Keresés

Részletes keresés

Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -2 9 6897

Így van. Lehet kritizálni a válogatottat, de nincsenek helyettük klasszisok a 26-32 éves korosztályban. Pont ezért félre kéne tenni ezt a rosszindulatú mentalitást, hogy 'ezek se érnek semmit' és meg kéne találni a probléma gyökerét, ami miatt nem tudtunk eddig előrelépni. Abban azt hiszem, hogy egyetértünk, hogy Zácsikot kivéve talán egyik játékos sem játszott élete formájában, többen a saját átlaguknál is gyengébbek voltak. Pont ezért én úgy gondolom, h van remény a potenciális előrelépésre. Többen kritizálnak ezen a fórumon megoldási javaslat nélkül. Ez a fajta negatív mentalitás nem visz előre, és igazságtalan is a játékosokkal szemben. A magyar szurkolók tipikusan szélsőségekben gondolkodnak, vagy túl- vagy alulértékelnek. Egyesek pedig kifejezetten élvezik, ha szidhatnak.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6896)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -4 5 6896

'Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben, mint bíztam benne, de azért nem is reménytelen a helyzet. A következő 1-2 év meghatározó lesz.'

 

Ez vitathatatlan,jó magam is bízok bennük de láthatóan többen is gondokkal küzdenek(ezekből sokat fel soroltál)és ebben nekik is szerepük van,ha másra nem volt jó ez az EB,arra talán igen hogy be lássák hogy semmi sem jön magától,egy Junior VB cím még a világon semmire nem elég,arra volt ez jó hogy adjon egy alapot egy lökést amivel a felnőttek közt is bizonyíthatnak.

Nincsenek olyan játékosok akikre kilehetne őket cserélni,belőlük lesz a következő sikeres válogatottunk....ez komoly teher de ők sem gyerekek már.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 0 1 6895

Erre csak annyit tudok hozzátenni, hogy most vak vezetett világtalant. :)

Előzmény: objektív3 (6893)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -5 5 6894

Ezért is írtam hogy a legjobb forma az akár relatív is lehet,hiszen ahogy te is írod ez még semmire sem garancia és egyébként sem biztos hogy ez a válogatás legfontosabb indoka,ha mindig csak azokat válogatnák be egy egy csapatba,akkor jó eséllyel minden évben egy totálisan  más kerettel mennék neki egy EB-nek VB-nek....és ennek sok értelme nem lenne.

A mai keret lényegét tekintve rendben van komoly változásokra nincs szükség...lehet hiányolni Annát(egy jó Anna aranyat érne)esetleg egy Gabit(Görbe utódnak volt kikiáltva,én hittem is ebben,de sajnos ettől nagyon messzi van)de az az igazság hogy egyikük sem váltotta valóra a reményeket....én mondjuk egyiket sem felejteném el végleg de nem biztos hogy tavasszal ott lesznek a selejtezős keretben.

Előzmény: Trombozis4 (6868)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -6 0 6893

Csak annyit tudok hozzátenni, hogy vakok közt a félszemű a király...

Előzmény: hatosfalat (6891)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -4 5 6892

'Írd le 88-adszor is, hogy nem akarod Szucsánszkit a válogatottban látni, de megindokolni értelmes indokkal nem tudod.'

 

Akkor olvass figyelmesebben mert megindokoltam.

Előzmény: van_Persil (6882)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -3 8 6891

Azért annyit tegyél hozzá, hogy Tomori sajnos ezen az eb-n nem bizonyította, hogy a legjobb védőnk lenne. Kifejezetten gyenge meccsei is voltak. És ahogy te szoktad mondani, a fáradt szerbek és a hiányzók miatt gyenge románok elleni teljesítményét meg nem szabad túlbecsülni. 

Ettől még márciusban neki szerintem is ott kell lennie a védekezésben legalább, mert nem nagyon lehet felépíteni helyette már mást. És reménykedjünk abban, hogy hajlandó majd edzeni meg küzdeni Siófokon. És ősztől meg remélem végleg elfelejtik és elkezdenek felépíteni új hármas védőket.

Előzmény: objektív3 (6888)
Gojira Creative Commons License 2020.12.27 -2 3 6890

És ő annyit léphet, amennyit akar.

Előzmény: objektív3 (6887)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -1 3 6889

Ha ez így menne, hogy találnak majd egy extra klasszis irányítót...

