Keresés

Részletes keresés

Lex Icon Creative Commons License 2012.11.06 0 0 656

Még ezen gondolkodok, hogy hogyan tudom beleaplikálni valamibe.

Előzmény: Túlélőblog (654)
Lex Icon Creative Commons License 2012.11.06 0 0 655

Azon én is.

Ezt akartam megvenni mobil esetekre, túrázni.

Sajnos már nem árulják. E-bay-en van még, de ott sok a posta. Ha találsz valahol, akkor oszd meg velünk!

Otthonra eleve van aktív szenes vízszűrőm és bespájzoltam aktív szénből is. A meglévő vízszűrőt akarom átalakítani, hogy cserélhető legyen a szén benne, mert most csak robbantással lehet szétszedni. Egyelőre. :D

Előzmény: Túlélőblog (654)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.11.05 0 0 654

Én a napelemig még nem jutottam el, de egy jobb víztisztítón már gondolkodom. 

Előzmény: Lex Icon (653)
Lex Icon Creative Commons License 2012.11.05 0 0 653

Lassan csak eljutunk oda, hogy belátják, nem mi vagyunk paranoiásak, hanem ők a tudatlanok.

Most épp egy napelemes rendszert próbálok összehozni kis méretben, olcsón kísérleti jelleggel. Sok türelem, informálódás, tanulás kell ehhez is. De már megszoktam túlélés témakörben. :)

Előzmény: Túlélőblog (652)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.11.05 0 0 652

Kis olvasnivaló, angolról magyarra fordítva, a legutóbbi hurrikánról.

http://tuleloblog.blogspot.com/2012/11/a-sandy-szupervihar-hurrikan-utan.html

Lex Icon Creative Commons License 2012.09.09 0 0 651

T 'om. :)

Előzmény: szijozsi (649)
szijozsi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 650

Hát igen...:)

Előzmény: Túlélőblog (648)
szijozsi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 649

Tréfa vót....:)

Előzmény: Lex Icon (647)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.08 0 0 648

Orvosi etika? Van ahol törvény írja elő, hogy jelentsenek a betegeikről. Például megkérdezik, hogy van-e lőfegyvere a betegének otthon. Mi köze hozzá? Hogy jön ez mondjuk egy érelmeszesedéshez, vagy egy fájós torokhoz? Sehogy, de sok helyen törvényben van, hogy kérdezze meg. Nem csak Magyarországon vannak cifra dolgok. :-(

Előzmény: szijozsi (645)
Lex Icon Creative Commons License 2012.09.07 0 0 647

Az első fele többnyire OK.

"Az energia gazdálkodás azonnal lebontatná a napelemeket és 2m FT bírságot szabna ki a jogosulatlan energia termelésért"

Ez hülyeség. Napelemet használhatsz engedély nélkül is.

"... mert magyarországon kizárólagos jogai vannak ilyen energiahordozó előállítására 3 cégnek is"

Ez is hülyeség, főleg, mert a napelem nem enrgiahordozó.

"nem osztottad vissza a keletkezett energia felesleged a közösségi áramellátó rendszerbe"

1. Nincs felesleg. :)

2. Mi van, ha nincs a környéken kisfesz. hálózat, amire rákötheted?

Előzmény: szijozsi (646)
szijozsi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 646

Egyik cimborám a következőképpen kommentálta az egyik videót:

"próbáld ezt itthon józsi elvtárs! Először is építési engedély hiányában, lebontatnák az egészet. kimenne az anTSZ és iszonyúan megbüntetnék a szerves hulladék szabálytalan kezeléséért és a gáz szabálytalan tárolásáért, ráadásul mivel ez robbanás veszélyes ott lenne menten a rendőrség közveszély okozásért. a kutat titkolja el, mert a nemzeti víz és vad gazdálkodási csendőrség azonnal betömetné a szabálytalanul és engedély nélkül fúrt kutat és tetemes bírságot szabna ki a tiltott és jogosulatlan víz vételezésérti. Az energia gazdálkodás azonnal lebontatná a napelemeket és 2m FT bírságot szabna ki a jogosulatlan energia termelésért, mert magyarországon kizárólagos jogai vannak ilyen energiahordozó előállítására 3 cégnek is. te nem vagy közöttük, de ezen túlmenően nem osztottad vissza a keletkezett energia felesleged a közösségi áramellátó rendszerbe, így újabb bírságra számíthatsz. arról nem is beszélve, hogy amíg a hivatalokat járod és fellebbezel, az éhezők elhordanak mindened..."

:)))

szijozsi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 645

Úristen:)

No és az orvosi etika, csesszemeg? Jól be kell perelni.

Na ja, van bnne hülyeség is.
Van egy izmos kis nő aki gyalog tervezte a városból valaó kikerülést, vagy húsz kilométer után vár rá egy elrejtett autó, onnan menne tovább. Az a fixa ideája hogy az energiaválság következtében lesznek zavargások.
A film készítői szükségesnek tartották a film végén deklarálni hogy az USAnak vannak a világ legnagyobb tartalékai, úgyhogy ilyen rapid energiaválságra nem sok az esély.
A szakértői csoport szerint a csaknek több alternatív útvonalat is ki kellene dolgoznia a menekülésre.

A nőt mutatták később: belépett a hadseregbe.
Elég izmos kis bige volt, el tudom képzelni róla hogy jó katona lesz.

Előzmény: Túlélőblog (644)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.06 0 0 644

A kövérnek van Youtube csatornája is.

