Nekem volt 4 ajtós Meganom, pont az általad említett ok miatt nem akartam négyajtóst venni, a kombi méreteit meg úgyse használnám ki. Persze ha lenne lé, akkor 5 ajtós Mondeo lett volna, de így csak egy Ceed.
Attól tartok nem lesz jó... de előbb nézd meg a katalógust, és érdeklődj a gumisoknál. Néztem egy-két felnipróbáló weboldalt, és az alábbi méreteket látom:
185/65R15, 195/60R15, 195/65R15 - 6.5x15" , ET38...ET40 , 5x114.3x??? 195/55R16, 205/55R16 , 205/60R16 - 7x16" , ET40 , 5x114.3x??? kérdőjel jelentése = a csavar hosszát még a weboldal sem ismeri :(
Szóval ha a gyári ET40-es, oda az ET49-est nem fogod tudni feltenni, ergó felnit kell cserélni.
Egyébkén csak az elmaradottabb régiókban van sedan láz. Kelet európa, törökország. Nyugateurópában eladhatatlan az alsóközepes sedan. Nem is értem mire jó? Nagyobb a csomagtér de nem használható.
Nincs olajcsere 1000 km-nél !!!!! Csak 20.000 nél ha dízel a kicsike. Azt mondhatják, hogy ajánlott hiszen mindig ajánlott bevinni 10-20 ezret a szervizbe, ha szerviz szemszögéből nézem.
Az imént nézegettem az új sedan sx4-et. Az 1.6-os benzines alapára 4 milla. Kérdés, hogy ebből engednek-e vagy sem. SX4 SEDAN 1.6 GLX+ 4 090 000 Ft. 515 literes csomagtér. Végre egy autó (Baleno után) aminek van csomagtere, és a sedánok közül ez néz ki a legjobban eddig. A szedánok formatervezése nem áll a helyzet magaslatán a suzukinál :-) Kiváncsi vagyok, mennyire lesz kelendő a sedan sx4. (egy hasolnó felszereltségű 1.5-ös sx4 = 3,5 milla, 1.6-osból majd 4,5 milla)
Tényleg, ki vesz 4 milla felett suzukit? Hisz a Buzuki mindig is azért fogyott jól, mert olcsó, kis autókat árult.
A régi, 1-es generációs Rióba mennyiért lehet utólag beszereltetni klimát? Nem kell hogy szakszerviz csinálja, jó nekem otthon fusiba is. :) A fene akar százezreket költeni ilyenre utólag. Ha már a gazdája anno klima nélkül vette... mi szeretnénk utólag klimát bele. Válasz jöhet emailben is ha itt "ciki" .
Szia!Gratulálok!Nekem is 1.6-os benzines-em van,de nekem azt mondták a szalonban,hogy 2500-3500km.körül vigyem az első olaj cserére.2700km-nél lecseréltettem.A szomszédom egy hónapja vette a Riót ,neki is 3000-nél kell vinni.
A dízelben elektronikus gázpedál van, abba 95e, a benzinesbe más, szervomotoros szabályzással 75e a tempomat áfásan (érzékelő-vezérlő szerkezet és kezelő-szabályzó elem, beszerelés, tanítás - hangolás.)
Az eurotax persze egy dolog, a piac ettől számos esetben másképp mozgatja a számokat. A garancia nagy ütőkártya lehet, ilyen még nem volt, így nehéz becsülni:
Egy 4-5 éves cee'det 2-3 év garanciával kínálhatunk.
Minden termék magasabb használt piaci árat képvisel ha garis. Legyen autó, kőrfűrész vagy mobiltelefon.
Hallottam ezt-azt a két modell összehasonlításáról kivülállóktól. Valakinek az i30 tetszik jobban, másnak a ceed. Ez egy dolog, ha vkinek a külső ennyire számit, vegye a neki jobban tetszőt. Mást a beltér hoz lázba, ők egyértelműen az i30-at választanák, mert annak a minőségibb a beltere. Aztán van egy harmadik alternatíva is, a kényelem. Az a kényelmesebb rugózás miatt választana i30-ast, holott szerintem csak tesztekben halott róla, hogy mi a kettő közt akülönbség. A tesztek sajnos sokszor előítéleteket szülnek az emberekben. Holott még csak nem is vezettek se i30-at, se ceedet, de a vélemény az már megvan. Én vezettem ceed-et, tökéletesen meg voltam elégedve a komfortjával. Soha ennél rosszabbat! Az i30-ba még nem ültem, sajnos. Aztán hallottam negeydik véleményt is az i30 mellett, a rövidebb garancia idő miatt inkább azt vennék, mert nem akarják, hogy 7 éven át lehúzzák a szakszervizben.
Nekem egyetlen fájó pont az i30-ceed külsejével annyi, hogy sajnos nem lesz sedan, vagy Fastback kivitel (mint amilyen a shuma, vagy OFF octavia. Mindig keverem a Hatchback-Fastback elnevezéseket) tehát ablakkal egybenyíló 5ajtós). Ha a csomagtartó még 10 centivel hosszabb lenne, szerintem kategórián felüli lenne minden téren a helykínálat. Mondjuk van kombi, tehát akinek a nagyobb csomagtér kell, annak ott a kombi. Nekem a sedan és a fastback az álmom :-)
Tényleg, nem lesz új Shuma?? Az úgy tetszik.. sőt problémákról sem hallottam vele kapcsolatban. Miért halt ki a Shuma?
Folytatódik az összeesküvés elmélet. A fórumon hamarosan megoldjuk a Kennedy gyilkosságot. Az importőri és kereeskedői flotta nem mobil raktárkészlet. :)
A piros fehér zöld zászlót se mernék kirakni az antennára.:( A narancs jó lenne mert olyan helyen dolgozok (KTM) ahol az az alapszin,de az is politikai jellegű. Ebbe az országba semmi sem jó valakinek, mind1 is! Az a lényeg,hogy a mi kis cee'd -ünk jó!!!:))
Sziasztok!, és sok balesetmentes km-t kivánok az új Cee'd-eseknek, ugyanis a Cee'd-ek remek autónak tünnek. A szép kis zöld szallag jobban illene az antennánkra, már csak az euro 4 -ért is. Pirost ne!!!, azt hadjuk a vontatókötélre, vagy mögöttünk valamire....
"A negatív oldala,h a szomszéd szovátette a szalag politikai jelentését...." Dejó, akkor a magyar zászló ezentúl ződfehér?
Akkor legyen narancssárga az a szalag. Vagy kék, de az se jó, mert azt hiszik, ENSZ békefenntartó vagy, A zöld meg az arabok "kedvenc" színe, szóval az se az igazi, ha azzal von valaki párhuzamot.
Én hodom!!! De hasznos is,pl egy nagyáruház parkolójában csak elnézek az autok felett és látom hol az enyém. A negatív oldala,h a szomszéd szovátette a szalag politikai jelentését.... Pedig nem szimpatizálok az "EL'kurtuk" oldallal!
Nekem pont tegnap mondták a szalonban, amikor a hitelpapírokat intéztem, hogy 1000 km-nél le kell cserélni az olajat. ( én dízelre várok, tehát akkor arra is vonatkozik)