komppal lehet menni Szicíliába, Vallettából indul a Virtu Ferries. Az árat a honlapjukon megtudod nézni. Szezonba minden nap megy, azt hiszem talán 2x egy nap, aztán ritkulnak a járatok, a téli időszakban nem jár mindennap. Pozzalloba érkezik a komp egy baromi nagy kikötőbe a semmi közepére. Onnan még min 1,5-2 óra az Etna. szerveznek Máltáról utakat helyi irodák is, vannak Etna tour-ok is. Sajnos nem elég egy ilyen kiruccanáshoz 1 nap. 1,5 a komp, 2 óra az Etnánoz az út és akkor még csak az első pihenőig visz fel a busz. Után van lehetőség felvonóval feljebb menni.
Cáfolom magamat, mert elnézve a mostani árakat hát húú :) Nekünk tavaly novemberben 3 éjszakára egy kétágyas reggeli szoba 109 euro volt :) Most meg csak AI van és háát...
A helyedben a bookmalta.com-ot is megnézném, nekünk sokkal jobb árat adott, mint más oldalak. Mi itt laktunk San Antonio Resort and Spa és nagyon jó volt és mellesleg közel volt a buszpályaudvar (kb 100 m)
Amit mi most jelenleg kinéztünk az a Cardor Holiday Complex Qawra városában.
Utazási irodákban kevés olyan helyet hirdetnek ami apartmanos lenne, mi meg úgy döntöttünk inkább megoldjuk az étkezést magunk. Bár még gondolkodunk, hogy egy reggelire vagy egy félpanzióra befizessünk-e.
Még annak is utána akarok nézni milyen vélemények vannak erről a szállásról, mert ugye nem egy 4*-os hely.
Azt hogy mit szeretnénk a hét nagy részében csinálni, én egyenlőre úgy gondolom több lesz a városnézés/csavargás, mint a tengerparton eltöltött idő.
Inkább kirándulós beállítottságúak vagyunk.
Nagyon aranyos vagy, hogy utána néztél a víz hőmérsékletnek, köszönöm és köszönöm a tanácsaidat is :)
Legalább viccesebbeket írnak, mint svéd ismerős. Pár hete pld. az utasok szavazták meg, hogy merre menjen a busz... Megálló kimaradt, rövidítettek, ami hosszabb lett. Azok sem érthették, hogy miért. Mi egész jól jártunk, volt ami pontosan jött, fél óránként járós buszhoz nem is menetrend szerint mentünk ki a megállóba, de átlagban 20-50 perc körül vártunk. Ráértünk, sehova nem mentünk időre, nem siettünk sehova, az egy olyan hely :-D
Írtam is havernek, hogy itt nem mindig értem ki melyik Máltán nyaralt, de ha éppen ráér, akkor cenzúrázzuk együtt. Ez jött vissza pár perce:
"Helyzetjenetés: egy órája állunk a buszmegállóban, hivatalosan fél órája volt itt busz, óránkénti követés mellett bárki kiszámolja, mennyit kell várnunk."
Ráadásul lehúzta a sört. Ez nekem már alapban vért kíván, mert a sörük jó. Igaz eddig külföldön nem is ittam rossz sört. Tán a Nastro Azzurro nem a kedvencem, meg pár erősebb lengyel. Rinyagép, ha ettől szép az élet, akkor legyen.
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy lehet eljutni Máltáról Sziciliára? Jó kaland lenne egy nap áthajózni, megnézni az Etnát, este visszahajózni. Láttam, van komp, ha jól olvastam 1,5 óra a menetidő. De nem tudom honnan indul, pontosan hova érkezik, mennyibe kerül...
Olcsó volt nagyon, és nagyon jó helyen, a fő buszpályaudvartól kényelmes 5-7 perces sétára, de volt közelebbi buszmegálló is, ha éppen volt kedve a sofőrnek megállni.
Aki viszont nagyon tisztaságmániás, nem ajánlom: a fürdőkád vastagon penészes, az edények mocskosak, a polcon vastagon áll a por, az ágyak nagyon rosszak. Kibírtuk a 3 éjszakát, de sokáig nem húztam volna már.
Mi mindenhová busszal közlekedtünk, de sajnos csak a 2. nap jöttünk rá, hogy a 1,5 EUR-os jegy egész napra a sziget minden csücskében jó. Apropó jegy: júl 1-től 2 EUR lesz a napijegy, ezt láttuk a buszon. Busszal mentünk el Masaxlokk-ba, Mdina-ba és a Golden Beach-ra. Vasárnap jóval ritkábban járnak a buszok és nagy a tömeg is, ezzel kell számolni. Sajnos a két kis szigetre már nem jutottunk el, ehhez kellett volna még legaláb két nap.
