Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.06 0 0 6450

jó, azért ezt árnyaljuk egy picit: általában igaz, amit mondasz, de pl. az is tény, hogy öttagú családommal tavaly csúcsszezonban jóval többet kellett volna fizetnem szállásra Olaszországban, ha nem kempingezek.

Inkább úgy mondanám, hogy ha az ember elindul a kempingezők lejtőjén, akkor valóban év közben össze tud vásárolni annyi "nélkülözhetetlen" felszerelést, ami kiadja az aktuális árkülönbözetet a két szállástípus között :)

A kempingnek nálam - és nálad, meg sokaknál - az a fő előnye, hogy közelebb vagy a természethez. Hogy egy kicsit gyerek lehetsz. Egész évben a négy fal vesz körül, akkor legalább utazáskor ne így legyen. És ma már olyan jó minőségű sátrakat gyártanak, hogy igazából ezért a természetközelségért nem kell a kényelem terén nagy árat fizetned.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6449)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.03.06 0 0 6449

Pedig ha összeadod a felszerelést, az árakat, a díjakat, tíz évre vetítve évi két hétre visszaosztva kiderül, hogy apartmanárban van a kemping...

Csakhát az megfizethetetlen, mikor egész éjjel húzza neked a víz a szundinótát, meghogy reggel bootolás közben kikászálódsz a sátorból, mert melege van a fejednek, és a kávéval a kezedben beleesel a tengerbe...

Előzmény: sfi (6448)
sfi Creative Commons License 2015.03.06 0 0 6448

:))

Ez csupán magyar mentalitás, hogy a kempingezés a csóróság szinonímája...

Előzmény: decision (6447)
decision Creative Commons License 2015.03.06 0 0 6447

Sziasztok,
Egészen tavalyig életemben egyszer kempingeztem, kb 15 éve, 20 évesen a Balaton parton pár napot. Hát nem volt egy nagy élmény...
Tavaly viszont vettem egy kis Quechua 2 seconds easy sátrat, beültem az autóba és bejártam Európát... Leginkább Franciaországot... Rengeteg kempingben voltam (még Párizsban is), egy helyen max 2 éjszakát, negatív élmény alig, pozitív viszont annál több! Teljesen meglepett, hogy mekkora kultúrája van nyugaton a kempingezésnek! Fantasztikusan éreztem magam! Ráadásul: még soha nem aludtam ilyen jól, mint a szabadban, nem volt éjjel felébredés, forgolódás... Pedig mindössze egy plusz hálózsákot vittem magam alá. :)
Minden "idegenkedőt" csak biztatni tudok! :)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.03.06 0 0 6446

Nagyon jó ötlet. :-)

Előzmény: Törölt nick (6445)
céklalé Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6444

Elérkeztünk abba korba, hogy a sátrunkat lecseréltük egy kis lakóra. Így eladóvá válik a sátor Boston 300,

2 db kempingágy , székek, asztal, sátor szekrény ,46 L kompresszoros hűtő. A sátor 2-szer volt felállítva

a hűtő 2016 .10. hó-ig garanciás. Alátét fólia, előtérben műfű.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6443

Itt (még) egyben van, nyáron kicsit más szöget zárnak be egymással...

Előzmény: kmrmtms (6442)
kmrmtms Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6442

Várjuk a fotókat a "házakról" :)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6441

Nekem a lakás a Vito, wellpur matracokkal - hiába, a kényelem mindenek felett... ;-)

Jó nagy sátor a nappali, fedett előtérrel, ketten szűken elférünk a hatszemélyes sátorban. :-)

Előzmény: Kempingez (6440)
Kempingez Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6440

Tavaly én is csak sátorral mentem a Balatonra, könnyebb és kevésbé fárasztó vontatmány nélkül autózni. 300 km-ert. A hálórészben felfújható "vendégágy". Az előtérben, asztal, székek, hűtő. De azért csak nagyobb a kényelme, a lakókocsinak. A kis Lengyel Predomot ilyenkor sajnálom, hogy le kellet lecseréltem. A 330 Kg össz súját, szinte észre sem vette az 1.6-os Citroen. 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6439)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6439

"Jöttek a komolyabb sátrak, majd a lakókocsik."

Részemről ugyanígy, majd "vissza"léptem a sátorhoz... :-))

Előzmény: Kempingez (6438)
Kempingez Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6438

Az én szüleim sem voltak, megszállott kempingező sátrazók. Én fiatalként, mint horgász kerültem kapcsolatba a sátorral. A cimborákkal jött az ötlet, hogy több napos pecázás milyen buli volna. Tehát kell egy sátor. Mondanom sem kell, hogy szüleink mivel mind "komoly" emberek, így  sátra senkinek nem  volt. A problémát nehezítette, hogy ekkor 1980-at mutatott a naptár. Ha jól emlékszem, egy akkor komolyabnak számító 4 személyes sátor úgy 6-7 hónap kezdő fizetést tehett ki. Ilyen irreális beruházást, természetesen egyikünk sem engedhett meg magának, diákként főleg nem. De sikerült egy sátrat készítenünk..... a vízparton megfelelt.

Így kezdődött, persze hamar vége szakadt, tovább már a szokásos történet. Bevonulás, leszerelés, nősülés, gyerekek,... Jöttek a komolyabb sátrak, majd a lakókocsik.

Előzmény: Törölt nick (6437)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.03 0 0 6437

én azért kaptam rá, mert gyerekkoromban nagyon vágytam a sátrazásra, a szüleim viszont nem. Így egy-két vándortábort leszámítva csak sóvárogva néztem pl a Másfélmillió lépés Magyarországon-t, meg a Le a tornacipővel-t :)

Van jó oldala is, ha az ember felnő - megcsinálhat sok mindent, amit gyerekként nem.

Előzmény: hul (6436)
hul Creative Commons License 2015.03.03 0 0 6436

Igen, életmód, ezt írtam régebben is itt. Nem a nyomorgányról szól, nem a sóherságról, hanem szeretjük ezt az életformát. Nem kötelező... nem megy mindenkinek, lehet vki beteg, idős, bármi lehet, aki viszont kedveli, megteremti a módját, hogy jól érezze magát. Az "őseim" szükségből is kempingeztek, mert nem volt normális utazási lehetőség, így viszont eljutottak sokfelé, kevés pénzből is, ami szintén nem volt... és bevallom... nagyon vonzott mindig, hogy a "jobb" kempingek partközeliek, előtted a tenger, a tó, vagy a hegyen a legjobb helyeken vagy. Ezért imádom Orebicet, mert a kedvenc kemping teraszos és egy lépéssel, amikor kimegyek a sátorból, elém tárul a messzeség, a szépség, az illat, a fuvallat:-) 

Előzmény: Kempingez (6435)
Kempingez Creative Commons License 2015.03.03 0 0 6435

Szia!

30 éve kempingezem. Ezen kívül évente, kb 3 hetet töltünk erdőn is, (méhész vagyok). Az utóbbi igazi  "vadkempingezés" jellegű.

Szóval, volt alkalmam, szerencsére, némi tapasztalatra szert tenni. Kempingben, meg lát is az ember sok "csodát". 

Azt is jó látni, hogy vannak sokan akik nem nem pusztán "olcsó" szállást látnak a kempingezésben. Hanem, ez a hobbijuk, sőt nevezhető életmódnak is. Hiszen egész szezonokat töltenek, évről évre sőt évtizedeket a kedvelt kempingjeikben.

Nem tagadom, hogy én is csak a kempinges nyaralást számítom, igazi nyaralásnak. 

Előzmény: art002 (6434)
art002 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 6434

Szia!

Minden bötűddel csak egyet lehet érteni.

Art

Előzmény: Kempingez (6433)
Kempingez Creative Commons License 2015.03.03 0 0 6433

Gyakorlatilag csak alvásra jók a hasonló kis egyterű alacsony sátrak. Persze, kinek mire kell. Hetes balatoni nyaralásra már nem indulnék el hasonlóval. 

Legyen előtere, és az sem hátrány ha fel is lehet benne állni. 

Vásárlás előtt érdemes, a  következő szempontokat figyelembe venni.

Milyen közlekedési eszközzel fogok utazni? Ha gyalogtúrák, kerékpár motorkerékpár túrákhoz kell kicsi és könnyű legyen összecsomagolva. Tömegközlekedés esetén sem hátrány, az előbbi szempont. 

Ha mindennap  más kempingekben szállunk meg, ha  mindennap állítani bontani kell a sátrat, legyen az minél gyorsabb és egyszerűbben megtehető.

Ha autóval, és hosszabb időre megyünk, már a nagyobb előteres "lakósátrak" az optimális választás.

De az sem kicsit számít, hogy milyen életkorban vagyunk. Ahogyan telnek az évek úgy szaporodik a "nélkülözhetetlen" felszerelések tömöge amit elkell helyezni, a sátorban. A gyerek kora, száma, és ha különböző neműek, tovább bonyolítja a helyzetet. 

Majd elérünk oda, amikor megint csak kettesben nyaralunk, de a kúszófolyosó stílusú alacsony sátrak azért már felejtősek, persze ez a sörhas kerületével, és az esetleg fályós derékkal van összefüggésben. De ez az édeskettes sem fog sokáig tartani, mert hamarosan az unokák tartanak majd velünk. 

Igaz már 15-éve lakókocsira váltottam, de azért néha egy kis nosztalgia sátras hétvége belefér. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.01 0 0 6432

az ilyen egyszerű kupolasátraknál szerintem nincs túl sok tudnivaló. Legyen vízálló, aztán annyi.

Előzmény: Imiii (6431)
Imiii Creative Commons License 2015.02.27 0 0 6431

Sziasztok!

Expressz segítségkérésem lenne! Használt már valaki Salewa Madeire sátrat? Milyennek tartjátok? 3 fősben lenne egy jó vételem!

Köszönöm! 

**Rebeka** Creative Commons License 2015.02.26 0 0 6430

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget mindenkinek!Megnézek párat éllőben is és eldöntöm.

Rebeka

art002 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6429

Szia!

Az OLX-en jelenleg 2 van 45, 60 pénzért.

Art

Előzmény: **Rebeka** (6427)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6428

Értem, ha nincs gyerek, és nem 1-2-3 hetes időtartamról van szó, akkor ez az Arpenaz is jó lehet szerintem. Innentől már tényleg csak az a kérdés, mennyit szánsz rá. 

Nekem is van egy Quechua 4.2 xl air-em, amin már fél éve tanakodom, hogy lecseréljem-e, de egyelőre nem tudok dönteni.

Ha mégis, akkor szólok :)

Előzmény: **Rebeka** (6426)
**Rebeka** Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6427

Szia!

Quechua 4.2 xl air-t lekell bizony vadásznom,nyitott szemmel járok a neten ;) 

Előzmény: art002 (6425)
**Rebeka** Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6426

Szia!

Arpenaz 4.2-azért néztem mert az ami hasonlított az elképzelésemhez.(készleten szerintem ez sincs)Holnap felhívom az áruházat mi várható. Az ajánlott Quechua 4.2 xl air-t én is elfogadnám,erről tényleg csak pluszokat hallok.Igyekszem keresni egyet magamnak.Nincs gyerkőc nagy 30-40év körüli gyerkőcök vagyunk :D Kocsival utazunk igy a holmink nagyrészét abba is fogjuk zárni.Hosszúhétvégékre szeretnénk kicsit kikapcsolódni,tehát nagy főzés ilyesmi nemigen lesz.4fő sem mindig biztos,2főnek meg szuperkényelmes egy ilyen nagy sátor élvezhető magassággal.

Köszönöm a tanácsokat.

Előzmény: Törölt nick (6424)
art002 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6425

Szia!

Nem rábeszélésként, de.

Írtad, hogy 50 körül és távoli alvóhelyek a preferáltak.

Nagyon sok filléres értékű ilyen féle minimotyó létezik,de nem szabad beleesni a gyenge minőségbe.

Én a fentiekhez igazodva csak a quechua 4.2 xl air sátrat ajánlanám, a személyes tapasztalatom alapján. Már nem kapható, csak használtan. Én mostanában adtam el pár éves használat után, és nem azért mert nem volt jó. Sőt teljesen ok volt, de jönnek az új kihívások.

Árulják 40 körül néha. Ha nem sérült, akkor megfelelő választás.

Én gyártottam hozzá egy méretre szabott középső tálcát ami kívülre szorította a vizet, és minden ok.

Art.

Előzmény: **Rebeka** (6420)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6424

szia,

ha 50 ezer a keret, akkor az szűkíti a lehetőségeket. Ráadásul ma már sajnos egyre inkább kimegy a divatból a teáltalad preferált elrendezés. (két fülke között szabad tér)

Megnéztem a decathlont, látom, hogy teljesen új modellkészletük van, és nem előnyükre változtak szerintem.

Amit te néztél (Arpenaz 4.2), azzal a kis belső közös tér a gond szerintem. Persze az is fontos lenne, hogy hányan használnátok (gyerekek vannak-e). Ha csak rövidebb kempingezésekre, 1-2 kiskrampusszal, akkor jó lehet, bár pakolóhely nemigen van benne.

Ami már méretesebb, az a 4.2 xl, ami viszont már 75 ezer, ráadásul kisebb, mint a tavaly még ugyanennyiért árult Quechua 4.2 xl air, és nélkülözi is ez utóbbinak a legnagyobb előnyét, a baromi jó szellőzését.

Vagyis két tanács: vagy végy egy nagy levegőt, és kezdj el keresgélni a 80-100 ezer ft-os sávban (Vango, Coleman, Outwell, Gelert), vagy inkább keress használtan egy Quechua 4.2 xl air-t. 

hul Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6423

Az első utamon az albán határig voltunk, még bőven a múlt században:-) Akkoriban Cavtatot választottam, ahol a hegyen, a temetőben kértem a leendő örök nyugalmat... Azóta már nem ugyanő fog eltemetni, de a táj iránt tart a szerelem. Sok éve már délre járunk tehát, kivéve egy-egy isztriai vagy egyéb alkalmat. Délen pedig a szigeteken és a Peljesacon, sorban, kirándulásszerűen, ahogy jön, kombinálva a pihit és az aktív napokat. 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6421)
hul Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6422

Szezonon kívül nemigen tartják, de hamarosan lesznek. Megpróbálom előkeresni, hol is vettük, hátha... 

Azt nem hiszem, sajnos, hogy "olcsón" megúszható, pl.szemben két hálófülkések elég nagyok már (persze van hely pakolni, felállni, öltözködni!) és igen rossz a forintunk. De az is fontos, hogy jó legyen a minőség, jól állja a vizet, legyen alja, ha peremes, akkor esőben -legalábbis egy darabig- nem folyik be a víz, meg a cippzárak mellett is zárnia kell... és ezek nem négyévszakos sátrak, hanem csak nyáriak! Barátoknak Dechatlonosok (is) vannak, nagyon jók,beválltak vízállóak. Szinte mindenki kifogott már egy-egy komoly esőt, onnan a tapasztalat. Amit még az árhoz hozzá kell adni, a legtöbbhöz homokra való játékcölöpöket adnak gyárilag! Ok. Alsóörsön,szép időben, homokban megfelel... de egyéb esetben be kell beszerezni v. csinálni/csináltatni egy tucatnyi erős cölöpöt. Pl. Horváto.ban szinte csak köves talaj van, beverni se lehet akármit és tud szél, meg vihar lenni. Alaposan felkészültem, van gömbvasból szabott/lefestett, és gyári, bolti is. Ellestem a rutinosokat és mindig viszek maroknyi 20 cmes acélszöget, hozzá való alátéteket és az is tökéletesen tart, olcsó, erős... De hát még annyi mindenre van szükség:-)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6421

Bejártam régebben egészen Cavtat, Molunat mélységéig. Lejjebb odajött egy benga bosnyák csóka, és közölte, hogy az az ő tengerpartja, menjünk onnan, pár km-rel arrébb egy másik, ugyhogy visszafelé a molunati völgyben sikerül egy jó kis parti kempinget találni egy- két hétre. Azalatt hoztak vagy tíz teherautó homokot a vízbe... :-)

Nekem Isztria, Lovran volt a "nagy szerelem"  a sziget előtt.

Előzmény: hul (6418)
**Rebeka** Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6420

Igen,igen bandukolok rendesen a neten :) Jelenleg magyar földön elég silány a választék,vagy csak én látom így?Kb.50e-ret szánnék a dologra, ebben az árba kéne beleférni,persze nem baj ha olcsobb :).Használtak is gyorsan elkelnek ahogy néztem.Érdemes gondolom márkásabbat használtan is venni.Én ügyes vagyok a sátorállításban,de azért órákat nem szánnék rá.

Nektek milyen "házatok" van?

Rosszindulat sajnos mindenütt akad,és nem csak a sátorosokkal.

Előzmény: hul (6419)
hul Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6419

Érdemes a netet a hónod alá venni és nagyot bandukolni. Mindenféle márka kínálja kisebb-nagyobb típusait, teljes speckóval, méretekkel stb. Van, ami itthon is hozzáférhető és lehet kintről is rendelni, ha az jobban megéri. 

A gyors sátorállítású Dechatlonosokkal vigyázni, az összecsukás nem mindig megy, alaposan ki kell tanulmányozni, hogy jól tudjátok lebontani... különben óriási helyet foglal:-) 

Szerintem csukott állapotban is nagy helyigényű, problémásabb, mint egy táskányi, de ez nagyon egyéni ki hogy gondolja.

Elmesélem, amikor a legutóbbi "házat" megvettem, kimentünk a Ligetbe és felállítottuk a lányommal. Mégiscsak kiismerjük... ne utazás után a helyszínen kelljen legózni. Mikor kész lett, beöltünk ebédelni egy kerthelyiségbe, közel a "tetthelyhez". A pincér fonta magát, mint aki a rendelés után még valamit akarna kérdezni... és megkérdezte: most mi itt fogunk aludni??? Megnyugtattuk: nem lebontjuk, ez csak teszt volt... és jót röhögtünk. 

(Namost az adódó piszok rosszindulatú:-) kérdésre az a válaszom: NEM! NEM voltunk olyan rosszul öltözve:-) Többet is rendeltünk, mint egy zsíroskenyér:-)

Előzmény: **Rebeka** (6417)
hul Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6418

Díjazom a leírásaidat:-) Mi azokért a homokszemekért (is) megyünk arra. Bejártam Jesolo, Rimini és Görögo. homokos partjait (közül néhányat) és lenyűgöz a dalmáciai vidék. 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6415)
**Rebeka** Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6417

Sziasztok!

Sátort szeretnék venni a nyári kempingezésekhez.2hálófülkéset szeretnék,és olyatt ami nem egymás mellett van közvetlenül,ha 1ben gondolkozom akkor szeretnék olyatt amiben fel is lehet egyenesedni egy szakaszon.Lehet jobban járnék 2db 2-3személyes beszerzésével?ARPENAZ FAMILY 4.2 sátor QUECHUA-sátrat néztem,és a QUECHUA 2 perces 3főseit.Tartós sátrat szeretnék,amit azért nem bonyolult összerakni.Hol érdemes sátrat venni elérhető áron?

Köszönettel:Rebeka

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6416

ez az egyik tervünk

Előzmény: hul (6412)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6415

Ifjúkoromban jártam arra...mostmár túl nagyok nekem a homokszemek arrafelé... :-)

Előzmény: hul (6414)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6414

nevio-camping.com

Figyelmedbe ajánlom:-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6413)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6413

Lopar, - Rab sziget, Autocamp SanMarino.

Előzmény: hul (6412)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6412

Peljesac. 

Előzmény: hul (6411)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6411

Merre? Nekünk az utolsó 6 év Peljesec.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6410)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6410

Sokáig tíz méterre a víztől "laktunk", csak sajna a placc áldozatul esett a fejlődésnek...most messze vagyunk, vagy harminc méterre, de ez még belefér - gyengébb a bora, mert felfogja valamennyire a fasor. :-)

Előzmény: hul (6409)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6409

Azt imádom, a kempingek legjobbjai a parton vannak, ezzel mi is x vagy xx m távolságra, esetleg elterül előttünk a víz, ellátni... ragyog a nap, isteniek a színek, fúj a kellemes fuvallat... és onnan jön a villámlás, a vihar... Persze az aparman is lehet parti,sőt volt több ilyen élményem, hurrikántekeredés, és végtelen eső... De ezek a kivételek. Ha volt is, elment, megszáradtunk. A sátor nagyon szerethető, nekem tuti!

Reggel kilépek, a családom alszik még, megfőzöm az első kv-t, csend nyugalom,könyv és ebből élek bőven még karácsonykor, aztán február körül fórum..és egyéb keresések, összerakom, mit is kellene. Sokszor visszatérők vagyunk, ami nagyon bevált,  az variálható.

A jármű volt kombi,egyterű, terepjáró, megint egyterű és doboz, sose férünk, aztán persze igen és mindenki nagyon benne van:-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6408)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6408

A nevem sajnos már történelem, de sokat volt velem a tetthelyen, volt, hogy a lakót is odacibálta. De nem kell a lakó, valahogy nem igazán jött be. Most egy vito cipel, immár egy kedves topiclakó exsátrával - már alig várom. A kemping árán akár apartmant is bérelhetnék, de az sem vonz igazán - sátorral sokkal egyszerűbb, kötöttségmentesebb az a pár hét. :-))

Előzmény: hul (6407)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6407

A nevedet kombináltam ide:-)

Különben az a vicc, hogy hihetetlen tipusok jelennek meg a kempingekben és nem a 20 éves levedlett verdák. Jártam olyan lakóbuszban, az áráért lakhatna a Ritzben, nem 2 napra... de ott ülnek a ponyva alatt, hallgatják a kabóca hangverseny, a padon ülve isszák a Karlovackót, mint egy más normális ember:-) Életforma, nem vitás.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6406)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6406

Még sajnos nem, csak a monitoron :-))

Előzmény: hul (6405)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6405

Egy Mercedes ablakából? :-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6403)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6404

én még az országot sem tudom :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6403)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6403

Én nem agyalok. Naponta ránézek a tájra... :-))

http://apartmani-romeo.dyndns.org:4600/-wvhttp-01-/image.cgi?v=jpg:640x480

Előzmény: Törölt nick (6401)
hul Creative Commons License 2015.02.20 0 0 6402

Ebben az időszakban érdemes a fotókat, filmeket rendezgetni, újra megnézni, vágni... Az ember nem mehet, hiszen még nem az az évszak, de lélekben ott van:-) Ráadásul így, mint most, hajnalban, esetleg késő este, ha van energia rá.

Előzmény: art002 (6398)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 6401

az úticélon már agyalok egy ideje 

art002 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 6400

Hali!

Valakinek van már légrudas sátra?

Érdekelne a véleménye, szél kapcsán, bár elméleti síkon a légrudas merevebb mint a jelenlegi üvegszálasak.

Art.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.19 0 0 6399

Ez a vágyakozási periódus  (jöhetne már a nyár...) :-))

(tedd be kedvencnek, akkor látod, ha változás van)

art002 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 6398

Na Helló Mindenkinek!

Gondolom sokan kattintgatunk,(naponta többször) de nem megy az oldal.

Korán van még.

Én eladtam a régi sátramat, és tudom hogy milyet fogok venni, de tudomásul kell venni, hogy a szezon csak április végén indul.

A kerékpárokkal hasonló a helyzet. A páromnak a gépét eladtam, és neki is ki van nézve az új, de csak március közepétől érkeznek a bicajok.

Ez a február már csak ilyen. Nekünk kamperosoknak most kushadj van.

Türelem, új szezont teremt.

Art

kmrmtms Creative Commons License 2015.02.13 0 0 6397

Köszi az eddigi ötleteket, fűrészelésre biztos nem, tompa az "éle", talán a merevség lehet a válasz...

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6396)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.13 0 0 6396

Háát, tüzifához használva biztosan megfagynál... :-))

Szerintem dizájn, esetleg az ásó merevsége miatt. Gyakorlati értelmét nemigen látom.

Előzmény: vonalzoo (6395)
vonalzoo Creative Commons License 2015.02.13 0 0 6395

Gondolom fűrészeléshez, mint egyes késeken. Esetleg vékonyabb gyökerek elvágásához tényleg jól jöhet.

Előzmény: kmrmtms (6394)
kmrmtms Creative Commons License 2015.02.12 0 0 6394

Az miért praktikus, hogy ennek az ásóak az egyik oldala "recés"? (klikk a nagyításhoz)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.02.04 0 0 6393

Legalább semmiképp sem lehet ráfogni, hogy nem dolgozott meg minden korty betevő benzinért...bringák, koporsó a tetőn, meg gondolom belül is fullon... :-))

Előzmény: Törölt nick (6392)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6392

na ez az igazán menő, Suzukiba bepakolni és elférni. Nekünk még a régi Swiftünk volt anno, abba művészet volt a pakolás.

Előzmény: tuta78 (6389)
tuta78 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6391

Remekül bevált. Ahogy Ausztriába értünk azonnal elkezdett esni, még éppen megvárta hogy felállítsam a sátrat, utána 2 napon keresztül nem csak esett, hanem sokszor órákig ömlött/szakadt. Mindig azt néztem hogy mikor és hol ázunk be. De kivűlről annyira jól nézett ki ahogy az esőcseppek szinte be sem nedvesítették az anyagát. A toilette plazmatévéjén azt néztem hogy milyen katasztrófahelyzet van az ország azon részén.

De kibírta, leszámítva egy két cseppet, ami szerintem már inkább a mi páránk lehetett.

Amit még valamikor szeptember körül kérdeztem, az a tarp, vagy awning, pont emiatt kellene, hogy ha hasonló esetén a bejárat jobban védve illetve használhatóbb legyen. Rendelni is akarok valami ilyesmit: coleman classic awning.

nézek egy-két képet.

üdv.

Előzmény: Manac ;-) (6390)
Manac ;-) Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6390

Like. 

Örülök, hogy van rendszámtartó és világítás a bringatartón. Még mindíg rengeteg a "lopakodó" az utakon.

Bevált a coleman sátor? Arról is tehetnél még fel képeket.

Előzmény: tuta78 (6389)
tuta78 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6389

tuta78 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6388

Köszi!

kmrmtms Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6387

Szia!

Miután feltöltesz egy képet, a Beillesztés gombra is kattintani kell, akkor megjelenik a szövegdobozban a kép is (abba ahova az üzenetet is írod).

Tamás

Előzmény: tuta78 (6386)
tuta78 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 6386

Valószínű hogy én vagyok a béna, de mit kellene csinálnom, hogy a feltöltött képeim megjelenjenek?

tuta78 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 6385

1.

Előzmény: tuta78 (6384)
tuta78 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 6384

Ha már ilyesmiről beszéltetek, bemutatom a tavalyi indulás perceit, és az érkezést (2 napos esőzés után).

Ausztria - Dolomitok -Adria 2 hét.

