Télre javasoltabb a sárga, de az allseason minden csak nem sárga, bár jobb, mint egy silverstar :)
Egyet jó ha tudsz: városban sok fényt nem fogsz látni sárgásabb izzónál a kocsi előtt, mert elvegyül a felső lámpák fényével. Valakit zavar, pedig hiába pislákol fehéren az orra előtt, attól még nem lát jobban :D
Nekem 100/90 full sárgánál is alig látszódott, de inkább semennyire, vidéken viszont egy áldás :D
Silverstar elvileg nem teheti tönkre a lámpádat, azt bírnia kéne, de offroad izzót ne tegyél bele, azt már nem biztos, hogy szeretné. Ill. NB is lehet kerülendő benne, bár az szabályos még, de sokkal melegebb, mint egy standard 55W
Dilemmázok itt az izzókon, a fórumot már átdúrtam. Úgy ahogy nagyjából tisztában vagyok az elmélettel, fényerő, élettartam, sárgaság/nemsárgaság stb. De nyilván a gyakorlati tudás meg nálatok van ezért kérném az ötleteket, tippeket.
2 izzó, ami elnyerte a tetszésemet és úgy gondolom jó lenne csak még nem tudom, hogy kombináljam-e vagy valamelyiket külön.
A LED tompított nagyon jó dolog, még esőben is lehet látni vele, de azt bizton állítom, hogy a merényletsárga esőben jobb.
A fényszóróban a LED-et nem olyan egyszerű cserélni, mert oldalanként kettő-kettő fényforrás van (két projektor), valamint még egy külön pozicionált LED is szolgál benne, az adja a kvázi "árokfényt". Vagyis oldalanként elég tetemes meló lenne kicserélni. Lenne egy megoldás, kiszedni a komplett fényszóróegységet és beletenni a halogénes változatét és abba beletenni a HID csöveket. Ez sem olcsó. Mondjuk mosó és automata magasságállító van a kocsiban.
Az asszonyeban 4300K-es van gyari halogenes projiba van fenyszoromoso is gyari igy belevagtam egy szettet Tufaaa felet 3 eve azota is bent van :)
Nagyon jol muszerrel kell beallitani es akkor nem zavar senkit ,de ha magas akkor vakit nem annyira mint a tukros de azert vakit ,inkabb azt vakitja akit hatulrol dombnak felfele elozol mart a halogenes proji nagyon magas szogben dobja felfele a vetitesi kep jobb oldalat
___/___/ ilyen a halogenes proji es ha magas ez a jobb oldali felvagasok vakitanak,mert ha elozol pont az elotted levo visszapillantoi verik vissza a fenyet.
A xenon vetitesi kepeben meg egy kis lepcso van es egybol megint egyenes .
Az asszony autojaban jo be lett geppel allitva azota eltellt 3 ev egyszer nem villogtak,de elotte nem volt beallitva akkor akit megeloztem utanam villantott,aztan elvittem szervizbe belovetni muszerrel azota semmi para.
Mosot ugy lehet legolcsobban ,all mosot:) veszel gyari fenyszoromoso fedelkeket az autodra tipus szerint..szinre fujatod es felragasztod vagy uvegragasztoval vagy karosszeria ragasztoval soha nem fog lejonni,mivel gyari es tipusazonos meg az iv a helyet is adni fogja hova kell ragasztani.
Bar ez csak vizualisan fenyszoromoso ,de a rendor nem fogja kiprobalni hogy spriccel e.
Ha xenon-od lenne es D2S vagy D2R foglalatu akkor a Philips gyart 3000K-es HID csovet,bar nem tudom hogy az eredeti Philips vagy a PhilipsHID mert az ugye kinai.
Itt a kepen made in Germany van a HID csovon.
A LED tompitott az milyen?Hogy tetszik?Biztos lehet kapni sargaban azt is csak rizikos szerintem sargaban csak kinai letezhet.
Az első kép alapján simán mondanám, hogy halogén. :) A többin azért már sárga, hát nem tudom mit tegyek, tetszik nagyon, meg gondolom jól is látni vele, de hát nekem még mosóm sincs.
Csinaltam meg kepeket Na most a kodosomben 2500K -es nokian H8 asok vannak es eszre vettem hogy a xenon 3000K-es HID cso fenye is vagy ugyan olyan vagy nagyon kozel all hozza ,igy szerintem hat nem tudom 3000K-nek mondjak e vagy tenyleg annyi vagy kevesebb.
Itt latszik:
Itt meg az esocseppeket is befesti sargara:
Szembol nem sok ertelme van fotozni mert nagyon eros :
Ennyire sarga este kirakatbol visszatukrozodik ,gondolom ezt latja aki szemben jon:
Igy vilagitja meg a fuvet ez a kep nem valami jo minoseg :
Nagyon vartam mar foleg hogy hetvegen eso is volt es ki si probalhattam :) Rajottem viszont valamire ,a sarga xenon csak akkor jo ha profin be van allitva ,elosszor mikor beszereltek mentem egy kort ,majdnem csalodtam aztan visszavittem elmondtam hogy hat nem valami jo ,baellitottak utana eg es fold :) nagyon jo :)
Ugy is rakok fel kepeket ott meg az esocseppeket is megfesti sargara.
Az aqua valeo visiont meg atraktam a refibe a kodosbe super yellow nokian van 2500 Kelvines ,ha meg a 3000K xenonra ralovom a sarga refit annak meg aztan igy egyutt mindegy hogy dol az eso vagy a kod ugy is nagyon jol latni vele.
Viszont varosban ahol sargas a varosi lampak ott elveszik,de nyilvan ott nincs is ra nagyon szukseg.
Neznek is hogy mi ez....mert nem tudjak eldonteni hogy miert ilyen eros azt lehet latni hogy nem halogen ,de akkor mi......? :)
Viszont egy le fol kapcsolasnal mar egybol latszik mert vilagoszold mikor gyujt es szepen lassan kisargul.
Igen, pont ezt az újrafoncsorozást néztem, de azért az izzócserét se vetem el teljesen.
Wicked Belzebub: a 100W -os Osram offroadnak 1000h a B3 -as élettartama (97% az esély, hogy ennyit kibír.) Tehát az élettartammal nem lenne gond. (legális 100W -os tudtommal nincs, viszont nem tudom a 100W -osok mennyire lenne feltűnően nagy teljesítményű...)
Az viszont még érdekelne, hogy egy felújított, újrafoncsorozott fényszóró jobban bírja a magasabb (esetenként dupla) teljesítményű izzók hőjét?
Ha megjött és megnézed ne ijedj meg, nem festett. Olyan megoldású, mint a Gold volt, hogy csak a fémlapka van szinezve. Fotózni ezért is mókás, mert egy oldalról full átlátszó, másik oldalról meg mocsok sárga :D
Már évek óta - mint a fórum hűséges olvasója - kétféle H4-es izzógarnitúrát használtam: nyáron a GE-Tungsram Megalight Ultra +120%-osát, ősztől-tavaszig pedig a PHILIPS NightGuide-ját. Sajnos ez utóbbi idén tavasszal - 3 év után - "visszaadta lelkét tervezőjének", és most vennem kéne valamilyen hasonlóan sárgás fényű izzót, hogy lássak ködben-esőben.
Korábban többen írtatok a kínai Xencn izzókról, - rendeljek ilyet, vagy legyen inkábbOsram AllSeason vagy Tungsram Gold?
Ugy tudom, h a H1-es izzo hivatalosan csak 55 es 100 wattos kiszerelesben letezik. Van a neten 80 wattos, de az ki tuggya milyen minoseg. Nem ketszeres az aram, mert az 55- os majdnem 5 ampert eszik, a szazas meg 7.5 korul. 14 volton termeszetesen. Viszont azt tudd, h a 100 wattos elettartama nem tobb, mint 50 ora.
Golf 3 kombihoz keresnék valami nagyobb teljesítményű izzót. H1 kell a távolságiba és a tompítottba is. Viszont Osram Offroad H1 -es csak 100W -ost találtam, azt viszont túl nagy hőterhelésnek gondolom, ami esetleg károsítaná a foncsort (bár elektromos oldalról is dupla terhelés, de az még talán nem lenne akkora gond). Nincs esetleg 80W körüli H1 offroad? Mert a gyári izzóval nem vagyok elégedett, a növelt fényerejűeknek pedig nagyon rövid az élettartama.
Az utóbbi időben elgondolkoztam az utólagos xenon beépítésén, de aztán sok olvasgatás után elvetettem az ötletet. Passatba szerettem volna, projektoros lámpa, H7 foglalattal, de azt írtátok az nagyon nem kellemes a szembejövőnek sem, mert túl sok szórt fényt ad. Mondjuk ez a 3000 kelvines nagyon tetszik, nem is olyan feltűnő.
Most Night Breaker van a tompítottba, még a refibe kellene valami erősebb, ezek a xenon hatásúak nagyon jól néznek ki, de attól tartok, hogy esőben nagyon nyelné a vizes út a fehérebb fényt, úgyhogy szerintem marad valami emelt fényerejű. Ti mit ajánlanátok?
A ködlámpába meg szerintem kipróbálom az AllSeasont, annak kimondottan sárga fénye van, de olyat nem merek belerakni a tompítottba, nem tudom milyen lenne ott. Használ valaki olyat?
Sziasztok na vissza lettek rakva a xenon projektoros lampak benne a 3000K-es NHK hid csovekkel ,eleg sargak igen ,de aki nem ert hozza siman lehet halogennek is nezni a szine alapjan,bar azert latni hogy sokkal erosebb mint egy halogen .
Mikor begyujt akkor vilagos zold es 15 masodperc alatt sargul be vagy ki :) tegnap esett az eso es jol lehet latni vele a vizes ut nem nyelte el annyira mint a 4300Kelvin -est.
Itt van ket kep majd meg csinalok csak nem volt idom.
NHK a HID csovek markaja szerintem eleg jo minoseg.
A 4300K-nal azert sokkal sargabb ilyen volt 4300K szine ugyan ebben a lampaban:
Szuzukis vizsgaállomásra hordom az autónkat évek óta, és minden autóhoz odarohannak a tologathatós lámpabeállító kütyüjükkel.
De szerintem annak a magasságát nem mindig találják el jól, és a vetítési képet mindig egy kicsit a vonal alá tekerik, múltkor direkt jól kifigyeltem.
De még akkor is belenyúlnak, amikor úgy viszem el, hogy tuti jól be van lőve, jól látok én is, a szembejövők sem villognak este, és 40 méternél nem hinném, hogy messzebbre hordana.
Nekem műszakin soha a b életben nem nyúltak lámpamagassághoz. Nem is kellett, mert nagyon pöpecül volt beállítva :)
Előző ignisem úgy el lett találva, hogy kb 80-100 métert világított, de senkit nem vakított :) Refi pont oda ment, ahova kell neki, nem feljebb, nem lejjebb, pont :) Nem is keveset szórakoztam vele anno :) Most vhogy ez a kitartás nincs meg :D
Nekem 3 hete ott lottek be a halogent ( mert a xenon lampakat kiszereltettem javitasra a jobb oldalit) nagyon jol belottek es a jobb oldalit feljebb tekertek,eddig meg nem villagtak meg en is latok szoval panaszra nincs okom meg persze sargaval szakittok :)
Mar kertem szombat delelott idopontot visszarakjak a xenon lampakat benne a 3000K-es sarga HID csovekkel :) mar alig varom.
