Nem, erre ügyelek, látszik is , hogy nem elhajlottak a lamellák, hanem olyan mintha sörétessel szétlőtték volna, több helyen van is benne kicsi kavics.
Pénteken megnéztem a hőmérsékleteket, reggeli 15°C-ban LO állásban max légbefúvással 13°C-ot tudott a klímán, a délutáni 29°C-ban 29°C-ot tudott... :D El is vittem a BARA szervízbe, de sajnos nem volt ott a klímásuk, így ma reggel vittem be. A klímámba nem volt gáz (460g helyett volt benne 160g), a rendszer tömör, viszont a klímahűtőm alja sz@rul néz ki állításuk szerint, össze vannak verve a hűtőbordák, a kavicsok és bogarak által. Emiatt a kondenzátor nem tudja ellátni a feladatát, a kompresszor felnyomja a nyomást álló helyzetben (nincs menetszél csak a venti) és a biztonsági lefúj, emiatt fogyott el a gáz.
Amiket nem értek:
Tény és való, hogy a 70e km-es futáshoz képest rosszul néz ki a klímahűtő, de azért nem tragikus, jártam már rosszabbul kinéző hűtővel is, és nem volt gond álló helyzetben sem.
Eldugulva nincsen, a fény átmegy rajta, "csak" nagyon össze vannak verve a lamellák.
Hogy a bánatba tud így kinézni a hűtő 70e km után??? A 20 éves Mazda 323-asommal 430e km-es futás mellett mentem el bő 100e km-t két év alatt, ugyanezen az útvonalon (Aszód-Százhalombatta), és még sem rendezte le így a hűtőjét... Tavaly óta acélból vannak a bogarak? :DDD
Ennyi tartalék nincs a hűtőben, hogy egy "kis" összeverést nem bír el a rendszer? Földutat nem látott még az autó, 90%-ban autópályán használom, 80%-ban 110 km/h sebességgel. ( https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/804298.html )
A klímahűtő garis cseréjét élből el kell utasítaniuk, mert külső behatás okozta a problémát, de próbálják kijárni nekem a POHU-nál a cserét, ők sem láttak még ilyet egy alig 1,5 éves 70e km-t futott autón.
A klímát feltöltötték, most hűt rendesen, de álló helyzetben ki kell nyomnom, ha nem akarom hogy kinyomja a gázt :(
Mellékesen megjegyzem, hogy ebben már az új fajta (???) gáz van, R1234yf, aminél az arany is olcsóbb szerintem, 320 Ft/g. Annyi kedvezményt adtak, a helyzetre való tekintettel, hogy elengedték a munkadíjat és adtak 10%-ot a gáz árából, így így 25e ft-ot fizettem :(
évek óta 225-5oR17-es abroncsokkal (Scout méret) járok, télen nyáron, ugyanazokkal a felnikkel, érdemes ezekből a gumikból a felnivédős és erősített falu (XL) gumikat megvenni, azokkal lehet patkázni, meg gödrös utakon is járni. Soha nem volt gumidefektem se puklim. Egy kicsivel nagyobb súlyindex is előny. Az autó többet fogyaszt valamennyivel, mint az eco gumikkal. Ebben a méretben nyári Mici P3-nak nincs számottevő gördülési zaja.
Értem én. De kis túlzással a kinézet egy családi Octavia esetében szinte mindegy. Egy 16-os felnivel sem randa, cserébe azért a legtöbb esetben jobb a 16-os kerék, vagy akár a 15-ös.
Nyilván, aki határon autózik a kanyarokban, annak jobb lehet a 17-es kerék, de más előnye nincs a látvány mellett. Cserébe több hátránya.
Mondom mindezt úgy, hogy nekem is 17-es van a verdán, mert így vettem csomagban :), nem volt 16-os opció, de 16-ossal szívesebben járnék.
Valamikor korábban, mintha itt olvastam volna valami olyan hibáról, hogyha 1.4TSI motornál utastérben érezni kipufogó gáz szagot, akkor mi a probléma oka.
Annyit sikerült kiderítenem, hogy 5x112-es az osztókör, de szélesség (talán 7,5") illetve ET (itt aztán láttam mindent) szám ügyben elég zavaros a kép.
Most is 17-es kerék van a Bravon, megszoktam, nem szívesen állnék át 16-ra. Az bőven elég télen.
A véleményetekre lennék kíváncsi. Életem első új autóját tervezem megvásárolni, a két kiszemelt modell pedig a Skoda Octavia valamint a Seat Leon ST. Istenigazából mind a kettő modell tetszik talán a SEAT még egy kicsit jobban is a sportossága miatt, viszont ahogy én láttam az Octavia ára meggyőzőbb, így nagyon az Octavia felé hajlongok. De lényegében a motor választásával kapcsolatosan lennék kíváncsi a véleményetekre. Az biztos hogy benzines kell az viszont már nehezebb kérdés hogy azok közül pontosan melyik... A lehetséges alternatívák: 1.4 TSI (125) 1.4 TSI (150) 1.5 TSI (150) 1.8 TSI (180). Azért írtam 125 lóerős 1.4-est, mivel SEAT-ba jelenleg csak ez rendelhető. Tisztában vagyok azzal hogy az 1.4-es valamint az 1.8-as ki fog halni, helyette csak az 1.5 TSI lesz. Viszont a kérdésem az lenne hogy mennyivel marad alul a gyengébbik 1.4-es az erősebbiktől? Továbbá még az is érdekel hogy mennyire jó konstrukció az 1.8-as? Gondolok itt arra hogy ez a motor is érintett a túlzott olajfogyasztással, valamint a hibás láncfeszítővel kapcsolatosan? A szóbanforgó 1.4-esekről annyit tudok hogy már nem láncosok hanem szíjasak. Az 1.5-östől meg őszintén szólva egy kicsit tartok mivel, nagyon új konstrukció, senki nem tud róla semmit, véleményem szerint nincs úgy kiforrva, mint az 1.4-es...
Induláskor, mélygarázsból kiállva a manuális váltónál is csúsztatjuk a kuplungot. Sőt, magasabb fordulaton és még hosszabb ideig is csúsztatjuk mint a dsg. Na mindegy ... nem értem én ezt(sem).