Persze mint arrafelé általában, senki semmihez nem nyúlt (box, kerékpárok kint hagyott akármi)

Még inkább mi hoztunk haza ezt azt, ezek közül a legkellemesebb emlék:

ismerőssel találkozó a Dolomitok egy kisvárosában, telefon hogy megérkeztünk a főtérre, jöjjön el értünk, kiszállok hogy várjam, erre a semmiből szakadó eső. esőkabát, esernyő valahol az autó mélyén, bár ezt végig sem tudtam gondolni mert mellettem egy kuka, amire ráakasztva egy tökéletes állapotú hajlított fanyelű szép nagy esernyő. persze azóta is ezt használom itthon.

üdv. mindenkinek

Manac ;-) Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6383

Na:

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85027636&v=33FLwALMQkQ&x-yt-ts=1422503916

Előzmény: Manac ;-) (6382)
Manac ;-) Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6382

Akkor ezt tessék végignézni:

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422503916&v=33FLwALMQkQ&feature=player_detailpage&x-yt-cl=85027636

Előzmény: hul (6380)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6381

en ezt nem mutatom meg a felesegemnek, mert verszemet kap. :)

Előzmény: Manac ;-) (6376)
hul Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6380

Mi délebbre járunk, Peljesec fsziget, Korcsula. Reggel sokat gyalogolok, látom a bringásokat és a (szörnyű:-) hegyeken a komoly túrázókat... De gyakorlatilag nulla a bringaút, az autók között tudsz menni és a hegyi betonon is egyszerre megy mindenki, tanker és bringás. 

A kempingben viszont röhögök, már többedik éve jelen van egy német harmincas srác, reggel beöltözik, profi sisak, ruha, spéci cipő, kb. 2000 eur-s gyönyörű bringa. Elmegy. Kb. fél óra múlva jön vissza, hátizsákban kenyér, tej. A bolt 300 m durván. Reggeli után meg a parton olvas. Egész nap. 

Előzmény: Manac ;-) (6379)
Manac ;-) Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6379

A dolgban én is ludas voltam; 3 fő szabadtüdős búvárszerkója és egy sevylor colorado kajak is ott volt a kocsiban, a négy polifoam mellett.

Zadar környéke ideális a kocabringásoknak, de az olasz lagúnás rész is jó cangázni.

Hajnalban, kora reggel imádok az üres utcákon, parti sétányokon kódoroogni, nézni a halászokat, a nyugodt vizet és a kelő napot.

Előzmény: hul (6377)
hul Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6378

Mosollyal - bocsánat.

Előzmény: hul (6377)
hul Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6377

Mosolyal az arcomon látom, nocsak, nem csak mi... ráadásul az örökérvényű is eszembejut, miszerint: mindannyian ugyanazt a nőt vettük feleségül. Tehát mi is itthonhagyjuk a bútorokat és az állatokat ( teknős, pintyek, halak).

Azért már szűkïtettem a dolgon, tengerre nem viszünk bringát, a nyári hónapokban elég a meleg, a többnyire a horvátországi terep nem túlzottan kedvez a hétköznapi bringázásnak, szerintem, bár hegyi menőket sokat látni. Tehát vagy bringatúra doboz nélkül vagy doboz bringák nélkül. A fogyasztásra gyakorolt hatás minimális. 

Előzmény: Manac ;-) (6376)
Manac ;-) Creative Commons License 2015.01.28 0 0 6376

Előző kocsink Fabia Combi 1.4 MPI benzines volt.

Olcsó 20eFt alatt kapható, egyszerű, szappantartó formájú 320 literes tetőboxot vettem hozzá.

Dobott a fogyasztáson, de messze nem annyit, mint 4 bicikli a tetőn. Szerintem 1 liternél jobban nem nőtt a fogyasztás. Bp-Split távon 7 liter alatt fogyasztott a kocsi, 120-130 körüli sebességnél.

Mivel nagyobb boxot akartam, vettem egy Farad márkájú, 75kg teherbírású 480 literes boxot. Annak érezhetően jobb az aerodinamikája, de számadatokat nem tudok mondani. Aztán lecseréltem a kocsit is.

A zafiránk 1.9 CDTI motoros dízel, GPS szerint 130-135-ös sebességgel, klímával és tetőboxszal 6,2-6,4 között volt a fogyasztás. Efölé akkor ment kicsivel, amikor a tetőbox mellé felkerült egy 20"-os bicó és hátulra három 26"-os MTB, de még így sem fogyasztott többet 7 liternél.

Előzmény: hul (6368)
Manac ;-) Creative Commons License 2015.01.28 0 0 6375

Szia, üdv közöttünk!

Saját tapasztalataim; Opel Zafira 500l feletti csomagtere (plafonig)  + 480 literes box sem mindíg elegendő, de ennek oka alapvetően emberi eredetű....

Lusta vagyok a tetőboxot fel-le szerelni, a nyári szezon elején fölteszem, aztán a végén leszerelem.

Az idei szezonban különösen lusta voltam, tavasz óta a mai napig ott van a kocsin a box.

Budapesten élek, még soha senki sem próbálta felnyomni a tetőboxot, és ellopni sem. Nagyon szakadt helyeken nem járok, de pl. Tecsó parkolóban sem volt még gondom.

Ha nem Náolyba mész (vagy etnikum által extrém módon sűrűn lakott településekre), akkor szerintem nem kell túlzásba vinni az aggodalmat.

Javaslom, hogy jobb féle tetőboxot vegyél és a tetőcsomagtartó rúdja is zárható legyen.

Egy szabályt viszont mindíg betartok; utazáskor telepakolt kocsit SOHA nem hagyjuk egyedül, még a benzinkútnál, pisiléskor sem. Zárt ajtók mellett utazunk.

Ha nyaraláskor mászkálunk ide-oda, csak a csomagtartóban helyezünk el dolgokat, értéket ott sem. Utastérben soha nem látszik semmi.

Kempingben szerintem teljesen biztonságban van a tetőbox, motyó miegymás, persze látványosan nem célszerű laptopot, komoly fényképezőgépet használni (szerintem).

Üdv:

Manac

Előzmény: Nagy_Bandi (6354)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.28 0 0 6374

ezt tudnátok esetleg véleményezni?

http://www.coleman.eu/UK/p-26453-vespucci-6.aspx

Sehol sem látom, hogy van-e a két ajtón szúnyogháló.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 6373

sajnos ez már nem az az ár. a yeomans, ill pár német áruház adta nov-dec környékén 160 ezer Ft-nak megfelelő fontért/euróért. 200 ezret nem adok érte. Várok egy évet, és igyekszem novemberre időzíteni a vásárlást.

Előzmény: kmrmtms (6372)
kmrmtms Creative Commons License 2015.01.27 0 0 6372

Itt még van tavalyi modell: http://www.campingworld.co.uk/en/Outwell-Montana-6-Tent-2014/m-10822.aspx

Bár nem tudom, te hol és mennyiért nézted ki eredetileg.

Előzmény: Törölt nick (6371)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 6371

Igen, az jó lenne. Már tervezgetek is, hova kéne menni.

Viszont bosszúsan vettem észre, hogy lemaradtam az Outwell Montana 6-akcióról. Gondoltam, február elején körülnézek, addigra lesz pénzem. Erre a régi készletek kifogytak, és itt a 2015-ös modell, aranyáron.

Előzmény: kmrmtms (6370)
kmrmtms Creative Commons License 2015.01.26 0 0 6370

Reméljük nyárig ilyen alacsonyan maradnak az üzemanyag árak... meg a forint is erősödhetne egy kicsit addig.

Előzmény: Törölt nick (6369)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 6369

ja, annyira nem is rettegek a költségek növekedésétől, pusztán érdekelt a tapsztalat. Benzines a kocsi és nagy, tehát eleve nem fogyasztásbajnok.

Viszont az eőző hozzászólóhoz hasonlóan az utóbbi években én is igyekszem 120 alatt tartani a sebességet. Autópályán 115 körülre állítom a tempomatot, bőven jó, és sokkal kedvezőbb a fogyasztás, mint 130-140 környékén.  

Nemrég egyébként pont a benzinkútnál, egy hevenyészett fejszámolás után tudatosult bennem, hogy mai benzinárakon a tavalyi nyaralást egy 15-20 ezerrel olcsóbban lehetett volna abszolválni. :) 

Előzmény: hul (6368)
hul Creative Commons License 2015.01.26 0 0 6368

Nyilván több a fogyasztás a sok cucc, súly miatt, a légellenállás miatt, viszont nem tolja az ember ész nélkül. Dobozzal nem megyek 140 felett, tudna, de érzem sok a súly eleve, meg hallom is a tetőt egy picit. Attól is függ, ha egy nagyobb dizeled van, alig valamivel fogyaszt többet, a benzines se ugrik akkorát. Viszont volna egy másik megközelítés, miszerint a költségek eleve egy nyaralásnál tetemesek, szállás, autópálya, üzemanyag, kaja stb. ha az 1-2 liter többlet adódik is mondjuk száz kmenként, az összes költségedhez képest alig valami, mondjuk egy-két doboz sörnyi... Szó sincs arról, hogy ez dobná meg a költségvetést. 

Előzmény: Törölt nick (6366)
art002 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 6367

Szia!

Szerintem erre nem lehet pontos választ adni.

Ha valakinek van szélcsatornája akkor talán.

Én pl, akkor használom a boxot, ha nyaralni megyek, akkor pedig a kocsi is dugig van, + 2-3 bicaj is ficereg a farán, így azt nem tudom hogy maga a box mit eszik. Így összesen + 1 lityó, de ilyenkor én csak max 110-et nyomok neki, ami szintén ferdíti a számokat.

Art

Előzmény: Törölt nick (6366)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.25 0 0 6366

ha már tetőbox: kb százalékosan mennyivel dobja meg a fogyasztást a használata?

fekvőrendőr Creative Commons License 2015.01.25 0 0 6365

Tizenkét éve használok egy Thule tetőboxot, még sose nyúltak hozzá, se kempingben, se parkolóban. Ne féljetek használni, nagyon kényelmes.

goczol Creative Commons License 2015.01.25 0 0 6364

Félni nem is kell de járjunk nyitott szemmel, fő az óvatosság mert az ördög nem alszik!!Ezért figyelüjnk a saját és körülöttünk lévőkre is ....

kmrmtms Creative Commons License 2015.01.21 0 0 6363

Eredetileg Top Gear-t mentem nézni, de csak 25-én lesz új műsor...

Nagyon sok Top Gearben téma a lakókocsi, "rajonganak" érte.

Előzmény: Törölt nick (6362)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 6362

ez is hasonló témájú :) 

https://www.youtube.com/watch?v=zgRXi2svWPU

Előzmény: kmrmtms (6361)
kmrmtms Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6361

Sziasztok!

Ezt most találtam és néztem meg a britek lakókocsi szerelméről.

http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b00hw3s0/caravans-a-british-love-affair

iPlayer csak UK IP-róla nézhető, ezt egy ingyenes VPN szolgáltatással meg lehet oldani, pl bestukvpn.com regisztrálni sem kell hozza. 

Tamas

D H Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6360

...nos, mi viszünk egy 120l kompresszoros hűtőszekrényt is magunkkal, ami sátoron kívül nyaral velünk, telis-tele mindenféle jóval, étellel és főleg itallal. Még soha nem nyúlt hozzá senki, esetenként jól megmosolyogják, amikor a kemping-út mellett vagyunk, és mindenki látja micsoda felszerelésünk van.. :))

Tavaly voltam először tetőboxszal kempingezni, minden a legnagyobb rendben volt - igaz a tetőbox bezárva, ám a sátor csak cippzárral, az említett hűtőszekrény meg még úgy se - se éjjel, se nappal..

ui: mindezt Horvátországban, rendszeresen. Idén tervezzük, hogy először elmegyünk a Balcsira is egy hétre, de a legkisebb félelem sincs bennem, hogy kempinngben bármi probléma felmerülhet..

:)

Előzmény: Törölt nick (6355)
Nagy_Bandi Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6359

Igen, igazatok van, a sátor mellett kényelmesen elfér a tetőbox a földön, és tényleg senki sem bántja, hiszen a sátrat sem bántják. Ráadásul plusz egy szekrény mindig jól jön a kempingben. Tavaly nyáron több helyen is voltunk, de mindenhol pozitív tapaszalatunk volt nekünk is. Köszönöm a válaszaitokat!

Kempingez Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6358

A kempingekben, úgy nagy általánosságban nem szokott baj lenni. Mi évtizedekóta kempingezünk, tapasztalatom hogy a vendégek javarésze, évről évre visszatérők, továbbá szezonosok. A környékükön baj nem igen lehet. Más a helyzet a bulizós, "ötletszerűen" betévedő fiatalok közelében. Bár inkább ott is, csak az éjszakai zajongásra lehet számítani. De jobb helyeken kipaterolják őket hamar. Pár éve, így járt egy társaság, buliból megérkezve éjszaka tökrészegen üvöltöztek, kötekedtek, a rájukszólókkal. Másnap rendőri "rábeszélésre" távoztak. Egy ilyen eset volt, 30 év folyamán. Bár egyszer, egy éjszakára kint felejtett törölközőnk talált új gazdára. Ennyi idő alatt nem nagy veszteség. Persze, nyilván mindenütt, más lehet a helyzet. Az utóbbi 10 évben lakókocsiztam, de ott is van elősátor, benne sok minden kipakolva. Aztán a lakókocsi sem páncélszekrény. De soha nem volt bajunk. 

hul Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6357

Évtizedek óta használok különféle boxokat, külföldön is, főképp tőlünk nyugatra és délre, északra. Soha senki nem bántotta. Kempingben meg főleg nem, olyan szabad és speciális közösségi élet folyik ezeken a helyeken, hogy inkább a segítség a jellemző, ha valaki rászorul, mint a lopás (segítünk, ha szükséges, de nem vagyunk a másik terhére). A bringáknál feltétlen zárható hordozót javaslok, ami nem egyszerűen nyitható, de nekem ezeket sem bántotta senki soha. Itt megemlítem, hogy a nagyon egyszerű alucsavaros/lemezes (Tesco) bringatartó nagyon könnyen szétrázódik és nekem már esett le bringám... Szerencsére nem tempónál és nem törte össze az autót. Szóval Thule vagy hasonló és zárral.

goczol Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6356

Szerintem ha forgalmas helyen hagyod a kocsit biztos nem bántják a boxot.Mi már volt hogy otthagytuk az autót boxal a tetején +két kerékpárral senki nem bántotta.De az is előfordulhat hogy nincs fönt box és az autót meg simán feltörik.erre nincs igazán recept...

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6355

szerintem nyugodtan otthagyhatod a kempingben. Egyszer a szomszédunk volt 3-4 cseh család, ők konkrétan konyhaszekrénynek használták a nyaralásuk során 

Gondolj csak arra, hogy a sátradon sincs biztonsági zár, úgyhogy ilyen alapon azt sem szabadna a kempingben hagyni. 

Nagy_Bandi Creative Commons License 2015.01.20 0 0 6354

Sziasztok!

Én viszonylag kezdő kempingező vagyok, tavaly próbáltuk ki először a családdal a kempingezést, két kis lányom nagyon élvezete.

Mi elsősorban Magyarországon kempingezünk, és a kempingezés mellett több csillagtúrát is csináltunk.

Egy viszonylag nagyobb személyautóm van (kb. 500 l a csomagtér), de amikor mindent bepakoltuk, nagyon zsúfoltan fértünk csak be. Úgy érzem, sokkal könnyebb lenne egy tetőbox-szal, mert lényegesen könnyebben elférnénk, és könnyebb lenne pakolni (csak nehogy akkor megint minden tele legyen)...

De amint azt fent is írtam, sokat szoktunk csillagtúrázni autóval, ezért félek, ha fenthagyon a tetőboxtot, akkor azt akár fényes nappal is leszedik az autóról, ha valahol hoszabb időre ott hagyjuk. A kempingben hagyva is félő, hogy ott valaki elviszi, miközben mi esetleg egy fél napra elmentünk.

Nektek van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, hogy a kempingben gond nélkül ott lehet hagyni a tetőboxot, vagy pedig Magyarországon a tetőboxot nem szedik le az autóról, ha több órára valahol otthagyom az autót?

nemjutjobbazeszembe Creative Commons License 2015.01.05 0 0 6353

Az én kedvemért ne fáradj a képfelrakással. Tudom melyik ez a sátor. A többit privátban.

Előzmény: art002 (6351)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.05 0 0 6352

egy egyszerű képnézegető-szerkesztő programban (pl irfanview) megkeresed, hogy resize, és átállítod a szélesség/magasságot mondjuk 600x400-ra.

Előzmény: art002 (6351)
art002 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 6351

Szia!

Igen, meg van.

Színe kék, szokták mondani, hogy újszerű, és ez az. Nincs rajta hiba, egy apró sérülés sincs,

és még egy folt sem.

Kb 35000? Holnap próbálok képet felrakni, de túl nagyok.(tud valaki segíteni a kicsinyítésben?)

Art

Előzmény: nemjutjobbazeszembe (6350)
nemjutjobbazeszembe Creative Commons License 2015.01.04 0 0 6350

Szia

Megvan még a sátrad? Milyen színű, állapotú?

Mennyiért válnál meg tőle?

Előzmény: art002 (6342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.29 0 0 6349

utólag is viszont!

Ez a kép tetszik :)

Előzmény: kmrmtms (6347)
Alex1221 Creative Commons License 2014.12.28 0 0 6348

Sziasztok

Ha nyaralást terveztek és szivesen nyaralnátok egy lakókocsiban akkor csak ajánlani tudom ezt az oldalt.

Mi idén voltunk és csak jót tudunk mondani,nagyon jól éreztük magunkat. Az oldal neve lakokocsisvakacio.hu

Jó kempingezést mindenkinek.

kmrmtms Creative Commons License 2014.12.24 0 0 6347

Áldott ünnepeket kívánok mindenkinek!

Forrás

Tamás

kmrmtms Creative Commons License 2014.12.11 0 0 6346

Hehe... törölték a reklámot.

Előzmény: Törölt nick (6345)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.10 0 0 6345

Olaszországban

Előzmény: vaki24 (6344)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.02 0 0 6343

lehet, hogy az enyém is eladósorba kerül

Előzmény: art002 (6342)
art002 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 6342

Sziasztok!

Nem akar valaki venni egy Quechua air 4.2-őt?

Le akarom cserélni egy légrudasra, és ezért feleslegessé válik.

Üdv

Art

BazsaRS Creative Commons License 2014.11.12 0 0 6341

Köszi az inpregnálási tippeket. :)

A gyantát mát leszedtük, mos már összeraktuk a sátrat, de jövőre ha megyünk majd leinpregnálom.

De csak azokon a helyeken gondoltam ahol gyantát kapott. 1x volt használva a sátor, nem akarom az egészet impregnálni. :)

Imiii Creative Commons License 2014.11.11 0 0 6340

Nagyon szívesen! :-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6339)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.11.11 0 0 6339

Köszi a nyelvtanórát. A következő legyen az ekvivalens... :-))

Előzmény: Imiii (6337)
hul Creative Commons License 2014.11.10 0 0 6338

evidens

Szemmel látható, magától értetődő, magyarázatra nem szoruló, nyilvánvaló.

Előzmény: Imiii (6337)
Imiii Creative Commons License 2014.11.10 0 0 6337

Bocs, csak egy apróság:

Az evidens egyértelműt jelent, nem egyenlőt

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6335)
Boar... Creative Commons License 2014.11.09 0 0 6336

Én nehezen tudom elképzelni az alumíniumötvözet széltűrése, rugalmassága evidens legyen az üvegszáléval...

Jóval erősebb az alu.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6335)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.11.09 0 0 6335

Majd írd meg a tapasztalatot...

Én nehezen tudom elképzelni az alumíniumötvözet széltűrése, rugalmassága evidens legyen az üvegszáléval...

(inkább zacskóban vidd a vizet, ne flaskában - nagyjából ennyit spórolsz vele ;-) )

Előzmény: Manac ;-) (6334)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.11.08 0 0 6334

A Vango ARK 300-nál nagyjából 800->500 gammot eredményez a csere. Nem egy nagy áttörés, de bringatúrán szeretnék csökkenteni minden téren a tömegből.

Alapvetően kíváncsi vagyok az alu rudazat tulajdonságaira, azért is vágok bele a cserébe.

Előzmény: Törölt nick (6333)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 6333

igen, közben észrevettem, hogy 11 mm-es a legvastagabb rúd, tehát nem jó a nagyhoz.

A kicsinél szerinted mennyi súlycsökkenést jelenthet?

Előzmény: Manac ;-) (6331)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.11.07 0 0 6332

Szia!

Jószerivel bármilyen nagyságú sátrat vehetsz, hiszen ha a lakókocsik elférnek a parcellákon, akkor egy sátrat is el lehet helyezni.

Egy átlag lakókocsi teljes hossza 4-7m körül van, elősátorral számolt szélessége 4-5m körül lehet.

5 személyre legalább 6 személyes sátrat vennék, az kb 4x5m alapterületű, kötélzettel 7x8m is lehet. Persze vannak ennél nagyobb sátrak is.

A parcellák alapból 50m2-nél kezdődnek, de a normális kempingekben 70m2 az átlag, de a 100m2 sem ritka.

Tehát itthon pl. egy Qetchua T6.2XL méretű sátorral simán lehet boldogulni.

A nem parcellázott helyeken - ha nincs zsúfoltság - annyi helyet foglalsz el, amennyit akarsz. Főszezonban, felkapott helyeken a szabad placc már gázos lehet.

Olaszországban és Horvátországban láttam már zsúfolt kempingeket, kis parcellákkal, de kis szerencsével lehet találni elegendő helyet a nagy sátraknak. Ha nem, hát odébb állsz és keresel helyet egy másik kempingben.

Normálisabb kempingek weboldalán megadják az átlagos parcellaméreteket, sőt, még foglalni is lehet előre.

Előzmény: madarpi (6328)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.11.07 0 0 6331

Milyen sátorhoz vennéd?

Ezek a rudak inkább kisebb sátrakhoz valók, ahol a súly is számít.

Nagy böszme sátrakat úgyis kocsival viszed és nem hiszem, hogy egy 12.7mm-es üvegszálat ezekkel a kis alu botokkal ki lehet váltani.

No mindegy, ha lesz majd ilyenem, beszámolok az eredményről.

Előzmény: Törölt nick (6330)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.07 0 0 6330

ez lehet, hogy engem is érdekelni fog. Bár még mindig csábít az Outwell Montana 6, de ha marad a mostani sátor, akkor lecserélném a rudazatot. 

Előzmény: Manac ;-) (6327)
hul Creative Commons License 2014.11.07 0 0 6329

Ez a legkevésbé releváns adat:-) Persze nem minden kempingben vannak óriási placcok, mégis jókora lakóbuszok, lakóautók is elférnek... Mértékadóbb a járműved mérete, amibe pakolsz (nem csak sátrat) és a létszámotok hozzáadva a cuccaitokat. Aztán nagyon belejátszik a sátor ára, függ attól 1 évszakban használod vagy tavasszal, ősszel is? Szóval nyugodtan vedd meg a nektek legjobb sátrat, esetenként ehhez kell megtalálni az elég nagy helyet, ha pl. buszod van. De találsz ilyet bárhol. Elképesztő méretű felszerelésekkel érkeznek németek, hollandok, az ember csak ámul...

Előzmény: madarpi (6328)
madarpi Creative Commons License 2014.11.07 0 0 6328

Kedves fórumozók.

Segítségeteket szeretném kérni sátor vásárlás előtt.  Családi sátrat szeretnénk 5 fő részére és bizonytalanok vagyunk, hogy mi az a maximális méret ami még elfér autóval együtt a kempingek többségében. 

Manac ;-) Creative Commons License 2014.11.06 0 0 6327

Barkácsolók figyelmébe ajánlom:

http://www.aliexpress.com/item/Professional-length-7001-t6-poles-tent-aluminum-rod-aluminum-alloy-mount/1686444831.html

Hamarosan fogok innen rendelni egy szettet. Könnyítendő a sátramon kiváltom az üvegszálas rudazatot alamóuniumra (Vango ARK DS 300).

Ha lesz tapasztalat, jelzem.

Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6326

Tényleg félreértettem. :-)

Előzmény: Törölt nick (6325)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6325

szerintem teljesen jó, ennél komolyabbat én biztosan nem vennék nyárra.

picit félreértetted: jyskes matracot írtam, plusz (más márkájú) hálózsákot. 

Előzmény: Manac ;-) (6324)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6324

A Fiamnak is Jyskes van, nagyon meleg és puha, de összehajtva is akkora, mint egy babzsák.

Szóval egy 10-15 fokos hálózsák elég lehet.

Ilyesmiben spekulálok, a múmia fazonokat nem szeretem.

http://www.decathlon.co.hu/rando-10-halozsak-id_8296990.html

Előzmény: Törölt nick (6323)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6323

szerintem magyar nyarakhot a 15 fokos bőven jó. Abból vegyél olyat, ami a legkisebb. Láttam a dekában egészen miniket is, azok nem tudom, hány fokosak. De egy vékonyabb polárfelsőt vagy más meleg cuccot úgyis viszel, max hűvösebb este magadra húzod.

A lányom nyáron a Hargitánál sátorozott egy jyskes 5 centis matraccal és egy olyan hálózsákkal, aminél a komfort 18-13; a Limit 9, az extrém 3 foknak van feltüntetve. Rossz idejük volt, de polárral, hosszú futógatyában aludva nem fázott. 

Előzmény: Manac ;-) (6322)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6322

Sziasztok!

Lenne egy furcs kérdésem. Bringarúrához keresek hálózsákot, mert amik vannak, túl nagyok.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen hőmérsékletre való zsákot érdemes venni szerintem szigorúan nyári használatra? Méret, súly és az ár is számítana.

Nem vagyok fázós, de sima felfújós matrachoz hasznáálnám, alátét, pokróc nélkül.

Azért vagyok bizonytalan a kérdésben, mert a mostani zsákjainkról rég eltűntek az adatlapok.

Alapvetően a Decathlon kínálatábüól váálasztanék, azok meg ráadásul nem úgy adják meg az adatokat, mint a szokványos gyártók. (max hőmérséklet/konfort/végszükség esetén még elviselhető minimum).

kmrmtms Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6321

En is igy szoktam. Belso oldalrol jegkockaval bedorzsolom, lefagyasztom, majd kivulrol szaraz ronggyal letorlom a felrepedezett gyantat. Nem kell se vegyszer se impregnalas.

En azert erzem veszelyesnek, mert felek hogy ott elrepedhet az anyag a merev gyantaval egyutt.

Pamut satoranyagbol mi lenne a jo modszer gyantara? Ebbol meg csak madarszart kellett takaritanom, azt beleszaradas utan szaraz ronggyal majd a veget nedves szivaccsal takaritottam ki.