Ugy is sokat esik az eso mostanaban kivancsi vagyok mit mutatnak autopalyan esoben :)
En meguntam az allitgatast az egesz rohadt varosban nem talaltam egy olyan falat ami ele legalabb 10 meterre lehetne allni es nincs domb :) szoval inkabb szervizbe viszem 1800 Ft a beallitas.
Én tavaly nobemver körül vittem el a látni és látszani kampány idején a Fiesztát lámpa állításra.
A vízszintest nem találták el rendesen, a bal közelebbre világított kicsivel, mint a jobbos.
Pedig az ablakból jól láttam, amikor a két lámpát tekerte, de azt is, hogy nem pont ugyanoda esik a vonal.
Csak nem mentem be reklamálni mert a gyerek épp nyűgösködött, miatta az asszony is, úgyhogy utána rohantam haza :)
Aztán nyáron megbolondult a bal első fényszórómagasság állító motor és kiköttettem, hogy ne daráljon állandóan. A jobbos már 2 éve tuti h nem jó :)
igy manuálisan állította be múlt hónapban egy szerelő, de neki egész jól sikerült belőni a vízszintest, igaz most már picit túl messzire hord szerintem.
Most ugye Osram ALS van bent, ha belerakok Aquavisiont vagy GOLD-ot, majd meglátom hogy mi a különbség.
Aztán sokáig nem örülhetek a változásnak, mert vizsgázni megy a kocsi, ott meg úgy letekerik hogy az előttem lévőn túl ne világítson :(((
hogy rohadna meg aki állandóan az előírt távolság alá lövi be a fényszórót!
Nekem műszerrel nézték múltkor az ignist, azt mondják ez tökéletes.
Na most, ha garázsban állok, 1 méterre az ajtó, már itt is látszódik 2cm különbség :D
Lejjebb kellett vennem 1-esre, hogy ne vakítsam el a szembejövőt. Ez volt 2 hónapja, azóta mocsok lusta vagyok evvel szarozni :D Előbb a garázsajtót kéne megcsinálnom, de az is húzódik nagyon :( Nincs elég $$$kedv$$$ hozzá. Ha magamnak csinálom, akkor is megvan a 60.000 :D smucig sváb vagyok ebben nagyon :D Fő ok, hogy a keretet is kivenném, legalább ott nyerjek 4cm-t széltiben, mert 212cm a lyukméret, ami khm, nem sok :D
Szerintem nem minden esetben jön ki a xenon előnye, vannak olyan jól megtervezett fényszórók ahol halogénnel is jól látni és vannak elrontott xenon fényszórók, amik gyengék és roszabb mint más autónál a halogén. Illetve nem a lumen szám a mérvadó, hanem hogy az optika mennyit ad át az útra.
- Erösebb, mint egy halogen. Jelenleg 1600 lumen lehet a legerösebb halogén. Ez meg ugye 20%-kal többet tud.
-A rendör mielött csekket ad meg kell kérdeznie, hogy elfogadod-e. Ha nem, akkor feljelenthet. Nos ilyenkor kell szép csendben és halkan hozzátenni, hogy ha feljelent, és "véletlenül" bebizonyosodik, hogy nem neki van igaza, akkor eljárást indítasz ellene. Amúgy ilyen 2000 Lumen alatti ívkisüléses szettet sem rakhatsz halogén lámpatestbe.
Azt az esemenyt megneznem amikor a rendornek magyarazzuk hogy hat ez D8S 25w-os es 2000 Lumen alatti fenyforras tehat nem kotelezo a moso es a szintszabalyzo :)
Rendor: Akkor is ez xenon es nincs az auton mos kesz itt a csekk :)
Vagy a lampa E jeles ha az ember tesz bele egy 35 -w-os-at a rendor biztos nem all neki kimeregetni hogy annyi e,bar nem tudom ilyen foglalattal letezik e 35w-os.
Igy nem sok ertelme van D8S 25w-os xenon csonek ,csak divat,hogy ha nem erosebb mint egy halogen ,hiszen pont ez a lenyege ,bar aki az autojat fel akarja dobni legalisan annak itt van ra az eselye legalabb is audi-t elobb utobb biztos lesznek mas markak is.
Csak a 2000 lumen feletti fényáramot kisugárzó tompított fényszórók esetében kötelező az automatikus vetítési magasság állítás és a fényszóró mosás.Mindezek 2000 lumen alatti fényáram esetében nem kötelezőek, akár LED-es, akár gázkisüléses a fényszóró.
Ahogy én az illetékesek szavaiból kivettem, nem akarják Európában a Breaker szót off-road termékhez adni. Sokat nyavajogtam nekik, várhatóan valami más néven - talán még ebben az évben - meg fog jelenni ez a termék az európai piacon.
Nekem ilyen 4300K val ha a jobb oldalit viszont feljebb allitod ami meg legalis mert a xenon proji vetitesi kepe nem olyan mint a halogene ,nem vag fel jobbra elesen ,hanem csak egy kis lepcso van benne jobbra utana teljesen egyenesen megy jobbra igy nem vakit.
Ha az egyiket letakarom akkor meg ilyen
A halogene ilyen :
____/____/
Nekem ugy allitottak be most a halogent hogy a jobbost feljebb allitottak mint a balost.
Kivancsi vagyok a xenont hogy fogjak szombat reggel viszem az autot visszarakjak a xenon lampait 3000K csovekkel es beallitjak :)
Ez alapján a másik lámpa is egy szinten kell legyen a jobb oldalival?
Most kb. a baloldali a rendszám magasságát világítja meg, hogy tuti ne vakítson, jobb oldali pedig kb 1m magasan, hátsó rendszám magassága Kadett esetében.
Fúúú, ha bent van, akkor talizhatnánk valahol, ha nagyfalusi, környéki vagy, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz.
Nálam névleges 80W-os a ködös, sikerült abba is merényletsárgát szerezni a béjről. A valós teljesítménye, olyan 45-55W körül. Kellemes terítőfényt produkál, ahogyan azt kell egy jófajta ködlámpának.
Jovohet elejen erkeznek a 3000K HID csovek e szombaton rakom be oket a xenon projektoros lampakba majd rakok fel kepeket.
Eddig 4300K volt benne ,de visszarakattam a gyari halogenes lampakat mert a xenonos-ban eltort egy kis alkatresz es meg lett csinaltatva.
Igy Valeo Aqua visiont raktam a gyari H7-be es annyira megtetszett hogy sarga hogy ugy dontottem amig nem szerzek 3000K -es HID csovet addig nem rakatom vissza a xenon lampait az autonak ,de most irtak hogy jovohet elejen erkeznek ugy hogy szombaton visszacsereltetem a lampakat xenonra benne a 3000K csovekkel es beallittatom :) mar alig varom.
Nekem minden sarga a kodosben 2300 K -es super yellow 35w -os van nagyon sarga :)
Tegnap mentem este a kocsival, H3 ALS-re nem tudom azt mondani, hogy sárga, az aszfaltot sem festi meg. :(
Illetve betettem az NBU-t is, az most sárgábbnak tűnik, mint a Blue Light, ami eddig volt benne, viszont lehet, hogy az izzó fénye miatt, de annyira megszoktam a Blue Light fényét, hogy most a sárgábban világító NBU gyengébbnek tűnik valamiért. Igaz a távolsági jobb lett, gondolom köszönhető annak, hogy az izzószál picit fel van hajlítva.
Lehet, hogy ez az oka, hogy közelre gyengébbnek tűnik, mert ténylegesen kevesebb fény jut, amiatt, hogy más az izzószál pozíciója a projektoron belül?
Hehe, és mit kennénk be a lakkal? Az egész búrát, vagy a projektorokat? És a teljesítményből mennyit vesz le? Annó nagyon kacérkodtam sárga HID csövekkel, aztán ennyiben maradtam. :)
Én közlekedtem úgy, hogy egyik lámpa fehér, másik sárga :D Kicsit nagyon hülyén nézett ki vele a kocsi :D
Xencn yellow, no az sárga, nagyon sárga :D Olyan, mint a merénylet narvám, talán sárgább, mint a gold, bár ott necces a helyzet, viszont erősebb. +80-as erő van ráfirkálva, de tényleg intenzíven ég és olyan technika, mint a goldnál, azaz nem a búra festett, hanem a kis takarólemez szinezett. Hatásos és nekem nagyon bevált :)
Ezt én is megtapasztaltam. Többé nem veszek ALS meg hasonló fantáziájú sárgának hazudott Osram izzót.
Röhögtem is egyet, amikor egy fehér furgon segge mögé 50 centivel megálltam és teljesen fehéren világított az izzó, mintha egy átlátszó búrájú mezei alapizzó volna.
Most télre veszek 1 pár H4-es Valeo Aquavision izzót, kiváncsi vagyok az mennyire lesz sárga a Fiesztában.
Megán2-esben elég szép sárga lett a színe, de azzal a projektorral muszáj volt meglépnem, mert télen mással nem láttam vele.
Gold az tényleg jó sárga. A kovácsautónál vettem egy Hella Yellow nevű sárga H4-est, az nincs annyira sárga, mint a Gold, de azért látszik, hogy sárga.
Feleségem meg volt győződve, hogy egy általános ellenőrzésnél a zsaruk azért szedtek ki a sorból, mert az egyik izzóban Gold, a másikban Hella sárga volt mert KÜLÖNBÖZŐ a sárga színtónusa!
Mondtam neki ha emiatt szedtek volna ki, rögtön a lámpámra mutogattak volna, nem pedig az igazolványok érvényességi idejét ellenőrizték volna.
Simán mehettem s tovább, csak lejárt forgalmira/jogsira vadásztak, amint indultam el, máris megállítottak egy Corsát, az meg hófehér izzós volt, szóval a sárga elmélet megdőlt :D
Ezt szintén írtam anno, csak én a 85/80-at teszteltem. Nagyban a dobozon a sárga, oszt nem volt sárgább, mint egy standard izzó. A húzott narva range powerem volt ilyen színű :D
A goldhoz inkább ne hasonlítsuk, annál full fekete volt a fű :D Na az sárgán világított :D
Beinstalláltam ma a H3 OSRAM ALS-t, hát.... szemből teljesen olyan színe van, mint egy normál izzónak, az úton azért sárgásabb mint a NEOLUX Blue Light (szerintem ez is sárga), talán olyan színe van, mint egy normál izzónak. Fényerőben picit kevesebbnek tűnik, mint a sima H3 izzó fényereje.
Majd ha többet megyek vele meglátom, hogy megérte e megvenni.
Ezt az osram magasabbra világít milyen régóta is mondom? :D Undorító hozzáállás szerintem :)
Min egy fokozattal világít ignisnél feljebb egy nb, mint egy narva vagy ge, ami nem kevés, pláne hogy 0 és 1 fokozat közt van a legnagyobb különbség :D
Tegnap kicseréltem az Offroad 65W-ot a Valeo Aqua Vision-re. Mivel jó kis taknyos, vizes, esős idő volt, este, amikorra már teljesen besötétedett, mentem egy kört.
És megtértem. Akkora volt a különbség, hogy mostantól én is csak sárga izzót akarok. Köszönöm szépen a tippet, hiába olvasom a topikot régóta, erre az izzóra nem is gondoltam...
