféle vitamint és nyomelemeket javasolt, leginkább a Dr. Lenkei féle alapcsomag, Alga Mix és az Omega-3 mellett tette le a voksát. De könnyen lehet, hogy nemcsak a fülzúgásra tekintettel, hanem az általános jó kondició karbantartása miatt. Mozgás, torna, sport, amire lehetőség van. Ez utóbbit is nagyon kihangsúlyozta. Mivel jó doki, bízakodom. W8.

Előzmény: Törölt nick (1117)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1117

Megnéztem, szerintem ez detto mint a Preductal a hatását tekintve. Esetleg a Bilobil Forte napi 2 szer? Azt próbáltad már? Meg a Q10 koenzim. Ezeket lehet együtt szedni, azt mondták (gyógyszertárban is)

szotyo780515 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1116

Sziasztok!

 

Sokat olvasgattam ezt a fórumot, mert én is ezzel a problémával szenvedek már több mint egy éve. Gondoltam én is csatlakozom a hozzászólókhoz.

Az én esetember valószínű, hogy a stressz váltotta ki. Kb. 1 éve egyszerűen nem tudtam éjszakánként elaludni. Hajnalig fent voltam és azon idegeskedte, hogy nem mindjárt kelni kell és vár a munka. Így ment kb. 1 hónapon át. Felírattam altatót, de csak nagyon ritkán egy negyedet vettem be, mert féltem hogy rászokok. Az idő elteltével elmúlt ez a nem alvásos problémám. Viszont elkezdett zúgni a fülem. Elmentem fül-orr gégészhez. Felírta az ilyenkor megszokott értágító gyógyszert. Szedjem… Telt múlt az idő, de a fülzúgás inkább erősödött. Felkerestem egy másik orvost, aki elküldött minden lehetséges vizsgálatra. Ultrahang, MRI, audiológia, vérvétel, stb… Leszámítva hogy picit magas a vércukrom, minden rendben van. Arra pedig már gyógyszert szedek.

Egy ideje nem mentem már vissza a fül-orr gégészhez. Láttam rajta hogy nem tud mit tenni.

Most „kísérletezgetek” magamon.

Észrevettem, hogy amióta az időjárás megbolondult, azóta erősebb a zúgás is. Nagyon zavar. És azt is tudom, hogy nem kéne vele ennyit foglalkozni, mert így túl sokat gondolok rá. És ez nem jó… Így nehezebb kikapcsolni az agynak ezt a részét.

Ginkgo biloba, C-vitamin, B-vitamin, Aerucon ring stop, fokhagyma kapszula. Ezeket szedem. Illetve kövirózsát csöppentek.

Azt hiszem ha nem használnak meglátogatom ezt a tinnitus egyesületet.

Ma írattam fel Betaserc 24, Preductal MR gyógyszereket. Majd meglátjuk mi lesz.

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1115

A végeredmény az lett, hogy csak a következő tablettát írta fel: Mezitan 35 mg. W8.

 

Előzmény: Wassernyolcas (1114)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1114

Éppen néhány perccel ezelőtt írtam egy E-mailt a körzeti orvosomnak, hogy délután megyek a Betaserc 24 és a Preducal MR gyógyszerek felírása végett. Így lesz addig ideje elgondolkoznia, esetleg utána néznie, hogy felírhatja-e. Köszi még egyszer. Üdv. W8. 

Előzmény: Törölt nick (1113)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1113

Igazán nincs mit :) sajnos, érintett és nagyon tapasztalt vagyok a témában, kísérleteztem is ezzel - azzal, de csak finoman, mert rám nagyon gyorsan hat mindenféle szer, beveszek egyet - kettőt és máris történik "valami." 

Remélem, olvassa valaki a gyógymódomat, akinek ugyanez a problémája, és az okozta, ami nekem, mert ahogy beszélek érintettekkel erről, azt veszem észre, hogy pl a Preductal - ról sokan nem is hallottak, pedig az mellékhatás nélkül eredményez javulást (az én esetemben legalábbis.) Persze, nem egy dobozzal kell bevenni, hanem hónapokig, évekig is lehet szedni (sőt kell is) ahhoz, hogy javulás legyen.

Előzmény: Wassernyolcas (1112)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1112

Köszi a leírást, rendes vagy! A családban van érintettség rendesen. Üdv. W8.

Előzmény: Törölt nick (1110)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1111

Néhány nappal ezelőtt azt írtam, hogy olvastam egy írást Szabó Gyuri bácsi füvesember előadásáról, és ebben az írásban nem volt szó fülzúgásról. Tovább keresgélve az ő előadásairól írott összefoglalókat, ma találtam olyat, amelyikben konkrétan a fülzúgásra javasolt gyógynövényes megoldást. Valami miatt nem tudom ide bemásolni az erre vonatkozó bekezdést, lehet, azért, mert ez a lehetőség le van tiltva. Viszont, ha a Google-ba beírjátok: "Mert minden számít ! Szabó Gyuri bácsi" szavakat, első helyen feljön az írás. Benne megtaláljátok azt a lehetőséget, ami lehet, hogy beválik. Üdv. W8. 