Tamas

Előzmény: Imiii (6316)
Boar... Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6320

Az amazonos cucc két rétegű, az nem jön rosszul amikor vizes időben minden bevitt cuccod párolog plusz a leheleted is mindenáron le akar csapódni valahová. A redverz sátor meg egyrész baromi nagy és ennélfogva kényelmes, másrészt alá tudsz állni a motorral ami szakadó esőben szintén nem hátrány.

Előzmény: Manac ;-) (6314)
Boar... Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6319

Amikor összecsomagolod a sátrat, máshol is gyantás lesz...i tak dajse...

Előzmény: Törölt nick (6317)
Boar... Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6318

Másik verzió, hogy felmelegíted...

Zuhany, olyan meleg vízzel amit még épp elbír a kezed.

Előzmény: Imiii (6316)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6317

lehet, hogy hülyeség, de az esztétikai szempontokon kívül van vmi oka, hogy miért kell eltávolítani a gyantát? Ahol foltos, ott nem ázik be.

Imiii Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6316

Gyantát úgy is el lehet távolítani, hogy lehűtöd nagyon (Megvárod a telet, vagy fagyasztott "motyóval") és úgy le lehet kaparni, pattogtatni!

Előzmény: BazsaRS (6305)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6315

No jó, a Redverz Green puccos, alu rudak és 4000mm vízoszlopot is kibír, de igen húzós az ára, szállítás nélkül 450USD az nem kevés.

Előzmény: Manac ;-) (6314)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6314

Szerintem ezek semmivel nem tudnak többet a Decathlonos sátraknál. Olcsóbbak azoknál?

Előzmény: Boar... (6303)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6313

Vannak hajtógáz nélküli impregnáló szerek is, azok talán gazdaságosabbak:

pölö:

http://pilissport.hu/turafelszereles-impregnalo-tent-gear-proof-spray-500-ml-p-6620.html?osCsid=bocl9unnftmm6apkipo3g6gej4

http://www.alpin.hu/termeklap/nikwax-tent-gear-solarproof-1000-ml/754300.aspx

http://vitalclubsportaruhaz.hu/nikwax_ruhazat_impregnalok.html

Ha van otthon egy kisméretű pumpás kézi permetező, akkor könnyen elvégezhető az impregnálás:

Előzmény: hul (6311)
Bujazliz Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6312

Én vászonsátorból távolítotam el a fenyőgyantát. Alulról többrétegű papírzsepivel megtámasztva, felülről bő alkoholos ronggyal enyhén dörzsölve a feloldott elgyet a papíprzsepi felszívja. Többször kell a papírzsepit cserélni. Nyomtalanul eltávolítható a gyanta.

Előzmény: BazsaRS (6309)
hul Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6311

Azért ezt ne fogadd meg (nem megyünk fenyő alá), mert mondjuk a tengerparton nyáron, pl. Horváto.ban jó ha van árnyék:-) 

Tiszta alkohol és a Decathlonos impregnáló bevált, színtelen és jó, csak rengeteg kell, ha alapos akarsz lenni (2-3 flakon min.) Vagy ha van jobb ötlet/tapasztalat, ide vele!

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6310

Ezt már én is mondtam párszor, aztán... :-)

BazsaRS Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6309

Köszi van 99% -os alkoholunk, megpróbáljuk azzal. Többé nem megyünk fenyő alá. :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6308)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6308

Ha nem szinezett, vagy azonos a ponyva szinével, akkor igen ;-)

Előzmény: BazsaRS (6307)
BazsaRS Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6307

Akár cipő inpregnáló is jó?  :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6306)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6306

Csiszti alkohol oldja leginkább a gyantát, impregnálni meg ízlés szerinti csodasprék. Tapasztalat szerint ideig/ óráig bármelyik jó, és ugye a vízzárás nem az örökkévalóságig szól...

Előzmény: BazsaRS (6305)
BazsaRS Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6305

Sziasztok!

Fenyőfa gyantát mivel lehet legjobban leszedni a sátorról? Aztán milyen inpregnálóval lehet befújni hogy megtartsa a vízlepergető képességét?

köszi, BazsaRs

goczol Creative Commons License 2014.10.28 0 0 6304

tuti a szerelvény

Előzmény: pisti.75 (6294)
Boar... Creative Commons License 2014.10.14 0 0 6303

Nem biztos, hogy egy jobb minőségű pop-up sátor annyira az ördögtől való lenne neked. Szállítani kicsit rosszabb a motoron mint a szédszedhetőt, de a hájas segged úgyis kitakar annyit, hogy nem kapjon bele a csomagba a szél.

Amúgy ennek a kritériumnak, hogy egybe legyen a külső és a belső rész és esőben is fel tudd állítani, tényleg csak az expedíciós sátrak felelnek meg. Amikor az RP még gyártott sátrakat, a profi modellek közül a kétszemélyes volt ilyen szerkezetű. Mivel ők mindent koppintottak, valszeg ezt is, meg kellene találni az eredetijét.

Ez a pop-up pl. két rétegű:

http://www.amazon.com/dp/B004DTAJAK?psc=1

De amúgy megtaláltam az ideális sátrat neked:

http://shop.redverz.com/tents/the-series-ii-expedition-tent-green/

Előzmény: galoscsabus (6264)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.08 0 0 6302

hogy mikor megérkezünk, megmondom neki, melyik nap, hány óra körül indulunk haza, addigra legyen ott. Ha nem, otthagyjuk :)

Előzmény: Rutra (6296)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.08 0 0 6301

egyszer megkértek, hogy menjek egy kórházban fekvő ismerős házába, megetetni a macskáit. Volt vagy nyolc. Ahogy bementem, mind egyszerre támadtak le, és dörgölőztek a lábamhoz. Na az nem volt kellemes.

Előzmény: Törölt nick (6299)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.08 0 0 6300

köszi szépen, úgy néz ki, megvan már a jelölt.

Előzmény: sátortábor (6297)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.08 0 0 6299

Nálunk három telekkel odébb van egy öregasszony, aki a környék összes macskáját magához csalogatta. Van vagy 30 macsek nála, kicsi, nagy, ronda, mégrondább. Szívesen bemutatlak neki, van miből válogatni. De, ha párat kihúznánk a kerítés alatt észre sem venné. :)

Előzmény: Törölt nick (6290)
sátortábor Creative Commons License 2014.10.08 0 0 6298

A kép lemaradt.

Április 28-n született, nőstény cica.Tündéri.

Előzmény: sátortábor (6297)
sátortábor Creative Commons License 2014.10.07 0 0 6297

Szia !

Ha még aktuális, akkor van egy tündéri kiscicája a lányoméknak. Gazdit keresnek neki, mert  sok lenne már, ha ez is megmarad.

Nagyon játékos, igazán szép. Mindent eszik. Gyerekek mellé nagyon jó választás lenne.

A kis unokám mellett cseperedik :-)

Te merre vagy?

Előzmény: Törölt nick (6295)
Rutra Creative Commons License 2014.10.07 0 0 6296

Szia!

Mi 10-enx évig mentünk kempingezni a cicánkkal. Sajnos tavaly elhagyott bennünket, és az örök cicavadászmezőkre költözött.

Kis Manó hosszú pórázon nyaralt velünk, és annyira beleszokott, hogy legutóbb már alig akart hazajönni. Nappal teljes passzívitásban, elheverve, boxában, utazóban, stb, de estétől aktívan mint egy jó házőrző a sátor előtt éberen őrködött.

Sokáig tartott míg belőttük a póráz hosszát, mert azért néha bekányázott. Nem ott jött vissza, mint ahol kiment, amikor nem a bejáratot használta.

A legtöbb gond akkor volt vele, amikor lakóztunk. Olyan is volt, hogy kiment az ablakon, de vissza már nem tudott jönni. A másik a fellépő az elősátor és a bódé között. Abba mindig becsavarodott, de mindig figyeltünk rá, hiszen ő volt a legkisebb családtagunk. Elfogadtuk így és soha nem hagytuk otthon. Soha nem volt több gond vele mint egy gyermekkel.

R.

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6295

köszi, de kölyökmacsekot szeretnénk. Már ha lesz nagyszülői hajlandóság az ideiglenes elszállásolására

Nyáron Szlovéniában volt amúgy egy macskánk. Éjjel a vihar idején bejött a sátorba, és mivel a hálófülke is nyitva maradt résnyire, befészkelte magát a lábunkhoz, és ott aludt :)

Előzmény: kmrmtms (6293)
pisti.75 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6294
kmrmtms Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6293

Szia!

Nekünk van egy macskánk + 3 gyerekünk, eddig nem vittük magunkkal, a macsek addig a mamánál nyaralt, nem volt semmi gond, jól érezte ott is magát, ugyanazokat a dolgokat csinálta mint itthon.

Sajnos épp ma dölt ki a bili a szomszéddal, azt mondta, hogy ha még egyszer meglátja magánál a macskát többet nem jön ki onnan élve.

Szóval emiatt éppen helyet keresünk egy 1 éves ivartalanított, mindenfélével beoltott barna cirmos nőstény macskának.

Kinti-benti macska, éjjelente néha csavarog, de többnyire itthon alszik, ha be van zárva, akkor a benti wcjét használja, amúgy inkább szívesen jár ki wcre.

Nagyon ragaszkodó, gyerekbarát, bútorokat nem kaparja (van kaparófája azt viszont rendszeresen), asztalra, szekrényre nem jár fel.

Nagyon szeretjük, de mivel a szomszéd ennyire ellenséges vele (meg emiatt velünk is) jobb lenne neki egy új otthon.

Ha esetleg érdekelne, jelezd kérlek!

Tamás

vonalzoo Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6292

Idén nyáron Agárdon egyszer volt mellettünk két kislánnyal, de általában be volt zárva a 'kalitkába', hogy ne csavarogjon el. Ja, és a másik oldalán egy óriás-schnauzerrel kempingeztek, nem mondhatnám túl csendesnek a hétvégét :)

vonalzoo Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6291

Ja. és én ezen az oldalon kapható Intex átlátszó foltot+ragasztót használtam (500 Ft)

Előzmény: vonalzoo (6289)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6290

van közületek valakinek macskája? A gyerekeim akarnak egyet, de egyből az jutott eszembe, hogy mit lehet velük csinálni nyári sátras utazás során? 

Lehet utaztatni? Vagy az egyetlen megoldás lepasszolni valakinek?

vonalzoo Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6289

Azért egy kétszemélyest megnézném, ahogy betuszkolod egy lavórba, de még akár kádba is. :) Majd nyáron a Balcsiban. :)

Nekem volt egy baromi nagy matracom (180x200) az copatott rendesen: ha felfújtam rendesen, képtelenség volt víz alá nyomni a közepét, ha csak félig fújtam fel, nem látszott, hol ereszt.

Előzmény: hul (6285)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.06 0 0 6288

Nohåt, a bringatapasz jó a matracra is? 

A hozzalá való ragasztót  használtad, vagy palmatexet?

Tip-top vagy noname márkát használtál?

Előzmény: Törölt nick (6287)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.05 0 0 6287

Előzmény: Törölt nick (6286)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.05 0 0 6286

nyilvan az "ezereves" vizestrukk a megoldas

aztan kiderulhet,hogy a zselepnel ereszt ,de ha nem en az enyemet.sima gumiragasztoval,szinten "ezereves" modszerrel ragasztottam meg.....par eve mar.

mondjuk a szaradasra es a preselesre oda kell figyelni !

Előzmény: palltibor (6283)
hul Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6285

Mint a bringa belsőt...

Imiii Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6284

Felfújt állapotban vízbe tenni esetleg?

palltibor Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6283

Sziasztok

Egy kérdésem lenne a kempingezéseknél egy ARPENAZ A300 (Quechua) önfelfújó matracot használok, de most az egyik valahol lyukas lehet mert érezhetően megy ki belőle a levegő, centiméterről-centiméterre végigellenőriztem de semmilyen látható nyoma nincs a sérülésnek a lyuknak. Nincs ötletetek hogy hogyan lehetne megtalálni a lyukat ahol eresztia levegőt ?

Köszi előre is...

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6282

nem tudom, mire használnád. Ha fontos a súly, jó lehet az Atlas, mert mindössze 2,3 kg, ez nagyon jó érték.

Ugyanakkor csak 1500 mm-ig vízálló (bár szerintem ez is elég, hacsak nincs özönvíz), és úgy mondja magát 3 személyesnek, hogy 160 cm széles, ráadásul előtere sincs, ha jól látom.

Ha nem háton kell cipelni, én simán vennék a dekában egy Arpenaz 3-at, sokkal tágasabb, és csak 16 ezer ft.

Ha számít a súly, akkor már nehezebb, mert ami könnyű, és még vízállóbb is, az biztosan többe kerül.

Szintén a dekában láttam egy quickhiker nevű sátrat, amivel szemezgettem is egy darabig. Alumíniumrudas, a 3 személyes úgy 3 kg körül van. Az árára nem emlékszem, harmincvalamennyi lehet.

Előzmény: Imiii (6281)
Imiii Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6281

Nem kerestem meg, elolvastam hozzászólásait és köztük sokszor megemlíti. Ő meg volt elégedve vele, csak a tetején nagy szélben volt egy csattogó "ablak", ami eleinte idegesítette. A vizet jól bírja...

A Hervisben van most 32-33 eFt-ért Salewa Atlas. Lehet, hogy az lesz, de az ötleteket továbbra is várom!

Kössz!

Előzmény: Manac ;-) (6278)
Imiii Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6280

Ide is megírhatod a sátrad típusát, és hogy mennyit gondoltál érte!!

Előzmény: kima-vara (6276)
galoscsabus Creative Commons License 2014.10.04 0 0 6279
Szia Kima!
Milyen tipusú és mennyiért adnád?
Jöhet mail is: nicknevem@citromail.hu
Üdv.
Csaba
Előzmény: kima-vara (6276)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.03 0 0 6278

Keresd privátban Speedline topiktársat itt vagy a lakókocsisvfórumon. Nekikvvolt Salews sátruk, igaznagyobb, talánöt személyes.

Előzmény: Imiii (6277)
Imiii Creative Commons License 2014.10.03 0 0 6277

Még mindig érdeklőnék, hogy Salewa három személyes sátrat (Atlas, Madeira) próbált már valaki közületek? Mi a vélemény, tapasztalat róla? Egy héten belül vennem kell egyet! :-)

Mit ajánlanátok 3 személyesben 30.000-50.000 Ft értékben?

kima-vara Creative Commons License 2014.10.03 0 0 6276

Hannah sátram eladó Szegeden, ha érdekel. Alu vázas, 2 rétegű. Mi is motorozáshoz használtuk :-).  üdv:kima

Előzmény: galoscsabus (6274)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.10.02 0 0 6275

A medvékkel mi a helyzet Izlandon? 

Expedíció sátrat nem lehet bérelni valahol? 

15-20 eFt-ért kizárt, hogy használható állapotú profi sátrat kapjál. A jobb mınőségű kemping sátrak 35eFt-nál kezdődnek újonnan, üvegszál rudazattal, gagyi cövekekkel és jó esetben 3000 mm vízállósággal. Na azokat kaphatod meg használtanan 15-20eFt-ból. Kérdezz meg egy hegymászót, hogy ő bevállalná Izlandot egy nyàri kempingsátorral.

Előzmény: galoscsabus (6274)
galoscsabus Creative Commons License 2014.10.01 0 0 6274

Köszönöm!

Ennek a cseh remeknek utánajárok :-)

Már évek óta tanulményozom az izlandi túra lehetséges útvonalát, a felkeresendő látnivalókat.

Sok útleírást olvastam már, teljesen bele vagyok szerelmesedve a szigetbe.

Egyetlen kis bibi van csak vele kapcsolatban: irtózatosan drága dolgok is vannak azok között amik megkerülhetetlenek:

a kaja és a szállás.

A hozzászólásomba hiba csúszott, nem feltétlen vadkempinget tervezek csak, hanem ahol lehet és adottak a körülmények, ott lene vadulás is (első sorban a kisebb-nagyobb gejzirtavak környéke), de elsődlegesen rendes kempingezés lenne a célirány.

A fedett szállások valami elvetemült módon drágák.

Na nem mintha a kempingek olcsók lennének kontinentális mércével nézve, de inkább adok egy sátorhelyért 20-30 eurót egy éjszakára, mint egy közös hálótermes, ágynemű nélküli tömegszállásért 60-70-et. Ezen felül már a legolcsóbb hotelekben is 100 alatt nincs szállás. Ilyen az ország, el kell fogadni és alkalmazkodni hozzá.

2 hetet kell eltölteni a szigeten, ez minimum 13 éjszaka. (heti 1 hajó van Norvégiából, 1 hét pedig kevés a sziget bejárására)

ha az e-bay vagy a vatera segítségével ki tudok fogni egy jóféle sátrat 15-20 ezerért, akkor az anyagi hasznon túl ott van a szabadság élménye is, ami megfizethetetlen :-)))))))

Előzmény: Manac ;-) (6265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6273

Csak egy könnyen behúzható, háom lábbal támasztott (lábak meg vannak) napellenzöt akarok, olyasmit mint az omnisztor.

Én is néztem ponyvákat, de nagyon kemény anyagok és drágák. Négyzetmétere 4-5 ezer pénz.

Megfelelő színű sátoranyagból én is össze tudom varrni. Ha nem kapok 10-15 ezerért alapanyagot, akkor inkább veszek gyári előtetőt 35 ezerért.

Előzmény: Manac ;-) (6270)
sfi Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6272

Nyáron sátor, télen garázs! :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6261)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6271

Vagy marad a zörgős zöld takarófólia a barkácsáruházakból. A tecsós kék fóliát nem ajánlom, mert gyárilag lyukas és könnyen szakad.

Előzmény: Manac ;-) (6270)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6270

Szia Soci!

Amint azt a 6258 hsz-ben írtam, a cucc elkelt.

Valahol láttam bódé takaró szettet kb. 50eFt-ért, Karimor vagy milyen márkát. Ha komolyan érdekel, előkereshetem Neked a Neten.

Csöpögő gyantás szaroktól védenéd a bódét, vagy a téli tároláshoz kellene?

Sátor anyagot natúrban nehezen fogsz kapni. Egyszer láttam méterárú boltban olyan orkán anyagot, ami a sátorszövetre hajazott. Az poliuretán bevonatos poliészter szövet volt, kb. 1500Ft volt métere a 140cm-es anyagnak.  A varrást még meg is tudnád oldani, de vízzáró fóliát a varratokhoz nem találtam én sem itthon.

A Decathlomban vehetsz esetleg 3x3m-es sátorponyvát 8-10eFt/db áron.

Üdv:

Manac

Előzmény: Törölt nick (6267)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6269

Van az a pénz, amiért eladó, de az ajánlatból lefelejtettél egy nullát :-D

De kicsi lenne a bódédra, az túl szögletes, miniszoknyában meg nem mutat jól...  :-)

Előzmény: Törölt nick (6268)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6268

Egyébként nem viccnek szántam! :)

Ha valakinek van olyan sátra, amitől 10 000 pénzért megválna, és lehet belőle varrni egybefüggő 12-15 nm felületet vevő lennék rá.

Lehetőleg szürke, világos zöld, fehér színben kellene.

Előzmény: Törölt nick (6267)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6267

10000 zsetonért megveszem. Ebból jó naptetőt tudnék varrni a bódémhoz. :)

Előzmény: Manac ;-) (6254)
hul Creative Commons License 2014.09.30 0 0 6266

Vadkemping? Szerintem a kaját is hazulról vidd, meg néhány zsugor vizet.

Komolyra fordítva, mindenképp érdemes tanulmányozni az ottani viszonyokat és a saját lehetőségeket valamint a felkészültséget reálisan felmérni. Lehet, hogy ami innen spórolásnak tűnik végül sokkal drágább lesz vagy éppen kivitelezhetetlen. Fel kell tenni a kérdést, hogyan van egyáltalán értelme?

Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6265

Itt is érdeklődhetnél:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9035934

Ami Neked kell, az már nem a kemping kategória.

Érdekes cikk itt:

http://www.gearmag.hu/hannah-fighter-hegymaszo-sator-es-egy-kis-upgrade

galoscsabus Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6264

Üdv Hölgyek / Urak!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, ha van kitől :-)

Tervezgetek évek óta egy motorostúrát Izlandra.

Sajnos az eklézsia igen nehezen akar rá összeállni, mert igen horrorisztikus számokkal kell hozzá dobálózni :-(

A tetemes költségeken ott faragnék (ha egyszer végre összejön a rávaló), hogy vadkempingezés lenne végig az úton.

Ehhez viszont kell egy rendes, tágas, ténylegesen víz- és viharálló 2 személyes sátor.

Olyan szerkezetre lesz szükségem, aminek külső alumínium váza van.

A lényeg, hogy esőben is úgy lehessen felállítani, hogy a belseje száraz maradjon és ne itthonról 4500 km-re törjön ketté az elfáradt műanyag pilincke, ami a decethlonos sátrakhoz jár.

Ezen kívül készülni kell igen erős szélre is, azt is ki kell bírnia.

Valami expedíciós cuccon töröm a buksimat, de egyelőre semmi konkrétabb elképzelésem sincs.

Valószínűleg a keretbe csak valami e-bay-ről kukázott használt cucc fog beleférni, de jó lenne ehheza tapasztaltabbak véleményét, javaslatait elolvasni.

Előre is köszönettel!

GCs.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6263

Igaz, hogy csak az egyik oldala nyitható, de neked van igazad: tökéletes ;-)

Előzmény: sfi (6256)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6262

Köszönöm a jókivánságodat, és én is viszont kivánom!

Ha jövő július- augusztusban Lopar, San Marino camping felé tévedtek az újdonsült csigaházzal, szivesen fogadlak egy nosztalgiázásra. ;-) 

Előzmény: Manac ;-) (6258)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6261

...most, hogy így mondod.... :-))

Nem bírtam ki, és próbaállítottam. :-)

Előzmény: Manac ;-) (6259)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6260

hajrá :)

Előzmény: Manac ;-) (6258)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6259

Nem kicsi, az biztos. Még egy autóval is be lehet parkolni...

Előzmény: sfi (6255)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6258

Ennek még nincs egyben az alja, de van körbe egy műanyag szoknyarész. Ha azt befelé hajtjuk és rá tessük az előtér méretével egyező padló fóliát, akkor majdnem zárt a sátor.

Vasárnap óta W124E300TDT4MATIC sporttárs a gazdája, kívánok neki élményekben gazdag táborozásokat, használja egészséggel sokáig!

Én spórolok, remélem a következő szezont már lakókocsival kezdem.

Előzmény: Törölt nick (6257)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6257

saját alja is van?

sfi Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6256

És a legjobb, hogy az oldalait ki lehet nyitni, tökéletes!

sfi Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6255

De jó! Hatalmas sátor, ebben akár lakni is lehetne, nagyon tetszik! :)

Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.27 0 0 6254

A mai próbaállítás képei 2:

Előzmény: Manac ;-) (6253)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.27 0 0 6253

A mai próbaállítás képei 1:

fekvőrendőr Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6252

Egy durva teszt: https://www.youtube.com/watch?v=YHwLMmRmQ_0

Előzmény: fekvőrendőr (6251)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6251

Én 12 éve használok egy Thule Polar 200 tip. boxot. Mikor megvettem nagyon drága volt, de nagyon elégedett vagyok vele, elhasználódásnak, a biztonságot befolyásoló kopásnak nyoma sincs.

Itt az adatlapja: http://www.lpl.com.pt/images/product_pdfs/687.pdf

Már nem kapható, kifutott típus, de hasonló most is van a kínálatban.

Gzsolo Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6250

Hét évvel ezelőtt hirtelen kellett döntenem, utolsó pillanatban két fővel megszaporodtunk az utazásra.

Auchan-ban pont le volt értékelve 15 ezerre a képen látható box, azt hiszem 350L-es.(?)

Azóta évente minimum kétszer használom, az egyik 1000+ km. meg vissza, teljesen meg vagyok elégedve vele.

Nem ázik, (bár nem értem hol kéne egy öntött műanyagnak, aminek a felső pereme ráfekszik az alsóra) jók a zsanérok, jól zárható, jó a rögzíthetősége a csomagtartóra..

Elől van egy biztosító zár, eddig nem hevederezgettem. Elfér mellé két bringa is.

Ma is lehet kapni, azt hiszem 25 ezer.

Ennyit megér, gyakorlatilag itthon is benne tárolom a kemping cuccokat.

Előzmény: Törölt nick (6238)
hul Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6249

Bedupláztam: "igényűek" -helyesen.

Az olcsóbb doboz lehet jó választás, ha ilyen keveset használod, de nagyon megnézni, mennyire erős/gyenge. Biztosan nem vágnék bele egy útba plusz rögzítés nélkül. A doboz méretétől függően min.1, de inkább 2 db leszorítót megér. (nem gumipókra gondoltam)

A bérbe veendőnél is az a gond, mennyire gyilkolták le a zsanérokat és a lezáró szerkezetet. A zsanéroknál a doboz anyaga is képes eltörni, van rá tapasztalatom, a lezárók meg sokszor nagyon gagyik. Nem felejtendő, ha meg van pakolva a rázkódás, egyenetlenségek, gödrök és a fékezések nagyon igénybe veszik a dobozt.

Előzmény: Törölt nick (6247)
bacus Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6248

Mindegy mennyi nővel utazol, mennyi üres helyed van, a nő olyan mint a -gáz, kitölti a teret... :-)

Előzmény: Törölt nick (6245)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6247

Igen, abszolút elhiszem, hogy az a legjobb, csak mint mondtam, évi 10-12 napra nem adnék ki rá ennnyi pénzt, mert ráadásul a tárolása is macerás lenne.

A vásárlás mint ötlet azon a szinten merült fel, hogy érdemes-e egy olcsó tetőboxot venni. Amit belinkeltem, az itthon 65 ezer Ft. Annyiért nem kéne. De 30-ért már nagyon elgondolkoztató (ennyi a kaució összege a legtöbb kölcsönzőnél). Ami zavar, hogy nincsenek benne szíjak.

Tehát nálam a kérdés úgy merül fel, hogy Thule vagy vmi másik jó márkát bérelni, vagy ezt a G3 márkájút megvenni. 

Előzmény: hul (6246)
hul Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6246

Ne keseredj el, szerintem másutt is így van. A nők eleve sokkal változatosabb öltözködési igénnyűek, bármiből több a szükséges... Sebaj. A cuccal ügyesen kell sakkozni, elmaradhatatlan eszközök, lámpák, meg a felszerelés eleve, sátor, székek, asztal stb. Mi esküszünk a hűtőre, nagyon hasznos, de rengeteg sok helyet foglal. A tetőboxból kb. egy mérettel nagyobbat kell megvenni, mint amit az ember elsőre gondol... Persze határt szab az autó mérete, teljesítménye. Ma már én is eggyel nagyobbat vennék, de az árban is aránytalanul nagy volt a különbség, legalábbis akkor ezt gondoltam, most meg milyen jól lenne a nagyobb. 