Én is kíváncsi vagyok rá, viszont ahogy nézem úgy "csalnak" a távolsággal (+35 méter, vagy mennyi van ráírva), hogy az izzó szála picit felfelé emelkedik, nem egyenesen van benne, mint a többi izzó esetében. Legalább is H1-ben, most ezt látom.
Mivel projektoros a fényszóró, eleve középre jut több fény, viszont nekem alapból szélesen terít, ha nem jön szembe senki, akkor bevilágítja a teljes szembejövő sávot és jobb oldalt is bőven túlvilágít az út szélén. Én emiatt építtettem meg a fényszórókat, mert a DEPO lámpa ami benne volt, gyakorlatilag csak előre világított, úgy éreztem, hogy alagútban megyek a kocsival és nem láttam jobbra semmit, ahol főleg a gyalogosak szoktak menni, teljesen félve közelítettem meg azt a szakaszt.
Tegnap betettem az Orsab CBY+ HB3-as izzót a refibe, ahol - meglepetésemre - ugyancsak Osram alapizzó volt. Még nem volt alkalmam kipróbálni éjszaka, de a sárgás korábbi helyett elég fehér és erősebb fénye van - legalábbis a garázsban így láttam. Most már nem üt el a duplaprojis LED lámpa fényének színétől. Nálam a ködösben a korábbi ScenicII-ben is szolgáló merényletsárga kapott újabb feladatot.
Ha ez még hűvösnek számít, bele se merek gondolni, mit művelne egy Nigth Breaker... Szerintem nem fogom kipróbálni.
Amúgy tudom, hogy szubjektív, de nálam a burát tenyérrel tapicskolva olyan "a forró és a megéget" között van az érzet. De ez nem csak lámpa, hanem ember függő is szerintem. A lényeg, hogy a tapasztalatok alapján kárt nem okoz. Az tuti, hogy esőben is száraz marad a bura... :)
Amúgy szerintetek melyik mostanában a legjobb ár/érték arányú izzó H4-ben, ami világít szépen és nem olyan forrófejű?
Normális jelenség, hogy a GE Megalight Ultra 120 H4 elég szépen melegíti a burát? Octavia 1-ben használom és amúgy szépen világít, főleg az oldalra terítés az erőssége ahogy én látom. Előtte Osram SVS-t használtam, az is jó volt, inkább távolabbra lőtt ehhez képest, viszont biztos nem fűtötte fel ennyire a lámpát.
Hosszú távon nem öli meg a foncsort? Vagy nem sárgítja meg a burát? Nem is az UV miatt, mert azt elvileg szűri, hanem a nagy hő által...
2. gen. autókról van szó te meg a 3. gen.ről beszélsz.
a Megane II ph2 lámpája eleve kisebb mint a Scenic II ph2-esé.
Utóbbival nem jól, de elfogadhatóan látni mo dja aki céges sima tükrös Doblóval jár. Azt mondja a Dobló nagyon jól világit :)
viszont arra kiváncsi leszek higy a ledes lámpa hogy válik be Rönóéknál. Ez az új 4. gen nagyon jól néz ki, a Talizman meg gyönyörű!
nem tudom, mert amikor 4 vagy 5 hónap után kiégtek, vágtam is a kukába (H7-esek voltak) és tettem bele az Osram NBL-t hogy lássak valamit a Megán béna projektoros lámpájával.
De ott csak ugy ert valamit, ha kicserelted a dinamot generatorra, beraktal egy sajat fejlesztesu fesszabalazot, atvezetekeztek a nagy aramu reszeket es kirelezted a vilagitast. Nalam 14,4 V volt az izzo labain:)))
Igen, ezt mondom. Az a lampatest, arra gozolik fol a foncsort, ami fem. De a foncsor szo, az csak az a nagyon vekonyka reteg, ami fenyes, mint a Salamos toke:))
Ezt már relézni kellene,meg a CanBus rendszert is megbolondítaná,nem beszélve a szembejövőkről.Kilőném az összes szabálytalan lámpát,ködlámpástól,gazdástól.
Bocsanat, h belejavitok, de en is kaptam a pofamra, mikor irtam a diplomat, szoval a foncsor a mai napig fem, mert a foncsor maga a tukrozo reteg. Ami mar nem fem, az a lampatest. Na az lett muanyag mostansag.
Miért is veszélyes? Teljes műanyag lámpában volt, normál csatival 5 évet szolgálva, semmi baja sincsen sem a lámpának, sem a csatinak, sem pedig a vezetékeknek.
Az igaz, hogy DRL is volt mellette, vagyis a nyári nappali 1000+ fokban nem ment a tompított.
Tisztességesen ki kell vezetékelni, pontos kontaktokat adni és no problem.... Aki nagyon akarja, lehet kapni porcelán foglalatot...
Annó a Skoda 120 GLS-ben 100/140 W-os H4-es volt..... :)
Az Osram Offroad széria szerintem a létező legjobb megoldás (a színhőmérsékletét leszámítva) ha izzóról van szó, mert olcsóbb mint az NBU, papír szerint kb. tízszeres az élettartama és fényerőben is bőven többet tud. Úgyhogy irigylem azt akinek pl. H7 kell a tompítottba is és a távolságiba is, nem úgy mint nekem az a k*csög HB3...
megán 2 ph2 projektoros lámpája nagyon szarul vilagit.
egyik haver az osram NBU helyett kinjában vett bele 65W offroad osramot. Azt mondta, azzal végre elfogadhatóan lát.
Azok a szép sárga szinek :) Lassan sárgítani kell nekem is, csak úgy nem jön otthon az ihlet, hogy nyissak motorháztetőt :D Végre ezen nem kell ilyen felesleges dolgokat csinálni, mint olajszintellenőrzés kéthetente...
A fényerő és a színhőmérséklet tekintetében a Xenarc Classic 100%-ban olyan, mint az Original, legfeljebb nem bír 3000, csak mondjuk 2000 órát???
Egyébként a 2000 óra, ha mondjuk 30-40km/h átlagsebességet számolunk (ez reális lehet, mondjuk olyan esetben, ha valaki túlnyomórészt városban közlekedik), akkor 60.000-80.000 km-t jelent. Ez egy átlagos magyar autósnak 5-6 év alatt jön össze...
A 4 éves garanciához az Originálnál, ha jók az emlékeim szakszervizes beszerelés kell...
Garis gondznk még nem volt vele, pedig sokat adunk el. Mondjuk az összes többi xenonnal se: talán egyre emlékszem, de akkor m€g nem rögzített xenonok gyári sorozatjelöléseit.
Na ez a gáz Ez tűnt fel nekem is a magyar forgalmazó oldalán
Kicsit olyan TESCO katalógus feelingje van a dolognak, mint amikor ott van egymás mellet 4 db TV és mindegyiknek más paramétere van megadva, hogy véletlenül se tudd összehasonlítani őket
De durva. Az Original megvan, de a Classis-ról minden eltűnt a .com oldalról is. Belső infóm volt korábban, hogy az csak 1500 órás, szemben az Original 3000 órával. Igazándiból az a véleményem, hogy ha van egy gépsor, ami 20 éve napi 10 000 xenont lehány magáról, akkor nem fog odaállni Hanzi, hogy csináljunk már egy rosszab terméket..
Szerintem ez fenyszorofuggo is nagyon sokat nyom a latba,nekem nagyon be jott annyira hogy a xenon mellett atraktam a tavolsagiba mert annyira ragaszkodom hozza ,hogy ha csak hianyzik felkapcsolom :)
- Osram Xenarc Original 66140 D1S Xenon izzó - 4 év garancia
- Vagy a Osram Xenarc Classic 66140 D1S Xenon izzó - 1 év garancia
Egy párnál az árkülönbség 8.000 Ft... A mostani izzó, ami még gyári beszerelésű a kocsiban (D1S Philips XenStart) már nyolc évet és közel 100.000 km-t túlélt. Működik rendesen, de gondolom azért már jóval gyengébb a fénye, mint új korában (és megint jönnek a hosszú, borongós éjszakák)...
Vajon a Xenarc Classic "szükségszerűen" kevesebbet bír, mint az Original, vagy ez csak marketing...
A Philipsre biztos nem lesz. Jelenleg is 0 közeli árréssel értékesítjük a közvetlenül a gyárból vett terméket, hogy versenyezni tudjunk a fingomnincsmilyenforrásból beszerzett elvileg Philips termékekkel. Összefoglalva ennyi..
Nos, alaposan utánanéztem a garázsban az izzóknak. Rosszul emlékeztem, H4 merényletsárga nincsen, csak H7-ben van még két szett. Egyik használt, másik zsír új, tartaléknak vettem.
Mielőtt buta célzásokat teszel: azért lett levéve az akciós ár mert a Nagy Autós Hétvégén még olcsóbban tudjuk adni. És addig már nem akarjuk, hogy bárki is a magasabb áron rendeljen. De ezt a termékoldalon lévő banner is jelzi.
Autó függő, nekem nem jött be az I octáviában, azóta is ott porosodik a polcon. Viszont lehet, hogy vissza kellene raknom a Kadettbe mondjuk, csak ott eleve jó a fényszóró így már több mint 2 éve elég bele az SVS2.
Az Osram cool blue hyper + izzóval kapcsolatban mik a tapasztalatok? Egyrészt mennyire használható közúton (pl. az offroad széria se használható papír szerint, de gyakorlatilag aki nem tudja hogy mi van benne annak fel sem tűnik), másrészt milyen a fénye (mennyire jó a színhőmérséklete, milyen a fényereje, stb)? HB3 - asat vennék, már régóta nézegettem ezt a típust, de most akciós is...
2. Valeo Aquavision - ez sárga fényű, hidd el fogsz vele látni, tapasztaltam... igaz eleinte furcsa hogy sárga a fény, de a hóban és vizes, meg csillogó útburkolaton jobban láttam vele, mint a hófehér Nightbreaker-rel.
3. GE/Tungsram Megalight
ui.
Vettem Allseasont, olyan hófehér mintha átlátszó búrás lenne, legalábbis az én autómban. Ford Fiesta 2003-as, H4 izzós, ez a nagy lámpás, ránézésre kb akkor és hasonló mint az Ignis lámpája.
Az emagon "jó" áron szokott lenni a Philips, úgyhogy vszínű az lesz a befutó. H7-es az izzó amúgy. Ha meglesz és beszerelem, teszek fel képet. A vilagitas.eu, bukta ezt a bizniszt, pedig korábban nem csalódtam bennük. :(
vszínű az lesz. Bár még nem égtek ki a GE sportlightok, lassan 1 évesek lesznek. Mondjuk a menetfény miatt nem is kell sokat használnom, de várhatóan télen ki fognak purcanni.
Eddig csak olvasgattam a topikot, most viszont szeretnék kérdezni, ill. a véleményetekre lennék kíváncsi. Új izzók kellenek a saját autómra és az asszonyéra is, mindkettő H7. Télen jellemzően letaposott havon/jégen vagy sózott, letakarított, de nedvesen csillogó aszfalton használom (Észak-Finnország). Nyár nem számít, nincs teljesen sötét soha. Az enyémben Osram Offroad 65W van, 2-3 éves, jó, de készülök rá, hogy hamarosan kiég. A másik autóban NBU van, tavaly vettem, itt minden sarki boltban ezt nyomják, de nem vagyok vele maradéktalanul elégedett.
