csak a jobb oldali. de már a hazafele vezető úton 20km es korában előjött. Az első szerviznél szoltam is,de nem tudták visszarakni és annyiba marad. Azt igérték holnap hívnak.
Hagy kérdezzem meg, hogy neked minkét érzékelő "lóg", vagy csak az egyik, és ha igen akkor melyik? Egyébként kiváncsi vagyok a gari kérdésre, mert ez egyértelműen hibás jószág, vagy hibás rögzítés. A többieknek korrekten passzol?
Tegnap voltam érden az M6 ba és megkérdeztem,h ezt a légbefúvó problémát nem e tudjuk megoldani garanciába? Azt monták nem biztos,h menni fog,mert a kia nem ad garanciát a kopásokra és törésekre,és ez lehet hogy ez a kategoria. Igaz semmi kopás és törés nincs rajta,megvan a füle,csak éppen nem marad bent a helyén. Nagyon kiváncsi vagyok,h menni fog-e gariba? HA nem akkor azt hiszem teljesen fölösleges az 5+2 éves garanciát hangoztatni,mert ugyse csinálják meg.... HA adagolo probléma lesz akkor a rossz minőségű gázolaj a hibás,és nem garancia, ezt bárki boritékolhatja nekem! De ez majdnem mindenhol igy van. Mindenesetre a rángatásom nem szünt meg az STP től:( Ugyhogy vihetem bosch szervizbe tisztíttani (saját költségre)! De egylőre még nem zavaró annyira.
Köszi a fáradságot, hogy lefotoztad a sport belsöt. Nagyon tetszik, azt hiszem fogok rendelni az autóhoz. Én csak a Kia oldalán néztem az árlistát, azon nem volt sportcsomag jelölve. Elárulnád mi a felára? Külföldi oldalon 500 eurot láttam.
A régi, 1-es generációs Rióba mennyiért lehet utólag beszereltetni klimát? Nem kell hogy szakszerviz csinálja, jó nekem otthon fusiba is. :) A fene akar százezreket költeni ilyenre utólag. Ha már a gazdája anno klima nélkül vette... mi szeretnénk utólag klimát bele. Válasz jöhet emailben is ha itt "ciki" .
700 km-es úton jártam Erdélyben, jó és kevésbé jó utakon, az 1,4 EX-el. 7000 km van a kocsiban, vegyes fogyasztása (országúti + településeken keresztül) 50-130 km/ órás sebesség határok közt, 6, 1 liternek jött ki.
Nagyon robbanékonynak találom, de ehhez bátran kell visszaváltani, akár 2 fokozatot is, egy gyors előzéshez.
Rossz úton valami a jobb ajtó felől ciripelget néha, de nagyon nem érdekel.
Leirom de lehet rosszul tudom a részleteket mivel én szerelő vagyok:)
ha minden igaz befizeted az önrészt egy évig fizeti a szalon a részletet amikor eltelt az 1 év választhatsz megtartod a kocsit és fizeted tovább vagy újra cseréled de akkor megint be kell fizetned az önrészt és csak drágább felszereltségű autót vehetsz szóval ha újra cseréled megint befizetsz 4-5 kilót és új autód van .sztem lámaság :) azt hiszem igy van
Nekem is a jobb oldali érzékelő gomba "lóg" ki a levegőbe a légbefúvó nyílásnál. Ezek szerint ez konstrukciós probléma. Megpróbáltam finoman felfele feszíteni, és láthatóvá vált egy műanyag bepattintható pöcök az alján. Ez viszont nem tud alatta semmibe bepattani, túl nagy a hézag az alatta lévő műanyag borítástól. Mindenhol máshol tökéletesen passzol a légbefúvó keret és a bal oldali érzékelő gomba is. Így arra a következtetésre jutottam, hogy vagy rövid ez a keret az érzékelőkkel, vagy alatta van probléma, azaz a borítással lehet gond. Kiváncsi vagyok másnak van-e gondja és meg tudta-e csináltatni. Másik lehetőség egy iszonyú erő ragasztó használata, de nem akarok még belébarmolni. Jelenleg még nem zörög, csak akkor, ha piszkálom. A ködlámpával kapcsolatos infót köszönöm!
