Malcolm a magaslesről ereszkedik le biztosítókötéllel. Elindul, majd hallani a puffanást amint földetér. Eddy Carr: "Én azért jobban szorítottam volna..."
Nekem a beszólások tetszettek leginkább mindháromban.
Pl: Letekerem ezt a szart erről az izéről, rátekerem arra az izére és kihúzom magam az izéből.
-Öt-hat óra múlva visszajövök.
-Öt-hat darabban jössz vissza!
Így van. Egyetértek. Szerintem is Ceratosaurus volt, bár annak két tüske volt az orrán. Carnotaurus bitosan nem lehetett, mert annak nagyon jellegzetes pofája volt, és ennek a fajnak nem ilyen volt.
Na most már én is láttam az egészet cakli-pakli.
Lényegében egyet értek Enrico Palazzo-val.
Azon túl a Brachiosaurusok színe és mozgása gyenge és mesterkélt lett. A raptorok új textúrája nekem tetszett..néhol mozgásukból hiányzott a gravitáció.
A T-rex nekem is jobban tetszett,mint a Spinosaurus, de az újítást nem bántam.
Végre megjelentek az Ankylosauriák, bár csak háttéralakként.
A repülő hüllők (Pteranodon) jók voltak, a jelenetük is egyben volt, és megjegyzem ezeknél még nagyobbak is voltak annak idején (Quetzalquatlus, Ornithocheirus).
A történet vége kissé összecsapott, a figurák túlzottan naívra sikerültek. Ennek ellenére én úgy fogalmaznék, ahogy Mr. Arnold fogalmazott az első részben:
" Lehetett volna rosszabb is John...sokkal rosszabb..."
Gibraltári képek előhívatva, ma szkennelem őket + ha van még este erőm, akkor Trespasserben felmegyek a hegy tetejére és közben sűrűn nyomatom a képernyőfotókat. (c:
No, megnéztem. Szerencsére annyira szidta mindenki, hogy végül is kellemesen csalódtam (a II. résznél mindenesetre jobbnak tartom, ráadásul belefért a klasszikus másfél órába). Persze, a story egyszerű: a csapat el akar jutni A pontból B pontba, a gyerek érintésével.
A II rész kapcsán korábban említettem, hogy a vége erősen King Kong-ra sikeredettt - itt pedig a gyerek elrejtőzésével kapcsolatban az Alien II-t véltem felfedezni. A Grant-ről készített közeliek pedig erősen Indy Jones-t juttaták az eszembe (egyébként amikor a tűzbe/vízbe zuhanó apukát siratják, és ő megjelenik oldalt, az meg az Indy Jones III-ból van, csak ott tankkal és szakadékkal csinálták ugyanezt).
Ja, és Rejtő Láthatatlan légiója is bevillant: a milliomos világkereskedőről kiderül, hogy csempéket forgalmaz, a zsoldos pedig civilben utazási ügynök :-) Már csak a teniszütő és a piperetáska hiányzott.
Csúcsragadozónak egyébként nekem továbbra is megfelelt volna a T-rex. A madarak nevetségesen rosszak voltak, a fényezésük is kilógott a látványból. Amúgy rendes volt tőlük, hogy megvárták az inváziót, és csak akkor repültek el a szigetről.(A madárketrec és az út a folyón már az első részben is szerepelt - igaz, csak a könyvben.) A raptor-hangképző szerv tényleg hülyeség volt - nekem a raptorok beszélgetése sem jött be. Mint két utcai járókelő: - Figyelj, Ted, a film végén is támadjuk meg őket. - Jó ötlet, Phil, úgyis arra számítanak, hogy "a víz közelében egyre nagyobbak az állatok".
És szerintetek hogy került Billy az éppen csak megérkező kommandósok helikopterére? Előtte nem szedhették fel, hiszen a helikopterzúgást meghallották volna. Amikor a srácot utoljára látni lehet, az nem éppen előnyös szituáció. Lehet, hogy a madarak vitték oda, és valami túszcsere folyt?
Amiert keyboardot ragadtam, az az, hogy Gibraltar, Upper Rock = Site B! Esxom, egy-az-egyben ugy nez ki, mint a Site B Trespasserben! Komolyan fostam, hogy mikor ugrik elo a kovetkezo fa mogul egy velocitraktor. Ha nem hiszitek, a jovo heten teszek fel kepernyofotokat a Trespasserbol es sajat kepeket az Upper Rockrol.
ehh, b-film: ez egy fogalom. gyors magyarázat jön: mikor az ötvenes években a filmforgalmazók és mozitulajdonosok megijedtek a tv gyors térhódításától, bevezettek egy csomó újítást a mozikban: technicolor film, cinemascope képméret, stb. az egyik ilyen újítás volt a double feature előadás, amely kb. azt jelentette, hogy egy jegy áráért két filmet láthattál: az a film volt a nagy költségvetésű sztárokkal dolgozó krimi/dráma/romantikus film, stb, míg a b film általában nullköltségvetésű szörnyes, inváziós, kincsvadászós filmek voltak nímandokkal és gagyi trükökkel. érdekes mód, a b filmeken sokkal jobban szórakoztak a nézők, de csak 2o év múlva jött rá mr.spielberg, hogy mi lenne, ha egy b film a filmnek dukáló költségvetést kapna és az amúgy holtszezonnak számító nyáron mutatnák be nagy reklámhadjárat közepette. a film címe: cápa. itt kezdődött el a blockbusterek története, s azóta bizony jó pár b film szerzett hatalmas összegeket: az indy trilógia, id4, a múmia, godzilla vagy éppen a jurassic park trilógia...