Sajnos pont lecsúsztam egy jó x-tremeVision +130 akcióról (<20€), de még mindig ez az egyik jelölt. Vagy jobb lenne az Allseason? Néhány hónappal ezelőtt Wicked Belzebub egész jó fényáramot mért csupaszon, lehet, hogy nekem inkább ez jönne be?
Na igen... ismerős az érzés! Személy szerint vagy 2 hétig nézegettem magyar és külföldi oldalakon egyaránt öszehasonlitó képeket videókat! H1-es foglalattal csak +100-ast találtam itthon, ami postával 50% al többre jött volna ki mint az NBU, igy elvek ide vagy oda lemondtam róla! Élettartamban talán hosszabb kicsit, bár olvastam már 4 éves NBU-ról is! Ha a Vision XTreme +130-nál döntesz, szivesen megnézném a különbséget! ;)
Hát meglehetősen. Igen, az emagon minden izzó olcsóbb, én is pont ott néztem, de köszönöm a tippet. :) Még erősen gondolkozok melyiket vegyem, Philips +130, vagy Osram NB.
Ez most komoly?? 9144 Ft egy pár izzóért? ez eddig 5500 Ft körül mozgott, ha jól rémlik. Így könnyű, nagy autós hétvégét csinálni, h előtte felemelik az árát a duplájára.......
Pedig már vártam, hátha tényleg olcsóbb lesz ez az izzó, de így biztos nem veszek, már elvből se.
Azért állítasd csak be azokat a lámpákat, mert fogadni mernék, hogy magasabbra is világít (mint minden osram más márkához képest...), kicist látszódik is a képen :)
Üdv Mindenkinek! Bátorkodtam egy NBU H1 izzó párat venni s belepattintani a jó öreg 95-ös Honda Accord 2.0i ES fényszórójába! Gondoltam ha már úgy van lövök pár előtte/közbe/utána képet! Igaz nem valami hiper-szuper objektíves a dolog, de ha jól megnézegetitek látható a különbség! Ahol a normál halogén kezd halványodni ott az NBU valóban erősebb fényt ad!
Google keresőmotornak: Osram Night Breaker Unlimited vs Normal Halogen
Mennyibe került? Engem a fénye érdekel, hogy mennyire sárga, mert ha közel halogén színe van, akkor van értelme berakni, amúgy meg nem. Mivel nekem még mosóm sincs, nem hogy automata magasságállítás és DCR felirat a lámpán, de hát a lámpa sem gyári, szóval bukó az egész. :)
Arra a H1 3000k-s csoda xenonra én is kíváncsi lennék! Beszerelés után egy tesztkép? Esetleg összehasonlító az előzővel? Hatalmas köszönet előre is! ;)
Igen jovohet elejen varhato hogy hozzak NHK H1 3000k ha erdekel adok email cimet ahonnan megbizhato minoseg jon,nem annyira kinai :) hanem a jobbik kinai :)
Liana amúgy nem tudom olajos vagy bowdenes-e, de lehet holtjátékot kellet volna állítani, akkor esélyesen jobb lenne az r és nem recsegne xd
A seb kidobás viszont esélyesen szinkronhiba is lehet. Épp most volt téma másik fórumon xd egyszer előfordult nálam is előző ignisnél, amikor dobolt a lábával mellettem az utas kicsit erősebben álló kicsinál xd
Volt wagonr-em nem volt egyszerű autó, hosszú buszváltókar, mellyel előttem lévő tulaj sikeresen kinyírta a kettes szinkront. Felváltani még lehetett, de lefele már trükközni kellett xd szakszerviz nem akarta vállalni a javítást, amin röhögtem is, így maradt míg nálam volt. Evvel együtt imádtam, pedig se klíma, se szervo, se abs se semmi. Jobban szerettem, mint utána az ignist, de tényleg. Városban alattomosabb dög volt, jobban ment, hiába 76le xd az a csomagtér meg hihetetlen xd
A Lianát már nem vezetem, a Kadett a saját. Annál nincs ilyen trükközés. :D Max. ha a hátramenetet ha nem akarja bevenni, akkor a kuplung alá becsúszott a szőnyeg és nem lehet rendesen kinyomni. :D
A teherautó meg a nehépót jogsi után én is azt mondom, hogy jobb az automata. :D 16 fokozattal mászkálni városon belül... :D
Off: a Suzukival olyan is volt, hogy szűk helyen fordultam és ahogy engedtem a kuplungot, kidobta sebességből. Szerencsére csak a vonóhorog ért hozzá a betonhoz, ahogy visszagurult. :D Meg előzés közben harmadikban olyan 5ezres fordulatnál nem húzott tovább, csak a motor pörgött, lenézek és üresben volt a váltó. :D
A Liana váltója is teljesen halott, akad, recseg, hátramenetet ötből egyszer veszi be. :D Érdekes, hogy a Kadett váltója lassabb, nagyobb erő kell hozzá, de simán veszi a fokozatokat, nem recseg, nem akad és pl. egyből-kettőbe gyorsan is át lehet húzni. Na a Suzukinál ezt el lehet felejteni. :D Pedig 25ezer km-rel vette apu, de már akkor se volt jó. A Suzukiban még olaj is volt cserélve, a Kadettben az elmúlt 10 évben biztos nem, előtte meg ki tudja. :D
Vettem kb. 3-4 hónapja a Praktikerben ledes E27 "izzót", már meg is halt. :D A fényereje jó volt, de nem sokat bírt. Körbenézek az Osram-nál majd.
A magas fordulatszámot kéziváltósokhoz írtam, de stimmt.
Az automatában sztem nincs rossz minőséggel töltve, most fogom cserélni abban is az olajat, még gyári. Hiába nem érte még el a 165000-et, inkább csere, meg már nem mai az olaj sem :) Csak ennél nagyobb kedv kell a művelethez :)
Olvastam az írásaid,hasznosak!(Másik amiért kell cserélni olajat meg a magas fordulatszám. Sztem :) Nem!Ezek nyomatékváltók,általában túltervezik őket.A gyár véleménye szerint is,silány minőségű olajjal lettek feltöltve!A kimélő üzemmód,amire ráéreztél,hasznos az üzemeltetőknek!)
Régebben vettünk ledes égőket,amik a reklám szerint,a világegyetem legjobb égői,óriási fényerő,a fogyasztásuk már annyira alacsony,hogy földi eszközökkel mérhetetlen! Azután vettünk a Guruéktól Osram ledes égőket,amiknek a műszaki adataik a nyomába sem értek a gagyi csodaégőknek,amikor beépítettük ezeket az Osramokat,csodálatos meleg és erős fényt kaptunk,ráadásként olcsón!Köszönöm Reléguruéknak,az összes tőlük vett terméket!
Régi ignisem szerintem jó példa lehet amúgy, 400 e km felett volt már garantáltan (min 3. Kuplung be nálam), vége fele, mint ha kezdődő nyelestengelycsapágy hang jött volna, állítottam holtjátékon és megszűnt xd
Semmi gond nincs a Suzuki váltójával, ha cserélik az olajat normál minőségire és nem erőltetik. Sajnos pont az utóbbi az, amitől dögleni szoktak. Előzni akar a delikvens, nem veszi be, akkor is, húz egy nagyot, na ugye... Ezt nem egy embernél láttam ahelyett, hogy kivárta volna a szinkront. Ezek a váltók kisujjal kapcsolhatók, csak félúton megakad picit, majd kb egy másodperc és beesik a helyére.
Nem lada, ezt maguk előtt kéne látniuk minden váltásnál xd
Másik amiért kell cserélni olajat meg a magas fordulatszám. Sztem :)
Szia!Offolunk.A japán automataváltó gyártó ajánlatát tettem be.Az ATF olajokhoz nem értek,de láttam alig futott döglött ATF olajat,meg 100 000 km-es tisztát is,a kézi váltókból.Fiat váltóból fekete(döglött!!) olaj szokott kifolyni,a váltók is sorban tönkrementek,mert hiányzik a PAO olaj a fő összetevőkből,ez a baj a problémás Suzuki váltóknál is. Lehet hasonlítani a silány izzókhoz,amik pillanatok alatt tönkremennek.Osramokat használok,főleg a hosszú életűeket.
Apósom 2004/01. havi Kia Riójában 110 ezernél cseréltem le a váltóolajat.
Szinte újszerű állapotú volt az olaj, alig volt megsötétedve a gyári újhoz képest! és nem hiányzott belőle egyáltalán, sőt, még egy darabka törmelék sem volt benne.
Szóval nekem furcsa, hogy egyes váltók miért mennek hamar tönkre, meg kell bennük olajat cserélni... tervezési hiba? Gyenge anyagminőség?
Tudom hogy nem legalis ....mindegy kiprobalom annyira sarga nem lehet ,csak puhatolozni akartam hogy csak a kekre harapnak vagy a sargara is ....egyalltalan feltetelezik e a sargarol hogy valami nem oke.
Nekem a kodosben 2300K Nokian super yellow van 35W H8 hat az nagyon sarga meg a Valeo aquavision H7 All season is elbujhat pedig az is eleg sarga sokaig azt hasznaltam.
Igazabol nem is a 3000k a feltuno hanem az hogy sokkal erosebben vilagit mint egy halogen .
Csak mindenki a feher meg kek fele megy ,nekem a sarga tetszik es nagyon ritka ezert is gondoltam hogy mar lehet hogy az a feltuno a rendoroknek ha nem feher meg kekes a vilagitas :D
Lehet kapni D1S D2S stb foglalattal is 3000k-es HID csovet ,ha gyarilag xenon-os autoban kicsereli valaki a 4150K-est 3000k-re akkor viszont azert nem szohatnak nem?
Az en automban teljesen el van tuntetve az elektronika csak az veszi eszre hogy nem gyari xenon aki ismeri a lampatesten a szamkodot hogy halogenhez van.
3 eves felsokozepkategorias auto senki nem gondolna hogy nem gyari xenon-os ,meg gondolkozom az a helyzet hogy nagyon tetszik a sarga.
Sziasztok lassan jon majd az osz es a tel az autom xenon lampas 4300 K ki szeretnem cserelni 3000K -ra szerintetek?
Nagyon tetszik a sarga feny a kodosben sarga van H8 super yellow es tenyleg rohadt sarga :)
Most a tompitottat is be akarom sargitani kicserelnem a kisulesi fejeket 3000K-ra.
Van valami tapasztalat 3000k xenon-rol?Minden erdekelne.
Az autonak atalakitott kifejezetten xenonprojektoros lampaja van van fenyszoromosom is gyari ...dinmikus szint szabalyzo az nincs 3 eves auto eleg modern rendorok sosem felteteleznek hogy nem gyari xenon-os...3000K aranysarga nem lenne nekik furcsa ?
A gyari halogenes lampajaban H7 VALEO Aquavision all season volt az is eleg sarga nagyon szeretem,kivettem es az uj lampaban most az van a refibe :)
Mindenki feher meg kek szinekkel gurul igy a rendor levagna hogy valami furcsa az aranysarga xenon-al?
az 1.3-am váltója is elment bő 400-at minden gond nélkül :D
Ez a váltómizéria inkább a sokan erőltetik témától megy tönkre, mert viszonylag lassú szinkronja van (mint több japán kocsinak...), ill a nem cserélnek olajattól. Kisujjal váltható az ignis, de félúton megakad, kis pillanat és magától beesik a helyére a váltó. Ezt a kis pillanatot sokan nem szeretik kivárni sajnos és azok pattognak. Főleg hidegen akadósabb, no akkor még óvatosabb üzemet igényel 1-2km-ig.
