Keresés

Részletes keresés

Antenna Creative Commons License 2009.05.04 0 0 7611
Jó szerencsét!

Igaza van Szacsának!
Csütörtök este kérdezte Mephisto hogy tudok-e tüzet adni neki. Azt mondtam igen. És kiderült hogy nem. Bántott a bűntudat hogy hazudtam egy Firmámnak!
Azóta is azon morfondírozom hogy vajon meg fog-e bocsátani.


Antenna
öntőszacsa Creative Commons License 2009.05.04 0 0 7610

Jó szerencsét!

 

Köszönöm, hogy igazoltál. Hazudtál neki, majd ő megbocsátott, írod. Hazudunk, majd a másik fél megbocsát, ha akar, írom, hozzátéve, hogy a megbocsátási szándék kevés.

Majdnem ugyanazt mondjuk.

De ha már hazugság: SDN első este, tudod, amikor számonkérően feltetted nekem az alábbi mondanivalójú kérdéseket:

- miért bántom Csavargót?

- miért ilyen kevés az újvárosi diák?

 

Maradjunk az elsőnél. Egyszercsak megérkezett Bálint, akitől megkérdeztem, hogy emlékszik-e az utolsó telefonbeszélgetésünkre. Erre ő határozott IGEN-t felelt, majd amikor arra kértem, hogy tájékoztassa a beszélgetést figyelőket annak tartalmáról, akkor hirtelen megkérdezte franciául, hogy beszélünk-e magyarul és természetesen egy kukkot sem tudott idézni abból a beszélgetésből, amelyre egy perccel korábban még azt mondta, hogy emlékszik rá. Hazudott.

Ott voltál. Hogy értékeled az ő, a magad és az én viselkedésemet? A szempont az igazmondás vs hazugság.

 

Szacsa

Előzmény: Búskirályfi (7609)
Búskirályfi Creative Commons License 2009.05.03 0 0 7609
Az ún. kegyes hazugság bizonyos esetekben szerintem nem olyan, mint a többi hazugság. Erre engedjetek meg egy személyes esetet:

Pár évvel ezelőtt akkori kedvesem osztálytalálkozóra készült, előtte napokban többször beszéltünk róla, és elmondta nekem, hogy már mennyire várja. Tényleg teljesen fel volt dobva, hogy régi barátokkal találkozhat. Aznap kora délután - miközben kedvesem tőlem kb. 130 km-re már az osztálytalálkozóra készült - jött a sokkoló hír, hogy szeretett nagypapám váratlanul elhunyt, egyszerűen a semmiből leállt a keringési rendszere. Én természetesen teljesen letörtem. Viszont úgy éreztem, hogy kedvesemnek nem akarom elvenni a jókedvét aznap estére, ezért csak holnap mondom el neki a rossz hír. Csak amire nem számítottam, hogy az osztálytalálkozó előtt ő hívott fel engem, többek közt megérdeklődni, hogy jól vagyok-e. Ekkor jött a kegyes hazugság, és azt hazudtam neki, hogy teljesen oké minden, miközben próbáltam a hangomat is olyannak beállítani. Másnap természetesen felhívtam, és elmondtam neki, hogy mit és miért hazudtam neki 1 nappal korábban a telefonban. Erre ő nem csak hogy megbocsátott nekem, hanem még azt is mondta, hogy köszöni nekem, hogy így tettem.

Búskirályfi
Előzmény: öntőszacsa (7590)
Búskirályfi Creative Commons License 2009.05.03 0 0 7608
Jó szerencsét!

A Cantus-versenyt szoros verseny végén Heiner Ádám a: Csillés nyerte.
És ha már verseny, akkor a Tarokk-verseny győzteséről is had ejtsek szót. Szóval az idei tarokk-bajnok Makranczi Pál a: Flóris. (de azért a bronzérmet elcsíptem :) )
Ezúton szeretnék újfent gratulálni mindkettőjüknek!

Búskirályfi
Előzmény: Tőr a Szívbe (7607)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7607
Tényleg Cantus-versenyt ki nyerte?
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7606
Ott volt Varga Z. alias a Tömeg is? Vivát, vivát,vivát? Jogászok közül senki nem tolta le a képét, vagy nem is voltak meghívottak?
Erdélyi_kopó Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7605
Jó szerencsét!

Szittya Anita képei a XIX. Selmeci Diák Napokról: http://picasaweb.google.hu/szittyaanita/Diaknapok2009Felsotarkany#

Majd lesz még.

Üdvözlettel Bibó Ferenc
Antenna Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7604
Nem is vagyok! Mármint most nem :D

Antenna
Előzmény: karrier (7603)
karrier Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7603
Hogy te milyen egy tróger vagy. :)
Szakmád szégyene. :)

Pici!

