Van. A cégtulajdonos egy régi csibész. Nagyon dörzsölt,rafinált, nagy dumás pali,aki néhány évig külföldön próbálkozott,de "kitelt" az esztendő. Ha leállsz vele beszélni,véged. megdumál.....Én nem vennék tőle semmit,mert totál nem ért hozzá. Biztos vagyok benne,hogy valami lengyel szart árul most is.
Németországban legyártott komplett nyílàszàrót, ami német Rehau profilból készül, és az összeszerelése is ott történik, nem hinném hogy elérhető lenne itthon...
A gyártón nagyon sok múlik valóban, két Rehau gyártót ismerek itthon közvetlen közelről, és bizony minőségben, és műszaki tartalomban is vannak nagy különbségek...
Nem rossz rendszer, de Mi már nem forgalmazunk Rehau termékeket!
Műszaki tartalomban, vagy minőségben? ... mert azért nem teljesen mindegy! A gyártón nagyon sok minden múlik.
Kis segítség talán ...
1. Gealan 76 .. az nem Trocal 76 lesz véletlenül?
2. BluEvolution 82 ... nem mindegy, hogy Salamander, vagy Brügmann Salamander
3. Magyar gyártás esetében nem mindegy, hogy ki gyártja.. tudok olyan is, aki csak 44 mm-es üvegezéssel alumínium távtartóval gyártja, viszont tudok olyat is aki belerakja a 48 mm-t melegperemmel is akár.
4. Kömmerlingben nem tudok állást foglalni, közvetlen tapasztalatom nincs vele.
5. Széles beépítési mélység, középtömítés nélkül.. hmm..
6. -II- 4. pont
Fontos megvizsgálni a felhasználási területet, és úgy talán egyszerűbb dönteni.
Sajnos nem sok értelme, mert aki(k)-nek szánta nem érti(k) :( A kérdező nem írta, hogy hol kellene üvegezni, a kolléga meg segített és írt egy konkrét céget. Nyilván ő is gondolta, hogy a fővárosba kellene, mert csak az ottaniak nem írják, hogy hova kellene...
Berg szakmai napon találkoztunk ezzel a termékkel.
Arany árban mérik, ellenben nem rossz megoldás...
A légrésekbe van építve, létezik belőle kézi, vagy motoros mozgatású is, lehet távirányítós, vagy akár applikáción keresztül is mozgatható, okos otthon rendszerekbe integrálható, az üveg hőszigetelési értékeit nem rontja, egy U alakú csatornában vezetődik meg, közvetlen érintése nincs az üvegekhez, a motorja az üveg szerkezeten belül van, tehát ha gond van vele, akkor üveg csere, de 5 év gari van rá, lehet pliszés szövetes, vagy lamellás. Hálózati áramot is kaphat, nem csak napelemes kivitekben létezik.
Ablakcsere előtt állok. Több ablakot szeretnék cserélni és a korábbi céget akivel már cseréltettem nem tudom utolérni. Így keresnék valakit aki jó minőségben jó ablakot (korrekt áron) építene be és esetleges garanciális kérdésekben is utolérhető lesz a későbbiekben. Tudtok ilyen céget ajánlani? (Budapest)
Illetve milyen típusú, márkájú ablakot ajánlanátok?
Többször is kérdeztem hogy lehet e kint, nem baj -e neki az eső, hó, stb és azt mondták hogy nem. Ők sem tudták hogy a szárnyak ki vannak szedve a tokból és én sem tudtam hogy ez gondot okozhat. Meg nemrég volt ez az afrikai homokos eső is...