Előzmény: Wassernyolcas (1108)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1110

Tapasztalatom, hosszú kálvária után: először pár szó a kezdetekről. 4 éve vírus miatt sérült a belső fülem, egy influenza szövődményeként, szédüléssel kezdődött, amire elég volt a Bilobil Forte napi kétszer, illetve sonoterápia, na meg Betaserc. Igen ám... de Betasercet nem kaptam, Bilobilt lecsökkentettem, erre jött a fülzúgás, elviselhetetlenül, hónapokig. Vizsgálat - hegyek, temérdek fül - orr gégész, volt egy nagyon vicces, aki azt mondta, igyak meg napi 5 kávét meg egy pohár bort, majd attól elmúlik. Nah meg nagy mázlimra írt fel Betasercet, és elküldött a körzeti orvoshoz, hogy még kérjek valmait mellé, mert ez nem lesz elég. Hatalmas szerencsém van a háziorvosommal, aki egy perc alatt megtalálta a megoldást a problémámra, az ezer fül orr gégész helyett/után... mert adott mellé Preductal Mr - t. Szóval: Betaserc 24, Preductal MR (ezeknek semmi mellékhatása nincs, sőt azóta mióta szedem jobban érzem magam egyébként is) ezen kívül napi 1000 Mg C vitamin, illetve még ami jó, az a Coenzym Q10. Ezek együtt elmulasztották. Nekem a Nootropil nem vált be, egyszer próbáltam, de attól rosszabb lett.

Ja és még valami, ami a komplex terápiám része: minden évben télen (mert akkor szűkebbek az erek) sonoterápia, minimum 20 alkalom, néha kiegészítve 10 Bemer - rel, speciálisan fülre.

Azóta szédülés nulla, és szerencsére fülzúgás is (szinte, amikor nagyon halkan előjön, az teljesen elviselhető, néha a TV előhozza, de egyszerű: nem TV zem)

 

Azért írtam le, mert nekem ezek nagyon bejöttek, bár nekem nincs érszűkületem, ugye mindenkinél más és más okozza, de hátha olvassa valaki, akinek hasonló a problémája és neki is segíteni fog... mert... nálam a fülzúgásnál nincs rosszabb állapot, amikor ez a problémám volt, fogytam az amúgy is semmiből 3 kilót, és szerintem amit átéltem emellett, az a pánikbetegség, és már azon gondolkoztam, ha nem múlik el, olyat teszek, ami nagyon rossz lesz a szeretteimnek... 

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1109

Népi gyógyászattal, természetgyógyászattal kapcsolatban íródott könyveket forgattam tegnap. Fülzúgásról is volt szó egyikben-másikban. Többek között ezt olvastam:

" Franciska von Au: Házi receptek minden betegségre, Amit nagyszüleink még tudtak, Magyar Könyvklub Kiadó, Budapest, 2003

A 116. oldalon:

- A kerekrepkény leve fülzúgás elleni háziszer.  Alkalmazása: A repkény levét a fülbe cseppentjük. Emellett inhaláljunk naponta a repkény gőzölgő főzetével.

A repkény leforrázott levéből éjszakára borogatást készíthetünk a beteg fülre. Vigyázat! Ne inhaláljunk túl forrón. Magas vérnyomású betegek ezt a kezelést ne elkalmazzák!

- A szegfűszegolajat  szintén sikerrel alkalmazhatjuk fülzúgás ellen. Elkészítése: Egy rész szegfűszegolajat összekeverünk két rész hagymalével. Alkalmazása: Lefekvés előtt egy kis vattacsomót a keverékbe mártunk és a fülbe dugjuk. A kezelést több héten keresztül folytatjuk.

- A rózsaolaj és fehér üröm jól bevált háziszer fülzúgás ellen. Elkészítése: 20 gramm rózsalevelet és 10 gramm fehérüröm levelet összetörünk és azonos mennyiségű korpával elkeverjük. Kisajtolt fokhagymalével  viaszszerű péppé dolgozzuk össze. Alkalmazása: A masszából egy babszem nagyságú darabkát gézbe tekerve éjszakára a beteg fülbe helyezünk.

- A gyógynövényekkel való gyógykezelés sok tudást és tapasztalatot kíván. Ha szakszerűen alkalmazzuk, akkor a betegségek elleni küzdelemben ez is hatásos segéderő lehet. Akit érdekel, annak számos szakkönyv áll rendelkezésére. Mindezeket a növényi nedveket és teákat nem tanácsos megszakítás nélkül korlátlan ideig szedni, alkalmazni. Szakorvosi tanács nélkül sohasem cselekedjünk."

Üdv. W8.

Előzmény: Wassernyolcas (1108)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1108

Üdvözlök Mindenkit, aki itt olvasgat és írogat. Tegnap visszaolvastam kb. 100 hsz.-t. Ezek közül volt olyan hozzászóló, aki a máj és a vese működésének esetleges zavaraira vezette vissza a fülzúgás kialakulását. Nem tudom, hallottatok-e már Szabó Gyuri bácsi füvesemberről, az ő előadásairól. Érdemes utána olvasnotok. Igaz a fülzúgásról még nem olvastam tőle, de a máj és a vese működési zavarainak gyógyításáról igen. Most bemásolom egyik előadásának májra vinatkozó kivonatát. Ha nem kapok ki Tőletek, akkor hamarosan a veséről szólót is.