Volt több féle dobozom már, be kell vallanom, a Thule tényleg drága tipusai a legjobbak. A szerkezet, zsanér, a lezárás a gyenge pont, ezekben a márka verhetetlen. Ezen kívül sokkal tartósabbak minden szempontból, nem áznak be, mint más no name vagy pl. a korábbi doboz. Bár mindig beteszek előre egy bélelő  zsákot, a svéd nem engedi be a vizet, jól illeszkedik.  Sajna már nyilt ki egy régebbi... Na azt nem kívánom senkinek. Utána már csak  leszíjazott/kötött állapotban használtam. A svédnél nagyon profi a szerkezet, de hát tényleg horror drága.

Előzmény: Törölt nick (6245)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 6245

szerintem mi a topikátlagnál kevesebb cuccal utazunk, de így is plafonig volt a Grand C4 Picasso csomagtere, ami csomagtakaró rolóig hivatalosan 576 l.

De tetőbox egyelőre még nem kellett. Ugyanakkor kényelmesebb lenne a ki-bepakolás, ha a kempingcuccokat (sátor, székek, asztal, stb) feldobnám a tetőre. 

Mivel én négy nővel utazom (na jó, három még csak lány), így nálunk a ruhamennyiség az, ami szerintem bőven több, mint szükséges, de ez egy örök háború a feleségem és köztem, amiben rendszeresen én veszítek. 

kmrmtms Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6244

Tetőbox témához annyit tennék hozzá, hogy mi egy kölcsönzős cégtől vettük szezon végén.

Eladó mondta, hogy az az üzleti modelljük, hogy egy szezont bérbe adják a dobozokat, majd árengedménnyel eladják, így mindig jó állapotút tudnak bérbeadni és az egy szezont doboz még nincs leamortizálva, tehát eladható jó áron. Kb 40%-kal olcsóbban vettük.

Amúgy a Thule árak eléggé elszálltak, néhány évvel korábban kb 30%-kal olcsóbbak voltak az új árak.

Előzmény: Manac ;-) (6241)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6243

Sziasztok!

Csomagoláshoz, Altea XL-ünk van a csomagtartó mérete 532l (gyári adat, nem tudom pontosan mit értenek alatta), van egy 650 l-es tetőbox is.

Mi is mennyezetig szoktunk pakolni, illetve a tetőbox is általában tele van.

Összesen 5-en vagyunk, tehát nagy asztalunk van, 5 normál szék, nagy sátor (2 zsákban, 65kg), hűtő... kerékpárokat nem viszünk (ha tud valaki olyan vonóhorgos tartót, amire elfér őt felnőtt méretű kerékpár, az szóljon)

Korábban még a nagy babakocsit is betettem valahogy, ma már nem tudom hogyan sikerülhetett.

Idén lemértem indulás előtt, 350 kg csomagot cipelünk és pakolok ki-be minden évben.

Autó fogyasztása 8,4 szokott lenni, az éves átlag 8,6-8,7 (1,6 8V benzines, 102LE).

Ez nyugodt vezetéssel, kevés fékezéssel ennyi - pl Horvátországban az alagutaknál általában 100-as korlátozás van, szóval én a tempomatot 100-ra állítom és úgy megyünk szépen végig.

Korábban mentem úgy is hogy fel-le gyorsítgattam 130-ra, úgy 9,5 volt a fogyasztás.

Mi próbáltunk rámenni a csomagméret minimalizálására:

- hosszabbítóból, nem kábeldobosat viszek, hanem csak simán a zsinort

- 5 emberre 10 törölköző hatalmas helyet foglalt, ezért vettünk Decathlonos uszodai törölközőket, kicsit fura érzés, viszont elfér kb normál 2 törölközőnyi helyen, plusz előnye, hogy nagyon gyorsan szárad

- a ruhákat  IKEA-s 900 Ft-os sporttáskába pakoljuk, ezt úgy tudom formázni tömöríteni, ahogy éppen kell

- felfújható dolgokból, pumpával kiszívom az összes levegőt, ezzel is jelentős helyet tudok megtakarítani, illetve ezeket szétterítve viszem a csomagok tetején a tetőboxban - gyakorlatilag a tele lévő boxba még simán belefér 3 viziszörny, egy 2 személyes gyerek gumicsónak, 2 initex matrac, úszógumik, békatalpak...

- zacskós, konzerv élelmiszereket az üres kis résekbe tömködöm be

- az összes üreges dolog ki van töltve (edények, hűtőgép, asztal belseje, pótkerék környéke, ülések alatt)

- kosarat, meg ilyeneket nem teszek be a kocsiba (általában 2 kosárnyi konyhai és higéniás dolgot teszek el úgy az autó csomagtartójában, hogy kb a 1 kosárnyi helyet foglalok

... most más optimalizálás nem jut eszembe

E mellett még sajnos arra is kell figyelnem, hogy az autó teteje 66 kg-ig terhelhető, ebből 25-öt elvesz a tetőbox, így fentre próbálom a könnyű dolgokat tenni.

Illetve nem tudom mennyire jó ötlet, de az autó legvégébe teszem a gázpalackot, ha esetleg robbanna, a sok csomag felfogjon valamit belőle, bár így ha hátulról belénk jönnek, ez kapná az első ütést.

Szép estét!

Tamás

Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6242
Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6236)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6241

Ilyen Farad 480-as dobozunk van:

A zárja már egy kicsit megfáradt, de én szeretem. Elég áramvonalas, a Zafirához passzol.

Itt vettem, az akkori árból még alkudtam is egy kicsit:

http://www.tetobox.hu/

Nekem még a CAM Camtek 503 típus tetszik, talán még masszívabb is, mint a Farad.

http://www.csomagtartoaruhaz.hu/csomagtarto-tetocsomagtarto-tetobox-kerekpartarto-silectarto-aruhaz.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=528&category_id=1918

A svéd márka nekem túlárazottnak tűnik.

Előzmény: Törölt nick (6239)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6240

Köszi a választ, megerősítettél az elképzelésemben.

Ami pedig a csomagokat illeti, én is kiszámoltam literre, hogy biztos be fogunk-e férni, hiszen tavaly sokkal kevesebb cuccunk volt, de nem volt boxunk. Mindent kiszámoltam, cca. 900 liter, de alig fértünk be a 2*520 literbe (csomagtartó+box) úgy hogy az egyik 520 liter csak kalaptartóig annyi, de tetőig volt pakolva + a gyerekek lábai elé is kerül ez az. Nyilván nem tudom teljesen kitölteni az űrt, de azért meglepődtem. A legrosszabb a 41 l hűtő a full kocka formájával, mivel a hátsó ülés cca. 75-80 fokos szöget zár be (viszont belefér sok edény és az indukciós főző).

Előzmény: Manac ;-) (6228)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6239

még az előző hsz-hez:

egy ilyen 480 l-es boxot akcióznak a lengyel Norautónál, kb30 ezer Ft-ért:

ez az egy, amin még gondolkodom, hogy esetleg megvegyem, annyira jó az ára.

Előzmény: Törölt nick (6238)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6238

tetőbox-témában van vmi különös tudnivaló? 

Utóbbi hetekben nézegettem a neten, de ismét meggyőztem magam, hogy évi 10-12 napra felesleges vásárolni, inkább bérelek. 400-500 l körülinél nagyobbat nem vinnék, azok már ormótlannak tűnnek.

Van kerülendő, ill. preferálandó márka vagy típus? Vagy gyakorlatilag ugyanolyan mind? A fogyasztást mennyire dobja meg?

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6237

Elvileg az is lehet, hogy vasárnap pesten leszek...írj rám, mailom publikus.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6236)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6236

Ööö...érdekel. Tedd át a hirdetést légyszi a jófogásra, és ajcsiszállítással kéne eljuttatni  Pécs külsőre....

Előzmény: Manac ;-) (6235)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6235

Sziasztok!

Már nem használatos sátramat dobra verem:

http://olx.hu/hirdetes/megacamp-garda6-6-szemelyes-csaladi-sator-ID2BbFh.html

Megacamp Garda 6  6 személyes alagútsátor. Megkímélt, jó állapotban van.

Ha a vevő az Index Kempingezés topik aktív tagja lenne, akkor a sátor mellé ajándékként adom a képen látható kemping szekrényke egyikét:

Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6234

Nálunk a hűtőbox térfogata 100liter; Sátor csomagmérete 100liter

lősátor 20 liter, hálózaák 80liter; önfelfújós matrac 100liter; székek 80liter, kempingasztal 15 liter; gumicsónak 80 liter legalább. Ez eddig vagy 575 liter. Soroljam még?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6233)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6233

Nem is az alapcucc a sok.  ;-)

Előzmény: Manac ;-) (6232)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6232

Azért a korrektség kedvéért megjegyezném, hogy a sátrakat, hűtőboxokat, pecabotokat, gumicsónakokat és egyéb motyókat nem a csajok teszik be a kocsiba!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6231)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6231

Igen, ezek nálunk is így fordulnak elő. :-)

Teljesen mindegy, hogy mennyi hely van, azt mindig, minden esetben telepakolja...mondjuk most a vitot csak ablakmagasságig engedem, de az sem elhanyagolható mennyiség. :-)

Szóval visszatérve az eredeti témára, nincs olyan, hogy "nagyobb autó". A pakolóhely vörös posztó a nők szemében: addig nem elégedettek, míg minden nincsen dugig rakva...egy mosogatóedény a mosatlannak, egy a mosottnak...egy meg ha véletlenül kellene.

Előzmény: hul (6230)
hul Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6230

Szoktam volt mondani, mindannyian ugyanazt a nőt vettük feleségül... Mikor "tuti? Igen nincs több csomag" választ kapom, akkor a köv.körben még akad 1-5 "kisebb" valami. Az utóbbi években kizárólag táskákban, cipő cippzárasban csomagolok semmi szatyor. Kb.másodikra minden csukódik. Trabant, Dácia, Citroen, terepjáró, egyterüek mindig kitöltódik a rendelkezésre álló tér, némi vita azért előfordul, pedig nem egy nővel utaztam életemben :-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6227)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6229

Az utánfutótól már megváltam, szép lassan váltok lakókocsira, ha minden igaz.

Egy-két cuccot el fogok még adni.

Előzmény: tuta78 (6224)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6228

A pavilon előbb volt meg, mint az elősátor.

Kezdetektől fogva szerettem volna valami kiegészítőt, főzőcskéhez, üldögéléshez.

Egy Quetchua Tarp volt az indulószett aztán vettem a pavilont, még Speedline sporttárs hívta fel a figyelmem rá.

A pavilon nyáron, melegben nagyon jól bevált, előnye, hogy jól szellőzik, kicsit el is lehet szeparálni a sátortól, hálórészről, így a főzés és kvaterkázás neszei nem zavarják a még alvókat.

A Gelert Endporch új szerzemény, élesben még nem próbáltam, csak egyszer lett felállítva, mert ellenőrizni akartam, hogy passzol-e a Vango Calisto500 sátorhoz. Ez a cucc inkább a hidegebb, esősebb időjáráshoz lesz jó, amikor nem szívesen megy ki az ember még a pavilonig sem. Nem szellőzik olyan jól, mint a pavilon, viszont hidegebb időben ez pont jól is jöhet. Mivel a sátorral egybe lehet építeni, kevésbé zavarók a zsinórok, nem bukik fel az ember, míg egyikből a másikba átmegy.

A Gelertnek van egy másik fajta elősátra (Horizont-hoz való), annak függőleges az oldalfala, bem esik be az eső a nyitott bejáraton és a szellőzése is jobb egy fokkal, mert a nagy melegben az ehész homlokfal lecippzárazható.

http://i.ebayimg.com/00/s/ODc3WDEwODU=/z/JAEAAMXQY8JRhQfZ/$T2eC16h,!)QE9s3HG-8jBRhQfZHFP!~~60_12.JPG

Előzmény: zlatyB (6223)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6227

Csatlakozom ;-)

Zsiguli csontra pakolva, később csőrös Ford Transit szintén, majd ugyanez sátras utánfutóval, rápókozva csomó szék, ez/az...most a kisebb autó a "nagyobb" (Vito), de ez is fulltele, a végén a bringák. :-))

Előzmény: Manac ;-) (6226)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6226

Sajnos nálunk is ez a helyzet. Opel Zafira B + 480literes tetőbox sem mindíg elegendő.

Előzmény: hul (6225)
hul Creative Commons License 2014.09.25 0 0 6225

A nagyobb kocsi project humoros téma, nekem számos autóm volt, de indulàs előtt még soha nem lehetett egyiknek sem a csomagtartóját/ötödik ajtaját lecsukni... Sőt az utóbbi években tetődobozzal járunk és érdekes, ennek ellenére sem :-)

Előzmény: tuta78 (6224)
tuta78 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6224

Köszi az ötleteket, jó látni ezeket a megoldásokat, valami hasonlón gondolkoztam az utóbbi időben.

A következő kempingezés előtti projektünk a nagyobb autó lesz. Gondolom ez a téma is futhatott már párszor a fórumon (milyen autó legyen), de úgy látom ti az utánfutóval oldjátok meg a szállítást.

Ezen a nyáron a kis suzukink hasonlóképpen volt telepakolva mint a lengyel kgst-s árusok polskijai..:) (+ két bicikli és egy kerékpárutánfutó)

Előzmény: Manac ;-) (6221)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6223

Köszi Manac, én is így képzelem el... Akkor ezek szerint Neked mindkettő fajta van (Gelert end porch is), esetleg írnál a tapasztalatokról, vagy hogy melyiket ajánlanád? Nekünk Gelert Lakesbury sátrunk van, de napközben abban nem lehet megmaradni, sajnos csak a két oldalsó ajtón van szúnyogháló, elöl nincs, ezért azt nem is szoktuk kinyitni. Ebből következtettem, hogy a zárt előtér nyáron ugyanolyan meleg lehet nappal. 

Előzmény: Manac ;-) (6221)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6222

Azon kevés dekás cucc közé tartozik, amit csak rendelésre lehet kapni, így nem tudtam megnézni. A méreteit elhiszem:-), valószínűleg egyébként  az eggyel kisebb (2,5*2,5m) ábrája van fenn a nagyobb paramétereivel, nem vették a fáradságot, hogy újat rajzoljanak. Szigetelése én sem hiszem, hogy van neki, maximum a valamelyest visszaveri a napsugarakat, illetve szűri az UV-t.

Előzmény: Kempingez (6219)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6221

Na a linkek az előbb nem sikerültek:

Előzmény: Manac ;-) (6220)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6220

Nekünk van ilyen 3x3-as pavilonunk. Oldalsó rudak acélból, felül üvegszálból vannak. Tipusa High-Peak Pavillon.

Négy főre elegendő, egy normál kempingasztalt körbe lehet ülni, az oldala mellett elférnek a motyók.

Régi képeim:

Előzmény: Kempingez (6219)
Kempingez Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6219

Biztos, hogy a valóságban is ezekkel a méretekkel, és tulajdonságokkal rendelkezik ez a pavilon? A fotókat nézegetve, teljesen más az arány. Mint a méretet szemléltető vázlaton. A hőszigetelési és visszaverő képessége, tényleg jelenthet annyit, hogy már tűző napon se legyen nagyon meleg a belsejében. Ez nekem elég hihetetlen, még a jól szigetelt lakókocsiknak sem mindegy, hogy ányékon, vagy a tűző napon áll.

3X3-as az alapterülete, de ahogy látom erőssen dőlnek a falai, a teteje már csak 2x2-es.

Előzmény: zlatyB (6218)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6218

Ez nekem is nagy dilemmát okozott, hogy megvegyem-e a sátorhoz tartozó előteret, ami akkor nagyon akciós volt (4858 hsz környéke), többen is rendeltek, de úgy gondoltam, hogy melegben nem a legjobb, mert megreked benne a levegő. Amit írtál egyébként jónak tűnik, mert szellős.

Aztán emellett döntöttem, de majd csak jövőre játszik...:

http://www.decathlon.co.hu/fresh-3x3-m-es-sator-felhajthato-ajtokkal-id_8295843.html

Addig viszont egy szintén decathlonos tarp-ot használtunk, ami nem sok mindenre jó, ha nincs fa a parcellán, amihez ki lehetne kötni, mert összesen kétszer 1,8m rudat adnak hozzá. Jó időben elmegy, de nagyobb esőben, szélben le kell bontani, védtelenül marad a cucc, ráadásul mivel változik a napsütés szöge, így a hűtőt folyamatosan figyelni kell, merthogy nincs oldalfala.

A 3x3 m-es pavilon még azért tetszik, mert oda lehet fixen telepíteni a konyhát, hűtőt, stb. Igaz, kicsit húzós az ára.

Előzmény: tuta78 (6212)
Kempingez Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6217

A kompresszoros, és abszorpciós hűtőgépek azok, amelyek megfelelők a komolyabb hőmérsekleti különbség előállítására. 

Az abszorpciós hűtők manapság főleg a lakókocsikban használatosak, mert 3 üzeműek. 12V, PB gáz, 230V.  

Továbbá, csendesek nem tartalmaznak forgóalkatrészt pontosabban motort. Hosszú élettartamúak, megbízhatók és könnyebbek kopresszoros társaiknál. Viszont 28 C fok külső hőmérséklet fölött, már nem tökéletes az abszorpciós folyamat. Ezen úgy szoktunk segíteni, hogy a hűtőszekrény mögé egy tápegység ventillátort szerelünk, így már kánikullában is hatásosabban működik a hűtőnk.  

Előzmény: maniko90 (6215)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6216

A sátor elnevezéseket? Pedig a dechatlon honlapjáról másoltam. Bocsánat! :) Igen, ezt néztem én is. Egész jónak tűnik.

Előzmény: Törölt nick (6209)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6215

Kempingez! Ezek szerint ne várjam, hogy mondjuk ha kicsit elméreteztem a főzést, akkor a maradékot tudom vele hűteni... Kár... akkor lehet nekünk nem sok haszna lenne, ha beruháznék egy ilyenre.
Köszönöm a választ!

Előzmény: Kempingez (6210)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6214

Kedves Kevőrendőr! Köszönöm, meg nézem őket! A fő problémám sátor témában az volt, hogy nem tudom, hogy álljak neki. A magyar kemping shopok választéka elég gyér, ha magyarul kerestem googleba, az sem járt túl nagy sikerrel.

Ilyen linkeket még szívesen fogadok! :) Vagy hogy milyen márkákat érdemes. Az alapján már tudok keresni!

Előzmény: fekvőrendőr (6208)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6213

Én is gondolkodom egy thermo-elektromos hűtőboxon, ami kisebb, mint a Dometic és párnapos kempingezésre azt vinném. A Waeco TC sorozatról van esetleg valakinek tapasztalata? Az írják a honlapjukon, hogy 30 fokkal tud kevesebbet a külső hőmérsékletnél, de a külföldi véleményeket olvasgatva  ez sem tud csodát tenni. De ha az italt lehűti, nekem már az is jó, csak máshol meg azt olvastam, hogy lehűteni nem annyira, inkább hidegen tartani tudnak a peltier-elemesek?!

Előzmény: Kempingez (6210)
tuta78 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 6212

Sziasztok!

Érdekelne, hogy közületek ki milyen megoldást használ nagy családi sátrakhoz plusz előtér létrehozásához?

Tarp, vagy ilyen "tent porch awning"?

A coleman sátramhoz gondolkozok valami ilyesmin: coleman classic awning

Esetleg valaki használ ilyet?

Köszi!

Imiii Creative Commons License 2014.09.18 0 0 6211

Sziasztok!

Salewa Madeira 3, vagy Salewa Atlas 3 sátra van valakinek? Mi a véleménye róla?

Mostanában tervezem hasonló árú, kategóriájú sátor vásárlását.

Várom a tapasztalatokat, ötleteket!

Köszönöm!

Üdv!

Kempingez Creative Commons License 2014.09.14 0 0 6210

A Peltier-elemes hűtőládák, a környezeti hőmérséklethez képest, -18 C fokot képesek elméletileg hűteni. 

Élelmiszerek tárolási hőmérséklete 4 C,  

Ásványvíz, és üdítők  14- 17 C , és a  söröknek  az ideális fogyasztási hőmérséklete, világos 8 C, barna 10-12 C fok.

Így látható, hogy  élelmiszerek tárolására kevésbé, esetleg italok hűtésére alkalmas lehet. Nagyon sok függ, az adott hőmérséklettől, és attól is hogy a sátrunk árnyas helyen van-e, vagy egésznap tűző napsütésben.

Idén "nosztalgiából" csak sátrat vittem a Balatonra, kényelmesebben autóztam, mint lakókocsit vontatva. A gyerekek sem, jöttek már velünk. Az autóba is bőven lehetett így pakolni. Így a sátrunk előterébe vittem egy, szintén  Peltier elven működő borhűtőt is. Othon, eleve hűtötten pakoltam be, egy sima jégaksis hűtőládába a hűteni valót. Így a 300 kilométeres útra megoldott volt a hűtés. A kempingben beüzemeltem, a borhűtőt. Kb jött a -18 a környezethez képest.

Szerencsénk volt árnyas helyet kaptunk, persze túlzott nagy kánikulla sem kerekedett. Esőben érkeztünk, a szemesi Lidóba, de jó strand időnk volt már másnaptól kb 4-5 napon kersztül.

Egy kétszemélyes felfújhatós vendégágyat vittünk, de éjszaka igencsak hidegnek találtuk. Így vettünk rá, másnap két tekercs polifoam-ot. Így már tökéletes volt. Jövőre azért még meggondolom, hogy megint sátorral vagy lakókocsival menjünk.

Előzmény: maniko90 (6206)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6209

maradva a decathlonos sátraknál: kicsit kevered az elnevezéseket, de ezt pl. megkapod 30 ezerért,  két embernek bőven kényelmes, és ár/érték arányban is nagyon rendben van.

fekvőrendőr Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6208

Kezdd el figyelni a külföldi kempingshopok választékát, rövidesen elkezdenek akciózni, és nagyon jó dolgokat jó áron lehet náluk venni.

Én náluk már vásároltam:

http://www.obelink.de/

http://www.kuhnshop.de/

Korrekt áruházak.

hul Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6207

Kezdjük a végén, az önfelfújós matraccal. Nekünk bevált, sokkal jobbnak gondoljuk, mint a hagyományost. Remekül felfújódik és tartja a levegőt, amíg ki nem lyukad v. az elzárónál meg nem sérül. A mi 4 éveseink kifogástalanok. A leeresztés konkrétan összehajtogatás és a levegő kinyomása. Én úgy szoktam, hogy többször összehajtom és feltekerem, miközben a szelep nyitva, hogy ki tudjon jönni a levegő. Közben az új fogáshoz elzárom a szelepet, ne szívhassa meg magát. A végén egy ilyen feltekeréssel elég jól eltávolítható a levegő és összekötöm hengerré.

Hűtőládák: a lehűtött cucc lassabban melegszik fel bennük, mint egyébként, ezt tudják. Tehát ezek nem hűtik le az élelmiszert, nem fagyasztják meg, de nagyon hasznosak. Rengeteg irodalma van a neten, lapozgatni kell.

Ami nagyon jó és bevált a tényleges hűtőláda, kis jégakku segítséggel útközbenre, ez már képes hideg sört csinálni mondjuk a kempingben. De ha nagy meleg van, nehezen bírja - legalábbis a mi Electroluxunk. Nagy helyet foglal. A németeknél csodákat lehet kapni.-) Ismét irány a net.

Sátor: ezerféle kapható, szerintem lényeges, hogy fel lehessen állni benne, mert öltözöl és mégis egy zárt tágasabb téred van. De mást választasz, ha bringa túrára használod vagy kombid/egyterűd/terepjáród/kisbuszod a jármű. Aztán kérdés, a sátor előtt zajlik az élet v. alkalmasnak kell lennie, hogy benn főzz és le tudjatok benn is ülni pl. Az alaprajza, nagysága, elrendezése, a fülkék száma, van-e alja stb. és az ár személyfüggő. Egész másmilyet kell venni, ha csak nyárra vagy ha 3 évszakra veszed. (Csapadék/beázás tulajdonságok, anyag, a zippzárak stb. ) Órákat el lehet tölteni a neten a kereséssel, sokszor olcsóbb megrendelni külföldről, ahol nagyobb a készlet, a választék és az üzleti szellem. Itthon is sok forgalmazó van, érdemes beásni magad a keresőbe.

maniko90 Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6206

Kedves Fórumozók! Látom itt bejáratott kempingezők vannak. Egy kis segítség kellene, mert mi még elég újoncok vagyunk a párommal, idén voltunk másodjára. Szeretnék egy új sátrat, vannak elképzeléseink de nem találunk megfelelőt. Az igények: Szeretnénk kényelmesem elférni benne, így 3-4 személyes kellene. Legalább 140 magas, de az sem lenne hátrány, ha fel lehetne állni benne. (A Mostani úgy 140-150 magas, az egész kényelmes). Legyen előtere. Árban pedig Quechua árfekvés. Kettővel szemeztünk eddig, de mindkettő elbukott. Quechua Arpenaz XXL 3 ezzel a probléma, hogy nagyon alacsony, de az előtér formája, mérete szimpatikus. A másik szintén Q. T4 Ennek szuper a magassága, még súlya is tűrhető, (a határt súrolja, ennél sokkal nehezebbet nem szeretnénk) de csak egy naptetője van, nem előtere. Ha még oldalt a földig zárt lenne, akkor talán jó lenne. Tud valaki valamit javasolni?
Másik: Az elektromos hűtőládák mennyire hűtenek? Mik a vélemények róluk?
És az önfelfújó matracok? Hogyan működnek? Leereszteni is könnyű? Ezekről mit gondoltok?

Előre is köszönöm a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.09 0 0 6205

nagyon klassz. Jó tipp jövőre.

Előzmény: Manac ;-) (6204)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.08 0 0 6204

Na:

Előzmény: Manac ;-) (6203)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.08 0 0 6203

Sziasztok!

Nagyon jó videóposzt az Indexen:

kmrmtms Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6202

Köszönöm szépen a részletes beszámolókat. Tamás

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6201)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6201

Nagyjából helytálló "párizs" leírása, bár én csak kb húsz éve járok oda, tapasztalatom szerint civilizálódnak a gyerekek is vécéileg - minden blokkban van gyerekszekció is. A (fizetős) játékokon túl van a "búcsú", az összes létező kínai műanyag hulladékkal.

A gyerekek meg csak olyanok, hogy játszanak bármiféle játékkal...tőlünk is vittek játékot öt méterrel arrébb, meg mi is használtuk az övükét...

Gyerekprogramot én csak fizetősben láttam - minigolf és társai. Viszont hatalmasakat lehet sétálni a szomszéd hegyeken, sétautakon.

Hogy drága...mi nem drága...a szigetre bejutás is drága (százpár kuna), de cserébe megszűri a nemkivánatos elemek nagy részét...

linkelem az árlistát:

http://www.rab-camping.com/eng/stranice/price-list-campsite-san-marino

Előzmény: kmrmtms (6199)
párizs Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6200

A kemping és a part is nagyon zsúfolt, összeérnek a sátrak, lakókocsik, a törölközők. Elég nehéz főszezonban jó helyet találni, érdemes előre foglalni.