Tavaly igértem egy könyvet, amit nem sikerült azóta sem kiadnom, anyagi természetű gondok miatt. Kérlek légy még türelemmel egy kicsit. Azóta fejlemények vannak, egy nagyobb volumenű dolog is összejöhetne belőle (akár sorozat is), csak idő kérdése az egész. Ha meg nem, akkor marad a könyvecske, de nem felejtettelek el.

Karrier
Előzmény: Antenna (7600)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7602
Kedves Barátunk! 

 

Múzeumunknak van esélye 1,5 millió Ft megnyerésére, ha május 3-ig a legtöbb szavazatot begyűjtjük a www.vendegvaro.hu oldalon .

 

Szavazzon a VENDÉGBARÁT MÚZEUMOKRA! felhívásnak kell eleget tenni, s ott az ÖNTÖDEI MÚZEUMRA leadni egy voksot minél több e-mail-címről.

 

Elég nagy a konkurencia, ezért kérjük, ismeretségi körében is küldje szét kérésünket, s tegye hozzá az üzenethez, hogy "AKI HALLJA, ADJA ÁT!"

 

Nekünk ez az összeg nagyon jól jönne, előre is köszönjük szavazatával leadott segítségét!

 

A továbbiakban is szeretettel várjuk intézményünkben, s a régi bányász-kohász köszöntéssel kívánunk most magunknak

                                                                  jó szerencsét! 

 

 

Lengyelné Kiss Katalin okl. kohómérnök

     múzeumigazgató és kollégái

 

öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7601

Pici!

 

Tudomásom szerint Jacky bácsi felmenője addig támogatta a tanulmányait, amíg a letett vizsgája jeles rendű. Manapság a letett vizsga épphogy kettes. Különbség.

Jacky bácsi idejében, meg még 15 évvel ezelőtt is véletlenül volt tagja a "megállt az idő asztaltársaságnak", manapság tömegével. Különbség.

Tisztelni a teljesítményt lehet és kell. A léhaság, a lumpolás nem teljesítmény (a sördoktori kivétel).

Firma akkor válik valakiből, ha felismeri a felelősségét, jó példát mutat és kiáll a selmeci hagyományok értékei mellett. A léhaság nem értéke a hagyományainknak, hanem kellemetlen velejárója. Én a magam pédáját tudom bemutatni, szinte minden este mókáztam, de a vizsgákat időben letettem, nem is rossz eredménnyel.

 

Jó szerencsét!

Előzmény: SzendGab (7598)
Antenna Creative Commons License 2009.04.30 0 0 7600
Hát én következő héten az Állam Kincstárba megyek egy tesztrendszert felépíteni, majd utána talán a Veszprémi Egyetemnél kell felmérnem hogy a Neptunukon hogy tudnánk segíteni, majd valamelyik nap az Alfa is kap egy új kipufogó rendszert, gyerkőcökkel is össze kéne ülni megint egy beszélgetős nosztalgiás sörözéses estére... nem, azt hiszem a MEN nem fér bele :)

Antenna
Előzmény: Tőr a Szívbe (7599)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7599
Tényleg következő héten jön valaki a MEN-re? Cantus-verseny, csilletolás, krampácsozás, bográcsozás, este koncertek, előtte egy kis Liget danolászással cimborák, meg némi sör társaságában.
SzendGab Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7598
Jó Szerencsét!

Írtam egy csomót, majd a rendszer közölte, hogy nincs jogosultságom, úgyhogy most csak röviden a lényeg:
- Ezek szerint Jacky bácsi (Isten nyugosztalja) vagy Tímár Józsi a. Csávó (Isten éltesse) sz.r emberek, mert tovább jártak egyetemre, mint az feltétlenül szükséges lett volna? Szerintem a diákélet pont a léhaságról, szabadságról, szórakozásról, stb. szól, amihez mellesleg hozzá tartozik a tanulás is. Juventus - ventus.
- Firmaság. Az összes hagyományunk egymás KÖLCSÖNÖS tiszteletén és megbecsülésén lapul. Szerintem az a Firma, aki tiszteli a másikat korra, nemre, felekezetre, karra, stb. való tekintet nélkül. És egyben képes is maga iránt ezt a tiszteltet kivívni.
- Végre lehetne valakitől kapni egy kicsit részletesebb élménybeszámolót is az idei SDN-ről? Szacsáé inkább értékelés, mint élménybeszámoló. Esetleg képek is vannak már valamerre?
- Lehet, hogy én majd csak annyit tudok lerakni a közösbe, hogy 2027-ben majd viszem a valétakönyvem az SDN-re. Bodajkon megígértem, hogy legközelebb majd 20 év múlva lehet beleírni. Valószínűleg érdekes jelenség lesz majd a nyugdíj közeli "vénember" a sok fiatal diák között. :) De leglább ezzel az élménnyel tudom őket gazdagítani.