Én annak is örülnék, ha lenne két olyan, aki jó meccsek mellett stabilan hoz mindig egy átlagot legalább. A horvátok, hollandok, németek egyikénél sem volt jó irányító (dánoknál sincs igazán klasszis). Ha Misi hozza magát ellenük, meg van egy szintén stabil csere irányítónk, akkor jóval előrébb végzünk.

Előzmény: Trombozis4 (6886)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -10 1 6888

Kovacsics a legjobb irányítónk, és az egyetlen használható irányítónk, 2018-ban magasan a legjobb belső emberünk volt. Most kb. 30 percre volt hitelesítve, addig tudott elfogadható teljesítményt nyújtani. Általában az irányítók adják el a legtöbb labdát, ez a poszt sajátossága, nagy nevek is szoktak a listán lenni, ők próbálják legtöbbször megjátszani a beállóst, és ők próbálkoznak legtöbbet kockázatos dolgokkal.

Tomi meg a legjobb védőnk, a beálló gólokról nem csak ő tehet, az is kell hozzá, hogy az ellenfeleknek vannak BEÁLLÓIK.
Nagy dilettantizmus, hogy pont őket pécézted ki.

 

Pásztornak szerintem is el kell igazolnia, mert a Fradiban nem is ÉRDEMEL több lehetőséget.

 

Januriknak nagyobb a műsora, mint a tudása, de lehet 2. számú.

 

Kácsornál annyi azért jól látszott, hogy kockázatos a mélyvízbe dobni.

 

Háfra legalább egyszer elérte a közepest, Klujber még nem, ennyi a különbség, na meg a védekezés.

Előzmény: Igazság80 (6880)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -10 0 6887

Ofi jó példa, ő most sem olyan zseni, mint az említettek, csak 23 éves korára kimaxolta az atletikus képességeit, meg megtanulta, amit meg lehet, ennyi a titka.

Előzmény: Tonio 2.0 (6877)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -7 6 6886

Egyébként a válogatottban ugrásszerűen jobb lesz Hafra es Klujber teljesítménye, ha a szövetségi kapitányok találnak egy olyan irányítót, aki hatékony az egy az egy elleni játékban. Kovacsics jelenleg az első számú a poszton, de meg lehet számolni hány olyan passza volt Anikónak az átlövők felé az utóbbi két világversenyen, amivel közvetlen gólhelyzetet teremtett. Sok labdát Háfráék félhelyzetetből, kényszerből lőtték el. Én úgy gondolom, hogy ha irányítójátékban előrelépünk, akkor átlövőben és beállóban is eredményesek leszünk. De ehhez az irányítónak kiemelten hatékonynak kell lennie az egy az egy elleni játékban. Érdemes Oftedalt, Penát vagy Polmant nézni - úgy kezdődnek a támadások, hogy ők tipikusan magukra rántanak 2 védőt, amiből továbbpasszolnak tiszta gólhelyzetet teremtve az átlövőknek vagy a szélsőknek. Nálunk ez a játékelem nagyon hiányzik.

objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -11 0 6885

Az az igazság, hogy Háfra 2018-ban sem volt jó, max közepes, mint Kovács, semmivel nem volt jobb. A többivel egyetértek.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -4 8 6884

Jólvan Bamberg58, most eljutottál addig látom, hogy Háfra nem nb1-es szint. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy pont az EB előtt Háfra kb. 8 gólt lőtt a Krimnek a Fradi-Krim második félidejében. Korábban volt junior világbajnok, 2018-as EB all-star, BL legjobb fiatal (és úgy emlékszem legtöbb akciógólt szerző) játékosa. A fenti eredmények azt mutatják, hogy Háfrában megvannak az alapképességek. Még nem elég érett mentálisan ez tény, meg kell tanulnia egyenletes teljesítményt hozni és arányos kockázatokat vállalni. A rutin ebben segíteni fog, kíváncsi vagyok, hogyan alakul a győri karrierje.

Előzmény: Bamberg58 (6881)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -6 2 6883

Klujbernél (is) szerintem a vírus miatti kihagyás benne volt a teljesítményében, nem volt meg a labdabiztonsága. Mert amúgy játékban szerintem a klubjában fejlődik, például egyre több átlövés gólt szerez, látszanak tudatos figurák is erre. A lövőereje is szerintem jobb, mint két év. Talán még a labdával egy-egyezés ahol léphetne előre.

