Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 337
1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)

Ez ugye csak elnevezes kerdese.

. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)

Na, ez speciel igy van jol. Hivatalos magyar papirt csak hivatalos magyar szerv adjon ki, ne az RMDSZ, vagy egyeb akarki.

3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.

Lehet, hogy nem adhatnak, de adnak.

. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.

Tudtommal az egyetlen komoly romaniai magyar szervezet a kormany tagja :) Amugy nagyon helyes, hogy nem a politikai szervezeteket tamogatjak. Tamogassak(suk) az osszes tobbi ertelmes teruletet. A politikusokat ne.

5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.

Vallalhatnak. De ugye az azonos felteleek azt is jelentik, hogy mindkettejuktol megkovetelhetik az anyanyelvi szintu magyartudast...:))

7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.

Mint mar emlitettem volt, Szlovakia akkor se egyezett volna bele, ha a fene fenet eszik. Talan ha elotte tetszettek volna targyalni vele.

8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"

Ez valoban igy lehet, de ez szinten nem oszt, nem szoroz. Romania mindig is kis kedvenc volt, es frankofon orszag, nincs szuksege ilyen urugyekre.

9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.

Ebben ugye semmi konkretum nincs. Hacsak nem a politikusok penzugyi megsegitesenek elmaradasa miatt faj a szived...

10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Egy pici atgondolassal _elotte_ ezt mind meg lehetett volna elozni. Ne a paktumot okold azert, amiert igazibol az atgondoltsag es az elozetes egyeztetes teljes hianya a felelos.

Előzmény: Skorpió (318)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 336
"No meg furi, hogy minden oda betelefonalo kulhoni rokona mennyire ellenzni, karosnak tartja a torvenyt"

Hát miért furcsa ez neked ?
Hát nem ismered a Klub rádióba betelefonálók
külhoni rokonainak összetételét?:))))

Nahát:)

Előzmény: Zézé (335)
Zézé Creative Commons License 2003.06.27 0 0 335
A tegnapi Bolgarmegbeszeljuk is foglalkozott a temaval.
Volt par erdekes beszolasa:
1. idos holgy a benes dekretumok maig hato voltat ecsetelte - sajat tapasztalatat meselte el- es, hogy ennek ellenere felveszik a cseheket es szlovakokat az EUba. Mire BGy: de hisz, minket is felvesznek ... ?!?

2. Rablobekenek titulalta egy oregur a Trianoni diktatumot: biztos, hogy rablobeke? de hisz a szomszedos nepeknek is joguk volt sajat allamra ... jott a valasz ... undorito

3. masik betelefonalo: a Mo-i szlovakok es Szlovakia mellett kardoskodott, hogy a magyar utan(!) ok is csinalhassanak maguknak ilyen igazolvanyt, kolcsonossegi alapon, mert ha mar nekunk van, ugy tisztesseges, hogy nekik is legyen :)) Le volt maradva a tata, de Bolgar sem sietett kijavitani ... hanyinger^3

No meg furi, hogy minden oda betelefonalo kulhoni rokona mennyire ellenzni, karosnak tartja a torvenyt ... meg igy az eu, ugy a megbekeles, targyalni kell, meg igy az orbanek ... stb stb.

Na en eddig birtam hallgatni ...

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 334
Te biztosan érted a saját hablatyodat:))))
Neked már jó...:))
Meg a H.Kovácsnak ( no és a Bauernak...:)).

Látod, ide vezet a mértéktelen Kertész-élvezet:)
Meg a palesztin -kérdés...
------

Na, ennyi agyamentség után( melyben Skorpió "elmagyarázta" hogy az ET általa frissen modellként ajánlott Orbán-Nastase egyetértési nyilatkozat mekkora "KÁROKAT" okozott Magyarországnak:)))
térjük vissza az on-topicba:

Idézet a Hargita Népe cikkéből:
"A nem annyira rólunk, mint inkább a szmszédok megnyugtatására szóló módositás ( amit az MSZP/SZDSZ 194:178 arányban megszavazott hétfőn- Macisajt megj.)
egy általán nem nyugtatta meg az ellenzőket, ráadásul minket is megbántott."

Nahát:)

Előzmény: Skorpió (333)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.27 0 0 333
H.Macisajt !