A kemping mellett működik esténként kis vonat, csúszda, ugrálóvár, kismotort lehet bérelni, más nincs.

Rengeteg a gyerek.......a hollandok, németek elég lazák, mint szülők, a gyerekeikre nem igazán figyelnek, meztelen jönnek-mennek órákig, oda pisilnek/kakilnak, ahol éppen vannak, elveszik/elrontják más kisgyerek játékait, amikor már sokadszor kikapták az unokám kezéből a lapátot, formákat, én meg visszavettem, na akkor mindjárt megjelentek a szülők és nemtetszésüket nyilvánították ki, elég hangosan....

Saját lányainkkal régebben (1995-96-2002) 3x, az unokával 2009-10-11-ben voltunk, de túl zajos, zsúfolt és drága lett, inkább lemegyünk Görögországba. (3 felnőtt, 2 gyerek bérelt lakókocsiban 30eu, az "élet" is olcsóbb, a part jó, kevesen vannak.)

Előzmény: kmrmtms (6197)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6199

3 kis gyerekkel mennénk, bulihely nem érdekel.

Ami viszont érdekelne:

- milyenek a játszóterek, mennyi van?

- van mingolf, trambulin?

- vannak e gyerekprogramok, animátorokkal?

- van-e a kempingben "búcsús"

Jópár alkalommal voltunk Vrsarban a Valkanela kempingben, itt van 4 játszótér, a legtöbb vizesblokkban van gyerek wc, gyerek tusoló, van délelőtt és délután is mini club a kicsiknek, ahol mindig van valami jó kis program, este mini disco vagy éppen ők adnak elő valamit, trambulin, mingolf - ezek voltak a jó dolgok.

Mostanra viszont van: dodzsem, körhinta, felfújható óriás gömb, amiben rohangálhatnak, gumivár, játékgépek... és nekünk már elegünk lett abból, hogy minden este ment a könyörgés, hogy most ezt holnap meg azt szeretnék, bent a városban, kb ugyanez a felhozatal, ugyanúgy nem lehet ezek miatt egy normálisat sétálni.

Szóval olyan hely lenne a jó, ahol nem nagyon vannak ilyen zavaró tényezők.

Más ötletet is szívesen fogadunk, a sziklás, aprókavicsos strandok is megfelelnek.

Feleségem és én Hvar-ra kívánkozunk, még nem néztünk utána, ott milyenek a kempingek, ha ezzel kapcsolatban tudtok valamit, az is érdekelne.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6198)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6198

Rab sziget, Lopar Autocamp San Marino.

Homokos, lassan mélyülő víz (értsd: 100 méterre a parttól combközépig ér), de párszáz méter sétával a partról nyugodtan lehet csukafejesezni a 6-7 méter mély vízbe is...ja, és a szokásos "koszos" víz: simán lelátsz az aljára. :-))

Túl nagy élet nemigen van, de azért akad bulihely is - kifejezetten pihenőhely, (kis)gyerekkel ideális.

Maga a kemping európai: hat vizesblokk állandó személyzettel és szintén állandó meleg vízzel...a négyes számú blokk normális keverőcsapos, a többi a nyomkodós (nekem) túlmodern.

Beteszem a kemping linkjét, ha konkrét kérdésed van, kérdezz bátran. :-)

http://www.rab-camping.com/eng/camping-san-marino

Előzmény: kmrmtms (6197)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6197

Milyen ez a lopari kemping, írnál róla bővebben?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6196)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6196

Loparban, homokon szeretek nyáron tanyázni...idén sikerült olyan záport kifogni, hogy a sátrakból kihozta a lábosokat a hirtelen patak...még szerencse, hogy én magaslaton voltam...volt kapkodás, anyázás (bogati, shit shajze...) rendesen :-))

Szóval, ha nincs tíz centi hermetikus perem, nem hoz tűzbe. Az utólagos tálca sem igazán: macerásnak tűnik a zárás, az igazítás...a ppszövet marad a sátor alatt :-)

Előzmény: art002 (6195)
art002 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6195

Szia!

Én úgy oldottam meg a problémát, hogy egy nagyobb ( bárhol kapható ) takaró fóliából (nekem a Baumaxos tűnt erősebbnek ) csináltam egy méretazonos középső tálcát, aminek 10-10 cm-es oldafala van. Mostantól a víz csak köszönhet, amikor elmegy mellettünk.

A

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6194)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6194

Igen, harminc év tapasztalatával tisztában vagyok a pro/ kontra érvekkel, de nekem az "egybenvan" felé billen a mérleg. :-))

Köszi a választ, vadászok tovább. :-)

Előzmény: Törölt nick (6193)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6193

úgy érted, hogy egybe van-e varrva az alja az oldalával? Nem, nincsen. 

Ennek előnyeit-hátrányait már párszor megbeszéltük, ha gondolod, olvasgass vissza. 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6192)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6192

Szia!

A 4.2 XL AIR nappalijának hermetikus az alja, vagy leterítős ponyvás? Köszi, ha válaszolsz, töröm a fejem egy ilyenben...

Előzmény: Törölt nick (6191)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6191

sőt, tegnap még egyet, csak a biztonság kedvéért, mert a 4.2 xl air kifutó termék, így nem tudták biztosra ígérni, hogy később is lesz hozzá alkatrész.

Előzmény: Törölt nick (6189)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.01 0 0 6190
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.31 0 0 6189

én Dunakeszin vettem idén egy ilyen rúdszakaszt. Ez az egy volt belőle a boltban, a raktárból hozták elő. 

Előzmény: art002 (6188)
art002 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 6188

Sziasztok!

A múlt hétvégén Berekfürdőn megreccsent az egyik üvegszálas rúd. Valszeg túlhúztam.

A vidéki Dechatlonban csak komplett rudazatot lehet rendelni alig 13 000.-ft-ért.

A budaőrsiben egy ezresért vettem pont olyat, és már komplett a rúd.

Sajnos csak ott van szervíz.

Üdv:

A

Ripesz Creative Commons License 2014.08.28 0 0 6187

Hazafelé mentünk el mellette, láttam, hogy sok autó áll ott, gondoltam, hogy valami szépet rejt a környék. ;-)

Sajnos megállni nem volt időnk, mert még sok minden volt betervezve Boszniában.

Előzmény: Manac ;-) (6186)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6186

Látványos strand van a közelben itt:

43.173902,17.181199

A kedvenc partszakaszunk Blato és Dvernik között:

43.163824,17.222093

Gugli térképen meg kell keresni, a forókat bekapcsolva láthattok szép felvételeket a helyről.

Kavicsos, fokozatosan mélyülő tenger, kristálytiszta vízzel. Ez a hely abszolút szabad strand, nincs semmi infrastruktúra. a kocsit fenn a műútnál lehet lerakni és enyhe lejtőn le kell gyalogolni a partig egy ösvényen.

Még egy ilyen  jó strandot Montenegróban találtunk, Sveti Stefan után Drobnići településnél.

42.234539,18.902274

Itt már van egy étterem, van ingyenes zuhanyzó is. A hely hátránya, hogy a part közelébe vezető út borzasztó meredek és fizetős a parkoló. A hegyoldalban a főúton is meg lehet állni, viszont 40-50 szintkülönbség van a tengerpartig.

Előzmény: Ripesz (6183)
Senior55 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6185

Augusztus közepe-végi kempingezés Biogradban a Camping Soline-ben (4500 fő befogadó képességű). Pitch A+ helyen, 30 m-re a tengertől, cédrusfenyő erdőben.

Pozitív tapasztalat:

- szinte mindíg van hely, nem kell előre foglalni,

- állatbarát kemping (kutya, macska egyaránt előfordult a vendégeknél)

- a szanitereket sűrűn takarítják,

- mozgalmas tengerpart sok étkező, bár és butikhellyel,

- kempingen belül pékség, 2 bolt, és őstermelői zöldség-gyümölcs stand,

- a kemping saját pizzériája és étterme kultúrált és gyors kiszolgálású,

- gyerekbarát több játszótérrel, minden másnap műsoros est a kicsiknek (ingyen),

- 2 km-es tengerparti sétány az óvárosba és kikötőbe,

- hosszú beach, lassan mélyülő aprókavicsos tengerrel, a kemping szélén pedig homokos part, sok víziszórakozási lehetőséggel

- egész, vagy félnapos hajókirándulási lehetőség a Kornati szigetek közé,

- saját, jól kiépített és védett csónakkikötője van,

- kártyával lehet fizetni,

Negatív tapasztalat:

- nagyon zsúfolt,

- a környező szállodák diszkói hétvégén hajnalig nyomják a zenét,

- a Pitc A+ legdrágább helytípusnak rosszabb az ellátottsága mint a Pitc A-nak. A Pitch A+ -nál egyetlen csapról négy hely osztozik a vízen, míg a Pitch A-nak parcellánként van víz és szennyvíz csatlakozás, ráadásul sokkal egyenletesebb parcella területtel,

- nincs  kiépített sólyalehajtója, így ha valaki viszi magával a motorcsónakját csak több enber igénybevételével tudja kihúzni a csónakját a vízből.

gezuka.kovi Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6184

Hévízen voltunk kempingezni családdal és barátokkal. Szuper volt, a kempingből minden gyalog távolságra elérhető. A fürdő egyik bejárata is nagyon közel volt. De nem kellett sokat sétálni a vacsoráért, vagy egy kis kulturális programért sem :)

Biztosan visszajövünk még! :)

Ripesz Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6183

Sziasztok!

Hétfőn értünk haza Baska Voda-ról, Basko Polje kempingből.

Röviden a tapasztalataimról:

Gyönyörű tengerparton, "zánkai úttörőtábor 1982-ben" hangulatú üdülőkomplexum része a kemping.

Nagy parcellák vannak, nem zsúfolt, isteni fenyőillat, a placcok szinte 100 százaléka árnyékos.

A part kb. 5-10 percre van gyalog a kempingtől. A partról emelkedőn kell feljutni lépcsőkkel tarkított járdán, vagy szerpentines jellegű bringaútvonalon.

A kempingben van egy bolt, aminek a hangulata szintén a 80-as éveket idézi, de gyakorlatilag minden alapélelmiszer kapható.

Szintén nagyon szuper, hogy egy klassz kis pékség is van, naponta többször kapnak friss árut, minden finom, amit kipróbáltunk.

A parton zöldséges, étterem, vízicuccos bazár, palacsintázó is üzemel, rövid sétával találunk mindenféle vízi járgány kölcsönzőt is.

A mosdókon látszik, hogy néhány éve estek át egy nagygenerálon, de:

A melegvíz kapacitás kissé alultervezett, a takarítónők mentalitásán látszik, hogy nem kapnak túl sok bónuszt,

ha csillog-villog a rájuk bízott egység.

Előnye még a helynek, hogy 10-15 perces sétával elérhető Baska Voda nyüzsgős központja, tehát nem kell autóba ülni,

ha a család egy esti fagyizásra vágyik, így a sofőr is be tud csapni egy jó hideg sört. :-)

Vendégkör nagy része cseh, több lengyel, néhány német, olasz, magyar családdal tarkítva.

Előre tekintve a következő évekre megnéztem még az Omis-i Galeb, a makarskai Jure, a Zivogosce-i Dole és Boban kempingeket is.

A Galeb tetszett a legjobban, kár, hogy nem szeretjük a homokos tengerpartot. A Jure túlzsúfolt, a zivogosce-i kempingek nagyon szép helyen vannak.

Egyébként Bosznia felé mentünk Sarajevo-i éjszakással, de erről majd a Bosznia topikban írok.

Üdv, sok napsütést, aki még ezután kel útra!

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6182

OK.

Mindenesetre hidd el, nem rosszindulatból írom, de ez így, és főleg ennyiért nem reális ár. Ezzel a sátorral csúnyán elbántak. 

Előzmény: nagyrobert21 (6180)
nagyrobert21 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6181

Jól látod. Fesztiválon maradt és onnan jött haza :D

Előzmény: dstr (6179)
nagyrobert21 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6180

Azt már kicseréltem. Valóban az volt , de ami sérült volt azt jókra cseréltem

Előzmény: Törölt nick (6176)
dstr Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6179

Lehet, hogy ez a sátor nem "fesztiválról jött haza", hanem "ittmaradt a fesztiválon". Itt vették, laktak benne egy hétig, aztán nem fért bele a csomagba...

Előzmény: Törölt nick (6177)
écsapa Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6178

Továbbá, gyanítom az oldószeres festék a vízhatlanságnak sem válik hasznára...

Előzmény: zsoli02 (6175)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6177

a festékfújós hülyegyerek meg viccből csinált egy százezres kárt. Bár nekik ez sose számít, a falakat se ők pucolják. A lényeg, hogy ők jól érezzék magukat.  

Előzmény: Törölt nick (6176)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6176

ha jól látom, az egyik rúd is törött, legalábbis sárga-zöld szigszalaggal van körbetekerve. 

Előzmény: zsoli02 (6175)
zsoli02 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 6175

Ne haragudj, de ez a sátor így eladhatatlan.

Pláne nem 100 ezerért....

Épelméjű ember nem röhögteti ki magát ezzel egy kempingben.

Előzmény: nagyrobert21 (6171)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.26 0 0 6174

Jó sátor volna, ha nem lenne összefirkálva. Ez így szerintem majdnem értéktelen, normális ember, nem szívesen röhögtetné magát ilyen firkálmánnyos sátorral. 

humi81 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 6173

Köszönöm!

Előzmény: Manac ;-) (6170)
nagyrobert21 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 6172

véletlen elírtam az e-mail címem nagyrobert21@citromail.hu

nagyrobert21 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 6171

Eladóvá vált egy gelert horizon 10 típusú sátor. Használt kisebb hibákkal. Fesztiválról jött haza és festékfújóval valaki össze firkálta.Illetve hiányzik a 4. hálórész. természetesen ha rendesen fel van állítva jobban néz ki, csak én nem tudtam kifeszíteni mert  nincs elég helyem. A sátor ára 100.000 forint

plusz tartozékok 4 kemping szék 4 polifom 1 asztal ezeknek az ára 14000 forint

érdeklődni lehet nagyrobert@citromail.hu vagy 06702561157 telefonszámon

http://indafoto.hu/karolyrobert/image/21638167-a0cf23de/632101#nagyitas képek a sátorról

Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.25 0 0 6170

Decathlon 2.5x2,5 méteres pavilon 19.900,-Ft. Nyár elején volt 3x3-as is. Acél-üvegszál rudazattal, jófélének tűnt.

Ennél drágábban kaphatsz Brunner vagy Coleman pavilonokat a Falle katalógusból (Kempingvilág)  vagy tán a Váradicaravan-tõl Balatonfüreden.

Előzmény: humi81 (6169)
humi81 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 6169

Valaki tud segíteni abban, hogy hol tudnék szert tenni egy üvegszál merevítésű sörsátor szerűségre elérhető ár/érték arányban?

Előre is köszönöm!

goczol Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6168
goczol Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6167

goczol Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6166

ok

goczol Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6165

Négy gyerek 6kerék :)) igy tágasan vagyuk a skif-be csak a kempingcuccokat pakoljuk sátor már nincs benne

goczol Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6164

Hát hogy nem tudom hogy-hogy raboltak ki azt azért irtam ,mert ekkor még nem volt családom a nagybáttyámékkal voltunk az alsóörsi kemp-ben én magam sem vagyok kicsi a családban a 193cm és 110kg-om al de nagybáttyám 170kg-os hasonló magassággal az unoka tesóim 130kg körül persze nem hájban igy voltunk 4-en.                                                           Igaz kicsit italosak voltunk amit asszem néha lehet kempingben, valaki (valakik)kifigyelhették ezt.És azért nem értem mert igaz aludtunk de ki kellett húzni a zippzárt a sátornál ahol keresztben feküdt az egyik unokatesóm és én nem mertem volna csak ugy négy ekkora barom közé bemenni rabolni,mert ha ott valamelyikünk felébred emberhalál lett volna!:) Egyébként a kemping igen tele volt,illetve én jómagam nem tulzottan vagyok megelégedve egynémelyik kemping kapu biztonságáva mert van hogy bárki besétál és meg sem kérdeziik hogy mit akar!!!De van olyan is ahol nappal is és éjjel is a személyzet "járőrözik" ilyenbe kell menni...

Előzmény: kmrmtms (6144)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6163

Mivel én sem klímázok ezért a legfájóbb tétel mindig az áramdíj, amit ugye mindenkit átlagolva számítanak ki.

A legjobb megoldás persze a mért fogyasztás lenne, de az egy kicsit bonyolult. Egy fokkal könnyebben kivitelezhető a kétlépcsős fizettetés ahol a nagy áramért fizessenek a klímások, a kis telefontöltögetős, pár órát tévét nézős pedig annak a töredékét. Egy sátor, lakókocsi körül a világítást, akkutöltést, tévézést, hűtőszekrényt bőven meg lehet oldani 1A körül, a többi átlagolt fizetés mind igazságtalan. Senkit nem fog földhözverni, de akkor is. Míg egy klímás nagyságrendekkel többet tud fogyasztani.

Kempingez Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6162

Félreérted! Nem a kiéppítetséget korlátozzák! Egyes helyeken  a kismegszakítókkal a nagyobb áramfelvételt. Van ahol már, a konkrét fogyasztás után kell fizetni az áramért. Van olyan is, hogy két áramdíj kategóriát állapítanak meg, egy alap, és egy drágább ha klímát is akarsz működtetni. Ezért raknak direkt, pár amperes kismegszakítókat.

Régen téma ez már a lakókocsis fórumon is, de hazai kemping árlistákban is találkoztam ilyennel.

Engem nem zavar, mert nincs klíma a lakókocsimban, sem elektromos sűtő. Mivel nem csak kempingbe járunk, így független üzemmódban ezeket nem tudnám üzemeltetni. Minden évben 3 hetet töltünk a természetben is, erdőn. Ott nics áram. Így nagy hasznát veszem, a 3 üzemű hűtőnek, a gázkonvektornak, (május) és a gázrezsónak.

A fedélzeti akkumulátornak.

Előzmény: hul (6161)
hul Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6161

Épp egy nagyon felfutóban lévő horvát kempingben vagyok, pár év alatt csodákat műveltek.   Ami volt elekrtomosan, azt kibővítették, új negyedeket hoztak létre házakkal és légkondival, mind új elektromos hálózattal, a régi parcellákhoz saját áram csatlakozással, éjszakai világítással. Amerre jár az ember ezt látja, nem a korlátozást...

Lehet, hogy korlátozzák valahol, mert gyengén kiépített és pocsék a mai igényekhez, viszont nincs rá pénzük, hogy fejlesszék. De hogy ez lenne a jövő, nos nagy tévedés!

Előzmény: Kempingez (6159)
hul Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6160

... és csökkentik a zuhanyok, a wck meg a vízcsapok számát! Hol élsz te?

Előzmény: Kempingez (6159)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6159

Pont ezért korlátozzák, :-)

Előzmény: hul (6158)
hul Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6158

Ezt az áramkorlátozást honnan veszed? Egyre több lakóautó/kocsi van forgalomban, minden földi jóval, légkondival. Lehet, jobb gázon sütni, de az áramot inkább kiépítik az egyes helyekhez...

Előzmény: Kempingez (6154)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6157

3A-t akartam írni...

Előzmény: Manac ;-) (6156)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6156

+A-es korlát már határeset lehet, olyat konkrétan még nem próbáltam.

Mivel általában normál vagy lomha kismegszakítók vannak a kempingben, az indukciós főzőlapok áramcsúcsai nem hozzák működésbe a 6A-es kismegszakítókat normál teljesítmény mellett. Persze max. teljesítménynél már lehet, hogy leveri a biztit.

Előzmény: Törölt nick (6152)
galoscsabus Creative Commons License 2014.08.24 0 0 6155
Az indukciós lapnak egyetlen hátránya van, hogy nem működik bármilyen edénnyel. Ami mágnesezhető, az mind jó hozzá, még a Grossmutter pettyes lábaskája is, 1937-ből :-)
Ezen kívül csak előnyei vannak.
Könnyű, kis helyet foglal.
Pillanatok alatt elkezd melegíteni.
Sokkal hamarabb forr fel rajta adott mennyiségű víz, mint bármi máson.
Használat után gyorsan ki is hűl, kisebb a balesetveszély.

A lakókocsiban lévő gáztűzhelyet nem is használjuk, a VillanyRezsőt pedig már azt sem tudom, hová pakoltam el.
Nyugodt szívvel ajánlom minden kempingezőnek.
Előzmény: Kempingez (6154)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.23 0 0 6154

A kempingekben újjabban, korlátozzák az áramot. Sejtésem szerint, a jövőben ez egyre inkább így lesz. De mi a baj, a hagyományos gázrezsókkal? 

galoscsabus Creative Commons License 2014.08.23 0 0 6153

Mi is indukcióst használunk, még soha nem volt vele probléma.

Olaszoknál a szomszéd káromkodott erősen, mert nem tudott pasztát főzni.

Az indukciósa folyton leverte a biztosítékot.

Aztán átnéztem hozzá és a 30 méteres kábeldobos hosszabbítóból le volt eresztve kb. 3 méter.

A maradék 27 meg jól játszotta a tekercs szerepét :-))

Mondtam neki, hogy ez így nem jó, engedje le az összes spanglit.

Nehezen kötélnek állt.....és fél óra múlva boldogan vacsoráztak :-))

Előzmény: Törölt nick (6143)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6152

egy nagyfrekvenciás szaggató 

Akkor elképzelhető, hogy egy érzékenyebb kismegszakítót leold emiatt? 

Olasz kemping nem ritkán 3A-t ad.

Előzmény: Manac ;-) (6151)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6151

Nekem simán megy a zománcos acél fazekakkal, az  1000 éves szovjet inox fazékkal (vastag is).   A legtöbb szendvicsaljú inoxal is szuperál de a kínaii üvegtetös aranyfülü lábosszettel nem.

Oszciloszkóppal ugyan nem mértem a főzőlapot, de szerintem egy nagyfrekvenciás szaggató szabályozza az indukciós tekercs teljesítményét.

Előzmény: zlatyB (6148)
galoscsabus Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6150

Köszönöm szépen, hogy azért újból rászántad magad.

Ami a fontos, hogy kaptam első kézből infót a területre vonatkozóan.

Az emberi oldala meg olyan lesz, amilyen.....a balkáni, tunéziai, marokkói motorostúrák után mit nekünk egy félnótás balatoni kempingrecepciós :-)))))))))

Előzmény: setya64 (6140)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6149

Az igazsághoz tartozik, hogy nekünk nincs hűtőnk, csak egy 24 l-es hűtőboxunk, se konyhaszekrényünk (bár idén már akartam venni) vagy pl. grillsütőnk se, ami igazán nagy helyet foglalhat. Viszont idén már mind az ötünknek rendes felnőtt méretű széket vittünk. Így befértünk majdnem a tetőig pakolva. Lábakhoz a legnagyobb lányomnál már nem pakolok, a két kicsi kapta a hálózsákokat, ill. a hűtőboxot.

Előzmény: zsoli02 (6147)
zlatyB Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6148

Szia! Igen, a többi elektromos (hagyományos és üvegkerámia) tűzhelyeknél úgy, ahogy mondod, csak 0 és 1 állás van és a bekapcsolás gyakorisága alakítja a hőfokot. Az indukciósnál a mágneses erőt növeli fokozatosan. Nagyon gyorsan lehet vele nagy hőmérséklet változást elérni, lefele is. Amúgy hibásan írtam, mert nemcsak az alumínium, de a rozsdamentes acél sem jó, csak ha van az alján speciális betét. Illetve úgy emlékszem, hogy 8/10 acél, ami még jó. Egyszer szabály, hogy minden, ami mágnesezhető. 

Előzmény: Törölt nick (6143)
zsoli02 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 6147

Mi csak ketten vagyunk a párommal, de még így is kell a tetőbox :)

(lásd a 6079 hsz-ban a képet)

Mondjuk nem kombi, csak egy sima VOLVO S60 autót kell megrakni, ezért nehezebb is beférnünk.

Biztos a fekvési komfortigényük miatt is szűkülünk, mivel viszünk egy 200 x 140 x 60-as összehajtott szivacsmatracot is:D

Felfújható 140 x 200-as INTEX matracra tesszük, mivel zavart a hosszanti bordázás, amelyet a rátett szivacs abszolút kiküszöböl. Viszünk lepedőt, nyári paplanokat, és így olyan lesz már, mint egy ágy. :)))

A hátsó ülésre megy a hűtő, a bőröndök meg a szivacsmatrac, és az ezzel meg is telt a belsőnk.... Tetőn a box és a bringák.

Az igazsághoz azt is hozzá kell tenni, hogy korábban a Quechua T4.1 sátorral még simán befértünk a tetőbox nélkül, de idén az Oakville 500 csomag már háromszor akkora :D

Előzmény: Törölt nick (6146)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6146

akkor ahogy elnézem, a nagycsaládosok közül egyedül vagyok, aki eddig tetőbox-utánfutó nélkül hadakozott a cuccokkal :)

kmrmtms Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6145

Nekünk 530l a csomagtartó, van még egy 650l-es tetőbox is.

Mi is 5-en utazunk, a gyerekek lábánál volt 2 hálózsák meg a cipők, csomagtartót tetőig, erővel kellett lecsukni, tetőboxban volt egy kis hely még (talán a két hálózsák még befért volna).

Mi már nem vásárolhatunk semmi kempingcuccot, max kisebbet a mostani helyett, kisebb autót sem vehetünk :)

Kíváncsiságból idén lemérettem az autót pakolás előtt és után is, a szállított motyó súlya 350 kg volt.

Előzmény: zlatyB (6141)
kmrmtms Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6144

Szia!

Ezt írtad:

Balatoni kemp témában:a révfülöpi nagyon jó, alsóörsön elég rendezett de pár éve csumára éjjel kiraboltak minket mái napig nem tudom hogy?Szántódi kemping nyugis csendes kicsi kemping

gyönyörű kilátással elég központi helyen.Zamárdi kemping szerintem sz.r csak rossz tapasztalatom van ,soha többet!!

Erről a kirabolásról tudnál még írni? Nem volt még ilyenben részünk, de ha tehetek a megelőzés érdekében valamit az jó lenne.

Az írod, hogy nem tudod, hogy hogy, de mégis mi az amit tapasztaltál?

Előre is köszi!

Tamás

Előzmény: goczol (6102)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6143

Szia!

Ezek szerint az indukciós nem veri le a kis biztosítékokat a kempingben.

Volt erről egyszer egy értekezés, hogy nem-e úgy szabájoznak ezek, hogy X ideig 2000W, majd 9X ideig 0W, majd ismét.... Persze mindezt nagyon gyors ídőközönként. Igy jön ki a 200W-os szabályzott teljesítmény.

