Márciusban vásároltam a 2012. 09-havi 3008-asomat, ami 1,6 HDI. (Sokat még nem mentem vele, mert városi használatra megmaradt a régi benzines autóm.)Első benyomásra abszolút pozitív a megítélésem az autóról, viszont pár beállítással hadilábon állok. Ebben kérnék segítséget.
-Azt a funkciót hogyan lehet kiiktatni, hogy elindulást követően az ajtókat ne zárja le?
- Próbáltam a telefonomat összehangolni a járgánnyal.Utóbbi felismeri a telefont, kéri a kódot. A telefon megtalálja az autót, viszont jelzi, hogy nem tud kommunikálni vele.2-3 különböző telefont is kipróbáltam már.
- Az Sd kártyán gyári, 2012-13 évi adatokkal. Navi menüben térképet mutat éppen merre járok, viszont útvonalat nem tudok beállítani rajta(valami hibát jelez). 2016-os frissítést tettek rá egy t.oldalról letöltve, de azt betéve még a térkép sem jelenik meg. Gondolom szervizben jó pénzért van rá megoldás, én első körben olcsóbb megoldásra "vágyom". Köszi előre a segítséget!
A Peugeot 3008 gk-ban /1.6 hdi 114 le/ RT6 navis fejegység/audió.cd,rádió/ stb van ,kb, három napja elkezdett zene lejátszás közben ugrálni mintha a cd karcos lenne de nem csak cd-nél usb-nél blutettohnál telefonos lejátszásnál is egyedül rádiónál nem.
Más akksi levétel, biztosíték ellenőrzés meg volt. Szerintetek mi lehet az ok?
No közben kiderült, hogy az 5 év alatt szépen lassan elpárolgott a gáz a klímából, alig maradt benne és fel kellett tölteni. Most már műkszik. Egyértelműen nem úszható meg a téli bekapcsolás sem. Úgy látszik nem eresztett sehol csak egyszerűen ennyi idő után elfogyott.
Vagyis van rá esély, hogy nem kell teljes klímát cserélni, ez jónak hangzik.
Idáig csupán fogyasztás miatt nem használtam télen-nyáron a klímát, de ezek szerint megéri a plussz fogyasztás. Így fogok tenni.
Annak köze klímához, hogy fűtés kizárólag 22 foktól indul el, van? Alatta egyértelműen nem indít fűtést viszont hiába van kinti keringetésre állítva, tuti nem a kinti levegőt ereszti be hanem mind 15 foknál mind egészen 21,5 fokig egy állandó hőmérsékletet csinál. Leglábbis ezt tapasztalom.
Első:a légkondit egész évben használd,télen is!Nem csak hűt,hanem szárít is,nem párásodsz.A hűtőközeg kenőolajat is tartalmaz,amit üzemeltetéssel tudsz csak eljuttatni a csapágyakhoz, tömítésekhez,,anélkül kiszáradva könnyebben elillan.
Amúgy is folyamatosan veszít a töltőtömeg,ez természetes,minden rendszerre igaz.
Kb 8-12 pénz a töltés,plusz tisztíttass,,cserélj szűrőt és ózongenerátorral is.Házilag felesleges bohóckodni.
Úgy tűnik valami baj lehet a légkondival , mert ma idén elöször kapcsoltam be, de még a legalacsonyabb állásban sem akart hűteni...járattam 40km-en át de semmi...A kartámasz hátulján lévő szellőzőknél mintha az egyikből pl hűsebb jönne mint a másikból.
Kérdésem másnak volt-e ilyen és kb milyen összeg lesz ez egy szervízben?