Kedves topictarsak, nagyon örülök, hogy ilyen sok vallakozo kedvü kertesz akadt köztünk.
Köszönöm szepen a figyelmessegeteket is, de minthogy abszolut nem tudom garantalni, hogy a magokbol lesz valami, semmikeppen sem tartanam etikusnak cserealap elfogadasat. Öszinten örülök egyaltalan, hogy nem fognak karba veszni.
Egy keresem azonban volna: minthogy nekem ma haza kell mennem, mar megint az egesz akcio edesanyamra fog maradni. Ezert arra kerlek benneteket, hogy aki a szemelyes atvetelt (Budapest) nem tudja megoldani, legyen kedves küldjön megcimzett es fölbelyegzett valaszboritekot. (De elötte privat mailben föltetlenül szoljon, hogy küldeni fog, nehogy vegül ne maradjon neki mag.)
Nekem különben nagyon tetszik, hogy altalaban ez a közvetlen csere-bereles egyaltalan nem müködik, mert alig van esely ra, hogy valakinek, akinek adok valamit, pont az van, amire nekem szüksegem lenne. De ez abszolut nem baj; ha valaki kap tölem valamit, masoknak adja vissza sokszorosan, es forditva, ha nekem kell valami, sem kell közvetlenül az illetönek "fizetni"..
Sziasztok, (bocs a floadért, de a rendkívüli körülményekre való tekintettel ez talán elnézhetö:-(
A dekadencia, úgy látszik nem ismer határokat.
Évekkel ezelött egy távoli rokonunk révén volt egy ismeretségünk a Garafarmnál, és 2005 környékén egyszer kaptam tölük egy teljes magkollekciót, amit aztán évekig osztogattam. (A végét nemrég adtam oda szomszéd néninek, most már szerencsére nincs belöle.)
Aztán építkeztünk és lassan feledésbe merült az egész. Édesanyám most a téli holtszezont kihasználva végre nekilátott, hogy a padláson tárolt holmiját berakja a szekrényekbe.
Csodák csodájára az egyik könyves láda mélyéröl ma elökerült egy újabb teljes kollekció, amit szemlátomást annak idején egyszerüen elfelejtett odaadni nekem. Sajnos a magok többsége 2008-ban lejárt, de mint tudjuk, ez azért nem jelenti azt, hogy mind tönkre is mentek, csak gondolom évröl évre rosszabb arányban kelnek. Ha valakinek nagy kertje van és szívesen kísérletezik, nagyon szívesen odaadnám neki a magokat; nekem nagyon kicsi a helyem, és sajnos a közeljövöben kísérletezésre sem igen lesz módom. Esetleg kivételesen hajlandó lennék kivételt is tenni, és postázni a magokat. (kizárólag virágok; sok szép ritkaság is van benne.) Bocs, ha most nem sorolom föl tételesen a fajtákat; több száz zacsiról van szó, szerintem a Garafarm weboldalán megtaláljátok öket.
Köszönöm szépen. Sajnos nemigen van ilyen helyiségünk, én pedig nem számítok enyhe télre, ráadásul a kis andersonii cserepes. Először azt gondoltam, az egyik ablak külső párkányára teszem, hátha az onnan kiáramló meleg elég lesz, de aztán eszembe jutott, hogy az ott lévő hőmérő semmivel nem mutatott melegebbet, mint a hivatalos adat. Mi történhet vele télen a meleg szobában? (Próbálkozom még párom nagyszüleinél.)
Inkább a leanderekkel együtt teleltetném, világos, fagymentes helyen, néha meglocsolva, a túlzott meleg sztem nagyon nem tenne jót nekik. A Hebe-k némelyike igen kedvező mikroklímában és igen enyhe télen még kint is kihúzná tavaszig, de ezt reszkírozza meg, aki meri...
Zotya Papa kár, hogy ennyire spórolsz a képaláírással, vannak, akik nem ismernek fel minden virágot (pl. én). A sásliliomok a kedvenceim. A krémszínű - ha jól ismertem fel - nagyon szép. (A narancs is gyönyörű).
Ismeretlenül is köszöntök mindenkit, én rendszeres csodálója vagyok a fórumnak. Szeretném megkérdezni, hogy valakinek lesz-e felesleges irisz hagymája, és évelő pipacsmagja eladó/ nagye58@freemail.hu /