Mert így előfordulhat, hogy az X ideig 2000W simán leveri a 6A-ost.

Előzmény: zlatyB (6141)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6142

Az IFA- érthető, de miből adódott, a többi plussz költség?

Túltartózkodás? Ha az, akkor olyan helyen ahol még nem jártunk, érdemes megkérdezni hogy mettől meddig számolnak egy vendég éjszakát.

Előzmény: setya64 (6134)
zlatyB Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6141

520 literes csomagtartó (szintén kalaptartóig mérve) + 520 liter tetőbox + a gyerekek lába alatt némi apróság. Nem tudom, hogyan lehetne ennél kevesebb helyen elférni, mi is öten vagyunk. A sátor és a hűtő elfoglalja a csomagtartó 3/4-ét, viszont nekem is vannak még ötleteim, hogy mit kellene még venni:-)

Én indukciós főzőt használok, meg kell szokni, de utána nagyon jól lehet vele főzni. 200W-onként állítható 0-2000W között, és ha csak 6A van, 1200 W-on is gyorsan melegít. Annyi nehézség van vele, hogy csak acél, vagy acélötvözet edényekkel használható, alumíniummal nem, a kemping főzőedények 90%-a pedig abból van. Vettem acél grillserpenyőt is, így volt egy kis grill-élmény is.

Előzmény: Törölt nick (6114)
setya64 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6140

Megpróbálom még egyszer. A vizesblokkok mondhatni hibátlanok. A parcellák két sorban helyezkednek el a parton, illetve egy gyephézagos térkőből kirakott út túloldalán. Büfé van a szomszédos fizetős strandon, a kemping felé kiadó ablakkal. A kempingben is van étterem és büfé, ezeket nem vettük igénybe, a kis boltot sem. Másfél km-re van egy Coop, kicsit messzebb Akalin hét km-re egy CBA ami jóval igényesebb. Ami zavaró volt, a vasút közelsége a kerítés tövében, de megszokható. Az emberi hozzáállással és nemtörődömséggel, voltak igazán problémák. Ebből adódtak a strandolás nehézségei és veszélyei is, valamint, hogy többen átverve éreztük magunkat.

Előzmény: galoscsabus (6135)
setya64 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6139

Köszi, majd nekifutok még egyszer.

Előzmény: Kempingez (6138)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6138

Mielőtt rákattintol az "elküldömre", bal egérgombot lenyomva kijelölöd, a kész irományodat. Majd jobb gomb, és  másolás vagy akár másolás jegyzetbe. Így ha elvész küldéskor, egyszerűen beillesztés után újra küldheted, immár sikeresen.

Előzmény: setya64 (6137)
setya64 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6137

Már megint megevett egy fél oldalt, majd egy órát írtam. Pedig olyan szépen meg volt fogalmazva.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6136)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.08.21 0 0 6136

OFF

Ha a böngészőben nincs engedélyezve az automatikus frissítés, akkor nem eszi meg a fórummotor a hozzászólást.

Én egy másik módszert használok: ha írtam valamit akkor ctrlC - és ha közben megeszi, akkor ctrlV - és csak az azóta írtat kell újraírni...

ON

Előzmény: galoscsabus (6135)
galoscsabus Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6135

Köszönöm!

Azért magáról a kempingről (milyenek a helyek, a vizesblokkok, bolr, étterem, büfé van-e, stb..) tényleg csak pár szóban írnál még egy kicsit?

Csak egy tipp: Régebben többször jártam úgy, hogy elveszett a hsz-em a mátrixban.

Azóta mindent word-ben írok, ami hosszabb 8-10 sornál és bemásolom ide.

Ha meg elküldte és megjelent, akkor törlöm a dokumentumot.

Az Index fórummotorjához kell egy kis biztosítás.

Előzmény: setya64 (6134)
setya64 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6134

Két hete nyaraltunk a Vénusz kempingben Szepezden,sátras utánfutóval. Leírtam részletesen a tapasztalatainkat, de valószínűleg rossz helyre kattintottam és elveszett az egész szöveg. Nem kívánom leírni még egyszer, lényeg, hogy nem javaslom senkinek, több volt a negatívum, mint az előnyök. Nem azt kaptuk a pénzünkért, mint amit ígértek, még az elszámolásnál is adódott probléma. Lényeg, hogy hét napra kaptam árajánlatot, mikor egyértelműen megadtam az érkezés és a távozás időpontját és az nyolc éjszaka volt. Az árajánlatban csak az összeg szerepelt és a húsz százalék, amit egy hónappal előre át kellett utalni. A végén a meglepi plusz 8 ezer, egy éjszaka és plusz 10 ezer IFA., de ez csak a hab volt a tortán. Ha az időjárás jobban kedvezett volna, talán mi is könnyabben vettük volna az akadályokat.

Előzmény: galoscsabus (6103)
dstr Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6133

Idén Szentendrén és a Balatonon voltunk eddig. A lányok nagyon szeretik, főleg esőben :O Azt mondják olyankor vadregényes :o)

Előzmény: Imiii (6130)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6132

:) 

Előzmény: dstr (6129)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6131

Elhiszem, hogy jó, látom és talán értem is ennek a szépségét-praktikumát, de én a sima sátrat kedvelem. Pedig gyerekként az NDK-s nyaralókat látva a fél karomat odaadtam volna egy Skifért. Sajnos a szüleim nem voltak kaphatók a kempingezésre.

Előzmény: dstr (6128)
Imiii Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6130

De vagány!

Hol voltatok, vagy hová szoktatok menni? A lányok hogy bírják a sátrazást? Gondolom úgy vannak nevelve! :-)

Előzmény: dstr (6128)
dstr Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6129

Ja, nekem is három lányom van, és a feleségem is nőnemű :o)

Előzmény: Törölt nick (6127)
dstr Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6128

Pedig jó dolog az utánfutó, pláne ha sátras! :o)

Öten vagyunk, amikor sátrazunk5db  nagy zárható műanyag dobozba rakjuk a ruháinkat (olyan ágy alá rakható pót ágyneműtartókba). A Campturist-ba belefér:

- 5 db kempingszék

- 1 db kempingasztal (+ a sátor sajátja)

- Teljes ágyneműkészlet

- Egy nagy táska strandcucc

- A komplett konyhafelszerelés elfér a futó konyha részlegén

- Az egyik személy ruhás doboza

- Apróságok (lavor, világítások, hosszabbítók és elosztók...)

- A legutóbb elfért még egy kis láda gyümölcs

- A vonórúdon egy 50x50x50-es hűtőszekrény

- 5 db kerékpár a tetején

- +1db kis sátor a nagylányomnak

Az utóban 4 db. doboz és egy táska volt csak. Így néztünk ki utazás közben, és letelepülve:

Előzmény: Törölt nick (6127)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6127

én négy nőneművel élet egy fedél alatt, így esélytelen, hogy valaha kevés cuccal induljunk útnak. Utánfutót nem szeretnék, de a tetőboxot is macerásnak tartom. Lehet, hogy inkább egy platós IFÁ-t kellene vennem.

Előzmény: Manac ;-) (6117)
kima-vara Creative Commons License 2014.08.20 0 0 6126

OK., igazad van,nem figyeltem eléggé :-(

Előzmény: szaja11 (6124)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6125

Jól tudod.

Előzmény: szaja11 (6124)
szaja11 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6124

De  12 voltról csak termoelektromosan (környezeti hőmérséklethez képest -15-20 fok).

Előzmény: kima-vara (6120)
kima-vara Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6123

Utánfutón: s.k. alu doboz 250*80*36 cm - szörf és 1éb cuccoknak, rajta 2 szörfdeszka, a futón még 1 125ös moci is utazik velünk, autóból kiszedve a hátsó üléssor: oda a nehezebbeket és a hűtőt tesszük. Csinos kis(?) fogat, de nem gyorsjárat.

kima-vara Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6122

...izé 12 voltról, bocs :-) !

Előzmény: kima-vara (6120)
kima-vara Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6121

12 és 220 voltról megy, 60.000 + szállításért vettem az obelinkből teljesen újonnan.

Előzmény: Manac ;-) (6116)
kima-vara Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6120

Bátorkodom jelezni, hogy ez is megy akksiról, 21 voltról.

Előzmény: szaja11 (6115)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6119

Már megint igazad van!  ;-)

Előzmény: Törölt nick (6118)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6118

-lakókocsi! :D

Előzmény: Manac ;-) (6117)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6117

Tetőbox+csomagtartó. Ha az is kevés, akkor utánfutó.

Nekem az a bajom a sok cuccal, hogy nagyon fárasztó a bepakolás, a sátor állítása és bontása, elcsomagolása. Ez jórészt a saját hülyeségem eredménye, mert túl sok motyóval készülök.

Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6116

Most is van 12V-os kompresszoros, de azt nem tudjuk megfizetni. A Waeco készít ilyet, de többszázezer (!) Forint az ára. A CF 35 (35liter)  itthon 207.000Ft, a nagyobbak még drágábbek.

Előzmény: szaja11 (6115)
szaja11 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6115

Nekünk olyan van, mint amilyet elpasszoltál (Ezetil abszorpciós). Idén, hogy nem volt negyven fok csak max 30-32, de inkább alatta, végig jeges volt és mivel a kocsiban 12 voltról is "abszorbál" ott is jegelt oda-vissza.

Ha forróbb az idő a tied biztosan jobb! Remélem eljön majd a technikai fejlődésnek az a szakasz, amikor majd a kompresszorosok is elmennek majd a kocsi 12 voltjáról. Na az lesz majd kánaán!!!!!!!!!!!!

Előzmény: kima-vara (6113)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6114

mindenképpen csak póteszköznek venném. 6 amper azt jelenti, hogy a villanyrezsó kisebb, 1000 W-os lapját még lehet használni, de a nagyot (1800 W) már nem. Ez utóbbi ideiglenes kiváltására viszont jó lehet ez a cucc.

Röhej, hogy szinte haza sem jöttünk, de fejben már elköltöttem úgy két kilót mindenféle új cuccokra. Az az Outwell Montana 6 rettenetesen csábít. :)

Tényleg, egy körkérdés: ti hogy szállítjátok a sok cuccot? nekünk elég nagy a kocsink, a csomagtartó a kalaptartóig közel 600 l, de jövőre még így is tervezem, hogy bérelek egy tetőboxot. Csak azt meg alig fogom elérni. 

Előzmény: Manac ;-) (6112)
kima-vara Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6113

Üdv a T.Társaságnak!

Ígértem, hogy szabi után beszámolok a Mobicool B40 kompresszoros hűtőboxról.

http://www.obelink.de/campingzubehoer/kuhlboxen-schraenke/b40-kompressor-kuhlbox.html?category_params=s_company%3D2%26category_id%3D2800

Igen röviden: SZUPER !

Bővebben: szerda 20 órakor indultunk, hűtő előtte lett bepakolva,került bele pár fagyasztott cucc is. Alvás Mohácson kb. 23-04ig, hűtő is aludt, azaz nem működött addig. 4kor indulás Ho.-ba, érkezés kb.17 órakor. Szal eddig a hűtő akksiról ment, max. teljesítményen, érkezéskor 7-8 °C volt benne. Lehet, a fagyasztott cuccok is segítettek, de az autónk nem klímás, szal végig meleg volt benne, hűtő jócskán körbe pakolva, de ügyeltünk lehetőség szerint a szellőzésére.

A kempingben annyi volt benne a hőfok, amennyit akartunk :-) . Ehhez nem kell komment sztem. Negyed-harmad állásban 7-8 fok volt benne, de ha buliból feljebb hajtottam, akkor fagyasztott :-)))) én pedig röhögtem magamban az örömtől.

Haza felé hajnali 5kor indultunk, hűtő addig hálózatról ment. Érkezés kb. 17 órakor, hőfok a hűtőben max. teljesítményen 8 °C körül volt.

Összegzés: igen, ez HŰT ! , annyira, amennyire akarjuk, nagyon csendes, alig hall6ó éjszaka is, pedig én eléggé éber alvó vagyok. Szóval mint az elején írtam: SZUPER ! És nem állt vízszintesen, sőt gyakran pakolásztuk ide-oda.

Hibája(?): a nyitogatástól keletkezik benne kondenz víz, ezt ki kell néha törölni belőle, hogy ne ázzanak el benne az alul levő kaják.

Nyugodt lelkiismerettel ajánlom mindenkinek.

üdv: kima

Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6112

Ugyan ilyenünk van, abszolút elégedett vagyok vele. Jópár éve vettem a praktikerban 6eFt alá leárazva, de szerintem ugyan az a belseje az aukciós oldalakon hirdetett, vagy néha a teszkóban vagy madarasteszkóban árult noname változatoknak, amik emlékezetem szerint 5eFt alatt is hozzáférhetőek.

Két típus közül azt válaszd, amihez adnak műanyag koffert is (mert nem mindegyikhez jár).

A gyári campinggaz palack bitang drága, olyan 1300Ft körül lehet az ára, de az utánagyártottak is jók bele.

A madaras áruházban vettem AllRide fantázianevű (holland autókütyü forgalmazó napvédő huzattól izzókészletig mindent árul) palackot 600Ft-ért, amit történetesen Dél-koreában gyártottak, no azzal is prímán működik.

A kiszúrós palackos főző valószínűleg olcsóbban üzemeltethető, de egy családi konyhához szerintem kevés, arról nem is beszélve, hogy a felépítése miatt borulékony.

A lapos rezsónk vagy 5 éves, a piezzója még mindíg működik, és ha kell, fel tud forralni egy ötliteres fazekat.

A kis palackméret miatt azért nem való tarós, nagy teljesítményű használatra (fogyasztása miatt), de egy zacskóslevest, vagy kész ételeket átmelegíteni tökéletes. A nagyobb volumenű főzéseket (tészta, krumpli) indukciós főzőlappal végezzük, annak teljesítményét le lehet szabályozni, hogy ne verje le  a 4 vagy / amperes kismegszakítókat se.

A Bilek által belinkelt grillapunk is van (akciózva 1200ft volt a praktikerben) de nagy csodát senki ne várjon tőle. Néhány grillkolbászt vagy csirkemell szeletet meg lehet vele sütni, de 4 főnél több kiszolgálására alkalmatla.

Szóval nagyon ajánlom ezt a kemping rezsót, mint második készüléket, vagy egy rövid piknik főzősezközét.

Előzmény: Törölt nick (6110)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6111

Én ehhez hasonlót használok évek óta, (10-15 minimum) csa az enyém függőleges henger alakú és "beszúróspalackos"

Gáz minősége brutál jó, pillanatok alatt forral. Piezoja sose hagyott még cserben. Jó nagy gázon 3 órát tud egy palackocska, de kávéfőzögetéshez évekig elég palack.

Ezt nézegettem én is már sokszor, mert mégicsak jobban pakolható, meg talán stabilabb is a lapos felépítése miatt.

4-5e körül szoktak hasonlót árulgatni, ezeknél szokott hozzá palack is lenni.

Ha meg már gáznál tartunk akkor van ilyenem ezekhez, tuti kis cucc.

http://olx.hu/hirdetes/grillezz-akar-a-konyhaban-fustmentes-grill-gaztuzhelyre-vagy-kempingbe-ID2iBaL.html?action=show&id=33985471

Előzmény: Törölt nick (6110)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6110

ezt ismeri valaki?

http://www.campingshop.hu/termek.php?termek=13

az idei 6 amperes kalandom után arra gondoltam, veszek egy ilyet vésztartaléknak, ha nem vagy csak részben tudnánk használni a villanyrezsót.

a 2300 W teljesítmény jól hangzik.

zsoli02 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 6109

Ez jó ötlet a prímagáztól :)

Én mindig a Bp- Váci útra vittem tölteni, ami tőlünk elég messze van. Bár amióta parcellázunk, áttértünk a rezsóra. A párom szívesebben használja, mint a gázost.

Nyilván ahol nincs áram, ott marad a gáz.

Előzmény: zlatyB (6107)
zlatyB Creative Commons License 2014.08.18 0 0 6108

Mármint a vonyarci...

Előzmény: zlatyB (6107)
zlatyB Creative Commons License 2014.08.18 0 0 6107

Szerintem is nagyon jó kemping, nyugis, egy kis ékszerdoboz a Szent Mihály-domb aljában. Csodás hely. Mi két hete jöttünk onnan haza. Két vizesblokk van, az egyik újszerű és tiszta, de nyomógombos. A másik messze van a parcelláktól, alig használják, ez ránézésre vadi újnak tűnik és rendes zuhanycsaptelepes. Egyedül az étterem, ami igénytelen, amatőr. Onnan lehet megismerni az új lakót, hogy ott reggelizik:-)  

Más, kempingpalack témában:

http://www.turizmusonline.hu/cikk/vegre_megoldodhat_a_turazok_regi_problemaja

Előzmény: Törölt nick (6104)
Kempingez Creative Commons License 2014.08.18 0 0 6106

A szemesi Lidó is jó kemping, a központban és a vízparton van. Mellette a Hattyú, bár abban még nem jártam. 

amotoros Creative Commons License 2014.08.17 0 0 6105

Az északi oldalon nagyon színvonalas kemping a Füredi. Sok kempingben voltunk a Balatonnál, de nekünk ez volt a legjobb.

Előzmény: galoscsabus (6103)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.17 0 0 6104

én a vonyarcvashegyit ajánlom jó szívvel, nagyon jó helyen van, nyugis, és nem is hatalmas (a magam részéről nem szeretem a nagy kempingeket)

a vizes helyiségek emlékeim szerint tiszták, de színvonalukban nem közelítik meg az általam ismert horvát-szlovén kempingekét.

galoscsabus Creative Commons License 2014.08.16 0 0 6103
Először is köszönöm szépen a montenegrói tippeket.
Elraktároztam mindent, majd egy motoros tùra alkalmával használni fogom.
A család Ausztria mellett szavazott, így a héten ott áztunk pacallá :-)
De nagyon szép kirándulás volt, a kedvenc kempingünk most is 100%-os volt, mint mindig.

Balaton:
12-13 éve vagyunk (voltunk) rendszeres vendégek a szemesi Vadvirágban.
Idén telt be a pohár, váltani fogunk.... :-(
Nagyon szerettünk oda járni, de azon kívül, hogy tavalyelőtt megnyesték a veszélyes nyárfákat, nem történt ott semmi.
A vizesblokkok lelakottak, hiába vannak rendszeresen takarítva, az már nem segít rajtuk.
A zuhanyzókban tákolt javítások, sz@r nyomós csapok, brutál nyomással, gyorsan elfogyó melegvízzel.
Apróságnak tűnik, de kiváncsi lennék rá, hogy a wc-kben mikor cseréltek utoljára keféket és ülőkéket?
Nagyon sajnáljuk, de sok év után másfelé fogunk nézni.
Tudom, hogy ez az üzemeltetőt nem hatja meg, mert a sok volt NDK-s és egyéb keleti blokkos, valamint a kizárólag árlistát néző hazai réteg is megtölti a kempinget.

Szepezdről van valakinek infója?
Szimpatikusnak tűnik, ráadásul mint északi parti tábor, a horgászati lehetőségek is sokkal kecsegtetőbbek, mint délen.
goczol Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6102

Balatoni kemp témában:a révfülöpi nagyon jó, alsóörsön elég rendezett de pár éve csumára éjjel kiraboltak minket mái napig nem tudom hogy?Szántódi kemping nyugis csendes kicsi kemping gyönyörű kilátással elég központi helyen.Zamárdi kemping szerintem sz.r csak rossz tapasztalatom van ,soha többet!!

Előzmény: zsoli02 (6095)
goczol Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6101

A párdon, kicsit elbambultam !köszi az infót!!!

Előzmény: Törölt nick (6093)
Ripesz Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6100

Szia!

Köszi, ez izgalmasan hangzik. Holnap indulunk. :-) A Vacansoleil oldalát néztem, sajnos bárhol kerestem, nem sok mindent találtam róla, azon kívül, hogy szép árnyékosnak tűnik, meg, hogy sok a mobilhome.

Egy youtube video volt a leginformatívabb, az alapján talán a vizesblokk sem lesz gázos.

Mindegy, ha gáz megyünk tovább. :-)

Üdv

Előzmény: sátortábor (6094)
Imiii Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6099

Szia!

Én nagyon tudom ajánlani a Zankai Gyermek Ifjúsági Centrumot. Igaz a parttól kb 1 km-re van, de tiszta, csendes, olcsó hely. Persze ki kell fogni a megfelelő időpontot, mert már volt, hogy nem tudtunk aludni a kb 200 fős ifjúság miatt...

Idén nem voltam, de előtte éveken keresztül oda jártunk!

Szóval, egy próbát megér, én ajánlom!!!

sátortábor Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6098

A Sellőben egyedül a zuhanyzók műanyag függönye zavart...

Előzmény: sátortábor (6097)
sátortábor Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6097

Júliusban 2 hetet töltöttünk a boglári Sellő kempingben. Szintén kicsi, árnyas, családias kemping.Mindig tisztaság volt, de gondolom, hogy ez személyzet függő. Folyamatos takarítás a vizesblokkokban(2 van).

A szemetesek  is rendben vannak.

A parcellánk előtt volt egy kis szemetes, de soha nem láttam, hogy tele lenne... A nagy szemetes konténerek és környékük is tiszta és szagmentes  volt. Pedig tömve volt a kemp, mivel ekkor volt a Révfülöp-B.boglár közti Balaton átúszás.Sok a visszatérő vendég.

A Sellőt és a szemesi Hattyút egyaránt a Hajózási rt üzemelteti, egy házaspár vezetésével.

Nekünk bejött a Sellő, jövőre is megyünk.

A Révfülöpi is tetszik, tervben van a Sellő mellett

dstr Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6096

Múlt héten voltunk a szemesi Lidó kempingben. Kicsi, csendes, árnyas és nyugis kemping, de szerintem koszos. A WC-k büdösek, naponta egyszer (talán 2x?) takarították őket. A zuhanyzókban én keveseltem az akasztókat a férfi részlegben. Aztán feleségem megemlítette, hogy a nőiben nincs egy akasztó sem, a tükrök előtti kis polcokra pakolásznak. A szemetet hétvégén nem szállították el, vasárnap délben a mosogatók melletti kukák (2db 120 literes szerintem kevés) csordultig tele voltak és bűzlöttek.

Nézegettük a szomszédos Hattyú kempinget, hasonló volt a helyzet, csak ott még a partszakasz is le van kerítve :-( A lelle és szemes közti Vadvirág viszont szimpatikus volt, nemrég újíthatták fel. Legközelebb oda fogunk menni.

zsoli02 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 6095

Kinek milyen véleménye van a BALATONI kempingekről? Esetleg ki melyiket javasolja?

Mi 4 éve az alsóörsi Európa kempingbe járunk. Nagyon szép kemping, a parcellák tiszták és árnyékosak. Legelső alkalommal bejártuk a kapott térképpel az egész kempinget, és bejelöltük azokat a parcellákat, amelyeket "nagyon jó", a "jó" és "esetleg" jelzőkkel illettünk. Ez alapján tudunk mindig telefonon foglalni.

A kemping egyetlen hátránya a nagyon lepukkant vizesblokk. Nem a takarítás a gond, mert tényleg egyfolytában próbálják tisztán tartani, de a pókok így is átveszik a hatalmat. (Sötétedés után támadnak. Többször zuhanyzás vagy egyéb dolog ;) közben ereszkedett mellém egy óriási keresztes....)

De a kopott-repedt csempék, a rozsdás akasztók, széthullott ajtók, stb. elég illúziót rombolók. Pedig a kemping általában tömve van, a rosszabb idő ellenére 2 hete hét végén 1200-an voltak.

Nem is értem, hogy miért nem lépnek valamit. Évente legalább egy vizesblokkot felújíthatnának a bevételből, hogy valami fejlődjön...

Más balatoni kempingben mi a tapasztalatotok?

sátortábor Creative Commons License 2014.08.14 0 0 6094

Szia !

Kb 6-7 évvel ez előtt benéztünk, de szerintem az nem volt vállalható.

A part viszont nagyon tetszett, igaz gyalogolni kell le-fel  a domboldalon. De az belefér, amúgy sem szabad csak tunyulni :)

Azóta állitólag sokat fejlesztettek.

Ezt nézted?

http://www.vacansoleil.hu/camping/info/horvatorszag-dalmacia/baska-voda/kemping-basko-polje/VHU/10/2331033/?gclid=CIGG0taXk8ACFU7MtAodpnMA1w#prijzen

Előzmény: Ripesz (6089)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 6093

6090

Előzmény: goczol (6092)
goczol Creative Commons License 2014.08.14 0 0 6092

poroszlói kempingben nem járt még senki?:b

zsoli02 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 6091

Az ISIS 600-at is néztem, én az alábbiak miatt vetettem el:

1. üvegszálas sátorrudazat

2. a nappali sarkai le vannak csapva, így kevésbé jól pakolható (nekem hűtő van a sarokban)

3. az Oakville 500 nappalija három oldalról nyitható (mindegyik szúnyoghálós), így nagyon jól átszellőzik

Előzmény: Törölt nick (6083)
vonalzoo Creative Commons License 2014.08.12 0 0 6090

Szia, én tavaly voltam, írtam is róla.

Elég 'egyszerű' a kemping, semmi extra.  Jó árnyékos, viszont az alapterülete nem túl nagy, így ha beesik egy nagyobb kenus csoport, egyből telt ház van. Ha meg tovább állnak, üres a kemping.

Nincs saját partszakasza,  de két-háromszáz méterre a gát túloldalán van az ingyenstrand, ami remek.

Előzmény: goczol (6081)
Ripesz Creative Commons License 2014.08.12 0 0 6089

Sziasztok!

A horvát kempinges topikban már kérdeztem, de nem kaptam túl sok infót.

Van valakinek tapasztalata az utóbbi évekből a Basko Polje kempingről?

Leginkább a vizesblokkok, kiszolgáló létesítmények érdekelnének.

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6088
jaj...
Előzmény: Manac ;-) (6086)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6087

Ja igen, Jaz Budvától nyugatra van pár kilóméterre. Budvában is láttam egy kempinget a város belsejében, de nagyon a főút mellett van, messze a tengertől.

Lakókocsival kemény terep szerintem Montenegró, néhol igen szűkek az utak és kanyargósak.

Mivel múlt héten katasztrófahelyzetet hirdettek Boszniára, mi Szerbián keresztül mentünk. No tt is volt meleg helyzet az utak állapota miatt. Nem közvetlen balaestveszélyre gondolok, de lassan, óvatosan kellett menni.

Montenegró csodálatos hely, mindenkinek ajánlom, aki szereti a hegyeket és a tengert.

Az emnerek szimpatikusak, barátságosak, semmi bántót nem tapasztaltam.

Előzmény: Manac ;-) (6086)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6086

Előzmény: Manac ;-) (6085)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6085

Szia. Épp Montenegróban vagyunk, Kotorban (apartman).

Ma megnéztük a Jaz strandot, ami egyben kemping is.