Szóval: 

"A májunkat kell karban tartani. A gyermekláncfű, a pitypang levele zölden kiváló salátának Heti 7-szer csipetnyit a salátába, összevagdalni. Egy héten egyszer egy csésze teát kell belőle csinálni, és meginni. Nyáron a frissből, télen a szárazból. Kiváló a máj működésére, és amellett még nagyon jó a cukorbetegség megelőzésére. Magyarországon ma 500 ezer cukorbeteg van, 10 év múlva 1 millió lesz. A keserű nagyon kell a májunknak.

A másik az aranyvesszőfű. Kanadából származik, máj, epe és vese, hólyag, amire hat. Egy csésze tea elég hetente, hogy a májunk tökéletesen működjön. Sokan mondják, hogy nincs rá idejük. Az ilyen emberrel nem is érdemes foglalkozni, az legyen beteg.

Cikória kávét ittunk gyerekkoromban, akkor nem volt baj a májunkkal és epénkkel, sőt a székletünkkel sem. Lehet a gyökerét is használni, fogyaszt is, székletet csinál, és a cukorbetegség megelőzésére is kiválóan működik. A cikóriában lévő innoin óriásmolekulájú szénhidrát, ami lassítja a cukor felszívódást, segít a béta sejtnek.

Nőknél közönséges cickafark. Kiváló gyógynövény minden nőnek. Serdülőkortól amíg él. Heti egy csészével kellene meginni belőle. A máján kívül, a koleszterin termelését rendben tartja, epeműködést segíti és van benne növényi ösztrogén, nem hormon. Nem csinál mellrákot és nem híznak el tőle. De az isten úgy teremtette a nőket, hogy immunrendszere van, a másik az ösztrogén hormon, mert ők hordják ki a babát, ők nevelik fel a gyereket. Aki használni fogja, annak nagyon kevés baja lesz, heti egy csésze teát elég fogyasztani belőle. Férfiaknak nem ajánlom, mert magas lesz a hangjuk tőle J

 

Aztán van egy nagyon keserű, ezerjófű, a kisezerjófű. Ezer mindenre jó. Többek közt a májunknak is. Amikor már baj van a májunkkal, akkor ugyanezeket a növényeket lehet kúraszerűen használni. Akkor viszont naponta 6-8 hétig lehetőleg reggel, és 8 hét kihagyás után lehet folytatni esetleg még tovább is. Amikor rendbejött, akkor visszatérni a heti egyre és akkor nem fog megismétlődni. A hepatitisz C-nél nem alkalmasak, ill. ha a májban ciszta van. Ebben az esetben a diólevél teáját lehet használni, bár nem olyan hatékony. Reggel meginni a teát, a levelet betenni a hűtőbe, és éjjelre fölmelegítve dunsztban rátenni a májra, 6-8 hét alatt a ciszta a felszívódik, 10-12 hét alatt a hepatitisz C is megszűnik.

 

Egy német orvosprofesszor 100 növényt megnézett, 17-nek volt antibiotikus hatása. Többek közt a diólevélnek.

Orvosok mondták a rádióban, hogy vége az antibiotikus korszaknak. Amikor azt hallottam, eszembe jutott a martilapu. 3000 éve a kínaiak használják. Szivarként használták, beszívták a füstjét. Ma is használ. 3000 éve nem tudta megszokni a kórokozó. Vajon miért? Mert a gyógynövényekben lévő hatóanyag sose azonos összetételű. Függ az időjárástól, a talajtól, esőt kap-e, napot, későn indult a tavasz? Soha nem azonos egyetlen gyógynövény sem. Emiatt nem tud rezisztencia kialakulni. Ahogy 3000 éve reagált rá a szervezetünk, most is úgy gyógyít. Nem véletlenül gyógynövény a neve. Ennyit a májunkról."

Üdvözlettel: W8.

 

 

 

encián Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1107

Petíciót írtál a tinnitus ellen? Kinek írtad?!  

Előzmény: never1 (1106)
never1 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1106

sziasztok! Jelöljetek be facebookon, Keller Boglárka(Nyíregyháza), és felveszlek benneteket a Tinnitus ellen csoportba, ahol többek között megnézhetitek az általam irt petíciót is.

ghepard Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1105

Hát igen, mások sokan vannak. Mondjuk az orvosoknak lehet meg se kottyan, hogy mennyi  ember szenved a rossz diagnózis, a rossz kivitelezés és a rengeteg gyógyszer mellékhatásaitól stb. Ezért én csak mindig azt mondom, hogy én mit csinálok, csináltam az ügyben és mi lett az eredmény. Hogy a másik mit csinál - az az Ő dolga, de a baja is vagy a sikere is.......

Előzmény: gr82wök6ószfater (1104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!