Ezt abból is gondolom, mert egy volt kollégámnak ugyanolyan évjáratú, de még a hónap gyártás is megegyezett autója volt. Szín is egyezett :D
Ő ralliautóként kezelte, 6 év alatt 3x javította a váltót, morgott mindig hogy mekkora szar és csodálkozott nekem semmi bajom vele. Amikor láttam hogy vezeti mondtam neki talán lassíts a váltási időben :D Azután érdekes, hallgatott rám és nem volt gond a kocsi váltójával :D
30.000-enként cseréltem abban olajat.
Automatában 165000 az előírás, de 1-2 hónapon belül lecserélem, most 80.000 van benne :)
Nem cserélném vissza kéziváltósra. Hallod, ha beteszem R-be, mi történik? R-be kerül :D kéziváltós ignis is időnként nem kedvelte az R-t, meg a honda se...
A honda nem fért be, annál már ott volt a gond, hogy a kapunk sem ment be, 2M széles kapun 2.13-as kocsi valahogy nem tud bemenni :D Még talán a bódé befért volna, de tükrök már nem :D Ignis is úgy, hogy 1-2cm/oldal a hely, lefele i ennyi a betonflnak köszönhetően majd az ajtónál is. Érdekes parkolni, főleg sötétben :D
És igen, suzukival nincs gond, amennyit szívtam Hondával, annyira elvagyok az ignissel. Bár hozzátenném, azért volt dobjavítás, ami mint kiderült nem kellett, de erősebb fékkor van ütemes hangja, nem találja senki mi a nyavajája, de fékhatás nagyon erős, szabályozva lett a dob és mégis. Így marad, csapágycserekor majd kukázom a dobot is :D
Olyan nincs jelenleg, hogy reménykedjem, hogy hazaérjek a kocsival, hondánál már itt tartottam és nem csak én, párom is :(
Mindenesetre 1 márkával kevesebben gondolkodunk egy esetleges cserekor...
Amúgy a mérete ettől függetlenül hiányzik, azért sokkal kényelmesebb volt, ez meg megy mint a veszedelem, ha nyomom neki. Ha nem, akkor tohonya az automatával :)
Ha már:
Nincs vkinek húzórugóból 460mm környéki, 40mm széles, 5-6mm szálvastagságúja? Garázsajtóhoz kéne. Hiába cseréltem ki a feszítőt a rugónál, hogy jobban meg tudjam tépni, így sem az igazi még, pedig már nyitott kapunál is feszítés alatt van (ék nélkül le is húzná magát) és még ekkora előfeszítéssel sem bírja felhúzni sacc 40cm fölé, ill. normálisan segíteni a felhúzást, bár jelentősen könnyebb lett a dolog, de még mindig kell lendület hozzá :) Igaz, már nem tud lecsapódni, de alul meg annyira erős, hogy behúzni a végén is kell kis erő :D
Hogy én mindig válogatok :D
Szerintem nagyon ki van nyúlva már és ezért nincs ereje már, ha 2-3mm körül vannak a száltávolságok, tehát még bőven feszítés alatt :)
Az sem baj, ha nem túl erős a rugó, de folyamatosan tudjon erőt adni :D
izzócseréléseken meg autójavításon kivül most látod, van ideje még a garázsajtót is megjavítani.
de lehet másfelől fúj a szél, és csak nem meri bevallani, hogy túl nagy volt a CRV, nem tudta megszokni a méreteit, még a garázsajtót is összetörte vele, erre kitalálja, hogy sok a nyűgje a Hondának és visszacserélte a bevált Igniszre :))
Hello! Minek vennél bele ledes marhaságot, amikor olyan mázlista vagy hogy a létező legolcsóbb izzó kell a ködlámpába? Vegyél bele egy pár Osram Ultralife-ot, és használd bátran a tompított helyett. Amit WB ír ugyan igaz, de a gyakorlatban a kutya nem fogja megállapítani, hogy nem a tompítottad ég.
Van a családban egy Lexus, xenon tompítottal, és lencsés ködlámpával a lökhárítóban (!). Évek óta az ég a tompított helyett, jóllehet H11-es izzó kell bele. Darabja cca. 1500 HUF, szemben a xenon betét 15-20 ezrével.
Amennyiben a ködlámpád nem projektoros volna, hanem mondjuk szabadtükrös, vagy hagyományos bordázott burás, úgy még csak hagyján. Akkor sem úgy világítana, mint egy szabályos DRL, de mondjuk látható lennél, úgy, ahogy. Vizsgán persze bukta. De, hogy egy projektoros lámpába, amely eleve egy ködlámpa, tehát egy csíkot világít, beletegyél egy fényforrást, amelynek a geometriai kialakítása köszönőviszonyban sincs egy H1-es izzóéval, a végeredmény több lesz, mint siralmas. Egy gyertyaláng jobban látható lesz :)
Vagy vágsz, vagy tompított. Nincs más...
"Amikor úgy közlekedek, hogy fel kellene kapcsolni a tompítottat, akkor inkább a helyzetjelző+ködlámpát használom, a H7-eseket világításra használom csak, nem helyzetjelzésre. "
Az egyik H7-es rögzítő rugóm hollétéről nincs tudomásom (a lámpatestben sincs, kivettem, megnéztem), most egy szükségmegoldás tartja a helyén az izzót.
Van egy Lancia Phedra-m. Az első lámpatestbe van integrálva az összes lámpa, a ködlámpa is, amelybe H1-es izzó kell (projektoros).
A tompítottba és a távolsági fényszóróban most +90-es H7-es GE izzó van.
Amikor úgy közlekedek, hogy fel kellene kapcsolni a tompítottat, akkor inkább a helyzetjelző+ködlámpát használom, a H7-eseket világításra használom csak, nem helyzetjelzésre.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy a ködlámpát átépítem DRL-nek, ha kap egy LED-es H1 izzót?
Nem szeretném sehol sem kivágni a lökhárítót, az abban lévő betétek pedig elég gyengén vannak rögzítve.
esküvő után 10 napig Görögben nyaraltunk, aztán 1 nap költözés (saját autóval, a feleség bútorait már hamarabb elhoztuk), majd pár napig berendeztük a lakást, és csak utána jött a meló :)
A Kozgab által vásárolt 13 Wattos Philips, 75 Wattos izzó kiváltására alkalmas, azaz 1055 Lumen fényáramú, szemben a 10 Wattos Parathommal, ami 60 Wattos izzó kiváltására alkalmas, azaz 806 Lumen fényáramú. A linkek azérr nem jók, mert két hónapja a Philips a75 teljesítménye 11,5 Wattra csökkent, múlt héten pedig megjelent az új Osram a60, aminek 8 Wattra csökkent a teljesítménye:
Philipst vennék inkább LED-ből, szigorúan minden lámpám E27-es. Az új lakásban a lámpa vásárláskor ez volt az egyetlen kikötésem asszonynak, hogy csak olyan lámpát vehet, ami E27 (vagy E14 foglalatos).
Soha! Pont azért vettem, hogy az irányfény legyen éjjel.
kell keresni hozzá olyan izzót, amivel nem cirkuszol. Csavart energiatakarékosból találtam már, de nem merek próbából több ezer Ft-ot kidobni egy LED-ért, ha mégis villogna.
Ez 3 év otthongaris. A dimmelhető típusok már jól viselik a jelzőfényes kapcsolókat, de néha előfordulhat villogás. Ilyenkor ki kell húzni a kapcsoló fedlap alatt lévő glimmlámpát.
egy ilyenből is lesz 5 év otthongaris?
https://www.vilagitas.eu/philips-master-ledbulb-d-9w-e27-827-a60-cl
és villog e ha ledes háttérvilágitású kapcsolóra van kötve?
volt olyan csavaros energiatakarékos izzóm, hogy a ledes kapcsolón keresztül feltöltődött az elektronikája és néhány mp-enként felvillant, ami lekapcsolt állapotban elég ijesztő volt pl. fürdőszobában.
Nem olyan boltba kell járni, ahol olyan fényforrásokat árulnak, amit maguk is köpködnek. Ebből a sorozatból lesz olyan, amire 5 év otthongaranciát adunk. Azaz, ha meghibásodik 5 éven belül, jelzed és megy érte a futárunk aki adja is az újat. Mindezt a mi költségünkön.
A Philips, Osram, GE retrofit LED-ek professzionális sorozatai (Osram Parathom, Philips Master) már most is legalább 25 000 üzemórások L70B50 szerint, azaz az uniós szabványban rögzített napi 2,7 órás használat mellett a várható élettartam 25 év. Ennél hosszabb időre fejleszteni fényforrást felesleges, mert 25 év múlva lehet, hogy a falak fognak világítani.
Már látjuk az ezévi szortimentet a két nagy gyártónál. Ismét egy 20% hatékonyságnövekedés tapasztalható, szinte minden LED súrolja a 100 Lumen / Wattot. Tömegesen megjelentek a 90 Ra feletti színvisszaadású LED fényforrások, ezzel párhuzamosan olyan halogén fényforrások kiváltására képesek amik az adott foglalattal nem is léteztek. Pl.: GU10 65 vagy 80 Watt.
és arra nem tetszett figyelni, hogy a Philips szándéka az, hogy a háztartásokban kapható LED-es izzók 25 évet bírjanak ki?
Erre igazán kiváncsi lennék, hogy képzelik el, hogy ezek napi hány órára vannak tervezve 25 évig?
egyik Philips izzónál sem láttam még ilyen feliratot. Vagy ez még csak terv?!
Mosolyogtam egy nagyot rajta.
Amúgy meg hiába tervezik 25 évre, ha egy kicsit kontakthibás kezd lenni a vezeték (márpedig 25 év alatt ez néhányszor bekövetkezhet), az baromira megrövidíti az életciklust.
Kedves film és nyilván van is alapja sok terméknél. Az izzó élettartam "megállapodásnál" egy dolgot figyelmen kívül hagy:
Lehet csinálni izzót hosszú élettartammal és az autóizzóknál ez ma is bevett szokás. Az Osram úgy hívja: Ultra Life. 3 év garanciát ad minden ilyen izzóra. Viszont a hatékonyság szerény, a fény gyenge.
Vagy lehet csinálni hatékonyabb izzókat (szerintem, ha volt anno valamilyen megállapodás, erről szólt), mint Osram autóizzóknál a Silverstar, vagy az NBU, viszont ennek élettartama - a technológiából adódóan - töredéke a Long Life izzóknak.
Suzuki lámpái valóban nagyon jók, úgy általában az összes. Nem szeretnék belekeveredni semmilyen márkaháborúba, de ignis h4-ei jobbak, mint hondáé voltak.
Most nem a depo lámpára gondolok, hanem a gyári honda lámpára, foltos volt a gyári képe is.
Első suzukim wagonr volt bordázott lámpával, mocsok jól láttam vele, utána ignis, végefele picit már mattabb állapotban is szépen tette a dolgát és tűéles vetítést adott. Ezután jött a honda, meglepő volt, hogy gyengébb, de nem volt annyira katasztrófa, mostani ignisnek nagyon szép állapotúak a lámpái, régi sportlight van benne, ami jócskán gyengébb, mint philips, mégis legalább annyira jól látok vele és élesebb a képe is :)
Fiat lámpáival nem is merem összehasonlítani :D
H7-ből is vannak nagyon jók, pl japán kocsikon azért nem rosszak, de h4 tartósabb vmiért a kis fém terelő meg azért szépen visszaveri tompítottnál a fényt, vmilyen szinten hasznosítja, h7-nél nem tudom mi a helyzet...