A strand homokos, gyerekbarát, de nagyon zsúfolt. Több a fizetős napernyő, mint a szabad placc, de azért van az is.

A kmpinget csak akkor ajánlanám, ha van saját zuhanyzód és wc-d a bódéban, mert a kemping finoman fogalmazva alúlfejlesztett.

Előzmény: galoscsabus (6073)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6084

két kép - kemping + kilátás a sátorból:

Előzmény: Törölt nick (6072)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6083

tőled származik az ötlet. :) Most már 229 fontért is meg lehet venni, de a feleségem szerint lehetne nagyobb a "nappalija". 

Az ideálisnak a Montana 6 tűnik, csak egyelőre nem tudom, évi 10 nap sátorozásért kiadnék-e érte annyi pénzt. 

Néztem még a Vango Isis V 600-at is, bár annak üvegszálas a rúdja. Ez nem lenne feltétlenül hátrány, de ha egy Quechuáé eltörik, akkor simán pótolni tudom a Decathlonban, a Vango esetében viszont gondolom, levelezgetni kell. 

Előzmény: zsoli02 (6079)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6082

mi a Borjéban voltunk két éve, az nagyon klassz volt, de kívülről a Korana is szépnek tűnt. Nem hiszem, hogy bármelyikkel is nagyon melléfognátok.

Előzmény: _niko_ (6080)
goczol Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6081

Sziasztok Poroszlói kempingről valaki valamilyen információt vagy tapasztalatot meg tudna osztani KÖSZI!                            Sátras üdvözletem!

_niko_ Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6080

Sziasztok!

Plitvicén melyik kempinggel járunk jobban augusztus végén: Korana, vagy Borje?

zsoli02 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6079

Hosszú keresgélés és mérlegelés után és is ezt a sátrat vettem, és nem bántam meg :)

Nagyon masszív, minőségi darab!

Előzmény: Törölt nick (6055)
galoscsabus Creative Commons License 2014.08.11 0 0 6078

Köszönöm, ezeket elraktározom a jövőnek.

Úgy döntöttünk 3-2 állással, hogy Ausztria az úticél.

Igaz nem lesz kánikula, de a hegyek között az nem is előfeltétel :-)

7 éve fedeztünk fel egy motoros túrán véletlen egy nagyon jó kempinget Ferlach közelében, egy ugrásra a Szlovén határtól és nem messze Klágenfurttól, Bolzánótól és azóta ha csak tehetjük, szívesen járunk oda vissza.

Camping Rosental Roz a becsületes neve és egy Dullach nevű kis falucskában van, közel a Drávához, szép magas hegyek lábánál, a környéken rengeteg látnivalóval.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki Karintiába tervez nyaralást.

Előzmény: grafiti (6077)
grafiti Creative Commons License 2014.08.10 0 0 6077

nézd meg ezt :  https://www.youtube.com/watch?v=ekWXQWth3MQ

Ulcinj elott Utjehában elég jó a 2 kemping vizesblokkja, gonk csak az lesz szabad placc ???     2 éve augusztus közepén full teli votlak, ezek csak kis családi kempingek. aztán ott van még Buljaricán  a faluban van, nem lent a tengerparton, azt is tudom ajánlani,  Sveti Stefan felejthetös, Jazz ugyanígy, Budván is találtok jobbat , persze ha a tömeget szeretitek, 

Ripesz Creative Commons License 2014.08.10 0 0 6076
:-) Mi is pont így szoktuk eldönteni az úticélt.
Előzmény: galoscsabus (6075)
galoscsabus Creative Commons License 2014.08.09 0 0 6075

Köszönöm!

Holnap délután a wetter.at tanulmányozása után összehívom a törzsi tanácsot és demokratikus úton megszavazzuk a célpontot.

Előzmény: Bujazliz (6074)
Bujazliz Creative Commons License 2014.08.08 0 0 6074

Nem az infó szegényes, hanem a kempingek száma. A Velika Plaza-n van több tengerparti kemping (nagyon jó hely) és Ulcinjtól északra a Camping Oliva. Ezzel szinte vége is a lehetőségeknek. Vadkemping Montenegróban (ismereteim szerint) nem megengedett.

galoscsabus Creative Commons License 2014.08.08 0 0 6073

Üdvözlöm a Kempingeseket!

Pár szóban hadd mutatkozzam be, ha már így "betörtem" a kérdésemmel.

4 éves koromtól vittek szüleim kempingezni, ennek ide's tova 40 éve.

Azóta is ez jelenti számomra az igazi nyaralást és kikapcsolódást.

Ha párommal motorozunk, akkor gyakran sátrazunk, de családi szinten elkényelmesedtünk, tavaly óta lakókocsi tulajok lettünk.

Persze azért a nagy, két hálófülkés sátor is megmaradt :-)

És a kérdésem:

Montenegróba készülünk a jövő hétre.

Petrovácon tudunk egy jobbacska kempinget, de sajnos messze van a tengerparttól (ami a parton van, az meg katasztrófa).

Motorostúrán, egy éjszakára jó volt, de most 4-5 napos, lakókocsis-családos kirándulás lesz.

Tudna valaki jó, színvonalas kempinget ajánlani?

A neten eléggé szegényes a montenegrói infó.....

Köszönettel

Gálos Csaba

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6072

Egy elég nagy területről van szó, három oldalról 1500 m feletti hegyek veszik körül, mellette-alatta pedig ott a Soca (Isonzó), függőhíddal. Füves talaj, de alul sok a kő, érdemes erős cövekeket használni. Parcellák nincsenek, de a terület nagysága és a körpanoráma miatt nem nehéz jó helyet találni. Vizesblokkból kettő van, egy nagy és egy kicsi, mi ez utóbbit használtuk. Ebben 2-2 női ill. ff zuhanyzó van (tágas fülkék, le lehet tenni a ruhát anélkül, hogy összevizeznéd). Mindkét fürdő-wc modern, fotocellás bejárattal, abszolút tiszta. Szemetet szelektíven illik gyűjteni. sok a család, este abszolút nyugalom van.

Van egy kisebb étterem-szerűség, reggelente pedig péksüteményt és tejet lehet vásárolni, drágán. Állítólag du jön egy mobil bolt is, de azt nem láttam. Rendes bolt Bovecben van (9 km). Már tavaly is tapasztaltam, hogy Szlovénia egyáltalán nem olcsó – idén Bovecben sikerült 2,5 euróért venni egy kiló kenyeret, de a 0,55 eu-s zsemle sem baráti ár.

Persze mindezt feledteti a hihetetlen színű folyó és a hegyek.

Kempingdíjak: a kifüggesztett árlista alapján 2 felnőtt, 3 14 éven aluli gyerek, nagy sátor és áram 42-43 eu körül volt, de valami okból kevesebbet fizettettek – személyenként fél euróval kevesebb volt a napidíj. Ez szerintem abszolút baráti.

Szolgáltatások: nem nagyon vettem igénybe őket, de tudom, hogy van szauna (6 eu), meg talán masszázs is, elég gyors wifi (1 eu/5 óra), lehet vadvízi kajakozni, van játszótér (eu-komform :)). Ha szeretsz hegyibringázni, ideális a terep. De ha csak lemész a folyópartra és kifekszel, az is kiváló program. Kb. 50 m-rel arrébb sziklák közé szorul be a folyó (itt a legszebb a színe), és itt elég mély is, ha ugrálni akarsz bele, vagy úszni benne. Már persze, ha bírod a 10 fokos vizet. Meglepően sokan (lengyelek, németek) bírták, bár ők is huhogtak rendesen :)

Mi egy kisebb kirándulást tettünk a kempingből indulva, majd másnap kocsival felmentünk a Vrsic-hágóra (figyelni kell, nem könnyű út - a parkoló 3 eu/nap), és onnan másztunk felfelé a hegyen, amíg a legkisebb is bírta. Meg persze lábat áztattunk, amíg le nem bénult.  

Előzmény: K.Carlo (6071)
K.Carlo Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6071

Ha időd engedi, egy kissé hosszabb leírást is adhatnál a kempingről - elhelyezkedés, terület, parcellák, vizesblokkok, szolgáltasások, étkezés, bolt, díjak- Úgy tűnik, többünket érdekelne itt a fórumon :)

Előzmény: Törölt nick (6070)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6070

az egyetlen kellemetlen meglepetés a 6 amper volt, de megoldottuk.

Előzmény: Törölt nick (6069)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6069

érdekes módon nincs honlapja, az avtokampi.si-n találtam rá.

http://www.avtokampi.si/kamp/1/107/Soca/

de élőben sokkal szebb, ráadásul nemrég fejleszthették, vadiúj vizes helyiségekkel, egy kis játszótérrel. Majd megpróbálok feltenni egy képet a kilátásról, ami a sátorból kilépve fogadott.

Előzmény: szépréti (6068)
szépréti Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6068

Szia,

a szlovéniai kempinghez tudnál adni honlapot? Ilyen névvel sajnos nem találtam (vagyis többet is találtam Soca folyó völgyében mellett)

Köszi

sfi Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6067

Mi sem akadunk fenn ilyen apróságokon, csak azért írtam, mert lehet, hogy van akit ez zavar. :)

Előzmény: hul (6066)
hul Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6066

Akkor, ahogy "hallom" az írásodból, sajnos kihagytad! :-) Ok. tudom, nem így működik, csak poénkodtam.

Vannak fura esetek. Közös fürdések, mondjuk a család egyben a ffi zuhanyban, mert ott kevesebben vannak általában estefelé. Mondjuk az érdekes, amikor 2 lány ugyanitt, értsd lány 20 felett mindkettő.

De nem számít, senki nem törődik vele. Legalább némi (nemi?) izgalom...

Dubrovnikban a kikötőben a napernyők alatt van egy isteni étterem, kajálda. Benn szűkösebb 1 db ffi és 1 db női wc kabin. Na itt rendre a ffibe beviszem a lányom, és kinn őrködök, mert a női előtt hosszú sor szokott állni. Persze ha már ő is több éves lesz, nem fog működni.

A szükség törvény bont.

Előzmény: sfi (6065)
sfi Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6065

De nem ám, ingyen volt! :) Bár mivel nem láttam, csak hallottam őket, nem tudom, hogy megérte-e volna fizetni érte. De a hangjuk alapján fiatalok és vidámak voltak. :))

Előzmény: hul (6064)
hul Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6064

Ezért a 3 pasival való közös fürdésért sem kellett fizetned?:-)

Előzmény: sfi (6063)
sfi Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6063

Az Eurocamping Pacengoban nem rossz. Mivel ez délen van, itt van elég hely nagyobb kempingnek is. Majdnem az egész parcellázott, autóval is oda lehet állni. Van medence is, de a tópart is ott van rögtön. Van étterem, bolt is. És árban nagyon jó a többihez képest. Egyszer már eltöltöttünk ott majdnem 2 hetet, ha legközelebb megyünk, valószínűleg akkor is ezt választjuk.

Az egyetlen fura az volt, hogy a hozzánk közel eső zuhanyzóban nem volt külön férfi-női, volt, hogy 3 pasival fürödtem egyszerre. :)

Előzmény: Törölt nick (6062)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6062

hogy tudok, az túlzás. Egy Eurocamping nevűt néztem ki, mert jók voltak róla a vélemények. De nem jártam még ott. 

Előzmény: hul (6061)
hul Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6061

Tudsz a Garda tónál kempingeket? Nagyon sovány, amit találtam.

Előzmény: Törölt nick (6060)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6060

szia, mi eredetileg a Garda-tóhoz készültünk, de mivel csak későn tudtuk elkezdeni szervezni, így ott már nem volt szbad hely. Így váltottam Velence környékére. A Fusinát én is néztem, egyszerűen a képek alapján a Serenissima tűnt kellemesebb helynek, ráadásul nem kellett foglalni.

A vaporettózás előny lehet, de a mi családunknak két vaporettózás oda-vissza közel száz euró lett volna, így nem volt opció. Ráadásul már többedszer járva Velencében azt gondolom, hogy ezt a várost gyalog kell bejárni. Amúgy a Serenissimától megy egy busz a Piazzale Romára, és nem is drága (2,5 euró oda-vissza).

A távolság (15 km) persze lehet hátrány, ha csak Velence miatt mész oda. Mi innen autóztunk több más városba is. 

Előzmény: Törölt nick (6056)
hul Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6059

Nagy sátornál is tárolóbázis az autó... Nem tudsz mindent kipakolni, értelmetlen lenne. Persze igazad van, 1-2 nap megoldható, ha muszáj. Aki sokat "költözik" eleve más hozzáállással utazik, mint aki letelepedne és egyhelyben nyaralna többet.

Előzmény: Törölt nick (6058)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6058

Igen, mivel 1-2 napos helybenmaradást tervezünk így a kis sátorban gondolkodunk és akkor nagyon kellene a kocsi oda mellénk, mint tárolóbázis. Egyébként kinéztem egy teraszos kempinget ami kb a legjobban tetszik, na oda tutira nem lehet kocsival bemenni, de olyan kilátás van a tengerre a magasból, hogy kárpótolna minden kényelmetlenségért.

Lényeg, hogy fontos előre rákérdezni erre. Eddig nem nagyon gondolkodtam ebben, eszembe sem jutott, csak tegnap a képek nézegetése közben. 

Előzmény: hul (6057)
hul Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6057

Ha nem tudsz odaállni a sátor mellé, az nagyon pocsék. Egyrészt eleve mindent cipelned kell a kocsitól a sátorhelyig és minden apróság egy külön séta. Vannak ilyen helyek, főként teraszos helyeken, ahol eleve így építették ki, de szerintem nem kellett volna oda kempinget létesíteni... 

Előzmény: Törölt nick (6056)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.07 0 0 6056

Szia!

Mi jövőre tervezünk egy kempinges túrát errefelé. Miért ezt a kempinget választottátok? Nekem eddig a fusina a favoritom, a vaporettózás miatt. Távolabbit nem is nagyon nézegettem. 

Valakinek a fusinaval kapcsolatban tapasztalata? Vagy jobb javaslata?

Másik, a cinque terre környéki kempingekkel kapcsolatban tapasztalat? Én azt látom - a képeket vizslatva- hogy nem igazán működik, hogy a kocsival a sátor mellett parkolok. Jól látom? Az a szokás, hogy kocsi kint marad és csak a sátor van a pitchen?

Nekem ez kényelmetlennek tűnik.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6055

sziasztok,

idei sátras nyaralásnak is vége. Két helyen voltunk:

Camping Serenissima (Velence mellett) - nyugis, kellemes hely, jó bázis volt csillagtúrákhoz. 7/10 pont

Camping Soča (Szlovénia, Bovectől 9 km) - a legjobb kemping, ahol valaha jártam, fantasztikus természeti környezetben, patyolattiszta, stb. 12/10 pont.

Bár már negyedik nyáron használtuk a t 4.2 xl airt, most bizonyosodhattam csak meg róla, hogy abszolút vízálló. Olyan felhőszakadásban maradt teljesen száraz, amilyet én még soha nem éltem át, legfeljebb a trópusokon, monszun idején. 

Ennek ellenére úgy néz ki, megválok tőle, mert a gyerekek nőnek, és nagyobb hálófülke kelene nekik.

A jelölt egyelőre az Outwell Oakville 500, de ha tudtok hasonlót ajánlani, szívesen venném. 

perselus Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6054

Én is köszönöm a válaszokat. A Dömösi Kempingről remélhetőleg hétfőn beszámolhatok.

szépréti Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6053

köszönöm a válaszokat!:)

nekünk is van aldis matracunk, kényelmes

joededy Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6052

Szia

Nézd meg a Dömösi kempinget ott van minden,Duna,medence,és a hegyek (Rám szakadék,Dobogókő,Vadállókövek,a tuloldalon a Börzsöny) A bejárat mellett a kishajóállomás.És persze Visegrád.

Előzmény: karotama (6050)
vonalzoo Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6051

Szia!

Az hogy kinek mi a jó, az szerintem változó, de amit bátran ajánlani merek: Balatonon Révfülöp, hegyekben pedig a Sástó-kemping.

Előzmény: karotama (6050)
karotama Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6050

Sziasztok!

Írnátok tippeket jó kempingekre Mo-n?

Családdal, gyerekekkel mennénk.

Balaton, Velencei tó, hegyvidék... Bármi jöhet, amit nagyon jónak találtatok.

Köszi!

Tamás

zlatyB Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6049

Nekünk is van mindkettőből.  A 6024-es hozzászólás óta annyit változott a helyzet, hogy voltunk egy hetet kempingezni Vonyarcon (nagyon szuper hely) és a Jysk-es 2,5 cm-esek eresztenek, de ezeket többször kölcsönadtuk és sajnos kikoptak a szelep mellett, mondjuk a kisebbek így is jól alszanak rajta. Az 5 cm-esek jól vizsgáztak, de azok még csak két évesek. A legújabb Aldis 4. napig jól teljesített, de aztán elkezdett ereszteni, hiába fújtam bele és ellenőriztem le a szelepet, újra leeresztett. Még nem néztem meg, hogy mi az oka. Érzésre az aldis egyébként jobb minőségűnek tűnik, illetve 3 év garancia van rá. Ezt vissza is viszem, de jövőre a többek által nemrég ajánlott Quechua Arpenaz air comfort matracot, vagy sleepin'bed-et veszem meg...aztán meglátjuk:-)

Előzmény: perselus (6046)
zlatyB Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6048

Nekünk a podersdorfit ajánlották többen is az ismeretségből, de mi még nem voltunk. 

Előzmény: szépréti (6041)
hul Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6047

Mindkettőből van, eddig (4. évesek) kifogástalanok. Sérülésre vigyáztunk.

Előzmény: perselus (6046)
perselus Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6046

Sziasztok, tudom, hogy egyik sem a top kategória, de ALDI-s vagy JYSK-es önfelfújó matracot erdemes venni?

goczol Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6045

Úgy hallottam Lipóton van egy jó kemping bár én még nem voltam saját tapasztalatom még nincs!Viszont a Fertő tó másik oldalán SzentMargit Bányán van egy Family Park nagyon szuper egésznapos program gyereknek felnöttnek egyaránt remélem tudtam segiteni .:)

szépréti Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6044

na jó, béna vagyok...:)

szépréti Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6043

az előbb nem sikerült

szépréti Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6042

Felteszek két elég kupis, ámde életszerű képet a szeretett sátrunkról:) Idén még tervezünk egy 5 napos rándulást a Fertő-tóhoz, jaj, nagyon várom!

szépréti Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6041

Sziasztok,

tudnátok-e kempinget ajánlani a Fertő-tó osztrák részénél? Minél családiasabb, annál jobb!

Köszönöm előre is!:)

goczol Creative Commons License 2014.07.31 0 0 6040

Minálunk is jól vizsgázott a sátor az alföld közepén mint egy betonbunker :D quetchua T6.3     No.1

zsoli02 Creative Commons License 2014.07.31 0 0 6039

Az új sátorban túléltük Alsóörsön a felhőszakadást és az óriási vihart!

Outwell forever ☺

art002 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 6038

Szia!

Nekem ilyen sátram van, és megfordult a fejemben egy új sátor vásárlása.

Art.

Előzmény: kismami 1 (6033)
Spuri82 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 6037

Szia kismami1!

Véletlenül pont most léptem be ebbe a topikba, hogy feltegyem az eladó T4.2 XL sátramat.

Aktuális még?

thalia1.3 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 6036

Szép napot mindenkinek

Mikolctapolcai autóskempingről szeretnék információt hogy működik-e? A Googln nagyon kevés az információ,és utoljára 25 éve jártam ott,most ujra szeretnék .

Van egy 30as mobilszáma az interneten, de amikor érdeklődtem és a kemping szót kimondtam

kinyomták a készüléket. 

vonalzoo Creative Commons License 2014.07.28 0 0 6035

Szia, ilyesmi valami az önfelfújós matrac, fel van tekerve, két pánt tartja.

kismami 1 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 6034

elektromos hűtőtáskát is keresek,ha van ötletetek,hogy milyet válasszak.

kismami 1 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 6033

sziasztok keresek quechua T 4.2  XL Air sátrat,ha valaki megunta ,kinőtte stb,vagy csak kihasználatlan.

Korábbi hozzászólásnál említettétek az Aldi-s matracot,az önfelfújó?Vettem Aldiban sima felfújós velúrosat,Intex márkájú,gondolom nem erre gondoltok,hát eléggé huttyog ha a másik is ráfekszik.Melyiket keressem?

zlatyB Creative Commons License 2014.07.25 0 0 6032

Jó választás, jövőre szerintem mi is ebbe az irányba mozdulunk el, a "sleep in bed" is nagyon megtetszett, ahol ugyanez a matrac.

Előzmény: karotama (6028)
zlatyB Creative Commons License 2014.07.25 0 0 6031

Köszi, jó ötlet, kipróbáljuk!

Pont hasonlót kérdezett tőlem ma a feleségem, hogy hol fogjuk szárítani a törülközőt, ha esik az eső (merthogy két éve benn szárítottuk, és most is várható eső)?!

Korábban itt a fórumon dilemmáztam, hogy a sátorhoz gyári előtetőt vegyek (5848 hsz körül), vagy külön decathlonos bódét, idén egyenlőre csak egy decathlon tarp naptetőt gondoltam, de talán ez is jó ilyen esetekre, mert vízálló.

Előzmény: szépréti (6029)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2014.07.25 0 0 6030

Sziasztok!

Járt mostanában valaki mostanság Kehidakustányban kempingezni, működik ott a kemping? Valami Lázár kemping neve szerepel a neten, de nem nagyon találok róla semmit, a honlapjuk is megszűnt.

Köszi!

NyJ

szépréti Creative Commons License 2014.07.24 0 0 6029

Sziasztok,

önfelfújós matrac csúszkálásra tipp: két egyszemélyes (vagy egy 140 centis kétszemélyes) pont befér egy paplanhuzatba (a pamutdzsörzé anyagú a legjobb, mert az rugalmas - olyan anyga, mint egy pamutpóló), a paplanhuzatok általában 135-140cm szélesek. Belerakom a kettőt egymás mellé, alul összecipzározom, nem csúszkál se szét a két matrac egymástól, se a hálózsák a matracon:)

Megjöttünk az erdélyi sátrazásból, volt pár brutál esős éjjel és nappal (épp szárad a kertben a sátor), de jól szerepelt a sátor, sehol sem ázott be, éljen!!:)

Viszont új problémák vetődtek fel: mi a legpraktikusabb megoldás, ha csurom vizes esőkabátokban megyünk be a sátorba? Ti hova akasztjátok fel?

karotama Creative Commons License 2014.07.23 0 0 6028

Kipróbáltam sok matracot, a Quechua Arpenaz Air Comfort lett.

http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-air-comfort-140-felfujhato-matrac-kempingezeshez-id_8242836.html

Nagyon kényelmes, nem süppedős, kemény felületű.

Ha a másik mozog, nem hullámzik.

Tetszik.

Az önfelfújósok is kényelmesek voltak, de nem találtam 140x200-asban. Amúgy tényleg kell a min. 7.5 cm vastagság.

A Tesco-s matrac borzasztó. Vatsag, puha, hullámzik az egész...

zlatyB Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6027

Ha jól emlékszem valaki még korábban írta a fórumon, hogy az aldis vált be a legjobban a három önfelfújós közül, már ami a tartósságot illeti, esetleg keress rá.

Előzmény: karotama (6026)
karotama Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6026

Köszi!

Én is az Open Air-t, meg azAprenaz felfújósat néztem ki, jó, hogy megerősítettél benne.

az Aldisat még megnézem.

danke!

kmrmtms Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6025

ok, akkor ez végül is jó.. 

Előzmény: zlatyB (6023)
zlatyB Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6024

Szia!

Hul kolléga pár kommenttel ezelőtti hozzászólásához csak csatlakozni tudok, nekem is eddig az önfelfújósak jöttek be a legjobban, abból is minimum 5 cm-es, Kisebb gyerekeknek már jó a 2,5 centis is a súlyuk miatt. Gondolom a 7,5 cm-es még jobb, még nem próbáltam. Egyetlen gondom van velük, hogy a PVL (kb, mint a dzsörzé) külsőnek köszönhetően a hasonló anyagú hálózsák csúszik rajta, de a lepedő iselmozdul. Van velúros is, 6 cm vastag: http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-a300-onfelfujo-matrac-kempingezeshez-id_8172440.html,  ez lehetne a legjobb választás, ha az árát figyelmen kívül hagynánk. Nekünk eddig bejöttek az open-air (jysk) önfelfújósai, de többen írták, hogy pár év után eresztenek, nekünk a legrégibbek is csak 2 évesek. Az aldis 5 cm-es szerintem egy kicsivel jobb kidolgozásúak, pl. nem foszlik a széle. Egy-két aldiban még lehet kapni 5990/db áron, pl. a nagytétényiben.

Szintén velúrosak - és ezáltal kellemes tapintásúak - a korábbi hozzászólásokban említett matracok és a fél perces próbát tekintve nagyon kényelmesek is: http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-air-comfort-140-felfujhato-matrac-kempingezeshez-id_8242836.html

Az önfelfújósok kétségtelen előnye, hogy szerkezetüket tekintve ezek hasonlítanak a legjobban a normál matracokra, nem véletlen fajlagosan ezek a legdrágábbak. 

Előzmény: karotama (6022)
zlatyB Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6023

Visszaolvasva elég vicces, hogy saját magamnak mondok ellent, úgy kellett volna írnom, hogy azzal, hogy elbizonytalanítottál, igazából segítettél rajtam, mert így jövőre halasztódott a döntés és a nagyobb beruházás, legalább rövidre lett zárva a dolog. 

Előzmény: kmrmtms (6019)
karotama Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6022

Sziasztok!

Kétszemélyes matrac vásárlás előtt állunk.

140x210-es helye van.

A büdzsé az elég szűk, 10ezer Ft körüli.

Jobb szeretjük a keményebb fekhelyet.

Tudnátok pár terméket javasolni?

Köszönöm a segítséget!

Tamás

kismami 1 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 6021

sziasztok keresek second family T.2 quechua sátrat,van valakinek esetleg eladó?

zlatyB Creative Commons License 2014.07.21 0 0 6020

Szia!

Nem bizonytalanítottál el, csak ahogy korábban is írtam, eddig elmentem mellette, mert drága. Aztán Te hívtad fel az előnyeire a figyelmem, így viszont várok még a döntéssel. Addig is vettem még egy önfelfújósat, hogy legyen mindenkinek normális matraca, mert a legkisebbnek nem volt. Azaz magamnak vettem  5 cm-est, így a kisebbeknek 2,5, a nagyobbaknak 5 cm-es van. Én azon már elég jól alszom, de ez a keresztbe hurkás nekem is megtetszett. Amúgy visszagondolva kétszemélyes volt kirakva, csak nyúl voltam megkérni vkit, hogy feküdjön oda mellém kipróbálni, hogy himbálózik-e, ha a partner mozog:-).

Előzmény: kmrmtms (6019)
kmrmtms Creative Commons License 2014.07.21 0 0 6019

Szia!

