Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Háát...van ebben valami igazság.De ez logikai bukfenc,hogy került kritikus tömegű hasadóanyag terroristák kezébe,csak nem tudták használni,pedig akarták.Valamelyik állítás ebből nem igaz,atomfegyvert létrehozni házilag sem nehéz szerintem,de jó lenne ha a szakértő kartácsok is hozzászólnának.(vagy inkább nem akarnak,mert igazam van,és nem jó a népet ilyesztgetni:))
Hát hogy mennyi hasadóanyag tünt el azt nem tudom. De szerintem nem véletlenül kapja mindenki azt a csomó pénzt a keleti oldalon arra hogy rendesen őriztesse a bombáit. A házilag készitehető "rendes" atombombákról meg szerintem nem érdemes beszélni. Hogy miért? Van például az a bin láden pofa, akinek azért van /volt igen sok pénze. Mégsem tudott ilyent építettni. Pedig szerintem szeretett volna :) Hogy mennyi lehet egy nukleáris terrorista robbantás esélye? Hmm. Sok mindent lehet mondani a terroristákról, de nem hülyék. Most nem a beszlani köcsögökről, vagy az öngyilkos merénylőkről beszélek, hanem a vezetőikről. Ha mondjuk kapna nyújork egy akár milyen kicsi atomot, akkor a vezető elvtársak a világon (vagy ahogyan nagyképűen állitjuk a "civilizációban" :) kartellbe állnának és minden gyanús pofájú egyént kifüstölnének, és persze a vezetőiket is beleértve. A politikusok "nagy összefogása" persze nem azért lenne hogy megvédjék a kicsi ártatlan kisdedeket a nagy gonosz Gonoszoktól, hanem azért mert a népük vinnyogna hogy nem e ők lesznek a következők. És ha a nép vinnyog akkor lehet hogy nem rájuk fog szavazni és kisebb lesz a hatalmuk. Erre jó példa irak. Mikor lerombolták a tornyokat akkor valamit tenni kellett hogy az emberek jól megnyugodjanak, tehát, pofába kellett vágni afganisztánt. Csak sajna az nem volt elég látványosan meg győző igy kellett egy másik cél amit nagy dérrel durral fel kellett szabaditani. Hogy mennyi értelme volt az más kérdés. De a tények azt mutatják hogy bushnak bejött a dolog. Az meg hogy mennyire láthatatlanok a nagy terrorcsoportok, az is kérdéses. A "civilizáció" :) titkosszolgálatai irgalmatlanul sok pénzt kapnak. Valószinűleg nagyon is jól tudják hogy ki mozgatja a szálakat, csak nem csapják le. Hogy miért? Most szemét leszek :) 1, azt a vezér brigádot meg lehet figyelni. Ha beviszik őket akkor esetleg jönnek újak és míg képbe kerülnek őket illetően szabadon cselekedhetnek azok. 2, bin láden a jó példa arra hogy milyen jól lehet fenyegetni a világot. Azt a szakállast már mindenki ismeri, ha most jönne egy akárki akkor attól már esetleg nem "félnénk" annyira. Tehát ezek a kedves emberek kevesebb pént kapnának arra hogy "megelőzzék a terrortámadásokat" Az hogy nem vagyok teljesen szemét arra esetleg példa lehet az anthrax cirkusz a tornyok után. Hát ha én terrorista lennék akkor miért küldözgetnék levelekben lépfenét, mindenféle ipséknek, (igaz páran meghaltak ez sajnálatos, de) amikor bemehetek egy bevásárlóközpontba és feldobhatnék egy marékkal a levegőbe. Sok sok ember halhatott volna meg. Nem tették. Miért nem?
remélem több,vagy sosem.Kár volt a falra festenem,még megjelenik.
Mert akkor én helyből kiköltözöm az un. "nyugati világból",az tuti.Valami távoli és békés helyre...ausztrália legdélkeletibb csücske,vagy hasonlók.
Nem csak azért mert magától az atomtól parázok,(attól kevéssé)hanem a következmények..gazdasági,társadalmi,stb..belegondolni is rossz.
Persze szerintem sokan gondolkodnak így..vagyis majd felkerekedik a nép,hogy "najo ebből elegünk van"..máshol meg nem várnak épp majd tárt karokkal..ugyhogy csak jósoljatok minnél pontosabban,hogy időben költözhessek:)
Nekem az a fura,hogyha vannak "kellemetlen" országok,és ők tudnak ilyet csinálni,akkor vajon a terroristák mért nem vesznek tőlük? Vagy:többen állítják, rengeteg hasadóanyag "tünt el" a volt SZU-ban.Voltak,és ki tudja hol vannak (állítólag) ilyen bőrönd bombák is.Ha ennyi minden az "utcán hever" tényleg furcsa,hogy sehol semmi,pedig évek óta ez a duma megy.Egy ország (pl Husszein az öbölháborúban) persze félhet ilyesmit bevetni..hiszen iszonyú lehet az ellencsapás.De egy láthatalan terrorszervezetnek nincs ilyen félnivalója.Meg aztán most ezzel az Irak dologgal pont azt érte el az usa,hogy a tipikus diktátor ül odahaza,a spejzban meg egy akkora bomba,hogyha összeomlik a rezsim,nincs már vesztenivalója,a hadsereg már nincs,vagy nem engedelmeskedik,akkor megnyomja a gombot.Egy kisebb eszközzel is lehet iszonyú dolgokat okozni,a cunami csak kis pancsolás,szept 11 csak egy kis felfordulás volt ahhoz képest,amire néhány kilotonna képes lehet,főleg hosszu távra kivetítve.Érdekes az USA sem szereti emlegetni,hányan milyen borzasztó kinhalált haltak és születtek nyomorékon Hirosima és Nagaszaki után.