Régebben váltottunk pár szót H4 kontra H7 fényszórók kapcsán, amely vitának mindig az volt a vége, hogy a H7-es fényszórónak, kialakításából fakadóan jobbnak kell lennie, én ezt ám saját -persze erősen szubjektív- tapasztalataimra támaszkodva cáfoltam.
Nos hosszabb idő után ismét van autó a családban H7-es fényszóróval (Corsa c), így ismét felszínre került az összehasonlítás. Osram Silverstart vettem bele, aprólékos műgonddal beállítottam, és az első pár hónap tapasztalatai alapján továbbra is azt állítom, hogy a H4-es fényszóró semmiképp sem rosszabb, sőt, konkrétan ennek a Corsának a fényszórójától (gyári Valeo fényszórók, kifogástalan állapotban) szerintem jobb.
Eléggé kontraszttalan, határozatlan a sötét-világos határvonal, egy bizonyos távolságon túl már szinte nem is látható csak egy bizonytalan paca, szemben a Swift tízensok méterről is tűéles, kontrasztos vetítésével, viszonylag szélesen terít ugyan, de hiába tekertem fel ameddig lehetett anélkül hogy vakítson, nem világít igazán messzire.
A Focus II fényszórói, anno ettől jobbak voltak, bár azt sem találtam jobbnak a Swift fényszóróinál, de ez szerintem rosszabb.
én ma reggel megint láttam a fehér Asztrást, igen G asztra...
legalább 6 kis led világít elég gyengén, és amikor indexel a két legbelső folyamatosan égve marad, a többi pedig kikapcsol, amig megy a sárga index.
Az ellenkező oldali led folyamatosan világít.
De ennek mi az értelme, hogy 2 led égve marad, a többi meg negáltan villog amig üzemel az index?!
Ufó Honda civicen is láttam hasonlót, de ott az egész ledsor kikapcsolt amig az index ment.
valami újabb Ford szerűségen meg olyat láttam, hogy átváltott a led sárgára az indexelés ideje alatt és azzal együtt villogott sárgán - na ennek még értelme is van.
Szín hasonló lehet, mint philips extreme-é, de philips erős is volt vele, nedves úton meg az meglepően jól teljesített, Osram ezek szerint nem tudta lemásolni :D
Hozzátenném a philips 100-as ami volt nálam szinezetlen volt...
A sportlight-ot volt alkalmam kipróbálni sötétben, autóúton, nem is rossz, sőőőőőőt :) Mondjuk akh-sok segítettek bepattintani a magasságállító motort a helyére, megnézték a magasságot, azt mondták tökéletes. Valójában sacc 30 méterrel messzebb világít a bal, mint jobb, sztem minimum egyenesen világít a balom. Ennyit a műszerekről :D Bal akkor jó, ha 1-re állítom, jobb meg ha 0-n van (én állítottam :D), bár azon picit még lehetne emelni, de nem sokat, csak kéne hozzá egy kihalt sötét utca :)
Sikerült este is kipróbálni a Neoluxot, hát nagyon nagy csalódás nekem ez az izzó. Pontosabban nem is csalódás, mert gondoltam, hogy roszabb lesz mint a GE, csak nem gondoltam, hogy ennyivel. Az aszfalton már meglátszik, hogy festve van az üvege, de nem fehér, hanem halvány-szürke fényt vet az útra. (olyan színe van, mint a hamu)
Ez volt száraz úton, vizes úton szerintem 0 lenne a fényereje, de szárazon is elmaradt a várt teljesítmény, egyszerűen annyira gyenge, hogy nem bírta normálisan bevilágítani a projektort, ezáltal az utat sem.
Tök sötét úton még ok, de ha jönnek szembe, semmit sem látni vele.
philips ilyen szempontból mocsok kiegyensúlyozott, de drága. Jobb, mint ge hajszállal, nem többel.
nbu szárazon jobb csak, Sehol máshol és csak közelre.
extreme fehérebb, mint megalight, inkább kékes-szürkés fénye volt nálam, nem azonosítható szín xd
sokunknak sztem az a baja, ha szemből jönnek, a szembefény elvakít, de avval nem lehet mit kezdeni. Ha izzócserénél ellenőriznék a magasságot, izzógyártók figyelmének a pontosságra (osram szándékosan emel, ugye csak így világíthat 30 méterrel messzebb...) akkor nem lenne gond.
műszakin megcsinálhatnák a beállítást, avval jobb lenne. Persze a szándékosan emelt akkor is maradna, de az csak pár autó...
NBU H4 ugyanezt tapasztaltam, közel túl jó volt, emiatt messze nem láttam, a refi meg az egekbe.
Nekem is a GE ami eddig a legjobb volt, persze H7-nel lehet teljesen más eredmény.
Philipset nem próbáltunk sajnos, magas ár miatt.
Most GE mega H1 van a kocsiban, tartalék alap GE H1.
Illetve ki lett próbálva a Neolux blue light( Osram CBI), és az a durva hogy nem láttam fehérebbnek, egyáltalán,nem tudom lehet a mega is magasabb kelvines izzó tiszta üveggel. Tovább adom majd havernak, refibe jó lesz. :-)
kapható még a 65W Offroad sima festetlen búrás Osram? H7 természetesen.
világítás.eu-nál már nem kapható kb 1 éve, máshol hátha van még elfekvő darab belőle.
mert lehet az lenne a legjobb mindközül, fényerőben. színben ugyan nem lesz xenon-os, de látni fog vele.
Megánosok irták annó, hogy azzal végre látnak este! A projektoros Megán lámpája ugyanis egy nagy kaki volt este, csak húzott izzóval elhetett valamennyire látni, de nem elfogadhatóan! csak épphogy... bezzeg a sima lámpás a mezei 55W-ossal is jól világított.
A kettőt egymás mellett le is fotóztam, de élőben sokkal jobban látszott, hogy az NBU mintha fehér aszfaltra vetítene, olyan hófehér volt.
Megánban meg csak (meleg)fehér, de nem hófehér.
Szóval az izzók és a lámpatestek között is sok eltérés van. Engem annyira zavart az NBU vakító fehérsége, hogy ki is vettem. ráadásul csalódtam benne, mert H4-ben nem volt jó, nem terített elég szélesre, kb 2 autószélességnyi területen volt erős, az út szélét sosem láttam vele, a reflektorja rémesen fos volt benne. Gyengébb volt a fényereje, mint tompítottban és mintha az űrbe világított volna, de nem az útra.
Beraktam a helyére egy Tungsram Goldot, azzal meg tökéletes a refi, a tompított közt fényerőben sem sokat gyengült, de a sárga fénye miatt télen, és este nagyon jó. És ennek a vetítési képe meg sokkal jobb, útszélét is látni, árokpartot is.
Volt hogy a fekete kutyát megláttam vele éjszaka. Örültem, hogy nem az NBU volt benne, mert akkor elütöm a korcsot.
te próbáltad GE-t, Osramot meg a Philipst. Ha jól emlékszek a Philips-re irtad talán, hogy az esőben és szárazon is egyaránt jó volt, csak elajándékoztad az izzót.
A 130-as Philips még mindig a csomagtartóban van, még nem volt a lámpában soha. :D Kb. fél éve vettem. Mostanában nem volt időm/energiám próbálgatni, munka mellett teherautó jogsi, aztán nehézpót jogsi (holnap reggel forgalmi vizsga, szerdán páv :D)
De már kíváncsi lennék rá én is, csak mire eljutok a próbáig, addigra kiég az NBU. :D De abból is van egy bontatlan a csomagtartóban. :D
Nekem regen projis lampaban volt Cool Blue ,de azert nem emlekszem hogy ennyire feher lenne sot en azt hiszem anno feherebbet vartam ,helyette kicsit homalyos feheres sargat kaptam,de viszont azert valamennyire latni vele ,teny hogy ippen hogy halvanyan meg van festve hatareset szerintem.
Ha nagyon feherre vagysz vannak ezek a hyper izzok nagyon festettek, az talan kozelit a xenon fenyehez persze latni hogy nem az mert izzoval azt nem lehet elerni eleve a vagy 3 -4 szeres nagyobb lumen miatt sem a xenon javara ,meg hat fizika :)
Egyreszt ezek a Hyper cuccok offroad-ok tehat illegall masreszt tenyleg veszelyesen szart sem latni vele.....
De a Cool Blue-re es a GE sport light -re meg azt mondom hogy jo foleg a GE sport light TESCO-ban is van alltalaban.
Esetleg érdemes megnézni a Phillips WhiteVision halogénjét. 4300K úgy tudom ez van a legközelebb a xenonhoz, ha tévedek majd kijavítananak a hozzáértők. Ja és +60%-os.
Jelenleg nincs a piacon olyan izzó, ami hidegfehér fénnyel világítana és jó legyen a fényereje.
Sajnos a halogén technológia ezt nem tudja jelenleg. Vagy szép fehér a lámpád, vagy te látsz jól.
Ha visszanézel, raktam fel képet izzóról, aminek kékre van festve, elvileg 4200K, de mégis sárgás a fénye.(nem tudom miért) Elvileg ez a legfehérebb legális izzó.
Ha maximálisan akarsz látni, akkor Osram NBU, GE mega +120%.
Ha van pénzed, akkor Philips Exteme Vision. (én nem adok ennyit egy izzóért, szerintem nem annyival jobb, mint az Osram, sőt.)
Igazad van, én kevertem össze a color vision blue tipussal :)
Vahhh viszont teljes tanacstalansag a tema korul nem tudom milyen izzót vegyek.
Megmondom oszinteni 6000K-s volt az elozo autoban, tokeletes volt ezert neztem a szinhőt az izzoknal de ha azt mondjatok , hogy itt a szinezes fenyero vesztessel jar es bar a szin meglesz olyan tavolra nem visz el akkor nem kell!
Letezik feher buras ( és vagy szinezett nekem tok mindegy ) ami akkor feheren vilagit es nyujtja kozel azt a hatast?
Ha jol ertem a szavaitok akkor itt a kékséggel vagy divatozassal :D ( ami amugy nem kell , kösz kinőttem belole :) nem vilagitok messzire !
Ti biztos tapasztaltabbak vagytok , az OSRAM 62210CBH+ COOL BLUE®HYPER+ H7 izzó valóban tudja ezt a halogéneknél nem megszokott 5000K-s álomhatart? Valoban adja azt az erzest amit pl xenonnal tapsztal az ember , hogy a tablakrol visszaverodo feny valoban nappali erzest nyujt?
Autot csereltem es halogen van benne mintha nem is vilagitana a lampa es meg tel sincs, mi lesz kesobb?
Van valakinek a fent irt tipusrol tapasztalata? Bármilyen jellegu erdkel.
Sima lampaba kerulne nem projektoros, egy Golf VI-os.
Nem tudom, hogy most mit néznek, engem kb. 1,5 éve szedtek ki utoljára. Akkor megnézte a világítást a rendőr.