Üdv:

Pici

Ui.: Tegyétek meg az én kedvemért, hogy Firefoxot használtok, mert van benne helyesírás ellenőrzés. Helyenként fizikai fájdalmat okozó helyesírási hibák vannak. Én pedig tisztelem és szeretem az anyanyelvünket is. :D
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7597
Most elevenítettem fel Szent Borbála legendáját magamban, figyelmedbe ajánlanám Szent Ivót is, aki a jogászok védőszentje, nálunk nincsen neki semmiféle kultusza ellentétben a legtöbb jogi karral, én az ő karakterét tartom követendő példának.

Láttam is még anno, rengeteg fényképet Borbála napi bálokról, ünnepségekről, amikor először néztem utána. Remélem egyszer majd élőben is láthatok majd egy ilyet.
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7596
Osztozunk. Minden évben több helyen megünnepeljük, misével és szakestéllyel. Ez a nap is olyan, mint a selmeci szalamander, szinte minden bányász-kohász ünnepel.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7593)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7595
Nem akartam senkit sem meggyőzni, csak a véleményemet mondtam el. Nem kell szerintem minden hozzászólással győzködni valakit. Szerintem.öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7594

A filmet nem láttam. Majd alkalom adtán.

 

Azzal, hogy vitakozom más véleményével, megtisztelem és partnerként nézek rá. Pont, hogy az önálló gondolkodásra hívom fel a figyelmet. Ha valaki gondolkodik, már van felelősségtudata.

 

A más vélemény "nem megtűrése" nem ilyen, Sztálin nem tűrt meg más véleményt.

Érvelésed gyenge. Tanulj még a jogász barátaidtól!

Előzmény: Tőr a Szívbe (7591)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7593
Jó film, amúgy csak nem úgy kell leülni elé, mint a Die Hard elé.

Tényleg a kohászoknak van védőszentjük, vagy a bányászok osztoznak Szent Borbálán?
Antenna Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7592
Én nem, bár most hogy belenéztem az előzetesbe, felkerül a várólistára.
Legutóbb a This is England c. filmet húztam ki róla. Megérte megnézni.


Antenna
Előzmény: Tőr a Szívbe (7591)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7591
Jó Szerencsét!

Akkor ennyi erővel te is gyilkolsz. Nem tűröd meg más véleményét, ergo megfosztod attól a lehetőségtől, hogy önállóan gondolkodjon, ezzel pedig megfosztod emberi valójától. Ez sem nagyobb sarkítás, mint amit te csináltál.

Jut eszembe látta valaki a Mechanikus narancs című filmet?
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7590

A hazugság az hazugság, nincs közte különbség.

 

A hazug ember valóban tolvaj is, a társától lop, bizalmat.

 

A hazug ember gyilkos is, a bizalom tolvajlása közben megöli a kapcsolatot.

 

Az, hogy a meglopott ember megbocsát-e, már nem rá tartozik, ám tudomásul kell venni, hogy sokszor ugyanannak hazudni nem lehet. A megbocsátási szándék is véges.

 

Egyébként is minek hazudni, igaz nehezebb, de egyszerűbb az igaz beszéd.

 

Kinevethetsz, akkor is így gondolom. Talán ebből van a sok konfliktus, mert nem vagyok hajlandó hazudni,  engem is zavar, ha nekem hazudnak. Ebből gondolom, hogy mást is zavarna, ha én hazudnék.

Előzmény: ZHmen (7585)
karrier Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7589
Felveszed a kulcsát a portán és megnézed?
(upsz! kikotyogtam a titkos tudást)
:D

Jó szerencsét!

Ne felejts el engem is beiktatni a programjaid közé!
Előzmény: ZHmen (7585)
ZE Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7588
Köszi. Akkorra nekem triplázós túrahétvége néz ki sajna :-( (21+21+30km szombat délelőtt/du/éjjel...) de majd meglátom...
Előzmény: Antenna (7587)
Antenna Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7587
Szeptember 2. hétvégéje, szombat.

Antenna
Előzmény: ZE (7586)
ZE Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7586
Időpont?
Előzmény: Antenna (7561)
ZHmen Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7585

Jó szerencsét!

 

Itt még mindig minden fekete és fehér, de ha összeverekszünk a szemünk alja lesz még színes is! :)

 

Aki hazudik az csal.

Aki csal az lop.

Aki lop az öl.

 

Tehát ha te azt mondod egy ruhára: Ez jól áll kedvesem. Pedig egy frász, akkor te egy potenciális gyilkosjelölt vagy. Hiszen nem létezik jó és rossz hazugság.

 

De inkább másról.

