Nem jártam még ebben a topicban, remélem tudtok segíteni. Apósom örökölt egy kétütemű Trabit, lassan kész lenne a műszakira való felkészítése, de gondok vannak a kormány körül. Annyi bibi van a géppel, hogy egy kókányolt sportkormány van benne, és szét van menve a kormányrúdhoz rögzítő hóbelevanc is (bocsi a pongyola fogalmazásért, de nekem már kb. 20 éve nincs Trabim, illetve amikor volt, akkor se volt bajom a kormánymű környékével, így fogalmam sincs, hogy miről beszélek pontosan... :-) Lehet még új alkatrészeket kapni, vagy már csak bontottban lehet gondolkozni?? A szerelő szerint már ezek újonnan nem kaphatóak...
Tudtok ajánlani boltot vagy bontót, ahová fordulhatok?
Előre is köszi a segítséget, a mailcímem publikus.
Bocs, hogy beleugatok, de ha már csinálsz egy ilyen szép autót akkor legalább azt a néhány csavart kicserélhetnéd ami kifelé látszik!Itt a c oszlop szellőző csavarjaira gondolok!:)
Űdv! Van nekem egy 601es trabim és egyszer csak elment az irányjelzőm!Az miért lehet valaki megtudná mondani?? a vészvillogó jó, kattog meg világít minden!De indexnél semmit sem csinál!világítás duda ...minden jó!csak az index nem, Mi lehet a probléma?? Kérem aki tud segítsen Előre is köszönöm Üdv
Az én paripám is háztáji garázsos, vizes nyílon KAMRÁBAN lett fújva. Tök hibátlan lett és a szemetet a polír teljesen jól kihozta. Az a lényeg, hogy legyen "húsa" a festéknek. Az utómunkát olyanra csinálaod amilyenre akarod. Akinek ez nem tetszik az fújassa kétszázezerért hőkamrában. Grat a fújáshoz, szép lett!
Hát ez inkább csak kényszer nem tudás sem merés hanem csak ez van nem telik kamrára se profi festőre hanem haverommal dukkózgatjuk a kocsit. De azért köszi .
Megjegyzem csak mellesleg. Nem co2 hegesztés hanem mig. De hivatalosan védögázas fogyoelektrodás ivhegesztés. A gáztipusokba se menjünk bele sok van sok területen.(szénsav,argon,korgon) Hülyékkel nem kel foglalkozni.Pálcikás hegesztés az ilyen szerint láng+ hurkapálca,vagy faelektroda. A festéshez meg annyit ,hogy elismerésem aki otthon tud festeni (inkább mer) Amugy by 169 csak mellékesen én ha javitok udvaron napon fujok szint.Csak a lakkot a kamrába.A légy nem gond kiviszi a polir. adios.
Igen édes fiacskám házi festegetés mert nem vagyok egy pénzes köcsög mint egyesek akiknek telik hogy rendes kamrában fújják a gépüket de nekem ez így is megfelel. És látom még mindig nem tudtad megjegyezni a hegesztési eljárások rendes neveit hogy el ne felejtsd le írom még egyszer érthetően. Tehát a te pálcikásod= a bevont elektródás kézi ívhegesztésnek nevezik, a te palackosod a Co-védőgázas kézi ívhegesztés, a két palackost pedig lánghegestésnek nevezik ahol oxigén és acetilén gázt égetnek el. Egyébként ha annyira érdekel az én autómat CO-val hegesztettük.
Házi festés az igen ügyes vagy fiam csak nehogy a légy oda ragadjon. És mivel hegesztettél pálcikással vagy palackossal vagy mindkettővel? A szőrödet lehegesztetted hogy ne álljon fel?