Bocsánat, hogy elbizonytalanítottalak. Tényleg kényelmes, és a Sleep'in bed változatban igen praktikus, de ez azért ne tartson vissza a sima matrac vásárlásától.

Tamás

Előzmény: zlatyB (6016)
hul Creative Commons License 2014.07.21 0 0 6018

Az elmúlt évtizedekben kipróbáltam mindenféle matracot, nekem a önfelfújós jött be a legjobban. Persze minél vastagabb és nagyobb, annál jobb. Légágy, kényelmes, praktikus. A lleeresztése macerásabb, tekintve ki kell nyomni a levegőt. De nem probléma.

Azt gondolom nehézkesebb a többi használata, könnyen sérül, nem fér el jól és a dupla használata két embernek zavaró tud lenni. Mindenesetere ki kell próbálni mindet, kinek mi jön be. A keresztbe- hurkás szerintem jobb, mint a hosszában, de ez annyira egyéni. 

Az is szempont, csomagolva mekkora helyet foglalnak.

Előzmény: Manac ;-) (6017)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6017

Szia!

Ha azt írják a kemping honlapján, hogy 0.7EUR/kWh, akkor mérik a fogyasztást. Ez nem nagy kunszt, azt hiszem itthon is van ilyen pl. Hegykőn. A végén fizeted a villany árát a többivel.

A keresztbe bordás Alpenaz AIR matracot próbáltam az áruháznam, nekem tetszik, kényelmes. A hálózsák-matrac szettben is ilyen van, ha jól tudom.

Mivel korábban már más típusokba feccoltam, nem vettem még ilyeneket. :-(

Előzmény: tuta78 (6011)
zlatyB Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6016

Én Budaörsön kipróbáltam, még tavasszal ki volt rakva. Elég jónak tűnt, bár ott talán az egyszemélyes változata volt kirakva, de el tudom hinni, hogy nem mozog a másik fél:-) Már megvettem volna, ha Tamás nem bizonytalanít el, hogy a sleep'in'bed-ben ugyanez van, csak még jobb együtt a hálózsákkal (ld. korábban kmrmtms 2891 sz. hozzászólása és 5801 sz. válasza). 

Előzmény: tuta78 (6015)
tuta78 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6015

Köszönöm a válaszokat!

1. http://www.camping-salzkammergut.com/lindenstrand/?content=13

2. van 120 és 140 cm-es ilyen matracuk, de szerintem az árat és a kiírásban ezt a méretet felcserélték

az egyik eladó azt mondta, hogy kipróbálta, és nagyon tetszett neki (nem mozog a párod amikor átfordulsz a másik oldaladra, mint a vastagabb ágyakon), viszont egyik decaban sem láttam még kirakva/kicsomagolva/felfújva, csak a dobozában.

ezért érdekelne, hogy kipróbálta-e valaki.

üdv

Előzmény: vonalzoo (6014)
vonalzoo Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6014

1. Amúgy melyik kempingről van szó?

2. Ha 140 a típus, akkor miért írja 120 cm szélesnek? Amúgy  én is kíváncsi lennék rá, hogy miben más a keresztbordás matrac a hosszbordáshoz képest kényelem szempontjából.

vonalzoo Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6013

Hát ha eur/kWh-ot írnak a honlapjukon, akkor lehet, hogy mégis mérik? (Ami a legigazságosabb lenne, viszont elég drága kiépítést kívánna.)

Épp a minap gondolkodtam ezen, mert baromi drágálltam a kempingben a napi 950,- / nap árat (Ráckeve) az áramért, hogy menjen a kishűtő, meg felfújjam a matracot este, esetleg telefontöltés.

A legjobb persze mindenkinek külön villanyóra lenne, vagy lehetne kérni különböző amperos biztosítékot különböző árakon, amit a gondnok  tekerne be. Bár ez sem tökéletes, mert pl. a villanyrezsó miatt nagy biztosíték kell, de csak esetleg napi 1 órát használja az ember.

Előzmény: hul (6012)
hul Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6012

Az áramért napi tarifát kell fizetni. A fogyasztástól független, nem mérik. Senkit nem érdekel egy db lámpát üzemeltetsz v. hűtőt, légkondit. Sok helyütt a pitch ára eleve tartalmazza a kiépített elektromos, sokszor pluszban a víz csatlakozást is.

Csatlakozni az eu szabványos dugóval lehet, érdemes visszanézni, itt már tárgyalták a topiktársak.

tuta78 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 6011

Sziasztok!

Két kérdésem lenne: 1. ha egy kempingben 0,7 euro az áram Kwh-ként, akkor ők pontosan látják hogy mennyit fogyasztottunk, és azt a végén számlázzák?

2. használ-e valaki ilyet, ha igen  mi a véleménye? http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-air-comfort-140-felfujhato-matrac-kempingezeshez-id_8242836.html

előre is köszi!

Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.19 0 0 6010

Az inkább túrázós kategória, kevésbé kemping.

Itt is kérdezősködhetsz:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9035934&la=130989204

Előzmény: Törölt nick (6009)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.18 0 0 6009

Sziasztok,

sátrat szeretnék venni, mivel a réginek eltört az üvegszálas rúdja, meg kezd kilyukadni itt-ott, van vagy 15 éves.

Alumínium rudasat keresek, 2-3 személyeset, könnyen felállíthatót, jól szellőzőt.

Husky felen 2-3-at néztem 47.000 körül, mi a véleményetek?

Bármilyen hasznos infót szivesen fogadok.

Attila

Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.18 0 0 6008

Én még azóta sem néztem meg a matracaimat, hogy hol eresztenek...

Előzmény: ShadowMAN007 (6007)
ShadowMAN007 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 6007
Régebben dícsértem nagyon az Open Air-os önfelfújós matracot.
Mostani nyaralás alatt a mienk is leereszt.
De a mienk a szelepek mellett elvált.
Az előbb ragasztottam meg. Remélem kibírja ezt az egy hetet.
Szerintem a nagy meleg miatt vált el.
A sátor ugyanis napon van. :(
Dharma Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6006

Szia!

Tre Cime Lavarédonál volt ez, de Zakpaneban is. Szerintem ez átlag hegyi körülmény.

Nem aludtunk többen, csak ketten és szerintem nem volt bent több vizes cucc mint szokott. Nagy a tér nálunk, 2 hálós sátor és csak az egyik hálót rakjuk fel, így van nagy előterünk. 

Lehet ki kellene próbálni itthon, csak nálunk más a klíma mint a hegyekben. 

Köszi a segítséget :-)

Előzmény: kmrmtms (6005)
kmrmtms Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6005

Szia!

Esetleg nem alszotok tobben bent mit szoktatok vagy mostanaban nem viszitek be nedves torolkozot vagy barmit amivel tobb nedvesseg kerul bentre, ami a tobb kondenzaciot okozza?

Esetleg nem huvosebb helyen voltatok, mint eddig?

Korabban nekunk is volt ilyen gondunk ha az 5 nedves torolkozot ejszakara az elosatorba bevittuk.

Tamas

Előzmény: Dharma (6004)
Dharma Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6004

Évekig nem volt gond. Belül a sátor nedves lett, főleg a hegyekben, de sose folyt át a belső hálón. Most meg rácsöpög a belső hálóra, az pedig átereszti. Lehet, hogy korábban nem gyűlt össze annyi víz a sátor külső rétegének belső felén. A szellőzésen nem változtattunk semmit. És ez reggel ébredéskor gond, addigra átcsöpög rajta a víz. A külső rétegről egy kis tócsa keletkezik a belsőn hálón, az pedig átereszt.

Előzmény: Manac ;-) (5986)
kima-vara Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6003
Előzmény: studenac101 (5998)
zsoli02 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6002
zsoli02 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 6001

akkor rendben :)))

nem túl nagy a kép, így azt hittem okostelefon :D

Előzmény: Törölt nick (5997)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 6000

https://www.facebook.com/TheCoolestCooler

kima-vara Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5999
studenac101 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5998

Sziasztok!

Nem tud valaki egy eladó hűtőgépet kempingezéshez?

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5997

ott van az ... a kezben :)

Előzmény: zsoli02 (5996)
zsoli02 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5996

Ez igen :)

Hol a sör??? :D

Előzmény: Törölt nick (5995)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5995

Előzmény: Törölt nick (5994)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5994

en igy szoktam eloadni :)   

BigGaben Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5993

Sziasztok!!!

Jaja, félreértettetek , szerintem nem akarom berakni a mosógépbe és kimosni, bocsi ha félreértő voltam.

Arra gondoltam, hogy természetesen felállítjuk és sima vízzel, nedves ronggyal lemossuk azokat a csúnyább részeket amik jobban koszosak, meg kiporszívózzuk, kiszárítjuk és összecsomagoljuk :)

Ennyi!

Eszem ágában sem lenne bedobni a mosógépbe :)

Azért köszi! :)

Előzmény: kima-vara (5990)
humi81 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5992

Valaki tudna mondani infót hogy áll a szúnyoghelyzet a szigetközben?

Imiii Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5991

Pontosan!

Előzmény: kima-vara (5990)
kima-vara Creative Commons License 2014.07.16 0 0 5990

kb. 35 éve kempingezünk. Sosem mostuk a sátrainkat. Fel sem merült az 5lete. Épp az impregnálása miatt. A maximum: itthon felállítottuk, alaposan kitakarítottuk/porszívóztuk, gondosan kiszárítottuk és délben szépen össze csomagoltuk.

Előzmény: BigGaben (5987)
hul Creative Commons License 2014.07.15 0 0 5989

Csak akkor mosd, ha indokolt. Az esetleges madárkakit inkább helyileg dörzsöld ki.

Általában a sátrakat kimosni tilos, mert elveszítik az impregnáltságukat. Ha mégis lemosod, impregnáld újra.

A használati útmutatóban biztos pontosan le van írva.

Jól ki kell szárítani használat/kezelés után. Ha nedvesen marad, a legkisebb is penészt okoz, és ott szakad!

kmrmtms Creative Commons License 2014.07.15 0 0 5988

Szia!

Ez a sátor anyagától is függ, nekünk a leírásában meg volt adva, mivel takarítható.

Szerintem amúgy elég tiszta vízzel finoman lelocsolni és ronggyal áttörölni, de utána várd meg amíg teljesen meg nem szárad, nehogy bepenészedjen összecsomagolva.

Tamás

BigGaben Creative Commons License 2014.07.15 0 0 5987

Szasztok!

9 napos kempingezés után, ahol volt meleg,hideg, eső, szél.... mivel érdemes lemosni kívülről a sátrat?

Köszike!

Üdv

Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5986

Ja, ha csak belül párásodik, akkor szellőzéssel, légcserével lesz a gond.

Valamilyen szintű kondenzáció természetes, a külső réteg belső falán hajnalban összegyűlik a harmat, de ha csatak víz belűlről a sátratok, akkor nem szellőzik eléggé. Szerintem.

Van rajta szellőző nyílás, pl. tetején, oldalán, és azt nyitva is hagyjátok?

Előzmény: Dharma (5985)
Dharma Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5985

Köszi a gyors választ. :-)

tavaly impregnáltuk, igaz szerintem kevés volt rá, de akkor is átázik a belső háló, ha éjjel nem esik az eső. szerintem a belső pára, ami lecsapódik, az átjön a légáteresztő belső hálón.

Előzmény: Manac ;-) (5984)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5984

Ha nincs lyuk a vásznon, akkor inpregnáld.

Pölö ilyennel:

http://vitalclubsportaruhaz.hu/nikwax_ruhazat_impregnalok.html

Nikwax Tent & Gear Proof 500 ml

Szükséges mennyiség:

300 ml. 2 személyes sátor, 

500 ml. 3-4 személyes sátor

1    l. 5-8 személyes sátor

2,5 l. nagy családi sátor sátor

Ha lyukas, akkor előbb ragasztani!

Előzmény: Dharma (5983)
Dharma Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5983

Sziasztok!

Régóta járunk sátrazni, tavaly először beázott a belső hálónk.

Ti szoktátok kezelni azt is, vagy jártatok már így?

kima-vara Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5982

:-) vígasztal, hogy nem csak mi jártunk így :-), sátorcsere nálunk is ezért történt.

Előzmény: zsoli02 (5981)
zsoli02 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5981

Mi tavaly voltunk augusztusban Alsóőrsön, ott fogtunk ki egy óriási szélvihart. Az igazság azért az, hogy a sátorban belülről sokkal félelmetesebb :)

A párom miatt kint aludtunk az autóban, el is gémberedett a nyakam rendesen :)

A viharnak volt egy előnye is:

Ami por és kosz reggel az előtérben volt, attól kaptam majdnem infarktust.

Ezen éjjelt követően döntöttem el, hogy a nyitott aljú előtérrel rendelkező Quechua T4.1B sátornak mennie kell.... :)

Előzmény: BigGaben (5980)
BigGaben Creative Commons License 2014.07.14 0 0 5980

Sziasztok!

Húú,te..!

Még nem voltam ekkora viharban sátorral. Virrasztottam is :) De Sikeresen vizsgázott egy hatalmasat a sátor :)

Előzmény: Manac ;-) (5979)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.13 0 0 5979

Sikerült átvészelni a vihart?

Kemény idő volt a múlt héten, kíváncsi vagyok hogy' sikerült átvészelni a Balaton mellett. Mi Vonyarcon voltunk (házban), csütörtök körül eléggé esett az eső, éjjel még zivatar is volt...

Előzmény: BigGaben (5966)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.13 0 0 5978

Nekem is kilazult a stekker érintkezője, elkezdett melegedni és oxidálódni. Egy ideig hajtogatam az érintkezőket, hogy jobb legyen a kontaktus, de a végén a zsinór is megtört a csatlakozónál.

Fogtam és beforrasztottam a kábelt a fedélyben lévő panelba.  A fordított polaritású, fűtő üzemmódot úgysem használtam soha, tehát nem okozot hátrányt az átépíés. Azóta ezzel nincs gondom.

Előzmény: sfi (5975)
kmrmtms Creative Commons License 2014.07.11 0 0 5977

Szia!

Mi úgy oldjuk meg, hogy van normál kemping asztalunk meg székeink és a gyerekek alá betesszük az autósülés ülőlap részét (a háttámla levehető), talán a legkisebbnek régebben külön vittünk, egy 1500 Ft-os (Auchan) ülés magasítót, mert az ő űlése még nem volt szétszedhető.

Érdemes a huzatot levenni előtte.

Bár annak is lenne varázsa, ha külön asztalnál "disznókodnának", mi meg nyugodtan ehetnénk :-)

Tamás

Előzmény: D H (5973)
zsoli02 Creative Commons License 2014.07.11 0 0 5976

Gratulálok, bizony ez egy nagyon szép sátor :))

Én is majdnem ezt vettem, pont az általad leírtak (szúnyogháló és háló elválasztás) miatt döntöttem a végén Oakwille mellett.

De így, hogy korrigálták, már tökéletes választás!!

Előzmény: tuta78 (5969)
sfi Creative Commons License 2014.07.11 0 0 5975

Köszi, egyik nap lefényképezem és feldobom ide.

Előzmény: fekvőrendőr (5974)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.07.11 0 0 5974

Fényképezd le a dugót vagy az aljazatot, aztán meglátjuk lehet-e ilyet szerezni. Tudok egy jó boltot, ahol mindenféle elektromos csatlakozót lehet venni.

Előzmény: sfi (5972)
D H Creative Commons License 2014.07.11 0 0 5973
Sziasztok,

mi a véleményetek, mi lenne a legcélravezetöbb étkezöasztal megoldás másfél és három éves gyerekek részére?

Ölben már nem akarjuk etetni öket, a legkisebb asztalunk pedig magas nekik.. Néztük a Decathlonban a náluk kapható narancssárga "dohányzóasztalt", az meg alacsony..
(szintén Decathlonos, háttámlás gyerekszéken ülnek)

Mit gondoltok, merre érdemes keresgélnünk?
sfi Creative Commons License 2014.07.09 0 0 5972

Nem tudja valaki, hogy Campingaz hűtőboxhoz hol lehetne kábelt szerezni? Mindenhol csak adaptert találok, de nekem az eredeti kábelből (egyik vége szivargyújtóba, másik vége a hűtőboxba) kellene egy tartalék. Az eredetinek pont a boxhoz csatlakozó része kezd oxidálódni. A másik végét le tudnánk cserélni, de ilyen csatlakozót nem találok sehol.

Erről a hűtőről van szó: 

http://www.campingshop.hu/termek.php?termek=418

szépréti Creative Commons License 2014.07.09 0 0 5971

tuta78, nagyon klassz sátratok van (és nagyon hasonlít a miénkre:)

Leírom, mik az újabb szerzeményeink, hogy még komfortosabbá tegyük a kempingezést:

Most a sátorban levő rendszerezést próbálom megoldani, és sátorszekrény helyett rendeltem 2 ilyen nagy "dobozt: http://www.ebay.com/itm/261474748571?var=560352793614&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

ingyen szállították, 2 héten belül megérkezett, és szuper darabok! Én úgy tervezem, hogy már eleve ebben vinnénk a ruhákat, egymásra lehet tenni őket, tök masszív az a fém szerkezet, ami tartja az oldalát, és az anyagi is nagyon jó, vastag gyöngyvászon. És zseniális, hogy elöl is lehet nyitni, így tényleg olyan, mint egy szekrényke (ráadásul bele is lehet látni). Egyébként meg tök laposra össze lehet csukni. Ha ilyesmit vennétek, olyat vegyetek, aminek Oxford anyaga van, így hívják a távol-keleten a gyöngyvásznat. Hasonló "dobozokat" lehet olcsóbban is kapni "bamboo" anyagból, de azt nem ajánlom, mert az egészen vékony, könnyen szakadós anyag.

Vettem még egy ilyen szennyestartót is: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70118968/?query=J%C3%84LL+Szennyestart%C3%B3%2B%C3%A1llv%C3%A1ny

ennek csinálok majd valami ráhajtható tetőt, és teszünk majd rá egy tálcát, és akkor egy többfunkciós tárolóasztalkánk lesz!:)

kima-vara Creative Commons License 2014.07.09 0 0 5970

:-) örülök, hogy Nektek is tetszik ! :-) Mondtam én, hogy ez 1 tuti sátor :-D ...

Előzmény: tuta78 (5969)
tuta78 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 5969

Sziasztok!

Végre sikerült kipróbálni a januárban vett családi sátrunkat Coleman Mackenzie Cabin 4, és csak azért írok, mert szerintem -a régi hozzászólásokat olvasva- kijavították azokat az apró hiányosságokat, amikkel rendelkezett ez a sátor.

Egyrészt mindkét ajtaján van szúnyoghálós/"ablakos"/zárt megoldás, és ugyanígy mindhárom lehetőség létezik az ablakánál is.

A másik az a hálófülkék elválasztója, amit teljes egészében le lehet cipzározni, és alul sem marad semmi elválasztó, vagyis kapunk egy 280 cm széles hálófülkét akár franciaágynak..:)

Köszönjük kima-varának (pohár sör legurítva az egészségedre az első este!) a rábeszélést, reméljük nagyon sokáig ki tudjuk élvezni a sátor előnyeit!

Imiii Creative Commons License 2014.07.07 0 0 5968

Találkozott már valaki a decathlonos Quechua Air second sátrakkal, melyekben tartó üvegszálas rudak helyett felfújható "rudak" vannak?

Vélemény róla?

Nekünk 4.2 XL Air van, azzal is tökéletesen elégedettek vagyunk, de ezt érdemes lenne megnézni.Szélpróbában hogy teljesíthet? Milyen merev lehet a rúd felfújva, s vajon hogy vészelne át egy erős balatonparti vihart, melyet a saját tökéletesen túlélt!?

art002 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 5967

Szia!

A " vászon " akkor szakad, ha rángatja a szél.

Ha nagyon-nagyon feszes, akkor meg azért szakadhat.

Ergó. Ne legyen gitárhúr, de ne is lötyögjön, és akkor nincs gond, csak hangja van.

Üdv:

A.

Előzmény: BigGaben (5966)
BigGaben Creative Commons License 2014.07.07 0 0 5966

Sziasztok. 

Egy fontos kérdés. 

Itt vagyunk Révfülöpön a kempingben.

Ha esetleg vihar lesz és nagyon fog fújni a szél, ebben az esetben mennyire kell feszesre húzni a zsinorokat? Kicsit engedni kell hogy ne szakadjon vagy inkább kicsit még feszíteni kell???

Nagyon köszi. 

Gaben

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.05 0 0 5965

köszi, valószínűleg hátra teszem, ott van közel egy 12V csatlakozó

Előzmény: Manac ;-) (5964)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.07.03 0 0 5964

Ha nem takarod el és a kalaptartó sincs közel a szellőzőhöz, akkor nyugodtan hátrateheted.

Én kombi kocsikban mindíg hátra tetem, igaz, nem hóztam rá a csomagtartó rolót.

Lényeg, hogy viszonylag jól szellőztetett helyen legyen, ne melegedjen túl a peltier elem.

Előzmény: Törölt nick (5962)
Ata samurai Creative Commons License 2014.07.02 0 0 5963

Eladó a lakóautóm. Hátha valakit érdekel.

http://www.hasznaltauto.hu/lakokocsi/ford/ford_transit_rimor-6364388

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.02 0 0 5962

a campingaz oldalán azt írják, ne tegyem csomagtartóba. De ha nem teszek rá semmit, akkor miért nem lehet vajon?

Előzmény: Manac ;-) (5957)
sfi Creative Commons License 2014.07.01 0 0 5961

Praktikus a kempingben bérelhető hűtő, régen mi is úgy sátoroztunk. De lényegesen kényelmesebb, mikor a sátor előtt van a hideg sör. :))

Előzmény: Törölt nick (5956)
sfi Creative Commons License 2014.07.01 0 0 5960

Nem ez volt a legolcsóbb tényleg, de ez az, ami megfelel a célnak. :)

Előzmény: vonalzoo (5955)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.07.01 0 0 5959

Sajnos a felső T idom a rossz, egyenletlen utat nem nagyon bírja, mivel, a kerék is kisméretű, beugrik egy kátyúba, és a felső T-nél törik. Nelem sikerült szereznem nagyon olcsón egy a BIC-hez hasonló noname kocsit, így az van bent a lakókocsimban, és ha megyünk, azt használom. A régi kocsit a Balatonnál használom, a háztól aszfalt vezet majdnem végig a partig.

A cső átmérője kb. 50 mm.

Előzmény: Manac ;-) (5952)
kima-vara Creative Commons License 2014.07.01 0 0 5958

"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új."

Nem tudom, ismeritek-e a céget, de Obelinkes árakon dolgoznak Mo.-on és igen figyelmesek, kedvesek:

http://www.exis.hu/

Futottam velük 1 kört, nekem nagyon szimpatikusak.

Manac ;-) Creative Commons License 2014.06.30 0 0 5957

Lábtartónak csak akkor ajánlom, ha fázós a gyermek, mert ha nem is nagyon, de egy kicsit meleg levegőt fúj magából.

Előzmény: Törölt nick (5956)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.30 0 0 5956

Ez azért egy komolyabb darab. Igazából ahogy már mondtam, szerintem az a legjobb, ha van a kempingben hűtő vagy bérelhető hűtőrekesz. De ha egy egyszerűbb doboz is tudja a 15-18 fok mínuszt a kinti hőmérséklethez képest, akkor már nem haszontalan. 

Majd jó lesz az egyik gyerekemnek lábtartónak a hosszú utakra :) 

Előzmény: sfi (5954)
vonalzoo Creative Commons License 2014.06.30 0 0 5955

Hát azért ez egy igencsak minőségibb darab, már csak az ára miatt is (45+9ezer a táp). A madarasban a gagyi 10 körül lehet, az enyém 20ezer volt táppal együtt a Decathlonban. Igaz, nem is igen használható... 

Előzmény: sfi (5954)
sfi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 5954

Ő lenne az:

http://www.campingshop.hu/termek.php?termek=418

Van hozzá adapterünk is, a kempingben ezért hálózatról megy, utazás közben pedig szivargyújtóról.

Előzmény: sfi (5953)
sfi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 5953

Mindenki szidja ezeket az elektromos hűtőládákat, pedig nekünk évek óta egy Campingaz hűtőládánk van. Elsősorban italt, kisebb részben élelmiszert tartunk benne. Még soha semmi nem romlott meg, az italok bőven elég hidegek. Persze tűző napra soha nem tesszük, mindig árnyékoljuk, de így teljesen elégedettek vagyunk vele. Egyedül a mérete ami elég kicsi, de ennél nagyobbat nem tudnánk elvinni, úgyhogy megoldjuk mindig a pakolást benne.

Előzmény: Törölt nick (5946)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.06.29 0 0 5952

Szakmai kérdés;

A kajak szállítódat milyen típusú vízvezeték csövekből készítetted? Bírják a strapát, nem nyaklanak, törnek?

Kerekem van hozzá, de alumínium csőhöz csak drágán jutnék hozzá és hajlítani sem nyagyon tudom, a PVC cső egyszerűbbnek tűnik.

Olyasmit akarok csinálni, mint a BIC kocsik, csak más méretekkel. Szeretném minél távolabbi pontokban alátámasztani a csónakot (Sevylor Sirocco KC335), és szélesebbre is csinálnám mint a BIC, legalább 50 cm szélesre, mint a csónakvízszintes alja.

http://i.tfcdn.com/img2/Q0OgLYYAY578z0mpuCC_qKQ4PjEvJT6_tCQlP7-omCGjpKTASl8_NblCLzM3MT21WDcxN7EqP08vOT9XHyKi76lvYmiiXRqa5FyV56OXVZBOvC5VIyckfQA*/fvUG-v8A.B

Előzmény: fekvőrendőr (5951)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.06.29 0 0 5951

Műanyagból van, az ősszel vettem négyszáz forint körül a Tescoban.

Rávarázsoltan egy rögzítő gumizsinórt, és kész.

Egyébként rengeteg féle kapható:

https://www.google.hu/search?q=poh%C3%A1rtart%C3%B3+aut%C3%B3ba&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3uKvU8LfFfGQ0QWNy4HwAg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=685#q=g%C3%A9pkocsi+poh%C3%A1rtart%C3%B3&tbm=isch&imgdii=_

Előzmény: pisti.75 (5941)
Bujazliz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 5950

Azért nem teljesen igaz. Nekem 30 fok-különbséges van. 8-10°C-ig hűti le az italokat, rekkenő hőségben. (Igaz, ez 60 eFt-os hűtőláda.)

Előzmény: Törölt nick (5947)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.28 0 0 5949

értem, köszi. A hosszú út igazából nem érdekes nekünk, mert sosem viszünk magunkkal hűtendő kaját. 

Arra gondoltam, hogy arra azért jó lehet, hogy ha veszünk vmi felvágottat, és nincs hűtő a kempingben, akkor az másnapig kibírja benne. 

Előzmény: Törölt nick (5947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!