Nem kellene "rendes" atombombát építeni házilag. Elég lenne egy piszkos bomba. Ahhoz tényleg nem kell más csak robbanóanyag meg urán, vagy más hasonló. Nem véletlenül félnek a nagyvárosok egy ilyen terrortámadástól.
Szerintem ha megfelelő mennyiségű dúsított urán van, akkor valmit sikerülhet építeni házilag is. Plutóniummal már nehézkes lenne az implozió miatt. Viszont egy "ágyús" U235 bomba sem biztos, hogy jó hatásfokú lenne. Házilag szerintem csak valami nagyok kis (néhány tized) kilotonnás eszköz lenne építhető. Persze ez csak egy amatőr vélemény... Nem próbáltam! :o)
Most találtam ezt a topicot,nagyon tetszik.Jók a képek,és a szakszerű leírások:)
Szerintetek elméletileg lehetséges házilag atombombát létrehozni? Szerintem ha a kritikus tömegű hasadóanyag rendelkezésre áll,a többi már roppant egyszerű.Persze ez nem piró,nem játék,sosem kisérleteznék ilyesmivel.Olvastam,hogy emlegettetek atomos "álomgyáras" filmeket is...hát,ugy gondolom ezek köszönő viszonyban sincsenek sokszor a valósággal,főleg ami az élesítés,hatástalanítás körüli "bénázást" illeti(meg még sokminden mást is).
Miért dönt egy ország atomfegyverkezési program beindítása mellett, más államok pedig miért vetik el azt akkor is, ha minden szükséges erőforrásuk megvan hozzá? A válaszok döntőek lehetnek a jelenlegi helyzetben, amikor az európai országok éppen Iránt próbálják letéríteni az atomfegyverkezés útjáról, Észak-Korea pedig nyíltan bejelentette, hogy rendelkezik nukleáris rakétákkal.
Nem Ausztriától kaptuk csak a légkörben az Alpok miatt felemelkedő levegőből itt csapódott ki a legtöbb (értelem szerűen Magyarországon a legtöbb csapadék is itt esik nem az alföldön) ezért nagyobb a természetes háttérsugárázás mondjuk a békés megyéhez képest. Bár a főnököm szerint (aki radiológus) egyáltalán nem veszélyes szinten van arrafele a sugárázási érték. Sőt sehol kishazánkban, Németoszágban, Svédországban magasabb a háttérsugárzási érték hozzánk képest éppen csernobil miatt
mégha csak az lenne a hiba hogy F-16 helyett F-15-ösöket mutatnak és fordítva, hanem amikor szovjet harcigépek igen emlékeztetnek a F-4 Phantomra és egyéb nyalánkságok. Pl.: mért kell az AK-47 és tipusváltozatival (AMD-65/D, AMSZSZ stb...) csípőből tüzelni????
Igazándiból ez a film még legalább adott a minimális részletekre. Sok mindenben valós dolgokat mutattak. Nem úgy mint némely TV alkotásban, ahol még egy F15 és egy F16 közötti különbségre sem ügyelnek a készítők. :o)
ahoz hogy az a tipikus nukleáris fegyver robbanásakor milyen elektromágneses impulzus keletkezik, legálább atomfizikusnak kellene lenni, hogy ki lehesen számolni az impulzus nagyságát. Láttam énis a filmet és eléggé future akciós üldözős robbanós, hogy valamit is elhigyen belőle az emberfia.
Most néztem a 'rés a pajzson' c. filmet. Abban két B83-as bombát lopnak el az USA légierőtől és az egyiket a föld alatt felrobbantják. Amikor ez bekövetkezik, az elektromágneses impulzus miatt lezuhan az FBI-os helikopter. A föld (2000 láb mélyen robban a bomba) nem árnyékolja ezt le az elektromágneses impulzus-t eléggé?
Valószínűleg egy levegőben történő nukleáris hadászati atomtöltet (1 vagy 2 fázisú az most nem lényeg, bár a pusztítás foka inkább 2 fázisú fegyverre enged következtetni) robbantásáról írsz (mert sajna nem láttam a filmet). Valami hasonló játszódik le egy levegőben történő robbantáskor, bár a fegyver robbanását követően elmaradtak a hőhullám, neutron sugárzás, elektromágneses impulzus, radioaktív kihullás (bár ez később következik be) részletesebb megjelenítése. A legjobb filmet a talán a Függetlenség napja (az elektomágneses impulzus, lökéshullám megjelenítése) és a Holnapután című filmek összegyúrásából lehetne alkotni.