De jellemző, hogy nem is tudja ezeket az agyamentségeket semmilyen hiteles forrással sem alátámasztani

Miert kenyszeritesz ra, hogy mar koran reggel beleverjem az orrodat a materiaba ? Este 6 elött sosem szoktam, mi itt vigyazunk egymas egeszsegere, mert tudod ez Magyarorszag, nem Balkan. Ideje lenne megszoknod.(:-)))
---
Ezt irtam ill. Ez van az Orban-Nastase paktumban, (illetve a megjegyzesem):

No lassuk:

"2. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.) "

Ezek a szervek illetve egyéb szervezetek Románia területén csak - egyéb hivatalosan igazoló iratok híján - jogilag nem kötelező erejű információt szolgáltathatnak.

"3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik."

5. A magyar ajánlószervezetek vagy egyéb szervezetek Románia területén nem adnak ki olyan ajánlást, amely az etnikai eredetre vagy egyéb feltételre vonatkozik.

"4. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül."

10. A Magyar Köztársaság nem nyújt támogatást a romániai magyar politikai szervezeteknek, kivéve, a román hatóságok előzetes értesítésével és hozzájárulásával.

"5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon. "

Minden román állampolgár, származására való tekintet nélkül, a Magyar Köztársaság területén érvényes munkavállalási engedély alapján ugyanazokat a munkavállalási feltételeket és elbánást élvezi.

"6. A román külügyminiszter kérésére nem került be a törvény szövegébe a vállalkozóknak nyújtható támogatásról szóló rész."

Nincs is benne.

"7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia. "
"10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be."

Ugye, ugye ....

"8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"

Egyertelmü.

"1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.) "
"9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker. "

A fentiekböl következik.

Nezd H.Macisajt, nem vagyok en gyogypedagogus, hogy minden hazugsagodra felhivjam a figyelmet. Ha lesz barmifele erved, arra reagalok, egyebkent nem. (Persze a nepbutitast nem fogom elnezni meg neked sem.)

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 332
Pozsony tárgyalni sem hajlandó
A szlovák kormány a módosított kedvezménytörvényt is elutasította
NSZ • 2003. június 27. • Szerző: Szilvássy József, Pozsonyi tudósítónktól

A Szlovák Köztársaság kormányának nincs szándékában sem most, sem pedig a közeljövőben tárgyalmi a Magyar Köztársaság illetékeseivel a kedvezménytörvény végrehajtásáról – olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet többségi szavazattal a tegnapi pozsonyi kormányülésen hagytak jóvá.
----------

Köszönjük a H.Kovács-féle "sikerdiplomáciának"...

Nahát.

U.I. Bauer Tamás is megszólalt (lásd Népszabadság)....

Előzmény: Törölt nick (304)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.27 0 0 331
azert orulok, hogy elsz-ez azt jelenti, hogy a szigorlatot tulelted:))
Előzmény: Alexander the Great (330)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.27 0 0 330
holnapra vitaképes állapotban leszek.:-)
Előzmény: courage the dog (329)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.27 0 0 329
Hat nem min1-mencsegedre szojjon, hogy en is keverem a 2ot:)

amugy mar megnyitottam az Arpados topicot, mar csak a te hozzaszolasodra var:), mint ahogy emilben jeleztem is mar.

Előzmény: Alexander the Great (327)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.26 0 0 328
"ukrajna,horvátország,szlovákia és szerbia "

szlovákia az szlovénia persze....

Előzmény: Alexander the Great (327)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.26 0 0 327
Nézzük a tényeket.

az eredeti státusztörvényt anno a szomszédaink közül ukrajna,horvátország,szlovákia és szerbia elfogadta.azt mondták,hogy örülnek annak,hogy a magyar állam ukrán,szlován satöbbi állampolgárokat támogat.
semmi bajuk a törvénynel,nem fedeznek fel benne semmi területenkivüliséget,az irodák is működhetnek,annyit állítunk fel amennyit csak akarunk és ott ahol akarunk.

elleneben szlovákia és románia az ősi magyargyűlöletüktől vezérelve élből elutasították a törvényt.nyilvánvalóan nem lehetet vele probléma mert ha a szlovánoknak vagy a szerbeknek megfelel akkor mi zavarhatta a románokat,szlovákokat.