 

Multkorjában volt szerencsém meglátogatni a Soproni Közgazdász Nagyselmec túrát. Beszélgettem szemlélődtem, és kicsit belebóbiskoltama szakestbe. Ezek következtében sok hasznos információhoz jutottm. Igen dicséretesen megoldották (legalábbis eddig) a Bsc-Msc okozta problémákat. Áthidalták hogy két Firma évfolyam van a régi oktatásból származó 4 és és az új iskolarendszer 3 éve. Példásan együttműködve dolgoztak a balekok, és a hagyományok érdekében. Megoldották a két valétáló évfolyam kérdését is. A régi 5 és az új 3 együtt dolgozott.

A mi időnkhöz képest kevesebb balekkal, de évfolyami szinten talán még összetartóbban foglalkoznak. Sajnálatos hogy nem látogatják meg az Antoli vadászkastélyt, de közösen túráznak az Abszintos tavakhoz, ahol beszélgetnek nevedgélnek, a kocsmában szétszóródás helyett. Olyan szakestet rittyentettek össze, hogy két három felszólalásonként volt csak nóta. Igyekeznek a legjobb tudásuk szerint cselekedni, és mindezt önerőböl!

Szerintem meséljünk arról hogy mi szépet, jót felkarolandót látunk a mostani diákéletben. Dicsérjük meg azt ami arra érdemes, és akkor mások is mellé fognak állni.

Ezenkívül elmesélhetünk olyan konkrét példákat is amik valamiért a nemtetszésünket váltották ki, és azt is elmondhatjuk miért. Talán olvasva tanulnak belőle.

A sok általánosságban felvetett dolog csk partalan vitát szül, a nézetbeli különbségek miatt. Ez pedig félremagyarázási lehetőséget mindenkinek a maga szájíze szeint. Kövessük a nyugati orvostudomány példáját, és kezdjük a tünetek kitárgyalásával, és egyszer talán eröltetés nélkül eljutunk az okhoz is, de fordítva minden csak találgatás és elmélet.

 

Én tudatlan nem tudom a Hello Kitti részleteit, de nem vagyok tisztában Csavargó bűnös tettével sem. Vagdalkózunk itt bele a nagyvilágba, személyeskedve konkrétunok nélkül, mintha csak a parlamentben lennénk, márpedig abból nekem még az az egy is sok. Fontoljuk meg!

 

Kun Imre a. Bástya

 

UI: Aki Sopronban lesz a valétálás hétvégélyén és nem látta még a Szt. Borbála emléktárnát annak tudok megoldást ha érdekli. Csak kevés kiválasztottnak! :)

 

ZE Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7584
+1.
Előzmény: Antenna (7551)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7583
Sokadjára és utoljára: nem a tanuláson van a hangsúly, hanem azon hogy a tanulmányi elmaradásokban tettenérhető a felelősségtudat hiánya. A felelősségtudat hiányán van a hangsúly.
Előzmény: karrier (7582)
karrier Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7582
Nem én vagyok az aki összekeveri a szezont a fazonnal.

A tanulmányok azok tanulmányok. Azért ÉLHETEK diákéletet mert tanulok. Nem azért tanulok, hogy az a diákélet. Az hogy ott vagyok az egyetemen, az alap. Ha valakinek nincs rá agya hogy felfogja, saját érdeke hogy tanuljon, akkor nincs. Mutass nekik utat Szacsa! Lelked rajta!
A diákélet ott kezdődik ahol az iskola végetér.
Hogy a kötelező órák után ki mivel tölti az idejét. De azt azért engedtessék meg, hogy ne egy tökös kohászlegény mondja meg, hogy mit lehet és mit nem.
Érdekes, hogy minden balek és balekunoka MAGÁTÓL is tudja, hogy mikor kell és mennyit kell tanulni. És mikor segíteni a másiknak. Pedig nem rugtam le a veséjüket, hogy kizavarjam őket a kocsmából, az asztalhoz, hogy Tanulni! Tanulni! Tanulni!.

Mindig mondod, hogy eredményeket kell elérni.
Az hogy MAGUK megtalálják egymást, akár tanulásban, akár rendezvényszervezésben, akár kocsmázásban, akár akármiben, én eredménynek tartom. Eredménynek, méghozzá a mi eredményünknek, mert példát tudtunk mutatni. Jót.
Mit kell ezt még ragozni. Nem kell se elismerés se taps. Csinálják amit csinálniuk kell. És közben ÉLNEK. DIÁKÉLETET. Bukással, barátokkal, kocsmával, rendezvényekkel, túrákal, filmnézéssel, akármivel. És mert egyetemre járnak még tanulnak is, ki ki a maga tehetsége szerint.
De az hogy te kikiáltod, hogy a diákélet az a tanulásban mutatkozik, hát az eléggé öncélúnak tűnik nekem.
Előzmény: öntőszacsa (7568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!