A magyar árlistában szerepel a sport csomag. Ha megnézed itt a fórumon a 9002 sz hozzászólásomat akkor a képek nagyithatóak is. A kárpitról meg própálok csinálni egy képet.
Az átkúrás az, hogy állításuk szerint a kocsit egy év után egy az egybe a tartozásért cserébe visszaveszik és kapsz egy újat. Csak a tíz év hitelt te veszed fel. A bank nem is tud a visszavásárlásról. A szerődésben szó sincs a visszavásárlás konkrétumairól ( ár , hitel megszüntetés....stb) Sima logika és matematika alapján egy értelmű, hogy nem működik.
Lehet hogy én tudom rosszul !! :-)) Egyszer szóltam a szalonba, hogy a Pólón csak az egyik tolatólámpám világít. Azt mondták, hogy tökéletesen működik, mert csak az egyik tolatólámpám világíthat, mivel nincs elől ködlámpám. És ha jól emlékszek azt is mondta, hogy ha van elől ködlámpám akkor világíthat háltul mindkét tolató- és ködzárófény lámpa. De az is lehet hogy 1. rosszul tudta a pasi, 2. én emlékszek rosszul. :-) Kerestem a neten az idevonatkozó szabályt, de még nem találtam utalást arra vonatkozólag, hogy hátul hány ködzárófény lámpa világíthat.
A konstrukció úgy néz ki, hogy - megveszed az autót saját névre, 10 éves hitelre - a bank nem is tud a visszavásárlás lehetőségéről, sem az előre fizetett összegről - a kereskedő a jutalékából fizeti az önrészt - a kereskedőhöz be kell vinned a csekket havonta, és ő fizeti be a postán
Ebből persze nem derül ki, hogy átverés-e, de én nem kockáztattam meg, hogy esetleg a nyakamon maradjon egy 10 éves hitel...
Pedig ha tuti ajánlat lenne, én is belevágtam volna, mert ez a hülyének is megéri. A kereskedőnek viszont kizárt :)
Ez így önmagában még nem is átkúrás, hiszen bármelyik kereskedő könnyű szívvel, kockázat nélkül mondhatja, hogy "egyév két év, akármikor visszaveszem és újat adok.." csak fizesd meg!
Az ahhoz kapcsolódó feltételek az érdekesek,például valós piaci áron veszi-e vissza a korábbit, van e hitellezárási díj vagy átvállalja, stb...
Tényleg, mi teszi érdekessé azt a bizonyos ajánlatot? Mert ha azt vállalják, hogy "egyazegybe" cserélnek, én is rászánom magam!
Sziasztok! Van valakinek sport csomagos ceed-je (magyar árlistában nincs benne, de állítólag rendelhetö)? Kiváncsi lennék a részletekre. pl. Milyen a guminyomású kárpit, a sötétített lámpaburák, a könnyüfémfelni stb.
Ez az egy év múlva újra cseréljük, enyhén szólva átkúrás. Többször kértem tőlük a szerződéseket illetve azt a részt ahol leírják, hogy visszaveszik. Ez talán az újabb reklámautós biznisz!!!. Talán West tudja.
Van rá szabály csak meg kéne keresni :) Úgy rémlik hogy akkor ég 1 hátsó ködlámpa, ha elől nincs ködlámpa. Ha elől van ködlámpa, akkor pedig mindkét ködlámpa világít hátul. De erre rá fogok keresni a kresz-ben, mert nem emlékszek rá pontosan, és butaságot nem akarok irni.
"amiknek mindkét hátsó ködlámpája világít, na, azt se itthon vizsgáztatták le "
Ez már idejét múlta. Régebben a magyar szabályozás valóban nem tette lehetővé a jobb oldali ködlámpa meglétét. Már jó ideje teljesen szabályos mindkét megoldás. Tehát csak baloldali és kétoldali is lehet. Mellesleg a mai autók többségénél mindkét oldalon van már ködzárófény.