a választ tudjuk.az,hogy a magyarok esetleg nem fognak eltünni az "ősi" román és szlovák földről.

ugyanis ezekre az államokra magyarország potenciális veszélyt jelent pusztán a létével is,hiszen ennek a két ország nagyrészt annak köszönheti a létét,hogy a történelmi magyarországot megsemmisítették.máig is milliónyi magyar él ezekben az országokban és bizony jól tudják pozsonyban és bukarestben,hogy amilyen könnyen és hirtelen megkaparintották ezeket a terülteket olyan hamar el is veszíthetik őket.ezért igyekezenk rohamtempóban eltüntetni a magyarokat az országukból.

a nyugati diplomaták semmit nem változtak 1920 óta.akkor sem volt fingjuk sem a kárpát-medence valós etnikai,gazdasági és történelmi viszonyairól és mint kiderült most is úgy szavazták meg a jürgens-jelentést,hogy nem is ismerték a szövegét,azt sem tudták,hogy mi áll benne.

szégyen.

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 326
Mellesleg az Egyétértési Nyilatkozat itt olvasható:
http://www.kum.hu/Archivum/Korabbiszovivoi/2001/12/szov1222_1.htm
Előzmény: Törölt nick (325)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 325
"A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Marhaság. Vastagon. "

Naná:)))
De jellemző, hogy nem is tudja ezeket az agyamentségeket semmilyen hiteles forrással sem alátámasztani, csak hablatyol amit Keller/Bauer/Eörsitől ellesett:)))

De legalább ma megtudhatta , két évvvel az elfogadása után a törvény hivatalos nevét is...:))

Nahát:)

U.I. Ha látta valaki ma este a HITGYÜLI tévén
a Mészáros Tamás és "vendégeit", ott is esett szó erről..Is...
Ha meg nem, a csökkenő MSZP topicba írtam a műsorról pár szót...

Előzmény: BaSand (322)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.26 0 0 324
Mit szoltok hozza, hogy

dzuri papa beintett kovi II. ramszesznek, akinek egyetlen választása volt, hogy a szokasos magabiztossagaval nyilatkozza, hogy-nem, tovabbi modositas nem lesz.Tudniillik meg egy pofon(marmint, hogy jo, akkor tovabb finomitjuk) az (altalam egyebkent ruhellt) szlovakoktol K.O. lenne a visszatert mumianak, ami elnezve a legujabb kozv. kut.-i eredmenyeket, hat nem lenne tul biztato a komcsiknak. ( :)- teszem hozza)

Dzuri-akit elnezve en el sem tudom kepzelni, hogy valaha valami jocselekedetet is veghezvitt- bekemenyitett, es szerintem ez annak koszonheto, hogy latta, hogy kovi a benyalasban meg odaig is el tud menni, hogy nastaseval brindaljon Trianonra, valami hasonlo gesztust var el cserebe.

nem tudom elkepzelkni, hogy ezek utan mi lesz a S. torvennyel-de csodot mondott ramszi diplomaciaja, az biztos-most meg azzal sem zsarolhatjuk a totokat, hogy nem szavazzuk meg a NATO-tagsagukat.

Zézé Creative Commons License 2003.06.26 0 0 323
A 300 evet nem ugy ertettem, ahogy gondoltad ...
(500 eve vilaghatalommal versengtunk a tersegbeni elsobbsegert , 300 eve evtizedekig harcoltunk egy masik vilagbirodalom -igaz csak masodosztalyu ;) seregei ellen, de meg 150 eve is birtuk egy ket evig, par honapig meg ketto ellen is ... a fingast mint ezen szigoruan csokkeno sorozat hatarertekekent koll felfogni ;)

Itt nem egyeztetesrol, vagy annak hianyarol van szo!
Sokkal inkabb arrol a toketlenseg(unkrol) ami olyannyira jellemezte az elmult evszazadot. Mire gondolok?
Arra, hogy meg napjainkban is, a kornyezo allamok iszonyu penzeket es aparatust tartanak fennt, hogy egy vacak magyar igazolvanyt Jurgens ur zsebebe csempesszenek... Es nekunk nem az a termeszetes, hogy egy szlovakot is melle rakunk (valahogy), vagy csak ugy veletlenul Tabajdi is kihuz egyet a mellenyzsebebol, hanem egymast szapuljuk
Ez van!!! A francba!!!
Imadkozzunk, hogy nehogy elkivanjanak tolunk egy ket szep fekvesu varost, megyet, vagy orszagreszt, a kedves szomszedok, mert mi semmit sem tudnank ellene tenni ... Ahogy Jurgens ur monda: nem lehet, hogy velunk magyarokkal van (lenne) baj?!?!?