Amiben nem látom nála a fejlődést, az a védekezés. Sajnos az eb-n is számos gólt kaptunk róla, nem véletlen, hogy a minket legjobban ismerő (köszi Danick) hollandok gyakorlatilag mínusz háromról ott fordították a meccset meg, hogy minden támadásukat Klujber oldalára játszották ki. Pedig vannak rá példák, hogy alacsony játékosok is jó védők. De 21 éves, 2-3 év alatt ebben is nagyot léphet előre.

Előzmény: Tonio 2.0 (6879)
van_Persil Creative Commons License 2020.12.27 -7 4 6882

Írd le 88-adszor is, hogy nem akarod Szucsánszkit a válogatottban látni, de megindokolni értelmes indokkal nem tudod.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6867)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.27 -9 4 6881

Egyébként 98-99es korosztályra nagy teher zuhan hirtelen, évente lépnek olyan lépcsőfokokat, amelyeket idősebb társaik soha nem értek el. Nekik kell átvenni egyből a vezérszerepet és ez nehéz. De az alapképességeik (Háfra, Klujber, Márton, Faluvégi, Tóvízi) esetében megvannak,

 

 

 

Gondolom megártott karácsonyi bejgli! Milyen szintet ért el Háfra amit idősebb társaik eddig soha ? A nullát? Az utolsó két világversenyen az volt, még a rossz Zácsiknak sem volt a közelében sem, de sajnos Klujber sem volt sokkal jobb. Milyen vezér szerep? Egyszer legyenek már legalább átlagosak és nem vezérek. Háfrának talán ez egyszer összejött , de azóta is folyamatosan épül le, nála már a válogatott szint is kérdéses, sőt amit legutóbb mutatottt az már nem is NB1-es szint.
Ennyi sok zagyvaságot. Jelenleg inkább Zácsik meg Szucsánszki nem csöppent egy nyerő csapatba. Ezek fiatalok a felnőtt mezőnyben, mint a példa is mutatja, sokkal könnyebben összeomlanak mint az elődeik. Márton, Faluvégi vagy Tóvizi is csak reménységek semmi több, de pl a Tóvizi jelenleg inkább hátra felé lépi a lépcsőfokokat és a Szamoránszky szintjétől is messze van.

Előzmény: Trombozis4 (6876)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -2 7 6880

Szerintem a türelem ne életkornak a függvénye legyen, hanem a leadott teljesítménynek és időarányosan. 

 

Mert tudom Kovacsics annyira rutinos, meg össze van szokva mindenkivel, hogy labdaeladó rekorder lett az EB során, Nerea Penával együtt. Csak az utóbbi spanyol kolléga a gólpasszaival szemben állítva így is erős pluszban végzett, míg Anikó mínuszban, ez a hangyányi különbség pusztán csak kettejük közt, nem éppen mindegy. Gondolom itt a türelem nálad örökös, hiszen egyeseknek előjogaik és privilégiumaik vannak ugye jól mondom?

De csak szólj, ha tévednék, de nem hiszem, Tomori is a legjobb védő, csak 37 beálló gólt kapunk, ott nem merül fel a türelem kérdése?... Persze ez is csak véletlen.

 

Az, hogy Tóvízi megrekedt volna, kissé korai kijelenteni úgy gondolom, legalább legyen már 3 rossz versenye))

 

Pásztornak szerintem is valószínűleg el kéne igazolnia, én komálom nem azért, csak látom mi folyik a mi kis kedvenc csapatunknál. Bízhatsz benne, hogy Elek majd hipp-hopp most fogja elkezdeni játszatni, mikor már 1 helyett 2 rivális a posztján.  Tuti most fogja játszatni majd: a Békéscsaba ellen.. Tóth Niki is követhetné, mert ott nem osztanak lapot neki, és én sajnálnám, ha emiatt elveszne, Pál Tamara is váltott, egyből látszik a fejlődés nála mióta bizalmat kap, ennyit számít ha Vova bízik, feljavulnak itt a sportolók.Még Janurikot is próbálja elnyomni a sztáredző, csak a hülye nem veszi észre, pedig még eddig Bírót is levédi a Fradiban, ami azért nem semmi mutatvány, EB nem merte elővenni Kingát, még a végén túl jól védett volna, az meg veszélyes lehet ))  Mondom úgy, hogy Bíró amúgy a válogatottban a jobb, ritka kivétel ez nálunk a klubhoz képest.