Én nagyon sok kínai "menetfényes" autót látok sajnos, gyakran levillogom, mert tényleg, akkor látja csak az ember, hogy valami pislákol, amikor már mellé érek.
Ezek olyan szentjánosbogarak, mint az utólagos ledes égőkkel közlekedők.
Láttam vmelyik nap egy G Asztrát talán, menetfénnyel, és indexelt jobbra.
gyenge a led fényereje nagyon, valami kinai vacak lehet. Amikor egyenesen jött velem szemben, látom, hogy pislákolnak a ledek. kb 8 darab led volt egysorban max 15cm széles lehetett
kirakja jobbra az irányjelzőt, jobb oldalon a legszélső két led az index-el együtt villog, a többi 6 led teljesen elsötétült.
Vizsgán kiszereltetik vele vajon?
ja, péntek este 21:15-kor igazoltattak Sajószentpéteren, minden Ok volt, de egy ilyet ha csak megáll nem vesznek észre a zsaruk sem, a fényeket se nézték a kocsin csak a papirokat, pedig 20 éve minden világítást külön ellenőriztek.
Mondjuk nekem, most annyira nem tetszik a távfényem, hogy akár elképzelhetőnek tartom, egy Hella beszerzését, csak nem nagyon van hely, ahová fel tudom tenni.
Nem tudom mikorra tervezed a következő autódat, de a LEDdel még várnék egy kicsit. Nem olyan kiforrott az még. Van nálunk itt egy autó ami szinte csak a Vasmüben jár.
Olyan 1,5-2 éves lehet, de már tiszta por a lámpája belül.
Jófajta vörös por állítólag a led hütése miatt. Szórja is a fényt rendesen. Igaz már 100 000 felett jár, de akkor is..
Egy pár ilyet akarok feldobni a kocsira, ha már megvan:
Szerintetek mennyire szólnának érte, ha külön kapcsolóra van téve és nem refivel megy? Persze nem e jeles :(
A 3200LM max a két lámpa együttesen annyi, de nagyon nem gyenge külön-külön sem :)
Alapesetben a rendszám alá raknám a szélére. Oda ahová általában menetfényt szokás tenni, de ez nem az lesz. Mindenképp külön kapcsolóval. Munkalámpa.
Ha itt nem jó, akkor még a tető is számításba jöhet, ott munkalámpaként mehet ha jól tudom, de azt kerülném egyelőre, sok mindent alakítani kéne, kezdve a garázstól :D
Igazad lehet mert ha kicsi a terheles akkor ertelem szeruen a rendszer azt erti ez alatt hogy kiegett az izzo ,erre talaltak ki nem arra hogy mutassa a nagyobb watt teljesitmenyt ,esetleg az extrem nagyot jelezheti meg.
Majd nezek egy 55w-os szettet ,ezt meg eladom hasznaltan meg garancias.... mit van tenni
szerintem bekapcsolásnál a halogén is jobban megszívja magát, majd beáll az Elvileg 55, gyak 70 watt környékére. A rendszer szerintem az 55w vagy alatti fogyit nézi csak, talán az extrém nagyot 90 környékétől.
Igazabol terhelest figyeli .....nem tudom hogy amikor az 55w-os trafo begyujt akkor az fix e vagy tobb kevesebb mert ugye a xenon 15 masodperc utan eri el a teljes erejet nem tudom nem nagyon ertek hozza.
Uj szettet raktam bele ugyan ugy bejelez mikor leveszem a tompitottat az auto elektronikaja"chek the dipped light" :(
En feladtam igy marad .......ha 55W-os szettet teszek bele 35W-os helyett akkor is jelezne az elektronika ?
Eredetileg 55w -os izzo menne bele gyarilag.
Ha felkapom a vizet veszek bele H1 sima 55 w-os izzokat azt jonapot,csak olyan jol vilagit Mini H1 NHK xenon :( sajnalnam,de ez a service visszajelzes mikor leveszem a tompitottat elegge idegesit,de mikor felkapcsolom akkor nem jelez csak ha leveszem ezt sem ertem nagyon.
Jaj akkor én értettem félre, azt hittem hogy a tompitott projectoros.Ha csak a ködös olyan, akkor ez a sima lámpa. Eredetileg nekem is ilyen volt, a takaróernyő mögött egy H4 lapul. Oldalról nézve le lehet olvasni az izzó feliratait. :)
Sportlightból nekem a teli kék van, no az se fehéren világít :D Ez sztem még a régi, az új asszem már máshogy van festve.Bár osram származéknál ez azért meglepő :D
Volt hondán is volt mosó, pedig h4, de továbbmegyek:
régi swift winter változaton is volt mosó és létezett ignis is mosóval. Utóbbiból találj egyet, szólj ha láttál, csak ennyire ritka, de volt gyáriban :)
ilyet ne irj le, 12 órától többet nem dolgozhatsz, mert nincs meg a kellő pihenőidő és akkor a vállalat kakiban lesz ha ezt jogászok elé viszik.
voltam ilyen cégben alkalmazott, változtattak a munkabeosztáson, utána megszűnt a rengeteg túlóra, és odafigyeltek a pihenőidőre. Igaz a pénz is annyi lett, mint a szerződésben.
Hiaba cserelem meg a trafokat ,akkor is jelez az autonak a CAN-BUS rendszere mert nem kulomboztet meg oldalakat.
5 honapig mukododtt egy honapja lekapcsolasnal bejelez hogy rossz az izzo "service" gondolom elromlott a trafo vagy az a kis dobozka aminek pont az a szerepe hogy atverje a can-bus rendszert.
Abbol gyanittom hogy a baloldal mivel azota egyre rozsaszinubb a xenon "izzo" ugy hogy ott lehet valami gebasz hat eloszor veszek egy uj trafot kicserelem ha azzal nem jelez hibat akkor az volt a baj ,de attol meg az izzot is cserelnem kell mert az mar nem lesz jo :(
Vagy megprobalom amit mondasz ahoz adott minden, hatha tortenik valami ...
Erdekes hogy kapcsolasnal nem jelez csak ha leveszem ....hmmmna mindegy nem nagyon ertek hozza ugy hogy hiaba probalok rajta gondolkodni :)
Fel eve xenon szett lett az automba epitve 5 honapig tokeletesen mukodott ,1 honapja viszont felkapcsolasnal nem ,de lekapcsolasnal visszajelez a can-bus hibakodot ir .
Szerintem a bal oldali trafom can-bus "hibatorloje" meghalt abbol gondolom hogy a bal oldali senon "izzo" is kezd rozsaszin lenni fel ev utan nem szoktak tehat valami gebasz van.
Rendelek egy uj trafot kicserelem azzal ki tudom szurni hogy az e a baja .
Gondolom az izzot mar Bas....hatom :(
Mi ronthat el egy Can bus hibatorlos trafot?Remelem nem az autotol ered a problema,hanem csak egyszeruen egy selejtet fogtam ki.
Meglepően jó, jobban tetszik, mint nbu. A szine is közelebb áll a szívemhez :) meg elég intenzíven pörköl, szép terítés mellett, refije is jó. Kiegyensúlyozott egy izzó, de városban nem látod annyira, hogy világít, mert nem annyira fehér.
Ignisben most a kékre "festett" osram van, ez esett először kézre xd, egyelőre jó lesz az, legalább ebben sokkal könnyebb cserélni, ha kell. Nem kell bontani hozzá, mint hondánál kellett.
Ha nagyon felbosszant a kanyarfény, akkor megcsinálom, de lehet egyszerűsítek és ha bármelyik index felvillan mind a két ködlámpa begyullad oszt konyec :D Nem bonyolítunk itten sokat :D
a gyári indexet te szoktad lecserélni nagyobbra, én megéztem, a Fiesztába nem fér W5W izzóból csak a gyári 5W teljesítményű, a nagyobb pl 10W-os feje nagyobb és nem fér be a lyukon, faragni meg nem fogok.
de te az igniszbea mintha nagyobbat is bele tudnál tenni
jó az a kanyarlámpa, de itt volt már róla szó, h valaki rákötötte az indexre a mentfényt, ezt te is megtehetnéd :) és ahhoz csak relézni kell
a hely vidék, lámpamentes övezet. Előre világít nbu, bal index megy, kb semmit se látni oldalra, ahol a mellékút előtt és után árok van, maga az út sem széles.
A neve és az ára. De tényleg. Többnyire az Osram régebbi gépsorain gyártott termékek lesznek a Neolux termékek. A gyári xenon fényforrások színhőmérséklete 4150 Kelvin. Ezt némelyik Cool Blue tudja. Némelyik típusnál nem lehetett eddig feszíteni a színt, de ezt aligha fogod érzékelni. Az új CBL lehet még nagyon jó választás.
Mi a különbség az Osram Cool Blue és a Neolux Blue Light között?
Természetesen az áron kívül. Ismrősnek kell fehér fényű, de erős nyári izzó. Nem tudom, hogy melyiket ajánljam, ezenkívül van még a GE Sportlight, azt nem tudom, hogy annak mennyire xenonos a fénye. :)
De a CB elvileg az oldalad szerint 4200k, ami kb. olyannak kell lennie, mint a xenonnak, vagy tévedek?
Bízok benne, hogy most sem nyúlok mellé. Eddig egyszer sikerült, de a korábban választott kiváló munkatársaim mellett ez nagyon gyorsan kiderül, az illető magától adta be a kulcsot.
Tudom, hogy a sikereink 95%-a annak köszönhető, hogy kollégáim akár a tűzbe is bemennek. Már csak ezért sem lehet kevésbé szigorú leendő munkatársunk kiválasztása.
Ilyen lámpám van a Twingomon. Ehhez keresek H1-es izzót. A fehér fény előny, de nem feltétel. Olvastam itt, hogy a nagyon fehér rontja az esőben való világítást. 5000 Ft/pár értékig keresek valami arany középutat. Létezik ilyen?
Ami gyárilag benne volt, az átlátszó izzó, noname, de szép fénye volt. Tettem bele szintén noname kék üvegű izzót. A fény szép fehér lett, de a fényerő drasztikusan csökkent. Elegem lett a próbálgatásokból, ezért inkább itt kérek tanácsot.
Szeretném lecserélni a peugeot 307-be a bosch izzóimat! ezeknek sárgás a fénye, én viszont szeretnék valami fehéret (xenonosat:) ) néztem a night breaker unlimitidet....az győzött meg a legjobban de érdekelne van-e más ami hasonló fényerővel és színnel bír csak kicsit olcsóbb? h7es kéne.
Csak mellékesen megkérdezem, hogy régebben vettem az auchanba kapható gagyi 1000 Ft-os kínai kékbúrás izzókat....na azokkal az autóm ment 5 percet és kiégett mindkettő......ezt eljátszottam kétszer mivel gondoltam, hogy lehet az izzó volt rossz de a második is kb 10 perc után már kiégett....ezután megkapta a bosch izzókat, amivel már majdnem 1 éve semmi gond! A kérdésem az, hogy az izzó volt a baj vagy az autóm csinálta a galibát? nincs fesz. ingadozás. Amikor vettem akkor is ilyen kékbúrás kínai volt benne de azzal meg ment kb. fél évet gond nélkül ezért nem értem csak kíváncsi lennék mire tippeltek meg hogy ha vennék egy night breakert akkor azzal nem e lenne ilyen gond.
kapcsolj az Eurosportra, megy a LeMans
Audi R18 hófehér ledes lehet, gondolom
mögötte a Porsche 919 Tungsram Goldtól sötétebb sárgával.