A tenger vize nagyon jó volt, bár én is fázós vagyok, de kellemes volt tényleg. Szerintem az idő is jó volt, nem volt nagyon nagy meleg, igazán kellemes volt.
Ha nonstop jönni/menni szeretnétek akkor érdmes valami városi szállodát keresni mondjuk Sliemaban vagy Pacevillben, ha ikább csak 1-2 nap kirándulást terveztek és a többi időt a parton töltenétek, akkor Mellieha-n is el lehet gondolkodni.
"Földrajzilag" középutas megoldás lehet Bugibba vagy Qawra, itt többnyire az árak is nyomottabbak.
Rákerestem a neten a tengervíz átlag hőmérséklete októberben 24C, nem is olyan vészes!:-)
Térképen lehet nincs, de busszal azért zűrösebb a helyzet. Én is örültem, hogy ház előtt van a buszmegálló, csak mikor 1.5 órán keresztül nem jön, kimarad és még át is kellene szállni, szóval na...
Bal oldali közlekedés csak egy dolog, viszont az utak is jó szarok, valamint máltai népeknek a stílusa sem a megszokott. Nekem kicsit erőből közlekedésnek tűnt. Legalább kocsmában el tudtam mesélni mekkora poén pld. busszal járdán menni :-D
Látom,ujra és ujra elő kerülnek a régi problémák: olcsó szállás, étkezés stb. Tudom,hogy mindenkinek számít a pénz, de nem mindegy milyen "áron"!
-A turisták által sürün látogatott településeken,a tengerhez közeli szállodákban,szinte természetes,hogy drágább, mint a sziget belsejében. Az is sokat számít,milyen aközlekedés? /sürü, vagy ritka autóbusz járat/
Sőt,még szállodán belül is vannak árkülönbségek:pld a tengerre néző erkélyes szobák drágábbak. Ami nem biztos,hogy megéri.
Mindenki maga gondolkodjon el,és mérje fel az anyagi helyzetét, gondolja át mire költene és mire nem.
Az árak között nincs jelentős különbség.
Vannak olyan lehetőségek is,hogy egy napi kőltségből akár egy hetet is el lehet tőlteni! /de az olyan is!/
Egyébként,a neten találni olyan oldalakat is, ahol össze lehet hasonlitani a szállodák árait,ami általában naprakész!
Szia akire81, Máltán októberben egészen szuper idő van még, a tengerről nem tudok nyilatkozni, mert én rettentő fázós vagyok úgyhogy soha nem elég meleg ahhoz, hogy belemenjek, de mások még bőven szoktak fürödni.
Szálloda választásnál érdemes mérlegelni, hogy mit is szeretnétek csinálni. Jó kis privát strandos hoteleket lehet találni a sziget északi részén, ahonnan viszont picit több idő elérni a főbb látnivalókat.
Végig olvastam az egész idei évet, de lennének még kérdéseim.
Októberben, úgy október 16. környékére tervezzük a nászutunkat. Málta is egy lehetséges úti cél. Sőt egyre lehetségesebb, ahogy elnézem más országokat.
Szóval azt nem olvastam sehol, hogy szerintetek hogy éri meg a szállás, ellátással vagy önellátással?
Van valami ötletetek Máltán belül hol nézzek szállást melyik városban?
Esetleg melyik az az utazási iroda ahol kedvező árban lehet Máltára utat foglalni?
Mindenképpen utazási irodán keresztül szeretnénk menni, mert nem igazán beszélünk nyelveket (vagyis inkább azt mondanám, hogy egy kicsit beszélek németül), ami nagyban megnehezíti a mozgásterünket.
Októberben milyen a tenger? Fürdésre alkalmas? Milyen az idő?
Előre is köszönöm annak aki szán a kérdéseimre pár percet :)
mondjuk 1 nap strandolásnak is bele kell férnie egy tengeri országban a programba
1 napért meg minek?
felültök a buszra és mint hajós ember marsaxlokkban elfotózgatsz egész nap
távolságok nincsenek máltán, bal oldali közlekedés van, az utak rosszak, de olcsó a buszjegy és buli a busz...ezek elég nyomós indokok az autóbérlés ellen