 

"A többieket nehéz megítélni, mert kevés lehetőséget kaptak"   

 

Ez oké, egyet is értenék vele, ha 4 mondattal később meg épp Kácsorról állítod, hogy "még nem az a szint, hiába dobálja a gólokat az NB1-ben, ez más kávéház" 

 

Hoppá, sikerült elképesztő 22 percnyi játékidő alapján (ami 3 részre volt osztva) gyakorlatilag elítélni egy játékost, aki most volt először válogatott, és még feleannyi ideje sem volt a pályán, mint egy átlagos bármelyik Vác meccsen.  Gratulálok hozzá, bezzeg Háfrának nem 3x7 perce volt, hanem legalább 3 tisztességes játékperces világverseny jutott úgy 19 meccsel és azóta is várom a szintet hogy hol van.  Hatalmas a kettős mérce és a szubjektivitás, az egyenlő elbírálásnak még csak a szikráját sem venni észre, ez a baj amúgy részben a válogatottal is, valaki 20 perc és kuka, míg mások esetleg évekig bitorolhatják a nemzeti mezt egy rossz, vagy legfeljebb középszerű teljesítmény után is, épp elég ha ezt mások is észreveszik, így ez odabasz a morálnak is a csapaton belül, mi meg csak lesünk, vajon mi nem jó újra és újra, ez megy évről évre.

 

Meg a kettős mérce:  Azt mondod Háfra a 2018 EB jól teljesített (közepes megadható legfeljebb)

És azt is mondod, hogy Klujber meg most is csak egy semmi.  Jó, oké, akkor most szépen össze fogom hasonlítani a szerinted jót a szerinted semmivel, mert lehet hogy baromira nem nagyon lesz itt különbség sok.

 

Éljen az objektivitás!   2018 EB Noémi:  27 gólt lőtt, ez a legjobb része az ügynek, viszont csak 47 % dobott, azaz nem elég hatékonyan lőtt. 6 meccs alatt 18 eladott labdával is büszkélkedhet 16 gólpassz mellett. 

 

Klujber 2020 EB: Klujber meg 30 gólt lőtt, 16 gólt akcióból és 14 találat 7 méteresből. Akcióit nagyjából ugyanúgy lőtte százalékra szinte pont, hát ő sem volt elég hatékony akcióból. A heteseit viszont kiválóan értékesítette és a jó heteslövés az nem valami furcsa fogyatékosság, hanem épp ellenkezőleg, az egy erény amivel segíted a csapatodat, gólok születnek abból is. Viszont nem adott el 18 labdát, beérte mindössze 15 ilyennel (szinte káprázatos ugye), és a gólpasszainak száma 12 ugyanakkor.  

 

Elég hasonló teljesítmények. Vagy mindketten "semmik" vagy mindketten jók, de ilyen különbség aligha tehető közéjük.  Mondjuk leginkább azt mondanám, hogy mindkettő egy elég jóindulatú közepes az érintett tornákon legfeljebb...

 

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -6 3 6879

Háfra és Keti meg most épp hullámvölgyben vannak

 

Háfra kb másfél éve hullámvölgyben van, ez a probléma. Voltak persze kiemelkedő meccsei azóta is, csak ritkán.

Szerintem mentális és fizikai gondjai is vannak.

Az ETO neki dupla vagy semmi, most még az is benne van, hogy megújul, beépül, és húzóember lesz a világ legjobb csapatában, de az is, hogy teljesen marginalizálódik.

Aztán valószínűleg a kettő között lesz valahol az igazság.

 

Keti mindig a válogatott tornákon, meg nem egyszer a fontos meccsek alatt van hullámvölgyben.

Ez eléggé feltűnő, mert amúgy többnyire jól (nem egyszer kiemelkedően) teljesít.

Nem tudom, min kéne átbillennie, hogy az igazán fontos, kiélezett helyzetekben is hozza magát, de talán érdemes lenne szakember segítségét igénybe vennie (nem csak telefonon a másodállású pszichológusét), vagy valamit kitalálnia, mert amúgy a Fradiban többnyire hozni szokta magát, sőt a válogatottban is ficánkol, amikor nincs nagy tét, csak hát ezzel ki vagyunk segítve...