Előzmény: angyalhentes (317)
BaSand Creative Commons License 2003.06.26 0 0 322
A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Marhaság. Vastagon.
Vajon kap oktatási támogatást egy román?
Vajon kaphat magyar igazolványt egy román?
Magyar igazolvány nélkül jár utazási kedvezmény?
Magyar igazolvány nélkül jár ösztöndíj magyar oktatási intézetben?
stb...
A munkavállalás csak egyetlen, és nem is legfontosabb része a kedvezménytörvénynek. Tudom, ezt nehéz felfogni.
Előzmény: Skorpió (321)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 321
Na H.Macisajt, tegnap sem keltel hiaba, ma sem fogsz.

Mai lecke: Statusztörveny, kontra kedvezmeny törveny.
A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Tetszik, nem tetszik, ez intezte el a dicsö vezered.

Szoval mai beégesedet is kipipalhatod.

Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 320
No, akkor kezdjük az alapfogalmaknál:

"1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.) "

Mi van????? Íme a törvény pontosan:

2001. évi LXII. törvény
a szomszédos államokban élő magyarokról*

* A törvényt az Országgyűlés a 2001. június 19-ei ülésnapján fogadta el

----
Hogy miből lett micsoda és mi nem "érvényes" Romániában????

Nyihihi:)))

Előzmény: Skorpió (318)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 319
Mondtam én hogy gurulva fogunk röhögni Skorpió
"tájékozottságán"....:))))))

Nyihihi:))))

Előzmény: Skorpió (318)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 318
Na nezzük, hogy mit is "ert el" Orban Nastaseval:

1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)
2. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)
3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.
4. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.
5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.
6. A román külügyminiszter kérésére nem került be a törvény szövegébe a vállalkozóknak nyújtható támogatásról szóló rész.
7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.
8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"
9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.
10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Na, egyenlöre ennyit tudtam felidezni...

Előzmény: angyalhentes (313)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.26 0 0 317
igaz Martonyi tobbszor kihangsulyozta, hogy a szomszedok fele megtortent a tajekoztatas, annyira, amennyire oket egy Mo-i torvenyrol tajekoztatni kell

De ugye azert te is meg en is, szoval mindketten tudjuk, hogy ez fullentes vagy legalabbis csusztatas. Mert azert erezzuk a kulonbseget a statustorveny es mondjuk a mediatorveny kozott, nem? Ugy ertem, mindketto nagy hordereju, de az egyik azert jobban erinti a szomszedainkat.

Vagy joval egyszerubben foglalkozva: a tajekoztatas akkor kielegito, amikor a tajekoztatott annak gondolja.

Masreszt pedig nem tajekoztatni kell, hanem egyeztetni. Hat nem jott meg mindig ra a Fidesz, hogy ezert vesztette el a valasztasokat? Hogy az a sok ember, aki mind ellenuk szavazott, az nem tajekoztatst, orszagjarot meg ilyen fityfeneket igenyelt volna, hanem egyeztetest? (Az mas dolog, hogy igy se kapta meg.)


300 eve tudod mit tettek volna a magyarok?
Leszartak volna az egesz ET, EU-t, es beszoltak volna a totoknak, hogy csiba te, brindza pusztito, mert ha az elterelt dunank mogul, meg sokat pattogtok esetleg visszakerjuk a magyar tobbsegu deli megyeiteket!!!

1100 eve meg hatrafele lenyilaztuk volna oket. De azok az idok mar elmultak, mi itt elunk, ez itt a jelen, kapcsoljuk videki tudositonkat.

