Azért annyira nem hűl le soha. A legtöbb helyen 14 fok-ig megy le tél közepére, ami szauna után kifejezetten kellemes.
Per pill 14- és 17 fok között van a vízhőmérséklet (Hvar, Korcula, Dubrovnik)
A levegő is szépen felmelegszik egy szép napos időben, de amire nem szokott senki gondolni itthon, hogy mi a fenét fog majd ott csinálni minden nap délután négy után. Mert hiába van még este is plusz 14 fok, ha egyszer tök sötét van már kora délután, ugyanúgy, mint itthon. Kiülsz az erkélyre és hallgatod a sötétben a hullámverést. Ilyenkor ha lemegyek sokat olvasok, filmet nézek és végre jól kialszom magam.
Egy tizest saccolok, fürdőruha alá jégeralsót vigyél azért.:-)
Mi az OFF Crna Gorával szemezünk egy szilveszteri útra a Kantavárral, ott picit langyosabb azért ilyenkor a tenger, de annyi dunja nincs, hogy én belógassam a lábam ilyenkor.:-)
Bombyna olvtárs, ezt a karácsonyi Márciusit próbáltad már? Nem szeretem annyira a túl alkoholos söröket, ez 6,1 %-os, de még elmegy, nem volt rossz. Az ünnepi eszékit kerestem, de az nem volt.
Ha nem is 6-kor, de viszonylag én is korán kelek. Megcsinálom a kávét és kiülök az erkélyre bámulni a kifutó halászhajókat. Ahogy írod a pöfögő dieseleket. :)
Kedvenc időtöltésem nézni a nyugodt csendes tengert, nézni és hallgatni a kis egyhengeres dízellel pöfögő halászokat, és az ébredező kempinget, aztán elsétálni a pekárhoz, hogy friss burek, krafnje, kruh legyen mire a család felébred.
Alakja alapján igen. Itthon farkassügér néven ismert és pl. az Auchanban - Budaörs, rendszeresen kapható a halas pultnál de az Aldiban is van tálcán. A másik népszerű tengeri hal az Orada - tengeri durbincs - ami szintén kapható itthon.
:D :D :D Végül is az esti kulináris végeredmény szempontjából mindegy is lenne honnan veszi a halat. Viszont pár éve kint kávéztam reggel 6 körül az erkélyen, amikor kihajózott (Jó a kihajózás költői túlzás, mert az asztal bal sarkánál látható csónakkal hajókázik egy 6 lovas Suzukival, mi meg egy 420-as RIB-el kólicálunk egy 60 lovas Hondával.) Meglátott és széles mozdulatokkal gesztikulálva hívott, hogy menjek vele. Most már bánom, hogy kihagytam az alkalmat. Jövőre lehet, hogy pont ezért fogok felkeni egyszer 6 előtt, hogy részem lehessen egy ilyen halászatban. Sosem voltam még tengeri halászaton úgy, hogy korán reggel kimegy az ember és még a hálót is neki kell kibogoznia. Node a fő kérdés: ez a hal a Brancin? :eek:
Ez lehet a Brancin? Évek óta próbálom kinyomozni, hogy milyen hal lehet ez. (Szeretném itthon is elkészíteni.) Házigazdánk reggel kihajózik és egy-két óra múlva több kiló ilyennel tér haza. Amit aztán estére elkészít nekünk rozmaringgal és olivaolajjal.