 

A többieket meglátjuk, csodát nem várok, csak azért láttam Reistadot, Foppát, korábban Mihajlicsenkót játszani, és hát... Nyilván erősebb csapatokban, amikbe könnyebb becsatlakozni, de azért komoly volt, amit nyújtottak.

Előzmény: Süni2 (6873)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -6 2 6878

Faluvégire, Mártonra, Fodorra szerintem szavunk nem lehet.

 

Igen, ők szépen fejlődnek, bár előbbi kettő most nem volt olyan meggyőző az Eb-n (utóbbi meg még válogatott sem volt, pechje van, ez egy erős poszt), de valójában kevés lehetőségük volt, így nehéz megítélni.

Tehetséges szélsők, de eddig a klubjukban sem ők voltak az első számú játékosok a posztjukon.

Annyit hozzátennék, hogy tök jó, hogy vannak jó szélsőink, de a meccsek általában nem itt dőlnek el.

Előzmény: Süni2 (6873)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -7 1 6877

Azt írtam, hogy meghatározó lesz a következő 1-2 év a fiataljainknál, meg hogy érzékelnünk kell az előrelépést (különben baj van), nem azt írtam, hogy 1-2 év múlva már a csúcson lesznek, meg hogy vb címet várok el (ez nevetséges lenne), de jobb, kiegyensúlyozottabb játékot viszont remélek tőlük (tőlük is).

 

Például Oftedal nem egy korán érő típus, nem volt 20 évesen világklasszis, mint a Görbicz, Neagu, Vjahireva-féle zsenik, sőt emlékszem a 2010-es Eb-re, néztem, mit akarnak egyáltalán Oftedaltól, egy nullának nézett ki abban a norvég csapatban. Csak passzolt, de semmi extra.

Aztán a 2014-es Eb-n már klasszis volt. 19-23 év között irtó sokat fejlődött. Ezt remélem a mieinktől is, hogyha nem is lesz belőlük feltétlenül Oftedal, de az erényeket akkor már látni kell, nagy nyomás mellett, nagy tornákon, kiélezett helyzetekben is. Ha ezt valakinél nem látni kb 23-24 éves korban (női mezőnyben), abból már komoly klasszis ritkán lesz (nyilván lehet egy-két ellenpéldát mondani, ha valaki későn érő típus, szült fiatalon, sérült volt, stb, de ez ritka).

 

Itt Trombózis írta Szucsánszkit, mint későn érő típust, hát, mihez képest, de ő a 2010-es Eb-n például már klasszisként játszott, akkor volt 23. Bár lenne közel ilyen teljesítmény a mai fiataljainknál egy Eb-n/vb-n! (Persze még van erre 1-2 évük, de ennek sok jelét most nem láttam, sajnos.)

Az ő helyzete azért volt speciális, mert ott volt Görbe, mint zseni, és mellette talán nem tudott olyan szinten kibontakozni a válogatottban, mint amire amúgy képes volt, ha viszont Görbe nem volt ott (pl 2010-ben), vagy kicsit rosszabb formában volt, akkor hirtelen kiderült, hogy Zizi a válogatottban is tud frontember lenni.

 

 

Előzmény: Süni2 (6873)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -2 6 6876

Amit látunk a nemzetközi mezőnyben, hogy egyes játékosok 20 éves koruktól klasszis teljesítményt nyújtanak (Mörk, Görbicz, Neagu, Pena). Viszont sokan csak később válnak klasszissá, tipikusan 24 éves kor után (Løke, Kristiansen, Szucsánszki, Radulovics, még hosszan lehetne sorolni). Utóbbi csoport nem az ösztönös zsenik, de attól még ugyanolyan szintre érhetnek. Azért azt látni kell, hogy aki 25 éves korára nem tud valamit gurítani a nemzetközi elit szinten abból klasszis már 99%-kal nem lesz. Talán ezért vagyunk nagyobb bizalommal a 21 éves Klujber felé, mint a 29 éves Kovács Anna felé. Egyébként 98-99es korosztályra nagy teher zuhan hirtelen, évente lépnek olyan lépcsőfokokat, amelyeket idősebb társaik soha nem értek el. Nekik kell átvenni egyből a vezérszerepet és ez nehéz. De az alapképességeik (Háfra, Klujber, Márton, Faluvégi, Tóvízi) esetében megvannak, Lakatoson és Pásztoron lehet vitázni, őket lehet, hogy ki lehet szorítani a közeljövőben. Sajnos meg kell tanulniuk nyerni mentális szempontból, mert nem egy nyerő csapatba csöppentek. Nem olyan feladat ez, mint a holland fiataloknak vagy az oroszoknak.