300 eve meg nem letezett szlovak nemzet. Igaz, annyira nagyon magyar sem, de a szlovak nemzetet nyilvan a mai napig frusztralja, hogy a reformkor hajnalan, Budapesten szuletett meg.

Előzmény: Zézé (315)
szabicsek Creative Commons License 2003.06.26 0 0 316
Ez tényleg sikerdiplomácia!
Előzmény: Feles Elek (314)
Zézé Creative Commons License 2003.06.26 0 0 315
Nagypolitikara atforditva akar azt is mondhatnank, hogy Orbanek mondtak/felteteleztek/sejtettek, Kovacsek megtalaltak a tomegpusztito fegyvereket "irakban".
De Kovacsek, nem akarjak elhinni, hogy megvannak, annyira belelovaltak magukat az ellenkezojebe...
Barmit tettek vagy nem tettek a tv megalkotasanak kezdeten (igaz Martonyi tobbszor kihangsulyozta, hogy a szomszedok fele megtortent a tajekoztatas, annyira, amennyire oket egy Mo-i torvenyrol tajekoztatni kell), most minden visszaigazolodni latszik...
(De orulne Bush egy ilyen eredmenynek ...)

De, sajnos, mindenbe bele lehet kotni ... Olyat is mondtak az ETban, hogy nem szabad a nem magyar identitasu tobbseget megkulonboztetni ...

300 eve tudod mit tettek volna a magyarok?
Leszartak volna az egesz ET, EU-t, es beszoltak volna a totoknak, hogy csiba te, brindza pusztito, mert ha az elterelt dunank mogul, meg sokat pattogtok esetleg visszakerjuk a magyar tobbsegu deli megyeiteket!!!
Szerintem 100 ev mulva meg fingani sem fogunk tudni, a szomszedok engedeje nelkul. Ez van!!

Előzmény: angyalhentes (311)
Feles Elek Creative Commons License 2003.06.26 0 0 314
HKovács adta a lényegét: az Inforádióban azt mondta, hogy az Orbán kormány által elfogadott tv-t kritizálta az EU..Eörsi M pedig azt állitotta h igaza lett az SZDSZnek, ha javaslataik szerint módositják a tv-t (az Orbán kormány idején) akkor most minden rendben lenne. A riporter kérdésére hogy akkor most újratárgyalják-e a statustv-t, mindketten egybehangzóan (bár külön riportban) azt válaszolták, ezt még nem tudják, majd eldöntik, stb - árulkodó válasz volt...

szóval minden rendben a statusztv-nyel
de esetleg mégsem, az Orbán hibája ...

koherens baloldali érvrendszer...

Előzmény: Törölt nick (309)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.26 0 0 313
Ellenben kitünöen ismered az irodalmi romant, igy nem okozhat gondot atolvasni a roman sajtoban megjelent velemenyeket (hozsannakat) az Orban-Nastase talalkozorol, melyben reszletesen kifejtik, hogy Nastasa milyen erdemenyeket ert el Orbannal szemben, minden teren.

Es ez faj neked? Talan jo lenne, ha konkret karokrol beszelnel, mert a hozsannak nem artanak senkinek, es ugyanugy, mint a honi jobbos sajto akkori hozsannazasa ("Kifogtuk Nastase vitorlajabol a szelet!"), kizarolag belpolitikai okokra vezetheto vissza.

Tehat? Kernenk egy teteles karlistat. Tudod, mint a biztositonal. Hozomra nem hiszunk el semmit :)

Előzmény: Skorpió (310)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 312
" igy nem okozhat gondot atolvasni a roman sajtoban megjelent velemenyeket (hozsannakat) az Orban-Nastase talalkozorol, melyben reszletesen kifejtik, hogy Nastasa milyen erdemenyeket ert el Orbannal szemben, minden teren. "

Ugyan, ugyan:))))
Ugye nem azt akarod mondani, hogy te a román sajtót olvasgatva alakitod ki a véleményed?:))))

Mellesleg, TE állitottad mint SAJÁT véleményed, hogy az Orbán-Nastase egyetértési nyilatkozat valami elképesztően hátrányos volt Magyarország számára.
Nos, akkor lássuk ezeket a "hátrányokat".