A műsor után elment az orvoshoz, mire az orvosa kérdezte viccesen kérdezgetni kezdte, hogy mi a véleménye az öngyilkosságról. Ő meg szintén viccesen válaszolgatott, nem gondolta hogy bármi baja lehet belőle, hiszen csak beszélgetnek hülyeségekről. De az orvosa bejelentette a rendőrségen, hogy ő -a kövér prepper- öngyilkos hajlamű -ami nem igaz-, mire kimentek hozzá a rendőrök és elvitték tőle az összes önvédelmi fegyverét. Mindent amije csak volt. A Youtubeon beszélt erről, teljesen megzuhant a szerencsétlen. Gondolom hogy azóta se kapta vissza a dolgait. Az orvosában se kellett volna megbíznia.

A Doomsday Prepper sorozatban elég sok a hülyeség, viszont ahogy nézem ezeket a videókat, sok hasznos dolgot is lehet belőlük tanulni. :)

Előzmény: szijozsi (642)
szijozsi Creative Commons License 2012.09.05 0 0 643

http://www.youtube.com/watch?v=oUatVfFW4Ao

http://www.youtube.com/watch?v=hr61k1MnXIA

http://www.youtube.com/watch?v=7SXeCvaANy4

http://www.youtube.com/watch?v=nS4g6Q9w7ec

Ez a fószer acél konténerekből egy két szintes házat épített, és 15 évre való élelmiszert készletezett. A konténerek által körbezárt udvaron saját kút van. Az energiaellátáshoz napelemet és több szélkereket létesített. A ház védhető.
Az állatok metánt termelnek ami gáz formában felhesználható.
Adott esetben lakókocsinak átalakított iskolabuszokba pakolnak-ezt be is gyakorolják- és elhagyják a terepet egy másik helyre. Onnan egy még messzebb levő, titkos bázisra mennek.
A túlélési felkészülést pontozó szakértők a felkészülést jónak ítélik, egyedül az egy helyen felhalmozott élelmiszert kell jobban szétosztani hogy egy nagyobbcsapás esetén ne az egészet veszítsék el.

szijozsi Creative Commons License 2012.09.05 0 0 642

Szerdánként Nat geo 22 óra

Lex Icon Creative Commons License 2012.07.24 0 0 641

Az sokkal nagyobb volt, mint egy ház. ;)

Előzmény: szijozsi (639)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.07.24 0 0 640

Nem tudja valaki, hogy mi lett az amaszabeka bloggal? :-(

szijozsi Creative Commons License 2012.07.24 0 0 639

Ja, mint a tunguz meteor:)

Előzmény: Lex Icon (635)
Open_Mind Creative Commons License 2012.06.15 0 0 638

Köszönöm Túlélőblog!

Előzmény: Túlélőblog (637)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.06.15 0 0 637
Előzmény: Open_Mind (636)
Open_Mind Creative Commons License 2012.06.15 0 0 636

Köszönöm Túlélőblog! Csak az Aitor Jungle King II. márkás, a többi nem.

Megkérdezhetem a késes topic pontos nevét?, mert nem találom.

Előzmény: Túlélőblog (633)
Lex Icon Creative Commons License 2012.06.15 0 0 635

Elég a légkörben. ;)

Előzmény: szijozsi (634)
szijozsi Creative Commons License 2012.06.15 0 0 634

Tegnap egy háztömb méretű aszteroida húzott el a Föld mellett-szerencsére elég messze.
Egy nappal a kritikus időpont előtt fedezték fel.
Biztos vagyok benne hogy ha tudják: betrafál, nem szóltak volna, nem kell a pánik.
Ahova becsap úgyis kampec, máshol meg nem hiányzik az anarchia.

Túlélőblog Creative Commons License 2012.06.15 0 0 633

A késes topicban jobban el tudnád őket adni. Bár az segítene, ha odaírnád a kések márkáját.

Open_Mind Creative Commons License 2012.06.14 0 0 632

Sziasztok hagyatékból két komoly túlélőkés eladó, gyűjteményi darabok:

http://utazas-szabadido.vatera.hu/kempingezes/tulelofelszereles/aitor_jungle_king_ii_spanyol_tulelokes_nma_regi_1605662594.html

http://utazas-szabadido.vatera.hu/kempingezes/tulelofelszereles/komoly_tulelokes_nma_regi_4_napig_1605669476.html

Esetleg a vadászkés gyűjtemény is érdekes lehet:

http://sport.vatera.hu/vadaszat/vadasztor_vadaszkes/elkepeszto_vadaszkes_gyujtemeny_csont_ozlab_nma_1605616550.html

Minden 1 Ft-ról, minimál ár nélkül és 4 napig. Köszönöm, ha valaki megnézi. Remélem nem zavartam, kellemes hétvégét!

account Creative Commons License 2012.05.18 0 0 631

Tehát továbbra is marad a betörők ellen a vasvilla és fadarab :)

Még én érzem magam szerencsésnek, hogy legalább már megvédhetem magam valamilyen szinten január 1 óta...

Előzmény: Túlélőblog (630)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.05.18 0 0 630

Nem hoztak vissza azok semmit.

http://www.origo.hu/itthon/20120517-rendorsegi-tajekoztato-a-jogos-vedelemrol-ritka-eset-de-sok-az.html

Ha elolvasod a cikket, láthatod, hogy semmi nem változott. Beletettek valamit az alaptörvénybe, a BTK-t nem változtatták hozzá, minden maradt a régiben, kivéve a szemfényvesztést. :( 

Előzmény: H_G (625)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 629

Én csak addig követtem az országgyűlés munkáját, míg a BTK általános tárgyalásáról áttértek a következő téma tárgyalására.

Megtörtént ma a szavazás?

Előzmény: H_G (625)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 628

Már említettem, a gázpisztoly nem lő ki semmit, egy tömény gázfelhőn kívül.

Hatótávolsága teljes szélcsendben kettő - három méter.

Pontoságról itt nem beszélhetünk.

Előzmény: Lex Icon (626)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 627

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!