Előzmény: Süni2 (6874)
codi1993 Creative Commons License 2020.12.26 0 3 6875

Kiss Nikiben lehet reménykedni hát ha Zovko alatt erőre kap. Egyedül lesz balkezes a csapatban szerintem lesz elég jatekideje megmutatni. 

Előzmény: Süni2 (6874)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.26 0 4 6874

Az a durva, hogy T.G., Kiss Niki és Helembai is csak 24 évesek még, Szabó Lala meg csak 23.

 

Igazából T.G.-t és Kiss Nikit is korai még leírni. Az, hogy én speciel nem igazán hiszek bennük, részletkérdés. Simán okozhatnak meglepetést. Még nekik is van idejük bizonyítani.

Előzmény: hatosfalat (6871)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.26 0 8 6873

Jó lesz az 3-4 évnek is, ill. 25. életévnek is.

 

Faluvégi és Háfra voltak csak 98-asok abból a korosztályból, plusz a debreceni keretből eleve kimaradó Hudák és szegény Hornyák Detti.

 

Faluvégire, Mártonra, Fodorra szerintem szavunk nem lehet.

 

Lakatos /és a 2000-es Kácsor/ a Vácot - ha az ottani célok nem változnak - kinőtték. Nekik ideje lenne erősebb csapatot keresni.

 

Háfra és Keti meg most épp hullámvölgyben vannak. Van ilyen, és lesz is még. Túl lesznek ezen.

 

Petra meccshiányos, Pásztornak meg való igaz, el kellene igazolnia tőletek.

 

Csodákat korai még várni ezektől a lányoktól. 

Előzmény: Tonio 2.0 (6872)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.26 -7 0 6872

Ja, csak eddig hányan váltották be válogatott szinten a hozzájuk fűződő reményeket?

Ezért írtam, hogy a következő 1-2 év meghatározó lesz, mert ha 23-24 éves korukban is egy helyben toporgunk majd, az nyilván nem lesz jó jel.

Egyébként a 96-97-es korosztályunk már utánpótlás szinten sem volt túl jó, de a korábbiak eredményesek voltak.

Előzmény: hatosfalat (6871)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.26 0 5 6871

Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben,

 

A 98-99-es korosztály kenterbe veri az előzőeket már most is, nem véletlen, hogy 21-22 évesen is többen voltak a válogatottban, mint az előző három korosztály összesen. 

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.26 -8 1 6870

Alapvetően egyetértünk. A fiataloknál nehezebb eldönteni, hogy elértek-e a képességeik határához vagy egy fejlődési görbén vannak, ami nem mindig egyenesen ível felfelé. Sokszor előfordul, hogy valaki jó kiegészítőember, de nem jó kulcsember. Azért ne legyünk annyira szűklátókörűek, hogy egy világverseny, azon belül is 1-2 kiélezett meccs alapján ítélkezünk. Kell egy középhosszútávú bizalom. Ha valaki sorozatban (3-4 világverseny után) is rosszul teljesít akkor ott már nem a rutin hiánya vagy a fiatalság a probléma. Én úgy gondolom, hogy nem kizárólag  a válogatottban nyújtott teljesítményt kell nézni azon játékosoknál akik a BL élcsapatai ellen is rendszeresen pályára lépnek. És ott azért látunk olyan teljesítményeket, amire csettinthetünk. Pl. Háfra vagy Klujber tud klasszis teljesítményt nyújtani, és ezt láttuk már egy Rosztov vagy Bukarest ellen. Azok a csapatok sem gyengébbek, mint Németország válogatottja vagy éppen Horvátországé. Valami nagyon máshogy működik a válogatottban, mint klubszinten és ennek okait meg kellene találni. Valószínűleg a sorozatos rossz szereplés demoralizálja a csapatot, extra terhet rak a fiatalokra, akik elbizonytalanodnak és nem tudnak tudásuk maximumán teljesíteni. Nagyon hiányzik egy karakteres edző és/vagy egy idősebb vezér a csapatból. Kovacsics a labdaeladások csapatkapitánya, Tomori és Zácsik nem vezér típus, Szekeres meg alig van a pályán. Én továbbra is úgy gondolom, hogy ennél több van a lányokban és át fog törni a gát hamarosan. Kellene egy kis önbizalomnövelő siker, 2-3 meccses jó széria. Ez a magyar női válogatott 2016 óta bukdácsol. Meg kell tanulnunk egymásért küzdeni újra, mert mentálisan szét van esve a csapat.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.26 -6 2 6869