Ez biztos nem led, inkább halogén lehet, nem terit olyan jól, szélesen mint a led, fényerőben is gyengébb, de erős narancssárgás szemből nézve.
Itt inkább sárgábbat fogunk javasolni nem fehérebbet :D
Ha fehér, nb-nél ne akarj fehérebbet, használhatatlan felé mész akkor el... Esős időben nagyon nem fogsz látni semmit se, nb is már necces rosszabb időben. Ami hasonló az a philips e-xtreme, minimálisan sárgásabb, de alig, viszont esőben picit jobb. megalight ultra is nagyon jó a maga nemében, de az sárgásabb.
Ráadásul japóból is honda, ami aztán végképp túláraz mindent, az itthoni bontók is.
Az undorító az, hogy max 200-ért venné be a csepeli bontó a kocsit, de egy motort kegyesen 300-350-ért adna, ha lenne, de nincs.
A motorhimbákat (szelephimba) bontott darabja anno náluk 2500ft lett volna (16x2500 xd)
Ebayen van 150000 körül komplett motor, csak hát kérdés milyen állapot, meg pontosan melyik, posta mennyi, mert nem mindig derül ki, hogy b20 ok, de b20b vagy b20z, általában b20b-k vannak fent mindenütt :)
Szóval hondát még egyszer nem veszek. Ha kocsicsere, akkor megint ignis lesz, az nagyon bevált és hulladékáron van minden hozzá :D motor jellege meg rémisztően hasonló...
Az erdőzéshez, szőlősbe, túrákra meg tökéletes, sőt terepen talán jobban is mozog, mint a crv, a rövidebb tengelytáv miatt és az valóban 19cm hassal bír xd Jó lenne 4x4 belőle, de azt nem merek venni ignisből, az kényes pont benne.
Igazából a kényelem fog picit hiányozni, főleg a nagyobb csomi. Menetteljesítményben nem nyújt kevesebbet, de többet kell váltogatni
félek, hogy ebből biza ótócsere lesz, hacsak nem túrsz bele vmi hibátlan állapotú olcsó motort.
200 alatt maradni alkatrészekkel + munkadíjjal együtt... ha síkolni kell, meg mindent kicserélni, az drága lesz, mert nem opel amiből sok van és olcsó hozzá minden, hanem japán, ami drága is meg kevesebb is fogy.
tudom mert volt Toyota Avensis-em, és amikor összeszámoltam, hogy 12 éves korában mennyit kéne lengéscsillapítóra, bontott másik váltóra + motorfelújítás + katalizátorra költeni inkább beszámíttattam egy Megánba, a felére elég is volt.
Első tulaj hanyagsága most robbant ki, hogy kitisztult a motor... Igen nagy az esélye, hogy amíg nála volt olajcserét bíz nem kapott, ami 108000km, második tulajnál ment, de hulladékolaj, plusz semmi pörgetés (buszsofőr szitu), majd hozzám eljött, prémium olaj mindig, 7000-ként csere, pörgetős használat, ahogy egy japót kell. Olyan jól sikerült kipucolnom, hogy belül szerelő elmondása szerint semmi lerakódás nincs, gyönyörű egy gondot leszámítva:
Főtengely kuka, mert olyan szintig kopott, összes csapágy kuka, összes hajtókar kuka. Azt nem érti, hogy ilyen körülmények közt hogy lehet olajnyomás, mert van, nem sok de van :D Magyarul a kosz ami szigetelt korábban az eltűnt :D és úgy kelepel a motor, mint valami 100 éves trakesz
Most várom az árakat. Ha megáll 200 körülig, akkor megcsinálom, többet nem tudok rá áldozni, bár nem is akarok. Akkor inkább eladom hibásan és visszatérek ignisre, azt valahogy jobb szerettem amúgy is, az olyan köcsögautó :D
Ez kényelemben jobb meg csomagtérben. Meglepő, de terepen nem, hiába tűnik magasabbnak.
Ez az nbu sem lesz egy hűs darab, de jól világít :)
Ugynakkor ez még nagy kárt nem tehet egy foncsorban, pláne, ha h4-ről van szó, ahol még normálisabb méretű lámpák voltak / vannak.
Én elgondolkodnék még a philips e-xtreme izzóján is, bár az drágább, de rossz időben jobb, mint az osramé.
Kicsit ha lejjebb mész láthatod nekem milyen a lámpa tőle, bár itt egy kis túlzás van, a kadmiumsárga helyzetjelző miatt kicsit fehérebb, mint amilyen valójában :) Jobban terít a philips amúgy, nb előre erősebb, de terítésben gyengébb.
Ott van még a Tungsram mega ultrája is, az még sárgásabb, de nem sárga közel sem, annak is elég erős fehéres beütése van,
Minden fórumon fikázok, ne viccelj már :D (Ugyanezt írod itt másról is aki negatív kritikát fogalmazott meg) Szerinted hány fórumon vagyok fent? (Az egyik kezemen megtudom számolni) A "fikázás" nem az én asztalom. Ja hogy ez a Te kereskedői topikod és Te cenzúrázol :D Jogász családban nőttem fel lehet próbálkozni, de a lényeg hogy nekem egy hangyányi igazam sincs - és véleményt vagy csalódottságot sem lehet kinyilvánítani itt. Én kérek ezek után elnézést, hogy másképp vélekedek.
Nem, dehogy. Szaszának szólt és nagyon nem fenyegetésnek szántam. Elnézést mindenkitől, ha félreérthető volt. Csak arra szerettem volna Szasza figyelmét, hogy a trollkodás egy szint után nem a vicces-szánalmas, hanem a költséges kategória.
Rechtliche Hinweise Nicht ECE-konform. Nur für den Offroad-Einsatz, nicht zugelassen für den öffentlichen Strassenverkehr. Illegaler Gebrauch auf öffentlichen Strassen führt zum Verlust von Betriebserlaubnis und Versicherungsschutz.
Nem dehogy, sőt segítség, mert Szasza minden fórumon próbál fikázni. Szasza, két dolgot ajánlok figyelmedbe:
Az Osram DRL102 néhány héten belül, az akciós készletek kifogyása után nem fogod megkapni Magyarországon 29 900 alatt. A német Amazonon már most 136 €. Ahhoz képest az éjfélig érvény 19 990 Ft-os ár több mint korrekt.
2. Amint a másik fórumban leírtam: ha egy többszáz milliós céget nyilvánosan, alaptalanul feketítesz, az könyen a Te, vagy szüleid lakásába kerülhet. Mi nem akarunk neked rosszat, de az értékeinket me fogjuk védeni bármi áron. Nyomatékosan megkérünk, hogy a ránk nézve hitelrontó kommentjeidet töröltesd a Te érdekedben.
Egyrészt, másrészt pedig a kereskedelem nem csak azon múlik vagy bukik, hogy bolt hogy árulja, mivel attól függ ő mennyiért kapja. Nincsenek nagy haszonkulcsok, akármily hihetetlen mások számára, annak a korszaknak már vége :)
Nálunk pl nem ritka a napi árváltozás notiknál, de volt már arra is példa, hogy egy napon belül többször változott ugyanaz, nem véletlenül.
Termék mellett még a hozzá nyújtott szolgáltatások nagyon fontosak, amik nálatok tapasztalatom szerint nagyon is jó, sőőőt. Pont ezért vásárolok mindent mostanság nálatok, ami fény :)
A nagy autós hétvégén a várt csoda nem következett be. Jó ha 10% akciót sikerül összeszámolni nagy átlagban. Ezért nem kellett volna a fél világot teli szórni reklámmal. További sok sikert, szerényebb reklámokkal talán többet eltudtok érni legközelebb. :D :D :D
Én megvettem az izzóimat a Bárdinál 30% kedvezménnyel, nem osram-ot de ezt köszönhetik maguknak hogy 0% kedvezménnyel beakartak húzni a nagy autós hétvégére a népszerű izzóikkal. A reklám hadjárattal már rég nem lehet a magyart megetetni. Várom a véleményt a szervezők részéről! Nem akarok reklámot csinálni, de ilyen árakon bárhol meg lehet vásárolni a sztárolt NBU-t és társait. :D :D :D
NAGY AUTÓS HÉTVÉGE!!! Már meg ne haragudjatok de ez röhej, várok 2hetet hogy majd jó áron megveszek lámpánként 5izzót és a népszerű izzókon semmi árcsökkenés nincs. Ez úgy tűnik mint ha a bennragadt kevésbé népszerű termékeket szeretnétek ránk sózni. Na ezt sokáig fogjuk emlegetni még, gratulálok!
mindketto nagyon fontos. Latszani mindegyikkel fogsz ezek kozul, latni nem. Egy 55 W-os cb vagy cbh a szinezett bura miatt jo 20-30%-kal kevesebb fenyarammal rendelkezik. A megnovelt teljesitmenyu tudja talan azt, amit egy szinezetlen 55- os tud. Nem beszelve arrol, h a magasabb szinhomersekletu izzo fenye sokkal kevesbe latszodik nedves uton.
Én jelenleg "fehérebb" fényű izzót keresnék az autómba mint a NBU.
Kérdésem lenne, hogy melyiket ajánlanátok: Osram Cool Blue, vagy Osram Cool Blue Hyper, sőt ahogy elnézem tulajdonképpen négy fajta van ebből is!? 80w, és limited is!
Mivel nem gyári lámpatest, a fene tudja, hogy bírja hosszútávon a hőt. Viszont el is marad a fényereje a gyáritól, gondoltam talán némileg kompenzálom nagyobb fényerejű izzóval. Persze lehet csak én parázom túl ezt a melegedést...
Tőletek fogom rendelni, mint a DRL-t, úgyhogy esetleg javasolhatnál izzót.
De ha azt mondod a NBU tuti nem okozhat hosszútávon semmi elszíneződést, akkor nem is variálok tovább, hanem azt rendelem.
Kb. a megjelenése óta használom az Osram izzókat, NB, NBP, NBL és mióta kijött, azóta az NBU van bent. A fényszórónak semmi baja. A jobb oldali lámpában még valamikor 140/100-as izzó volt az előző tulajnál, azon látni is lehetett, hogy sok volt neki. Azóta cserélve lett, NBU-val egyelőre minden ok.
A Silverstar2.0 is nagyon melegszik a NBU-hoz hasonlóan, vagy ez a melegedés a NBU sajátossága?
NBU-t néztem eredetileg, de külföldi fórumokon is felemlegetik ezt a melegedést. Mivel nem gyári lámpatestbe kéne, így inkább valami kisebb hőtermelésű izzót szeretnék, de olyat ami rendesen világít is.
Esetleg tudjátok, hogy a Tungsram Megalight Ultra izzói UV szűrősek?
Üdv Urak! Csak átépíttettem a lámpákat, projector+H1 GE 55W izzóval ezt tudja most a lámpa. ilyen lett
Vetítési kép (még állítani kell rajta, csak most fejeztem be az installálást.
Holnap ha lesz idő, akkor fogom beállítani és szerintem venni fogok bele vagy GE 120%, vagy NBU-t. De már a sima mezei halogénnel is jobb fénye van, mint a H4-es NBU-nak volt. Viszont a reflektora így elsőre szerintem pocsék, a tompított viszont príma, azzal megyek úgy is többet.