Akárki meg tudja csinálni, aki fel bírja emelni az akksit, és van (asszem) 13-as kulcsa hozzá. Mindenesetre egyszerűbb, mint izzót cserélni a kocsiban...
Arra figyelj, hogy olyat tegyél bele, amit a gépkönyv ír (vagy erősebbet picit, de fizikai méretében ne nagyobbat).
Az akksi pólusairól ne felejtsd el levenni a műanyag kupakot! És figyelj, hogy melyik-melyik. (ha máshogy nem megy, lesd le arról, ami most még benne van!)
A rádiót valószínűleg megint be kell állítanod, és a motorvezérlésnek is kell majd néhány kilométer, míg újra beállítja magát, tehát vidd el majd egy 15-20 km-es körre.
ha be tudod építeni a szilentet a régi lengőkarba (kicsit macerás) és lényegesen olcsóbb, akkor mindenképpen megéri. Előbb utóbb, a gyári és az utángyártott is tönkre megy, nincs kecmec, kérdés csak az, hogy árban és szerelésben nem e lesz drágább a leves mint a hús...
Érdeklődtem, szilentblokk után, de csak lengőkarral együtt lehet gyárihoz hozzájutni. Mi a véleményetek, megéri utángyártottat venni lengőkar nélkül? Mennyit bírhat ki? Mennyire felel meg a célnak?
Szerintem ebbe 5w30 olaj való, de nézd meg a könyvében, ne tegyél bele az előírástól eltérő olajat. Én a cromaxnál szoktam venni akciós olajcsere csomagot, típusonként van összeállítva (olaj, ford olajszűrő, ut.gy.levegőszűrő ) kb 11eft. A pollenszűrőből van a sima, és az aktív szenes szagszűrő, szerintem teljesen mindegy melyiket teszed bele, tapasztalatom szerint nincs külömbség. Az akciós csomagot neten rendeld le, úgy olcsóbb mint ha a boltban vennéd meg a polcról!!!!!!!
Fékeknél meg szerintem szintén mindegy hogyan kombinálsz, de erre írjon valamit inkább egy szaki.
Első fékbetétet és féktárcsát kell cserélnem, cromaxnál nézegettem, a Ford fékbetét nem vészes, viszont a féktárcsának 14.000 Ft darabja (Ford) vagy van Német Meyle 9000 Ft-ért. Szabad ilyet venni, vagy csak a ford a jó? Lehet egyáltalán kombinálni, hogy Ford fékbetéthez Meyle tárcsa? Pollen / Olaj / levegő szűrőnél van szerepe a márkának? Vagy amit a Cromaxnál árulnak az mind jó?
Még valami, 95.000 Km van az autóban (MK VI) jó lesz neki a 10W40 Ford olaj?
Finanszirozoja valogatja. Elvileg kikuldik. Ha kozel vagy a kozponthoz, en bemennek erte szemelyesen. Utanna pedig okmanyiroda, kitoroltetni az elovasarlasi jogukat - elvileg kellene kapnod egy igazolast amiben leirjak, hogy teherementes az auto.
Ma kormányzás közben "műanyagos" hangú kattogást hallottam a kormány környékéről. Pár balra indexelés után viszont észrevettem, hogy nem áll vissza az irányjelző alaphelyzetre. Jól gyanítom, hogy az irányjelző visszaállító mehetett tönkre? Mennyibe kerülhet egy ilyen, ha tényleg ez a hibája?
Szia!!Ja egy kicsit hülyén fogalmaztam bocs:-)Na szóval világít állandóan!!De azért írtam hogy jól működik mert nem tapasztaltam teljesítmény csökkenést vagy ilyesmit!
Jelentem az en Fiestam is tokeletesen mukodik :))) De ezt most irjam le minden heten? :P Visz A-bol B-be, foleg kistavon de volt mar nagy kirandulason is ;)) Nagyon szeretem. Eeees mar csak 4 db reszlet van belole hatra es teljesen az enyem lesz :D Meg kell allapitsam hogy ilyen hosszu hitelt felvenni meg pont elmegy, de ennel hosszabbat mar nagyon nem jo... 2004-ben vettem, 84 honapra, de elotorlesztettem es roviditettem tavalyelott igy 70 honapos. A vegen mar nem lattam ertelmet elotorleszteni igy kicsekkezgetem a maradekot. Ha legkozelebb is reszletre veszek akkor asszem a 60 honapot fogom megcelozni vagy a 48at. A torzskonyvet azt majd kikuldik postan vagy majd be kell menni erte?
Mondjuk itt legalább senki nem panaszkodik arra, hogy beragad a gázpedál... ;)
Az meg, hogy egy kis méretű, de kompromisszumokkal családi autóként (legalábbis két kisgyerekkel) is használható autóról van szó, az itteniknek evidens! :)
Olyan még nem volt, hogy valami ne fért volna bele. Pedig a 195 cm magas gardróbszekrényt is ezzel hoztam haza (igaz, lapraszerelten). Ja, és nem a tetőn.
Eszik-eszik, cserébe üresen is több, mint egy tonna. Érzetre is van benne anyag, nem papír. 115 kilómmal elférek benne. Kellemes a hangja (benzines), kisautónak sem nőies. Nem akar magától leesni az útról.
Csörög-zörög? Csak a magyar utakon! ;)
Az enyémnek a generátort mondjuk nem bocsájtom meg, de legalább még ég minden lámpája - nem úgy, mint jópár (jellemzően francia) autónak, illetve az utóbbi időben mintha több frissrendszámos kocsit látnék fél fényszóróval, egyoldali féklámpával.
Szóval, olyan ez, mint a jó házasság! Látod a hibáit, és mégis együtt élsz vele. (És elférsz a 115 kilóddal!)
Ennyi hibát,panaszt még a Daciás rovatban sem lehet olvasni,mint itt.Szinte mindenki csak panaszkodik,sokat eszik,rossz a szervo,kiég az izzó,csöpög-folyik,nyikorog,nem indul... Nekem is Fiestám van,eddig nem volt gond vele remélem így is marad.Nem csak itt van gumiharang szoknya a váltón,de érdekes a Hondán senkit sem zavar,nem vicces.A Honda az Isten,maga a tökély,panaszkodó tulaj ritkább a fehér hollónál.Toyota szintúgy.Bezzeg a Ford,mintha ipari hulladéknak gyártanák.Na nee,azért tegyük már helyére a dolgokat.