Az a kérdés, hogy a volt junioroknál meddig várunk. Kinél mennyi a tűréshatár?

Háfrának a 2. gyenge világversenye volt zsinórban, az 1. nem értékelhető (keveset játszott, ott a részfeladatait jól megoldotta), egyedül a 2018-as Eb-n teljesített jól (ez 2 éve volt).

Klujber kettőből semmi, bár az elsőhöz képest volt némi előrelépés, de ezt is nehéz felmérni, mert ezúttal jóval több lehetőséget kapott, plusz a hetesek megdobják a statisztikáját.

Összességében mindkét lányban tudatosítani kell, hogy ennél több kell, nem csak a vezéregyéniséghez, hanem egy jó közepes produkcióhoz is.

Tóvizi vagy megrekedt, vagy jobb esetben a vírus gyengítette le, és nem az a helyzet, hogy már elszürkülőben van. Ő szerkezeti okokból fontos lenne.

A többieket nehéz megítélni, mert kevés lehetőséget kaptak.

A fiatal csereszélsők pl rosszabbul lőttek, mint a klubjukban szoktak, de alacsony volt az esetszám. Az, hogy 1 éve az általam egyébként tündérnek tartott Márton Gréti a kazahok vagy Szenegál ellen eredményes volt, sajnos nem sokat számít.

Pásztornak valószínűleg el kéne igazolnia, az ő válogatottságát jelenleg semmi sem indokolja, bár az is lehet, hogy most tavasszal több szerepet ad neki Elek a klubjában, és akkor talán mutat valamit.

Kácsor még nem ez a szint, hiába dobálja a gólokat az NB1-ben, ez más kávéház.

Lakatossal kapcsolatban pedig különösen bizonytalan vagyok, amikor már azt gondolom, teljesen reménytelen az egész, egy-egy meccsen azért megvillan néha, így vele kapcsolatban kiváró álláspontra helyezkednék.

 

Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben, mint bíztam benne, de azért nem is reménytelen a helyzet. A következő 1-2 év meghatározó lesz.

 

Előzmény: Trombozis4 (6868)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.26 -9 2 6868

Az a baj az aktuális formával, hogy az nb1-ben a cspatok 1-2 kivételtől eltekintve nem találkoznak olyan erősségű csapatokkal, mint a nemzeti válogatottak. És pl. ha a magyar középházat nézzük, akkor tipikusan nagy gólarányú vereségeket szenvednek illetve teljesen teher nélkül játszanak a Győr vagy a Fradi ellen. Ezért hiába lő valaki a Békéscsaba ellen 15 gólt azmég nem jelenti azt, hogy a szerb vagy az orosz válogatott ellen is jó lesz. Az nb1-ben mutatott teljesítmény egy jó irányvonal a beválogatásra, de igazán a BL top csapatai illetve a nemzeti válogatottak elleni teljesítmény áraz be egy játékost. Persze meg kell adni a 2-4 világverseny türelmet a nemzeti válogatottban, de téves azaz irányvonal, hogy aki az nb1-ben jól szerepel az majd a nemzeti válogatottban is jól fog. Láttunk ellenpéldákat bőven (Klivinyi, Kovács Anna, Tóth Gabi, stb.). Viszont a türelem nem lehet végtelen: aki 3-4 világversenyen gyengén szerepel a válogatottban az helyett jöjjön más. Nem várhatunk arra egy évtizeden keresztül, hogy pl. Tóth Gabinál majd a 7. világversenyén fog bekövetkezni az áttörés. Ettől ő még az nb1-ben lővet 100 gólokat idényenként.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6867)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!