És nem a román sajtót( azok közül is egyébként néhányan hamar rájöttek hogy Nastase lényegében nem kapott semmit, pusztán szépségflastromot hogy otthon betömhesse Vadim Tudorék száját, sikerült), hanem a saját agyamentségedet indokold...

És külön megkértelek, hogy a legnagyobb kárt, a 23 millió beözönlö románt már hagyd ki...:))))
Na mesélj, te kis Landeszmann te....:))))

Nahát:)

Előzmény: Skorpió (310)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.26 0 0 311
Azert azt el kell ismerni, hogy ez "a szlovakokon atverjuk a kedvezmenytorvenyt" nekem eleg meddonek tunik. Eloszor is csak a vak nem latja, hogy ez mar az elejen el volt baszva, amikor elfelejtettunk egyeztetni rola. Es mig a romanok hiresen opportunistak, vagy ha ugy tetszik, pragmatikusak, a szlovakok nyilvan soha a budos eletben nem fognak elfogadni semmit, mert megmakacsoltak magukat. Most mar alakithatjuk a torvenyt ugy, ahogy akarjuk, akkor sem.

De udvosnek tartanam, ha kulonvalasztanak a statust es a kedvezmenyt. A magyarigazolvanynak a szorvanyvidekeken kulonosen nagy eszmei, szimbolikus erteke van. Tosgyokeres budapesti talan el sem tudja ezt kepzelni.

Ugyanakkor csak a statusba mar sokkal nehezebb belekotni, nem lehet azt mondani, hogy adjanak a szlovakoknak is magyarigazolvanyt.

A kedvezmeny, a magyar allam altal kozvetlenul folyositott penz viszont mas dolog, az szerintem csak ket orszag kozotti ketoldalu szerzodes kapcsan tortenhet.

Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 310
hogy miért is volt kára származott Magyarországnak az Orbán-Nastase EGYETÉRTÉSI NYILATKOZATból?
Tudom te lenni kicsit roman es nem beszelni pontos nyelvet....

Ellenben kitünöen ismered az irodalmi romant, igy nem okozhat gondot atolvasni a roman sajtoban megjelent velemenyeket (hozsannakat) az Orban-Nastase talalkozorol, melyben reszletesen kifejtik, hogy Nastasa milyen erdemenyeket ert el Orbannal szemben, minden teren.

Azt hiszem szivesen vennek masok is, ha csak nyers forditaskent is betennel ide egyet-kettöt. Termeszetesen az eredeti romannal együtt. (Nem, szo sincs bizalmatlansagrol...(:-))))

Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 309
"Szemetdombra az egesz statusztörvennyel. El kell felejteni, mint egy rossz almot. "

Nagy a gyanúm, skorpió, hogy hamarabb kerülsz te a szemétdombra...

Láthatóan még a profi "hazaáruló", 3%-os töredékszavazatos párt sem mert ilyesmivel előállni, hanem buzgón szavazta meg a parlamentben még néhány napja azt , amivel most a szlovákok pofán csapták...

Nahát.

Előzmény: Skorpió (307)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 308
"Akik azt akarjak, hogy hasonlo megallapodas szülessen a többi szomszedos orszaggal (mint Romaniaval), az vagy bolond, vagy megfizetik
erte. "

Mondjad nekik, te kis Landeszmann epigon:)))), ők akarják:

"Az ET közgyűlésének meggyőződése, hogy a szomszédos országok kifogásaira elfogadható megoldást lehetett volna találni, ha előzetesen megbeszélés és olyan kétoldalú egyezmény tárgyát képezték volna, mint a Magyarország és Románia közötti egyetértési memorandum."

Nahát:)))

* És nem mintha bármilyen illuzióm lenne, hiszen eddigi agyamentségeid kiválóan érzékeltették azt a zavart ami a "palesztin kérdés specialistáknál" van
ez ügyben, de hadd fokozzuk a rajtad való röhögést, meséld is el a nagyérdemünek , hogy miért is volt
kára származott Magyarországnak az Orbán-Nastase EGYETÉRTÉSI NYILATKOZATból?
(A 23 millió csipőprotézisért beözönlö román
vizíóját azt már nyugodtan kihagyhatod, azért már H,.Kovács is elnézést kért...:))))

Előzmény: Skorpió (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!